Płeć dzidziusiów poznajemy i imiona nadajemy. Mamusie V-VI 2014 cz.V - Strona 4 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-01-13, 23:35   #91
Ania0104
Zakorzenienie

Dot.: Płeć dzidziusiów poznajemy i imiona nadajemy. Mamusie V-VI 2014 cz.V

Cytat:
Napisane przez Ramona_85 Pokaż wiadomość
witaj
też czasami podczytuję watek mam czerwcowych, jednak jestem tutaj, tutaj trafiłam najpierw i zostaję, mimo że naprawdę po pół dnia nieobecności jest nadrabiania na kilka godzin

ale dziewczyny tu są niesamowite i przyjemnie je się czyta i nadrabia
aaaaaa już wiem wystarczyło przeczytać pierwszą stronę tamtego wątku

racja
Cytat:
Napisane przez sylvuniaa84 Pokaż wiadomość
Dobranoc dziewczyny.Ogladam film na TV 4 o ide w kime o 6.00 pobudka..
też go oglądam ... a oczy już podpieram palcami
dobranoc

Bartuś
- 15.07.09 r.
Dawidek - 13.06.14 r.
Ania0104 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-13, 23:38   #92
muffinka90
Zakorzenienie

Hej Aniu, zostan z nami, im nas wiecej tym weselej

A ja czekam na tzta, ale sie chyba nie doczekam, lece spac bo ten bilans z rana, nie chce mi sie, ale czas najwyzszy

"I ślubuję Ci...''

moje hobby- xxx
muffinka90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-13, 23:43   #93
Ramona_85
Zakorzenienie

ja też się żegnam na dziś juto mam zamiar troszkę dłużej pospać, idę tylko do południa do mięsnego, zrobię jakis obiadek i na wizytę
Ramona_85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-14, 00:54   #94
asiulka_22
Zakorzenienie

Witam nowe mamusie, milo ze wam się u nas podoba.
asiulka_22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-14, 07:12   #95
Myska0
Zakorzenienie

Witam się w nowym wątku
Brawa za ogarnięcie

Mąż wyszedł do pracy, a ja od 6 nie mogę spać i Was nadrobiłam nawet

Wklejałyście zdjęcia ciuszków - śliczne.. My nie mamy w tym miesiącu pieniędzy na takie zakupy, więc sobie darujemy, chociaż czekamy na poznanie płci i jak będzie chłopak to na odbiór rzeczy po chrześniaku Jak będzie dziewczynka, to trzeba będzie się zaopatrzyć we wszystko chyba..

O porodzie nawet na razie nie myślę. Ja sobie tłumaczę, że kiedyś kobiety w polu rodziły i pracowały dalej, więc muszę dać radę Planuję naturalnie oczywiście urodzić, ale zobaczymy jak to będzie. Mam nadzieję, że pójdzie mi szybko jak mojej mamie w trzech porodach i tego się trzymam..

Chyba się jeszcze położę, może usnę..

Trzymam kciuki za dzisiejsze wizyty

20.05.2014 ANIA

27.06.2015 JAŚ

26.01.2018 ZUZIA
Myska0 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-14, 07:19   #96
sylvuniaa84
Zadomowienie

Witam się z rana
dzisiejsza noc na szczęści bez koszmarów,bo ostatnie czasy to takie głupoty mi się śniły że nawet Wam tu nie pisałam.

Siostra wpadla wczoraj do mnie i film do 00,20 oglądałyśmy,zasnęłam koło 1.00 i już na nogach.O 10,30 jadę z siorkę zawiezć do pracy a sama dziś pożyczam jej furę i jadę na polowanko do pepco,chyba mnie wciągnęło jakiś cieńki kocyk bym chciała kupić...no i może spioszki ;p albo kaftanik... al miłe takie zakupy są
Córa zamiast lekcji ma dziś wycieczkę,nie daleko ale zawsze cos innego
Stary 2014-01-14, 07:38   #97
madziuuula
Zakorzenienie

GG do madziuuula

Dzień dobry
Ale żeście po nocy nawijały!

