Zaborczy ch³opak + zazdro¶æ o przesz³o¶æ... Problem. - Wizaz.pl

Wróæ   Wizaz.pl > Kobieta > Intymnie

Notka

Intymnie Forum intymnie, to wyj±tkowe miejsce, w którym podzielisz siê emocjami, uczuciami, zwi±zkami oraz uzyskasz wsparcie i porady spo³eczno¶ci.

Odpowiedz

Narzêdzia
Stary 2014-01-05, 18:06   #1
Ercola
Zadomowienie

Wiadomo¶ci: 1 020

Zaborczy ch³opak + zazdro¶æ o przesz³o¶æ... Problem.

Witajcie, nie zwyk³am tutaj pisaæ o swoich problemach w zwi±zku, ale tym razem czujê, ¿e potrzebuje Waszej porady i pomocy. A wiêc: Jestem z obecnym ch³opakiem krótko, i ju¿ pojawiaj± siê pewne kwestie które mnie niepokoj±. Jest strasznie zazdrosny o by³ych, o przesz³o¶æ, a tak¿e robi czêsto " z ig³y wid³y", podam kilka sytuacji, ¿eby¶cie mia³y jasno¶æ:

1) Po tygodniu znajomo¶ci zapyta³ siê ilu mia³am partnerów w ³ó¿ku Oczywi¶cie nie odpowiedzia³am, bo uwa¿am, ¿e to za wcze¶nie na takie pytania. Przeprosi³, ale niesmak pozosta³.

2) Zacz±³ mnie wypytywaæ kogo ze swoich by³ych mam w znajomych na fb, odpowiedzia³am, ¿e tylko jednego, ch³opaka z którym by³am 6 lat temu i nie utrzymuje z nim kontaktu, ot zwyk³y znajomy. Poza tym obecnie ¿onaty, on siê wkurzy³ i uzna³, ¿e powinnam go usun±æ ze znajomych

3) Na pocz±tku znajomo¶ci powiedzia³, ¿e nie lubi jak dziewczyna pali papierosy. Tak siê sk³ada, ¿e palê na codzieñ e-papierosa, bardzo rzadko zapalê "zwyk³ego" .Raz spotka³am go przypadkowo na mie¶cie i akurat pali³am. W¶ciek³ siê, nieomal¿e p³aka³ i powiedzia³, ¿e my¶la³,¿e on jest dla mnie wyj±tkowy na tyle, ¿e w ogóle nie bêdê paliæ ( a mówi³am jasno,¿e przy nim nie zapalê zwyk³ego,tylko e-papieros i tego sie trzyma³am). Potem zacz±³ pisaæ, ¿e i tak jest nic nie wart, bo nawet ja nie potrafi³am dotrzymaæ obietnicy, a ¿adnej obietnicy de facto nie by³o.

4) I sytuacja z wczoraj. Zapyta³ mnie czemu mam na fb wpisane, ¿e mieszkam w xx( t u nazwa dzielnicy, na której mieszka³±m rok temu z moim ex) Odpar³am, ¿e zapomnia³am, ¿e mam tak wpisane, nie siedzê ca³ymi dniami na fb i nie ogl±dam swojego profilu . On siê wkurzy³ i strzelil focha

Oprócz powy¿szych sytuacji magluje moj± przesz³o¶æ, raz np. wspomnia³am,¿e taki i taki kolega uczy³ mnie kiedy¶ jezdzic autem, a on pyta od razu czy co¶ mnie z nim ³±czy³o i czy by³am z nim w ³ó¿ku Zadaje du¿o pytañ o przesz³o¶æ, czêsto niekomfortowych dla mnie. Jak mu zwróci³am uwagê , ¿eby nie inwigilowa³ mnie w ten sposób odpowiedzia³ tylko : dobra, koniec tematu, ja i tak jestem nikim

Doradzcie, co mogê zrobiæ? Generalnie ch³opak jest warto¶ciowy i znajomo¶æ dobrze sie zapowiada³a, a teraz takie dziwne sytuacje. Jak mam do niego dotrzeæ ?

Edytowane przez Ercola
Czas edycji: 2014-01-05 o 18:07
Ercola jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2014-01-05, 18:12   #2
witosh
Raczkowanie

Wiadomo¶ci: 41
Dot.: Zaborczy ch³opak + zazdro¶æ o przesz³o¶æ... Problem.

Twój ch³opak ma problem ze swoj± warto¶ci± i samoocen±. Musi nad sob± pracowaæ, bo tak to bêdzie Cie mêczy³ zawsze w taki sposób. To on ma problem nie Ty. Musi zaakceptow±c Twoj± przesz³o¶æ, co by³o to by³o, najwa¿niejsze co jest teraz, musi to zrozumieæ.
Oprócz tego, dziwi mnie ta akcja z papierosem, przecie¿ wiedzia³ wcze¶niej, ¿e palisz, niech to zaakceptuje.

Sam musi siê wzi±æ w gar¶æ, ciê¿ko mi doradziæ co powinna¶ zrobiæ w takiej sytuacji.

