| 
 | |||||||
| Notka |  | 
| Wizażowe Społeczności Wizażowe społeczności to forum, na którym poznasz osoby w swoim wieku, spod tego samego znaku zodiaku, szkoły. Dołącz do nas i daj się poznać. | 
|  | 
|  | Narzędzia | 
|  2014-01-01, 17:31 | #841 | |
| Zakorzenienie Zarejestrowany: 2007-06 
				 | 

Dot.: Każdy kolejny rok to dobry czas na zmiany - wątek motywacyjny 2013,cz. III

Cytat: 

__________________ "Nikt mnie nie ostrzegał, że urodzenie dziecka przypomina zakochanie, tyle że w kimś, kto jest znacznie młodszy od mojego męża i ładniej pachnie. Nikt mi nie powiedział, że praktycznie rzecz biorąc, macierzyństwo jest niebezpiecznie podobne do romansu". Nela 5/11/13   | |
|     |   | 
|  2014-01-01, 17:51 | #842 | 
| Zakorzenienie Zarejestrowany: 2008-11 Lokalizacja: Bdg 
				 | 

Dot.: Każdy kolejny rok to dobry czas na zmiany - wątek motywacyjny 2013,cz. III

No to niby że co?  Dokończymy jak się zabierzemy do roboty i trochę pospamujemy  Ja swoją listę nadal uaktualniam, ale w tym roku chcę się skupić na: * ciele (schudnąć, wyrzeźbić), * uprawiać sporty (rowery, spacery, bieganie, fitness, siłownia), * języki (angielski i fiński) * oszczędzaniu (i kupnie nowego aparatu) * karierze (w tym szkoła i nowa robota) * rozwój osobisty (książki, filmy, książki specjalistyczne, programy naukowe) * nauczyć się 12 nowych potraw * zwiedzić jakieś dwa nowe miasta oraz poznać Wrocław * zrobić tatuaż  * usamodzielnić się To chyba takie najważniejsze  edit: najważniejsze - uatrakcyjnić się (rzucić palenie, bardziej o siebie zadbać, takie tam) 
				__________________  おはよう!    anna mun kaikki kestää!    Edytowane przez kaarooo Czas edycji: 2014-01-01 o 17:55 | 
|     |   | 
|  2014-01-01, 17:58 | #843 | 
| Zakorzenienie | 

Moje postanowienia; 1) przeczytać min 50 książek 2) obejrzeć min 50 filmów 3) regularnie prowadzić blogi 4) schudnąć do 60kg 5) wrócić do prawa jazdy 6) raz w miesiącu kupić książkę związaną ze studiami 7) regularnie robić notatki 8) miesięcznie odkładać 50 zł na komunię chrześnicy 9) znaleźć partnera 10) min 2 razy w tygodniu chodzić na basen 11) nie kupować kosmetyków na zapas, bo np promocja 12) pójść do okulisty 13) naprawić komputer stacjonarny 14) 2 razy w tygodniu poświęcić 30 minut na niemiecki 15) raz w tygodniu poświęcić 30 minut na angielski 16) znaleźć pracę w zawodzie 17) chodzic na wszystkie zajęcia na studiach 18) zrobić kurs terapii behawioralnej 
				__________________ 08.06.2016 r. Kierowca  24.06.2016 r. Nauczyciel kontraktowy  03.09.2016 r.  04.01.2019 r.  13.06.2020 r.  Pisząc z telefonu nie mam opcji cytowania. Jeżeli przekręcę jakiś nick to przepraszam. | 
|     |   | 
|  2014-01-01, 18:31 | #844 | |
| Idealna Źona; ) Zarejestrowany: 2010-11 Lokalizacja: Miasto 
				 | 

Cytat: 
    ja musz sie zastanowic jakie mam postanowienia na ten Rok | |
|     |   | 
|  2014-01-01, 18:45 | #845 | 
				 | 

ładnie. Też mam podobnie skonkretyzowane.

