|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2671 | |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014 cz. 9
Cytat:
O Kurde to nie wiedziałam, ze tak może być? A ile taki skurcz trwa? Gosia spr numer, nie wiem czemu go nie masz? |
|
|
|
|
#2672 |
|
Zadomowienie
|
Hej, dalej podczytuję z telefonu...
Mezaga, trzymam kciuki, musi być dobrze! Pilotka- niezły opis, nie spodziewałam się takiego napięcia przy cc, nie brzmiało to do końca pozytywnie... Gosia, cieszę się, że wszystko ok, to się nerwów musiałaś najeść, ale dobrze, że nie zlekceważyli Kukurydziana, też myślę, że to mógł pęcherz pęknąć, dziecko na pewno nic sobie nie zrobi Pawmaj- jak co 3 minuty to dość często, a ile trwają? Daleko masz do szpitala? --- A z innej beczki (znów nie zakoloruję) -mam pytanie o hemoroidy- jakby mi mało było innych przeżyć mój mi pękł wczoraj (trochę moja wina bo nie przeszkadzał, to wyparłam go i nie smarowałam ostatnio
|
#2673 |
|
Wtajemniczenie
|
Pilotka: Podziwiam, że dałaś radę/chciałaś patrzeć na odbicie w lampie tego jak Cię tam kroją :0 - hardcore.
Ja bym chyba zemdlała...... na bank. Tak więc tym bardziej bravo za Twoją odwagę i `twardą dupkę` czy jak kto woli zachowanie `zimnej krwi`.Po przeczytaniu opisów porodów naturalnych jak i tych z cesarskim cięciem uświadomiłam sobie, że poród to poród - nie ważne jaki - zawsze to ból, oszołomienie, przeżycie - ośmielę się nawet powiedzieć horror ![]() dopóki się nie dojdzie po nim do siebie. A ta lewatywa... Na samą myśl, że ktoś miałby wlać mi w pupsko 2-3 litry płynu - chce mi się kupkę od razu.... Na samo hasło "lewatywa" reaguję srakietą...
|
#2674 |
|
Zakorzenienie
|
Moja tesciowa po akcji w wigilie jakaś miła, pewnie dlatego ze widzi ze unikamy spotkań, pewnie dotarło ze coś nie hallo i ze mamy prawo mieć focha
![]() Mój mąż stara się być po mojej stronie zawsze...ale czasami jak z nim rozmawiam o zachowaniu teściowej to stara siè mnie uspokoić i jakoś łagodzi sytuacje...widzę ze jednak czasami tłumaczy jej zachowanie, no ale w końcu to jego matka
|
#2675 | ||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
Gratuluję dziewczyny synków. ![]() Hosenka, Kacperek prześliczny, chyba podobny do Ciebie. ![]() Cytat:
Cytat:
Mnie trochę dół dziś złapał. Rana po cięciu nie goi się idealnie. Ciężko mi wysiedzieć przy karmieniu. Gdyby nie mąż w domu, to pewnie bym się wykończyła. Jest kochany, wszystko robi przy Małym (tylko cyca nie chce dawać ), gotuje i sprząta. Na szczęście Adaś jest raczej grzeczny i ładnie ssie.
|
||||
|
|
|
#2676 |
|
Zadomowienie
|
Ejani a spojenie cie boli? Mnie już ze 2 tyg nie boli.
Ale mam ta sama przypadłość co ty.... Jutro też zapytam lekarza co mam robic..ja nie wiem jak mam przec z tymi dziadami |
|
|
|
#2677 |
|
Rozeznanie
|
To co, szykujemy się na kolejny poród? PawMaj, jak skurczybyki?
![]() -------------------------------------- Dziewczynki, taka prośba ode mnie... Mogłybyście pisać na szaro a nie na biało? Bo jak czytam z tel, to nie mam opcji by zaznaczyć tekst i zobaczyć co jest napisane (mogę zaznaczać dotykowo tylko po jednym wyrazie, albo może nie umiem inaczej ) i koniec końców nie czytam... Czy tylko ja mam taki problem? Mam HTC. W każdym razie będę wdzięczna, bo jak będzie na szaro co toś tam przeczytam.
|
|
#2678 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#2679 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
większość bliskich jej osób już się nauczyło, że niestety nie można jej wierzyć, bo raz - ma taki charakter, a dwa - jej choroba. Gorzej jak rzeczywiście będzie się z nią coś działo Zasadniczo to jest typ człowieka, który w każdym widzi źródło swoich problemów i zmarnowanego życia. Każda jej choroba i schorzenie spowodowane jest czyimś zachowaniem lub wydarzeniem... Cytat:
![]() W sumie dziwne, bo ja jak przeglądam wizaż w telefonie (też HTC) albo na tablecie to zawsze widzę normalnie to co jest napisane na biało... |
||
|
|
|
#2680 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2681 | |||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
i gorące pozdrowienia dla mamuś Mezaga Trzymam kciuki za maleństwa. |
|||
|
|
|
#2682 |
|
Wtajemniczenie
|
W przybliżeniu hmm... u mnie nie dłużej niż ponad minutę na pewno. Nie liczyłam, ale "na oko" mówię.
Też nie wiedziałam, że tak się może zdarzyć, że od razu będe mieć takie regularne i mocne skurcze. Może tamtych nie czułam lub je przespałam. Bo moja akcja porodowa zaczęła się po 5 rano. ejani: myślę, że może dac Ci popalić podczas parcia (ale teraz nie możesz raczej niczym ich smarować, stosuj domowe sposoby żeby sie cofnęły przed porodem i nie wylazły bardzo) u mnie wylazły dwa i były monstrualne. Goiły się i zanikały ok 8 dni. Teraz już ich nie ma. Dostałam na nie maść ze szpitala. Edytowane przez _Shiloh_ Czas edycji: 2014-01-02 o 22:49 |
