![]() |
#1 |
Zadomowienie
Wiadomo¶ci: 1 020
|
Zaborczy ch³opak + zazdro¶æ o przesz³o¶æ... Problem.
Witajcie, nie zwyk³am tutaj pisaæ o swoich problemach w zwi±zku, ale tym razem czujê, ¿e potrzebuje Waszej porady i pomocy. A wiêc: Jestem z obecnym ch³opakiem krótko, i ju¿ pojawiaj± siê pewne kwestie które mnie niepokoj±. Jest strasznie zazdrosny o by³ych, o przesz³o¶æ, a tak¿e robi czêsto " z ig³y wid³y", podam kilka sytuacji, ¿eby¶cie mia³y jasno¶æ:
1) Po tygodniu znajomo¶ci zapyta³ siê ilu mia³am partnerów w ³ó¿ku ![]() 2) Zacz±³ mnie wypytywaæ kogo ze swoich by³ych mam w znajomych na fb, odpowiedzia³am, ¿e tylko jednego, ch³opaka z którym by³am 6 lat temu i nie utrzymuje z nim kontaktu, ot zwyk³y znajomy. Poza tym obecnie ¿onaty, on siê wkurzy³ i uzna³, ¿e powinnam go usun±æ ze znajomych ![]() 3) Na pocz±tku znajomo¶ci powiedzia³, ¿e nie lubi jak dziewczyna pali papierosy. Tak siê sk³ada, ¿e palê na codzieñ e-papierosa, bardzo rzadko zapalê "zwyk³ego" .Raz spotka³am go przypadkowo na mie¶cie i akurat pali³am. W¶ciek³ siê, nieomal¿e p³aka³ i powiedzia³, ¿e my¶la³,¿e on jest dla mnie wyj±tkowy na tyle, ¿e w ogóle nie bêdê paliæ ( a mówi³am jasno,¿e przy nim nie zapalê zwyk³ego,tylko e-papieros i tego sie trzyma³am). Potem zacz±³ pisaæ, ¿e i tak jest nic nie wart, bo nawet ja nie potrafi³am dotrzymaæ obietnicy, a ¿adnej obietnicy de facto nie by³o. 4) I sytuacja z wczoraj. Zapyta³ mnie czemu mam na fb wpisane, ¿e mieszkam w xx( t u nazwa dzielnicy, na której mieszka³±m rok temu z moim ex) Odpar³am, ¿e zapomnia³am, ¿e mam tak wpisane, nie siedzê ca³ymi dniami na fb i nie ogl±dam swojego profilu . On siê wkurzy³ i strzelil focha ![]() Oprócz powy¿szych sytuacji magluje moj± przesz³o¶æ, raz np. wspomnia³am,¿e taki i taki kolega uczy³ mnie kiedy¶ jezdzic autem, a on pyta od razu czy co¶ mnie z nim ³±czy³o i czy by³am z nim w ³ó¿ku ![]() ![]() Doradzcie, co mogê zrobiæ? Generalnie ch³opak jest warto¶ciowy i znajomo¶æ dobrze sie zapowiada³a, a teraz takie dziwne sytuacje. Jak mam do niego dotrzeæ ![]()
Nie wiem jak Ty, ale ja ¿yjê RAPEM. Edytowane przez Ercola Czas edycji: 2014-01-05 o 18:07 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Raczkowanie
Wiadomo¶ci: 41
|
Dot.: Zaborczy ch³opak + zazdro¶æ o przesz³o¶æ... Problem.
Twój ch³opak ma problem ze swoj± warto¶ci± i samoocen±. Musi nad sob± pracowaæ, bo tak to bêdzie Cie mêczy³ zawsze w taki sposób. To on ma problem nie Ty. Musi zaakceptow±c Twoj± przesz³o¶æ, co by³o to by³o, najwa¿niejsze co jest teraz, musi to zrozumieæ.
