|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3301 | |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Czy płeć znana czy nieznana już Cię Kocham - Twoja Mama. Mamy V-VI 2014 cz.IV
Cytat:
|
|
|
|
|
#3302 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Czy płeć znana czy nieznana już Cię Kocham - Twoja Mama. Mamy V-VI 2014 cz.IV
Cytat:
Cytat:
|
|
#3303 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#3304 |
|
Rozeznanie
|
Mnie regularnie kopie na środku pod pepkiem a rzadziej po obu bokach. Boli mnie cos pod lewym zebrem, jak dotkne to boli jak siniak- lekarz mowil ze mam jesc czesto a mało bo wszystko sie przesuwa i te bole po lewej to właśnie ucisnieta wątroba. ...
Z kolei na spacerze bolalo mnie na dole po prawej stronie, klulo jak kulka i dopiero jak zwolnilam to po jakichs 10minutach przeszlo. Ale bolalo nieźle :/ |
|
|
|
#3305 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Do do lutek i nospy to ja nie biorę, a magnez to tyle ile mam w tabletce dla ciężarnych...
|
|
|
#3306 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Coś niewiarygodnego Dopytaj, bo sama jestem ciekawa, ale pewnie jest jakiś okres karencji, który dla kobiet w ciąży jest wyjątkowo dłuższy... Tak jest w większości ubezpieczeń.Ja mam ubezpieczenie grupowe z firmy i Mąż też. Za urodzenie Kubusia wzięłam 2000zł, a Mąż 1500zł. Faktycznie, tak jak napisała Ramonka, Mutsy Urban Rider ma skrętne tylne koła (cała oś) ale proponuję pojechać do sklepu i się przymierzyć, bo mnie osobiście niefajnie się go prowadziło. Za to 4 rider (przednie skrętne) prowadzi się super i ta rama spokojnie da radę Jest bardzo stabilna, a przez swoją konstrukcję genialnie się ją składa Ja miałam ten wózek przy Jakubie i teraz też mam w planach go zakupić. Aga, oby skurcze się wyciszyły - odpoczywaj! ![]() Kasian, super, że Hanulek już lepiej! Niki, my też nic nie chowaliśmy przed Kubą, jakoś się słuchał i nic nie ucierpiało. Kontakty Go nigdy nie interesowały - na szczęście ![]() Za to teraz od kilku dni jest niemożliwy! Mam nadzieję, że to przez to siedzenie w domu i szybko minie ![]() My dziś obudziliśmy się o 9:20! Kuba pobił wszelkie rekordy! W efekcie o 11 jedliśmy śniadanie ![]() W końcu poszliśmy na spacer, żeby Go trochę przewietrzyć po tej chorobie. Zahaczyliśmy o kawkę, ciacho i dopiero niedawno jedliśmy obiad
Edytowane przez Magdi555 Czas edycji: 2014-01-05 o 18:52 |
|
|
|
|
#3307 |
|
Wtajemniczenie
|
Kasiab jak się czujesz?
Kasian jak Hania? Ja dziś mam "dziwny" dzień, przestały mi się podobać imiona które wstępnie wybraliśmy ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#3308 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#3309 |
|
404 Not Found
|
A ja już nie potrafię myśleć o Julku inaczej niż o Julku.
I mój mąż też, szczególnie jak krzyczy do brzucha: Juuuuuuuuulek!!!
|
|
|
|
#3310 |
|
Zadomowienie
|
A ja ostatnio jestem kopana baaaaardzo nisko. Mój pęcherz okropnie na tym cierpi, a ostatnio to miałam wrażenie jakby Dzidzia miała mi wypaść
\ Normalnie czułam kopniaki w szanownej
|
|
#3311 | |||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Ja ani tego ani tego nie biorę. Myślę o tym twardnieniu brzucha, Powiedzcie mi czy to jest cały twardy brzuch czy jak? Bo ja czasem mam taki ale jakoś nie przejęłam się tym.... My już po wizycie gości zostało pełno jedzenia, wiec jutro przyjdzie mój brat z żoną na obiad
|
|||
|
|
|
#3312 |
|
Zadomowienie
|
Ja mam luteine jeszcze na jutro tylko i potem już koniec,mam nie brać..
Zastanawiam się jak to będzie. Boje sie jakos odstawiać.. Z tego wszystkiego nie wiem czy dziś rano wzięłam luteinę ( dowcipnie) i o 14 wzięłam jeszcze jedną.. wieczorem kolo 21 zawsze biorę nocna dawkę.. Myslicie ze jak zdarzyło mi się wziąć dziś o 1 wiecej to się nic nie stanie?