|
|
|
#2683 | ||
|
Gang Iren
|
Cytat:
![]() Cytat:
Co do Eryka-baranka zgadza się. Wiki jest rak,zgadza się częściowo. Ciekawe czy Kacperek będzie Koziorożec (jak ja) czy wodnik
|
|
#2684 | |
|
Zadomowienie
|
Gosia już wiem ty po kierunku napisalas 0 a się tego nie wpisuje..
Ja jestem byk i raczej się nie zgadza opis ze mną ![]() ---------- Dopisano o 22:56 ---------- Poprzedni post napisano o 22:54 ---------- Cytat:
|
|
|
|
|
#2685 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
teraz trzymajcie się ciepło i czekamy na relacje i zdjęcia ![]() Cytat:
Jest śliczny! Trzymajcie się ciepło i cieszcie się teraz swoją obecnością już po drugiej stronie brzuszka ![]() Ja Wam już zazdroszczę ![]() trzymam kciuki za maluszki będzie dobrze a ty postaraj się faktycznie teraz wyłączyć i naładować akumulatory, bo maluszki potrzebują wyspanej mamy dziękujemy za opis moment z lewatywą potwierdził tylko moje wątpliwości z jednej strony wiem, że jest to potrzebne, ale moje przekonanie w głowie, że tyłek jest tylko mój, nie nastraja mnie, gdy czytam : "szerzej, pokaż jak masz mnie w tyłku" ![]() ja dziś, od niepamiętnych czasów zjadłam kolację zawsze na wieczór wrzucałam na ruszt tylko jakieś słodycze, a tym razem zrobiłam sobie owsiankę z bananem i orzechami włoskimi czuję, że mogę to przypłacić zgagą, ale co tam zacznę się martwić za chwilę
|
|
|
#2686 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 23:02 ---------- Poprzedni post napisano o 22:59 ---------- Cytat:
|
|
#2687 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
|
#2688 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
A jakie są te domowe sposoby, poza mnóstwem błonnika?
|
|
#2689 |
|
Gang Iren
|
A no widzisz,gapa ja...
|
#2690 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#2691 |
|
Zadomowienie
|
Dzięki, czyli już się nastawiam :/
|
#2692 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
Chociaż właśnie zauważyłam, że obniżył mi się brzuch, a z innych oznak, to umiarkowanie czyści mnie od poniedziałku przed wigilią... więc proszę mi tu nie krakać, bo ja przynajmniej donosić chcę mojego berbecia
|
|
|
#2693 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
|
#2694 |
|
Zakorzenienie
|
ufffff to dobrze ![]() pilotka- zarąbisty opis
|
|
#2695 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
A może to jakaś słaba maść skoro cieżarne moga ja stosować, ja dostalam jakas silna Scheriproct Ointment. Domowe sposoby (oprocz diety bogatej w blonnik, co juz napisalas sama) to ciepłe nasiadówki z rumianku, częste cieple kąpiele, zero czekolady. Może czopki bardziej Ci pomogą, aniżeli maść. |
|
|
|
|
#2696 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
#2697 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Po raz setny zmieniliśmy koncepcję ustawienia łóżeczka Jak myślicie - czy można je ustawić przy oknie i kaloryferze? Okna są szczelne, nie ma możliwości, żeby je otworzyć, więc przeciągi odpadają, a kaloryfera nigdy nie odkręcaliśmy i nie odkręcamy (mamy w mieszkaniu ok. 21 - 22 stopnie).Drugą opcją ustawienia łóżeczka jest z dala od okna, przy naszym łóżku, ale zaraz na wprost wejścia do pokoju... |
|
|
|
|
#2698 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
#2699 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Tą maść to był posterisan. Czopków to chyba właśnie nie można w ciąży
|
|
#2700 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() marieee marieee marieee ---------- Dopisano o 23:27 ---------- Poprzedni post napisano o 23:26 ---------- Cytat:
"
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
| Narzędzia | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 07:20.

czy jak kto woli zachowanie `zimnej krwi`.

A tak serio to mam nadzieje ze wszystko dobrze. Mnie to przeraża ten brak kontroli w UK i to ich wszechobecne "to normalne"
Ciężko mi wysiedzieć przy karmieniu. Gdyby nie mąż w domu, to pewnie bym się wykończyła. Jest kochany, wszystko robi przy Małym (tylko cyca nie chce dawać
) i koniec końców nie czytam... Czy tylko ja mam taki problem? Mam HTC. W każdym razie będę wdzięczna, bo jak będzie na szaro co toś tam przeczytam.

większość bliskich jej osób już się nauczyło, że niestety nie można jej wierzyć, bo raz - ma taki charakter, a dwa - jej choroba. Gorzej jak rzeczywiście będzie się z nią coś działo 

teraz trzymajcie się ciepło i czekamy na relacje i zdjęcia
będzie dobrze
z jednej strony wiem, że jest to potrzebne, ale moje przekonanie w głowie, że tyłek jest tylko mój, nie nastraja mnie, gdy czytam : "szerzej, pokaż jak masz mnie w tyłku"
zacznę się martwić za chwilę
16.06.2012
)