Mamy styczniowo-lutowe (XIII) ROCZKUJEMY! ;) - Strona 68 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-12-30, 17:23   #2011
Kija80
Zadomowienie

Dot.: Mamy styczniowo-lutowe (XIII) ROCZKUJEMY! ;)

Cytat:
Napisane przez ILLUSION Pokaż wiadomość
Biorąc pod uwagę że będą zimą rajstopki + na to skarpetki to mi wychodzi że trzeba brać rozmiar 21 ale jeszcze będziemy musieli zmierzyc w sklepie dokładnie.

O kurde

śliczna
Fajnie to brzmi - będą zimą. Jakbyś te zakupy planowała wczesną jesienią a nie 30 grudnia
Poważnie się zastanawiam czy jutrzejszego sylwka nie obchodzić przy grillu, sobotnia kiełbaska i boczuś były takie mniamuśne
Kija80 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-30, 17:27   #2012
scotasia
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Delicjanka Pokaż wiadomość
a ja kupilam A. sukienusie na roczek w tkmaxx na zywo 10000000000 razy ladniejsza
Mam nadzieję, że ja też będę kiedyś mogła kupować takie śliczności

Cytat:
Napisane przez YellowSheep Pokaż wiadomość

Bo doszłam do wniosku, że nie po to kończyłam studia żeby zostać czyimś przynieś podaj pozamiataj. Kilka dobrych lat pracuję w tej firmie, i kupę czasu robiłam tylko na głupie zlecenie. Znajome szefowej które poprzychodziły po mnie dostawały na dzień dobry wyższą stawkę od mojej po 2 latach pracy i po jakimś czasie dostawały oczywiście umowę o pracę. Miarka się przebrała, kiedy obcięli mi premię za to że w ciąży jestem. Po 3 latach kiedy doprosiłam się o umowę dostałam podwyżkę 100 zł (powyżej najniższej krajowej). Inna kwestia jest taka, że nie mam z kim zostawić Oliwiera. Nie opłaca mi się go oddawać do żłobka, bo to byłaby praca dla samej pracy Jak po nowym roku będę wiedziała dokładnie co i jak, to Wam napiszę
Słuszna decyzja. Bez znajomości w tym kraju nie ma na co liczyć, tylko na siebie. Powodzenia

Cytat:
Napisane przez nafiyqa Pokaż wiadomość
Jak mnie dzis nie wywioza w kaftanie to bedzie cud....
Kuba marudzi strasznie od kilku dni, ale dzis jest apogeum.
Wszystko jest nienienie, oprocz raczek i uu.

Wyjscie z pokoju np po to, by otworzyc drzwi konczy sie okropnym wrzaskiem.

Drzemki po 15min, a potem jeszcze wiekszy marud.

Ostatnio byl taki jak mu szly zeby, a teraz nic nie widze...

Plakac mi sie chce jak czytam jak Wasze dzieci pieknie sie bawia zabawkami, moj Kubus tylko placze (oczywiscie otoczenie nie pomaga-tata z babcia przebakuja, ze cos z nim nie tak skoro ciagle placze...)

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
może skok...

Mam pytanie. Dlaczego wrzucane przez Was linki u mnie wyświetlają się jako czarne pole i nic nie mogę odtworzyć? Nie mam uprawnień jakichś?

A taki ma Dominik domek, nie wymagający dużego nakładu pracy
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg DSC_1591.jpg (80,2 KB, 43 załadowań)

Edytowane przez scotasia
Czas edycji: 2013-12-30 o 17:30
scotasia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-30, 17:32   #2013
YellowSheep
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez fewcia Pokaż wiadomość
Pizza
Yellow jeśli masz dobry pomysł,to jasne,rozkręcaj coś swojego. Ja nie wiem czy mam w sobie tyle odwagi. Bo to jednak ryzyko. Mamy kredyt i małe dziecko. Zwyczajnie się boję. Choć wiem,że jakbym poszukała innej pracy to na pewno bym kiedyś znalazła. Może nie mam jakiś nie wiadomo jakich kwalifikacji,ale swojej pracy oddaje się cała. Trzymam kciuki!

