Mamusie Marzec/Kwiecień 2014 cz. 4 - Strona 108 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Jaki tytuł powinna mieć V część wątku?
Mamusie Marzec/Kwiecień 2014 cz. 5 34 64,15%
Żebro, pęcherz - znowu bóle... Dziecko, obchodźże się z mamą czule! - Mamusie III/IV 2014 cz.5 9 16,98%
Już niedługo będziesz z nami, my na Ciebie tu czekamy - Mamusie Marzec/Kwiecień 2014 cz. 5 10 18,87%
Głosujący: 53. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-01-07, 18:26   #3211
cayenneOna
Zadomowienie

Dot.: Mamusie Marzec/Kwiecień 2014 cz. 4

Cytat:
Napisane przez elunka88 Pokaż wiadomość
Ja już ostrzegłam TŻ, że jak będzie potrzeba idę na operację
Ja już sobie nawet u TŻta kasę wydebilam, kazalam mu obiecać, na cycki i brzuch w razie co także śpię sspokojnie

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.

---------- Dopisano o 19:26 ---------- Poprzedni post napisano o 19:25 ----------

Tak mi się zachciało lodów, że myślałam, że się udlawie z pragnienia... Synuś poleciał, postawił kg przede mną z hasłem "na zdrowie"

cayenneOna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-07, 18:26   #3212
mmhym
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez virginia Pokaż wiadomość
Oj dziewczyny jest tyle spraw, które spędzają mi sen z powiek a o których Wy nie macie nawet pojęcia... Czasem Wam tego troszkę zazdroszczę . Choć staram się nie martwić i nie denerwować z wiadomych względów to nie jest to na pewno dla mnie stan i czas błogosławiony, szczęśliwy...
Proszę tylko, żebyście trzymały kciuki żeby wszystko poszło po mojej myśli .
To jeśli masz ochotę, to nam o nich opowiedz, może to trochę pomoże? Jeśli nie, to
Trzymam kciuki

Drugie serce
mmhym jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-07, 18:27   #3213
cayenneOna
Zadomowienie

A raz jak miałyśmy w kancelarii taka solidna myślowe, zzadzwonilam, czy by mnie wsparł magnezem zawartym w czekoladzie. Przyniósł do kancelarii 4 czekolady, dla moich koleżanek też niezły fircyk, nie?

Stary 2014-01-07, 18:28   #3214
lutien
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez BeautifulLie Pokaż wiadomość
Kochane no brzuch ni twardniał i czulam kłucia przy ujściu pochwy ale nie myślałam że to skracającą się szyjka :/
Współczuję Choć opcja z krążkiem jest o tyle fajna, że nie będziesz musiała plackiem leżeć.
Ja też się boję skróconej szyjki, bo w 1 ciąży miałam i prawie 3 miesiące musiałam leżeć A w tej ciąży już się należałam na początku. Choć brzuch mi twardnieje od dłuższego czasu i dzieć nisko położony, więc czuję, że też mnie to nie ominie. Oby mi tylko w razie czego krążek wstawili.
(Katharine Hadley )

lutien jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-07, 18:29   #3215
cayenneOna
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Castia Pokaż wiadomość
justine bardzo mi się podoba twój wózeczek,ten kolor

padłam z was i waszych zakupów! a ze skrzynki piwa za telewizor to już w ogóle
Grzech było nie wziac a piwko nabyłam dobre, bawarskie

Stary 2014-01-07, 18:34   #3216
Castia
Wtajemniczenie

gaduły dzisiaj napisałyście już 10stron a gdzie tam do północy

Ela87 no i pieknie

o wlasnie mówili w pogodzie ze jednak zima będzie....

---------- Dopisano o 19:34 ---------- Poprzedni post napisano o 19:31 ----------

Cytat:
Napisane przez cayenneOna Pokaż wiadomość
Ja już sobie nawet u TŻta kasę wydebilam, kazalam mu obiecać, na cycki i brzuch w razie co także śpię sspokojnie

.

frogutka jest chyba wlasnie nowa wersja Hippa. tej rózowej chyba juz wlasnie brak. jedynie jak gdzieś mieli zapasy to jeszcze mozna dostać
Castia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-07, 18:35   #3217
teQiba
Moderator

Cytat:
Napisane przez niezapomnijkaa09 Pokaż wiadomość
A to faktycznie tak słychać? Mój mąż zawsze rękę kładzie i też kopy dostaje, i to chyba mocniejsze niż ja.
Jak wróci z pracy to go po proszę by się wsłuchał bo na razie to tylko koty mi zostały w domu Tylko nie wiem czy on coś wysłucha
Mam nadzieję, że się Antek rozbryka- byle nie w środku nocy niech teraz zacznie.

