|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2251 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014 cz. 8
U nas nadal rządzą wszystkie odmiany kuleczki
a tak się przyjęło, że nawet znajomi mi kulkać zaczęli
|
#2252 |
|
Zakorzenienie
|
|
#2253 |
|
Zakorzenienie
|
---------- Dopisano o 22:05 ---------- Poprzedni post napisano o 21:44 ---------- TZ kupił mi wodę destylowaną - czas zabrać się za prasowanie... A mój kotek cały czas osowiały, jejku jak mi go szkoda. Co to będzie jak mi dziecko zachoruje (odpukać), serce będzie mi pękać. |
|
|
|
#2254 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2255 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#2256 | |
|
Gang Iren
|
Cytat:
Biedaczek ![]() Oj chore dzieciaki to najgorsze co jest dla matki...
|
|
#2257 |
|
Zakorzenienie
|
Hosenka trzymam kciuki, żeby wszystko skończyło się dobrze w tym szpitalu.
Ja wpadam tylko na chwilkę - ostatnie dni prawie całe spędzamy w domu na wykończeniach. Dzisiaj ja robiłam prasowanie ciuszków i pranie pieluch, ręczników, prześcieradeł i całej reszty. Małż przykręcał lampy. Chyba we wtorek albo środę już tam będziemy spać ![]() I chwalę się skończonym pokojem maluchów, bolidem i kocykami w gandzie, które wydziergałam dla maluchów.
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#2258 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2259 |
|
Gang Iren
|
Mezaga ślicznie będą miały dzieciaczki
I pojazd super! A co do kocyków to zazdroszczę umiejętności.
|
#2260 |
|
Zakorzenienie
|
Mezaga, przepiękny pokoik, ale kocyki mistrzowskie
![]() I wózek jaki fajny ![]() Właśnie dzisiaj zdałam sobie z tego sprawę, że skoro tak się martwię o kota, to co dopiero musi czuć matka, jak jej się dziecko rozchoruje. |
|
|
|
#2261 | |
|
Wtajemniczenie
|
[1=830b3402b90be91bee3a8a4 ac8547146eb396896_6583840 e13f22;44171374]Super że wszystko w porządku
![]() I wspaniale że taki cudowny oddział. Gdzie to?[/QUOTE] Niestety, ale w UK. Szkoda, że w PL nie ma takich wygód dla mam ![]() Cytat:
![]() mezaga: cudowny pokój ![]() Wróciłam do domu i pierwsze co zrobiłam to rozłożyłam kosz mojżesza na stojaku w sypialni i zdjełam z niego wszystkie poszewki itp i wyprałam. Wózek też już stoi w mieszkaniu. |
|
|
|
|
#2262 |
|
Zadomowienie
|
Mezaga śliczny pokoik
. Zauważyłam, że mamy takie same ... klamki Drzwi w sumie też podobne
|
|
#2263 |
|
Zadomowienie
|
Próbowałam nadrobić, ale za dużo, oj za dużo
Jutro spróbuję ![]() Piękne pokoiki! ![]() Brawo dziewczyny! ![]() Messsuah - gratulacje!!!!! Tak cos mi mówiło, że kiedy wejdę na forum, mam spojrzeć na pierwszą stronę, i jeeest kolejny dzieciaczek! Dzis mąż zaskoczył mnie do kwadratu. Na początku ciazy rozmawialiśmy o cesarskim cięciu... Mąż zapytał czy biorę nadal tę ewentualność pod uwagę, i jakbym wolała. Bo jak coś... to poszukamy szpitala/kliniki ![]()
|
#2264 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Norweski leśny to moja wielka niespełniona miłość. Nie mam na niego szans przez alergię TŻa, więc tylko fotki mogę podziwiać ![]() mezaga piękny pokoik. A bolid jak marzenie
|
|
#2265 |
|
Zakorzenienie
|
Dzien dobry
![]() Siedze juz na korytarzu i czekam na swoja kolej do labolatorium... Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#2266 | |
|
Gang Iren
|
Cytat:
Nie wiem,mi się nigdy nie sączyły...
|
|
#2267 | |
|
Zakorzenienie
|
O dziwo mimo poniedzialku wracam juz do domku
jakos mega szybko im to dzisiaj idzie Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 08:26 ---------- Poprzedni post napisano o 08:25 ---------- Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
|
#2268 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
To jest mieszaniec przez co jest mniejsza niż norweski leśny i ma troszke inne umaszczenie |
||
|
|
|
#2269 |
|
Zakorzenienie
|
Witam po złej nocy. Usnęłam po 24 i budziłam się co godzina
Mezaga--- piękny pokoik i śliczne kocyki. Zazdraszczam talentu
|
|
#2270 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Wstałam dziś o 6 rano, ot tak po prostu, oczy wielkie i już zasnąć nie mogłam ![]() Ogólnie jakaś rozbita dziś jestem, nic mi się nie chce, czekam za kurierem bo ma dziś mi perfum dostarczyć i chyba dziś wózek zamówię, żeby ciekawiej było wydam 2500 zł, z pewnoscią humor mi się poprawi
|
|
#2271 |
|
Zakorzenienie
|
Kefii--- piękna kota!!!!!
|
|
#2272 |
|
Rozeznanie
|
Hej dziewczyny