Jak dla mnie kole¶ ma³o dojrza³y i rozchwiany emocjonalnie.
witosh jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2014-01-05, 18:15   #3
ajah
wañka wstañka

Wiadomo¶ci: 12 467

Cytat:
Napisane przez Ercola Poka¿ wiadomo¶æ
Witajcie, nie zwyk³am tutaj pisaæ o swoich problemach w zwi±zku, ale tym razem czujê, ¿e potrzebuje Waszej porady i pomocy. A wiêc: Jestem z obecnym ch³opakiem krótko, i ju¿ pojawiaj± siê pewne kwestie które mnie niepokoj±. Jest strasznie zazdrosny o by³ych, o przesz³o¶æ, a tak¿e robi czêsto " z ig³y wid³y", podam kilka sytuacji, ¿eby¶cie mia³y jasno¶æ:

1) Po tygodniu znajomo¶ci zapyta³ siê ilu mia³am partnerów w ³ó¿ku Oczywi¶cie nie odpowiedzia³am, bo uwa¿am, ¿e to za wcze¶nie na takie pytania. Przeprosi³, ale niesmak pozosta³.

2) Zacz±³ mnie wypytywaæ kogo ze swoich by³ych mam w znajomych na fb, odpowiedzia³am, ¿e tylko jednego, ch³opaka z którym by³am 6 lat temu i nie utrzymuje z nim kontaktu, ot zwyk³y znajomy. Poza tym obecnie ¿onaty, on siê wkurzy³ i uzna³, ¿e powinnam go usun±æ ze znajomych

3) Na pocz±tku znajomo¶ci powiedzia³, ¿e nie lubi jak dziewczyna pali papierosy. Tak siê sk³ada, ¿e palê na codzieñ e-papierosa, bardzo rzadko zapalê "zwyk³ego" .Raz spotka³am go przypadkowo na mie¶cie i akurat pali³am. W¶ciek³ siê, nieomal¿e p³aka³ i powiedzia³, ¿e my¶la³,¿e on jest dla mnie wyj±tkowy na tyle, ¿e w ogóle nie bêdê paliæ ( a mówi³am jasno,¿e przy nim nie zapalê zwyk³ego,tylko e-papieros i tego sie trzyma³am). Potem zacz±³ pisaæ, ¿e i tak jest nic nie wart, bo nawet ja nie potrafi³am dotrzymaæ obietnicy, a ¿adnej obietnicy de facto nie by³o.

4) I sytuacja z wczoraj. Zapyta³ mnie czemu mam na fb wpisane, ¿e mieszkam w xx( t u nazwa dzielnicy, na której mieszka³±m rok temu z moim ex) Odpar³am, ¿e zapomnia³am, ¿e mam tak wpisane, nie siedzê ca³ymi dniami na fb i nie ogl±dam swojego profilu . On siê wkurzy³ i strzelil focha

Oprócz powy¿szych sytuacji magluje moj± przesz³o¶æ, raz np. wspomnia³am,¿e taki i taki kolega uczy³ mnie kiedy¶ jezdzic autem, a on pyta od razu czy co¶ mnie z nim ³±czy³o i czy by³am z nim w ³ó¿ku Zadaje du¿o pytañ o przesz³o¶æ, czêsto niekomfortowych dla mnie. Jak mu zwróci³am uwagê , ¿eby nie inwigilowa³ mnie w ten sposób odpowiedzia³ tylko : dobra, koniec tematu, ja i tak jestem nikim

Doradzcie, co mogê zrobiæ? Generalnie ch³opak jest warto¶ciowy i znajomo¶æ dobrze sie zapowiada³a, a teraz takie dziwne sytuacje. Jak mam do niego dotrzeæ ?
1.Mo¿esz odej¶æ
2. Jego warto¶æ spada poni¿e zera zewzglêdu na powy¿sze
3. Nie próbuj do niego dotreæ, nie ma to sensu
Stary 2014-01-05, 18:21   #4
RubyFaelivrin
Rozeznanie

Wiadomo¶ci: 819

Na Twoim miejscu, nie stara³abym siê do niego dotrzeæ. Takie zachowanie bardzo by mnie zniechêci³o.
RubyFaelivrin jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2014-01-05, 18:22   #5
Darkoz
Zakorzenienie

Wiadomo¶ci: 4 785

Cytat:
Jak mam do niego dotrzeæ ?
Strata czasu. Nie czujesz siê trochê upokorzona, kiedy musisz mu t³umaczyæ, ¿e nie przespa³a¶ siê z jakim¶ koleg±? Teksty typu ,,i tak jestem nikim'' baaardzo ¼le wró¿±. Próbuje Tob± manipulowaæ i nied³ugo bêdziesz po ka¿dym spotkaniu z kole¿ank± musia³a mu t³umaczyæ, gdzie by³a¶, co robi³a¶ i czy go zdradza³a¶. Odpu¶æ sobie t³umaczenia, i tak do niego nie dotr±, rzuæ tego kretyna, bo bêdzie tylko gorzej.
Darkoz jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2014-01-05, 19:23   #6
cholernarejestracja
Copyraptor

