|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3211 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Czy płeć znana czy nieznana już Cię Kocham - Twoja Mama. Mamy V-VI 2014 cz.IV
Cytat:
|
|
|
|
|
#3212 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Czy płeć znana czy nieznana już Cię Kocham - Twoja Mama. Mamy V-VI 2014 cz.IV
Cześć Mamusie
Ja, tak wieczorową porą, ponieważ dzisiaj mieliśmy gości. Był kociołek - o tej porze, że niby styczeń.. Pobieżnie nadrobiłam; lolitka888 - ja też mam tą pręgę ![]() principessina - ja na ten temat się nie wypowiem, bo mówi się że byle co ważne że zdrowe - ale co jak będziesz mieć chore dziecko, to zostawisz? Nosisz je pod sercem, i kochasz jeszcze nie narodzone.. ![]() Nikii89 - Ooo, co za wiadomość, fajnie - że jej się udało, i mocne za NICH (Niestety nie mam czasu aż tak buszować po innych wątkach - zaglądam na mamusie noworoczne..)Ramona_85 - zabawny ten Twój mąż ![]() kaorlak - jak ja Ci zazdroszczę tej wizyty księdza już, u mnie w następnym tygodniu JESZCZE GO NIE BĘDZIE paulka0212 - to dopiero musiało być przeżycie dla męża - skomentował to jakoś ? ![]() kasian86 - jaki sen.. masakra - nic dziwnego że się nakręcasz w nocy kasiab91 - zdrooooowiej!! Więcej nie zapamiętałam, proszę o rozgrzeszenie
|
|
|
|
#3213 | |
|
BAN stały
|
Niegrzeczna88 jej..ja to nie mogę się doczekać już tych słów Milci i to tych takich "w jej języku"
Póki co słyszę tylko mama, tata i AM. Z czego am najczęściej ![]() Cytat:
Kasiab cieszę się, że wszystko dobrze i obyło się bez antybiotyku. Kuruj się i trzymam kciuki żebyś przegoniła w końcu to choróbsko Kasian86 hahaha, no coś w tym jest U nas Mila zawsze zasypia tak: butla kaszki, włączam karuzelkę (tryb odgłosy natury ), daję buziaka, mówię dobranoc, ona mi macha i wychodzę. I śpi. Dzisiaj zrobiłam wszystko tak jak zawsze, wyszłam. Po chwili idę do łazienki i słyszę od niej z pokoju, że leci inna melodyjka z karuzelki, i że co chwilę się przełącza. Wchodzę a ta stoi na nogach, trzyma się szczebelków, majstruje przy guzikach karuzelki i chichra się na całego Hm..i tak 3 razy.... Jej..mi ta kreach po pierwszej ciązy baaardzo długo schodziła. Właściwie ledwo co się jej pozbyłam i zaraz byłam już w drugiej ciąży Teraz jeszcze póki co nie mam. Półki zamontowane Jutro szafka z szybą robi wypad. Jutro jeszcze tylko wieszanie tv na ścianie przed nami
|
|
|
|
|
#3214 |
|
Zakorzenienie
|
gosius tak nie sa to latwe tematy, ale wiesz jest wiele chorob, ktore leczy sie w ciazy... oczywiscie napewno wszystko bedzie dobrze z jej dzidziulkiem tak tylko sobie pomyslalam, ze ja bym tak nie potrafila nie isc na usg i nie byc zapewniona przez lekarza ze wszystko ok, zapewniona w sensie wiesz ze zrobie badania krwi a on pomierzy dzidziulka, posprawdza itd., bo wiadomo ze 100% nie mozna byc nigdy pewnym
|
#3215 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3216 | ||||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
No byle nie zastrzyk w plecy ![]() Cytat:
Cytat:
Niezła jest A kuzynka długo przenosiła kurcze, ja się tego boję też, bo to oczekiwanie później jest taaakie wkurzające ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() No tak Hania też tak czasami jak, a jak proszę "powiedz mama" to mówi nie powiedz tata - nie i tak dalej Ale rozumie dosłownie wszystko, ostatnio się tak śmiałam, bo coś opowiadałam mojej mamie, że ktoś tam się nie kapnął, że coś tam, a zaraz patrzę a Hania przechyla kubek niekapek i sprawdza czy leci po chwili się KAPNĘŁAM że ona sprawdzała czy niekapek nie kapał bo ja zawsze jak jej naleję to sprawdzam czy jest dobrze zakręcone i nie kapie Cytat:
![]() Cytat:
wieczorem też pomógł ![]() Mnie czasami boli Cytat:
Idę spać mamusie, obejrzeliśmy film Now you see me - bardzo fajny No także dobrej nocy i do jutra |
||||||||
|
|
|
#3217 |
|
Zakorzenienie
|
tak sobie mysle, ze to tez moze zalezy od osobowosci/charakteru kobiety, co? niby mowi sie, ze ok. 40tki jest wieksze prawdopodobienstwo wad, a ta znajoma mowila ze po co bedzie robic ta przeziernosci karkowa jak to nie daje 100% pewnosci...