Oprócz tego, dziwi mnie ta akcja z papierosem, przecie¿ wiedzia³ wcze¶niej, ¿e palisz, niech to zaakceptuje. Sam musi siê wzi±æ w gar¶æ, ciê¿ko mi doradziæ co powinna¶ zrobiæ w takiej sytuacji. Jak dla mnie kole¶ ma³o dojrza³y i rozchwiany emocjonalnie. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 | |
wañka wstañka
Wiadomo¶ci: 12 467
|
Cytat:
2. Jego warto¶æ spada poni¿e zera zewzglêdu na powy¿sze 3. Nie próbuj do niego dotreæ, nie ma to sensu
![]() |
![]() |
#4 |
Rozeznanie
Wiadomo¶ci: 819
|
Na Twoim miejscu, nie stara³abym siê do niego dotrzeæ. Takie zachowanie bardzo by mnie zniechêci³o.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 4 785
|
Strata czasu. Nie czujesz siê trochê upokorzona, kiedy musisz mu t³umaczyæ, ¿e nie przespa³a¶ siê z jakim¶ koleg±? Teksty typu ,,i tak jestem nikim'' baaardzo ¼le wró¿±. Próbuje Tob± manipulowaæ i nied³ugo bêdziesz po ka¿dym spotkaniu z kole¿ank± musia³a mu t³umaczyæ, gdzie by³a¶, co robi³a¶ i czy go zdradza³a¶. Odpu¶æ sobie t³umaczenia, i tak do niego nie dotr±, rzuæ tego kretyna, bo bêdzie tylko gorzej.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Copyraptor
Wiadomo¶ci: 21 283
|
Toksyczny manipulant, niewa¿ne jak dobrze siê zapowiada³ - zwia³abym od faceta, który wpada w histeriê, bo zauwa¿y³ mnie z papierosem (mimo, ¿e nic mu nie obiecywa³am i to w ogóle nie jego zakichany interes).
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Raczkowanie
Wiadomo¶ci: 136
|
No je¶li facet pyta Ciê o to, czy by³a¶ w ³ó¿ku z jaki¶ tam koleg±, który Ciê uczy³ je¼dziæ autem, to co¶ jest nie tak...Bo co on o Tobie my¶li? Albo, ¿e jak z kim¶ nie jeste¶, to trzeba go usun±æ z fb, a to co przepraszam, masz udawaæ, ¿e go nie znasz?
![]()
![]() |
#8 |
Zadomowienie
Wiadomo¶ci: 1 736
|
Facet jest toksyczny, zazdrosny i to sie nie zmieni. Powinien ciê akceptowaæ taka jaka jeste¶ a on ciagle ma o co¶ pretensje i nies³usznie próbuje wpedzic ciê w poczucie winy. Wed³ug mnie jest do odstrzalu.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Raczkowanie
Wiadomo¶ci: 51
|
Moim zdaniem ch³opak zachowuje siê jakby nie mia³ pewnej czê¶ci cia³a. Co on taki niedowarto¶ciowany? Nie b±d¼ dla niego psychologiem, który bêdzie wyci±ga³ go z kompleksów. No i jeszcze jedna sprawa, je¶li z kim¶ siê jest w zwi±zku to przyjmujê go z ca³ym baga¿em, bez analizowania tego. Przesz³o¶æ to przesz³o¶æ, nie cofniesz czasu i nie zmienisz tego co by³o. Jaki¶ dziwny ten facet... Ja bym sobie z nim da³a spokój, bo szkoda nerwów na takie zachowania.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
DAMAYANTI TROLLING INC.
Wiadomo¶ci: 3 397
|
je¶li nie czujesz do niego nic wiêcej, wymiksuj siê z tej znajomo¶ci.
ju¿ samo czytanie posta by³o mêcz±ce, a co dopiero przebywanie z takim cz³owiekiem. dziewczyny dobrze pisz±, ch³opak jest zazdrosny i toksyczny, ju¿ próbuje Tob± manipulowaæ. to siê nie zmieni, chyba ¿e, na gorsze. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Zakorzenienie
|
uciekaj jak tylko szybko mozesz najdalej jak sie da
bedzie tylko gorzej: wyrzuty, pytania, szpiegowanie, domysly itp Juz zaczyna Toba manipulowac (tekst typu jestem nikim ) uciekaj!