Dzięki kochana

Cytat:
Napisane przez Aga8484 Pokaż wiadomość
stanowcze , ale dzieki
Rozumiem

Cytat:

Plakac mi sie chce jak czytam jak Wasze dzieci pieknie sie bawia zabawkami, moj Kubus tylko placze (oczywiscie otoczenie nie pomaga-tata z babcia przebakuja, ze cos z nim nie tak skoro ciagle placze...)

Wiem, ze nic nie poradzicie (taki etap? zeby?), ale chociaz sie pozalilam...

Ojjj biedna Ty. Wiem o czym mówisz, w zeszłym tygodniu też miałam nerwy w strzępach. Wszystko z nim w porządku, a dla rodzinki

Cytat:
Napisane przez Kija80 Pokaż wiadomość
Fajnie to brzmi - będą zimą. Jakbyś te zakupy planowała wczesną jesienią a nie 30 grudnia
Poważnie się zastanawiam czy jutrzejszego sylwka nie obchodzić przy grillu, sobotnia kiełbaska i boczuś były takie mniamuśne
zima przyjdzie wiosną trzeba zmienić kolejność świąt.
YellowSheep jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-30, 17:37   #2014
e_vel
Wtajemniczenie

Hej

jeszcze raz dziękuję za Majusiowe życzenia
w K. zdjęcia z urodzin, będę miała ładniejsze, ale dopiero jak je chłopak mojej siostry obrobi Generalnie urodzinki udane, chociaż Maja przespała chyba z 1,5 godziny u dziadków na dole :p

Niech już będzie po 6.12 i Karinka niech idzie do przedszkola bo nie mogę wyrobić się z byciem na bieżąco, ba! z wogóle byciem na wizażu.

Wiecie że są promocje w Naturze -40% na Astor i Rimmel i jeszcze podobne promocje w SuperPharm i Hebe? ale nie wiem dokładnie jakie bo nie mam niestety u siebie. albo stety

buziaki
e_vel jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-30, 17:39   #2015
charlizz
Zadomowienie

nada się to to dla naszych? zamawiam na all klocki clemmy (jednak biorę 30 szt. w pudełku) i skoro już płacę za przesyłkę...
http://allegro.pl/mzk-puzzle-drewnia...803165473.html
charlizz jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-30, 18:04   #2016
pstryczek84
Zakorzenienie

Cytat:
To teraz ode mnie wiadomości z frontu. Mogę oficjalnie powiedzieć że Igor chodzi Wyrobił się przed roczkiem jednak. do tej pory były już po 2-3 kroczki a od wczoraj pokonuje dystanse po 3-4 metry więc można oficjalnie uznać że moje dziecko chodzi Nagram później bo śpi teraz.
brawa za podeptanie roczku

Cytat:
Napisane przez Debrah Pokaż wiadomość

Ale ja jej w ogóle w żaden sposób nie prowadzam, tyle co przy meblach chodzi i z pchaczem. Prowadzać nie pozwalam, nie sądzę, żebym cokolwiek spowalniała przez to.
ja tez nie prowadzalam i mlody szybciutko naumial sie chodzic
Dziewczyny dwa pytania:
1. Mycie zebów - jak nauczyć dziecko, żeby buzię otwierało i przestało się bać? u nas jest problem
2. Jak poprawnie zmierzyć dziecku stopę? zorientowałam się, że obecnie nie wiem nawet jaki moje młode ma rozmiar
1 nie wiem jak pomoc, u nas co bys nie przystawila do byzki to zawsze ja otworzy
2-mierze normalnie cm

Czy wasze dzieci po was powtarzają? My się z Tż śmiejemy że młoda to mała papuga! Powtarza po nas słowa, wszystkie, te proste of course.
czasem mu sie zdarzy,najczesciej to jest dadadadaddadadaaa
Znowu się rano bawiła w " nie ma nie ma - jeeest "
I chyba próbuje na kanapę wychodzić - dzisiaj nogę zadarła do góry - bo chciała po szczeniaczka uczniaczka co sobie tam siedział. Btw - coraz lepiej się bawi nim, przytula, całuje

Cytat:
Napisane przez YellowSheep Pokaż wiadomość

Po kilku dniach myślenia ja też podjęłam decyzję że nie wracam do pracy. W sensie tej. Nie chcę żyć jak przedtem, muszę coś zmienić w swoim życiu a taka roczna przerwa myślę że jest dobrym momentem. Mam pomysł co będę robić i codziennie sobie powtarzam że się uda, no bo musi bo nie wyobrażam sobie pracować dla kogoś na zasadach jak w obecnej firmie. Za marne pieniądze. zobaczymy jak będzie.
kurcze, coraz wiecej z Was bedzie musialo stanac przed takim wyborem
trzymam kciuki za interes

Cytat:
Napisane przez mala_19kw Pokaż wiadomość

To teraz ja pytam Nadal obcinacie paznokcie przez sen czy wasze dzieci są już na tyle wyrozumiałe i dają normalnie?

