|
|||||||
| Notka |
|
| Wizażowe Społeczności Wizażowe społeczności to forum, na którym poznasz osoby w swoim wieku, spod tego samego znaku zodiaku, szkoły. Dołącz do nas i daj się poznać. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#841 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Każdy kolejny rok to dobry czas na zmiany - wątek motywacyjny 2013,cz. III
Cytat:
"Nikt mnie nie ostrzegał, że urodzenie dziecka przypomina zakochanie, tyle że w kimś, kto jest znacznie młodszy od mojego męża i ładniej pachnie. Nikt mi nie powiedział, że praktycznie rzecz biorąc, macierzyństwo jest niebezpiecznie podobne do romansu". Nela 5/11/13 |
|
|
|
|
|
#842 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Każdy kolejny rok to dobry czas na zmiany - wątek motywacyjny 2013,cz. III
No to niby że co?
Dokończymy jak się zabierzemy do roboty i trochę pospamujemy ![]() Ja swoją listę nadal uaktualniam, ale w tym roku chcę się skupić na: * ciele (schudnąć, wyrzeźbić), * uprawiać sporty (rowery, spacery, bieganie, fitness, siłownia), * języki (angielski i fiński) * oszczędzaniu (i kupnie nowego aparatu) * karierze (w tym szkoła i nowa robota) * rozwój osobisty (książki, filmy, książki specjalistyczne, programy naukowe) * nauczyć się 12 nowych potraw * zwiedzić jakieś dwa nowe miasta oraz poznać Wrocław * zrobić tatuaż ![]() * usamodzielnić się To chyba takie najważniejsze ![]() edit: najważniejsze - uatrakcyjnić się (rzucić palenie, bardziej o siebie zadbać, takie tam)
おはよう! anna mun kaikki kestää! ![]() Edytowane przez kaarooo Czas edycji: 2014-01-01 o 17:55 |
|
|
|
|
#843 |
|
Zakorzenienie
|
Moje postanowienia;
1) przeczytać min 50 książek 2) obejrzeć min 50 filmów 3) regularnie prowadzić blogi 4) schudnąć do 60kg 5) wrócić do prawa jazdy 6) raz w miesiącu kupić książkę związaną ze studiami 7) regularnie robić notatki 8) miesięcznie odkładać 50 zł na komunię chrześnicy 9) znaleźć partnera 10) min 2 razy w tygodniu chodzić na basen 11) nie kupować kosmetyków na zapas, bo np promocja 12) pójść do okulisty 13) naprawić komputer stacjonarny 14) 2 razy w tygodniu poświęcić 30 minut na niemiecki 15) raz w tygodniu poświęcić 30 minut na angielski 16) znaleźć pracę w zawodzie 17) chodzic na wszystkie zajęcia na studiach 18) zrobić kurs terapii behawioralnej
08.06.2016 r. Kierowca ![]() 24.06.2016 r. Nauczyciel kontraktowy ![]() 03.09.2016 r. 04.01.2019 r. 13.06.2020 r. Pisząc z telefonu nie mam opcji cytowania. Jeżeli przekręcę jakiś nick to przepraszam. |
|
|
|
|
#844 | |
|
Idealna Źona; )
|
Cytat:
![]() ja musz sie zastanowic jakie mam postanowienia na ten Rok |
|
|
|
|
|
#845 |
|
Zakorzenienie
|
ładnie. Też mam podobnie skonkretyzowane.
