|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2191 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014 cz. 8
Ja chciałabym mieć dwójkę dzieci, mój mąż nie bardzo, mówi, że jedno wystarczy.
Ale jak mu powiedziałam, że po moim porodzie wpuścimy mu ten żelik antykoncepcyjny dla facetów na pół roku, to zrobił wielkie oczy ze strachu i stwierdził, że mam to sobie wybi z głowy i że najwyżej będzie drugie dziecię - ot proszę, jak szybko zmienił zdanie
|
#2192 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Spojenie, podbrzusze i nawet uda, po czym jeszcze te skurcze
|
|
#2193 |
|
Gang Iren
|
W UK z tego co wiem sterylizacja jest legalna...
|
#2194 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#2195 |
|
Zadomowienie
|
Dziewczyny oglądam Ugotowani , czy wasze koty też chodzą po blatach, stołach i liza miski?? Ja uwielbiam i koty i psy, ale dla mnie to przesada...
Ja chciałam mieć zawsze dwójkę parke , ale czas pokaże jak pierwsze urodze
Edytowane przez isia4891 Czas edycji: 2013-12-15 o 19:03 |
|
|
|
#2196 |
|
Wtajemniczenie
|
My leniuchujemy. Mąż wczoraj pięknie wysprzątał całe mieszkanie, zrobił obiadek, także się spisał
![]() Dzisiaj poprosiłam mu żeby umył mi głowę, bo sama jakoś nie daję rady. Zawsze myłam pochylona nad wanną, ale teraz trochę ciężko, a inaczej nie umiem. Więc klęczałam nad wanną, a małż szorował...hehe. Muszę ściąć trochę włosy, bo tak mi urosły, że ciężko teraz umyć, wysuszyć. Teściówka ma podjechać do nas w wizytą, a w zasadzie z sernikiem, więc czekam ...mniam mniam.
|
|
#2197 | ||||
|
Rozeznanie
|
no i pół małego słoika nutelli zjedzone
![]() Cytat:
U mnie trzykołowy piankowy nadawałby się chyba tylko do pojeżdżenia po korytarzu w domu. i szklanka wody ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
w Hiszpani z tego co pamiętam aborcja jest legalna do 22tc a do 16tc można usunąć bez żadnego powodu. Chociaż usunąć w tym przypadku to jak dla mnie nieodpowiednie słowo, ja czułam już w tym tygoniu ruchy i znałam płeć! podwiązanie jest chyba legalne, ale w szczególnych wypadkach. Coś podobnie jak z aborcją. Wiem, że za komuny podwiązani było zupełnie legalne. milka zaciekawiłaś mnie o Szwecji, masz jakieś linki? |
||||
|
|
|
#2198 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Mnie to absolutnie nie brzydzi. Ja bardzo kocham swojego kota i traktuję go jak czlonka rodziny. Oczywiście mogłabym mu zabronić wielu rzeczy, ale kot i tak robiłby je sam, gdybym ja tego nie widziała. Jeśli jemy obiad (czy inny posiłek) to wtedy nie pozwalamy mu wchodzić na stół, siedzi sobie na krześle przy stole z nami ![]() Nie pozwalam mu za to wchodzić do szafy (ze względu na sierść) oraz skakać na okap kuchenny, bo kot jest cięzki i okap tego nie wytrzymuje ![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#2199 |
|
Wtajemniczenie
|
Witam się znowu z Wami, ciągle w dwupaku
![]() Wody lekko się sączą, ale to nic poważnego. KTG w normie, mam odpoczywać i się oszczędzać. Jak zaczną się wody bardzo ulewać to mamy przyjechać. Czyli żadnych rewelacji. Ale obejrzałam oddział na którym będę rodzić i jestem mega zadowolona, osobne sale z łazienkami, wannami, w każdej komoda do przewijania w której są do dyspozycji mamy pieluszki, chusteczki nawilżające, wkładki poporodowe. Także nic z tych rzeczy mam nie brać do szpitala. TV w każdym pokoju, fotele ze stoliczkami, żeby mógł tata usiąść. W każdym pokoju świece, kwiaty. A oprócz tego specjalne pokoje dla osób towarzyszących gdzie można obejrzeć TV lub zostać na noc. Położne do rany przyłóż, uśmiechnięte, uprzejme, delikatne. Edytowane przez _Shiloh_ Czas edycji: 2013-12-15 o 19:10 |
|
|
|
#2200 |
|
Zadomowienie
|
Zjadlam pół rybki wedzonej na kolację i glodna jestem nadal, Hmm
Zjadlabym jajko na miękko :-/ Wstrzymam się jednak ale do 23 będzie ciezko wytrzymać... |
|
|
|
#2201 |
|
Zakorzenienie
|
Jest taka książka na przykład "Higieniści. Z dziejów eugeniki" Macieja Bielawskiego - ja jeszcze jej całej nie czytałam, ale polecam. Temat bardzo ciekawy.
