|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2821 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014 cz. 8
Cytat:
|
|
#2822 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Czesto robie pszteciki jako przekąske, mój TŻ-et uwielbia takie niespodzianki do przegryzienia w czasie pracy zamiast kanapkowej codziennosci Robie je czasami z miesem, czasami z pieczarkami, czasami z pieczarkami i serem zoltym. z warzywkami poddusonymi rowniez. Ogólnie mozna wszystko wlozyc do srodka ![]() przepis bardzo prosty http://mojagaleriakulinarna.blog.one...ciki-drozdowe/ PS: wydaje mi sie ze bardzo szybko sie je robi
|
|
|
|
|
#2823 |
|
Zadomowienie
|
Oj, obalam niektóre, na podstawie 4,5 latka:
1. Świra ma na układanie zabawek kolorami, fasonami - po mamie. Jak się bawi to np. z jednej strony są czerwone autka, z drugiej zielone. Coś w rodzaju ubrań powieszonych w szafie kolorystycznie ![]() 2. Dopiero niedawno prawidłowo zaczął budowac relacje z innymi, zaczął dostrzegać inne dzieci jako świetnych kompanów do zabaw. Wcześniej stanowiły zagrożenia np. zabrania zabawki ![]() 3. Ma owsiki w tyłku, po mamie. Nadaktywny jest. 4. Płacz jest na zawołanie. Bez uzasadnienia, np. by wymusić coś. I lecą krokodyle łzy ![]() 5. Przywiazanie do przedmiotów - jest kilka, które zawsze jeżdża z nami na wycieczki. Bez względu na to czy są potrzebne, czy nie ![]() 6. Posiłki najczęściej jada w swoich talerzach. Po to je ma. 7. Dzieci niekoniecznie są śwmiadome zagrożeń otaczajacego je świata.
|
|
#2824 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
po drugie, podpisuję się pod tym. Ja dyskusję przeczytałam, ale się w nią nie wdaję, choć mam swoje zdanie na ten temat - jestem "konserwą" .ja siadam już od kilku miesięcy raz, że co podnoszę nogę do góry, żeby ubrać ją w nogawkę, to mam wrażenie, że krok mi pęknie to jeszcze ustanie na 1 nodze to nie jest moja mocna strona co za burak trzymajcie się, na pewno sytuacja nie sprzyja świątecznym nastrojom, ale zobaczysz, że tż szybko znajdzie coś innego tak więc nie ma tego złego, potraktujcie to jako krok do przodu! A burakowi to wróci ze zdwojoną siłą ![]() Cytat:
|
|
|
#2825 |
|
Wtajemniczenie
|
A masz możliwość przedzwonić do położnej?
|
#2826 |
|
Zakorzenienie
|
siedze, przykleiłam się do kanapy!! pasztet cukrzycowo nie zaszkodził hmm.
Miałam iść po sklepach - zasnęłam wstałam, pierwsza myśl - jeść.. jabłka mi się chce całą ciążę nie miałam takie apetytu jak dziś.
|
#2827 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#2828 | |
|
Gang Iren
|
A na ulotce co jest napisane? Wydaje mi się,że nie. Już prędzej smectę.
Cytat:
A w Polsce dają kasę rodzinom wielodzietnym?? Kurcze to chyba się polepszyło. Znałam rodzinę która ma czworo dzieci,bida tam straszna,bezrobocie,a na dzieci tylko rodzinne dostawali i czasem jakąś żywność typu mąka,makaron,mleko... Oj no nie strasz,bo do mojego Eryka wiele z tego pasuje. Ale jak się zastanowiłam to do innych dzieci też. I widzę,że Mengazhu też o tym napisała.
|
|
#2829 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Dokladnie, wiec dlaczego ktos ma podejmowac decyzje za mnie? I tu nie chodzi mi o moja wygode, bo gdyby tak bylo, to nie bylabym teraz w ciazy.Moje plany przez najblizsze trzy lata nie obejmowaly macierzynstwa, wrecz je wykluczaly, ale moja decyzja jest inna, mimo, ze mieszkalam w kraju, w ktorym aborcja jest legalna. Jak pisalam wczesniej moja mama pracuje w osrodku dla dzieci z rodzin patologicznych, ale tych skrajnie. I to co tam sie dzieje, czasami odejmuje mowe, kiedys trafila tam 3 letnia dziewczynka, ktora jak byla glodna to szla do kuchni w poszukiwaniu psiej miski, bo zostala nauczona, ze mogla zjadac tylko resztki, ktore pies zostawil..... Poniewaz te dzieci maja jakis stopien uposledzenia (ruchowego, badz umyslowego) nikt nie chce ich adoptowac, wiec dorastaja, koncza 18 lat, wychodza na ulice, zachodza w ciaze i sytuacja sie powtarza...... Zmieniajac temat, czy wam tez jest tak goraca??? Ja od 2 dni normalnie sie gotuje, a w mieszkaniu mamy 19 stopni.. |
|
|
|
|
#2830 |
|
Zakorzenienie
|
Już dzwoniłam do mojej ginekolog, stwierdziła żeby odstawić jednak michałki czekoladowe
![]() Musiałam sobie podrażnićodbyt bo pytała jeszcze o bóle brzucha, o bóle spojenia, o krwawienie ale nic z tych rzeczy nie mam.... ale numer Pewnie jak pójdę 2 stycznia na wizytę to będzie się ze mnie śmiała
|
#2831 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Na szczęście są jeszcze białe michałki
|
|
|
|
|
#2832 |
|
Wtajemniczenie
|
[QUOTE=magnusia;44195980]U gina wszystko ok nastepna wizyta 7 stycznia i wykaz pobierze na gbs.