__________________  おはよう!    anna mun kaikki kestää!    | 
|     |   | 
|  2014-01-01, 18:56 | #846 | 
| Zakorzenienie | 

Tylko co z tego wyjdzie. W tamtym roku kilka rzeczy nie powychodziło   Teraz czekać na to co nam ten rok przyniesie 
				__________________ 08.06.2016 r. Kierowca  24.06.2016 r. Nauczyciel kontraktowy  03.09.2016 r.  04.01.2019 r.  13.06.2020 r.  Pisząc z telefonu nie mam opcji cytowania. Jeżeli przekręcę jakiś nick to przepraszam. | 
|     |   | 
|  2014-01-01, 19:09 | #847 | 
| Zakorzenienie | 

To moje: 1. Zabrać ekipę do weta, wiem, że to koszt kilku tysia ale w takim razie planem na 2014 jest zebranie tej kwoty i zabranie kotów do wawy na badania. Tj. Biochemia, morfologia, testy fiv/felv, podwójne odrobaczenia przed advocatem spot on, RTG (Gucia), mocz x3 i szczepienie o ile daj Boże koty wyjdą zdrowe a w przypadku Guci po ponad 10 latach na ulicy może być różnie i jestem tym deko przerażona zwłaszcza, że ostatnio mam jakieś sny z dupy. 2. wykastrować Platona - i to możliwie do wiosny 3. W pomocy zwierzakom nie zapominać o sobie. Zadbać o własny rozwój duchowy i fizyczny.: a) walka z depresją i kompleksami b) więcej się ruszać 4. Walka z lenistwem (dzisiaj już na plus: posprzątałam, pomyłam podłogi, zrobiłam pranie  ) 5. Zmienić swoje życie na lepsze i znaleźć w końcu jakiekolwiek źródło dochodu, rozumiem, że ten kraj mnie nie chce ale naprawdę nie chcę emigrować 6. Ograniczać stan "w☠☠☠☠ienia" na ludzi 7. NIE ZAPOMINAĆ O BRANIU LEKÓW (nienawidzę budzić się cała zdrętwiała, to naprawdę nieprzyjemne uczucie :P) 8. Złapać pana Boga za nogi! I sprawić, żeby się udawało. 
				__________________ | 
|     |   | 
|  2014-01-01, 19:23 | #848 | 
				 | 

Jak go już złapiesz, to tam szepnij słówko o mnie   Ja jestem po spacerze, brzuszkach, pompkach, zaraz przysiady walnę   
|     |   | 
|  2014-01-01, 20:10 | #849 | 
| Zakorzenienie | 

Dobra będę pamiętała   Może żeby lepiej się motywować i więcej spamować spowiedź codzienna? Oczywiście nie z postanowień długo falowych. U mnie dzisiaj z postanowień: walka z lenistwem - posprzątane i poprane. Gotowałam nawet, na bieżąco zmywam naczynia, od razu z rana pognałam dać jeść kotom i posprzątałam u nich - na + zadbać o siebie - więcej się ruszać. Dzisiaj rozpoczęłam 2 miesięczne wyzwanie Fitness Blender z FB i jestem po pierwszym maxie ledwo żyję ale dałam radę  wzięłam leki  i ćwiczę wyskok, żeby Pana Boga za kostkę albo chociaż palucha u stopy złapać  [COLOR="Silver"] 
				__________________ Edytowane przez girlonthebridge Czas edycji: 2014-01-01 o 20:12 Powód: zdublowało mnie :D | 
|     |   | 
|  2014-01-01, 21:07 | #850 | 
				 | 

O, to też jest myśl. Ja nadrabiam zaległości blogowe, robię pazurki, oglądam film.  Co to za wyzwanie na FB? Podrzuć linka   
|     |   | 
|  2014-01-01, 21:34 | #851 | |
| Ex Mod Zbawca Wizażowy Zarejestrowany: 2011-06 Lokalizacja: Pewnie w jakiejś spelunie 
				 | 

Cytat: 
  1.) Nadal mieć pracę - a co za tym idzie pieniądze. Chociaż tych kilka stówek na miesiąc do tysiaczka   2.) Mieć b. dobre oceny i stypendium rektora - próbuję już 3 raz  3.) Całkowicie wyleczyć twarz z pryszczy - moja zmora, nie jest tragicznie, ale dobrze też nie  4.) Jeszcze trochę schudnąć, 5.) Nadal podszkalać angielski, może zakupić podręcznik do C1, może zacząć się uczyć francuskiego i japońskiego - ale tylu rzeczy na raz nie ogarnę, 6.) Nie mieć faceta - nie czas na to, 7.) Napisać licencjat i zacząć studia magisterskie, 8.) Zacząć bardziej ŻYĆ po studencku - częściej wychodzić, napić się itp. Praktycznie znajomych nie mam, oprócz przyjaciółki nie mamy z kim wychodzić, drażni mnie to strasznie  Bo ostatni rok nauka-praca-dom, teraz zdałam sobie z tego sprawę. Jak coś sobie przypomnę to dopiszę  Ogólnie miałam nie robić postanowień, a tu proszę. | |
|     |   | 
|  2014-01-01, 21:55 | #852 | |
| Zakorzenienie | 