|
#3218 | |
|
Zakorzenienie
|
Jestem i ja w końcu...
posprzątałam dom... zeszło mi ponad 2 godzinki - maż za bardzo mi nie pomógł bo się biedaczysko rozchorowało... Ale mam już czyściutko i mogę gości jutro przyjmować. Kasian Dziękuję za troskę - pytałas jak moje zdrówko... Ooo zdecydowanie lepiej. Jeszcze mam katar ale już mi łątwiej oddychać... Syrop z cebuli działa cuda Cytat:
za zakup pierwszych ciuszków no i pojazdu dla maluchów... No i wózek wygląda na solidny... ilkas dzieci jeszcze nie raz nas zaskoczą swoim szybkim rozwojem ![]() ![]() ![]() beatusia pytałaś o ubezpieczenie? ja jestem ubezpieczona z mężem w grupówce... Natomiast planuję się jeszcze ubezpieczyć w takim specjalnym ubezpieczeniu gdzie za pobyt w szpitalu liczą jakieś 200 zł. Ubezpieczenie kosztuje rocznie 400 zł. A żeby zostało wypłącone trzeba być minimum 4 dni w szpitalu... niegrzeczna za aktywność bobasa... Vampirka super ta mega paka no i cena elegancka ![]() kasiab dobrze ze z Olcią ok. Ty się kuruj... No a na teściową się nie złość... Kobiecina się pewnie martwi o ciebie i twoje zdrówko ![]() No i lekarz ci się super trafił nie ma co ![]() lolitko brzuszek sliczny... Ja też mam tą pręgę, to dobrze czy źle bo już nie wiem ? Powoli nadrabiam to co napisałyście... ale bolą mnie plecy idę się przejść po domu i doczytam resztę zaraz wracam...
|
|
#3219 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() u mnie nawet mąż się udzielił - pokoje w końcu ogarnięte, kable i niepotrzebny sprzęt rtv wyniesiony na strych, porządek zrobiony, nawet mąż chce zaaranżować starą szafkę na garderobiankę na buty do werandy, szuka jakiejś fajnej okleiny. Ja dziś zorganizowałam dywan jeszcze do sypialni z kawałków starego dywanu, mieliśmy taki składany z odpadków z fabryki dywanów na cały pokój, to go przerobiłam na mniejszy i mi kawałki zostały, to wziełam sobie dwa większe i mam dywanik przed łóżkiem ![]() komoda też oczyszczona z rupieci, czeka na zakup kosmetyków i środków do higieny dziecka, ale to dopiero za jakiś czas ![]() Zastanawiam się, kiedy można kupić materac do łóżeczka - nie chcę za wczesnie, o będę go trzymac w tej folii i boje się, że jak poleżakuje u nas za długo tak, to spleśnieje w środku, sama nie wiem co sądzicie? Czy lepiej kupić świeży później ze sklepu?
|
|
|
|
|
#3220 |
|
BAN stały
|
Kochane moje, czy któraś z Was ma już albo zamierza kupić kosz mojżesza?