Cytat:
Napisane przez meneq Pokaż wiadomość
Wiecie jaka mi pobudke Yae urzadzila? Przylozyla z glowki w nos - polaka sie krew, z obu dziurek, boli do tej pory...
o matko...

Cytat:
a ja kupilam A. sukienusie na roczek w tkmaxx na zywo 10000000000 razy ladniejsza
sliczna!
w koncu zaczna sie roczki dziewczynek bo jak narazie to same chopy

Cytat:
Napisane przez scotasia Pokaż wiadomość
A wiecie, my dalej korzystamy z przewijaka na komodzie jedyne miejsce, gdzie młody w miarę spokojnie leży.
my tez

Cytat:

moze mu sie przypomnialo ze nie jest u siebie, no nie wiem...
trzymaj sie

a ja, jak mnie nie bylo, to bylam gdzies

---------- Dopisano o 18:04 ---------- Poprzedni post napisano o 18:01 ----------

Cytat:
Napisane przez e_vel Pokaż wiadomość

Niech już będzie po 6.12 i Karinka niech idzie do przedszkola bo nie mogę wyrobić się z byciem na bieżąco, ba! z wogóle byciem na wizażu.

6.01 heloł!
a ja wrecz przeciwnie chwilo trwaj!

Cytat:
za pomyslowosc!
ale Przystojniaczek, superaśny jest!

pstryczek84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-30, 18:14   #2017
ILLUSION
Wtajemniczenie

Cytat:
rzeczywiście śmiesznie wyszło....no ale taka prawda
Cytat:
Suuuper a jaki uroczy ten Twój synek

No dobra, to się chwalimy
http://www.youtube.com/watch?edit=vd&v=s1udJ2loX-I
Stary 2013-12-30, 18:22   #2018
pstryczek84
Zakorzenienie

Cytat:
klask i:
dajesz mlody dajesz!

Stary 2013-12-30, 19:09   #2019
LadyWhisper
Zakorzenienie

Hej kochane!!!
Transfer na telefonie mi sie skonczyl wiec srednio bardzo z netem, zreszta tutaj taka dziura, ze lapie mi tylko u nas w pokoju na poddaszu
Ale jestem na biezaco jezeli chodzi o czytanie, bo z cytowaniem bym nie wyrobila na telefonie, wybaczcie

Piotrus zaczyna czlapac, bierze nas za reke i chodzi trzymany za raczke pojedyncze kroczki zrobi juz sam, za to za rasie potrafi przejsc caly pokoj tam i z powrotem

Poza tym sam sie bawi wlasnie teraz, rowno od godziny i 3minut

I je za dwoch albo za trzech, przybralo mu sie jak pieron, je doslownie wszystko, nocki superanckie. U dziadkow temp ok 26stopni wiec wyobrazcie sobie jak usychamy. A oni w polarach chodza bo zimno.
Dzisiaj bylismy na plazy bylo fantastycznie!!!! Malz nosil mlodego w nosidle, Pietraszko nie mogl sie napatrzec na morze, bylo cudownie!

Zla jestem bo na aplikacji nie moge ogladac zdjec i filmikow nie wiem, czy nadrobie po powrocie do domu, bo tempo macie jak szoguny

Buziaki! Tesknie!

