|
|||||||
| Notka |
|
| Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1561 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Moje Panie, to nie żarty - sezon ślubny już otwarty! PM2014 cz.23
Parisparisienne Bardzo piękne opaski, jeśli tylko masz ciemne włosy, to śmiało bierz
![]() ysia Podoba mi się fryzura i makijaż - rzeczywiście Twój typ urody Myślę, że u Ciebie obejdzie się bez dopinek, masz przepiękne włosy i świetnie będzie się nimi pochwalić. Tak w ogóle to przejrzałam całą stronę tej makijażystki - zapisałam sobie kilka inspiracji dla siebie. Co do sesji - umówiłam się za 10zł od ujęcia obrobionego, ale dostaliśmy wszystkie wypstrykane zdjęcja. Z tym, że fotografowała nasza znajoma, pasjonatka. Nie mogę się doczekać posta o kwasach ![]() Opiumalfa Zgadzam się co do filmów ślubnych. Oglądałam kilka całościowych reportaży i w takim sposobie montażu były interesujące (mimo iż młodych zupełnie nie znam, więc całkowity obiektywizm). Nie wiem, czy przeżyłabym 4godzinny reportaż z wcinania kotleta - choć podejrzewam, że jeśli to nasz ślub, to zupełnie inny odbiór takiej dlugiej relacji filmowej ![]() Link do pończoch. kuli Ja bym tylko zwróciła uwagę na rozmiar (żebyś nie musiała całe wesele trzymać sukienki w rękach, bo trochę luźna) i wszycie bielizny (np. szlufki do stanika, jeśli ubierasz stanik, a nie masz wszystych miseczek). Powodzenia - życzę Ci wymarzonego dnia ślubu anannke Akurat z Tobą się zgodzę, że ceny filmów bardzo wysokie. Jeśli kuzyn się zgodzi to byłoby super Elrosa Bardzo zgrabny komplecik ![]() Dotka90 Straszne te wierszyki Cytat:
Co do wierszyków - wybierzcie jakiś najmniej wołający o wyciąganie kasy. Wg mnie wystarczy przy zaproszeniach powiedzieć, że w zasadzie to wszystko do mieszkania już macie i tyle; goście powinni się domyślić. Krychulec gornek Bardzo piękny bukiet Lemon Drop, Nr 1 bardzo mi się podoba (duże kamienie pasujące do kolczyków. A z ebayowych linków możesz rozważyć : z pierwszego linka grzebyki A,B,D,G, z drugiego nr 20 i ten bez nr Ad rem Jedyny wierszyk, jaki mi się podoba ![]() moniczka_90 Bardzo korzystna cena - trzymam kciuki, zeby wyszło bardzo pozytywnie ![]() docik Świetna fryzura, idealnie dobrana do twarzy. Myślę, że to eustomy z frezjami. IwciaxD witaj Sukienka bardzo ładna, myślę, że tutaj dużo zdziała odpowiedni krój, czyli przy rozkloszowaniu powinna być też podkreślona talia.swiat-katarzyny Też mam podobny problem z cerą; myślałam nad kwasami. I też dużo robi makijaż - zerknij tutaj. Ze wszystkich wierszyków ten jest najmniej szokujący dla mnie. enzunio Jakie wino wybraliscie? Pytanie do dziewczyn zapewniających nocleg gościom - po lekturze wątku o faux pas Młodych, musimy przemyśleć kwestie noclegowe. Mama TŻ-ta bardzo chce, żeby goście z tej części rodziny nocowali u nich w domu lub po domach krewnych mieszkających w okolicy. Warunki komfortowe (czyli nie 2 osoby na jednoosobowym dziecięcym łóżku lub podłoga do spania). Czy z perspektywy gościa taki nocleg to faux pas? Mamy jeszcze czas, żeby załatwić noclegi w hotelu; musimy mieć jednak rzeczowe argumenty do rozmowy; nie chcę urazić mamy TŻ-ta. Za chwilę zmykam do florystki, dowiem się co w tryndach ślubnych na 2014 piszczy
|
|
#1562 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
tylko nie wiem gdzie. pewnie w PL by bylo taniej.
