Mamusie Marzec/Kwiecień 2014 cz. 4 - Strona 128 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Jaki tytuł powinna mieć V część wątku?
Mamusie Marzec/Kwiecień 2014 cz. 5 34 64,15%
Żebro, pęcherz - znowu bóle... Dziecko, obchodźże się z mamą czule! - Mamusie III/IV 2014 cz.5 9 16,98%
Już niedługo będziesz z nami, my na Ciebie tu czekamy - Mamusie Marzec/Kwiecień 2014 cz. 5 10 18,87%
Głosujący: 53. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-01-09, 20:13   #3811
mmhym
Zadomowienie

Dot.: Mamusie Marzec/Kwiecień 2014 cz. 4

Side, cuda nie zakupy - dopisałam sobie do listy marzeń/planów królika od Ciebie i poduchę od frogutki

Cytat:
Napisane przez Ela87 Pokaż wiadomość
mmhym nie wiem czy uzupełniałaś, czy będziesz, czy zapomniałaś, ale wagę podaję 31 tydzień 2 dzień - 1880 g
Ja uzupełniam zawsze wszytsko od razu, tylko czasem zamiast zapisz klikam anuluj dobrze, że mnie pilnujecie, wybacz

Cytat:
Napisane przez Castia Pokaż wiadomość
ja będąc dziś w Ross wzięłam dla siebie do szpitala miniaturki żelu do kąpieli, szamponu itp
fajna sprawa więcej miejsca w torbie zostanie dla małego
A można kupić pojemniczki do bagażu do samolotu i masz je na wieczność, a kosztują mniej Ja właśnie mam takie, bo na podróże takie zabieram i teraz znowu się przydadzą

Cytat:
Napisane przez Karolcia2401 Pokaż wiadomość
a ja się ewentualnie zastanawiam jeszcze nad taką: http://www.smyk.com/bright-starts-mo...t-niemowlaka-p
ciekawe czy ta wibracja coś daje Wie ktoś coś?
Ja nie wiem czy coś daje, ale gdzieś ostatnio czytałam artykuł, w którym pisali, że nie ma badań czy stosowanie wibracji u takich maluszków nie zakłóca działania jakichś narządów i babeczka odradzała stosowanie wibracji w leżaczkach-bujaczkach.

Cytat:
Napisane przez czbasia Pokaż wiadomość
Przede wszystkim jest kryterium dochodowe 539zl/os -dochód netto z 2012 roku.
Dzięki za info, na stronie mojej gminy są stare informacje - a widzę, że chyba od 2014 roku się to zmieniło. A czemu z 2012, jeśli rodzimy w 2014?

ag9 Komplement Ci lekarz strzelił

Drugie serce
mmhym jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-09, 20:17   #3812
monkaa321
Zakorzenienie

justine za wizytę

elunka88 koziemleko virginia justine_87

Cytat:
Napisane przez teQiba Pokaż wiadomość
No wreszcie wracam do domu - dostalam skierowanie na USG
Mam nadzieje ze szybko mi termin wyznacza bo sie nie moge doczekac
I niestety tez co 2 tygodnie teraz musze chodzic na wizyty - mnie sie to nie podoba
to się razem męczymy
a palcem pomacał?

Cytat:
Napisane przez ag9 Pokaż wiadomość
Nie wiem czy Wam opowiadałam kiedyś moją historię, kiedy w 5 albo 6 tygodniu ciąży ginka położyła mnie na 2 dni do szpitala żeby mi porobić wszystkie badania (za free). No i w tym usg, które przeprowadzał akurat lekarz na dyżurze. Nie dość że lekarz był gdzieś w moim wieku, do tego bardzo przystojny, to jest to szpital uniwersytecki. Miałam więc widownię dodatkową w postaci 3 studentów i 1 studentki. Miałam ochotę stamtąd wiać, ale przeżyłam. Po tym - wstyd przed rozebraniem się u gina faceta minął jak ręką odjął, już nic mi nie straszne
A gdyby tego było mało to podczas tego usg, po wejściu do gabinetu zapytał oczywiście o moje dane, datę OM itp. ale nie miał mojej karty i nie wiedział o ciąży i celu badania i jednym z pytań było "czy współżyjesz?" (chyba w kontekście którędy robić usg). Moja mina była chyba podobna do tej emotki, bo dusząc śmiech wybełkotałam tylko, że "tak i nawet jestem w ciąży". Potem jak sprawdził mój wiek to było mu chyba dość głupio i od razu przerzucił się na per pani. Rozumiem, że nie wyglądam na swoje lata, ale żeby z 29-letniej baby zrobić taką siksę

Cytat:
Napisane przez elunka88 Pokaż wiadomość
Ja sie boję, że będzie akurat kibel zajęty
jak Ci wtrysną to biegnij pod drzwi i zajmuj kabinę

Cytat:
Napisane przez milenqa Pokaż wiadomość
Odnośnie sprawdzania paczek i zawartości... wczoraj dostarczono mi radio kuchenne podwieszane na prezent dla mamy, nie sprawdziłam czy wszystko jest tylko zapakowałam odświętnie i przekazałam jubilatce dalej... a właśnie dostałam telefon od niej, że brakuje pilota i teraz to chyba dupa mokra...
a nie wystarczy do sprzedawcy napisać?
Pod moim sercem,inne bije serce... Nieznane, a jakże bliskie i jakże kochane. Pod moim sercem małe rączki dziecka, cichutko pukają do mojego serca. Myślę, sobie wtedy: może być wspanialej? Noszę w sobie życie, które Bóg mi daje!

monkaa321 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-09, 20:24   #3813
kate1623
Zadomowienie

Gratuluje udanych wizyt przepraszam, że bez niektórych cytatów, ale gdzieś je wcieło

Cytat:
Napisane przez side85 Pokaż wiadomość
dzięki dziewczyny

w ramach poprawy humoru i wydania resztek tego co mi pozostało zamiast wydać to w aptece postanowiłam kupić te dwie rzeczy które mi się marzyły a które były kaprysem a nie głosem rozsądku:
http://www.lamillou.com/shop/angels-...babuszki-szary
http://www.lamillou.com/shop/kr-lik-szary-buldozki
śliczne szczególnie ten króliczek, Ja po wypłacie poluje na:
http://allegro.pl/etui-okladka-na-ks...864267936.html

Cytat:
No wreszcie wracam do domu - dostalam skierowanie na USG
Mam nadzieje ze szybko mi termin wyznacza bo sie nie moge doczekac
I niestety tez co 2 tygodnie teraz musze chodzic na wizyty - mnie sie to nie podoba
Super , no już tak nas czeka do końca

Jestem prawie spakowana (tzn. wszystko w jednym miejscu, ale jeszcze nie w torbie),
wszystko poprasowałam rozmawiając z ciocią, która urodziła 5dni temu tak nas wciągneła rozmowa o porodzie (2h ). W sobotę jadę zobaczyć kruszynkę

Maja

Czytam
kate1623 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-09, 20:25   #3814
side85
Zakorzenienie

Wyślij wiadomość przez MSN do side85

aga9 niezła historia z tym lekarzem . Mnie się przypomina inna, gdy byłyśmy w liceum i koleżanka miała problemy z cerą i mama postanowiła ją zabrać do ginekologa przed pełnoletnością, już tam niewiele brakowało do 18stki ale musiały wejść do lekarza we dwie. Lekarka robi wywiad i pyta : czy pani już wspólżyje? a koleżanka cała czerwona (wiadomo jak to nastolatka) na co oburzona mama wstała i podniesionym głosem machając ręką "panie doktorze, to jeszcze panienka!" Koleżanka mówiła że w życiu takie upokorzenie ją nie spotkało jak z włąsną matką
kupiłaś ten kocyk z Womara? Ciekawa jestem jaki kolorek wybrałaś

królik wymiata wiem wszystkim niezdecydowanym polecam Nie mogę się doczekać kuriera

ja tak źle się czułam ale się pozbierałam do kupy jak przyszedł ksiądz bo był bardzo fajny, powiedział "do zobaczenia za rok" a my do niego że jak od marca usłyszy w kościele jakieś bardzo drące się dziecko to pewnie my więc nie będziemy musieli czekać aż rok
Mąż musiał coś kupić, więc zabrałam się z nim bo obok jest Smyk ale jakoś pierwszy raz to dostrzegłam, do robiłam ten koszyk na Gemini i każda jedna rzecz którą oglądałam w Smyku miała niezłe przebicie takie że np majtki poporodowe 8zł a w Smyku 14zł
Stary 2014-01-09, 20:25   #3815
virginia
Zakorzenienie

O rany, pół nocy będę siedzieć nad tymi papierami... A mogłabym je porobić jutro na egzaminie...Ale nie będę w sufit patrzeć bite 3 godziny...
I'll be dreaming my dreams with you..
virginia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-09, 20:27   #3816
czbasia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mmhym Pokaż wiadomość

Dzięki za info, na stronie mojej gminy są stare informacje - a widzę, że chyba od 2014 roku się to zmieniło. A czemu z 2012, jeśli rodzimy w 2014?
Dochody z 2013 obowiązują od listopada 2014. Ale tak na logikę za 2013 jeszcze sie nie rozliczaliśmy

---------- Dopisano o 20:27 ---------- Poprzedni post napisano o 20:25 ----------

Tequiba... gratuluję wizyty i skierowania)
czbasia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-09, 20:27   #3817
side85
Zakorzenienie

Wyślij wiadomość przez MSN do side85

Cytat:
Napisane przez kate1623 Pokaż wiadomość
nie wierzę że robią takie rzeczy kolejny nikomu nie potrzebny gadżet na który połowa z nas zachoruje przez Ciebie
Stary 2014-01-09, 20:28   #3818
Ela87
Zakorzenienie

Cytat:
Dziewczynki dziękuję za podpowiedzi co do płci
Castia- spełnienia marzeń!
Odnośnie sprawdzania paczek i zawartości... wczoraj dostarczono mi radio kuchenne podwieszane na prezent dla mamy, nie sprawdziłam czy wszystko jest tylko zapakowałam odświętnie i przekazałam jubilatce dalej... a właśnie dostałam telefon od niej, że brakuje pilota i teraz to chyba dupa mokra...
To może skontaktuj się ze sprzedawcą i zapytaj czy dośle. Może akurat weźmie winę na siebie i dośle na swój koszt, ewentualnie Ty będziesz musiała zapłacić za wysyłke.

Cytat:
Ja uzupełniam zawsze wszytsko od razu, tylko czasem zamiast zapisz klikam anuluj dobrze, że mnie pilnujecie, wybacz
Spoko, spoko

Ela87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-09, 20:29   #3819
milenqa
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez monkaa321 Pokaż wiadomość
justine za wizytę

a nie wystarczy do sprzedawcy napisać?
mam nadzieję, że wystarczy i dośle pilot bez problemów, ja bym tak przynajmniej zrobiła, a jak nie to coś się innego wymyśli
milenqa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-09, 20:30   #3820
kolba
Raczkowanie

No Kochane, dałyście radę przez te parę dni, nie powiem! Nadrobić wątek to nie lada wyczyn! Ale melduję grzecznie, że wszystko co do joty przeczytane - można mnie egzaminować jak coś
Czy już pisałam, że tworzycie niesamowitą grupę wsparcia? Poza tym czytanie tego forum uzależnia!!
Coraz groźniej się robi (w sensie skończonych tygodni)! Każdej z osobna gratuluję!!!

Virginia i BeautifulLie bardzo bardzo mocno trzymam za Was kciuki, bo chyba macie najciężej bez wsparcia! Ale mogę Wam obiecać, że Dzidziuś da Wam takiego powera, że same nie będziecie wiedziały skąd macie tyle sił i chęci, by codziennie stawiać czoła rzeczywistości! I co najważniejsze będziecie miały Największe Szczęscie do kochania tylko dla siebie!!!

Side85 uwielbiam Cię czytać. Może faktycznie pomyśl nad napisaniem jakiejś książki (jak któraś z Was sugerowała) - byłby hit na bank (masz mega lekkość pisania - przynajmniej postów)! Stawianie macicy współczuję

Castia zdrówka i szczęścia Kochana!! No i szybkiego porodu!

W związku z tym, że dokładnie 3 lata temu urodziłam moje Dziecię (swoją drogą to matki powinny świętować, bo co jak co, ale to myśmy się nacierpiały) mam dziś jakiś taki sentymentalny dzień. Przypominam sobie, jak to nam się świat odmienił w ten jeden moment - w sensie pozytywnym (bo wiem, że też o tym była dyskusja jak dziecko odmienia życie). Tyle, że u nas początek był jednym wielkim stresem o zdrowie Oli. Bogu dziękuję, że jest śliczną, zdrową, pięknie rozwijającą się dziewczynką. W sumie w 32tc urodziła się z wagą 2250g więc miała dobry start.

Co do lewatywy - polecam, choć w moim przypadku g...wno dała (tzn własnie nie dała). Po trzech dniach leżenia plackiem w szpitalu, jak trafiłam na porodówkę to wręcz ich błagałam o lewatywę. Siknęła mi w d...upsko te 250ml i skutku zero. Olusia urodziła się o 12:40 (bez kupy), a o 20ej tego samego dnia przeżyłam drugi poród - w wc) Także jak dla mnie sprawa priorytetowa to dobre wypróżnienie przed porodem

Jeju, czemu ja nie potrafię odpisać od razu jak czytam. Taka tu jest fajna atmosfera, tyle razy chcę Wam gratulować lub pocieszać lub o coś zapytać, a nie napiszę Ale znam Was wszystkie i każdą z osobna z wszystkich postów, jakie naskrobałyście (a tempo ostatnimi czasy zawrotne).

Ech sentymenty, jak znajdę wrzucę Wam opis mojego porodu (jeśli oczywiście chcecie), bo dziś mam właśnie taki wspomnieniowy dzień
kolba jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-09, 20:38   #3821
Ela87
Zakorzenienie

Cytat:
nie wierzę że robią takie rzeczy kolejny nikomu nie potrzebny gadżet na który połowa z nas zachoruje przez Ciebie
Ale u nas nie ma książeczek zdrowia Są tylko te karty czipowe

Cytat:
ja tak źle się czułam ale się pozbierałam do kupy jak przyszedł ksiądz bo był bardzo fajny, powiedział "do zobaczenia za rok" a my do niego że jak od marca usłyszy w kościele jakieś bardzo drące się dziecko to pewnie my więc nie będziemy musieli czekać aż rok
Mąż musiał coś kupić, więc zabrałam się z nim bo obok jest Smyk ale jakoś pierwszy raz to dostrzegłam, do robiłam ten koszyk na Gemini i każda jedna rzecz którą oglądałam w Smyku miała niezłe przebicie takie że np majtki poporodowe 8zł a w Smyku 14zł
To jak w tesco. Majty chyba z 12 zł, nożyczki przebicie 10zł, a szczotka do włosów chyba 15 zł drożej

Ela87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-09, 20:40   #3822
teQiba
Moderator

Cytat:
A można kupić pojemniczki do bagażu do samolotu i masz je na wieczność, a kosztują mniej Ja właśnie mam takie, bo na podróże takie zabieram i teraz znowu się przydadzą
A gdzie mozna takie cos kupic?

Cytat:
to się razem męczymy
a palcem pomacał?
Pomacal i stwierdzil ze jest super

Cytat:
aga9 niezła historia z tym lekarzem . Mnie się przypomina inna, gdy byłyśmy w liceum i koleżanka miała problemy z cerą i mama postanowiła ją zabrać do ginekologa przed pełnoletnością, już tam niewiele brakowało do 18stki ale musiały wejść do lekarza we dwie. Lekarka robi wywiad i pyta : czy pani już wspólżyje? a koleżanka cała czerwona (wiadomo jak to nastolatka) na co oburzona mama wstała i podniesionym głosem machając ręką "panie doktorze, to jeszcze panienka!" Koleżanka mówiła że w życiu takie upokorzenie ją nie spotkało jak z włąsną matką
To mnie sie mniej przyjemna historia przypomniala - kiedy w wieku 17 lat zlapalam infekcje i tez musialam wejsc z mama. Lekarz zaczal jej tlumaczyc ze takie sa procedury zeby rodzice o molestowanie nie oskarzyli, a ona niego z tekstem "skoro jest na tyle dorosla zeby uprawiac seks, to do lekarza tez moze isc" To byl wstyd
Mama kolezanki chociaz miala o dobre zdanie o corce, a moja o mnie jak widac nie
Stary 2014-01-09, 20:43   #3823
Rossa1988
Raczkowanie

Cytat:
Do składu rodziny wliczany jest ojciec, matka i dziecko.. W przypadku gdy chcecie sie ubiegać w miejscu zamieszkania-nie zamldowania sa 2 szkoły
1. obydwoje wybieracie zasw z miejsca stalego zameldowania że nie ubiegacie się tam o becik (mozna listownie wtedy odesla na wskazany adres)
2. urzad czy ops sam wystepuje do miejsa stalego zameldowania z zapytaneim czy skladacie tam wniosek (rzadziej niestety praktykowane)
i do skladu rodziny tylko Wy dwoje i dziecko..

---------- Dopisano o 19:51 ---------- Poprzedni post napisano o 19:47 ----------

Cytat:
Dochody z 2013 obowiązują od listopada 2014. Ale tak na logikę za 2013 jeszcze sie nie rozliczaliśmy[COLOR="Silver"]
Przy becikowym kryterium jest 1922/os
A przy rodzinnym i tym drugim dodatku 539zl/os..
Wiem, wiem szaleństwo.. Przy 2 pensjach minimalnych i 2 dzieci przekracza I masz tu polityke prorodzinną w Polsce
bardzo dziękuję Ci za odpowiedź, a co w przypadku prowadzenia działalności? rozliczam się do końca stycznia więc z którego roku będa brac nam mi dochody?
Rossa1988 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-09, 20:45   #3824
ag9
Zadomowienie

Cytat:
kupiłaś ten kocyk z Womara? Ciekawa jestem jaki kolorek wybrałaś
Haha mamusia oburzona była

Kocyk kupiłam, nawet taki sam jak Ty bo mam pościel i rożek szare w białe grochy więc będę miała do kompletu
Jutro przyjdzie, kupowałam u innego sprzedawcy bo dokupywałam już resztę wyprawki.

A gdzie można dostać te szwajcarskie butelki?
Bo narazie wzięłam 3 szt. Dr Browns antykolkowych - jak się sprawdzą to dokupię więcej. Ale jak się nie sprawdzą to będę w czarnej d*pie.

---------- Dopisano o 20:45 ---------- Poprzedni post napisano o 20:44 ----------

Cytat:
właśnie miałam napisać, że czego to ludzie nie wymyślą
Stary 2014-01-09, 20:49   #3825
Rossa1988
Raczkowanie

ja kocyk womar kupiłam tu
http://allegro.pl/sliczny-kocyk-100-...804481275.html wzięłam zielony w paseczki, prześcieradła na materac i przewijak tez polecam, aaa i jeszcze peiluchy flanelowe jednokolorowe bardzo dobre gatunkowo
Stary 2014-01-09, 20:52   #3826
elunka88
Zakorzenienie

GG do elunka88

Cytat:

jak Ci wtrysną to biegnij pod drzwi i zajmuj kabinę
A to się leci pod prysznic czy na kibel?
Cytat:
Lekarz pewnie pomyślał "biedna, nieświadoma matka"

Obudził mnie trzepot skrzydeł
Wyjrzałam przez okno
Na parapecie zostało
Białe piórko -
Pamiątka po Tobie
Mój Aniołku

01.12.2012 [*]
elunka88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-09, 20:52   #3827
ag9
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Rossa1988 Pokaż wiadomość
ja kocyk womar kupiłam tu
http://allegro.pl/sliczny-kocyk-100-...804481275.html wzięłam zielony w paseczki, prześcieradła na materac i przewijak tez polecam, aaa i jeszcze peiluchy flanelowe jednokolorowe bardzo dobre gatunkowo

Ooo też u tego sprzedawcy kupowałam i kocyk i pieluchy, fajnie że dobre gatunkowe.
Stary 2014-01-09, 20:55   #3828
Smarrita
Wtajemniczenie

Cytat:
Zielony?
Ale on jest na jakies luszczyce itp. to chyba niezbyt lagodny?
Ale napisane jest też że do codziennej pielęgnacji. Ja się jutro zorientuję na co ta koleżanka używała ten linomag i dam znać. Coś sobie zanotowałam ale nie umiem sama siebie odczytać
Smarrita jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-09, 20:57   #3829
Rossa1988
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez ag9 Pokaż wiadomość
Ooo też u tego sprzedawcy kupowałam i kocyk i pieluchy, fajnie że dobre gatunkowe.
będziesz na pewno zadowlona, co do kocyka to nie jest mega gruby, ale widac że polski wyrób i nie rozlezie sie po pierwszym praniu.
Stary 2014-01-09, 21:00   #3830
czbasia
Zakorzenienie

Cytat:
bardzo dziękuję Ci za odpowiedź, a co w przypadku prowadzenia działalności? rozliczam się do końca stycznia więc z którego roku będa brac nam mi dochody?
Do konca pazdziernika rokiem bazowym jesli chodzi o dochody jest 2012 r
A caly rok 2012 miałas dzialalnośc i dalej jak prowadzisz??
Stary 2014-01-09, 21:04   #3831
BeautifulLie
Zadomowienie

Kolba :róża: dzięki za wsparcie :-*

Czbasia a samotne matki tez licza dochód na 3 os?

Wysłane z telefonu...
BeautifulLie jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-09, 21:06   #3832
Rossa1988
Raczkowanie

Cytat:
Do konca pazdziernika rokiem bazowym jesli chodzi o dochody jest 2012 r
A caly rok 2012 miałas dzialalnośc i dalej jak prowadzisz??
działalność była załozona w październiku 2012, cały czas była prowadzona do grudnia 2013 czyli czasu kiedy poszłam na l4.
Stary 2014-01-09, 21:11   #3833
czbasia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez BeautifulLie Pokaż wiadomość

Czbasia a samotne matki tez licza dochód na 3 os?
Tu zleży jak bedzie w akcie urodzenie. Czy ojciec bedzie wpisany czy nie. Jesli ojciec znany (wpisany do aktu ur) wtedy dochody Twoje +jego, ewentualnie wysokość alimentów doliczasz.. I dzielisz na 2 osoby(siebie i dziecko)
A jesli nie bedzie w akcie wtedy Twoje dochody i dzielone na 2 os..
Stary 2014-01-09, 21:12   #3834
kate1623
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez kolba Pokaż wiadomość

Ech sentymenty, jak znajdę wrzucę Wam opis mojego porodu (jeśli oczywiście chcecie), bo dziś mam właśnie taki wspomnieniowy dzień
Koniecznie wrzuć

Maja

Czytam
kate1623 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-09, 21:19   #3835
czbasia
Zakorzenienie

Cytat:
działalność była załozona w październiku 2012, cały czas była prowadzona do grudnia 2013 czyli czasu kiedy poszłam na l4.
A działalość jest wyrejestrowana?? Jśli nie to:
bierzesz pod uwagę dochody z dzialalności w 2012 r i dzielisz to przez ilość miesięcy w których dzialalność była wykonywana czyli 3 (pazdziernik, listopad, grudzien 2012) i wychodzi Ci miesieczny dochod z 2012r
A jesli dzialalność jest zamknięta wtedy dochod z dzailaności jest dochodem utraconym (nie bierze sie pod uwagę) a dochod który jest przeliczany bedzie to wys. chorobowego z miesiaca poprzedzajacego zlozenie wniosku...

Mam nadzieję, że nie zamotałam
Stary 2014-01-09, 21:19   #3836
kolba
Raczkowanie

https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...4#post25006934

nie wiem czy to dobrze zrobiłam i czy Wam się otworzy
kolba jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-09, 21:20   #3837
czbasia
Zakorzenienie

Jeju jakas dzis niedokrecona jestem. Nic mi sie nie chce. Brzuch mi twardnieje Dobrze, że jutro wizyta u gina to zapytam czy mam sie niepokoić....
Stary 2014-01-09, 21:26   #3838
Smarrita
Wtajemniczenie

Cytat:
przez pół dnia dzisiaj siedzę i patrzę się na zdjęcia z usg... może Wy podpowiecie jaka płeć ?
Stawiam na chłopczyka, mi też gin mówił że jak dziewczynka to są kreseczki a tu ich nie widać
Smarrita jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-09, 21:29   #3839
teQiba
Moderator

Cytat:
Napisane przez Smarrita Pokaż wiadomość
Ale napisane jest też że do codziennej pielęgnacji. Ja się jutro zorientuję na co ta koleżanka używała ten linomag i dam znać. Coś sobie zanotowałam ale nie umiem sama siebie odczytać
Ok - dzieki
Stary 2014-01-09, 21:32   #3840
asienka213
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Ela87 Pokaż wiadomość

Ja się do faceta gina nie wstydzę chodzić (chociaż pierwszy raz miałam obawy), ale ta lewatywa to taka... trzeba się wypiąć, a jak puszczę bąka?
to delikwent padnie

Cytat:
Napisane przez kolba Pokaż wiadomość
No Kochane, dałyście radę przez te parę dni, nie powiem! Nadrobić wątek to nie lada wyczyn! Ale melduję grzecznie, że wszystko co do joty przeczytane - można mnie egzaminować jak coś
Czy już pisałam, że tworzycie niesamowitą grupę wsparcia? Poza tym czytanie tego forum uzależnia!!
Coraz groźniej się robi (w sensie skończonych tygodni)! Każdej z osobna gratuluję!!!

W związku z tym, że dokładnie 3 lata temu urodziłam moje Dziecię (swoją drogą to matki powinny świętować, bo co jak co, ale to myśmy się nacierpiały) mam dziś jakiś taki sentymentalny dzień. Przypominam sobie, jak to nam się świat odmienił w ten jeden moment - w sensie pozytywnym (bo wiem, że też o tym była dyskusja jak dziecko odmienia życie). Tyle, że u nas początek był jednym wielkim stresem o zdrowie Oli. Bogu dziękuję, że jest śliczną, zdrową, pięknie rozwijającą się dziewczynką. W sumie w 32tc urodziła się z wagą 2250g więc miała dobry start.
no juz wierzymy Ci na slowo z tym nadrabianiem

Najlepsze zyczenia dla malej, beztroskiego dziecinstwa
Dla mnie ten dzien tez jest zawsze sentymentalny, wspominam jak to wszystko bylo i za kazdym razem rycze

asienka213 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Narzędzia

Zasady wysyłania wiadomości