Wiadomo¶ci: 21 283

Toksyczny manipulant, niewa¿ne jak dobrze siê zapowiada³ - zwia³abym od faceta, który wpada w histeriê, bo zauwa¿y³ mnie z papierosem (mimo, ¿e nic mu nie obiecywa³am i to w ogóle nie jego zakichany interes).
cholernarejestracja jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2014-01-05, 21:16   #7
dziennikarka93
Raczkowanie

Wiadomo¶ci: 136

No je¶li facet pyta Ciê o to, czy by³a¶ w ³ó¿ku z jaki¶ tam koleg±, który Ciê uczy³ je¼dziæ autem, to co¶ jest nie tak...Bo co on o Tobie my¶li? Albo, ¿e jak z kim¶ nie jeste¶, to trzeba go usun±æ z fb, a to co przepraszam, masz udawaæ, ¿e go nie znasz? Chore...O papierosie nie wspomnê. Ja nie wiem, czy da siê kogo¶ takiego zmieniæ, bo wcze¶niej czy pó¼niej, znowu wróci do swojego zachowania.
Stary 2014-01-05, 21:34   #8
madzia0007
Zadomowienie

Wiadomo¶ci: 1 736

Facet jest toksyczny, zazdrosny i to sie nie zmieni. Powinien ciê akceptowaæ taka jaka jeste¶ a on ciagle ma o co¶ pretensje i nies³usznie próbuje wpedzic ciê w poczucie winy. Wed³ug mnie jest do odstrzalu.
madzia0007 jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2014-01-05, 21:39   #9
franszesa
Raczkowanie

Wiadomo¶ci: 51

Moim zdaniem ch³opak zachowuje siê jakby nie mia³ pewnej czê¶ci cia³a. Co on taki niedowarto¶ciowany? Nie b±d¼ dla niego psychologiem, który bêdzie wyci±ga³ go z kompleksów. No i jeszcze jedna sprawa, je¶li z kim¶ siê jest w zwi±zku to przyjmujê go z ca³ym baga¿em, bez analizowania tego. Przesz³o¶æ to przesz³o¶æ, nie cofniesz czasu i nie zmienisz tego co by³o. Jaki¶ dziwny ten facet... Ja bym sobie z nim da³a spokój, bo szkoda nerwów na takie zachowania.
franszesa jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2014-01-05, 22:43   #10
Damayanti
DAMAYANTI TROLLING INC.

Wiadomo¶ci: 3 397

je¶li nie czujesz do niego nic wiêcej, wymiksuj siê z tej znajomo¶ci.
ju¿ samo czytanie posta by³o mêcz±ce, a co dopiero przebywanie z takim cz³owiekiem.
dziewczyny dobrze pisz±, ch³opak jest zazdrosny i toksyczny, ju¿ próbuje Tob± manipulowaæ.
to siê nie zmieni, chyba ¿e, na gorsze.
Damayanti jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2014-01-05, 23:14   #11
travis
Zakorzenienie

Wiadomo¶ci: 5 874
GG do travis

uciekaj jak tylko szybko mozesz najdalej jak sie da
bedzie tylko gorzej: wyrzuty, pytania, szpiegowanie, domysly itp Juz zaczyna Toba manipulowac (tekst typu jestem nikim ) uciekaj!
Stary 2014-01-05, 23:25   #12
e legy
Raczkowanie

Wiadomo¶ci: 137

Zgadzam siê z dziewczynami, toksyczny manipulant,a jak siê rozkrêci, to bêdzie naprawdê tylko gorzej. Zakoñcz ten zwi±zek jak najszybciej, oby tylko ¿adnych cyrków z tego powodu nie odstawia³.
e legy jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2014-01-05, 23:50   #13
Kleooo30
Raczkowanie

Wiadomo¶ci: 33

Najlepiej zostaw go, bo z czasem bêdzie jeszcze gorzej. To nie jest normalne zachowanie... To jest bardzo podejrzany ch³opak, mo¿esz z nim potem miec du¿e problemy, wiec lepiej zakoñcz to jak najszybciej.
Kleooo30 jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2014-01-06, 03:25   #14
kiciakasia
Zakorzenienie

Wiadomo¶ci: 3 195

A on wie (=zdaje sobie z tego sprawê +us³ysza³ od ciebie), ¿e przesadza, krzywdzi ciê i zachowuje nie w porz±dku?
Je¶li bardzo ci na nim zale¿y, a jemu na tobie, ka¿ mu i¶æ na terapiê.
Jak ciê wy¶mieje i strzeli focha, do widzenia.