Coby sie oderwać od moich rozmyśleń i nakrecania się niepotrzebnie zapytam się jak u Was sprawa wygląda z rozstępami. Mi się pojawił rozstęp z tyłu na udzie i się przeraziłam do tego stopnia, że od razu pobiegłam po Bio oil do apteki- podobno skuteczny. Do tej pory stosowałam babydream emulsje ale chyba nie pomogła Chciałabym by ten czerwony rozstęp jakos zbladł ale nie wiem czy to możliwe.
Innych rozstępów na razie brak ale ten wystarczająco mi humor popsuł
Używałyście Bio Oil kiedykolwiek, dobre to to?
Nie denerwuj sie ruchami - moj maluch tez ma czesto takie ciche dni.
A olejki mi zadne nie pomogly - cycki i uda mam w paski. O dziwo na brzuchu jeszcze nic nie ma.

Cytat:
Napisane przez frogutka Pokaż wiadomość
nie zczaiłam, że w gemmini jest proszek Dzidziś i już nabyłam gdzie indziej mózg ciążowy.
przepłaciłam 4 zyla

Ale fajnie ze piszesz to przy okazji witamin go zamowie, bo tez nie wiedzialam ze jest.

Cytat:
Napisane przez ag9 Pokaż wiadomość
Hehe chyba jednak nie
Stojak kupiłam też na Tablicy - cena 20 zł, umówiłam się na odbiór i wysłałam TZa w wyznaczone miejsce. Napisałam Wam że za dwie dychy, a TZ przed chwilą dzwoni, że babka zapomniała wziąć stojaka ze sobą i musiał jechać z nią do domu (ok 7 km) i nie chciała w ogóle kasy, za tą fatygę i swoje gapiostwo
Jak mozna wyjsc na spotkanie bez przedmiotu ktory sie sprzedaje?
Stary 2014-01-07, 18:36   #3218
Ela87
Zakorzenienie

Cytat:
Dziś mój Antek jakoś mało aktywny i się trochę martwię Odkąd zaczęłam czuć jego ruchy nigdy nie miał cichych dni i wzorowo się odzywał- najczęściej po małej kawce a dziś jakoś słabo. Może ma jakiś leniwy dzień ale tak czy inaczej się martwię
Wiem, że podobno powinno się kontrolować ruchy dziecka dopiero od 28 tc a u mnie dopiero 25 skończony ale się tak przyzwyczaiłam do tych kopów, że czuję się nieswojo
Antek daj mamie popalić
Ja nie liczę ruchów, a mam już 31 tydzień. Padłabym na zawał, bo są dni kiedy młodej nie czuję w ogóle

Cytat:
Napisane przez bebe97 Pokaż wiadomość
Dostałam dziś świetną wiadomość, że koleżanka, która ciążą szła równo ze mną i poroniła, teraz jest znowu w ciąży Wyraźna kreska, wysoki poziom hcg i mega mdłości. Oby teraz poszło dobrze
Gratulacje dla koleżanki teraz już będzie dobrze

Ela87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-07, 18:37   #3219
mara86
Raczkowanie

Cześć Kobietki

mmhym, justine87 za miesiące równy miesiąc mnie wyprzedzacie

cayenneona wow jaki wielki, mały człowiek

Ela87 super podsumowanie za wizytę

BeautifulLie

side85 superanckie zakupy

teQiba póki co nie mam jeszcze piżam ani jednej, wydaje mi się, że wiosna będzie bardziej zimowa więc chyba wezmę ten grubszy.

