|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2881 | |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014 cz. 8
Cytat:
|
|
|
|
|
#2882 |
|
Zakorzenienie
|
Ja po wizycie, wyszla, podlamana. Za..na cukrzyca.
Porodu nic nie zapowiada, ni widu nie slychu. Mam skierowanie do szpitala 2.01 i bede lezec az do porodu... Wyobrazilam sobie ze odcbodza wody licze skurcze wolam przerazonego tz zeby spakowal se bulke, ja szczesliwa obolala biegbw do auta bo rodze, pisze tylko mamie i bliskim osobom smsa "to juz"....A tu zapowiada sie ze bede lezec i gapic sie w sufit i czekac. Jesli cos zacznie sie dziac z lozyskiem beda przyspieszac, jesli nie to... moge lezec do 20 stycznia. Wiem wiem nie tragedia, ale jestem rozczarowana bardzo smutna przygnebiona jakas. Chcialam ten dzien inaczej wspominac ![]() Maly wazy ok 3 kg. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#2883 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#2884 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
zawsze jest z tej strony wypukłość ale zdarza się, że jak rano się budzę to brzuch mam.. kwadratowy ![]() Cytat:
|
|
|
#2885 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#2886 |
|
Raczkowanie
|
Dziękuję Dziewczyny za wszystkie miłe słowa i rady
Co do wystąpienia na drogę sądową.. Mój tż jest bardzo ugodowy i nie chce się z nim ciągać po sądach. Poza tym nie mógłby chyba udowodnić ile tak naprawdę pracował, bo ewidencja czasu pracy (czytaj zeszycik szefa) jest w warsztacie w szafce, on sam nie ma żadnej kopii ani nic. Tż chce ja najszybciej zapomnieć o tym buraku i mieć z nim jak najmniej wspólnego. Roane, chyba Ty pytałaś czy on wiedział, że jestem w ciąży? Tak, wiedział i tż mówi że odkąd się o tym dowiedział to zmieniło się jego zachowanie względem tż, zaczął nim pomiatać i rzucać jakieś głupie komentarze (stały tekst "ty weź się ogarnij i zacznij myśleć") bo wiedział, że tż nie zostawi pracy skoro ma ciężarną żonę. Co śmieszniejsze, ten szef to moja bardzo daleka rodzina, taka "7 woda po kisielu" - moja babcia i babcia jego żony to kuzynki, siostry cioteczne. Co do szybkiego znalezienia pracy.. Cóż, nasze podlaskie realia są takie a nie inne, że nie będzie lekko mu coś znaleźć. On sam nie chce zakładać działalności, mówi że to nie dla niego. A z pracą czy to fachowiec czy nie to u nas mega ciężko. Chociaż ja przyjęłam postawę "wyjdzie to nam na lepsze" i wspieram tż bo widzę, że bardzo tę sytuację przeżywa. isia, co do plucia w gębę to autentycznie to rozważyłam, bo moim zdaniem tylko najgorszy cham bez serca i sumienia zwalnia pracownika, który ma ciężarną żonę tydzień przed świętami. Ale potem doszłam do wniosku, że zła karma do niego jeszcze wróci.. Spędziłam dziś cały dzień na dekorowaniu pierniczków, teraz schną u małego w łóżeczku co by tż i kot ich nie dopadli Może później zrobię zdj i wrzucę ![]() Lolita, śliczny pokoik lidkaa, mi lekarze na oddziale mówili, że można przyjechać na taką "konsultację" na oddział,omijając ip. Oni zbadają i jak coś by się działo to wtedy na ip i na oddział a jak wszystko ok to nie trzeba zostawać w szpitalu. Bo u mnie jak jest już skierowanie na oddział to mówią, że "mają za mało danych żeby ocenić czy wszystko ok" i każą zostawać na obserwacji. Soleil_Rouge, zainspirowałaś mnie, chyba jutro będę lepić ruskie ![]() Lusso, lekarka bez pomyślunku, dobrze, że zmieniasz
|
#2887 | ||
|
Gang Iren
|
Cytat:
I popieram w sumie wszystko co napisałaś Cytat:
Chyba coś przegapiłam... Pisałaś z jakiego powodu masz leżeć w szpitalu do rozwiazania?
|
|
#2888 |
|
Raczkowanie
|
Cześć dziewczyny! Messuah - gratulacje!!!!