Znam przypadek, w którym on by³ bardzo zazdrosny, ale tak zdeterminowany, ¿e podj±³ pracê nad sob±, efektywnie -dlatego nie skre¶la³abym od razu. Ale to jest osobisty wybór zazdrosnej osoby, czy chce co¶ z tym zrobiæ, czy ma zamiar pieprzyæ kolejne zwi±zki i byæ mo¿e straciæ kogo¶, z kim móg³by byæ szczê¶liwy

Edytowane przez kiciakasia
Czas edycji: 2014-01-06 o 03:27 Powód: dopisek
kiciakasia jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2014-01-06, 09:43   #15
limonka1983
Zakorzenienie

Wiadomo¶ci: 6 255
GG do limonka1983

Ch³opak ma nieziemski problem z chorobliw± zazdro¶ci±, dodatkowo od pocz±tku próbuje "mieæ" Cie tylko dla siebie... No i te szanta¿e emocjonalne...
Typowy psychofag (tak... Naczyta³am siê trochê o takich panach, gdy wychodzi³am na prost± po ostatnim eksie). Kole¿anka ma takiego mê¿a, wiêc mo¿na powiedzieæ, ¿e wiem, co to za stwór i jak wygl±da z nim ¿ycie. Bêdziesz rozliczana z ka¿dej minuty, praktycznie przeszukiwana, a jak zrobisz "co¶ nie tak", facet bêdzie odstawia³ szopkê z wieszaniem siê, ciêciem, ³ykaniem tabletek i ca³± reszt±. Przecie¿ go nie kochasz, a on nie mo¿e be¿ Ciebie ¿yæ A spróbuj od niego odej¶æ, to bêdzie Ciê ¶ledzi³ i atakowa³ bukietami kwiatów. Tak to widzê. Tak wiêc radzê Ci odej¶æ od pana od razu, bo lepiej nie bêdzie. Nie wiem jak fachowo nazywa siê zaburzenie (chyba syndrom Otella), gdy facet nawet listonosza uznaje za domniemanego kochanka, ale wiem, ¿e jest to problem psychiczny i rozmowy niczego nie zmieni±. Kole¿ance m±¿ ogl±da nawet majtki, czy czasem nie ma na nich ¶ladów spermy. Ona twierdzi, ¿e jest to przejaw mi³o¶ci... Có¿... Skoro s± razem szczê¶liwi Wiadomo, ¿e takie jazdy nie zaczê³y siê ju¿ 1 dnia, a narasta³y z czasem. W ka¿dym razie taki facet jest zwyczajnie chory na g³owê i jedynym dobrym posuniêciem dla kobiety jest szybka ucieczka, a nie bawienie siê w jak±¶ misjonarkê, która mu "pomo¿e". Daruj sobie pana, póki jeszcze nie straci³a¶ za wiele nerwów. Wiem, ¿e piszê na wyrost. Doskonale wiem

Edytowane przez limonka1983
Czas edycji: 2014-01-06 o 09:46
limonka1983 jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2014-01-06, 10:16   #16
201803290936
Konto usuniête

Wiadomo¶ci: 43 642

Cytat:
Napisane przez cholernarejestracja Poka¿ wiadomo¶æ
Toksyczny manipulant, niewa¿ne jak dobrze siê zapowiada³ - zwia³abym od faceta, który wpada w histeriê, bo zauwa¿y³ mnie z papierosem (mimo, ¿e nic mu nie obiecywa³am i to w ogóle nie jego zakichany interes).
Jak wy¿ej.

Je¿eli chcesz skoñczyæ za³amana i samotna (bo pewnie z czasem wszystkich znajomych Ci obrzydzi), z zerowym poczuciem warto¶ci, to jasne: "docieraj" do niego, baw siê w dobr± ciociê.

Chêæ posiadania kogo¶ nie równa siê mi³o¶ci. Szkoda, ¿e tyle osób tego nie odró¿nia.
201803290936 jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2014-01-06, 10:48   #17
mary_poppins
sissy that walk

Wiadomo¶ci: 10 668

Manipulant-oszo³om. To dopiero pocz±tek i Ty masz jeszcze na tyle pewno¶ci siebie i zdrowej g³owy, ¿eby trze¼wo na to patrzeæ: ¿e przecie¿ nic mu nie obiecywa³a¶, ¿e nie chcesz odpowiadaæ na pewne pytania, itd. Ale jak z nim zostaniesz i dasz siê przemaglowaæ, to za jaki¶ czas bêdziesz go na kolanach przeprasza³a, ¿e z³ama³a¶ obietnicê i po "karygodnym" czynie zapewnia³a go, ¿e on jest cudowny, tylko Ty ¼le post±pi³a¶. Bêdzie koniec ze znajomymi, koniec z woln± wol±, koniec ze zdrowym podej¶ciem do ¿ycia i zwi±zków. Wiej póki jeszcze nie wypra³ Ci mózgu.
mary_poppins jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2014-01-06, 11:32   #18
Ercola
Zadomowienie