Karolcia tak śmiać mi się zachciało, bo ja niemalże codziennie szukam opinii na temat wózków a noż widelec coś się zmieniło

Co do chrzestnych to u nas było proste ja wybrałam brata, tż siostrę
Stary 2014-01-07, 18:39   #3220
teQiba
Moderator

Wlasnie wrocilismy z Lidla i kupilam torbe Ostatnia byla, o maly wlos a by sie nie udalo
I stojac w kolejce doszlam do wniosku, ze moj portfel nie lubi wizazu - podrzucacie czlowiekowi okazje i sie opanowac nie mozna
Stary 2014-01-07, 18:39   #3221
czbasia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Ela87 Pokaż wiadomość

Wizyta w porządku Płeć się nie zmieniła.
31 tydzień 2 dzień - 1882g jeszcze dwójeczki z przodu nie ma
Szyjka zamknięta do kości krzyżowej - cokolwiek to znaczy, ale znaczy dobrze Dostałam Nystatynę dopochwowo, bo sie lekarzowi moja wydzielina nie podobała ale mam aplikować co 3 dni, więc na luzie. Termin porodu wg dzisiejszych pomiarów to 27 luty mnie to cieszy, ale znając życie przenoszę co najmniej do 10 marca
Młoda nie chciała za bardzo dać zbadać sobie pulsu (tzn. tego jak serce bije) bo się ruszała i przerywała, a raz zasadziła kopniaka w tą głowicę USG no ale koniec, końców się udało.
Następna wizyta 6.02 - 16:45
Super wieści. Też mam te globulki i dawkowanie identyczne Mam wrazenie, że mam po nich wieksze upławy i jakieś takie żółtawe. Aż ciekawa jestem czy też to u siebie zauwazysz czy tylko u mnie takie cuda
czbasia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-07, 18:41   #3222
Trisdom
Zadomowienie

Cytat:
Do naleśników daję tez trochę proszku do pieczenia. Mój mąż dodaje olej, żeby nie przywierały, a ja nie, tylko przed każdym wylaniem ciasta smaruję patelnię kawałkiem słoninki. W W sumie Kacha masz niezły pomysł, może i ja bym naleśniki zjadła ugotowałam ogórkowa bo moje chłopaki lubią, i teraz cały czas ogórasami śmierdzi w mieszkaniu, trzeba zneutralizować ten zapach jakims słodkim
Ja daje i proszek i odrobine oleju- potem juz nie trzeba smarowac patelni. Szybciej idzie smażenie.

Cytat:
A to faktycznie tak słychać? Mój mąż zawsze rękę kładzie i też kopy dostaje, i to chyba mocniejsze niż ja.
U nas, jak nie ma TZ, to mam wrażenie, że Emilka chce mi żebra połamac i wyjśc przez zołądek/watrobę...

Cytat:
Napisane przez mmhym Pokaż wiadomość
Dziewczyny, czy Wy macie pojęcie, ile dzisiaj nastukałyśmy?
No... cięzko nadązyc, jak jestem w domu. A nadrabiania dzisiaj to ja sobie nie wyobrażam.

Cytat:
Szyjka zamknięta do kości krzyżowej - cokolwiek to znaczy, ale znaczy dobrze Dostałam Nystatynę dopochwowo, bo sie lekarzowi moja wydzielina nie podobała ale mam aplikować co 3 dni, więc na luzie. Termin porodu wg dzisiejszych pomiarów to 27 luty mnie to cieszy, ale znając życie przenoszę co najmniej do 10 marca
Młoda nie chciała za bardzo dać zbadać sobie pulsu (tzn. tego jak serce bije) bo się ruszała i przerywała, a raz zasadziła kopniaka w tą głowicę USG no ale koniec, końców się udało.
Twoja mała jest większa niż moja mała. A termin mam szybciej niz Ty- przynajmniej z OM. Wciskasz się w kolejkę

Cytat:

Tak mi się zachciało lodów, że myślałam, że się udlawie z pragnienia... Synuś poleciał, postawił kg przede mną z hasłem "na zdrowie"
Tuczy sobie brata

Ja dziś nabyłam i Creme Brulee i Tiramisu. Ale takie sklepowe, bez surowych jajek... Mam czasem taka fazę na słodkie, że mnie skręca. Dobrze, ze poród niedługo, to może zostanę w kilogramach jednocyfrowa.
Stary 2014-01-07, 18:43   #3223
kate1623
Zadomowienie

Cytat:
.
Oooo gratulacje jaka Ola już duża

Cytat:
Jutro wybieram się do ZUSu i może jeszcze NFZu i, wybaczcie że dziś piszę tak egoistycznie ale nie mam do niczego głowy, jutro czeka mnie kolejna przeprawa a ZUSów nie cierpię. Proszę tylko, żebyście trzymały kciuki żeby wszystko poszło po mojej myśli .

