|
|
#841 |
|
Konto usunięte
|
Dot.: Najlepsza książka jaką kiedykolwiek czytałaś
Hobbit
|
|
|
|
|
#842 |
|
Zakorzenienie
|
Rok 1984 jak dotąd
|
|
|
|
|
#843 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
|
#844 |
|
Zakorzenienie
|
Mistrz i Małgorzata
Przeminęło z wiatrem
|
|
|
#845 |
|
Raczkowanie
|
Chciałabym dodać książkę, po którą sięgnęłam zupełnie przypadkowo, bez większych oczekiwań, raczej na zasadzie "a, zobaczę..". Jednak czytanie wzbudziło we mnie mnóstwo emocji, chyba po żadnej książce nie byłam tak głęboko poruszona i wewnętrznie rozdarta.
Bardzo długo nie mogłam o niej zapomnieć, miałam wrażenie jakby to, co przeczytałam, nie było zwykłą fikcją. Książka "wdarła się" w moje serce tak mocno, że z pewnością należy jej się miejsce w tym wątku. Jodi Picoult- Krucha jak lód . ---------- Dopisano o 20:29 ---------- Poprzedni post napisano o 20:25 ---------- Co do Wina- wspaniale wykreowana postać, ubóstwiaaam! Edytowane przez chocolate_dream Czas edycji: 2013-12-25 o 20:26 |
|
|
|
|
#846 |
|
I'm your Wonderwall.
|
A ja powinnam chyba jeszcze dodać "Niekończącą się historię".
Chyba przy niej po raz pierwszy poczułam taką... magię w książce
|
|
#847 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#848 | |
|
I'm your Wonderwall.
|
Cytat:
![]()
|
|
|
#849 |
|
Rozeznanie
|
Jak narazie najlepsza przezemnie przeczytana ksiazka jest "Kleo i ja" Helen Brown
Czytajac ja da sie i smiac i plakac
|
|
|
|
|
#850 | |
|
404 Not Found
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#851 |
|
Zakorzenienie
|
Ania z zielonego wzgórza
Kod leonarda da vinci
|
|
|
|
|
#852 |
|
Raczkowanie
|
Moje najukochańsze książki to:
"Ojciec chrzestny" Puzo Trylogia "Namiestniczka" Wiery Szkolnikowej "Ono", "Poczwarka", "Tam gdzie spadają anioły" (moje małe odkrycie w podstawówce "Rzeka tajemnic" Lehane Wszystkie te książki polubiłam przede wszystkim za sposób w jaki autorzy opisują świat, bohaterów. Każda postać ma własny charakter, nie było plastikowych bohaterów, czytelnik ma wrażenie, że z każdym zamienił choć kilka słów, dokładnie zna ich uczucia. Właśnie to najbardziej kocham w książkach
|
|
#853 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#854 | |
|
I'm your Wonderwall.
|
Cytat:
|
|
|
#855 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
|
#856 |
|
I'm your Wonderwall.
|
tyle książek (i filmów), tak mało czasu
|
|
#857 |
|
Raczkowanie
|
Kiedyś koleżanka zadała mi podobne pytanie. I z całą pewnością mogę powiedzieć, że moja najukochańsza książka to "Melancholia sukuba" Richelle Mead. Pozostałe części serii są równie wspaniałe. Mogłabym je czytać na okrągło i za każdym razem wybuchać śmiechem i ogryzać paznokcie z nerwów
|
|
#858 |
|
Zakorzenienie
|
Chodzi o Córkę czarownic?
|
|
|
#859 |
|
Zakorzenienie
|
Chyba tak, jedna z moich ulubionych książek z późnego dzieciństwa.
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#860 |
|
Konto usunięte
|
Kamienie na szaniec
|
|
|
|
|
#861 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
#862 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
|
#863 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
|
#864 |
|
Konto usunięte
|
Ojciec chrzestny jak na razie
|
|
|
|
|
#865 |
|
Raczkowanie
|
Może infantylne, ale ...... Harry Potter.