Kasian podziwia 100km! Kciuki żebyś zdążyła ale Ty chyba nie musksz się martwić o transport
Ja też wybieram szpital pod względem neonantologii choć u nas nAjlepsza porodówka tam gdzie praktycznie ma oddzialu nowoeodkowego:/

MamaKtosia mam przyjaciolke repa medycznego i jej lekarZe tez o cc gadaja jako najbezpieczniejszy dla dziecka, ja tam sie nie zgadzam toc to szok bez przygotowania:/ no chyba ze sn konczy sie cc to co innego ja tam za SN no ale wiadomo

Wysłane z mojego MIST przy użyciu Tapatalka

---------- Dopisano o 07:38 ---------- Poprzedni post napisano o 07:36 ----------

A i witAj Aniu

Wysłane z mojego MIST przy użyciu Tapatalka

[COLOR=Green]Nasza wielka miłość na maleńkich nóżkach
Marianek i Rysiu
madziuuula jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-14, 07:39   #98
justiwi
Wtajemniczenie

GG do justiwi

Cytat:
Napisane przez kasian86 Pokaż wiadomość
A no i właśnie problem taki, że musze dojechać 100km do szpitala tym razem, więc będę nogi zaciskać chyba
Bojciu kobieto to gdzie ty mieszkasz? Masz wpisaną lokalizację "Poznań" więc te 100km to już w ogóle szok

Lepiej żałować tego co się zrobilo
justiwi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-14, 07:48   #99
paulka0212
Wtajemniczenie

Dzień doberek

Witam nową mamusie

Około 4 nudziło sie komuś na podwórku, i zadzwonił domofonem wszystkich pobudził a to już nie spanie po takiej pobudce.....

Leże jeszcze w łóżeczku, a wstawać mi się nie chce, masakra.... No ale trzeba ogarnąć się tu i uwdzie

Już jutro USG, w końcu!!!!!

No i oczywiście kciuki za wizytujące Ramone i Lucynke

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.

03.09.2011 - Szczęśliwa mężatka

24.09.2013 3w1

13.05.2014 Najszczęśliwsza Mama pod słońcem

Zosia 2645g 52cm 10pkt
Ania 2475 50cm 10pkt

Edytowane przez paulka0212
Czas edycji: 2014-01-14 o 07:59
paulka0212 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-14, 07:54   #100
Aldrin
Zakorzenienie

Witajcie we wtorkowy poranek

Cytat:
Napisane przez sylvuniaa84 Pokaż wiadomość
Witam sie w nowym wątku!!!

Kochane jutro chyba znowu jade do Pepco bo dzis na szybko byłam :/
I sama nie wiedziałam czy brac te bodziaki bo to długi rękaw...myślicie ze założę je dziecku? Czy raczej patrzeć na krótkie? Jakie wy kupujcie na czerwiec? Kurczę i te 56 sa takie tycie te ubranka ze nie wiem czy to za małe nie bedzie....

Ja planuje kupić, nigdy nie wiadomo jaka będzie pogoda

Cytat:
Napisane przez Ania0104 Pokaż wiadomość

to ja się też przywitam Jestem mamą Bartusia a 6 czerwca znów zostanę mamą
Dzisiaj zaczęłam 20 tc

Nie wiem dlaczego są dwa wątki mam czerwcowych ... byłam tam i przyszłam też do Was

zaświadczam
witam dziewczyny już wyjaśniły 2 wątki

W niedziele jedni znajomi dowiedzieli się o ciąży i jakoś przez przypadek stwierdziłam, że chce sobie piłkę do ćwiczeń kupić, wczoraj wieczorem ten znajomy mi przywiózł swoją, bo on z niej nie korzysta, więc mi się bardziej przyda teraz tylko znaleźć fajne ćwiczenia i sobie hopsać na piłce
Stary 2014-01-14, 08:00   #101
justiwi
Wtajemniczenie

GG do justiwi

Tak w ogóle to Dzień dobry wszystkim Ja dziś wyspałam się 6 godzinach snu i nie wiedziałam dlaczego bo jestem śpiochem i przed 10 się z łóżka nie podnoszę.
Zapomniałam, że jestem na zwolnieniu więc się nie męczę i nie potrzebuję tyle wypoczywać, hehe

Stary 2014-01-14, 08:03   #102
agus7ia
Raczkowanie

Witam z rana.