Cytat:

[/COLOR]Tak mi się zachciało lodów, że myślałam, że się udlawie z pragnienia... Synuś poleciał, postawił kg przede mną z hasłem "na zdrowie"

Kurcze ten Twój syn to ideał przystojny, mądry i kochany wymarzony zięć

Maja

Czytam
kate1623 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-07, 18:44   #3224
niezapomnijkaa09
Rozeznanie

Cytat:
Eee czemu nie możesz?

Też polecam obiektywy "nieoryginalne". Czasem wystarczy kupić przejściówkę i pasują różnorodne obiektywy. Koleżanka tym sposobem kupiła stary obiektyw od analoga za dwie dychy na allegro a trzaska świetne zdjęcia. Ja mam aparat Pentax i kilka obiektywów do niego, kupiony jako używka - ale jego zaletą jest to że pasują do niego właśnie różne obiektywy. Jak ktoś chce się bardziej pobawić aparatem i nie robić zdjęć tylko na obiektywie kitowym to polecam poszukać czegoś takiego.
O analogach też czytałam ale aż taka zaawansowana nie jestem Ja na razie bawię sie kitowym ale jak się foty robi w rawach to i tak fajnie można z nich powyciągać co się chce taki mały of top bo widzę, że też lubisz focić
Jak będę miała już Antka u boku to będę go pstrykac ile maszyna dała biedactwo.
Muszę tylko ten kompakt jeszcze kupić no.

Aparatka:
góra 27.06.2014
niezapomnijkaa09 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-07, 18:44   #3225
koziemleko
Zakorzenienie

GG do koziemleko

Cytat:
Napisane przez justine_87 Pokaż wiadomość
Dopiero dziś zrobiłam fotki wózka
Jak na używany jest w super stanie
Super wygląda ten wózek

Cytat:
Patrząc na ceny pieluch, to jesli dady jedynki wychodzą 0,49 gr za sztukę, a pampersy w tesco moim 0,52 gr za sztukę, to jest różnica tylko 3 groszy.
Używając 10 pieluch dziennie, to jest 300 miesięcznie, to tylko 9 zł drożej mnie wyjdą pampersy, a do biedronki bym musiała specjalnie autem jechać i spalić paliwo.
Niestety u mnie w tesco mam do wyboru tylko tescowe i pampersy, więc chyba jednak spróbuję pampersów
Ale rozkmina
Ja ciągle nie wiem jakie pampersy kupić

Cytat:
Bardzo ładna zawieszka
Co do grawerowanych zawieszek, to są też firmy Lilou i Kelly Melu - mam jedną bransoletkę z jednej i drugą z drugiej firmy. Jedna ma właśnie przywieszkę w kształcenie chłopca i tam jest grawer po obu stronach (liczba znaków w zależności od wielkości przywieszki). Dostałam od TZa takiego chłopca z grawerem "our new love"
Bardzo je lubię, są to sznurkowe bransoletki, sznureczek można wyprać.

http://www.kellymelu.pl/
http://www.lilou.pl/pl
O fajnie
Pokażę wszystko tż i niech wybiera

Cytat:
Napisane przez czbasia Pokaż wiadomość
To ja też jakaś niepełnowartościowa:brzyd al: A to już powinna byc
No właśnie nie wiem kiedy??
Ale niektóre forumowiczki mają już od dawna dlatego pytam

Cytat:

Aha i dziewczyny nie martwcie się brakiem siary w ciąży. Ja tez miałam suche piersi do samego porodu, a pokarm w końcu się pojawił.
Suche czy mokre grunt że wieeeelkie koniec z normalnymi stanikami, muszę kupić nowy w rozmiarze XXXXXXXL, bo mi sie wylewają górą bokiem i dołem
Ja nie mam ani mokrych ani wielkich

Cytat:
Napisane przez BeautifulLie Pokaż wiadomość
Jestem po wizycie dobrze nie jest

szyjka skróciła sie o 60% rozwarcie malusie bo na opuszek palca ale jest gin wzial rozmaz z pochwy i jak wynik ujemny wyjdzie to zalozy we wtorek krążek. Boje się
Ojej
Dobrze, że gin to wypatrzył
Kiedy wyniki wymazu

Cytat:
Hej widzę, że atmosfera się rozgrzała na forum. Nie włączę się do dyskusji bo kłótni unikam
Dziś mój Antek jakoś mało aktywny i się trochę martwię Odkąd zaczęłam czuć jego ruchy nigdy nie miał cichych dni i wzorowo się odzywał- najczęściej po małej kawce a dziś jakoś słabo. Może ma jakiś leniwy dzień ale tak czy inaczej się martwię
Wiem, że podobno powinno się kontrolować ruchy dziecka dopiero od 28 tc a u mnie dopiero 25 skończony ale się tak przyzwyczaiłam do tych kopów, że czuję się nieswojo
Spokojnie, masz prawo mieć dni kiedy mało czujesz malucha.
Pewnie niedługo się rozkręci

A wiecie, że jak ja się martwię o swoje maleństwo to je na bezczela budzę i wtedy dostaję za karę kopniaka?

