|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
Pokaż wyniki sondy: Jaki tytuł powinna mieć V część wątku? | |||
Mamusie Marzec/Kwiecień 2014 cz. 5 |
![]() ![]() ![]() ![]() |
34 | 64,15% |
Żebro, pęcherz - znowu bóle... Dziecko, obchodźże się z mamą czule! - Mamusie III/IV 2014 cz.5 |
9 | 16,98% |
Już niedługo będziesz z nami, my na Ciebie tu czekamy - Mamusie Marzec/Kwiecień 2014 cz. 5 |
10 | 18,87% |
Głosujący: 53. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#751 |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Mamusie Marzec/Kwiecień 2014 cz. 4
eeee dużo waży waszym zdaniem ?
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#752 | |
Raczkowanie
|
Dzień dobry
![]() Wpadam na chwilę, nie dam rady doczytać 10 stron dziewczyny ![]() Mam straszne za...prz w pracy ostatnio, ale mam dzisiaj POŁOWINKI!!, więc musiałam wpaść i się pochwalić ![]() ![]() Byliśmy wczoraj z tż na Hobbicie i mały non stop mi bobrował w brzuchu, więc chyba miłośnik Tolkiena nam rośnie ![]() Termin na echo mi wreszcie wyznaczyli! łaskawie po 3 miesiącach... na 23-go.. Jeśli mi się uda zwolnić z pracy to uznam to za cud... :/ O ile dożyję... Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#753 |
Zadomowienie
|
Ale dacie wiare, paczka z ubrankami (w większej części szwedzkimi, bo koleżanka ze Szwecji ja wspierała) wysyłana z PL do NRF
![]() Powiem Wam, że to trochę wina ich matki, że ona sobie tak życie poukladala. Matka wciąż jej mówiła, że kiepsko wygląda, że moglaby coś z sobą zrobić itp. Ona moim zdaniem przez to ma bardzo małe poczucie własnej wartości, dlatego jak ten stary ![]() ![]() A ona w ogóle jest germanistka, mieszkała w DE ponad 5 lat, tz ja ściągnął, ona chciała studiować tu ekonomię, namówiła też mojego męża, razem zaczęli, ale ona poległa na prawie, on się w ostatniej chwili wybronił (plynniejszy język). To ja też z lekka przygielo... Trochę się plulam, jak widziałam, ze tz. Czasem siedzi i się zastanawia jak jej pomóc, ale już słowa nie powiem, no... A moja siostra może nie oplywa w luksusy, ale nabyła w zeszłym roku mieszkanie prawie 100 mkw, jeżdżą co roku na fajne wakacje...nie zadzwoniła ani razu z pytaniem, jak się czuje.. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 16:04 ---------- Poprzedni post napisano o 16:03 ---------- Też bym nie prasowala, tylko wyprane i w pake ![]() Aaaaa, i jeszcze słoiczek grzybów suszonych nam wysłała... Się wzruszylam.... Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 16:05 ---------- Poprzedni post napisano o 16:04 ---------- Nie przejmuj się, mi wroza do ok 4400 ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
#754 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() cayenne to cudowna ta twoja szwagierka ![]() widać że ma dobre serce ![]() a twoja siostra hmmm.... nie wiem co napisać ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#755 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Ja tak nie umiem, jak mnie ktoś wk...to wale prosto z mostu, ale jakieś obrazy majestatu to nie ze mną.. Najgorzej, że my się z jej córcia, moja chrzesnica bardzo kochamy, a teraz mam utrudniony kontakt... ![]() ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
![]() |
#756 | |
Moderator
|
Cytat:
![]() Natomiast przykre jest zachowanie Twojej siostry... ![]() Z TZ na razie planujemy ze bedziemy mieli jedno dziecko i oczywiscie wszyscy sie oburzaja, ze jak to? Przeciez to straszna krzywda dla dziecka... Takie sytuacje jak u Ciebie, a znam ich mnostwo upewniaja mnie tylko w tym ze rodzenstwo absolutnie nie jest zadna gwarancja na to ze kiedys ktores nie poczuje sie samotne... Wydaje mi sie ze nawet smutniejsze jest to jak sie ma rodzenstwo na ktore nie mozna liczyc, niz nie miec go wcale... |
|
![]() ![]() |
![]() |
#757 |
Zakorzenienie
|
Upiekłam pierniczki bo bez nich sobie nie wyobrażam świąt, specjalnie dałam mniej cukru i miodu żeby nie igrać z cukrzycą
![]() Ja mam większość przygotowań ogarniętych, niektóre porządki rozłożyłam na kilka dni, teraz zostanie bierzące sprzątanie i dobrze, bo mi się skończyła wena. Jeszcze tylko musze uporządkować półkę w mojej szafie przedszkolnej, bo przez najbliższy rok nie będzie mi potrzebna, a te wszystkie materiały zajmują cenne miejsce. Jutro jadę na badania, potem może pojedziemy z Tż oglądać wózki ![]() |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#758 |
Raczkowanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#759 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() |