Senira: Najszczersze kondolencje[*] Ja jak zwykle z doskoku ale chciałam się Wam pochwalić, że wczoraj odbyłam ostatnią wizytę u mojej ginki kolejna wizyta to przybycie 09.01 do szpitala a 10.01 cc. Szyjka krótka ale ok więc raczej powinnam doczekać terminu i w razie czegoś niepokojącego mam natychmiast jechać na izbę przyjęć. No i miałam wczoraj pobierany posiew tak jak pisała perfuzja, na żelaznej w Wa-wie praktykowane jest pobieranie po 35tyg. No i jeszcze zapomniałam mam w piątek wizytę u anestezjologa i z grubsza mam za sobą papierologię. Na temat aborcji się nie będę wypowiadała bo widzę, że już dyskusja praktycznie zakończona no ale wszystkim kociarom, które chcą oduczyć swoje koty wchodzenia do łóżeczka sprzedam tekst jednej z położnych ze szkoły rodzenia. Należy nadmuchać sporo balonów i włożyć do łóżeczka jak kot wskoczy to nie ma zmiłuj w końcu jakiś strzeli i kot będzie miał lekką traumę i zapewne nie będzie miał ochoty tam wchodzić ponownie. Myślę, ze jakbym miała kotka to bym czegoś takiego spróbowała, fakt pewnie ja też bym nieźle podskoczyła jakby takowy balonik pękł no ale myślę, że warto spróbować
|
#2889 |
|
Zakorzenienie
|
Gosiu bo mam zasrana cukrzyce, trzeba monitorowac czy lozysko wydala....
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 17:22 ---------- Poprzedni post napisano o 17:22 ---------- Nawet nie wiecie jak bardzo nienawidze tej cukrzycy. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#2890 | |||||
|
Rozeznanie
|
2 godziny piszę tego posta... A miałam iść robić pranie, eh...
Właśnie sobie uświadomiłam, że dziś 17 grudnia więc do terminu równo 2 miesiące Kiedy to zleciało? I jak to szybko teraz zleci!Cytat:
Więc nasze imię dla córki pojawiło się drogą eliminacji, a teraz nie wyobrażam sobie innego, oboje tworzymy coraz to nowe odmiany imienia Zuzanna - ostatni twór męża to Zuziczek Ale przypadkiem zauważyliśmy ostatnio, że mamy jeszcze jedno, które podoba nam się obojgu - Izabela. Więc będzie dla drugiej córki jak coś ![]() A na długość imienia i nazwiska nie zwracałabym uwagi - ja mam imię na 9 liter, drugie na 4, nazwisko na 10 i drugie na 7 i mieszczę się we wszystkie rubryczki Kwestia przyzwyczajenia... Jedynym momentem kiedy przeszkadzało mi długie imię i nazwisko było pisanie ich w podstawówce kiedy uczyliśmy się kaligrafować ![]() W ramach zabawy ułożyłam swoją listę przebojów z wybranych przez Was imion to: Filip, Hubert, Ignacy, Tymon, Maksymilian, Joachim, Robert, Leon. A do Joachima podobny jest Jeremiasz. Znam jednego i bardzo lubi swoje niestandardowe imię (szczególnie wersję Jeremi). Bardzo mi przykro... Tak jak dziewczyny pisały - nie można tak zostawić tej sytuacji! U nas w Polsce B mam wrażenie, że takie sytuacje są standardem - śmieciowe umowy, krajowa minimalna, zwalnianie jak się człowiek dopomina o swoje... Szkoda gadać. Ale dziewczyny mają rację - Twój mąż ma fach w ręku i jeśli się odważy założyć działalność, to na pewno dobrze na tym wyjdzie. Teraz w sklepach jest taki chłam, że większość ludzi których znam woli zrobić meble na lata, na zamówienie. EDIT: podlasie to tak jak lubelskie - znam dwóch naprawdę świetnych stolarzy, fachowców, którzy pracują za minimalną krajową, ewentualnie dorobią coś w weekend. Smutne ale prawdziwe - u kogoś nie można się dorobić, szczególnie u nas, gdzie bezrobocie duże, a większość ludzi pracuje za minimalną Cytat:
![]() Cytat:
![]() poczatkujaca-dagmara fajny ten przepis, na pewno spróbuję skorzystać (chociaż ciągle się boję drożdżowego ciasta - ono mnie chyba nie lubi) bo bardzo lubię, a nie ma mi kto robić, więc jem tylko raz na rok w święta u cioci Cytat:
Lusso no nie no, lekarze to sobie w kulki lecą... Wystaw jej odpowiednią opinię, nie po to się płaci żeby takie numery ktoś odwalał Cytat:
|
|
#2891 |
|
Zadomowienie
|
o ciężarnej baletnicy
![]() http://www.elle.com/news/beauty-make...3948&6956212=1 |
|
|
|