|
|
#846 |
|
Zakorzenienie
|
Tylko co z tego wyjdzie. W tamtym roku kilka rzeczy nie powychodziło
Teraz czekać na to co nam ten rok przyniesie
08.06.2016 r. Kierowca ![]() 24.06.2016 r. Nauczyciel kontraktowy ![]() 03.09.2016 r. 04.01.2019 r. 13.06.2020 r. Pisząc z telefonu nie mam opcji cytowania. Jeżeli przekręcę jakiś nick to przepraszam. |
|
|
|
|
#847 |
|
Zakorzenienie
|
To moje:
1. Zabrać ekipę do weta, wiem, że to koszt kilku tysia ale w takim razie planem na 2014 jest zebranie tej kwoty i zabranie kotów do wawy na badania. Tj. Biochemia, morfologia, testy fiv/felv, podwójne odrobaczenia przed advocatem spot on, RTG (Gucia), mocz x3 i szczepienie o ile daj Boże koty wyjdą zdrowe a w przypadku Guci po ponad 10 latach na ulicy może być różnie i jestem tym deko przerażona zwłaszcza, że ostatnio mam jakieś sny z dupy. 2. wykastrować Platona - i to możliwie do wiosny 3. W pomocy zwierzakom nie zapominać o sobie. Zadbać o własny rozwój duchowy i fizyczny.: a) walka z depresją i kompleksami b) więcej się ruszać 4. Walka z lenistwem (dzisiaj już na plus: posprzątałam, pomyłam podłogi, zrobiłam pranie )5. Zmienić swoje życie na lepsze i znaleźć w końcu jakiekolwiek źródło dochodu, rozumiem, że ten kraj mnie nie chce ale naprawdę nie chcę emigrować 6. Ograniczać stan "w☠☠☠☠ienia" na ludzi 7. NIE ZAPOMINAĆ O BRANIU LEKÓW (nienawidzę budzić się cała zdrętwiała, to naprawdę nieprzyjemne uczucie :P) 8. Złapać pana Boga za nogi! I sprawić, żeby się udawało.
|
|
#848 |
|
Zakorzenienie
|
Jak go już złapiesz, to tam szepnij słówko o mnie
![]() Ja jestem po spacerze, brzuszkach, pompkach, zaraz przysiady walnę
|
|
#849 |
|
Zakorzenienie
|
Dobra będę pamiętała
![]() Może żeby lepiej się motywować i więcej spamować spowiedź codzienna? Oczywiście nie z postanowień długo falowych. U mnie dzisiaj z postanowień: walka z lenistwem - posprzątane i poprane. Gotowałam nawet, na bieżąco zmywam naczynia, od razu z rana pognałam dać jeść kotom i posprzątałam u nich - na + zadbać o siebie - więcej się ruszać. Dzisiaj rozpoczęłam 2 miesięczne wyzwanie Fitness Blender z FB i jestem po pierwszym maxie ledwo żyję ale dałam radę ![]() wzięłam leki ![]() i ćwiczę wyskok, żeby Pana Boga za kostkę albo chociaż palucha u stopy złapać [COLOR="Silver"]
Edytowane przez girlonthebridge Czas edycji: 2014-01-01 o 20:12 Powód: zdublowało mnie :D |
|
|
|
|
#850 |
|
Zakorzenienie
|
O, to też jest myśl. Ja nadrabiam zaległości blogowe, robię pazurki, oglądam film.
Co to za wyzwanie na FB? Podrzuć linka
|
|
#851 | |
|
Ex Mod Zbawca Wizażowy
|
Cytat:
![]() 1.) Nadal mieć pracę - a co za tym idzie pieniądze. Chociaż tych kilka stówek na miesiąc do tysiaczka 2.) Mieć b. dobre oceny i stypendium rektora - próbuję już 3 raz ![]() 3.) Całkowicie wyleczyć twarz z pryszczy - moja zmora, nie jest tragicznie, ale dobrze też nie ![]() 4.) Jeszcze trochę schudnąć, 5.) Nadal podszkalać angielski, może zakupić podręcznik do C1, może zacząć się uczyć francuskiego i japońskiego - ale tylu rzeczy na raz nie ogarnę, 6.) Nie mieć faceta - nie czas na to, 7.) Napisać licencjat i zacząć studia magisterskie, 8.) Zacząć bardziej ŻYĆ po studencku - częściej wychodzić, napić się itp. Praktycznie znajomych nie mam, oprócz przyjaciółki nie mamy z kim wychodzić, drażni mnie to strasznie Bo ostatni rok nauka-praca-dom, teraz zdałam sobie z tego sprawę.Jak coś sobie przypomnę to dopiszę ![]() Ogólnie miałam nie robić postanowień, a tu proszę. |