Witam rowniez nowa mamjsie

Kasian mam do Ciebie pytanie. Jak zamierzasz dojechac do szpitala jak cie zlapie w ciagu dnia, a maz bedzie w pracy? Ja mam ten sam problem co ty, moze nie mam 100 km, ale 60 na pewno i najbardziej boje sie ze jak mnie zlapie w srodku dnia to nie bedzie mial mnie kto do szpitala zawiesc.
Stary 2014-01-14, 08:04   #103
martuszka0
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez muffinka90 Pokaż wiadomość
Asia nie ma sprawy

Pallas nie bierz do glowy koszmarnych opowiesci, serio, ja sie porodu nie balam, bo stwierdzilam, ze co tu rozmyslac, poki sie sama nie dowiem jak to boli nie bede sie nakrecac, pojde i urodze. Oczywiscie nie nastawialam sie na wczasy, ale spodziewalam sie jakiejs masakry, a serio to bylo... nudno wiekszosc czasu i cholernie chcialo mi sie kopytek wszystko jest do przezycia, ja tam wole isc rodzic niz zeby borowac
Kopytka mnie rozwaliły to może na porodówce też będę mysląła o jakimś jedzonku
Cytat:
no i tylko takie rzeczy chcę słyszeć
a prawda jest taka, że jesli któraś źle przeszła przez poród, to będzie straszyć... mam taką znajomą, która jakiś czas temu non stop mnie straszyła, a mimo to zaszła 3. raz w ciążę - to jak jej zadałam pytanie, dlaczego skoro poród był dla niej horrorem, to nie wiedział co odpowiedzieć, głupio jej się zrobiło
zgadzam się, że jak któraś kobieta źle przechodziła poród to odradza itd...
Cytat:
moja szwagierka swój pierwszy poród określiła jako ból przy mega zatwardzeniu, bo na takowe od lat paru cierpiała
oooo to mogę już sobie porównać ten ból, bo ja właśnie zmagam się z zaparciami oj, nie bedzie łatwo
Cytat:
Napisane przez beatusia10 Pokaż wiadomość
hmm, no widzicie.. a mój lekarz mnie wyśmiał, jak powiedziałam, że poród naturalny jest generalnie lepszy i dla matki, i dla dziecka. to samo powiedział bardzo dobry neurolog. no więc ja sama nie wiem.. gdybym miała wybór, to rodziłabym naturalnie, a tak- nie mam wyjścia i nie mam rozkminy
idę spać Kochane, tak mnie zestresowały te foteliki, że padam.. ale za to dowiedziałam się, że jest z fisher price fotelik 0-13kg, który ma 4pkt ADAC i kosztuje 190zł muszę się tematowi bliżej przyjrzeć, ale w razie W jakieś minimalne pojęcie mam słodkich snów i do jutra
dziwni ci lekarze... aż z ciekawości zapytam mojej gin o poród, ciekawe co powie
Cytat:
Napisane przez muffinka90 Pokaż wiadomość
Ramona kopytka to pryszcz, najbardzie w trakcie porodu stresowalo mnie, ze rano wychodzac z domu wyjelam kaaawal szynki do upieczenia, zakladajac ze ide na ktg (szpital mam ''pod domem'') i zaraz wracam. No i zamartwialam sie czy mi sie nie zepsuje, a jak nie to czy tz dobrze upiecze koniec koncow: dziecko sie urodzilo, mieso nie zepsulo, a tz upiekl najlepsza szynke jaka jadlam (po szpitalnym wikcie wszystko smakuje nieziemsko) konsultujac sie z moja mama przez telefon
szynka jeszcze lepsza niesamowite hihi
Cytat:
Napisane przez JJJustynAAA Pokaż wiadomość
mamaktosia w sumie to ja non stop słyszę żebym się wysypiała teraz na zapas (nie wiem jak to się robi) no i żebym korzystała... Bo potem cięzko... I tak się zastanawiam czy faktycznie dziecko zabiera nam 90% życia ???? dziecko to radość szczęście a nie taki dramat chyba nie ???
a ja słyszałam, że własnie przy takim noworodku jest najlepiej, bo on ciągle śpi i w tym czasie co on śpi też możesz spać, albo zając się tym co lubisz mam nadzieję, że moje dziecko będzie spokojne i da mi odsapnąć później zaczynają się schody....
Cytat:
Napisane przez asiulka_22 Pokaż wiadomość
Witam nowe mamusie, milo ze wam się u nas podoba.
spać nie możesz?