#2892 | |||||
|
Wtajemniczenie
|
Pochwal się nowym fryzem
![]() Cytat:
Logicznie rzecz biorąc, skoro aborcja to morderstwo, to powinny być karane wszystkie osoby zamieszane, no nie? Czyli karalne powinno być wykonanie aborcji - lekarz, pozwalanie na dokonanie aborcji - matka, ewentualne nakłanianie do aborcji - ktokolwiek matkę do tego nakłania, czy też np. finansuje, powinien być rekwirowany sprzęt użyty do dokonania przestępstwa, wszelkie zyski osiągnięte drogą przestępczą, i tak dalej. Ale, gdyby w ten sposób to wygladało, to doprowadziłoby to do wiktymiazcji kobiet - znalazła by się jedna, dwie, kilkanaście dziewczyn, które opowiedziałyby w telewizji i gazetach, jakie to one biedne są, że nie mają za co żyć, chłopak je zostawił, studia nie skończone, i cholera wie co jeszcze, a tu jeszcze ktoś chce je do więzienia wsadzić, bo zrobiły zabieg. Społeczeństwo by im współczuło, a winę za ich tragedie zwaliłoby na rząd który zdelegalizował aborcje i lobby, które doprowadziło do zdelegalizowania aborcji - kościół katolicki. Ktoś zwyczajnie przewidział, czym mogłoby się skończyć stosowanie logiki w tym przypadku, więc nielegalny jest tylko jeden element całej tej układanki - faktyczne wykonanie aborcji, a karani są tylko lekarze. W ten sposób społeczeństwo się nie burzy, bo kto by współczuł lekarzom którzy "i tak źle nie mają", a kobieta bierze kopertę, robi zabieg na lewo u jakiegoś konowała, a potem może normalnie iść na IP i uzyskać pomoc, jeśli lekarz mocno spartaczył. Nie nie ma ofiar, nikomu nie dzieje się krzywda. To jest dopiero cholernie niesprawiedliwe, że tylko lekarz jest w takiej sytuacji przestępcą. Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
W 95 stopniach nic nie piorę, bo się boję że się rozleci, nadruki szlag trafi albo rzepy umrą. W ramach dezynfekcji to proszek antybakteryjny, a też staram się w miarę racjonalnie podchodzić do zużycia prądu - wiecie ile idzie prądu na pranie w takiej temperaturze
|
|
#2893 |
|
Zakorzenienie
|
Jaka ja dziś senna jestem, najchętniej bym poszła spać, i jeszcze głowa mnie zaczęła boleć....i trochę plecy....nie mam sił na nic już dzisiaj
|
#2894 | |||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
|
|
#2895 |
|
Konto usunięte
|
O matko!! Ja podobnie jak soleil_rouge robiłam dzisiaj pierogi ruskie... Nalepiłam 46 i zostało mi ciasta
Po 2 godzinach stania i lepienia nie czuję nóg
|
|
|
|
#2896 |
|
Raczkowanie
|
Nie mam na nic siły chce mi się płakać i wszystko mnie denerwuję jeszcze tak bardzo w ciąży nie miałam. na 19 mam SR ale nie wiem czy iść, Tż jeszcze z pracy nie wrócił nawet nie ma komu pomarudzić
|
|
|
|
#2897 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja sie staram ochlonac jakos znalezc plusy. Wkurza mnie, ze jest calkiem inaczej niz chcialam w szpitau na prawde zle sie lezy, nikt tego nie chce chyba. Ale to dla naszego dobra.Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#2898 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() co do porodu to nie martw się- najważniejsze, że mały zdrowy i że wszystko jest OK. Mam nadzieję, że obędzie się bez szpitala a jesli nawet to na pewno nie do 20 stycznia
|
|
|
#2899 | |||||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
gdy mój mąż chodził do podstawówki (rocznik '83) to klas było o a do h- osiem!!! A dzieci po 30 w klasie. Mój siostrzeniec chodzi do klasy 4. i są dwie klasy, a w każdej po 18 dzieci. I nie martw się, nie ma obecnie baby-boomu, spokojnie w szkole się miejsca dla naszych pociech znajdą. ![]() Cytat:
![]() Cały czas jest mi okropnie gorąco, potrzebuję jedną- dwie warsty mniej niż ludzie obok. ![]() Cytat:
Teraz zarejestruję się na męża. ![]() Cytat:
![]() Kiedyś leciałam samolotem, a za mną siedział kabaret Ani mru mru. Sypali żartami sytuacyjnymi z rękawa co chwilę, co mnie przekonało, że niektórzy taki dar po prostu mają. ![]() Wniosek: Magnusia do kabaretu!!!!