|
|
|
|
|
#852 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
gdyby ktoś nie bardzo skumał, bo ja się np. na początku zamotałam i nie wiedziałam co i jak poziom podstawowy 1 dzień - trening MAX (w wydarzeniu są dwa linki wybieramy 1 z 2 są to ćwiczenia ok 40 minutowe ale już z rozgrzewką i rozciąganiem więc nie robi się nic poza tym) 2 dzień - trening min (w wydarzeniu są 4 linki niektóre wymagają rozgrzewki i rozciągania można zrobić własne ale w wydarzeniu są linki do rozgrzewki Mel B np. i jest też link do rozciągania) 3 dzień ZERO czyli ćwiczenia 45 minutowe i tutaj jest: rozgrzewka (5 min), ćwiczenia MEL B (tutaj możemy sobie trening wybrać musi mieć on trwać jednak określoną liczbę minut tak żeby całkość treningu miała te 45 minut), boxer baby tiffany (on ma ok. 11 minut) i rozciąganie. 4 dzień odpoczynek 5 dzień trening Max 6. dzień trening MIN 7. odpoczynek w poziomie zaawansowanym jest to samo tylko są dwa dni zero i tylko jeden dzień odpoczynku.
|
|
|
#853 |
|
Zakorzenienie
|
Anna, a byłaś u dermatologa? Zrób zdjęcie twarzy i podeślij, bo skoro w Twoim wieku walczysz z trądzikiem, to to nie jest zwykły trądzik.
Dzięki Luu ![]() No i proszę, jak się rozkręcamy
|
|
#854 |
|
Zakorzenienie
|
Anna moja siostra miała długo zaczęła chodzić na zabiegi z kwasów owocowych wiem, że dobre jest też ścieranie naskórka z twarzy ale to też robi specjalista i niestety trochę to kosztuje bo zabiegów też trzeba wykonać kilka. Ale efekty są super. Po mojej siostrze w ogóle nie widać, a problem miała naprawdę gigantyczny, całymi dniami wyła w domu.
Chłopak mojej koleżanki teraz ma też straszny problem ale on raczej nic z tym nie robi. A też chłopak już wiekowy.
|
|
#855 |
|
Zakorzenienie
|
Bo problem trądzikowy nie jest jeden, niektóre wymagają wizyty u dermatologa, inne tylko zmiany diety lub oczyszczania.
|
|
#856 |
|
Wtajemniczenie
|
Ja walczę z tradzikiem od pół roku. Bez wizyty u dermatologa sie nie obejdzie.
|
|
|
|
|
#857 |
|
Zakorzenienie
|
nobody. wracasz do nas?
|
|
#858 |
|
Wtajemniczenie
|
Karo nigdy nie opuściłam
|
|
|
|
|
#859 |
|
Zakorzenienie
|
No myślę
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#860 |
|
Zakorzenienie
|
Uwaga spowiedź codzienna :P
walka z lenistwem: wstałam o 7:30 standardowo sobie pomyślałam eeeeeeeeeeeeee zrobię to jutro (oddam krem do badań :P) ale doszłam do wspaniałomyślnego wniosku, że skoro już się obudziłam to nie będę traciła kolejnego poranka [standardowo mnie pokuli jak ser żółty i boli mnie teraz cała ręka :/] wybrałam popiół, dorzuciłam eko groszek do pieca (50 kilo )posprzątałam po tych wojażach węglowych, żeby się nie roznosiło po całym domu pozmywałam wszystkie naczynia mam jeszcze do popakowania śmieci bo jutro od 6 zabierają :P i pomyć wszystkie podłogi jeszcze raz - więcej się ruszać - 2gi dzień wyzwania zaliczony - akcja: koty mam wystawione już bazarki na miau więc zaczęłam ciułać kasiorę
|
|
#861 |
|
Zakorzenienie
|
Mi się udało z jednym postanowieniem, oglądać więcej filmów, min 50, obejrzałam jedną komedię polecaną przez przyjaciółkę, poprawiła mi humorek bardzo.