Cytat:
Co do wyprawki, bo się temat poruszył.

TZ wyjmuje dzisiaj na suszarkę pranie małego (dopiero druga pralka) i z przerażeniem w głosie pyta się czy my się spodziewamy trojaczków
Także nie szaleję z wyprawką, z tej cały masy ciuszków mam 2 rzeczy nowe a reszta z lumpów i jakbym miała to wszystko kupić nowe to bym wydała chyba z 20 razy więcej.

Dzisiaj zrobiłam interes życia - kupiłam używany stojak pod wanienkę za 20 zł
za stojak

A ja dzisiaj nabyłam to:
http://tablica.pl/oferta/lezaczek-bu...l#4.537805e+97
za 35 zł
koziemleko jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-07, 18:48   #3226
Ela87
Zakorzenienie

Cytat:
Hehe chyba jednak nie
Stojak kupiłam też na Tablicy - cena 20 zł, umówiłam się na odbiór i wysłałam TZa w wyznaczone miejsce. Napisałam Wam że za dwie dychy, a TZ przed chwilą dzwoni, że babka zapomniała wziąć stojaka ze sobą i musiał jechać z nią do domu (ok 7 km) i nie chciała w ogóle kasy, za tą fatygę i swoje gapiostwo
ale się babka zakręciła

Cytat:
Napisane przez elunka88 Pokaż wiadomość
Kij z tego, że jestem na L4 jak muszę nadrabiać 10 stron
Specjalnie dla Ciebie, żebyś się nie nudziła

Cytat:
2 nie ma, ale waga Oli już poważna
27 lutego... No to, Ela, wypychasz się na czoło stawki
Smacznego
Chociaż tolerancja wagi to +/- 200g więc możliwe, ze 2 kilo jest chociaż wolałabym w drugą stronę

Cytat:
Oj dziewczyny jest tyle spraw, które spędzają mi sen z powiek a o których Wy nie macie nawet pojęcia... Czasem Wam tego troszkę zazdroszczę . Choć staram się nie martwić i nie denerwować z wiadomych względów to nie jest to na pewno dla mnie stan i czas błogosławiony, szczęśliwy...

Jutro wybieram się do ZUSu i może jeszcze NFZu i, wybaczcie że dziś piszę tak egoistycznie ale nie mam do niczego głowy, jutro czeka mnie kolejna przeprawa a ZUSów nie cierpię. Proszę tylko, żebyście trzymały kciuki żeby wszystko poszło po mojej myśli .
No to ja trzymam kciuki nie daj się Zusowi

Stary 2014-01-07, 18:49   #3227
justine_87
Raczkowanie

Cytat:
Hehe chyba jednak nie

Nie wierzę

Cytat:
Napisane przez grissini Pokaż wiadomość
justine_87 Czadowa bryka samą gondole kupiłaś? czy to gondola z wielofinkcyjnego. Kolorek świetny- lubie prostote
Kupiliśmy wózek 2w1 - ale już nie chciało mi się montować spacerówki do zdjęcia
Co do spacerówki - dziecko poprzednich właścicieli było chyba wyjątkowo czyste Naprawdę tapicerka nie ma żadnych plam!
Dodatkowo do wózka dostaliśmy:
- śpiworek (nowy kosztuje 250zł)
- adaptery do fotelika Maxo Cosi Cabrio Fix
- folia przeciwdeszczowa do gondoli
- folia przeciwdeszczowa do spacerówki
- przedłużenie daszku spacerówki (po rozpakowaniu nie widziałam co to za cudo i do czego służy) http://mybaby.istore.pl/pl/sunshine-...-do-wozka.html
Jesteśmy więc bardzo zadowoleni, bo za 640zł mamy fajny wózek.