|
|
|
|
|
#1563 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
mój tż przykładowo nie lubi spać w pokoju z innymi ludźmi, dla niego to duży problem. mi to aż tak bardzo nie przeszkadza, choć wiadomo, lepiej być samemu lub z partnerem w pokoju
|
|
#1564 |
|
Zakorzenienie
|
My zapewniamy nocleg ale w hotelach, myslelismy o noclegach po rodzinie, jednak wiemy po sobie, ze nie czulibysmy sie komfortowo u kogos obcego np. jezeli chodzi o korzystanie z lazienki, nie trzeba sie dzielic z cala rodzina i czekac iles tam czasu aby wejsc, w hotelu kazdy ma swoja, nie krepuje sie itp. ale to zalezy co kto woli, ja osobiscie gdybym miala propozycje spac u kogos, to zalatwilabym sobie we wlasnym zakresie hotel.
|
#1565 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1566 |
|
Zakorzenienie
|
say-hello Ja z tych małowymagających, spałam w różnych warunkach
Problem dotyczy rodziny TŻ-ta, mojej rodziny jest mało; a jeśli już - to albo mieszkają bardzo blisko, albo będą mieli nocleg. Takie rozwiązanie podsunęła mama TŻ-ta, na pewno wchodziłoby w grę spanie w jednym pokoju tylko par lub małżeństw. Idealnie byłoby pytać przy zapraszaniu, jaką opcję noclegową preferują. Jeśli bym mogła wpłynąć na decyzję mamy TŻ-ta, chciałabym mieć obiektywne spojrzenie na sprawę i w razie czego podać argumenty za i przeciw.
|
#1567 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Edytowane przez anannke Czas edycji: 2014-01-07 o 16:27 |
|
|
|
|
#1568 |
|
Zakorzenienie
|
Cornflower, jako gość weselny, zależy u kogo miałabym spać. Jeśli u b. bliskiej rodziny (kuzynka, siostra, ciocia) to ok. Ale jakby to miał być jakiś tam wujek Gieniu, którego widziałam na komunii, to dla mnie odpada
Podsumowując: noclegi w rodzinie TAK, ale dla najbliższej rodziny, broń boże dla znajomych, albo dla ludzi nieznających się. Gdybym pojechała na wesele znajomych i nie miała możliwości powrotu, miałabym, nocować u ich rodziny, to wynajęłabym sobie (na swój koszt of kors) pokój w hotelu |
|
|
|
#1569 | |
|
BAN stały
|
Różową i biała Varnę
Cytat:
|
|
|
|
|
#1570 |
|
Zakorzenienie
|
myślę że taka opcja noclegu w rodzinie dla rodziny jest całkiem miła bo jeśli ktoś nie ma możliwości wydawać pieniędzy na nocleg w hotelu to ma jakąś opcję. Jeśli mu nie odpowiada to wybierze hotel na na własną rękę.
|
|
|
|
#1571 |
|
Rozeznanie
|
|
|
|
|
#1572 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Zgadzam się z większością - jeśli osoby nocujące i nocowane są z jednej rodziny i się znają, to moim zdaniem jest OK. Jeśli są to osoby obce, to mogłyby się czuć skrępowane. Cytat:
nasza sala ma obok miejsca noclegowe, które wynajmujemy dla gości, ale wcale nie jest tak, że każdy ma własną łazienkę - są tylko wspólne łazienki, chyba dwie czy trzy na każde piętro. Niczego lepszego w okolicy nie ma (najbliższy prawdziwy hotel jest chyba 15 km od domu weselnego), a że wynajmujemy wszystkie miejsca noclegowe, nie uznaliśmy tego za problem.
|
|
#1573 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
|
#1574 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Świat_katarzyny przymierz ją jeszcze raz, miłość powróci ![]() Cytat:
Najchętniej wzięłabym wszystkie 3, tylko po co ![]() Cytat:
Kurcze teraz mam już niezły mętlik w głowie
|
|
#1575 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
co do noclegu. Ja w Łodzi załatwiam miejsca w pokojach. Mniej wiecej wychodzi to po 20-30 zl za osobe. i notka w zaproszeniu o noclegu. |
|
|
|
|
#1576 |
|
Zadomowienie
|
Znalazłam przy okazji.