Cytat: 
 gdyby ktoś nie bardzo skumał, bo ja się np. na początku zamotałam i nie wiedziałam co i jak poziom podstawowy 1 dzień - trening MAX (w wydarzeniu są dwa linki wybieramy 1 z 2 są to ćwiczenia ok 40 minutowe ale już z rozgrzewką i rozciąganiem więc nie robi się nic poza tym) 2 dzień - trening min (w wydarzeniu są 4 linki niektóre wymagają rozgrzewki i rozciągania można zrobić własne ale w wydarzeniu są linki do rozgrzewki Mel B np. i jest też link do rozciągania) 3 dzień ZERO czyli ćwiczenia 45 minutowe i tutaj jest: rozgrzewka (5 min), ćwiczenia MEL B (tutaj możemy sobie trening wybrać musi mieć on trwać jednak określoną liczbę minut tak żeby całkość treningu miała te 45 minut), boxer baby tiffany (on ma ok. 11 minut) i rozciąganie. 4 dzień odpoczynek 5 dzień trening Max 6. dzień trening MIN 7. odpoczynek w poziomie zaawansowanym jest to samo tylko są dwa dni zero i tylko jeden dzień odpoczynku. 
				__________________ | |
|     |   | 
|  2014-01-01, 22:34 | #853 | 
				 | 

Anna, a byłaś u dermatologa? Zrób zdjęcie twarzy i podeślij, bo skoro w Twoim wieku walczysz z trądzikiem, to to nie jest zwykły trądzik.  Dzięki Luu  No i proszę, jak się rozkręcamy   
|     |   | 
|  2014-01-02, 00:38 | #854 | 
| Zakorzenienie | 

Anna moja siostra miała długo zaczęła chodzić na zabiegi z kwasów owocowych wiem, że dobre jest też ścieranie naskórka z twarzy ale to też robi specjalista i niestety trochę to kosztuje bo zabiegów też trzeba wykonać kilka. Ale efekty są super. Po mojej siostrze w ogóle nie widać, a problem miała naprawdę gigantyczny, całymi dniami wyła w domu.  Chłopak mojej koleżanki teraz ma też straszny problem ale on raczej nic z tym nie robi. A też chłopak już wiekowy. 
				__________________ | 
|     |   | 
|  2014-01-02, 08:50 | #855 | 
				 | 

Bo problem trądzikowy nie jest jeden, niektóre wymagają wizyty u dermatologa, inne tylko zmiany diety lub oczyszczania.

|     |   | 
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|  2014-01-02, 11:52 | #856 | 
| Wtajemniczenie Zarejestrowany: 2008-01 Lokalizacja: Panowie Niemcowie 
				 | 

Ja walczę z tradzikiem od pół roku. Bez wizyty u dermatologa sie nie obejdzie.

| 
|     |   | 
|  2014-01-02, 18:30 | #857 | 
				 | 

nobody. wracasz do nas?

|     |   | 
|  2014-01-02, 18:32 | #858 | 
				 | 

Karo nigdy nie opuściłam    | 
|     |   | 
|  2014-01-02, 21:29 | #859 | 
				 | 

No myślę    
|     |   | 
Okazje i pomysĹy na prezent
|  2014-01-02, 21:30 | #860 | 
| Zakorzenienie | 

Uwaga spowiedź codzienna :P walka z lenistwem: wstałam o 7:30 standardowo sobie pomyślałam eeeeeeeeeeeeee zrobię to jutro (oddam krem do badań :P) ale doszłam do wspaniałomyślnego wniosku, że skoro już się obudziłam to nie będę traciła kolejnego poranka [standardowo mnie pokuli jak ser żółty i boli mnie teraz cała ręka :/] wybrałam popiół, dorzuciłam eko groszek do pieca (50 kilo  ) posprzątałam po tych wojażach węglowych, żeby się nie roznosiło po całym domu pozmywałam wszystkie naczynia mam jeszcze do popakowania śmieci bo jutro od 6 zabierają :P i pomyć wszystkie podłogi jeszcze raz - więcej się ruszać - 2gi dzień wyzwania zaliczony - akcja: koty mam wystawione już bazarki na miau więc zaczęłam ciułać kasiorę 
				__________________ | 
|     |   | 
|  2014-01-02, 21:45 | #861 | 
| Zakorzenienie | 

Mi się udało z jednym postanowieniem, oglądać więcej filmów, min 50, obejrzałam jedną komedię polecaną przez przyjaciółkę, poprawiła mi humorek bardzo.

