|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4261 | ||
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamy styczniowo-lutowe (XIII) ROCZKUJEMY! ;)
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() własnie dopchałam małęgo butlą, bo akurat dzis po kąpieli nie zjadł - pierwszy raz mu sie zdarzyło- to teraz mu dałam, zanim sie obudzi ![]() ![]() dzieki za pocieszonko- niezawodne jestescie ![]() AGA- trzymam ![]() Życze stosunkowo udanego wieczoru wszystkim tym, które mają taką mozliwosc ![]() zmykam ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4262 | |||
Zakorzenienie
|
własnie się ładuje
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 22:38 ---------- Poprzedni post napisano o 22:35 ---------- a w ogóle muszę Wam powiedzieć, że jak odbieram Filipa od teściowej, to on się tak bardzo cieszy jak mnie widzi, normalnie usmiech od ucha do ucha, cały czas powtarza mama i popisuje się szaleniec mały: chodzi w kółko, koci grzbiet robi, tańczy, piszczy ![]() a wiecie jak robi perliczka? ![]() ![]()
![]() |
#4263 |
Zakorzenienie
|
Zrobilam te ciasteczka cytrynowe
![]() Dalam soku z 3/4 cytryny i powiem Wam, ze w ogole jej nie czuc, takze smialo dawajcie z calej. Rzeczywiscie sporo rosna! Poza tym jak dla mnie sa za slodkie... Czy tylko mnie szlag trafial przy formowaniu? ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4264 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
http://www.skladkazus.pl/artykul,284...howawczym.html |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4265 | |||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#4266 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
kciuki zaciśnięte ![]() u nas znowu porażka jedzeniowa... a było już tak fajnie, Kuba nie zjadał dużo ale przynajmniej codziennie coś i otwierał buzię a teraz... kaszka jest be od samego popatrzenia na nią, zupki też, owocki jak ma dzień, od 3 dni nie ma, dzisiaj dałam mu naszej zupy (jarzynowa na kurczaku z kulkami z kaszy jaglanej), zjadł kilka łyżeczek, mięsko pomemlał, potem zjadł kawałek bułeczki i tyle. Cycek jest non stop, tego jeszcze nie było , czasem co 15 min. Noce kiepskie, pobudki co 1,5-2 h, nie można wyjąć cycka bo płacz niesamowity. Powiedźcie, że to minie ![]() ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#4267 |
Zakorzenienie
|
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;44649097]wychowawczy wlicza się do emerytury, ale jako okres bezskładkowy dla pracodawcy - on je ma tylko rozliczyć, obliczyć:
http://www.skladkazus.pl/artykul,284...howawczym.html[/QUOTE] dziekować ![]() http://www.zara.com/pl/pl/dzieci/nie...0p1296142.html mamy chłopców patrzcie, fajny dośc, niby sweterek ale jak marynarka ![]()
#4268 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Z tym, ze moja "jadalnia" jest jednoczesnie salonem, sypialnia i pokojem dzieciecym ![]() [1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;44648219] współczuję :/ weź pod uwagę też, że pełnia...[/QUOTE] Seriooo to moze miec znaczenie...? Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4269 | |
Zakorzenienie
|
no to się chwalę
![]() Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 22:58 ---------- Poprzedni post napisano o 22:54 ---------- fajny pojemnik na zabawki na kółkach http://www.pepco.pl/gazetka#6
![]() |
#4270 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4271 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale superowy !!! smialismy sie z tż na końcu, w ogóle Hanie mi przypomina z zachowania ![]() a jak tam wyprawa do ikei ???
![]() |
#4272 |
Zadomowienie
|
![]() nie ma mnie na pierwszej stronie, bo nie chcę nikomu ułatwiać skojarzenia mnie z forum. Sytuacja niezbyt podobna do tej hje, bo mnie się nikt nie włamał nigdzie ![]() ![]() nie odzywam się... bo nie ![]() ![]() DZIĘKUJĘ za wszystkie Oleczkowe życzenia, w w niedzielę robię roczek a w następna chrzciny a to też mi trochę myśli i uwagi pożera. jutro idę do księdza i też ciul wie czego się mogę spodziewać ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
![]() ![]() |
![]() |
#4273 |
Zadomowienie
|
ja tez 3 stycznia bylam z ciastem pozegnac sie z koelzankami z pracy
ale do siedziby dyrektorstwa nie pojechalam tak mnie potraktowali ale w sumie moze moglam pojechac moze by bylo im glupio szczegolnie tej mojej kolezance bliskiej niegdys |
![]() ![]() |
![]() |
#4274 |
Zakorzenienie
|
Nancy fotki będą po niedzieli.