Niestety wczoraj mia³a miejsce kolejna sytuacja, która utwierdzi³a mnie w przekonaniu, ¿e z tym cz³owiekiem jest co¶ nie tak. Mieli¶my napiæ siê wczoraj wina, kupi³am 2 butelki, znajomi polecali, podobno dobre, pisa³ mi rano niby pó³ ¿artem pó³ serio " tylko nie próbuj beze mnie, razem spróbujemy czy dobre" Wieczorem szwagier z siostr± spytali czy mog³abym odsprzedaæ/odst±piæ jedn± butelkê bo by siê napili, a sklepy pozamykane, powiedzia³am, ¿e nie ma problemu. Przy okazji nalali mi jedn± lampkê, spróbowa³am, potem przyjecha³ po mnie ch³opak,jechali¶my do niego, jak mu powiedzia³am, ¿e spróbowa³am tego wina z szwagrem to od razu mina niezadowolona i zacz±³ wypytywaæ : po co obiecywa³a¶, ¿e nie sprobujesz, po co to by³o itp. Powiedzia³am mu jasno, ¿eby nie robi scen, bo przecie¿ i tak wypijemy ca³± butelkê razem, on siê sfochowa³. Jak unios³am lekko g³os, to mu siê od razu oczy zaszkli³y Akurat jechali¶my autem to zacz±³ bardzo przyspieszaæ, by³ wkurzony i rozchwiany. Z byle czego zrobi³ problem. Tak mnie to odrzuci³o, ¿e powiedzia³±m, ¿eby mnie odwióz³ do domu. Teraz ju¿ mam jasno¶æ, to jest chore...

Edytowane przez Ercola
Czas edycji: 2014-01-06 o 11:34
Stary 2014-01-06, 11:37   #19
201803290936
Konto usuniête

Cytat:
Niestety wczoraj mia³a miejsce kolejna sytuacja, która utwierdzi³a mnie w przekonaniu, ¿e z tym cz³owiekiem jest co¶ nie tak. Mieli¶my napiæ siê wczoraj wina, kupi³am 2 butelki, znajomi polecali, podobno dobre, pisa³ mi rano niby pó³ ¿artem pó³ serio " tylko nie próbuj beze mnie, razem spróbujemy czy dobre" Wieczorem szwagier z siostr± spytali czy mog³abym odsprzedaæ/odst±piæ jedn± butelkê bo by siê napili, a sklepy pozamykane, powiedzia³am, ¿e nie ma problemu. Przy okazji nalali mi jedn± lampkê, spróbowa³am, potem przyjecha³ po mnie ch³opak,jechali¶my do niego, jak mu powiedzia³am, ¿e spróbowa³am tego wina z szwagrem to od razu mina niezadowolona i zacz±³ wypytywaæ : po co obiecywa³a¶, ¿e nie sprobujesz, po co to by³o itp. Powiedzia³am mu jasno, ¿eby nie robi scen, bo przecie¿ i tak wypijemy ca³± butelkê razem, on siê sfochowa³. Jak unios³am lekko g³os, to mu siê od razu oczy zaszkli³y Akurat jechali¶my autem to zacz±³ bardzo przyspieszaæ, by³ wkurzony i rozchwiany. Z byle czego zrobi³ problem. Tak mnie to odrzuci³o, ¿e powiedzia³±m, ¿eby mnie odwióz³ do domu. Teraz ju¿ mam jasno¶æ, to jest chore...
I co w zwi±zku z tym? Zerwa³a¶, czy siê dalej zastanawiasz? Czekasz na jeszcze inne sytuacje? Bo to, ¿e wiesz, i¿ to chore nadal niewiele znaczy, je¿eli jeste¶ z nim.

Acha, i z oszo³omem, niebezpiecznym w dodatku nie masz ¿adnego obowi±zku zrywaæ na spotkaniu oko w oko. Z kim¶ takim jak najbardziej mo¿na zerwaæ przez telefon lub przynajmniej na spotkanie przyprowadziæ kogo¶ dla bezpieczeñstwa, jako wsparcie. I nie t³umaczyæ siê, nie wdawaæ w dyskusje. Prosty, krótki komunikat: zrywam, bo kompletnie do siebie nie pasujemy, nie czujê siê z Tob± dobrze i to siê nie zmieni. A potem zero kontaktu.
Stary 2014-01-06, 11:42   #20
Ercola
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Doris1981 Poka¿ wiadomo¶æ
I co w zwi±zku z tym? Zerwa³a¶, czy siê dalej zastanawiasz? Czekasz na jeszcze inne sytuacje? Bo to, ¿e wiesz, i¿ to chore nadal niewiele znaczy, je¿eli jeste¶ z nim.

Acha, i z oszo³omem, niebezpiecznym w dodatku nie masz ¿adnego obowi±zku zrywaæ na spotkaniu oko w oko. Z kim¶ takim jak najbardziej mo¿na zerwaæ przez telefon lub przynajmniej na spotkanie przyprowadziæ kogo¶ dla bezpieczeñstwa, jako wsparcie. I nie t³umaczyæ siê, nie wdawaæ w dyskusje. Prosty, krótki komunikat: zrywam, bo kompletnie do siebie nie pasujemy, nie czujê siê z Tob± dobrze i to siê nie zmieni. A potem zero kontaktu.
Powiedzia³am mu, ¿e mam spore w±tpliwo¶ci i siê zdystansowa³am do niego. On co¶ prosi³,¿ebym przemy¶la³a sprawê, ale ju¿ chcia³am byæ sama. Zobaczymy siê za 3-4 dni i bêdê musia³a zakoñczyæ t± znajomo¶æ. Innego wyj¶cia nie widzê, bo wszystkie pozytywne emocje wzglêdem jego osoby, dos³ownie opad³y w kilka minut.