Lenka 18.06.2014 ---> 2,800 kg i 49 cm szczęścia Edytowane przez sylvuniaa84 Czas edycji: 2014-01-05 o 19:02 |
|
|
|
#3313 |
|
Wtajemniczenie
|
Może tak :p
Po 15 stycznia będzie łatwiej bo będziemy tylko dwa imiona wybierać a nie cztery jak teraz. Dziś wymyśliłam że na drugie imię dzidziusiom damy imiona naszych rodziców ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#3314 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Teraz też kupuję rożek. O ten: http://motherhood.pl/sklep/rozek-miekki-32
|
|
|
#3315 |
|
Zadomowienie
|
Jaśnie Pan sie obudził i pytalam co w tym miesiacu kupujemy, chemie czy reszte ubranek .
Padło na chemie, ale ubranek pewnie tez triszke kupie ![]() i zastanawiam sie jakie kosmetyki kupic na poczatek i jakiej/jakich marek ![]() :conf used:
22.10.2011 Nasz ślub 01.10.2013 Dwie piękne kreseczki 15.06.2014 - 2850 gram szczęścia - Kacperek Ja pod sercem Cię nosiłam, Ja o Twe zdrowie najgoręcej prosiłam. Jestem przy Tobie od pierwszego grama. Tyś moje dziecko, a ja...Twoja mama! |
|
|
|
#3316 |
|
Zakorzenienie
|
ale leniwy dzien... drzemkę nawet zaliczylam wyjątkowo....
ja też nie umiałabym myślec inaczej o synie niż jak o piotrku ale ja bylam chyba jedną z nielicznych tu mam, ktore juz przed ciazą imiona dla dzieci miala wybrane i przedyskutowane z tżtem. kwestia płci tylko u nas była ![]() nie biore tez magnezu, luteiny ani nic z tego. tylko moje witaminy moze ze dwa razy zdazylo mi się , że magnez wzięłam, bo dziwny mialam brzuch co do rozków, to moje siostry używały. puki dzieci nie wyrastały. potem rozek spełniał funkcję cienkiej kołderki. ja na pewno kupie. ponoc niemowleta lubią być na początku zapatulone, bo w naszych brzuchach też są/będą ściśnięte.
|
#3317 | |
|
404 Not Found
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3318 |
|
Zakorzenienie
|
U nas kolejny nudny dzień, jeszcze deszczowy do tego. Wieczorem Hania znowu zaczęła coś kaszleć. A jutro chciałam już iść na spacer ![]() Nikii ja kopniaków jeszcze nie, ale ruchy czuję też nisko ![]() Sylvunia no to niezłe ma nastawienie córa do młodszego rodzeństwa ![]() Kolor włosów bardzo ładny ![]() Ilkas cieszę się, że decyzja podjęta ![]() Asiulka po co Wam kołyska i leżaczek? W sumie jak kołyskę dostaniecie, to leżaczek może być na później to sobie możecie zamówić od kogoś w ramach prezentu ![]() Vampirko, tak jak Ilkas radzi Ty się najpierw sama zastanów dobrze jakie imię chcesz dla córy a potem rozpocznij negocjacje żebyś później nie musiała ich powtarzać ![]() Co do imienia Amelia – żeby nie było, że ktoś Cię uświadomi po porodzie jak już tak dasz na imię. Jest taka choroba amelia http://pl.wikipedia.org/wiki/Amelia_%28medycyna%29 Piszę o tym, bo znam jedną mamuskę co tam dała na imię córeczce, a potem się dowiedziała o chorobie i żałowała ![]() Martuszka no to fajne danie, ja też lubię takie połączenia :ehem; akurat dzisiaj jedliśmy eskalopki czyli u nas tak się mówi na schabowe smażone z ananasem w środku ![]() Paulka, widzę zmiana image ![]() U nas jutro mieloniaki w sosie chłopy sobie zażyczyli ja nie przepadam ![]() Dziękuję kochana, że pytasz Hanula niby lepiej, ale ogólnie dzisiaj była taka słabsza, wywracała się, sporo płakała.. może jej też już się nudzi siedzenie tyle dni w domu.. ja już szału dostaję. A jeszcze okazuje się, ze we wtorek będę musiała sama z nią jechać na kontrolę, dźwigać itp., no ale nie mam nikogo do pomocy, bo mąż wyjeżdża na cały dzień. Madziuula ja też mam kosztorys wyprawki już zrobiony dla TŻ Agaaga kurcze to niedobrze kochana, dobrze, że pojechaliście No ale ogromne gratulacje za córcię ![]() Justyna no komoda komodą, my też musimy kupić ze dwie na rzeczy dla dzidzi, ale nas czeka malowanie i trzeba komputer gdzieś przenieść, a mój mąż i mój tata do tego podchodzą tak, ze przecież kupa czasu, a ja też się nie chce przenosić do pokoju świeżo po malowaniu, więc to też trochę musi się wywietrzyć no i nie mówiąc o tym, że jak się wyniesiemy od Hani to nie chcę żeby ona to odczuła tak, że się wynosimy, bo jest druga fajniejsza dzidzia, dlatego musimy to zrobić gdzieś w marcu myślę najpóźniej… a to zleci jak nie wiem ale weź to wytłumacz chłopom ![]() Lolitko, no to obserwuj jak z tymi twardnieniami, bo to nie ma żartów Magdi, dla Kubusia za nockę dobrze, że i Wy skorzystaliście… ja nie wiem kiedy ja tyle pośpię, obstawiam gdzieś końcówkę 2015 Martuszka, my po urodzeniu trzymaliśmy Hanię w rożku zgadza się więc teraz nie kupuje Powiem Wam, nie zapeszając, że Antosia na tym etapie jest dużo bardziej ruchliwa niż Hania i częściej ją czuję ciekawe jak będzie później ![]() Miłego wieczoru dziewczyny