Dziś myślałam nad spaniem Leosia Podwójne mamy..jak myślicie..czy jest możliwe od około 3-4 miesiąca spanie takiego brzdąca razem w pokoju z 1,5 roczną siostrą? Nie wiem jak ugryźć ten temat Boję się, że Leoś będzie wybudzał Milkę jak np będzie chciał jeść.
|
|
|
|
#3221 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
mojej sis mała, jak mama do niej "powiedz mama", to Julcia zawsze mówiła "tata"
|
|
|
|
|
#3222 |
|
BAN stały
|
Ramona_85 o kurczaki..to faktycznie porządki na całego
i u nas faktycznie mąż też się baaardzo włączył. Im się chyba też udziela Tyle tylko, że jak zamontował wieczorem te 3 półki..to łaził po domu i gadał sam do siebie.. "ehh taki mąż to skarb..wszystko w domu zrobi..i półki zamontuje.." |
|
|
|
#3223 |
|
Zadomowienie
|
Witam sie wieczorkiem
![]() T zrobil mi niespodzianke i zabral na basen Na poczatku tak srednio mialam chec ale jak juz weszlam do wody to nie chcialam wyjsc.Ide nadrabiac
22.10.2011 Nasz ślub 01.10.2013 Dwie piękne kreseczki 15.06.2014 - 2850 gram szczęścia - Kacperek Ja pod sercem Cię nosiłam, Ja o Twe zdrowie najgoręcej prosiłam. Jestem przy Tobie od pierwszego grama. Tyś moje dziecko, a ja...Twoja mama! |
|
|
|
#3224 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3225 |
|
Zakorzenienie
|
Ramona juz materac? my kupilismy lozeczko, przewijak i inne na poczatku kwietnia, a mayly urodzil sie 8 maja
w sumie w sklepach tez trzymaja chyba w plastiku te materace, wiec duzej roznicy nie ma...ilkas my teraz musimy synkowi kupic "dorosle" lozko, ze tak powiem, bo lozeczko bedzie dla braciszka, starszemu synkowi zrobimy pokoik i tam bedzie sobie spal, a lozeczko z noworodkiem w sypialni i troche tam z nami pobedzie, bo w pokoiku nie ma miejsca na 2 lozka, jest macupenki... mi sie wydaje, ze moze wybudzac placzem, Twoim wstawaniem, karmieniem Milke, ale wiesz nie mam doswiadczenia...
|
#3226 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3227 |
|
Rozeznanie
|
Mnie bardzo! W pracy od 14.00 to ledwo siedzę
|
#3228 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3229 |
|
Zakorzenienie
|
Już wróciłam... mamy niewielki dom
![]() Pewnie tz szczęśliwy Kaorlak najważniejsze że Ania urodziła się zdrowa... Kuzynka już pewnie nie pamięta ile sie namęczyła ![]() Sylvunia, Ramona mój małż też chodzi za mną... I nadal jest chętny ![]() niegrzeczna też bym sie wkurzyła... najpierw mąż zaprasza a potem się wykręca... monija zazdroszcze tego basenu, ja wybieram sie całą ciąże i jakoś dojśc na ten basen nie mogę ciągle mi coś przeszkadza, a to brak czasu, a to przeziębienie moje, a to tż i tak w kółko... Z dobrych wiadomości - dziś bratowa mnie poinformowała że spodziewają się dziewczynki więc wszystkie ciuszki po chrześniakiu mogę sobie przejrzeć i wybrac co mi odpowiada... mam do przejrzenia 4 pudła... Od jutra zaczynam... Jak tylko przejrzę poukładam zrobię wam fotki
|
#3230 |
|
Wtajemniczenie
|
eh dziewczyny widzę że nasi mężowi tacy sami
pozostaje mi tylko ponarzekać kasian hehe przypomniała mi się Iga , ostatnio do mamy mówię w kuchni że Iga dziś nie robiła kupy a ona przyleciała z pokoju łapię się za pupę i mówi eee ona ma taki słuch że masakra, nieraz coś powiem po cichu a ona wszystko słyszy i taka kumata jest że masakra![]() oglądnę do końca "położne" na tvn style i idę też spać jutro wyprawiamy 8 urodziny mojej chrześniaczki pewnie będę dopiero popołudniu |
|
|
|
#3231 |
|
Zakorzenienie
|
ilkas nasz na poczatku spal w wozku i sobie tym wozkiem po domu jezdzilam albo wystawialam na taras z moskitiera
|
#3232 |
|
Zakorzenienie
|
Beatusia ja dowiedziałam się o tym ubezpieczeniu od znajomego... Musiałabym go dopytać...