Dzień dobry

Zatoki mnie zawalone, po śniadaniu cukier w normie
Dziś będzie dobry dzień
mam zamiar pozamawiać wkłady poporodowe, pieluchy tetrowe i inne duperelki. Powiedzcie, ile tego zamawiać????????

Miłego dnia
martuszka0 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-14, 08:09   #104
Nikii89
Zakorzenienie

Anulka gratuluję 19tc

Madziula czasem coś nabazgrali , ale ciężko jest go do tego namówić.

Kasian a to jeszcze gorszy wyczyn by był z tymi stopami

Niegrzeczna to dziś Ci Iga zaszalała do późna

Pallas napisze Ci jak było u mnie w szpitalu Pierwsze danie dziecka na brzuch to świecisz gołym tyłkiem , bo rodzisz łożysko i Cię szyją.Po zszyciu zabezpieczyli mi tylko te krwawienie, dając wielką podpaskę między nogi i potem przykryli jakimś prześcieradłem. Więc potem gołym tyłkiem nie świeciłam.Miałam ją rozpinaną na środku i synek leżał koło mnie i miał łatwy dostęp do piersi.
Co do SN czy CC , ja rodziłam SN i powiem Ci że takie straszne to nie było, fakt że przy skurczach trochę bolało, ale po zobaczeniu dziecka zapomniałam o tym i w sumie potem się dobrze czułam, aż zamiast odpoczywać już na Sali poprosiłam aby mi dziecko przywieźli Dyskomfort czułam tylko przy siedzeniu i kichaniu bo mnie szwy ciągły. Zaś bratowa rodziła CC i powiedziała że nigdy więcej , że ciężko dochodziła do siebie, nie mogła dźwigać itp. I że następne chciałaby SN rodzić.
I mogę Ci powiedzieć że zdecydowałam się szybko na drugie dziecko , bo po pierwsze uważam że poród straszny nie jest i jest to piękne przeżycie , a po drugie chcę aby syn miał rodzeństwo z małą różnicą wiekową

Kasian poczujesz pierwszy skurcz to już do auta i jedziecie

Sylvunia pogoda lubi być różna więc trzeba się we wszystko zabezpieczyć

Justyna jasne że dziecko to szczęście , ale też trzeba pamiętac że nie zawsze jest różowo

Ania0104 witaj Gratuluję połówki
A dwa wątki sa dlatego że ponieważ jedna czerwcówka stwierdziła że jest tu za dużo osób , i dużo jest potem czytania i założyła tylko 1 miesięczny wątek

Paulka dobrze że już jutro bo mnie ciekawość zżera kto tam u Ciebie mieszka A na którą masz ??
Ja też jutro jadę na USG , ciekawe czy Majka się potwierdzi No ale i tak ważniejsze czy wszystko jest OK. bo po ostatnim usg za bardzo nie wiem.

Aldrin to fajnie , że znajomy Ci piłkę przywiózł

Dzień dobry
TŻ w pracy więc u Nas znów spanie do 7
Dziś na obiad robię jarzynową, puree +mielone i zrobiłabym jakąś sałatkę , ale w lodówce brak produktów a do sklepu trochę drogi mam …. Chyba że poślę TŻ po pracy do sklepu i potem na szybko zrobię sałatkę

Ale przyznam że wczoraj zaszalałyście z tym pisaniem :P
Stary 2014-01-14, 08:11   #105
ab_cd
Rozeznanie

Witam mamusie w nowym watku, od dzis jestem na zwolnieniu wiec automatycznie duzo wecej czasu ale z przyzwyczajenia wstałam o 7 tak jak mąż. Wczoraj byłam na badaniach, z Michasiem wszystko dobrze mały kopał podczas badań, szyjka długa zamknięta, łożysko idzie już do góry, wiec jest wszystko dobrze. Oprócz mojej anemii, która powoduje skurcze łydki i krwawienie dziąseł. Mam brać magnez oraz żelazo. Dała mi skierowanie na mocz, morfologię, obciążenie glukozą, oraz toxoplazmoze. Musze wrocic i poczytać na temat tej glukozy bo widziałam, że juz ten temat był poruszany.
Rozmawiałam z nią o tych skurczach brzuszka powiedziała, że jesli nie są one często (częściej niż co półtorej godziny) to mam sie tym nie martwić.