Cytat:
co do nalesników to dzisiaj smażyłam na biedronkowej patelni za 13 zł
pycha! tyle ich ze będziemy jeść ze 3 dni
Cytat:
Świetny pomysł z zakupem lustrzanki- my sobie sprawiliśmy Canona po ślubie a teraz właśnie jakiegoś kompaktu szukam bo na spacerki z Antkiem nie będę lustrzanki ciągać
W domu za to super sprawa, na razie koty pstrykałam Pamiętaj, ze obiektyw możesz kupić np. Sigmy, jest tańszy a parametry ma podobne do tych nikonów i canonów. Pewnie szukasz jakieś jasnej stałki np. 50 (idealna do portretów)

Antek po zjedzonej przed chwilą przez mnie czekoladzie chyba coś zaczął się ruszać Ale ja nie mogę ciągle czekolad jeść
Zazwyczaj kawka i głębokie wdechy mu wystarczały a tera jaki wymagający sie zrobił- czekoladę mu daj
Fajnie, że Antek zaczął się wiercić
I tak, dokładnie - chciałabym jakąś "50-tkę" do zdjęć robionych na spacerach, ale i w jasnych/większych pomieszczeniach.

Cytat:
Za udaną wizytę
A lada dzień Mała i tak przekroczy 2 kilogramy

Cytat:
Mój masz, ale u mnie się trochę pozmieniało. Ja mogę zasugerować 2 rzeczy, jeśli nie masz nic przeciwko:
-ja kupiłam 3 paki płatków dla dzieci, bo przy pielęgnacji idzie to gorzej jak woda,
-podkładów poporodowych wzięłam 2 paki, chyba prawie zawzse się przydają,

też nie pomyślałam, żeby kupić proszek...
Dziękuję za rady!

Cytat:
justine bardzo mi się podoba twój wózeczek,ten kolor

padłam z was i waszych zakupów! a ze skrzynki piwa za telewizor to już w ogóle
Ha! Mnie też się najbardziej podobał ten kolor

Mikołaj jest już z nami!

Bloguję
justine_87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-07, 18:52   #3228
grissini
Raczkowanie

Wiecie jak TŻ mnie wku@@....

Nie ma go w chacie od pt, bo wyjechał i dziś dzwonie do niego pytam co tam i takie tam...

On do mnie czy są wózki 2w1 (docelowo chcemy kupić 3w1 używke) mówie, że tak pomyslałam, że gondola+spacerówka, a fotelik dokupimy inny.

A on do mnie bo w tym głębokim będziesz i tak wozić chwile to może bedziesz wozić małego w foteliku, bo gadał z mamą i jego siostry tak woziły swoje.
No kur.... on jest czasem takim sknerą, że sie w pale nie mieści!!
Toć to jest niezdrowe dla dziecka!!!!

Już widze jak będzie marudził, jak będziemy go kupować !!! Dodam, że nie narzeka na brak kasy, ale strasznym dusigroszem!!!

I będe słuchac a po co Ci to, a czy to na pewnie potrzebne?

Zaraz wyjde z siebie i stane obok!!!
Dopiero sie zacznie, bo narazie mam tylko ciuszki dla małego, a gdzie cała reszta!!!!!
grissini jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-07, 18:52   #3229
czbasia
Zakorzenienie

Cytat:

Wiec scikam kciuki żeby wszystko po Twojej myśli się ułożyło

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2014-01-07, 18:54   #3230
cayenneOna
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Trisdom Pokaż wiadomość
Ja daje i proszek i odrobine oleju- potem juz nie trzeba smarowac patelni. Szybciej idzie smażenie.
Bardzo lubię i jeść, i robić naleśniki, proszek dodaje, ale triku z olejem nie znałam. Jaki olej dodajecie, oliwę z oliwek?

Stary 2014-01-07, 18:55   #3231
kate1623
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez koziemleko Pokaż wiadomość

A ja dzisiaj nabyłam to:
za 35 zł
Super bardzo ładny

Naprawdę dzisiaj lecimy równo z tymi postami .
Zrobiłam naleśniki i tak siedzę czytam Was i jem z dżemorem domowej roboty

Maja

Czytam
kate1623 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-07, 18:57   #3232
Ela87
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez teQiba Pokaż wiadomość
Wlasnie wrocilismy z Lidla i kupilam torbe Ostatnia byla, o maly wlos a by sie nie udalo
I stojac w kolejce doszlam do wniosku, ze moj portfel nie lubi wizazu - podrzucacie czlowiekowi okazje i sie opanowac nie mozna
Ja byłam dzisiaj przy okazji w Lidlu i na szczęście nie było anie jednej torby Pojechałam, bo mam te dresowe spodnie i je kocham, chciałam drugą parę, ale już rozmiarów nie było