|
|
|
|
#3319 |
|
Zadomowienie
|
22.10.2011 Nasz ślub 01.10.2013 Dwie piękne kreseczki 15.06.2014 - 2850 gram szczęścia - Kacperek Ja pod sercem Cię nosiłam, Ja o Twe zdrowie najgoręcej prosiłam. Jestem przy Tobie od pierwszego grama. Tyś moje dziecko, a ja...Twoja mama! |
|
|
|
#3320 |
|
Zakorzenienie
|
|
#3321 |
|
404 Not Found
|
|
|
|
|
#3322 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Dużo mi teraz pomaga w domu,odkurza,zmywa,kurze ściera,pranie wiesza itp.. od jaiegos czasu jej to tak przyszło jak Tż z nia pogadał teraz wiekszośc obowiazków spadła na nich
|
|
#3323 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny macie takie uplawy ciagnace sie glutki? alez jestem szczera
|
#3324 |
|
Zadomowienie
|
Szlag trafił zaznaczone cytaty
![]() ![]() Agaaga gratuluję córeczki. Chociaż musiałaś się nieźle nastresować na tej IP. Jaki magnez masz brać? Jaka firma? beatusia ja jestem kopana z rana najczęściej po prawej stronie i to nawet nisko. Potem na środku i wyżej, a wieczorem po lewej. Chyba młody się tak w kółko kręci ![]() Vampirka Amelek jest pełno. Tak jak Majek i Lenek dla dziewczynki można wybrać fajne imię. Mi się podoba Natalka, Sara, Tamara., Karinka...Nie umiem za to wybrać imienia dla chłopca. Nic mi się nie podoba. A to co mi się ewentualnie podoba to tzowi nie pasuje... Seksta mnie dziś na spacerze też bolalo, a potem kuło na dole, ale po lewej stronie. Ledwo co doszłam do domu, nie mówiąc że się musiałam wkulać na 4 piętro ![]() sylvunia nic się nie powinno stać. Ja jak brałam dumphaston to też nie pamiętałam czy wzięłam czy nie
|
|
#3325 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() principessina mam czasem takie jak piszesz, ale rzadko i nic z tym nie robię... Edytowane przez martuszka0 Czas edycji: 2014-01-05 o 20:00 |
|
|
|
|
#3326 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
#3327 |
|
Zakorzenienie
|
principessina ja tez nie. bardziej wodniste jak już
przed chwila piotrek mnie pokopał w pepek. to znaczy ze sie przeniosł chyba (przenurkował )
|
#3328 |
|
Zakorzenienie
|
o to zmartwilyscie mnie troche ja mam takie ciagnace sie gluciaki...
|
#3329 |
|
Zakorzenienie
|
princi ja ciagnacych raczej nie mam, bardziej mokre i biale.
co do boli, to zauwazylam, ze jak spie na ktoryms z bokow, to nie raz mala mi tak *splynie* ze chyba mi jelita uciska i mam wrazenie, ze wlasnie sie w tamtym miejscu wtedy bakale zbieraja i nie maja jak wyjsc
|
|
|
|
#3330 | ||
|
Zakorzenienie
|
hehe, nie az tyle nie wypiłam tego szampana hehe, kilka małych łyczków zaledwie, no ale może tak na małego zadziałał hehe
![]() Cytat:
Cytat:
asia27100 >> mój też szalał, podskakiwał sobie przed chwilą. ja mam tak że jak mnie mocniej kopnie to mni to łaskocze, no i siedzimy razem z mężem przed tv, ja na lapku i nagle ja się śmieje ,po chwili po raz kolejny, on pyta z czego sie śmieje... ja wzięłąm jego dłoń na brzuch i już wiedział dlaczego>> też poczuł
Edytowane przez asiulka_22 Czas edycji: 2014-01-05 o 20:29 |
||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
| Narzędzia | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:05.

Mnie nastraszył, że przy większej częstotliwości twardnienia mogą zacząć zamieniać się w skurcze a to już jest bardzo groźne dla dziecka na tym etapie...

no a brzuch to tak mi skacze, że masakra, uwielbiam na to patrzeć
nie to, co Wasi mężczyźni..
Coś niewiarygodnego
Dopytaj, bo sama jestem ciekawa, ale pewnie jest jakiś okres karencji, który dla kobiet w ciąży jest wyjątkowo dłuższy... Tak jest w większości ubezpieczeń.
Kuba pobił wszelkie rekordy! ![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)