Poza tym ostatnio dostaliśmy na pożyczenie od kuzynki meża przepiekne chłopiece ubranka(maja 2 letniego synka). Wiec za duzo w ubrania nie bede inwestować. Ich synek był z grudnia wiec cos na pewno bede musiała kupic ale i tak mamy już sporo.

Teraz chyba zajmę się kompletowaniem całej chemii dziecięcej, mascie, oliwki, itp itd. Będę juz tu na bieżąco to na pewno cos juz nadrobie

oj troche sie rozpisałam, mam nadzieje ze jeszcze nie ktore mamusie mnie kojarza
ab_cd jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-14, 08:15   #106
Nikii89
Zakorzenienie

Martuszka wkładów poporodowych to ja miałam 4 paczki z czego tylko 3 zużyte. A tetrowych 15 szt i spokojnie mi wystarczyło

---------- Dopisano o 08:15 ---------- Poprzedni post napisano o 08:12 ----------

Ab_cd witaj jasne że pamiętamy
Super że z Michasiem wszystko dobrze a anemia często u ciężarnych się pojawia , ja miałam prawie całą poprzednią ciążę.

Fajnie że możecie od kogoś pozyczyć ubranka , zawsze to jakiś koszt mniej
Stary 2014-01-14, 08:17   #107
beatusia10
Wtajemniczenie

Cytat:
woow, co to za fotelik? ten, który wkleiłaś to faktycznie tani jak na 4 pkt
http://allegro.pl/fotelik-0-13-beone...874101890.html
beatusia10 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-14, 08:18   #108
muffinka90
Zakorzenienie

martuszka ja zamowilam 3 paczki podkladow, tetry mialam cos kolo 20 szt. dziec ulewal strasznie i w kolko pralam

ab_cd

"I ślubuję Ci...''

moje hobby- xxx

Edytowane przez muffinka90
Czas edycji: 2014-01-14 o 08:20
muffinka90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-14, 08:18   #109
paulka0212
Wtajemniczenie

Nikii na 12.15 ale znając życie pan doktor się spóźni....
A Ty kochana na którą?

03.09.2011 - Szczęśliwa mężatka

24.09.2013 3w1

13.05.2014 Najszczęśliwsza Mama pod słońcem

Zosia 2645g 52cm 10pkt
Ania 2475 50cm 10pkt

paulka0212 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2014-01-14, 08:20   #110
Aldrin
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ab_cd Pokaż wiadomość
Witam mamusie w nowym watku, od dzis jestem na zwolnieniu wiec automatycznie duzo wecej czasu ale z przyzwyczajenia wstałam o 7 tak jak mąż. Wczoraj byłam na badaniach, z Michasiem wszystko dobrze mały kopał podczas badań, szyjka długa zamknięta, łożysko idzie już do góry, wiec jest wszystko dobrze. Oprócz mojej anemii, która powoduje skurcze łydki i krwawienie dziąseł. Mam brać magnez oraz żelazo. Dała mi skierowanie na mocz, morfologię, obciążenie glukozą, oraz toxoplazmoze. Musze wrocic i poczytać na temat tej glukozy bo widziałam, że juz ten temat był poruszany.
Rozmawiałam z nią o tych skurczach brzuszka powiedziała, że jesli nie są one często (częściej niż co półtorej godziny) to mam sie tym nie martwić.

Poza tym ostatnio dostaliśmy na pożyczenie od kuzynki meża przepiekne chłopiece ubranka(maja 2 letniego synka). Wiec za duzo w ubrania nie bede inwestować. Ich synek był z grudnia wiec cos na pewno bede musiała kupic ale i tak mamy już sporo.

Teraz chyba zajmę się kompletowaniem całej chemii dziecięcej, mascie, oliwki, itp itd. Będę juz tu na bieżąco to na pewno cos juz nadrobie

oj troche sie rozpisałam, mam nadzieje ze jeszcze nie ktore mamusie mnie kojarza
pewnie, ze pamiętamy, no i super, że będziesz mogła być z nami częściej
anemie podobno dużo ciężarnych ma i dobrze, że z maluszkiem wszystko dobrze
Stary 2014-01-14, 08:26   #111
ab_cd
Rozeznanie

Nikii właśnie czytałam Twoją wypowiedź na temat porodów, nie ukrywam że sama się tego bardzo boję, ale takie wpisy na ten temat mogę czytać jakos bedzie trzeba dać rade. No i sama tez bym chciała rodzić naturalnie.