Wysłane z mojego HTC ChaCha A810e

.... Dziecko - to przecinek między ojcem a matką. Ale i spójnik.
Z Każdym Dniem Coraz Bardziej

LadyWhisper jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-30, 19:12   #2020
LadyWhisper
Zakorzenienie

I dolaczam wam Pietraszka

A takie tereny mam do biegania tutaj <3

Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 1388426974194.jpg (46,7 KB, 44 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 1388427032716.jpg (139,2 KB, 28 załadowań)

.... Dziecko - to przecinek między ojcem a matką. Ale i spójnik.
Z Każdym Dniem Coraz Bardziej

LadyWhisper jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-30, 19:42   #2021
fewcia
Zakorzenienie

GG do fewcia

Cytat:
śliczna! Będzie pasowała do oczu Amelki

Cytat:

Własnie pomysłu brak. Troche sie boje wlasnego interesu, bo to czasem praca 12h/dobe. A tak odwalam 8 i z głowy
Fakt, u siebie nie ma urlopu, zwolnienia...

Cytat:

Strasznie współczuję i poniekąd rozumiem. Cierpliwości!

Cytat:

Mam pytanie. Dlaczego wrzucane przez Was linki u mnie wyświetlają się jako czarne pole i nic nie mogę odtworzyć? Nie mam uprawnień jakichś?

Pomysłowy domek!

Cytat:
Napisane przez e_vel Pokaż wiadomość
Hej

jeszcze raz dziękuję za Majusiowe życzenia
w K. zdjęcia z urodzin, będę miała ładniejsze, ale dopiero jak je chłopak mojej siostry obrobi Generalnie urodzinki udane, chociaż Maja przespała chyba z 1,5 godziny u dziadków na dole :p

Wiecie że są promocje w Naturze -40% na Astor i Rimmel i jeszcze podobne promocje w SuperPharm i Hebe? ale nie wiem dokładnie jakie bo nie mam niestety u siebie. albo stety

buziaki
wracaj szybko!

Cytat:
Napisane przez charlizz Pokaż wiadomość
nada się to to dla naszych? zamawiam na all klocki clemmy (jednak biorę 30 szt. w pudełku) i skoro już płacę za przesyłkę...
zależy jakiej są wielkości. Blanka np wszystko pcha do buziaka

Cytat:
ślicznie! Blanka tak ostroznie chodziła jakieś.... trzy dni temu. Teraz się ganiamy

Cytat:
Napisane przez LadyWhisper Pokaż wiadomość
Hej kochane!!!
Transfer na telefonie mi sie skonczyl wiec srednio bardzo z netem, zreszta tutaj taka dziura, ze lapie mi tylko u nas w pokoju na poddaszu
Ale jestem na biezaco jezeli chodzi o czytanie, bo z cytowaniem bym nie wyrobila na telefonie, wybaczcie

Piotrus zaczyna czlapac, bierze nas za reke i chodzi trzymany za raczke pojedyncze kroczki zrobi juz sam, za to za rasie potrafi przejsc caly pokoj tam i z powrotem

Poza tym sam sie bawi wlasnie teraz, rowno od godziny i 3minut

I je za dwoch albo za trzech, przybralo mu sie jak pieron, je doslownie wszystko, nocki superanckie. U dziadkow temp ok 26stopni wiec wyobrazcie sobie jak usychamy. A oni w polarach chodza bo zimno.
Dzisiaj bylismy na plazy bylo fantastycznie!!!! Malz nosil mlodego w nosidle, Pietraszko nie mogl sie napatrzec na morze, bylo cudownie!

Zla jestem bo na aplikacji nie moge ogladac zdjec i filmikow nie wiem, czy nadrobie po powrocie do domu, bo tempo macie jak szoguny

Buziaki! Tesknie!

zazdroszczę
Odpoczywajcie!
fewcia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-30, 19:47   #2022
s i l v e r
Zakorzenienie

Gdzie jest cala???? Odzywała się?????
Stary 2013-12-30, 19:58   #2023
mala_19kw
Zakorzenienie

Ale Oski dał mi w kość Musiałam go przetrzymać przeszło godzinę ze spaniem bo jakby kimnął po 17 to by poszedł spać pewnie o 28 Ostatnio nam się zepsuło to nocne zasypianie bo z 19 przestawił się na 20 później to już różnie bywało i 21 i 22 i nawet 23 się zdarzyła. Tak być nie może bo ja o 19 padam już na pysk i zwyczajnie nie mam sił.
Muszę zadbać o to żeby chodził spać chociaż po 20

Nie wiem czy oglądałyście wiadomości,w moim mieście 22 letni s.kur.wiel zabił (młotkiem)30 letniego mężczyznę i jego 8 letniego syna. Byli przyjaciółmi... Facet mieszkał na stałe w Anglii a matka z synem w Gdyni (chyba). Ojciec zabrał syna na Święta... Nie wyobrażam sobie co czuje matka... Jaki ból przeżywa.

