|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Jaki tytuł powinna mieć V część wątku? | |||
| Mamusie Marzec/Kwiecień 2014 cz. 5 |
|
34 | 64,15% |
| Żebro, pęcherz - znowu bóle... Dziecko, obchodźże się z mamą czule! - Mamusie III/IV 2014 cz.5 |
|
9 | 16,98% |
| Już niedługo będziesz z nami, my na Ciebie tu czekamy - Mamusie Marzec/Kwiecień 2014 cz. 5 |
|
10 | 18,87% |
| Głosujący: 53. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3271 | |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Mamusie Marzec/Kwiecień 2014 cz. 4
Cytat:
|
|
|
|
|
#3272 |
|
Zadomowienie
|
Serio
byłam pewna, że Wam mówiłam ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#3273 |
|
Zadomowienie
|
Może i mówiłaś, ale przyznam się: ja trochę skaczę bo takich dni jak dziś nie jestem w stanie nadrobić od deski do deski np. po tygodniu nieobecności
![]() Już się wyturlałam, ale przyznać muszę - hasło genialne!
|
|
|
|
#3274 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ej, laski- my tu jesteśmy marcowo-kwietniowe, a nie lutowe ![]() ![]() Dziewczyny- każda ma swój ogródek i kamyczki z problemami w nim schowane. Ja mam niestety tez takie, o których absolutnie tzowi powiedzieć nie mogę. Trza byc twardym, nie mietkim
|
|
#3275 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#3276 | |
|
Moderator
|
Cytat:
Szkoda ze nie masz Lidla |
|
|
|
|
#3277 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#3278 | |||
|
Zakorzenienie
|
Ja jutro na obiad robię naleśniki z nutellą
Ela87 za wizytę ![]() Cytat:
do odkażania? virginia za jutroCytat:
Cytat:
|
|||
|
|
|
#3279 | |||||||||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
I ja poszłam do Biedry po dżem, wyszłam z patelniąCytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() A ten noworodek od Cayenne musiał sie urodzić z wyróżniająca się wagą, żeby potem nie pomylić prezydentów. Z wielkiego noworodka wielki człowiek ![]() Cytat:
Ja mam fajnie z moim synem, bo już podchowany, ale przyznaję, że Ty masz luksus, bo po zakupy Ci chodzi![]() Cytat:
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Cytat:
I jak to mój syn powiedział, brzuszek musi być duży, bo rośnie w nim dzidzia![]() Cytat:
![]() O proszę, kocyki z UK. Pokaz tyż. A nie mówiłam, że dzień Wielkich Okazji? ![]() Cytat:
ja też kocham perły |
|||||||||||
|
|
|
#3280 |
|
Zakorzenienie
|
8 stron od g.15 oszałałyście! zaraz wsio nadrobię, lecz najpierw zdam relacje z wizyty
Na początek dobre wieści- Janek ma 2 kg( 32t5d), jest raczej dużym i długim dzieckiem i ma się dobrze. Na usg pięknie potrząsł klejnotami, ze śmiechu nie mogłam się opanować ginka chciała zrobić wyraźne zdjęcie, ale nie mogła bo brzuch ze śmiechu mi się trząsł jak galaretaTeraz gorsze wiadomości- na KTG wyszły mi skurcze ginka choc nie straszy to zaleca wzmożony odpoczynek, abym nie urodziła przed 37 tc. Szyjka się skróciła trochę, ma 3,5 cm co nie jest tragedią, trzyma mocno, ale jednak muszę się przez najbliższe 4 tyg pilnować, więcej leżeć.Muszę jutro jechać do pracy na godzinkę a potem już naprawdę biorę się za odpoczynek i postaram się oglądać świat z perspektywy kanapy Mam nadzieję, że u innych lepsze wieści-lecę czytać |
|
|
|
#3281 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Jak go poprosiłam raz jedyny o pomoc, to mi powiedział tylko: dobrze, ze zadzwonilas CORKA. Jutro do16 masz dokument w skrzynce. Jak nie to głowy poleca. I BYL!!! Jak mówiłam synowi o tym, to skomentował tylko: Padro. Ja nie zajarzylam, więc się pytam co z tym Padro, bo myślałam, że temat zmienił i coś o szkole opowiada. A ten mi na to: no nasz Padro Corleone ![]() A zakupy Kajetan robił świetne już jak mi 9 lat. Zarabista wedline wybierał i żółty s er. Do dziś jak nie ma pewnosxi, z czego będę zadowolona, to dzwoni. Choć ostatnio nie dzwoni tylko robi zdjęcia i wysyła, goopek ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#3282 | |
|
Raczkowanie
|
Dzieki laski
![]() Już doszłam do porozumienia z TŻ... ![]() Może ja czasem zbyt impulsywnie reaguje ![]() Dzis to chyba spokojnie z 20stron napykałyśmy ![]() ---------- Dopisano o 21:22 ---------- Poprzedni post napisano o 21:17 ---------- Cytat:
chlop jak dab będzieMusi być dobrze, Musisz się oszczędzać |
|
|
|
|
#3283 | |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny zatrzymajcie się bo nijak nie idzie Was nadrobić!