Ty robisz mielone, a ja chyba schabowe z piersi kurczaka i marchewka z jablkem do tego. Tylko nie wiem czy wszystko w domu jest :/
Dziś czeka mnie jeszcze ogarnianie mieszkania - weekend byli gosci nie bylo kiedy zrobić prania i posprzątać.

A mam jeszcze pytanie - dostalam zwolnienie na 4 tygodnie, z mozliwościa chodzenia. U nas bardzo straszą kontrolami z Zusu co w przypadku jesli pojde do sklepu, na miasto.... przeciez cały czas nie bede siedziała w mieszkaniu, a bede miała kontrole? Czy ktoras z Was na zwolnieniu była skontrolowana? Znajoma miała kontrole u siebie w pracy ale ona prowadzi własną działalnośc - jest fryzjerka, na szczescie tego dnia jej nie bylo w pracy ale zazwyczaj na zwolnieniu i tak od czasu do czasu pracowała.
ab_cd jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-14, 08:38   #112
Lucynka20xd
Wtajemniczenie

GG do Lucynka20xd

Dzień dobry!

Ale naskrobałyście wczoraj

Dzisiaj wizyta o 15 więc trzymajcie kciuki

Ja też trzymam za pozostałe wizytujące
Trzeba zjeść śniadanie i się trochę ogarnąć

Kocham , Tęsknie, Czekam . . . ♥♥♥♥♥

Adrianek ♥♥
30.05.2014 /3700g,59cm/

http://www.suwaczki.com/tickers/relg2n0aqox8ccd7.png

Lucynka20xd jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-14, 08:38   #113
Ramona_85
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez martuszka0 Pokaż wiadomość

Zatoki mnie zawalone, po śniadaniu cukier w normie
Dziś będzie dobry dzień
mam zamiar pozamawiać wkłady poporodowe, pieluchy tetrowe i inne duperelki. Powiedzcie, ile tego zamawiać????????
ja mam póki co 6 tetrowych, 2 tetrowe kolorowe, 2 flanelowe białe i 1 flanelową kolorową, dokupię jeszcze z 4 tetrowe i 2 kolorowe i na tyle, reszta wyjdzie w praniu jak to będzie moja szwagierka miała 6 tetrowych białych i 6 kolorowych i to jej wystarczyło

dzięki
to jest firma nania - dobra, a FP to chyba jakiś model czy coś

Cytat:
Napisane przez Nikii89 Pokaż wiadomość
Martuszka wkładów poporodowych to ja miałam 4 paczki z czego tylko 3 zużyte. A tetrowych 15 szt i spokojnie mi wystarczyło

dzień dobry
wzięłam tabletkę, teraz czekam, aż będę mogła coś zjeść, wypić

Edytowane przez Ramona_85
Czas edycji: 2014-01-14 o 08:40
Stary 2014-01-14, 08:40   #114
Lucynka20xd
Wtajemniczenie

GG do Lucynka20xd

Cytat:
Nikii właśnie czytałam Twoją wypowiedź na temat porodów, nie ukrywam że sama się tego bardzo boję, ale takie wpisy na ten temat mogę czytać jakos bedzie trzeba dać rade. No i sama tez bym chciała rodzić naturalnie.

Ty robisz mielone, a ja chyba schabowe z piersi kurczaka i marchewka z jablkem do tego. Tylko nie wiem czy wszystko w domu jest :/
Dziś czeka mnie jeszcze ogarnianie mieszkania - weekend byli gosci nie bylo kiedy zrobić prania i posprzątać.

A mam jeszcze pytanie - dostalam zwolnienie na 4 tygodnie, z mozliwościa chodzenia. U nas bardzo straszą kontrolami z Zusu co w przypadku jesli pojde do sklepu, na miasto.... przeciez cały czas nie bede siedziała w mieszkaniu, a bede miała kontrole? Czy ktoras z Was na zwolnieniu była skontrolowana? Znajoma miała kontrole u siebie w pracy ale ona prowadzi własną działalnośc - jest fryzjerka, na szczescie tego dnia jej nie bylo w pracy ale zazwyczaj na zwolnieniu i tak od czasu do czasu pracowała.

ja takiej kontroli nie miałam, jestem na zwolnieniu od października.