|
|
|
|
#2202 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Super warunki cie czekają |
|
|
|
|
#2203 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ale super oddział, tylko pozazdrościć. |
|
|
|
|
#2204 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Też mam kota w domu i jedyne na co mu pozwalamy to wchodzenie na sofę czy łózko (śpi w naszych nogach). Ale na nic innego nie ma mowy. ---------- Dopisano o 19:16 ---------- Poprzedni post napisano o 19:15 ---------- Cytat:
![]() POLAĆ MU! ![]() ---------- Dopisano o 19:16 ---------- Poprzedni post napisano o 19:16 ---------- Cytat:
To dobrze, że sytuacja się ustabilizowała.
|
|
#2205 | |
|
Wtajemniczenie
|
Shiloh jeszcze się nie odezwała, nie? Kurcze, a ostatnio marudziłyśmy że nitk nie rozpakowuje. Mam nadzieję że nie wykrakałyśmy
![]() Edit: przegapiłam posta Cieszę się że wszystko gra ![]() Cytat:
Mamy też żywą choinkę, i reklamówkę śmieci do craftu - zamierzamy sami bombki zrobić. Marzyła mi się choinka w kolorystyce srebrno-zielonej, i nigdzie nie znaleźliśmy ładnych zielonych bombek. Więc postanowiliśmy dekoracje zrobić sami, i tylko lampki kupimy. Ale dawno nie bawiłam się klejem i sypkim brokatem ![]() Salewa dobra marka, na podeszwach vibram ich buty wytrzymają na bank kilka lat. Też mi się tak wydaje. Przecież u nas nawet aborcja jest nielegalna. Edit: sprawdziłam. Wazektomia w PL nie jest nielegalna, bo uznaje się ją za zabieg odwracalny, i na tej podstawie prokuratura odmiawia ścigania lekarzy którzy ją wykonują - nielegalne jest wykonywanie zabiegów nieodwracalnych, bo uznaje się je za trwałe okaleczenie. Ale pewnie niełatwo znaleźć lekarza który to zrobi. Nie wiem jak to się ma do podwiązania jajowodów, ale wydaje mi się że stosując tę samą logikę, podwiązanie jajowodów byłoby nielegalne, bo jest nieodwracalne, nie?
W czasach powszechnego i nieograniczonego dostępu do informacji, ignorancja to kwestia wyboru. Edytowane przez Roane Czas edycji: 2013-12-15 o 19:22 |
|
|
|
|
#2206 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Kot ma swoje miejsce w domu tzn drapak który chcemy rozbudować tak by kot mógł swpobodnie schować sie pzred dzieckiem wysoko i mieć spokój. |
|
|
|
|
#2207 |
|
Zakorzenienie
|
Perfuzja dobrze napisałaś - nie ma regulacji dot. sterylizacji jako formy antykoncepcji w polskim prawie
http://www.federa.org.pl/antykoncepc...owe-informacje |
|
|
|
#2208 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2209 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2210 |
|
Wtajemniczenie
|
Ale jaja.
Przeczytałam właśnie ciekawostkę, o emocjach dziecka w życiu płodowym. I opisana jest sytuacja, gdy dziecko w brzuszku mamy ssało swój kciuk, po czym wyjęło go z ust i chcąc trafić ponownie nim do ust nie mogło go znaleźć i się biedactwo popłakało...... :- > bieeedne maleństwo :- >
|
#2211 |
|
Zadomowienie
|
kciukasy za Hosenke! mam nadzieję, że jest jeszcze w dwupaku.