O to super, że wszystko ok
|
#2833 |
|
Zadomowienie
|
Dagmara kapustę grzyby się mieli?? Kapustę z godzinę trzeba gotować, grzyby jak się prprzygotowuje? Nie robiłam pierogow nigdy a paszteciki uwielbiam, może na sylwestra zrobię.
Magnusia który masz tydzień że jeszcze wymazu ci nie zrobili? |
|
|
|
#2834 |
|
Rozeznanie
|
7 na 9 pasuje do zachowań synka znajomych i chociaż rozumiem, że niekoniecznie musi to coś oznaczać to i tak niewesoło.
Nie potrafię jeść smażonych dań. Zaraz zaczyna mnie brzuch boleć, tak żołądkowo-jelitowo (chociaż kto wie gdzie są teraz moje jelita...) jakaś niestrawność galopująca ???Mąż przytachał mi właśnie choinkę. A............... dziś położna powiedziała nam, że biała czekolada podczas porodu jest bardzo ważna i żeby koniecznie mieć zapasik. Podobno ma działanie "znieczulające" ( ) i podała przykład, małych dzieci, jak są ciężko chore i często je trzeba kłuć to pod język daje się kilka kropel glukozy i po kilku/nastu minutach ukłucie i podobno dzieciaczki nie płaczą.
|
|
|
|
#2835 |
|
Zakorzenienie
|
A nic mi nie mów, wstyd jak nie wiem, kobiety z poważnymi problemami do niej dzwonią a ja z takim czymś
![]() A paczkę czekoladowych od teściowe dostałam w niedziele i co? Jutro na morfologie z rana pojadę to wjadę do tesko po białe michałki
|
#2836 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
W ogóle dziękuje wam dziewczyny, bo myślałam że wszystkie hukniecie że mam jechać na IP bo dziecko najważniejsze itd i wyjdę na jakąś wyrodną że nie chce iść do szpitala się obserwować Ale wy jednak jesteście dobre dziewuchy
|
|
|
|
|
#2837 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#2838 |
|
Zadomowienie
|
Guapissma tak w ciąży mi też gorąco w nocy zakrecalam grzejniki, każdy mi mówił że mam za zimno, ale ja inaczej nie usnelabym . Ostatnio już czułam chłód, ale gorac znowu powrócił...
|
|
|
|
#2839 |
|
Wtajemniczenie
|
|
#2840 |
|
Rozeznanie
|
skonczylam pierogi!!
![]() a teraz 3 strony mam do nadrabienia... ale to pozniej, ide sie polozyc, bo mnie wszystko boli po tym walkowaniu ciasta...
|
#2841 |
|
Konto usunięte
|
Aaaaa mam dzisiaj jakiegoś bloka zakupowego. Chciałam kupić przewijak i rożek i normalnie mam jakiegoś bloka. Nie mogę się zdecydować na pościel ani na nic już
Wiem że to pytanie padało miliard razy ale może coś doradzicie?Z plusów - wczoraj kupiłam mężowi prezent na allegro a już dziś przyszedł kurierem |
|
|
|
#2842 |
|
Zadomowienie
|
Dziewczyny mam namiar z innego forum na darmową foto książkę, podobno płaci się tylko koszt dostawy 20zł. http://landings.photobox.pl/v3/pl/se...5723#ectrans=1
|
|
|
|
#2843 | ||
|
Zadomowienie
|
tak, mąż chce z Małą chodzić. Już nawet rozglądał się za basenem. Ja nie lubię wody.