Cytat:
Napisane przez czbasia Pokaż wiadomość
Super wieści. Też mam te globulki i dawkowanie identyczne Mam wrazenie, że mam po nich wieksze upławy i jakieś takie żółtawe. Aż ciekawa jestem czy też to u siebie zauwazysz czy tylko u mnie takie cuda
Mi lekarz powiedział, że na drugi dzień rano mam się nie wystraszyć, bo może dużo lecieć. Chyba podkład poporodowy zużyję

Cytat:
Napisane przez Trisdom Pokaż wiadomość
Twoja mała jest większa niż moja mała. A termin mam szybciej niz Ty- przynajmniej z OM. Wciskasz się w kolejkę
Wciskam się, a pewnie przenoszę Chociaż chciałabym jak najszybciej najszybciej jak będzie bezpiecznie oczywiście, bo teraz w 31 tygodniu to jeszcze lepiej nie

Cytat:
Ale rozkmina

A wiecie, że jak ja się martwię o swoje maleństwo to je na bezczela budzę i wtedy dostaję za karę kopniaka?

A ja dzisiaj nabyłam to:
za 35 zł
Ja tez dalej nie wiem jakie pampy kupić.

Jak budzisz dziecko ?? Chcę znać ten sposób.

muszę się też chyba rozejrzeć po tablicy

Stary 2014-01-07, 18:57   #3233
cayenneOna
Zadomowienie

Cytat:
Super wygląda ten wózek

Ale rozkmina

O fajnie
Pokażę wszystko tż i niech wybiera

No właśnie nie wiem kiedy??
Ale niektóre forumowiczki mają już od dawna dlatego pytam

Ja nie mam ani mokrych ani wielkich

Ojej
Dobrze, że gin to wypatrzył
Kiedy wyniki wymazu

Spokojnie, masz prawo mieć dni kiedy mało czujesz malucha.
Pewnie niedługo się rozkręci

za stojak

A ja dzisiaj nabyłam to:
za 35 zł
A ja dziś nabyłam to: https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,5...illes-edp.html

Stary 2014-01-07, 18:59   #3234
mmhym
Zadomowienie

Cytat:
A ja dzisiaj nabyłam to:
za 35 zł
Świetna cena - a dołożysz zabawkę jakąś i gotowe. Mi na razie mąż nie pozwala na takie zakupy Mówi, że trzeba zostawić coś do kupienia, jak Mała się urodzi Ale też się rozglądam na tablicy

Cytat:

A on do mnie bo w tym głębokim będziesz i tak wozić chwile to może bedziesz wozić małego w foteliku, bo gadał z mamą i jego siostry tak woziły swoje.
Nie denerwuj się Na spokojnie mu wytłumacz, że dziecko nie może długo leżeć w takiej pozycji, pokaż mu jakiś artykuł i może nie będzie problemu

Drugie serce
mmhym jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-07, 19:01   #3235
frogutka
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez teQiba Pokaż wiadomość
N

Ale fajnie ze piszesz to przy okazji witamin go zamowie, bo tez nie wiedzialam ze jest.

Jak mozna wyjsc na spotkanie bez przedmiotu ktory sie sprzedaje
?
Cieszę się, że mogłam pomóc i na coś się moje gapiostwo przydało

A odnośnie podkreślonego: poszłam do rossmana po chusteczki do prania i pilniczek do paznokci, wyszłam z pastą do zębów i niczym więcej

Moja Hanka od tygodnia dostała jakiegoś powera, albo szaleju się najadła Nie ma dnia, żeby nie dokazywała i to tak, że raz widze głowę vel. dupkę, raz jakby stopa, za chwilę coś małego kościstego łokieć/kolano Poza tym ma czkawkę kilka razy dziennie, przekręca się i hmm... popierduje albo beka bo coś się konkretnie przelewa
Stary 2014-01-07, 19:03   #3236
czbasia
Zakorzenienie