Moja Marysia takiego stracha nam dziś napędziła, że serducho mi stanęło. Przez dłuższy czas w ogóle się nie ruszała, nawet nie smyrała. Zjadałam słodkie, piłam zimną wodę, łaziłam, leżałam- jedynm słowem cuda wianki wyprawiałam, łącznie z trzęsieniem brzuchem i nic, więc stwierdziliśmy, że jedziemy do szpitala. W drodze tak się rozhulała, że jak już dojechaliśmy do Poz, to uznałam, że nie ma potrzeby jechać na ip, więc pojechaliśmy do pizzahut ![]() Ruch przy CH jakby za darmo coś tam dawali |
|
|
|
#2212 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
uffff dobrze że wszystko OK i w dwupaku jesteś- odpoczywaj ---------- Dopisano o 19:30 ---------- Poprzedni post napisano o 19:29 ---------- Cytat:
też jestem dziś jakaś głodna cały czas....
|
|
|
#2213 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Magnusia jeszcze do wczoraj to bym poszła i zjadła że dwie kanapki,ale jak sobie przypomnę widok w lustrze wczorajszy ....o nie nic dziś już nie zjem ... Edytowane przez isia4891 Czas edycji: 2013-12-15 o 19:35 |
|
|
|
|
#2214 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2215 | ||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() kot chodzi gdzie chce. ALE podczas jedzenia raczej nie pozwalam mu wchodzić na stół. To taka moja granica. Jak wskoczy to ściągam, grożę palcem i mówię "nie wolno" . Szybko nauczył się, że nie można, bo byłam konsekwentna albo jak się kręcę po kuchni.Miski, talerzy też raczej nie pozwalam lizać chociaż zdarzyło się. ja w każdym razie nie pozwalam, nie to że się brzydzę (bo właśnie że nie ) ale to taka magiczna granica, gdzie wydaje mi się że po jej przekroczeniu kot wejdzie mi na głowę. Chociaż robi to namiętnie w nocy ![]() Ostatnio moja mama powiedziała do kota "co to z tobą będzie jak się dziecko urodzi" ![]() Cytat:
![]() Cytat:
dziewczyny mam pytanie... słyszałyście o termobutelkach Pacific Baby?? http://mamaplus.pl/t/marka/pacificbaby zastanawiam się nad kupnem za jakiś czas kiedy będzie potrzebna 200ml. Podobno długo trzyma ciepło, więc podgrzewacz przy odciągniętym mleku będzie niepotrzebny, na wyjazdach też super rozwiązanie... tylko ta cena chociaż podobno jest na lata i na gwarancji. Na internecie mało opinii![]() aaaa tak sobie przeglądam listę wyprawkową, bo muszę zamówić butelkę do mrożenia i biorę jedną medeli 200ml i..... sterylne pojemniki na mocz podobno nadają się do mrożenia mleka, no i cena![]() Cytat:
Teoretycznie jest odwracalne. Edytowane przez pilotka86 Czas edycji: 2013-12-15 o 19:37 |
||||
|
|
|
#2216 |
|
Raczkowanie
|
We Francji z wazekotomia nie ma problemu, tylko podobno z podwiazaniem.
Co do emocji malucha, to ja nadal nie umiem sobie wyobrazic, ze to juz calkiem realne dzieciaki
|
|
|
|
#2217 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Moja Felka nie wchodzi bo jej tyłek ciąży i podskoczyć się nie chce nie ma rady i tzrba jej pokazać co mamy aby i zawsze biorę na widelec trochę czegoś czego nie lubi np surówka z kapusty i daję do powąchania. Kota po kilku sekundach stwierdza, że jednak nie jemy nic wartego uwagi
|
|
|
#2218 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#2219 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ale to tylko teoria, bo to kontorwersyjny zabieg, nie? Może być tak jak z legalną aborcją, co z tego że czasem ma się prawo, skoro nie można znaleźć lekarza który to zrobi. Praktyka może być zupełnie inna, bo przecież lekarze mają klauzulę sumienia
|
|
#2220 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
o dzięki za przypomnienie- masz rację ja dziś dokładnie obejrzałam sobie lewe udo myjąc sobie głowę i nie był to przyjemny widok
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 05:58.

- ot proszę, jak szybko zmienił zdanie

Hehe miałam dziś jeszcze piec pierniczki ale chyba sobie podaruję

ja już się nie wybieram przed porodem na takie spędy
i na szczęście mnie posłuchał i kupił te co chciałam 

16.06.2012