![]() |
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#12 |
Raczkowanie
Wiadomo¶ci: 137
|
Zgadzam siê z dziewczynami, toksyczny manipulant,a jak siê rozkrêci, to bêdzie naprawdê tylko gorzej. Zakoñcz ten zwi±zek jak najszybciej, oby tylko ¿adnych cyrków z tego powodu nie odstawia³.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Raczkowanie
Wiadomo¶ci: 33
|
Najlepiej zostaw go, bo z czasem bêdzie jeszcze gorzej. To nie jest normalne zachowanie... To jest bardzo podejrzany ch³opak, mo¿esz z nim potem miec du¿e problemy, wiec lepiej zakoñcz to jak najszybciej.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 3 195
|
A on wie (=zdaje sobie z tego sprawê +us³ysza³ od ciebie), ¿e przesadza, krzywdzi ciê i zachowuje nie w porz±dku?
Je¶li bardzo ci na nim zale¿y, a jemu na tobie, ka¿ mu i¶æ na terapiê. Jak ciê wy¶mieje i strzeli focha, do widzenia. Znam przypadek, w którym on by³ bardzo zazdrosny, ale tak zdeterminowany, ¿e podj±³ pracê nad sob±, efektywnie -dlatego nie skre¶la³abym od razu. Ale to jest osobisty wybór zazdrosnej osoby, czy chce co¶ z tym zrobiæ, czy ma zamiar pieprzyæ kolejne zwi±zki i byæ mo¿e straciæ kogo¶, z kim móg³by byæ szczê¶liwy
smocza mama Edytowane przez kiciakasia Czas edycji: 2014-01-06 o 03:27 Powód: dopisek |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Zakorzenienie
|
Ch³opak ma nieziemski problem z chorobliw± zazdro¶ci±, dodatkowo od pocz±tku próbuje "mieæ" Cie tylko dla siebie... No i te szanta¿e emocjonalne...
![]() Typowy psychofag (tak... Naczyta³am siê trochê o takich panach, gdy wychodzi³am na prost± po ostatnim eksie). Kole¿anka ma takiego mê¿a, wiêc mo¿na powiedzieæ, ¿e wiem, co to za stwór i jak wygl±da z nim ¿ycie. Bêdziesz rozliczana z ka¿dej minuty, praktycznie przeszukiwana, a jak zrobisz "co¶ nie tak", facet bêdzie odstawia³ szopkê z wieszaniem siê, ciêciem, ³ykaniem tabletek i ca³± reszt±. Przecie¿ go nie kochasz, a on nie mo¿e be¿ Ciebie ¿yæ ![]() ![]() ![]() Edytowane przez limonka1983 Czas edycji: 2014-01-06 o 09:46 |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#16 | |
Konto usuniête
Wiadomo¶ci: 43 642
|
Cytat:
Je¿eli chcesz skoñczyæ za³amana i samotna (bo pewnie z czasem wszystkich znajomych Ci obrzydzi), z zerowym poczuciem warto¶ci, to jasne: "docieraj" do niego, baw siê w dobr± ciociê. ![]() Chêæ posiadania kogo¶ nie równa siê mi³o¶ci. Szkoda, ¿e tyle osób tego nie odró¿nia. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#17 | |
sissy that walk
Wiadomo¶ci: 10 668
|
Manipulant-oszo³om. To dopiero pocz±tek i Ty masz jeszcze na tyle pewno¶ci siebie i zdrowej g³owy, ¿eby trze¼wo na to patrzeæ: ¿e przecie¿ nic mu nie obiecywa³a¶, ¿e nie chcesz odpowiadaæ na pewne pytania, itd. Ale jak z nim zostaniesz i dasz siê przemaglowaæ, to za jaki¶ czas bêdziesz go na kolanach przeprasza³a, ¿e z³ama³a¶ obietnicê i po "karygodnym" czynie zapewnia³a go, ¿e on jest cudowny, tylko Ty ¼le post±pi³a¶. Bêdzie koniec ze znajomymi, koniec z woln± wol±, koniec ze zdrowym podej¶ciem do ¿ycia i zwi±zków. Wiej póki jeszcze nie wypra³ Ci mózgu.