Stary 2014-01-06, 13:11   #21
Dopamine99
Zadomowienie

Wiadomo¶ci: 1 017

Kobiety pytaj± facetów o pieni±dze, zainteresowania (je¶li przynios± pieni±dze, to s± ok) itd, a mê¿czy¼ni pytaj± o przesz³o¶æ i obydwie strony robi± to, ¿eby czuæ siê bezpiecznie. Kobiety pytaj± o wzrost i na to zwracaj± uwagê, a facet chce byæ z kobiet± która siê nie puszcza³a. Dla mnie prawdopodobnie zwracanie uwagi na wzrost jest tak samo bezsensowne, jak dla kobiet zwracanie uwagi na ilo¶æ partnerów... ale nie zmienia to rzeczywisto¶ci. Mê¿czyzna ma prawo wiedzieæ i wybieraæ.
Dopamine99 jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2014-01-06, 13:34   #22
limonka1983
Zakorzenienie

Wiadomo¶ci: 6 255
GG do limonka1983

Cytat:
Napisane przez Dopamine99 Poka¿ wiadomo¶æ
Kobiety pytaj± facetów o pieni±dze, zainteresowania (je¶li przynios± pieni±dze, to s± ok) itd, a mê¿czy¼ni pytaj± o przesz³o¶æ i obydwie strony robi± to, ¿eby czuæ siê bezpiecznie. Kobiety pytaj± o wzrost i na to zwracaj± uwagê, a facet chce byæ z kobiet± która siê nie puszcza³a. Dla mnie prawdopodobnie zwracanie uwagi na wzrost jest tak samo bezsensowne, jak dla kobiet zwracanie uwagi na ilo¶æ partnerów... ale nie zmienia to rzeczywisto¶ci. Mê¿czyzna ma prawo wiedzieæ i wybieraæ.
Co innego pytaæ, a co innego próbowaæ przejmowaæ kontrolê. Te¿ zadawa³am pytania moim ch³opakom, z iloma dziewczynami spali (skoro piszê o CH£OPAKACH, te¿ nie by³am dziewic±, gdy wi±za³am siê z obecnym facetem). Sama te¿ by³am ciekawa, czy mój facet jest z tych, którzy sypiaj± w zwi±zku, czy te¿ lubi sobie "w³o¿yæ" na ka¿dej imprezie i tym oto sposobem "spa³" z np. setk± dziewczyn w stylu numerek na raz. Poza tym w dobie HIV i innych syfów po prostu chcê wiedzieæ jakie podej¶cie ma facet do seksu. Takie mam podej¶cie i nie bêdê tej my¶li rozwijaæ.
Opisywany facet nie pyta z czystej ciekawo¶ci. Bo zwyk³± ciekawo¶æ mo¿na zaspokoiæ i rzuciæ jak±¶ ilo¶ci± mê¿czyzn, je¶li faktycznie ta prawdziwa mia³aby ch³opa zwaliæ z nóg. Ja na podobne pytanie odpowiedzia³am, ¿e ilo¶æ zmie¶ci³a siê na placach 1 rêki i to by³ koniec tematu. Mój ch³opak równie¿ odpowiedzia³ mi na takie pytanie. Na tym sprawa siê zakoñczy³a. My¶lê sobie, ¿e jak kto¶ robi z tego tajemnicê wiêksz±, ni¿ jest to tego warte, sam wzbudza niepotrzebn± ciekawo¶æ. Wystarczy powiedzieæ i i w rozmowie z normalnym ch³opakiem sprawa powinna siê na tym zakoñczyæ. A powy¿szy facet chce znaæ ilo¶æ, dopytuje, czy Autorka ma z by³ymi jakie¶ kontakty (co jeszcze mogê zrozumieæ, bo te¿ nie by³abym za szczê¶liwa, gdyby "¶wie¿a" eks kr±¿y³a obok ch³opaka pod pretekstem przyja¼ni) i nie zdziwi³abym siê, gdyby zacz±³ pytaæ o ich adresy. Normalny facet, po us³yszeniu odpowiedzi na pytania, zwyczajnie mówi "ok" i tyle. A ten odwala szopki. Chyba te¿ powinnam spytaæ mojego narzeczonego, dlaczego na fejsie nie potwierdzi³ naszego statusu. Ja u siebie mam tylko, ¿e jestem zarêczona, ale nie mam wpisane, z kim... Pewnie siê mnie wstydzi Oczywi¶cie, ka¿dy ma prawo spytaæ i je¶li 2 strona nie kombinuje, nie powinna mieæ problemów z odpowiedzi±. Ale na tym sprawa powinna siê zakoñczyæ. Bo tak to wygl±da u normalnych, zdrowych na umy¶le ludzi. Je¶li ten kole¶ ma problem z tym, ¿e jego laska spa³a nie tylko z nim w swoim ¿yciu, niech znajdzie sobie zahukan± dziewicê, której nikt nigdy nie dotyka³, a ona sama nie widzia³a go³ego mêskiego cia³a. Nie zdziwiê siê, je¶li opisywany pan za chwilê zacznie dopytywaæ, który mia³ wiêkszego, który by³ lepszy od niego w ³ó¿ku i zacznie mieæ pretensje, ¿e z poprzednim szybciej dochodzi³a.
Co innego ludzka ciekawo¶æ, a co innego szpiegowanie i rozliczanie ze wszystkiego.