Cytat:
![]() Cytat:
Co do polityki prorodzinnej- rzeczywiście jest to porażka (szczególnie opieka nad dzieckiem po urodzeniu i w momencie gdy trzeba iść do pracy), ale uważam, że i tak sytuacja zmierza ku lepszemu (patrze na przykładzie mojej gminy i ilości/jakości przedszkoli publicznych, które powoli powstają) |
||
|
|
|
#2844 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny babcia co roku na wigilie robi jest pyszna, w tym roku chyba też zrobię http://filozofiasmaku.blogspot.com/2...eczarkami.html
Tylko zamiast na oliwie robi wszystko na maśle i jest naprawdę rewelacyjna, mogłabym ją całe święta jesć, a kiedyś zrobiłam z grzybami i nie bardzo mi smakowała, ta na pewno jest delikatniejsza i to masełko
|
#2845 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Dziś po raz pierwszy zrozumiałam co to jest żelka zamiast mózgu! Oczywiście leżę jak ameba. Na głowie klasyczna fryzura- ukwiał. Dresy, bluza. Planuję w głowie ugotowanie zupy śródziemnomorskiej i dzwoni kurier. Przyjechał z dokumentami z banku dotyczącymi funduszu emerytalnego. Z umowy nic nie rozumiałam, patrzyłam bezmyślnie w nadziei, że moje zaćmienie umysłowe jest niezauważalne. Podpisałam się tam gdzie mam się podpisać ja... mój mąż, a na koniec zostałam pełnomocnikiem banku - tam też złożyłam mój autograf. Pan wyjaśnił, że dokumenty przyjadą jeszcze raz pewnie... No i z wózkiem mam problem wagi państwowej, bo quinny jest ciężki jak głaz. Mieszkam w domu na 1 piętrze i właściwie mogę zostawiać sobie wózek na dole więc problemem to nie jest. Ogólnie jak prowadziłam trójkołowiec a czterokołowiec to zdecydowanie skłaniam się ku pierwszemu. I tak pojawił się jeszcze lekki Baby Jogger Elite. Lolita kocham taką kapustkę!!! Też to będę mieć i na święta i nawet dzisiaj ( bez grzybów )
wymiana kosmetyczna : https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...0#post48628710 Edytowane przez demonyianioly Czas edycji: 2013-12-17 o 15:16 |
|
|
|
|
#2846 |
|
Zakorzenienie
|
skończony 33tc dzis jest 33tc 4dc a wymaz z tego co pamiętam po 36tc czy35tc się robi uff wróciłam z maista wszystko załatwiłam i na pocieszenie zbitej dupy i reki podjechałam do MC Drive i teraz wchłaniam czizy a co tamu lekarza była taka sytuacja- była mała obsuwa przez to że położna gdzieś wyszła i nie miał kto ciężarnych poważyć itp. weszła więc jakaś dziewczyna co nie była w ciąży a była po mnie i po takiej jednej dziewczynie- OK nie ma sprawy nie ubędzie mi. Potem następna chciała wejść (a właściwie się wepchnąć do gabinetu) bo ona się spóźniła. Lekarz pyta na którą godzinę była umówiona a ona na to że na 8:30 nosz kuźwa trzeba mieć czelność aby o13 przychodzić jak się było na 8 umówionym Lekarza trochę zatkało, babki w kolejce też, mnie również ale myślę sobie- o nie tego już za wiele. Kulturalnie więc zapytałam tez dziewczyny czy żyje w innej strefie czasowej czy też na komunię dostała wrotki a nie zegarek. Mina lekarza i babek w poczekalni bezcenna- mało sie ze śmiechu nie podusili a laska czerwona jak burak usiadła na kześle i już się nie pchała
|
|
#2847 |
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry. Przepraszam że się odzywałam ale czytam na bieżąco.
Co do aborcji to ja bym tego nie zrobiła,ale jeśli ktoś chce i to i tak nie jestem w stanie mu zabronić. Są kobiety które nigdy się odwaza,a kobiety które to zrobią. Perfuzja u nas ma być Miłosz i sama nie jestem do końca przekonana. I tu jest jeszcze jedno imię i to właśnie Leon (ale trójka dzieci na L?) Lidka skontaktuj się chociaż z lekarzem prowadzącym. SENIRA BARDZO MI PRZYKRO Dziewczyny te po 32tyg, jak często ruszają się Wasze pociechy? Bo my dziś skończyliśmy 32 tydzień,i mały średnio się rusza.
|
#2848 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 15:38 ---------- Poprzedni post napisano o 15:36 ---------- Cytat:
mój się cały czas rusza z małymi przerwami na 15-20 minut ale taki egzemplarz mi się trafił i już Najważniejsze, że czujesz ruchy- teraz maluchy mają mniej miejsca w brzuchu i mogą się mniej ruszać
|
|
|
#2849 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#2850 | ||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Cytat:
Dzięki dziewczyny za poprawę humoru. A Pani bym przyznała medal i podziwiam że tak bez krępacji przyszła na 13 jak była umówiona na 8. YYY ale może ja nie powinnam się śmiać - mam anestezjologa na 9:20 i nie wiem czy wstanę |
||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:28.

Robie je czasami z miesem, czasami z pieczarkami, czasami z pieczarkami i serem zoltym. z warzywkami poddusonymi rowniez. Ogólnie mozna wszystko wlozyc do srodka 

trzymajcie się, na pewno sytuacja nie sprzyja świątecznym nastrojom, ale zobaczysz, że tż szybko znajdzie coś innego 

jakaś niestrawność galopująca ???
) i podała przykład, małych dzieci, jak są ciężko chore i często je trzeba kłuć to pod język daje się kilka kropel glukozy i po kilku/nastu minutach ukłucie i podobno dzieciaczki nie płaczą.
Ale wy jednak jesteście dobre dziewuchy
nosz kuźwa trzeba mieć czelność aby o13 przychodzić jak się było na 8 umówionym
16.06.2012