![]() Top 10 kolorów 2014 według Pantone EDIT: I coś jeszcze ![]() Najnowsze trendy, czyli modny ślub 2014
"Nie wierzę takim obrońcom przyrody, u których miłość do przyrody przeniknięta jest nienawiścią do człowieka." Edytowane przez Kishlaczkowa Czas edycji: 2014-01-07 o 17:03 |
|
|
|
#1577 | ||||
|
Zakorzenienie
|
dziewczynki dzięki Wam wielkie za Wasze opinie o florystce!! w sumie też dzięki temu została podjęta spontaniczna decyzja (okej, raczej moja, ale uczciwie mówię, że TŻ już poinformowany :P) i zaklepełam termin u tej Pani
![]() Florystka z głowy juhuuu say-hello śliczna ozdoba do włosów też sobie zapisałam namiary na ten cudowny specyfik do twarzy, który któraś z Was poleciła, dzięki! Mi problemy z cerą wróciły podwójnie mocno po odłożeniu tabletek niby nie ma tragedii, ale wrrrrrCytat:
Cytat:
myślę, że na razie kupię sobie jakiś groupon i będę testować usługi ![]() Cytat:
trzymaj się !! ![]() iLoNuS_ktl no niestety u nas cenowo wychodzi podobnie.. ale cóż potraktujmy to jako inwestycję w szczęśliwą przyszłość ![]() Cytat:
Lg_ago ta druga suknia to Rosa Clara cabriolet 2014 - podobno kosmicznie droga :P
|
|
#1578 |
|
Konto usunięte
|
Lemon drop chochlik się widać wkradł
nr 2
|
|
|
|
#1579 |
|
Raczkowanie
|
huh wiedziałam, że tak będzie. Poszłam do pracy, wracam i już ogarnąć forum nie mogę
![]() Nie będę cytować bo za długo i za dużo, ale ogólnie tak: co do wierszyków na zaproszeniach u nas to jest normalne, każdy z naszych znajomych i których byliśmy na weselach miał wierszyk. My też mamy, nawet 2: Wszyscy dają Młodym kwiatki: róże, fiołki, chabry, bratki. Dla nas najlepszą atrakcją, będzie książka z dedykacją. Albo dobre wino w darze na pomyślność Młodej Parze Prezent to jest zawsze kłopot, Czy ma zegar być, czy robot? By nie pisać długich książek młodzi proszą o pieniążek. Rozumiem, że może to być w Waszym odczuciu nietakt, ale wszystko zależy od rodziny, znajomych, regionu może nawet? odnośnie zaproszeń ogólnie założyliśmy że kupimy najtańsze, ale z klasą(czyli w stylu wiekszości na all, które sa po 1zł) ale okazało się ze nasza kolezanka robi wlasnoręcznie i chcemy takie (w załączniku) bo wesele bedzie w takim stylu prowansalskim (przynajmniej takie jest założenie) Florystka której link któraś z dziewcząt podała jest ekstra!!! Bardzo ładne bukiety To chyba wszystko co chciałam napisać póki co ![]() oczywiscie musiał byc edit - co do pielęgnacji. To ja tak : peeling kawitacyjny = na wiosnę i z miesiąc przed ślubem, wybielanie zębów - 2-3 miesiące przed. to takie główne. Chciałabym usunąć jeszcze 1 pieprzyk z twarzy, ale to tak w najbliższym czasie. Poza tym, odżywiam włosy, staram się chodzić na fitness i na jogę (na joge chodzę przynajmniej 1 w tyg). Nie chcę żadnego hybrydowego manicure, będę miała po prostu paznokcie pomalowane lakierem (kolor w załączniku). aaa i chce przedłużyć rzęsy - no ale to na kilka dni przed weselem. ogólnie dla wzmocnienia rzęs, włosów, brwi polecam bardzo olejek rycynowy!! sprawdziłam sama na sobie
Edytowane przez dziewczynka z zapałkami Czas edycji: 2014-01-07 o 17:50 |
|
|
|
#1580 |
|
Erudycja
|
Pomozcie mi dziewczyny, jak przeksztalcic zaproszenie na slub tak, zeby było tylko na ŚLUB? Tz uwaza ze jak usuniemy informacje o winie zamiast kwiatow, potwierdzenie przybycia i przede wszystkim miejsca wesela, to i tak za malo i powinnismy zamiescic cos w tekscie, by bylo wiadomo ze to tylko na slub...