|     |   | 
|  2014-01-03, 09:08 | #862 | 
				 | 

Ja wczoraj praca i się rozłożyłam. Ale poczytałam trochę książek, więc nie jest aż tak źle   Dzisiaj też choruję mocno, więc spędzę ten dzień w łóżku. Ale mam zamiar zrobić twarożek (vide zdrowe odżywianie) i poćwiczyć (chociaż to może być gwoździem do trumny) 
|     |   | 
|  2014-01-03, 09:11 | #863 | 
				 | 

Ja jeszcze listy nie zrobiłam, ale na szczycie (jak co roku) znajduje się zagubienie kilku kilo. Od 2 tyg biegam, ale się teraz rozchorowalam szczerze brakuje mi dziennej dawki ruchu.  Po za tym to chce kupić auto, dostać się na Ausbildung, oszczedsic, przeprowadzic sie Do wiekszego mieszkania i nauczyć się organizacji. | 
|     |   | 
|  2014-01-04, 02:12 | #864 | 
| Zakorzenienie | 

dzisiejsza spowiedź: - pozamiatałam i pomyłam wszystkie podłogi (mam na podwórku sajgon, pełno piachu więc się sporo nosi) - zaliczony 3ci dzień wyzwania fitness blender - "udało się" - załatwiłam sobie karmę dla kotów za pół ceny   
				__________________ | 
|     |   | 
|  2014-01-04, 10:14 | #865 | 
				 | 

Moja spowiedź jest normalna - choruję i ciągle śpię, ale męczę książki i filmy (bo co innego robić w łóżku jak się jest samym?)   Dzisiaj trochę lepiej się czuję, więc poćwiczę, wysprzątam mieszkanie i takie tam   
|     |   | 
|  2014-01-05, 00:24 | #866 | ||||
| Ex Mod Zbawca Wizażowy Zarejestrowany: 2011-06 Lokalizacja: Pewnie w jakiejś spelunie 
				 | 

Cytat: 
 Cytat: 
 Cytat: 
 Cytat: 
    Chodziłam 3 miesiące do prywatnego, już któryś miesiąc z rzędu biorę antybiotyk. Nigdy trądziku nie miałam, nawet jak dojrzewałam, teraz mi się zrobił, na studiach. Muszę przyznać, że wcześniej dużo razy chodziłam do kosmetyczki na manualne oczyszczanie i może to jest tego wina. Ogólnie nie ma tragedii - pryszcze mam tylko na policzkach i czasami między brwiami jeden. Nie używam podkładu czy pudru, bo jakoś tragicznie tego nie widać, a nawet jak widać niekiedy to mam wywalone. Słyszałam o tych kwasach i też mi polecali, ale ja się trochę boję, bo doświadczenia z takim czymś już źle mi się kojarzą. To chyba muszę zrobić na wyleczoną buzię, a jeszcze nie jest super na tip top. I bałabym się, że to nie pomoże  Mam szczerą nadzieję, że przez leki to samo zejdzie, tak jak się pojawiło - mam antybiotyk, mam taką fajną maść w tubce antybiotyk, maleją po tym te syfy, zachwalany krem siarkowy na KWC, jakoś leci  A Wy czym leczycie dziewczyny? | ||||
|     |   | 
|  2014-01-05, 09:24 | #867 | 
				 | 

Tzn ja nie że mam, tylko na kosmetyce jestem   Więc wiesz. Swoją drogą, to mam nadzieję, że nie wyciskasz tych syfów? Tonizujesz twarz zaraz po myciu i demakijażu? Może to też być od diety, ćwiczeń, zmiany hormonalne - bierzesz/brałaś tabletki? 
|     |   | 
|  2014-01-05, 09:49 | #868 | 
| Zakorzenienie Zarejestrowany: 2008-09 Lokalizacja: Tam Gdzie Jest Mi Najlepiej;) 
				 | 

Wracam do Was   moge ?  Karo Ty we Wro mieszkasz teraz ?   
				__________________  M  | 
|     |   | 
|  2014-01-05, 10:21 | #869 | 
				 | 

Tak, we Wro mieszkam teraz, a co? Ty też?   Pewnie że możesz, im więcej nas tym lepiej   
|     |   | 
|  2014-01-05, 10:31 | #870 | |
| Zakorzenienie Zarejestrowany: 2008-09 Lokalizacja: Tam Gdzie Jest Mi Najlepiej;) 
				 | 

Cytat: 
  i jak Ci sie podoba?  Zaraz sie zabieram za postanowienia noworoczne   
				__________________  M  Edytowane przez aguniaaaaa041986 Czas edycji: 2014-01-05 o 10:33 | |
|     |   | 
|  | 
|  Nowe wątki na forum Wizażowe Społeczności | 
|  | 

| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
| 
 | 
 | 
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 10:17.