![]() Cytat:
No i mam ten problem też w domu, bo mój TŻ pali. Jak tylko zaczęliśmy się spotykać to tępiłam jak tylko mogłam, obiecywał itp. Na tą chwilę pali elektronicznego już 1,5 roku i zaczął znów podpalać normalne ale jakoś nigdy się nie wciągnęłam. Natomiast u niego w rodzinie wszyscy prawie, choć w tej chwili większość tego elektronicznego, za to teściowa normalne i też paliw domu, w kuchni |
|
|
|
|
#3284 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Jestem estetka i lubię ładne zapachy. Moja siora, mimo, że dwa lata młodsza, ma licha skore, żeby też takie se. A już smród od papierochow mnie skutecznie powstrzymał przed paleniem. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#3285 | |
|
Moderator
|
http://www.lidl.pl/cps/rde/SID-76728...Detail&id=6136
Cytat:
Lez i odpoczywaj Chyba teraz coraz czesciej beda skracajace sie szyjki
Edytowane przez teQiba Czas edycji: 2014-01-07 o 21:39 |
|
|
|
|
#3286 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
2. Zazdraszczam syna! Cytat:
Ja też czytam prawie codziennie Mało tego, codziennie mam inny typ do kupienia
|
|
|
#3287 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
za zakup. Ja byłam dziś w lidlu i tylko jedna była, czerwona. A ja chciałam czarną i nie kupiłam ![]() Cytat:
2. ![]() Cytat:
śliczny brzuszek Cytat:
a tak serio idź na ilość Po takiej przerwie od słodyczy nieważny smak
|
|
|
#3288 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Ja pitolę Na Twoim miejscu na 100% zdecydowałabym się na CC. Tym bardziej przy takim jak masz ułożeniu. Moja się przekręciła w 31 t.c, bo też bym miała planowaną.Cytat:
|
|
#3289 |
|
Wtajemniczenie
|
baja osz kurcze.....odpoczywaj ile się da!
![]() dobrze ze Jaśko ma się dobrze ![]() straszycie mnie - wydaje mi się ze i ja jutro przyniosę takie wieści z wizyty... bebe zapomniałam ci napisac - życzę ci zeby córcia była łatwiejszym egzemplarzem do ogarnięcia niż synek
|
|
|
|
#3290 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Myślę, że to działa i miło jest starszemu rodzeństwu że dostaje coś w prezencie od nowego członka rodziny i łatwiej jest mu wtedy go zaakceptować. No przekupstwo takie co tu dużo mówić
|
||||
|
|
|
#3291 | |
|
Moderator
|
Cytat:
W sumie tez bardziej na czarna lub niebieska sie nastawialam, no ale trudno - ta tez mi sie podoba
|
|
|
|
|
#3292 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
za wagę i wymiary. I za to, żebyś nie rodziła przed 37 tygodniem. Oszczędzaj się BeautifulLie, umknął mi gdzieś cytat twój, ale trzymam mocno kciuki by było wszystko w porządku Stosuj się do rad lekarza
|
|
|
#3293 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Na oglądanie świata z perspektywy kanapy czas najwyższy. Poza tym polecam życie kanapowca, jestem na bieżąco z serialami i programami, i na czytanie mam masę czasu ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Jutro jadę do miasta w poszukiwaniu stelaża na moje donice (czytaj stanika) to wstąpię do Lidla. Mam 3 torby różnej wielkości co prawda, ale wiecie jak to mówią: toreb nigdy za wiele. A może to chodziło o torebki? ale co tam, pobory wpłynęły to zaszalejęAha i jeszcze przypomniało mi się. Dzisiaj (leżąc na kanapie ) przypomniałam sobie, że kiedyś jeszcze podobało mi sie bardzo imię Karina. Potem je odrzuciłam bo dostałam bzika na punkcie dwusylabowych, ale w sumie teraz myślę, dlaczego by nie? I tyle zdrobnień ma Karinka, Karo, Inka... Iga i Ewa mają poważna konkurencję, bo Emmę wybiłyście mi z głowy
Edytowane przez bebe97 Czas edycji: 2014-01-07 o 21:57 |
|||
|
|
|
#3294 |
|
Moderator
|
Tylko szkoda ze jedynek nie ma w promocji - kupilabym te dwojki ale boje sie ze moze sie okazac ze Dady w ogole nie podpasuja i lipa...