|
#1581 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
może wrzuć swoją obecną wersję jaką masz teraz? Edytowane przez anannke Czas edycji: 2014-01-07 o 17:52 |
|
|
|
|
#1582 |
|
Erudycja
|
XXX i XXX Postanowili połączyć serca węzłem dozgonnym wobec Boga i świadków i rozpocząć wspólną drogę życia zawierając związek małżeński dnia 28 czerwca 2014 roku o godzinie 18:00 w Kościele p.w. Św. XXX Serdecznie zapraszamy Sz.P. XXX na przeżycie wraz z nami tej uroczystej chwili. Rodzice i Narzeczeni
edit: ja tez uwazam ze to jasny komunikat, ale on upiera sie ze nie dotrze ;/
Alicja ❤ Ur.28.09.2016 Największe szczęście mamusi ❤ Edytowane przez ana909 Czas edycji: 2014-01-07 o 17:57 |
|
|
|
#1583 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Chyba gdzieś w necie, jak szukałam to mi się przewinęły ![]() Tak z ciekawości, jaka jest różnica cenowa między tymi zwykłymi, a tymi ręcznie robionymi? Cytat:
Prośba: Czy ktoś gdzieś widział takie metalowe coś? Nie wiem czy nazwać to jak patera na tort, czy jakiś świecznik. Obojętnie gdzie, czy gdzieś stacjonarnie w jakiś sieciówkach z dodatkami, czy w necie, albo na pchlim targu. Za wszelkie namiary i wskazówki, gdzie szukać będę wdzięczna
|
|
|
#1584 |
|
Erudycja
|
dzieki, widze ze nie pozostaje mi nic innego jak wbic temu mojemu mezczyznie do glowy, zeby nie wymyslal
|
#1585 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1586 | |||||
|
Wtajemniczenie
|
Nie wiem czemu nie zacytowało mi wszystkich postów... ysia wstawiała propozycję fyruzry, dla mnie będziesz boooosko w takiej wyglądać! Idealna dla Ciebie!
Co do kosztów sesji narzeczeńskiej, my takiej nie robimy, ale u mojej fotograf to koszt 500zł za do 4h pleneru, w cenie płyta z 50 zdjęciami z obróbką plus fotoksiążka 20x20 z 10 rozkładówkami. Cytat:
I jak napisała któraś z dziewczyn - jak goście będą chcieli przynieść prezent, to i tak przyniosą. Moja znajoma wyraźnie napisała, że nie chce kwiatów, tylko wino lub książkę, podkreślała to też ustnie przy dawaniu zaproszeń, a i tak przynajmniej kilka(naście) par przyniosło jej kwiaty... Ja nie chcę, żeby mi ktoś odmówił przyjścia na wesele "bo nie ma co włożyć do koperty", a kiedy napisze się o tym w wierszyku, może to tak odebrać, że bez koperty nie ma się co pokazywać. Cytat:
Świetna cena ![]() Cytat:
![]() Nr 2, zdecydowanie! Piękny! Cytat:
My chyba rozwiążemy problem na zasadzie - podstawiamy autokar o 4 rano, ale jak ktoś będzie chciał nocleg, to możemy zarezerwować nocleg za 60zł/os. w tym samym budynku, co wesele. Cytat:
Możecie ustnie dodać coś przy zapraszaniu, ale wg mnie to też może niezgrabnie wyjść, bo jak powiecie? "Zapraszamy was na nasz ślub, ale wiecie, ślub, bez wesela?"