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
Zadomowienie
|
Niestety wczoraj mia³a miejsce kolejna sytuacja, która utwierdzi³a mnie w przekonaniu, ¿e z tym cz³owiekiem jest co¶ nie tak. Mieli¶my napiæ siê wczoraj wina, kupi³am 2 butelki, znajomi polecali, podobno dobre, pisa³ mi rano niby pó³ ¿artem pó³ serio " tylko nie próbuj beze mnie, razem spróbujemy czy dobre" Wieczorem szwagier z siostr± spytali czy mog³abym odsprzedaæ/odst±piæ jedn± butelkê bo by siê napili, a sklepy pozamykane, powiedzia³am, ¿e nie ma problemu. Przy okazji nalali mi jedn± lampkê, spróbowa³am, potem przyjecha³ po mnie ch³opak,jechali¶my do niego, jak mu powiedzia³am, ¿e spróbowa³am tego wina z szwagrem to od razu mina niezadowolona i zacz±³ wypytywaæ : po co obiecywa³a¶, ¿e nie sprobujesz, po co to by³o itp. Powiedzia³am mu jasno, ¿eby nie robi scen, bo przecie¿ i tak wypijemy ca³± butelkê razem, on siê sfochowa³. Jak unios³am lekko g³os, to mu siê od razu oczy zaszkli³y
![]() ![]()
Nie wiem jak Ty, ale ja ¿yjê RAPEM. Edytowane przez Ercola Czas edycji: 2014-01-06 o 11:34 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#19 | |
Konto usuniête
|
Cytat:
Acha, i z oszo³omem, niebezpiecznym w dodatku nie masz ¿adnego obowi±zku zrywaæ na spotkaniu oko w oko. Z kim¶ takim jak najbardziej mo¿na zerwaæ przez telefon lub przynajmniej na spotkanie przyprowadziæ kogo¶ dla bezpieczeñstwa, jako wsparcie. I nie t³umaczyæ siê, nie wdawaæ w dyskusje. Prosty, krótki komunikat: zrywam, bo kompletnie do siebie nie pasujemy, nie czujê siê z Tob± dobrze i to siê nie zmieni. A potem zero kontaktu. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#20 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
![]() |
#21 |
Zadomowienie
Wiadomo¶ci: 1 017
|
Kobiety pytaj± facetów o pieni±dze, zainteresowania (je¶li przynios± pieni±dze, to s± ok) itd, a mê¿czy¼ni pytaj± o przesz³o¶æ i obydwie strony robi± to, ¿eby czuæ siê bezpiecznie. Kobiety pytaj± o wzrost i na to zwracaj± uwagê, a facet chce byæ z kobiet± która siê nie puszcza³a. Dla mnie prawdopodobnie zwracanie uwagi na wzrost jest tak samo bezsensowne, jak dla kobiet zwracanie uwagi na ilo¶æ partnerów... ale nie zmienia to rzeczywisto¶ci. Mê¿czyzna ma prawo wiedzieæ i wybieraæ.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#22 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Opisywany facet nie pyta z czystej ciekawo¶ci. Bo zwyk³± ciekawo¶æ mo¿na zaspokoiæ i rzuciæ jak±¶ ilo¶ci± mê¿czyzn, je¶li faktycznie ta prawdziwa mia³aby ch³opa zwaliæ z nóg. Ja na podobne pytanie odpowiedzia³am, ¿e ilo¶æ zmie¶ci³a siê na placach 1 rêki i to by³ koniec tematu. Mój ch³opak równie¿ odpowiedzia³ mi na takie pytanie. Na tym sprawa siê zakoñczy³a. My¶lê sobie, ¿e jak kto¶ robi z tego tajemnicê wiêksz±, ni¿ jest to tego warte, sam wzbudza niepotrzebn± ciekawo¶æ. Wystarczy powiedzieæ i i w rozmowie z normalnym ch³opakiem sprawa powinna