|
|
|
|
#3295 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ela - wedel ma teraz nowe czekolady o smaku tiramisu, panna cota i creme brule Jadłam tą ostatnią i jest dobraaaaaa. Bierz wszystkie 3 na porodówke!
|
|
#3296 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
duży dzieciaczek .Proszę bezpiecznie donosić minimum do 37tc .Tak w ogóle to mój gin jest chyba dość wyluzowany bo Ja mam szyjkę około 2,5cm i mówi że wszystko w porządku, a u Was są dłuższe i każą się martwić ![]() Zaczyna mnie przerażać te badanie GBS bo nie dość że jest nieprzyjemne to teraz doczytałam że dotyczy dwóch dziur
|
|
|
|
|
#3297 |
|
Zakorzenienie
|
hej
wrocilam z wizyty Maly wszystko dobrze, ma wyjątkowo wg doktora dłuuugie nogi i jest ogolnie duzy.jestem teraz 26 tydz 6 dz a waży 1320 g , termin mam niby przesunięty na 2 .04 .ale ja tam w te terminy nie wierze i pewnie znow przenoszedostalam antybiotyk, bo niestety mocz wyszedl mi kiepski-leukocyty, cialka ketonowe no i nawet krew. lekarz stwierdzil ze w ciązy tak sie dzieje, przepisal antybotyki ponowne badanie moczu. Szyjka zamknięta, nieskrocona. Płeć sie nie zmienila nadal chlopiec.
|
|
|
|
#3298 | |
|
Moderator
|
Cytat:
![]() My nie mielismy zadnej torby wiec tym bardziej sie przyda. A wydaje mi sie ze do szpitala ma idealna wielkosc ani nie za mala ani nie za duza
|
|
|
|
|
#3299 |
|
Zakorzenienie
|
dziewczyny dziękuję za wszystko
chyba mi hormony szaleją, bo mam ochotę wyć non stop.
|
|
#3300 | ||||||
|
Wtajemniczenie
|
virginia trzymam mocno
![]() Cytat:
![]() Cytat:
za wizyte Zaraz bedzie 2 kilo ![]() Cytat:
![]() Cytat:
ja podczas porodu nie mialam na nic ochoty, za to po, pierwsza rzecza jaka zjadlam byly 2 ogromne kawalki tortu i kawa czarna jak smola ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() cayenne nie odpowiedzialas mi czemu podatkowo fajnie, ze mamy duzo wydatkow przy przeprowadzce i potrzebujemy nowa kuchnie
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
| Narzędzia | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 08:25.

. Skoro bierzesz taką wypasioną czekoladę to kładę sie do porodu razem z Tobą
bo mąż to nawet mówi że jestem ciateczkowy potwór 

do odkażania?
za jutro
mnie to cieszy, ale znając życie przenoszę co najmniej do 10 marca 
ja też kocham perły
ginka choc nie straszy to zaleca wzmożony odpoczynek, abym nie urodziła przed 37 tc. Szyjka się skróciła trochę, ma 3,5 cm co nie jest tragedią, trzyma mocno, ale jednak muszę się przez najbliższe 4 tyg pilnować, więcej leżeć.