Edytowane przez limonka1983
Czas edycji: 2014-01-06 o 13:36
limonka1983 jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2014-01-06, 13:48   #23
201803290936
Konto usuniête

Cytat:
Napisane przez Dopamine99 Poka¿ wiadomo¶æ
Pytaæ i byæ na tyle dojrza³ym, aby rozmieæ, ¿e kto¶ mo¿e nie chcieæ na pewne pytania od razu odpowiadaæ (lub wcale; wtedy oczywi¶cie mo¿na ze znajomo¶ci zrezygnowaæ, je¿eli nam brak odpowiedzi nie pasuje), a w przypadku uzyskania odpowiedzi umieæ to przyj±æ na klatê lub po prostu, bez zbêdnego smêcenia zakoñczyæ znajomo¶æ, nie prze¿ywaæ = dobrze. Pytaæ, aby potem co¶ komu¶ wypominaæ, próbowaæ nim manipulowaæ, graæ mu na uczuciach = ¼le. Nie odró¿niasz tych dwóch sytuacji? Có¿, Twój problem.

Mê¿czyzna ma prawo wiedzieæ? Niekoniecznie. Ma prawo wybieraæ? Tak, jak najbardziej. Czemu zatem wybiera dziewczynê, w której tyle rzeczy mu nie pasuje, chce zmieniaæ? Bo jest manipulatorem i chce j± posiadaæ, a nie kochaæ, czy nawet lubiæ. Tacy ludzie w ogóle nie powinni byæ w zwi±zkach.

Edytowane przez 201803290936
Czas edycji: 2014-01-06 o 13:50
Stary 2014-01-06, 13:51   #24
madzia0007
Zadomowienie

Wiadomo¶ci: 1 736

Cytat:
Ja bym sie ba³a tego kolesia, ma wyra¼nie nierówno pod sufitem i widac nie panuje nad soba, nie kontroluje emocji. Nie zdziwilabym sie gdyby z rozpaczy ze np rozmawia³as ze swoim ex po prostu przywalilby ci miedzy oczy.
Co do pytañ o liczbê partnerów - ja nie wiem do koñca z iloma kobietami spa³ tz i w druga stronê to samo. Do niczego nie potrzebna nam ta wiedza. Nawet nie pamietam imion jego eks. Oboje mamy podobne podej¶cie do seksu i stad wiem ze nie puszcza³ sie gdzie popadnie. Wypytywanie o takie rzeczy jest dla mnie nie ma miejscu i zalatuje gimnazjum albo zakompleksionym chlopaczkiem bojacym sie ze kobieta widzia³a wiêksze

Edytowane przez madzia0007
Czas edycji: 2014-01-06 o 13:57
madzia0007 jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2014-01-06, 20:19   #25
Ercola
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez limonka1983 Poka¿ wiadomo¶æ
Nie zdziwiê siê, je¶li opisywany pan za chwilê zacznie dopytywaæ, który mia³ wiêkszego, który by³ lepszy od niego w ³ó¿ku i zacznie mieæ pretensje, ¿e z poprzednim szybciej dochodzi³a.

Sk±d wiedzia³a¶ ? By³y baaaardzo podobne pytania, ³±cznie z tym czy z którym¶ z by³ych mia³am d³u¿sze stosunki ni¿ z nim

Stary 2014-01-06, 20:32   #26
201803290936
Konto usuniête

Cytat:
Sk±d wiedzia³a¶ ? By³y baaaardzo podobne pytania, ³±cznie z tym czy z którym¶ z by³ych mia³am d³u¿sze stosunki ni¿ z nim
Mam nadziejê, ¿e Ci co¶ nie padnie na mózg i naprawdê za te 3 dni zerwiesz. Chocia¿ w sumie nie wiem po co czekaæ te kilka dni. Ja bym wziê³a telefon i zerwa³a od razu.
Stary 2014-01-06, 21:13   #27
Ercola
Zadomowienie

Cytat:
Mam nadziejê, ¿e Ci co¶ nie padnie na mózg i naprawdê za te 3 dni zerwiesz. Chocia¿ w sumie nie wiem po co czekaæ te kilka dni. Ja bym wziê³a telefon i zerwa³a od razu.
Doris, nie dostanê pomroczno¶ci jasnej i zerwê Po prostu wolê to zrobiæ na ¿ywo, ze wzglêdu,¿e chcia³abym odzyskaæ 2 rzeczy które u niego zostawi³am.