|
|
|
|
|
#866 |
|
Zadomowienie
|
Przeczytane w 2014r
Infekcja / Tess Gerritsen Prawo krwi / Tess Gerritsen Sobowtór / Tess Gerritsen Milcząca dziewczyna / Tess Gerritsen Ostatni, który umrze / Tess Gerritsen Komora / John Grisham Testament / John Grisham Oskarżony / John Grisham Królowa lata/ Melissa Marr Król mroku / Melissa Marr Krucha wieczność / Melissa Marr Świetliste cienie / Melissa Marr Mroczna łaska / Melissa Marr Chemia śmierci / Simon Beckett Zapisane w kościach / Simon Beckett Szepty zmarłych / Simon Beckett Melancholia sukuba / Richelle Mead Podboje sukuba / Richelle Mead Marzenia sukuba / Richelle Mead Namiętność sukuba / Richelle Mead Cienie sukuba/ Richelle Mead Gra o tron / George R. R. Martin Starcie królów / George R. R. Martin Nawałnica mieczy- Stal i śnieg / George R. R. Martin Nawałnica mieczy- Krew i złoto / George R. R. Martin Uczta dla wron- Cienie śmierci / George R. R. Martin Uczta dla wron- Sieć spisków / George R. R. Martin Taniec ze smokami cz.I / George R. R. Martin Taniec ze smokami cz.II / George R. R. Martin Opiekunowie / Dean Koontz Prędkość / Dean Koontz Kątem oka / Dean Koontz Jedyna szansa / Harlan Coben Stulatek, który wyskoczył przez okno i zniknął / Jonas Jonasson Małe zbrodnie małżeńskie- Eric Emmanuel Schmitt Małe cuda. Rady jak kochać i żyć / Cheryl Strayed Przywiązana / Nichi Hodgson Zgorzkniała pââ☠ââ☠ââ☠a / Maria Sveland Larista / Melissa Darwood Ludzie na walizkach / Szymon Hołownia Wszystko w porządku. Układamy sobie życie. / Szymon Hołownia, Marcin Prokop Zorkownia / Agnieszka Kaluga Chustka / Joanna Sałyga Anioły jedzą trzy razy dziennie. 147 dni w psychiatryku. - Grażyna Jagielska Rollercoaster/ Tomasz Szlijan Ofiarowana / Jenna Miscavige Hill Dom służących / Kathleen Grissom Ukryte / Kimberly Derting Mroczne umysły / Alexandra Bracken NIgdy nie gasną / Alexandra Bracken Tajemnica / Mark Bilingham Przeczytane w 2013r (66) Czyste sumienie / Charlaine Harris Czyste szaleństwo / Charlaine Harris Czysta jak łza / Charlaine Harris Czyste intencje / Charlaine Harris Prawdziwe morderstwa / Charlaine Harris Grobowy zmysł / Charlaine Harris Grób z niespodzianką / Charlaine Harris Grobowa tajemnica / Charlaine Harris Lodowaty grób/ Charlaine Harris Księżniczka z lodu / Camilla Lackberg Kaznodzieja / Camilla Lackberg Kamieniarz / Camilla Lackberg Ofiara losu / Camilla Lackberg Niemiecki bękart / Camilla Lackberg Syrenka / Camilla Lackberg Latarnik / Camilla Lackberg Fabrykantka aniołków / Camilla Lackberg W bagnie / Arnaldur Indridason Grobowa cisza / Arnaldur Indridason Głos / Arnaldur Indridason Burza z krańców ziemi / Asa Larsson Krew, którą nasiąkła / Asa Larsson I tylko czarna ścieżka / Asa Larsson Aż gniew twój przeminie / Asa Larsson W ofierze molochowi / Asa Larsson Osaczona / Tess Gerritsen Grzesznik / Tess Gerritsen Ciało / Tess Gerritsen Klub Mefista / Tess Gerritsen Dawca / Tess Gerritsen Ogród kości / Tess Gerritsen Chirurg / Tess Gerritsen Skalpel / Tess Gerritsen Autopsja / Tess Gerritsen Mumia / Tess Gerritsen Śladem zbrodni / Tess Gerritsen Labirynt kłamstw / Tess Gerritsen Dolina umarłych / Tess Gerritsen Ścigana / Tess Gerritsen Nosiciel / Tess Gerritsen Czarna loteria / Tess Gerritsen Błogosławieni, którzy pragną... / Anne Holt To co się nigdy nie zdarza / Anne Holt Dziewczyna, która chciała się zemścić / Anders Roslund, Borge Hellstrom Odkupienie / Anders Roslund, Borge Hellstrom 50 twarzy Greya / Erika Leonard Ciemniejsza strona Greya / Erika Leonard Nowe oblicze Greya / Erika Leonard Nie chcesz wiedzieć / Lisa Jackson Dwa pocałunki / Lisa Jackson Bez litości / Lisa Jackson Skarby / Lisa Jackson Anioły i demony / Dan Brown Worek kości / Stephen King Błękitna krew / Harlan Coben Lista śmierci / Paul Johnston Zanim dopadnie nas czas / Jennifer Egan Po tamtej stronie ciebie i mnie / Jess Rothenberg Lustrzane odbicie / Audrey Niffenegger Opiekunka Grobów / Melissa Marr Małe trzęsienia ziemi / Jennifer Weiner Cukiereczek / Diablo Cody Pamiętniki Fanny Hill / John Cleland Drugie życie Bree Tanner / Stephenie Meyer Gdyby on tu był / Iga Karst Człowiek ostatniej szansy / Jarosław Klejnocki Edytowane przez onething Czas edycji: 2017-01-02 o 09:44 |
|
|
|
|
#867 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Jednak najbardziej do tej pory podobała mi się seria Pan Samochodzik Zbigniewa Nienackiego, taka miłość z dzieciństwa.
Edytowane przez maggie_grace Czas edycji: 2014-01-10 o 16:39 |
|
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#868 |
|
Konto usunięte
|
Cmentarz w Pradze
Makbet Mistrz i Małgorzata |
|
|
|
|
#869 |
|
Raczkowanie
|
U mnie również często wymieniany Rok 1984, oraz Dziady
|
|
|
|
|
#870 |
|
Wtajemniczenie
|
Mistrz i Małgorzata
Cień wiatru Gra anioła Gargulec Swoją drogą, czy tylko ja dostrzegam pewne podobieństwo Gry anioła do MiM?
![]() |
Nowe wątki na forum Kultura(lnie)
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
| Narzędzia | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:38.

to rozdaje po koleżankach. szerzę sławę Zafona!
ale serio. żadnej książki nie przeżyłam chyba tak bardzo, jak "Cienia wiatru". Przeczytałam w jeden dzień. Pamiętam, że była burza po południu, ściemniło się bardzo, grzmiało i błyskało, a ja byłam w jednym z trochę przerażających momentów. Dżizas
A przy zakończeniu "Gry Anioła" ryczałam jak bóbr. Była 3 nad ranem.