Edit. Po to trzymałam małego przeszło godzinę marudnego żeby po pół godzinie obudził się z płaczem przez ból brzucha. Także impreza trwa.
Ur. 23.01.2013

"Dla Ciebie moje serce bije,tak jak kiedyś Twoje dla mnie bić zaczęło"

KosmetyczneSzaleństwo

7DniTygodnia
mala_19kw jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-30, 19:59   #2024
pstryczek84
Zakorzenienie

cuuudny Pietraszko!

http://demotywatory.pl/4262936/Jakby-to-ujac

mala - slyszlam o tym morderstwie od razu pomyslalam o Tobie. a ten padalec po wszystkim pojechal jeszcze na zakupy. co to sie wyrabia!!!!

Edytowane przez pstryczek84
Czas edycji: 2013-12-30 o 20:02
Stary 2013-12-30, 20:06   #2025
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b
Konto usunięte

Cytat:
Czesc!!
debrah na ostatnim bilansie uczono nas mycia zebow. Higienistka mowila, ze okolice buzi sa bardzo wrazliwe i ze w swoim czasie dziecko samo bedzie otwierac. Przy myciu najbardziej trzeba uwazac na ta "zylke" pomiedzy gornymi jedynkami, sugerowano nam, zeby myjac zaslaniac ja palcem. Rowniez im delikatniejszy nacisk, tym dziecko chetniej wspolpracuje - tutaj rada, zeby trzymac szczoteczke tak jak dlugopis.
Akcja slub oficjalnie rozpoczeta, swiatynia jest wspaniala, z dluuuga historia, wybralismy sobie miejsce ceremonii, dowiedzielismy jak bedzie przebiegac i inne szczegoly dogadalismy. W niedziele jade na przymiarke - juz mniej wiecej wiem, co chce, ale i tak przymierzyc trzeba. Piekne sa slubne kimona! Poniewaz w listopadzie odbywa sie masa slubow, w nasza date zostalo wolne miejsce tylko o 9.30, ale i tak nas to nie zniechecilo.
a listopad to tam jakiś szczególny miesiąc?

Cytat:

To teraz ja pytam Nadal obcinacie paznokcie przez sen czy wasze dzieci są już na tyle wyrozumiałe i dają normalnie?

Aaa jeszcze co do samodzielnego jedzenia łyżeczką to zdecydowanie nie umie

Tak myślę o Hje... Przecież ma jeszcze jedno konto na wizażu (chyba że już usunęła) i z tego mogłaby tymczasowo pisać.
nigdy żadnej przez sen nie obcinałam, normalnie zawsze

Dorka też nie potrafi

ale jak z innego zacznie pisać, to pewnie stałego może dostać... A hje coś dostała, jakąś odpowiedź na odwołanie się??? ja chcę, by wróciła!

Cytat:
dla Igorka za chodzenie.

Wczoraj Oskar bawił się z mężem przy łóżku a ja siedziałam na drugim końcu pokoju przy laptopie. I nagle ten zaczął uciekać,my patrzymy a ten leci jak poparzony,rączki w górze i ciśnie ile fabryka dała Nie wiedziałam czy mam go łapać czy co bo to tak szybko się działo i w końcu poleciał przy mnie jak długi (prawie w ławę wyrżnął),ale przeszedł cały pokój
Bardzo lubi chodzić na zasadzie od jakiegoś miejsca do mnie. Potrafi tak pół godziny,tylko że to taki dzikus jest że on właściwie biega a nie chodzi i ciężko mu utrzymać równowagę. Jeszcze się trochę poobija zanim opanuje sztukę chodzenia do perfekt

a nie, nie, to nie tak, małe dzieci dlatego biegają, bo właśnie w ten sposób łatwiej im utrzymać równowagę, z reh. to obgadałam szybsze chodzenie/bieganie zapobiega upadkom wbrew pozorom

Cytat:
Wiecie jaka mi pobudke Yae urzadzila? Przylozyla z glowki w nos - polaka sie krew, z obu dziurek, boli do tej pory...
ojjj :/

Cytat:
bardzo ładna ja Dorkę ubiorę w taką z Puchatkiem

Cytat:

róbcie pamiątka na lata

Cytat:

znamy, Agatka się tak bawiła

Cytat:
fajnie popitala
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-30, 20:14   #2026
Aga8484
Zakorzenienie

GG do Aga8484

Cytat:
Napisane przez pstryczek84 Pokaż wiadomość

: hahaha:

---------- Dopisano o 20:14 ---------- Poprzedni post napisano o 20:09 ----------

Cytat:
Napisane przez charlizz Pokaż wiadomość
Które klocki bierzesz????