![]() Ostatnio przyznaje sie bez bicia ze mało was podczytuje i piszę, ale wpadłam w ciąg zakupów internetowych :/ i tak naprawde myślałam,że te zakupy będą dla mnie dużo przyjemniejsze, ale niestety tak nie jest....laptop mam koło łóżka, musze leżeć, wiec zamawiam przez all na lewym boku...czasem to aż mnie cała lewa strona boli! W dodatku tych rzeczy jest tyle że boli głowa. A nie wiem czy ja sama za dużo wymyślam i zbyt dużo kupuje? Ale nie wydaje mi sie zebym szalała, o ile szaleństwem mozna w ogóle nazwać np.dodatkowy zakup pokrowca do wózka za 8 zł . Dziś zamawiam posciele i kołdry u babyraj, dokoncze zakupy ubranek, pozostanie jeszcze apteka i jeszcze inne bzdety u r_p77. Mam nadzieje, ze najpóźniej jutro wszystko pozamawiam, bo szczerze to mam dość. Potem wszystko trzeba poprać, poprasować, zrobić miejsce w szafie i toaletce... A najgorsze jest to ze nie moge nic sama zrobić bo musze lezec
19 maj - 20 maj - (23-24 dzień cyklu) owulacja; 29 maj - (33 dzień cyklu) zagnieżdżenie; 02 czerwiec - pierwszy test, 08 czerwiec - (43 dzień cyklu) wynik bety - 739. 26 czerwiec - beta 51800 i serduszko Wymiana kosmetyczna: https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=822700 |
|
|
|
#2273 |
|
Rozeznanie
|
Witam
Bardzo mi miło, że pokoik ładny. Trzeba się było nieźle nagimnastykować i finansowo i przestrzeniowo, żeby coś z tej skrytki wykrzesać. Ktoś pytał o pojemniki na łóżeczku, są z IKEA. Kosztują coś 19.90. Na targach zakupiłam piękny rożek w marynarskich kolorach. Wczoraj podczytywałam to słabo mi się zrobiło, że ktoś się rozpakuje lada chwila... A tu nie tak szybko Zaliczyłam też telefon nieznanego numeru od byłego, zapytał czy POTRZEBUJEMY więcej butelek i "pieroga" na dziecko. Skomentowałam żeby zapytał tej kobiety, z którą obecnie jest o takie rzeczy i nie zawracał mi głowy, bo zdeklarował przelanie pieniążków i jak ich nie było tak nie ma. Stwierdził, że jego kobieta siedzi w Polsce i dogorywa przed porodem i że JESTEM JEGO NARZECZONA. Bredził od rzeczy. W każdym razie zdeklarował, że napisze do mnie mila później i musi kończyć, bo stoi przy kasie w tk maxx. Nie odezwał się już oczywiście. Postradał zmysły i tyle. Muszę się pochwalić, że mam już ubranka poprane i poprasowane - poprasowała moja mama Wrzucam fotkę rożka, mój ma biały spód, nie czerwony. I cały czas marzę o gotowanej kapustce z kminkiem
|
|
#2274 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#2275 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
no i za przygotowania ![]() u mnie właśnie pierze się kolejna partia ubranek - dzisiaj bodziaki
|
|
|
#2276 | |
|
Gang Iren
|
Cytat:
U nas nie ma lekarza na wizycie i nie ma też usg. Chodzi się do położnej która tylko brzuch maca,żeby sprawdzić ułożenie dziecka,mierzy miarą i słucha bicia serca. Więc właśnie nie ma jak sprawdzić ile tych wód jeszcze zostało. W ogóle to dziś w nocy spałam może ze 2 godziny. Eryk ciągle się budził i popłakiwał. Cała byłam zdrętwiała,bo mogłam leżeć tylko na jednym boku,bo on musiał się przytulać. I tak sobie pomyślałam,że po porodzie to chyba wcale spać nie będę... A teraz Młody odsypia nockę,a ja wstałam,żeby Wiki wyszykować do szkoły,a poza tym zamówiliśmy wykładziny i nie wiem o której kurier je przywiezie. I musiałam lecieć kupić prąd,bo się skończył,wszystko się wyłączyło,lodówka przestała działać,światła niet,a z rana ciemno jeszcze. Ja mam takiego żelka,że szok. No i idąc mówię sobie,że gaz też doładuję,bo jeszcze trochę jest,ale żebym nie miała za kilka dni znowu akcji takiej jak teraz. I oczywiście zapomniałam! Bo zainteresowały mnie duperele świąteczne przy kasie...
|
|
#2277 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a dzisiaj sobie uświadomiłam że TP coraz bliżej i że nie długo trzeba będzie się zmagać nie tylko z opieką nad dzieckiem ale dotarło do mnie że nie mam zielonego pojęcia jak mam doprowadzić swoje ciało do jako-takiego wyglądu chociaż przypominającego trochę ten przed ciążą ...
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#2278 |
|
Gang Iren
|
Tyle aż masz,że cała pralka samych bodziaków? O kurcze,a ja myślałam że mam wszystkiego dużo,a w sumie wszystkiego wyszły mi 3 pralki.
|
#2279 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Oczywiście nikogo tu nie krytykuje, ale chciałam wyrazić swoją opinie bo nie każdy do końca zdaje sobie sprawę jak to działa. Wkładka hormonalna to aktualnie chyba najlepsze wyjście dla kobiet które juz rodziły a nie planują w najbliższych latach dzidziusia. Niestety to spory wydatek jednorazowy. |
|
|
|
|
#2280 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 09:26 ---------- Poprzedni post napisano o 09:23 ---------- Cytat:
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
| Narzędzia | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:26.

a tak się przyjęło, że nawet znajomi mi kulkać zaczęli

nie ma rady i tzrba jej pokazać co mamy aby i zawsze biorę na widelec trochę czegoś czego nie lubi np surówka z kapusty i daję do powąchania. Kota po kilku sekundach stwierdza, że jednak nie jemy nic wartego uwagi 

.