siê na tym zakoñczyæ. A powy¿szy facet chce znaæ ilo¶æ, dopytuje, czy Autorka ma z by³ymi jakie¶ kontakty (co jeszcze mogê zrozumieæ, bo te¿ nie by³abym za szczê¶liwa, gdyby "¶wie¿a" eks kr±¿y³a obok ch³opaka pod pretekstem przyja¼ni) i nie zdziwi³abym siê, gdyby zacz±³ pytaæ o ich adresy. Normalny facet, po us³yszeniu odpowiedzi na pytania, zwyczajnie mówi "ok" i tyle. A ten odwala szopki. Chyba te¿ powinnam spytaæ mojego narzeczonego, dlaczego na fejsie nie potwierdzi³ naszego statusu. Ja u siebie mam tylko, ¿e jestem zarêczona, ale nie mam wpisane, z kim... Pewnie siê mnie wstydzi ![]() Co innego ludzka ciekawo¶æ, a co innego szpiegowanie i rozliczanie ze wszystkiego. Edytowane przez limonka1983 Czas edycji: 2014-01-06 o 13:36 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#23 | |
Konto usuniête
|
Cytat:
Mê¿czyzna ma prawo wiedzieæ? Niekoniecznie. Ma prawo wybieraæ? Tak, jak najbardziej. Czemu zatem wybiera dziewczynê, w której tyle rzeczy mu nie pasuje, chce zmieniaæ? Bo jest manipulatorem i chce j± posiadaæ, a nie kochaæ, czy nawet lubiæ. Tacy ludzie w ogóle nie powinni byæ w zwi±zkach. Edytowane przez 201803290936 Czas edycji: 2014-01-06 o 13:50 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#24 | |
Zadomowienie
Wiadomo¶ci: 1 736
|
Cytat:
Co do pytañ o liczbê partnerów - ja nie wiem do koñca z iloma kobietami spa³ tz i w druga stronê to samo. Do niczego nie potrzebna nam ta wiedza. Nawet nie pamietam imion jego eks. Oboje mamy podobne podej¶cie do seksu i stad wiem ze nie puszcza³ sie gdzie popadnie. Wypytywanie o takie rzeczy jest dla mnie nie ma miejscu i zalatuje gimnazjum albo zakompleksionym chlopaczkiem bojacym sie ze kobieta widzia³a wiêksze ![]() Edytowane przez madzia0007 Czas edycji: 2014-01-06 o 13:57 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#25 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Sk±d wiedzia³a¶ ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#26 |
Konto usuniête
|
Mam nadziejê, ¿e Ci co¶ nie padnie na mózg i naprawdê za te 3 dni zerwiesz. Chocia¿ w sumie nie wiem po co czekaæ te kilka dni. Ja bym wziê³a telefon i zerwa³a od razu.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#27 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#28 |
Konto usuniête
|
Trzymam kciuki. Wydajesz siê byæ rozs±dn± i na szczê¶cie pewn± siebie dziewczyn±. Oby tylko ten kretyn nie zacz±³ Ciê szarpaæ, albo co¶. Mo¿e jednak id¼ z kim¶?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#29 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
![]() |
#30 | |
Zadomowienie
Wiadomo¶ci: 1 017
|
Cytat:
Inna sprawa, ¿e facet nie potrafi sobie odpu¶ciæ, bo je¶li nie pasuje mu autorka w±tku, to...wiadomo... ale nadal ma prawo wyboru, |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten w±tek obecnie przegl±daj±: 1 (0 u¿ytkowników i 1 go¶ci) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 03:23.