A puzzle drewniane nie wiem, Zuzka by ich jeszcze nie ułożyła, ale zjadła by z miłą chęcią
Aga8484 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-30, 20:20   #2027
Konto usunięte

Charlizz, takie puzzle drewniane to zdecydowanie za wczesnie, dopiero ok.2 lat będą MOŻE dobre, natomiast ja Dorce pod choinkę brałam takie i to Agatka układała ok. 15mca:

http://allegro.pl/drewniane-puzzle-z...oki-i376462835 tzn nie takie same, ale takie z uchwytami właśnie.
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-30, 20:21   #2028
Aga8484
Zakorzenienie

GG do Aga8484

[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;44352175]Charlizz, takie puzzle drewniane to zdecydowanie za wczesnie, dopiero ok.2 lat będą MOŻE dobre, natomiast ja Dorce pod choinkę brałam takie i to Agatka układała ok. 15mca:

http://allegro.pl/drewniane-puzzle-z...oki-i376462835 tzn nie takie same, ale takie z uchwytami właśnie.[/QUOTE]

Nie działa mi link

Zuzka śpi, czas mam, a tu pustki .....idę coś zjeść w takim razie :P
Stary 2013-12-30, 20:27   #2029
charlizz
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Debrah Pokaż wiadomość
Brawo!

Moja Amelka ostrożna z chodzeniem jest jeszcze, ze dwa razy zrobiła jeden kroczek żeby się w moje ramiona dostać, poza tym cisza, a przy meblach biega. Chyba się boi, bo jak parę razy stała sama chwilę to potem taki przestrach "ojej co się stało " i szybko chwytała się rączką.

Ale ja jej w ogóle w żaden sposób nie prowadzam, tyle co przy meblach chodzi i z pchaczem. Prowadzać nie pozwalam, nie sądzę, żebym cokolwiek spowalniała przez to.

Dziewczyny dwa pytania:
1. Mycie zebów - jak nauczyć dziecko, żeby buzię otwierało i przestało się bać? u nas jest problem
2. Jak poprawnie zmierzyć dziecku stopę? zorientowałam się, że obecnie nie wiem nawet jaki moje młode ma rozmiar

Czy wasze dzieci po was powtarzają? My się z Tż śmiejemy że młoda to mała papuga! Powtarza po nas słowa, wszystkie, te proste of course.

Znowu się rano bawiła w " nie ma nie ma - jeeest "
I chyba próbuje na kanapę wychodzić - dzisiaj nogę zadarła do góry - bo chciała po szczeniaczka uczniaczka co sobie tam siedział. Btw - coraz lepiej się bawi nim, przytula, całuje

1. ja kupiłam w rossie zestaw takich 3ech szczoteczek, jedna taka prawdziwa a dwie do nauki. no i dawałam jej do gryzienia, ona chętnie je memłała, a jak przyszedł czas na mycie to wyjęłam tę trzecią,dałam do rączki, ona od razu do buzi i się oswoiła i teraz otwiera i grzecznie czeka, a jak ja skończę to mówię "teraz Ola myje sama" i ona bierze i udaje że myje zęby

2. jeszcze nie mierzyłam

---
co do samodzielnego jedzenia. wczoraj miałam herbatę, Ola bawiła się łyżeczką, podeszła, zamoczyła łyżeczkę w herbacie i do buzi i tak kilka razy, szok, potem ja jej dawałam,chętnie piła

Cytat:
macie w Rdm tk??
w ogóle słyszałam, że ten w Wawie się nie umywa do tego co we Wrocławiu. ja nie lubie tk u nas,same szmaty normalnie, wielkie g

więc ten we Wrocławiu odwiedzę jak tylko tam zawitam

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-12-30, 20:34   #2030
scotasia
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez pstryczek84 Pokaż wiadomość
b

a ja, jak mnie nie bylo, to bylam gdzies

za pomyslowosc!
ale Przystojniaczek, superaśny jest!
??
Dziękować

Cytat:

Suuuper a jaki uroczy ten Twój synek

No dobra, to się chwalimy
http://www.youtube.com/watch?edit=vd&v=s1udJ2loX-I
Dziękuję
Wooow już sobie wyobrazam, jak i mój tak goni ale będzie jazda
Stary 2013-12-30, 20:36   #2031
Konto usunięte

Dziewczyny, a teraz sobie porównajcie i kiedy łatwiej było? gdy dzieci niemobilne i marudzące, że na rączki bo chcą widzieć, bo znudzone czy teraz, gdy same dodreptają, doraczkują, dopełzną?
Stary 2013-12-30, 20:40   #2032
charlizz
Zadomowienie

[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;44352175]Charlizz, takie puzzle drewniane to zdecydowanie za wczesnie, dopiero ok.2 lat będą MOŻE dobre, natomiast ja Dorce pod choinkę brałam takie i to Agatka układała ok. 15mca:

http://allegro.pl/drewniane-puzzle-z...oki-i376462835 tzn nie takie same, ale takie z uchwytami właśnie.[/QUOTE]

nie działa link dobra to nie biorę
Brakuje mi pomysłów na prezent na roczek, ode mnie klocki, a jeszcze coś od mamy bym wzięła i od siostry i od brata bo jak im nie podpowiem, to wezmą coś, co może Olę niezbyt zainteresować albo ciuch, a ciuchy to ja dla niej mam

---------- Dopisano o 20:40 ---------- Poprzedni post napisano o 20:38 ----------

acha, powiem Wam jak Ola dziś spala
pobudka 8.15
11.30 - 13.00 pierwsza drzemka
16.30 - 18.30 druga drzemka
od 20.00 leży w łożeczku i chyba właśnie zasnęła

Żeby jadła tak jak śpi!

Stary 2013-12-30, 20:43   #2033
fewcia
Zakorzenienie

GG do fewcia

Mam ogromny brzuch

Idę spać. Dobranoc.

fewcia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-30, 20:52   #2034
mala_19kw
Zakorzenienie

[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;44352506]Dziewczyny, a teraz sobie porównajcie i kiedy łatwiej było? gdy dzieci niemobilne i marudzące, że na rączki bo chcą widzieć, bo znudzone czy teraz, gdy same dodreptają, doraczkują, dopełzną?[/QUOTE]

Powiem krótko: Tak źle i tak niedobrze Ale z dwojga złego chyba wolałam pierwsza opcje
Był tam gdzie go zaniosłam a teraz jest tam gdzie chce

Szajka- w sumie to i racja z tym bieganiem i równowagą. Ja jak mam buty na wysokim obcasie to lepiej mi w nich biegać niż chodzić Taki przykład
Ale on naprawdę jest dziki jak cholera,mam wrażenie że przez to taki niestabilny/chwiejny. No cóż mamy czas. Opanuje biegi z przeszkodami
Ur. 23.01.2013

"Dla Ciebie moje serce bije,tak jak kiedyś Twoje dla mnie bić zaczęło"

KosmetyczneSzaleństwo

7DniTygodnia
mala_19kw jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-30, 20:54   #2035
misiaeel
Wtajemniczenie

Hej Mamuśki

byliśmy na zakupach i co? nic nie kupiłam za dużo ludzi, za duży tłok, denerwowało mnie to;p więc siedzielismy z Hanią na placu zabaw, przynajmniej Ona miała radochę

fewciu brawa dla Blaneczki

silver ja zakładam skarpetki ja bym w życiu nie zasnęła, ale Ona chyba lubi bo raz nie założyłam i była gorsza noc

Yellow współczuję teściów;/

nancy co do t. kto daje i zabiera ten się w piekle poniewiera

laurko ale Michaś sobie super radzi!

Illusion brawa za chodzenie!