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2014-01-06, 21:19   #28
201803290936
Konto usuniête

Cytat:
Doris, nie dostanê pomroczno¶ci jasnej i zerwê Po prostu wolê to zrobiæ na ¿ywo, ze wzglêdu,¿e chcia³abym odzyskaæ 2 rzeczy które u niego zostawi³am.
Trzymam kciuki. Wydajesz siê byæ rozs±dn± i na szczê¶cie pewn± siebie dziewczyn±. Oby tylko ten kretyn nie zacz±³ Ciê szarpaæ, albo co¶. Mo¿e jednak id¼ z kim¶?
Stary 2014-01-07, 07:38   #29
Ercola
Zadomowienie

Cytat:
Trzymam kciuki. Wydajesz siê byæ rozs±dn± i na szczê¶cie pewn± siebie dziewczyn±. Oby tylko ten kretyn nie zacz±³ Ciê szarpaæ, albo co¶. Mo¿e jednak id¼ z kim¶?
Dziêki W³a¶ciwie masz racjê, lepiej pój¶æ z kim¶, inaczej mog± mieæ miejsce znów jakie¶ sceny

Stary 2014-01-07, 09:10   #30
Dopamine99
Zadomowienie

Wiadomo¶ci: 1 017

Cytat:
Mê¿czyzna ma prawo wiedzieæ? Niekoniecznie. Ma prawo wybieraæ? Tak, jak najbardziej. Czemu zatem wybiera dziewczynê, w której tyle rzeczy mu nie pasuje, chce zmieniaæ? Bo jest manipulatorem i chce j± posiadaæ, a nie kochaæ, czy nawet lubiæ. Tacy ludzie w ogóle nie powinni byæ w zwi±zkach.
Wiesz, mnie np nie pasuje, je¶li kobieta spa³a z 2 razy wiêksz± ilo¶ci± osób, ni¿ ja. I niestety kiedy¶ zdarzy³o mi siê dowiedzieæ o tym dopiero po jakim¶ czasie - o ile ³atwiej by³oby, gdyby na samym pocz±tku powiedzia³a prawdê, bez krêcenia. Po prostu nigdy nie byliby¶my razem. Jak kto¶ nie chce odpowiadaæ na pytania o przesz³o¶æ, to czêsto znaczy, ¿e siê tej przesz³o¶ci wstydzi, ¿e nie chce jej odkryæ, ¿e robi z tego tajemnicê. A to czêsto oznacza ¶mierdz±c± sprawê. Nie ka¿demu to odpowiada i ka¿demu jest ³atwiej wzi±æ to na klatê od razu. Uwa¿am, ¿e autorka w±tku nakrêca tego faceta jeszcze bardziej nie mówi±c nic na temat przesz³o¶ci.

Inna sprawa, ¿e facet nie potrafi sobie odpu¶ciæ, bo je¶li nie pasuje mu autorka w±tku, to...wiadomo... ale nadal ma prawo wyboru,
Dopamine99 jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Odpowiedz

Nowe w±tki na forum Intymnie

Ten w±tek obecnie przegl±daj±: 1 (0 u¿ytkowników i 1 go¶ci)

Narzêdzia

Zasady wysy³ania wiadomo¶ci
Nie mo¿esz zak³adaæ nowych w±tków
Nie mo¿esz pisaæ odpowiedzi
Nie mo¿esz dodawaæ zdjêæ i plików
Nie mo¿esz edytowaæ swoich postów

BB code is W³±czono
Emotikonki: W³±czono
Kod [IMG]: W³±czono
Kod HTML: Wy³±czono

Gor±ce linki

Data ostatniego posta: 2014-01-13 10:44:08

Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:24.

© 2000 - 2025 Wizaz.pl. Wszelkie prawa zastrze¿one.

Jakiekolwiek aktywno¶ci, w szczególno¶ci: pobieranie, zwielokrotnianie, przechowywanie, lub inne wykorzystywanie tre¶ci, danych lub informacji dostêpnych w ramach niniejszego serwisu oraz wszystkich jego podstron, w szczególno¶ci w celu ich eksploracji, zmierzaj±cej do tworzenia, rozwoju, modyfikacji i szkolenia systemów uczenia maszynowego, algorytmów lub sztucznej inteligencji Obowi±zek uzyskania wyra¼nej i jednoznacznej zgody wymagany jest bez wzglêdu sposób pobierania, zwielokrotniania, przechowywania lub innego wykorzystywania tre¶ci, danych lub informacji dostêpnych w ramach niniejszego serwisu oraz wszystkich jego podstron, jak równie¿ bez wzglêdu na charakter tych tre¶ci, danych i informacji.

Powy¿sze nie dotyczy wy³±cznie przypadków wykorzystywania tre¶ci, danych i informacji w celu umo¿liwienia i u³atwienia ich wyszukiwania przez wyszukiwarki internetowe oraz umo¿liwienia pozycjonowania stron internetowych zawieraj±cych serwisy internetowe w ramach indeksowania wyników wyszukiwania wyszukiwarek internetowych

Wiêcej informacji znajdziesz tutaj.