Kocham , Tęsknie, Czekam . . . ♥♥♥♥♥

Adrianek ♥♥
30.05.2014 /3700g,59cm/

http://www.suwaczki.com/tickers/relg2n0aqox8ccd7.png

Lucynka20xd jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-14, 08:42   #115
naiat
Zakorzenienie

Jak mnie tu dziś jescze zobaczycie to wygońcie - muszę pisać pracę a nie na wizażu siedzieć

Co do porodu to ja jeszcze nie wiem czy będzie sn czy cc. Zdecyduję razem z lekarzem, mam sporą wadę wzroku, a wiem, że to może być przesłanką do cc. Porodu ogólnie się nie boję tzn. bólu, kobiety od zawsze rodziły i dawały radę to i ja dam Poza tym kiedyś to można było pomarzyć o jakimkolwiek znieczuleniu a teraz jest jakieś wyjście. Oby tylko z Maleństwem było w porządku.
Stary 2014-01-14, 08:43   #116
Aldrin
Zakorzenienie

Cytat:

Co prawda nie znam się dokładnie na kontrolach z zusu ale jak l4 jest z możliwością chodzenia to chyba można chodzić wszędzie a jakby było leżące to wtedy trzeba uważać na kontrole
Stary 2014-01-14, 08:44   #117
naiat
Zakorzenienie

Aha i za wszystkie wizytujące.
Stary 2014-01-14, 08:52   #118
kasian86
Zakorzenienie

GG do kasian86

Cześć dziewczyny

U nas dzisiaj straszna noc, najpierw nie mogłam zasnąć i się walałam do 24, a potem od 1 się zaczął koncert Hani, który ostatecznie zakończył się o 4.20.. potem nie spałam do 5, bo czuwałam, żeby ostatecznie Hania obudziła się o 6.20.. także umieram mówiąc krótko
I tu moje pytanie: brałyście może apap w ciąży?

Ania0104 jest wątek czerwcówek, bo było dużo mamusiek z terminami na maj i czerwiec, ale tutaj też są mamy z terminami na czerwiec, bo były tu od początku, przed założeniem wątku tylko dla czerwcówek i się zżyły z reszta i witaj

Madziuula no dzięki za kciuki, myślę, że będę Was informować na bieżąco to najwyżej pomożecie mi urodzić w samochodzie

Justiwi, wyprowadzilam się z Poznania w zeszłym roku, zapomniałam to zmienić.

Agus7ia jak możesz będzie w biurze to 5 minut i jest u mnie, a jeśli na wyjeździe akurat to nie wiem będą musieli tak ustalać z moim tatą wyjazdy żeby zawsze któryś był w pobliżu albo ewentualnie sama się zawiozę

Nikii dokładnie, pierwszy skurcz i jadę

Martuszka za cukier!

Ab_cd pamiętamy
Co do kontroli to chyba tylko tak straszą ja chodzę po mieście normalnie

No to miłego dnia dziewczyny

Trzymam kciuki za wizyty
kasian86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-14, 08:57   #119
Ramona_85
Zakorzenienie

Cytat:
jeśli masz z możliwością chodzenia, nic nie mogą Ci zrobić, natomiast nie możesz wykonywać cięższych prac, gdyby na tym Cię przyłapali

---------- Dopisano o 08:57 ---------- Poprzedni post napisano o 08:54 ----------

Cytat:
Napisane przez kasian86 Pokaż wiadomość
I tu moje pytanie: brałyście może apap w ciąży?

do tej pory jakieś 3 tabletki, ale to w ostateczności już, jak mnie dopadnie taki ból migrenowy .
Stary 2014-01-14, 08:58   #120
justiwi
Wtajemniczenie

GG do justiwi

Cytat:
jeśli masz z możliwością chodzenia, nic nie mogą Ci zrobić, natomiast nie możesz wykonywać cięższych prac, gdyby na tym Cię przyłapali

Czyli żadnego rąbania drewna ani spaceru farmera

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Narzędzia

Zasady wysyłania wiadomości