Ale cały deal polega na tym że płacisz jednorazowo około 400 zł - ubezpieczenie na 12 mc. Od różnych zdarzeń losowych i od pobytu w szpitalu... Jak pisałam wcześniej dniówka około 200 zł - liczona od 4 dnia. Więc musisz być minimum 4 dni w szpitalu... Po 5 dniach znajoma dostała 1000 zł ( a w trakcie ciąży zapłaciła 400 z - widać na czym polega deal? ![]() "Gorzej" jak będziesz w szpitalu tylko np 2 dni. To ci się wtedy nie należy...
|
#3233 |
|
Zakorzenienie
|
Olaf nie mówi na "jak masz na imię"
![]() Ilkas ja sie zastanawiałam ale bratowa miała i mówi ze nie warto twarde niewygodne najwyżej na drzemki w dzień. My kupimy kolyske tez jest mniejsza i postawimy przy lóżku na jakieś 3mce taki jest plan ale Olaf u siebie śpi, no chyba ze czasem nad ranem przytupta :pA no i taki jest plan by 3-4 miesięcznego brzdąca wydelegować do Olafa ;D jak nie da rady to na korytarz albo do salonu w końcu po coś to łożeczko ma kółka Wysłane z mojego MIST przy użyciu Tapatalka
|
#3234 | |
|
Zadomowienie
|
Ja nadal nie mam , ale pewnie na dniach/ tygodniach sie pojawi. Z tym, że mowicie ze ciezko schodzi to niedobrze
![]() i ja Cytat:
22.10.2011 Nasz ślub 01.10.2013 Dwie piękne kreseczki 15.06.2014 - 2850 gram szczęścia - Kacperek Ja pod sercem Cię nosiłam, Ja o Twe zdrowie najgoręcej prosiłam. Jestem przy Tobie od pierwszego grama. Tyś moje dziecko, a ja...Twoja mama! |
|
|
|
|
#3235 |
|
Zakorzenienie
|
Madziula świetny plan z tym łóżeczkiem na kółkach
|
#3236 | |||
|
BAN stały
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Czyli widzę, że masz taki plan jak ja...no i właśnie jestem ciekawa jak to wyjdzie w praniu |
|||
|
|
|
#3237 |
|
Zakorzenienie
|
Ilkas dziecko w kuchni tez dobre rozwiąznie w końcu to też pomieszczenie w mieszkaniu
a tak na poważnie jakoś sobie poradzicie logistycznie z tym probleme - kto jak nie ty Ja się już żegnam... Już nie mogę siedzieć na tyłku... Bolą mnie plecy ![]() Dobranoc
|
#3238 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
Ale to raczej taki wyjątek od reguły Znowu te 62 to krótko nosiła..bo jakoś szybko potem wskoczyła w 68 tak jakoś zaczęła szybko rosnąć..i bądź tu człowieku mądry
|
|
|
|
|
#3239 |
|
Zakorzenienie
|
Ilkas a jak kupisz corci takie lozko ze sciagana barierka? Nasz przez 15 m-cy cierpial na straszne kolki i nie spalismy w zw z tym prawie poltora roku nie wiem czy synek chetnie zadomowi sie teraz w swoim pokoiku, ale licze na cud
|
#3240 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
tak więc jakbyś się dowiedziała szczegółów, to ja byłabym bardzo chętna a pobyt w szpitalu związany z porodem też się liczy?---------- Dopisano o 23:02 ---------- Poprzedni post napisano o 23:00 ---------- Cytat:
właśnie jak patrzyłam na te kosze, to do tego samego wniosku doszłam- używany kosztuje tyle, co nowa kołyska.. może nie jakaś super-hiper, ale nówka poza tym kołyska jest wyższa niż kosz, a to dla mnie też ma znaczenie.
|
||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:31.

Nosisz je pod sercem, i kochasz jeszcze nie narodzone.. 
(Niestety nie mam czasu aż tak buszować po innych wątkach - zaglądam na mamusie noworoczne..)

dla Emilki za pierwsze kroki! Cudowna chwila i super, że udało Wam się wspólnie ją przeżyć. Nam też się udało, bo K. swoje pierwsze, samodzielne kroki postawił podczas pobytu na urlopie 

Boję się, że Leoś będzie wybudzał Milkę jak np będzie chciał jeść.