#760 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Ale.. wiem na milion procent, że gdyby coś mi się działo, to mi pomoże i to w taki sposób, że nie będę wiedziała, że to on. Duma mu nie pozwoli się odezwać do mnie pierwszemu, ale się zgada z drugim bratem na przykład ![]() Więc różnie bywa z rodzeństwem. Nie zawsze kolorowo, ale w sumie dobrze, że jest. Przynajmniej u mnie ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#761 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Mysle też, ze to kwestia osobowości...jak na jedną z gwiazdek dostałam książkę i zostawiłam u nich akurat w PL, to ona zadzwoniła i powiedziala, żebym się nie martwila, że ona mi ta ksiazke dosle...i doslala ![]() Po prostu wiedziała, że dla mnie polskie książki na wagę złota... Mojej by się kiwnac palcem nie chcialo, ale o czym tu mówić, jak ona przed śmiercią taty tak się na mnie obrazila (owszem, nagadalam jej, bez winy nie jestem, ale umawialysmy się, że jak syt już będzie beznadziejna, to ona po tatę przyjedzie i go zabierze, zeby mógł umrzeć w PL a nie w obcym kraju, ja nie mam prawa jazdy; oznajmiła, że jednak zmienia zdanie, bo ona na siebie odpowiedzialności nie weźmie; to ja wzięłam, ale mogłam tacie zapewnić jedynie, że smieeć była bezbolesna, jednak na obczyźnie; sprowadzilam mu polskiego księdza..), że nie przyjechała się z nim pożegnać..moim zdaniem czekał na nia..Ale to już sa tylko domysły... Ale mam dziś dzień na zwierzenia, chyba święta idą ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 16:33 ---------- Poprzedni post napisano o 16:31 ---------- A tak sobie myślę...jakby ta moja szwagierka sprzedała te ubranka, to by przynajmniej jakiś grosz jej wpadł..Może powinnam jej odesłać? Ale co ja jej powiem? ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
![]() |
#762 | |
Moderator
|
Cytat:
![]() Czasem trzeba sie wygadac ![]() Co do ciuszkow ja mysle ze gdyby nie chciala to by ich zwyczajnie nie dala - takze tym nie powinnas sie przejmowac ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#763 | |||
Wtajemniczenie
|
Dzień dobry
![]() Cytat:
![]() ![]() Jednak całe dnie zajmuję się Antkiem (mąż pomaga oczwiście jak jest w domu, ale wraca zwykle koło 18, a w pon i wt jeszcze później - po 20). Dziadkowie daleko... Trochę przykro, że nie mam czasu tak się delektowac ta ciążą jak poprzednią, chodzić a spacery, wylegiwać się, czytać, przygotowywać się do porodu... Muszę wreszcie jakąś nianię wyczaić, chociaż raz w tygodniu na pare godzin A w kwestii kołyski - my mamy starą, jeszcze mojego męża. Z Antkiem sprawdziła się rewelacyjnie, bardzo długo w niej spał Cytat:
![]() Na szczęście szybko zareagowałam i smarowałam ją olejkiem z drzewa herbacianego i nie wywaliło takich obleśnych bąbli, ale i tak mam strupka teraz Cytat:
![]() W weekend byliśmy na takim fajnym jarmarku światecznym, przemiły klimat. No i wzięłam się za robienie gwiazdek na choinkę na szydełku - bo tutaj nie mamy żadnych ozdób, a wczoraj tworzyłam kartki do wysłania dla rodziny. Ale odnośnie jedzenia, jeszcze nie bardzo mam pomysły... Pierwszy raz mamy takie Święta, że sami od a do z je organizujemy. I bez rodziny - przyjeżdża na szczęście do nas przyjaciółka |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#764 | ||
Wtajemniczenie
|
skonczylam wreszcie dekorowac te pierniki
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() odpoczywaj, oby szybko przeszlo
![]() ![]() |
![]() |
#765 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() tzn oglądałam i zastanawiam się czy widziałam wszystko ![]() pamiętam jak weszli na ekrany to był 2005 rok ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#766 | |
Wtajemniczenie
|
cayenne a może w ramach podziękowania wyślij dzieciakom kolorowanki/ po jakiejś książeczce/słodkości - jakieś drobiazgi za grosze
jej się zrobi miło a dzieciaki będą pewnie wniebowzięte ![]() ---------- Dopisano o 16:57 ---------- Poprzedni post napisano o 16:55 ---------- Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#767 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Widziałam w wakacje w jej łazience jej kosmetyki, normalnie najtańsze cienie do powiek, wydlubywane czyms, bo juz takie puste..a przeciez jest nauczycielem, do ludzi wychodzi, do mlodziezy... Ale te kolorowanki te fajowy pomysl, musze sie szybko rozejrzec, boje sie, ze na swieta juz nie dojda, ale to nawet jak pozniej, to chodzi o frajde.. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
![]() |
#768 | ||||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() i ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Ja sie Twojemu mezowi nie dziwie, sama tak mam, ze staram sie wszystkim pomoc, zwlaszcza rodzinie ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#769 |
Wtajemniczenie
|
czarnamadonna ja też miałam przy córce za mało kaftaników, a tak jak piszesz przy pępku na pierwsze dni niezastąpione.