Ale dziś szalństwo z postami.. Strach to toalety pójść bo boję się że nie nadrobie
No i moj brzucholek z lokatorka - 32tc
Ostatnio mam wrazenie, że w oczach rosnę
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 1.jpg (28,6 KB, 56 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 2.jpg (27,8 KB, 36 załadowań)
Stary 2014-01-07, 19:04   #3237
czbasia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kate1623 Pokaż wiadomość
JA jutro bede robic. Przetestuje zakupiona dzis w biedrze patelnie
Stary 2014-01-07, 19:05   #3238
Ela87
Zakorzenienie

No dobra pora na reprymendę.
Proszę mi tutaj o słodkościach nie pisać Czy Wy nie wiecie, że to nie zdrowe dla organizmu? Karmicie tym Candidę, psujecie sobie zęby, a na dodatek zmuszacie organizm do wydzielania większej ilości insuliny, a później się organizm przyzwyczai i co? cukrzyca.

Wiecie jaki mam dylemat dotyczący mojej torby na porodówkę? Jaką czekoladę ze sobą zabrać Czy czekoladę z Lindt za 10zł która jak dla mnie jest najpyszniejszą czekoladą, czy z Milki za 10zł ale tą dużą ? Wiem, że po urodzeniu od razu mi cukrzyca nie zejdzie, ale zaszkodzę tylko sobie, dziecku już nie, więc mam zamiar na porodówce ją zjeść całą nie dzieląc się z nikim Ewentualnie kupie drugą, żeby współlokatorki nie pomyślały, że sknera jestem i tą drugą podzielę, bo u mnie sale są pięcioosobowe Serio. Nie wiem czy iść na ilość, czy jakość

Cytat:

Nie ma go w chacie od pt, bo wyjechał i dziś dzwonie do niego pytam co tam i takie tam...

On do mnie czy są wózki 2w1 (docelowo chcemy kupić 3w1 używke) mówie, że tak pomyslałam, że gondola+spacerówka, a fotelik dokupimy inny.

Już widze jak będzie marudził, jak będziemy go kupować !!! Dodam, że nie narzeka na brak kasy, ale strasznym dusigroszem!!!

Dopiero sie zacznie, bo narazie mam tylko ciuszki dla małego, a gdzie cała reszta!!!!!
oczywiście, że to nie zdrowe, poza tym ile zaoszczędzi na tym? Do fotelika i tak potrzebuje stelaża, a taka gondola wtedy drogo chyba nie wychodzi... Oj... Ja bym zrobiła awanturę, bo, że ktoś tak sobie nosił, to nie znaczy, że Ty musisz tak dziecko wozić

Cytat:
Bardzo lubię i jeść, i robić naleśniki, proszek dodaje, ale triku z olejem nie znałam. Jaki olej dodajecie, oliwę z oliwek?
Ja dodawałam zawszę oliwę z oliwek, ale jak nie miałam to zwykłego też odrobinę można.
No bo niby na oliwie się nie powinno smażyć i nie wiem czy to mieszanie oliwy w tej masie się liczy czy nie.

Stary 2014-01-07, 19:06   #3239
BeautifulLie
Zadomowienie

Virginia o chrzest sie nie martw bo rozmawiałam z księdzem i powiedział ze samotna mama tez ma prawo ochrzcić swoje dziecko

Lutien będzie dobrze trzymam kciuki żeby szyjka twoja byla w normie :-*

Koziemleko jutro zawożę wymaz wiec myślę ze pojutrze będą.

Grissini spokój cię uratuje :-*

Wysłane z telefonu...
BeautifulLie jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-07, 19:06   #3240
koziemleko
Zakorzenienie

GG do koziemleko

Cytat:

Też bym się wkurzyła
Musisz mu chyba wytłumaczyć, że gondola jest potrzebna, bo jest w niej cieplej, wygodniej i zdrowiej.

Cytat:
Napisane przez kate1623 Pokaż wiadomość
Super bardzo ładny

Naprawdę dzisiaj lecimy równo z tymi postami .
Na żywo jest ładniejszy, bo ma żywsze kolory

Co do postów to mój tż już narzeka, że ciągle siedzę, ale jak na chwilę odejdę z wizażu to już nie mogę ogarnąć

Cytat:
Jak budzisz dziecko ?? Chcę znać ten sposób.
Bujam brzuchem
Nagniatam delikatnie po obu stronach brzucha rękoma kilka razy i po chwili się budzi Taka jestem niedobra matka

Cytat:
A ja dziś nabyłam to: https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,5...illes-edp.html

O proszę! Jedna co kupuje coś dla siebie
Pozazdrościłam
koziemleko jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości