|
|||||||
| Notka |
|
| Wspólne odchudzanie Forum dla osób, które się odchudzają grupowo. Pamiętaj: diety muszą być zgodne z zasadami zdrowego odżywiania. Pisz o dietach powyżej 1000 kcal. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2131 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Umysł i ciało będzie radosne kiedy 8 kg mniej będzie na wiosnę :)
Cytat:
|
|
|
|
|
#2132 |
|
Zakorzenienie
|
no kurde, sama się zdziwiłam, że tak mało wyszło
Ty przynajmniej zjadłaś pewnie wartościowe rzeczy, a ja same węgle i puste kalorie aaaaaa i nie policzyłam jednego schoko bonsa którego zjadłam przed wyjściem, bo nie było na ileważy :P ale już znalazłam, że jeden ma 33kcal, to już doliczam
|
#2133 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja tyle kalorii mam na diecie ![]() Dzis u mnie: kcal 1200 B 86 T 40 W 142 Bl: 17
|
|
#2134 | |
|
Zakorzenienie
Lokalizacja: Magiczna kraina Narnia, gdzieś na Latarnianym Pustkowiu...:)
|
Cytat:
Ja jem więcej od Ciebie na diecie bez cheatów. Z tą tylko różnicą, że bez słodyczy. Jakbyś poszła z tym jadłospisem na wątek, na którym można poprosić o ocenę to by Cię dziewczyny od góry do dołu zjechały. Chyba masz taki system, że jak planujesz zjeść więcej słodyczy i jak piszesz 'pustych kalorii' to oszczędzasz na wartościowych posiłkach, żeby Ci za dużo nie wyszło. Cheat day ok, ale ogólnie na diecie też malutko jesz i nie zapewniasz sobie wszystkiego, co Twój organizm potrzebuje. Bo zauważyłam to u Ciebie już kilka razy, jak czytałam o tym, co zjadłaś. Może uważasz, że jestem upierdliwa, ale dobrze radzę tylko. Jutro ma być ładny jadłospis.
Edytowane przez syklamen Czas edycji: 2014-01-12 o 20:30 |
|
|
|
|
#2135 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
przecież wiem, że chcesz dla mnie dobrze wszystkie chcemy sobie pomagać ![]() jest dokładnie tak jak mówisz, jak wiem, że szykuję mi się dzień z tortem itd, to oszczędzam kalorie ale tak na codzień wydaje mi się, że jem dobrze jem i rybki i mięsko i posiłki co 2-3 godziny i nabiał i owoce, warzywa i piję dużo i staram się, żeby na dzień wychodziło nie mniej niż 1000-1100kcal wydaje mi się, że dostarczam wszystkiego , co mój organizm potrzebuje ale jak jest taki dzień jak dziś to wole od rana nastawiać się na ten wieczór, jedząc w ciągu dnia trochę mniej ![]() ---------- Dopisano o 20:58 ---------- Poprzedni post napisano o 20:57 ---------- hehe i wiem, że by mnie dziewczyny na tamtym wątku zjechały przecież nikt nie prosi o ocene jadłospisu z cheat day
|
|
#2136 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Myślę, że trzeba też być odrobinkę wyluzowanym w tym wszystkim, ja podziwiam ludzi, którzy na każdym kroku liczą kalorie Zwłaszcza, że kaloria kalorii nierówna. Nie chcę się w żaden sposób narzucać, taka ot, luźna uwaga
|
|
|
#2137 |
|
Zakorzenienie
|
jak się zacznie liczyć kalorie to potem ciężko przestać, to po prostu wchodzi w nawyk
Babeczki akurat jest tu u nas mistrzynią ograniczania niepotrzebnego jedzenia, to chyba jej pierwszy cheat spadam dziewczynki do łóżka bo Tż czeka nie naspamujcie za dużoEdytowane przez Karolinek1987 Czas edycji: 2014-01-12 o 21:18 |
|
|
|
#2138 |
|
Zakorzenienie
|
no właśnie na tym wątku zostało nas niestety coraz mniej
![]() ale prawie wszystkie tu liczymy kalorie tylko właśnie po to, żeby obliczać czego nam w diecie brakuje, bo chcemy odchudzać się zdrowo a ponieważ ta strona uzależnia to liczy się każdy dzień, nawet taki oszukany dietowo, jak ja dziś z ciekawości ale pobędziesz z nami na wątku dłużej to się w to wkręcisz ja też na początku nie liczyłam kalorii i uważałam to za zbędne, tylko jadłam zdrowo, ale z czasem się przekonałam a nawet dnia bez niej nie lubie:P---------- Dopisano o 21:19 ---------- Poprzedni post napisano o 21:19 ---------- oooooh ja czekam na wspólne spanie do jutra ![]()
|
#2139 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
|
|
|
#2140 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
myślałam 'a po co to komu? przcież jem zdrowo, nie muszę siedzieć 3h przy kompie i podliczać kalorii' byłam pewna, że w życiu nikt mnie do tego nie zmusi :Pale raz weszłam na tą stronę, potem drugi liczy się to niesamowicie szybko, dowiedziałam się ile co ma kalorii (czasem myślałam, że coś jest 'spoko' a okazywało się że to same węgle i to nie mało... ) i teraz zupełnie inaczej wyglądają moje posiłki i z czystej ciekawości wchodzę tam codziennie, żeby zobaczyć jak to się liczbowo rozkłada nawet 2 dziewczyny chyba mają wykupione pakiety na pół roku na konto premium, żeby jeszcze lepiej im się to wszystko sprawdzało mi jednak wystarcza ta darmowa wersja
|
|
#2141 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A jak robisz sobie ten cheat day to niech to naprawdę będzie cheat day w pełnym tego słowa znaczeniu, czyli porządne śniadanie, obiad i kolacja (to na co masz ochotę, a na diecie nie możesz) plus te słodyczowe grzeszki, czyli tort itd. Zjedz te 3000 kcal. A nie niecałe 1300 kcal - czyli ogólnie mówiąc dietowo, tyle że ze słodyczami w roli głównej.
|
|
#2142 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
bo nie rozumiem :P dla mnie cheat day to jest dzień, w którym wpada niepotrzebne jedzenie do brzucha, czyli niezdrowe, albo za bardzo kaloryczne niż na diecie przystało( lody, bita śmietana, tort, krakersy ) nie chcę się tu kłócić ani nic w tym rodzaju, bo nikt nie ma tu przecież złych zamiarów ale moim zdaniem moje śniadanie które miało 350 kcal (grahamka + biały półtłusty ser + łyżka miodu) to porządne i sycące śniadanie EDIT: a jak ktoś mało ćwiczy (tak jak ostatnio ja niestety) to żeby chudnąć ZDROWO 1kg tygodniowo powinnam jeść (wyliczone przez internetowe kalkulatory ) około 1100-1300kcal
Życie jest w kolorze, który ma Twoja wyobraźnia Edytowane przez babeczki Czas edycji: 2014-01-12 o 22:17 Powód: dopisanie |
|
|
|
|
#2143 |
|
Zakorzenienie
|
No babeczki nie mozna tego nazwac cheat dayem
jak bedziemy tu popierac taka diete to nam watek zamkna, a co wtedy z nami wszystkimi zrob to dla nas i jedz wiecej
|
#2144 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Twoje jadłospisy codziennie też są około 1200-1300 kcal mam Ci powiedzieć jedz kilo mięsa więcej, żeby było więcej kalorii bo to malutko? ![]() przecież to nie o to chodzi ![]() to że dziś zjadłam niecałe 1300 kcal głównie ze słodyczy to dla mnie cheat day a nie to, że zjadłam 1300 kcal, bo tyle jem na codzien tylko, że ze zdrowego jedzenia które jest wartościowe i tylko i wyłącznie o to chodzi
|
|
#2145 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
nikt nie mowi ze 1300 to za malo, tylko pisalas ze to cheat, wiec przez to sie dziewczynom czerwona lampka w glowie zaswiecila.
|
|
#2146 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
dobrze wiem, że 1300 kcal na diecie to jest akurat, dla tych co ćwiczą, to nawet mało ![]() pakuje się do lublina ale mi się nie chcę, co tydzień w niedziel pakowanie, w poniedziałek rozpakowywanie, w czwartek-piątek wracam więc pakowanie i znów rozpakowywanie a jeszcze są rzeczy, bez których nie mogę żyć a nie chcę mi się z nimi wszędzie jeździć ciągle, więc np fluid, lakier do włosów, kulkę pod pachę, tusz do rzęs mam w 3 mieszkaniach u siebie w domu rodzinnym czyli na weekendy, w lublinie na cały tydzień na studiach i w lublinie u TŻ w mieszkaniu, bo tam śpię prawię co 2 noc ![]()
|
|
#2147 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Pocieszę Cię, że ja też żyję co prawda tylko na dwa domy - ale przy tym że oddalone od siebie na 1000 km i jeszcze zawsze muszę zmieścić się do małego plecaka i mieć w nim laptopa Bedę kiedyś mistrzem kompleksowego pakownia się ![]() Planuję właśnie jedzonko na jutro . ciekawe czy będę się trzymać tego co ustalę.
|
|
#2148 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
i jeździmy z TŻ samochodem, wiec nie muszę się ograniczać co do ilości i ciężkości walizki :P więc często biore rzeczy na zapas 'a może się przyda '
|
|
#2149 |
|
Konto usunięte
|
Heheh ale naspamowałyście... Najlepsze jest to, że ja wykupiłam abonament na ilewazy a go nie wykorzystam
no, ale trudno się mówi - boję się liczyć kalorie, żeby się głupio nie ograniczać - muszę jeść trochę więcej niż do tej pory, żeby nie zaszkodzić Maluszkowi ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 06:42 ---------- Poprzedni post napisano o 04:52 ---------- No właśnie, a może któraś z Was chce wykorzystać ten mój abonament? Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#2150 |
|
Zakorzenienie
|
[1=d1b06f3951e378bb3fdc337 11a759ec9373c9f74_6556ad7 364f3f;44577773]Heheh ale naspamowałyście... Najlepsze jest to, że ja wykupiłam abonament na ilewazy a go nie wykorzystam
no, ale trudno się mówi - boję się liczyć kalorie, żeby się głupio nie ograniczać - muszę jeść trochę więcej niż do tej pory, żeby nie zaszkodzić Maluszkowi ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 06:42 ---------- Poprzedni post napisano o 04:52 ---------- No właśnie, a może któraś z Was chce wykorzystać ten mój abonament? Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.[/QUOTE] no kalorii nie licz, tylko jedz zdrowo i sie nie objadaj . To Maluszkkowu tez na pewno wyjdzie na zdrowue. Tez slyszalam ze na poranne mdlosci najlepszy jest imbir. ![]() o matko. chetnie tylko masz pomysl jak ?
Minimalizm. Rozsądek. Konsekwencja. 64,9 ... 64,0 ...58,0 Edytowane przez BuryKotZPiwnicy Czas edycji: 2014-01-13 o 08:29 |
|
|
|
#2151 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
|
#2152 |
|
Zakorzenienie
|
[1=d1b06f3951e378bb3fdc337 11a759ec9373c9f74_6556ad7 364f3f;44578440]Normalnie, napiszę Ci wieczorem na PW login i hasło i już
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.[/QUOTE] Ale super !! Dziękuję już na zapas ![]() A jak tam Twoje samopoczucie na dziś ? a tak w ogóle staję dziś na wadze, a tu 55,9 kg ![]() ![]() !!W końcu to 56 zniknęło
|
#2153 |
|
Konto usunięte
|
Dobrze, tylko od 4.45 nie śpię, bo musiałam siku i zaczynają mi się zaparcia a nie chcę na razie pić siemienia, wolę tylko brać kwas foliowy. Ogólnie jest ok. W piątek idę do lekarza
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#2154 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() najlpeiej jak zmienia się waga na x,9 niby np 0,1 kg się schudło ale zupełnia inna liczba z przodu cieszy ![]() [1=d1b06f3951e378bb3fdc337 11a759ec9373c9f74_6556ad7 364f3f;44580004]Dobrze, tylko od 4.45 nie śpię, bo musiałam siku i zaczynają mi się zaparcia a nie chcę na razie pić siemienia, wolę tylko brać kwas foliowy. Ogólnie jest ok. W piątek idę do lekarza ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.[/QUOTE] będziemy trzymać kciuki, żeby było wszystko dobrze uważaj na siebieja właśnie przyjechałam do lublina i już się rozpakowuję ale tego nie lubię :P właśnie wcinam śniadanko, a potem na uczelnie dobrze, że mam dopiero na 15
|
|
#2155 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Coraz bliżej do celu. Z tego, co patrzę na Twój podpis to zostało Ci tylko niecałe 3 kg do celu. ![]() U mnie na wadze dzisiaj też o 0,1 kg mniej. Wczoraj zjadłam na podwieczorek serek homo naturalny z mango i łyżeczką miodu. Pycha. :loveTak w ogóle to spojrzałam na Twój podpis i weszłam na wątek, do którego podałaś link. Cudne te kreacje dla Barbie, masz talent do tego.
Edytowane przez syklamen Czas edycji: 2014-01-13 o 11:27 |
|
|
|
|
#2156 |
|
Zakorzenienie
|
![]() mi się udało już rozpakować wreszcie ![]() Karolinek gdzie jesteś TŻ dalej Cię nie chcę z łóżka wypuścić ?
|
#2157 |
|
Zakorzenienie
|
jestem, jestem
wypuścił mnie o 5:50wiedziałam ,że naspamujecie, nawet nie próbuję tego nadrobić bo mam tylko godzinę i wracam do pracy przyjechałam do TŻa się spakować i wskoczyć na chwilę na orbitreka |
|
|
|
#2158 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ooooj to szybko Cię wypuścił chyba miał Cie dosyć ![]() ![]() ja do lublina przyjechałam z TŻ więc w drodze pół godziny byliśmy razem chociaż i teraz czekam do wieczora
|
|
#2159 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
kurde mam tak samo jak Ty-to pakowanie, nienawidzę tego zawsze czegoś zapomnę, a najbardziej nienawidzę jak przyjeżdżam do domu po ciemku i mam pięć toreb do wniesienia, buty, z pracy teczkę i jak jeszcze mam zakupy to jest masakra |
|
|
|
|
#2160 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
I też się nie cierpię pakować i rozpakowywać... czasem tego nie robię np. ![]() Cytat:
A jaka motywacja...
|
![]() |
Nowe wątki na forum Wspólne odchudzanie
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
| Narzędzia | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 01:34.

i nie wyszło tak źle
łącznie około 1246kcal
+drink
Ty przynajmniej zjadłaś pewnie wartościowe rzeczy, a ja same węgle i puste kalorie
Ja jem więcej od Ciebie na diecie bez cheatów. Z tą tylko różnicą, że bez słodyczy. Jakbyś poszła z tym jadłospisem na wątek, na którym można poprosić o ocenę to by Cię dziewczyny od góry do dołu zjechały.
Jutro ma być ładny jadłospis.

tylko masz pomysl jak ?

zawsze czegoś zapomnę, a najbardziej nienawidzę jak przyjeżdżam do domu po ciemku i mam pięć toreb do wniesienia, buty, z pracy teczkę i jak jeszcze mam zakupy to jest masakra