mi położna zwrócila uwagę żeby bodów nie zakładać a ja kaftaników miałam 2 bo stwierdziłam że niepotrzebne będą - ale tż kupił....nawet ładne ![]() i smoczka też nie miałam i młoda bezsmoczkowa była - ale teraz kupię ![]() ---------- Dopisano o 17:05 ---------- Poprzedni post napisano o 17:03 ---------- cayenne coś dla niej to super pomysł!!! jak krucho z kasą u nich to już w ogóle wiadomo ze dzieciom kupi co trzeba a sobie nie.... Edytowane przez Castia Czas edycji: 2013-12-16 o 16:09 |
![]() ![]() |
![]() |
#770 | |||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() cayenneOna Niestety widać dlaczego tak jej nie wyszło ![]() Szkoda, że Twoja siostra niestety swoją złość na Ciebie przelewa też na dziecko ![]() Może wyślij też szwagierce jakiś upominek za te ciuszki? Albo dla dzieci jakiś słodycz czy coś ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 17:11 ---------- Poprzedni post napisano o 17:08 ---------- Podać Ci adres, na jaki masz je wysłać? ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]()
![]() |
#771 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Mamy 3 pokoje, on w październiku miał 18tke... Jak mu powiedzialam, żeby nie przeginal, i że póki co młody będzie z nami w sypialni, a pozniej jak będzie potrzeba, to my się wyniesiemy do salonu (jest duży, ponad 30mkw), on do naszej sypialni, a mlody do jego pokoju (najmniejszy), bo jakaś hierarchia obowiązuje, to był zszokowany... Ale już inaczej się odnosi do mojego brzucha i powiedział, ze młody założy pewne różowe spodenki, o które się klocimy, po jego trupie ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 17:22 ---------- Poprzedni post napisano o 17:16 ---------- Cytat:
![]() Ale to dla mnie szok, jak można niszczyć nieświadomie własne dzieci. Ja wciąż w domu słyszałam, że kto sobie poradzi, jak nie ja, że jestem najlepszą itp. Laski, ja jestem jak taran, co mnie nie zabije to mnie wzmocni. A oni??? Wiecie, że przez właśnie swoją mamusie mój tz, grzeczny chlopaczek, z polskiego i historii piateczki, wylądował w zawodowce? To była dla niego trauma, np jak w internacie chłopcy wkladali podczas snu kawałki papierów i ppdpalali, bo robili rowerek ![]() On koniec końców wyszedł na ludzi, w Niemczech skończyl studia, ale po cholerę mu takie traumy? Mógł iść grzecznie do LO, do humany, pięknie by się tam odnalazł.. Ehh, długo by opowiadać... Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
![]() |
#772 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Jesli chcesz im zrobic jakas przyjemnosc, to kup kazdemu po drobiazgu, na pewno beda sie cieszyc ![]()
![]() |
#773 | |||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Jednym wyjątkiem była kiedyś pani w poczekalni do poradni chorób zakaźnych. Krzesło dla mnie wywalczyła wśród 20 oczekujących osób i powiedziała, że musi o mnie dbać ![]() Cytat:
![]() Byłam dziś u 5 miesięcznego chłopca, ale fajny ![]() Motam się teraz z kołyskami, nie mogę się zdecydować czy ma być drewniana biała czy simplicity, cena taka sama. Czy ja kiedykolwiek podejmę jakąś decyzję bez wahania? ![]() |
|||
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#774 |
Wtajemniczenie
|
Ela87 każdy pretekst dobry aby coś kupić
![]() nas jest siedmioro, dużo ![]() relacje różne, lepsze, gorsze.. ja akurat mam świetny kontakt ze wszystkimi ![]() i wszyscy do mnie dzwonią i zalą się na innych haha ![]() ![]() no ale 7 osób to sporo - dziwne by było jakby nie było zgrzytów i nieporozumień ![]() jest fajnie w takiej dużej rodzince ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#775 | ||
Moderator
|
Cytat:
---------- Dopisano o 17:50 ---------- Poprzedni post napisano o 17:49 ---------- Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#776 | |
Zadomowienie
|
Zrobiłam parę rzeczy i już jestem zmęczona
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#777 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Sent from my C6903 using Wizaz Forum mobile app |
|
![]() ![]() |
![]() |
#778 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#779 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Po 2 ![]() Po 3 - nie byłam. Nie miałam kiedy, a koleżanka, która urodziła w lipcu i mi dała już torbę ciuszków, obiecała dać następną z następnym rozmiarem, więc nie kupuję na razie już nic. Cytat:
![]() Mnie w sobote też jakiś pan chciał przepuścić do punktu pobrań ale akurat pisałam sms i podziekowałam ![]()
![]() |
#780 | |
Zakorzenienie
|
Wiem, że nie jest to miłe, ale fajnie wiedzieć, że nie tylko ja się szybko męczę
![]() Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
Narzędzia | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:07.