Edytowane przez Anesthesia Czas edycji: 2014-01-07 o 18:25 |
|||||
|
|
|
#1587 | ||||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
i ja bym nie zamieniała sukni na biała. Moim zdaniem Twoja suknia będzie wygladac duzo szlachetniej w ciemniejszym odcieniu Mnie tam wierszyki nie raza. Ja bede miała w formie wkładki do zaproszenia i nie dam tej wkładki znajomym i jednej biedniejszej kuzynce, zeby jej sie glupio nie zrobilo ![]() Poza tym cała rodzina jest raczej nowoczesna i nikt za taki wierszyk sie nie obrazi ja tez bym nie chciała dostac 10patelni, zelazka, które mi sie nie podoba albo kompletu recznikow, ktore kolorystycznie nie beda pasowały mi do łazienki ![]() My z kopert zbieramy na podróz poslubną i remont naszego 120metrowego gniazdka ![]() A co do pielegnacji z cerą nie mam wielkich klopotów, wiec pewnie zdecyduje sie tylko na jakąś mikrodermabrazje twarzy, dekoltu i pleców, żeby mieć gladziutka skóre. Włosy juz od tego roku zaczęłam olejować, choc tez raczej mam ok, ale zawsze moga byc jeszcze lepsze gorzej z resztą ciała z tego powodu, że planuje schudnąc w te 1,5 roku jakies 35 kg to musze bardzo dbać o skóre, robić regularne masaże itp żeby nie obwisnąć Paznokcie mam brzydkie i nie mam do nich cierpliwosci, wiec po prostu pójde zrobić jakies zale, klasyczny delikatny french, albo całe nude |
||||||||
|
|
|
#1588 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
macie w ten sam dzień? My bardzo chcieliśmy obiad dla najbliższych,ale nasi rodzice nalegali na wesele no i skonczylo sie tak,ze planujemy wesele na 130 zapraszanych osób.. i tak jak mówiłam, utknęliśmy w punkcie z listopada - tj. mamy termin w kościele i salę, wstępnie sukienkę i to by było na tyle ![]() kurcze,kiedy zapraszacie gości? my jeszcze nie mamy zaproszeń ... niech to gęś...trzeba się zabrać za robotę |
|
|
|
|
#1589 | ||||||||||
|
Zakorzenienie
|
Witam, nadrobiłam, odpowiadam
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Na pewno nie będziecie żałować decyzji ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Skąd masz, jeśli można wiedzieć?Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Rozmowa o kosztach zmobilizowała mnie do podsumowania załatwionych spraw na dzień dzisiejszy. Więc: - sala 2000 + prąd itp. - katering 140 osób x 160 zł (wesele + poprawiny, tort itp.) - dekoratorka sali - 1000 zł - dekoracja stołu wiejskiego - 300 zł - suknia, bolerko, welon - 2600 zł - zespół - 2800 zł - foto - 2300 zł - video - 1800 zł - alko 150 x 20,09 zł Dużo... A gdzie tu obrączki, dekoracja kościoła, zaproszenia, buty, bielizna, kwiaty, fryzjer, makijaż.... OMG, dopiero teraz widzę ile jeszcze do zrobienia.... I zapłacenia.....
Edytowane przez mimi_77 Czas edycji: 2014-01-07 o 18:49 |
||||||||||
|
|
|
#1590 |
|
Rozeznanie
|
jakie tempo, Dziewczyny! Wczoraj byłam na bieżąco a dziś już tyle stron Lecę poczytać o czym pisałyście
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum ślubne
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
| Narzędzia | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 09:46.

jest ciemniejsza niż śnieżny biały ale jaśniejsza niż ecru 

niby nie ma tragedii, ale wrrrrr
trzymaj się !! 

Możecie ustnie dodać coś przy zapraszaniu, ale wg mnie to też może niezgrabnie wyjść, bo jak powiecie? "Zapraszamy was na nasz ślub, ale wiecie, ślub, bez wesela?"

jakie tempo, Dziewczyny! Wczoraj byłam na bieżąco a dziś już tyle stron