Debrah mi Hania zabiera szczoteczkę nie ma mowy żebym ja Jej umyła, no może czasem pozwoli ale rzadko;p

nawijko co do spacerów, u mnie odwrotnie. Hania zaczęła lubić! nawet nie piśnie

Deli ale boska kiecka chyba odwiedzę tkmaxx

mała ja obcinam jak Hania zaśnie, inaczej nie da rady;p

scotasia ale słodki Dominik

Lady boski Pietraszko

---------- Dopisano o 20:54 ---------- Poprzedni post napisano o 20:52 ----------

Cytat:
Napisane przez fewcia Pokaż wiadomość
Mam ogromny brzuch

Idę spać. Dobranoc.

chcesz zdjęcie mojego?

Aniołki[*][*]25.01.2012
misiaeel jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-30, 20:56   #2036
scotasia
Wtajemniczenie

[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;44352506]Dziewczyny, a teraz sobie porównajcie i kiedy łatwiej było? gdy dzieci niemobilne i marudzące, że na rączki bo chcą widzieć, bo znudzone czy teraz, gdy same dodreptają, doraczkują, dopełzną?[/QUOTE]
Jak dla mnie teraz jest łatwiej, bo łatwiej dziecko czymś zająć. Mamy nieduże mieszkanie, więc dużego pola do popisu nie ma
Stary 2013-12-30, 21:07   #2037
s i l v e r
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Aga8484 Pokaż wiadomość
Za tydzień znowu do szpitala :banghead:

Wysłane z mojego GT-I8160 za pomocą Tapatalk 2
A czemu??
Cytat:
Piękna!!
U nas nie ma tego sklepu.
A ja dalej nie mam sukienki na roczek
Dziewczyny w co ubieracie swoje córeczki na roczek???
Podajcie sklep albo rzućcie linkiem

Cytat:
A wiecie, my dalej korzystamy z przewijaka na komodzie jedyne miejsce, gdzie młody w miarę spokojnie leży.
łał! myśmy używali przewijaka tylko przez pół roku.
Cytat:

Kurcze u nas też marud. Dziś nawet przy tż. Ale ja widzę że u nas to pewnie przez zęby.
Kurcze, tulę mocno bo wiem jakie to męczące

Cytat:

koniec grudnia - grill -koniec świata
ale....zjadłabym taką kiełbaskę z grilla
Cytat:

mi się normalnie wyświetlają. Nie wiem czemu Tobie nie.

Świetny Dominik ma domek

Edytowane przez s i l v e r
Czas edycji: 2013-12-30 o 21:08
s i l v e r jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-30, 21:08   #2038
sylwietta1988
Zakorzenienie

hej hej heloł, nadrabiam
sylwietta1988 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-30, 21:20   #2039
charlizz
Zadomowienie

ja powiem tak-Ola od początku była i jest grzeczna i mi to różnicy nie robi za noworodka spala z zegarkiem w ręku 3h,jedzenie, pampers i znowu śpi. jak zaczęła kumać to leżała w łożeczku, wózku, bawiła się jakąś grzechotką itd. całe dnie na podłodze na kocu, zaczęły się obroty, sięganie do zabawek więc wystarczyło jej poukładać koło niej i sama sobą się od początku zajmowała. to nie tak, że ja się z nią nie bawię, po prostu jak musiałam zrobić coś innego to nie było problemu. i teraz też. Ola się bawi zabawkami, spaceruje po domu, uchwyty od szafek powykręcałam, drzwi na schody, do łazienki zamykam i nie bardzo ma co broić, zwiedza dom i wszędzie roznosi swoje zabawki, zajmuje się pierdółkami... no nie mogę na nią narzekać i ciężko ocenić kiedy bylo lepiej. Chyba teraz, bo jest taka śmieszna i kontaktowa

Stary 2013-12-30, 21:20   #2040
Aga8484
Zakorzenienie

GG do Aga8484

Cytat:
Napisane przez s i l v e r Pokaż wiadomość
A czemu??

Bo ostatnio mi udrożnili moczowód. a kamień w nerce został, włożyli mi jakieś coś do nerki co ma pomóc w wysikaniu kamienia i ogólnie w przepływie tam wszystkiego.
Jeśli się okaże że kamień nie wyszedł to będą to rozbijać laserowo.
A najgorsze ze przez to nie mogę zrobić imprezy roczkowej 13, bo nie wiadomo ile będę w szpitalu itp.
i nie wiem kiedy robić.
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Narzędzia

Zasady wysyłania wiadomości