Edytowane przez mala098 Czas edycji: 2013-12-17 o 18:18 |
|||||
|
|
|
#2900 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#2901 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Chyba najgorsza jest w tej sytuacji ta ironia, że dopiero co leżałaś w szpitalu, by nie było porodu przedwczesngo, a teraz gdy chciałabyś już urodzić, to mały się na świat wcale pchać nie chce..
|
|
|
#2903 |
|
Raczkowanie
|
Ach, jeszcze chciałam powiedzieć Lolita, że przesyłam
a nie ![]() Dzięki wielkie za przepis, piernik extra. Zrobiłam go w takiej silikonowej formie śnieżynek wielkości małej muffinki, posypałam cukrem pudrem i srebrnymi kuleczkami i wyglądało i smakowało super. ![]() Byłam dzis na spotkaniu świątecznym w pracy; Ach, jak miło poprzebywać między ludźmi! I wszyscy zachwycający się brzuszkiem i tylko skrajne opinie: oj, chyba pięciu tygodni to nie dotrwasz/ mały ten brzuszek jak na koniec 8. miesiąca ![]() Ale od razu mi się lepiej zrobiło, wracałam do domu jak na skrzydłach, cieszę się, że za pół roku/ rok do nich wracam.
|
|
#2904 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2905 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#2906 | |||||||
|
Rozeznanie
|
Chyba sporo osób tutaj miesza pojęcia. Patologia to głównie stan umysłu. Patologiczni rodzice to też tacy, którzy zaplanują dziecko, a później się nad nim znęcają psychicznie, mimo iż nie ma w domu biedy, a dziecko nie głoduje. Guapissima, skąd wiesz, że ta 3-latka, która jadła z psiej miski była dzieckiem nieplanowanym, z wpadki, bo matce zabroniono usunąć?
A teraz przyznać się, ile dziewczyn z tego wątku nosi brzucha z wpadki i w związku z tym planuje karmić dziecko z psiej miski? Może pójdźmy krok dalej - czy nie bezpieczniej robić dorastającym dziewczynom testy psychologiczne/psychiatryczne co jakiś czas? A jak któraś ich nie przejdzie, to wtedy zastosować na niej przymusową sterylizację, hę? Patologia nie zniknie z tego świata, dlatego, że legalna aborcja będzie dostępna na wyciągnięcie ręki. A czy w krajach, gdzie można się spokojnie wyskrobać, nie ma patologii ani znęcania się nad dziećmi? Jeżeli tak, to ja poproszę o przykład takiego państwa ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Dla mnie oni są zresztą gorsi od kobiet, bo są jak prostytutki i żigolaki - robią rzeczy niemoralne za pieniądze. Cytat:
Cytat:
A dziecko nie jest do końca Twoje, bo gdyby było, to mogłabyś je sobie wedle uznania udusić i rzucić o próg i nikomu nic by do tego nie było. Cytat:
Cytat:
![]() Tym bardziej, że moje poglądy są raczej oderwane od religii i trochę nietypowe (bo jestem np. za karą śmierci i za eutanazją, ale tylko w pewnych określonych przypadkach)
|
|
|
#2907 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
tak wiem wiem ![]() Cytat:
no dokoladnie ![]() Cytat:
No ja sobie WIELE rzeczy inaczej wyobrazilam.... ale to chcialam przezyc z tz a nie z obcymi ludzmi na sali. Jak dostane jeszcze sale z mami juz po porodzie... to bede do ksiezyca tam wyc chyba ;( Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#2908 |
|
Zadomowienie
|
Czy ktoś mi naukowo wytłumaczy ból pępka w ciąży??
|
|
|
|
#2909 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
#2910 |
|
Zakorzenienie
|
migotka nie pozostaje Ci nic, tylko przekonać Borysa, żeby wyszedł jeszcze w tym roku
A nie da się przekonać gina, żebyś przychodziła codziennie na ktg na przykład? Byłoby to upierdliwe, ale chyba trochę mniej niż leżenie w szpitalu Ja za GBS płaciłam jakoś koło 45 złotych w laboratorium.
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
| Narzędzia | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 09:00.

zawsze jest z tej strony wypukłość 

16.06.2012
a nie