|
|
|
|
#862 |
|
Zakorzenienie
|
Ja wczoraj praca i się rozłożyłam. Ale poczytałam trochę książek, więc nie jest aż tak źle
Dzisiaj też choruję mocno, więc spędzę ten dzień w łóżku. Ale mam zamiar zrobić twarożek (vide zdrowe odżywianie) i poćwiczyć (chociaż to może być gwoździem do trumny)
|
|
#863 |
|
Wtajemniczenie
|
Ja jeszcze listy nie zrobiłam, ale na szczycie (jak co roku) znajduje się zagubienie kilku kilo. Od 2 tyg biegam, ale się teraz rozchorowalam szczerze brakuje mi dziennej dawki ruchu.
Po za tym to chce kupić auto, dostać się na Ausbildung, oszczedsic, przeprowadzic sie Do wiekszego mieszkania i nauczyć się organizacji. |
|
|
|
|
#864 |
|
Zakorzenienie
|
dzisiejsza spowiedź:
- pozamiatałam i pomyłam wszystkie podłogi (mam na podwórku sajgon, pełno piachu więc się sporo nosi) - zaliczony 3ci dzień wyzwania fitness blender - "udało się" - załatwiłam sobie karmę dla kotów za pół ceny
|
|
#865 |
|
Zakorzenienie
|
Moja spowiedź jest normalna - choruję i ciągle śpię, ale męczę książki i filmy (bo co innego robić w łóżku jak się jest samym?)
![]() Dzisiaj trochę lepiej się czuję, więc poćwiczę, wysprzątam mieszkanie i takie tam
|
|
#866 | ||||
|
Ex Mod Zbawca Wizażowy
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Chodziłam 3 miesiące do prywatnego, już któryś miesiąc z rzędu biorę antybiotyk. Nigdy trądziku nie miałam, nawet jak dojrzewałam, teraz mi się zrobił, na studiach. Muszę przyznać, że wcześniej dużo razy chodziłam do kosmetyczki na manualne oczyszczanie i może to jest tego wina. Ogólnie nie ma tragedii - pryszcze mam tylko na policzkach i czasami między brwiami jeden. Nie używam podkładu czy pudru, bo jakoś tragicznie tego nie widać, a nawet jak widać niekiedy to mam wywalone. Słyszałam o tych kwasach i też mi polecali, ale ja się trochę boję, bo doświadczenia z takim czymś już źle mi się kojarzą. To chyba muszę zrobić na wyleczoną buzię, a jeszcze nie jest super na tip top. I bałabym się, że to nie pomoże ![]() Mam szczerą nadzieję, że przez leki to samo zejdzie, tak jak się pojawiło - mam antybiotyk, mam taką fajną maść w tubce antybiotyk, maleją po tym te syfy, zachwalany krem siarkowy na KWC, jakoś leci ![]() A Wy czym leczycie dziewczyny? |
||||
|
|
|
|
#867 |
|
Zakorzenienie
|
Tzn ja nie że mam, tylko na kosmetyce jestem
Więc wiesz. Swoją drogą, to mam nadzieję, że nie wyciskasz tych syfów? Tonizujesz twarz zaraz po myciu i demakijażu? Może to też być od diety, ćwiczeń, zmiany hormonalne - bierzesz/brałaś tabletki?
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#868 |
|
Zakorzenienie
|
Wracam do Was
moge ?Karo Ty we Wro mieszkasz teraz ?
|
|
#869 |
|
Zakorzenienie
|
Tak, we Wro mieszkam teraz, a co? Ty też?
![]() Pewnie że możesz, im więcej nas tym lepiej
|
|
#870 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
i jak Ci sie podoba? ![]() Zaraz sie zabieram za postanowienia noworoczne
![]() M Edytowane przez aguniaaaaa041986 Czas edycji: 2014-01-05 o 10:33 |
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Wizażowe Społeczności
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
| Narzędzia | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 10:02.

おはよう! 

Teraz czekać na to co nam ten rok przyniesie