![]() ![]() W ogóle to miałam kupić body, a nie bluzkę ale nie było Zuzki rozmiaru. Więc bluzkę wsadzę pod sukienkę i będzie git ![]() Był jeszcze do tego sweterek-narzutka, ale mało praktyczny i się nie zdecydowaliśmy ![]() Nie śpimy od 6 , ale tylko jedna pobudka o 1 na mleczko, więc nie jest źle. Wysyłane z mojego GT-I8160 za pomocą Tapatalk 2 |
![]() ![]() |
![]() |
#4275 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() [1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;44649097]wychowawczy wlicza się do emerytury, ale jako okres bezskładkowy dla pracodawcy - on je ma tylko rozliczyć, obliczyć: http://www.skladkazus.pl/artykul,284...howawczym.html[/QUOTE] O to to to...dokładnie:thumbup: A co do wychowawczego z mopsu...ciekawe jaki prog..i czy biorą jak do rodzinnego...z pitu,bo dla mnie to porazka...a tych progów nie mogę znaleźć, ale pewnie i tak się nie lapiemy, jaj zwykle przez te KOKOSY!:banghead::banghea d: Sent from my GT-S5830 using Wizaz Forum mobile app
Wirtualne poznanie ... 13.10.2009r. ![]() Ślub ... 06.08.2011 r. ANTOŚ 18.02.2013 "Jeśli zastanowisz się nad tym, aby przerwać dążenie do celu, przypomnij sobie, dlaczego zaczęłaś do niego dążyć." ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4276 | ||||||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Powiem Wam jeszcze że moja bratanica przestała mówić na swoją mamę - mama, tylko mówi tak jak inni: Talka albo Talia ( od Natalia) ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Wiem że nie popieracie prowadzania za rączki ale napisze Wam co moja Oli wyprawia. Zwiedza cały dom: łazienkę, pokoje, kuchnię, rundka dookoła łąwy i odpoczynek na krzesełku, potarmosi lampkę (od krzesełka uczydełka), książeczkę, zaglądnie co w pudle z zabawkami i podpiera się jedną rączką o krzesełko i wstaje i jest gotowa na kolejny rajd. Dzisiaj przyjeżdża moja siostra, mam nadzieje że Oliwce przeszedł boj, bo osotatnio nawet zdjęcia sobie ne dała znią zrobic.
![]() |
#4277 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Siema Laski ![]() To tak, ja, jak Charlizz, po ostatnich kwasach(?) sobie na chwilkę wzięłam urlopik ![]() Po prostu potrzeba mi było troszkę dystansu nabrać do tego wszystkiego. Więcej tłumaczyć nie będę, wiecie, jaki mam charakter od samego początku forum. Wiecie, że mówię, co myślę i wiecie, że mam niewyparzoną papaję ![]() I przyszłość przewiduję Czytałam Was codziennie ![]() Przede wszystkim ogromne całuski dla tych roczniaków, którym nie złożyłam jeszcze życzeń ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4278 |
Zakorzenienie
|
Hej dziewczyny, u nas noc koszmarna... Amelka sie budziła co chwile, nie wiem o co jej chodziło...chyba jej kolejny ząb idzie, bo znowu ma wzdęcia. Swoją drogą dziwny objaw idących zębów co nie? zęby idą to ma wzdęcia. Ale co sie dziwić, moim objawem ciązy była wysypka na dłoniach, której nigdy nie mialam wczęsniej
![]() ![]() Czas stresu się dla mnie zaczął, od rana boli mnie brzuch. Sny też jakieś dziwne, np dziś mi się sniło, ze mój tzt ma odre;] ODNOŚNIE WYCHOWAWCZEGO: laski, jeśli nie przekraczacie dochodu na os 539 zł to śmiało można się starać o rodzinne i dodatek wychowawczy (jeśli sie pracowalo i jest na wych) jeśli komuś przekracza mała suma typu 10,20 zł może napisać pismo i jest szansa, ze taki dodatek dostanie. Bokeh, Ty nawet jesli masz urlop do marca, to i tak możesz 2 tygodnie przed końcem urlopu napisać podanie o urlop wychowawczy. Nawet możesz popracować chwile i napisać podanie o wychowawczy. Amelka wczoraj sobie troszke pochodziła po pokoju ![]() ![]() Dziewczyny, czy Wasze maluszki jadły już mięso wieprzowe?
cel : piękne ujędrnione ciało waga: 48, 60cm w brzucholu. Edytowane przez Delicjanka Czas edycji: 2014-01-17 o 07:30 |
![]() ![]() |
![]() |
#4279 | ||||||
Wtajemniczenie
|
Dzień dobry
![]() Cytat:
Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;44648219] fajne tulenie, prawda? ![]() [/QUOTE] Tulenie było fajne, ale dopełnieniem by było spanie chociaż do 7 ![]() ![]() [1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;44648276]sika, znacząc teren ![]() ![]() Kciuki!!! Cytat:
![]() Ja tam lubię się bawić w formowanki ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Tak ładnie Dominik mi już spał, do 7, nawet do 7.30. A od tygodnia 6.30 to luksus ![]() ![]() Delicjanko ja schab do zupek dodaję czasem Edytowane przez scotasia Czas edycji: 2014-01-17 o 07:37 |
||||||
![]() ![]() |
![]() |
#4280 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Moja jadła ale z takiej wiejskiej świnki a nie sklepowe. Swoją droga wczoraj miałyśmy niespodzinkę w pieluszce (normlanie jest jedna qupa dziennie na nocnik), a tu wieczorkiem słyszę plask i taka mała jajeczniczka z wyraźnymi czerownymi krupkami jakby marchewka. Mogło to mieć związek z tym że mama jej troszke kapuśniaka dała. A co dziwniejsz ja dzisiaj rano podobnie z tym że ja nie jadłam kapuśniaka ![]()
![]() |
#4281 |
Zakorzenienie
|
Bo wlasnie chcialabym dziś zrobić na obiad pulpety z sosem jogurtowo koperkowym ;] a mieso mielone mam z łopatki i mysle ze dam tszke Amelce;]
![]() |
#4282 |
Zakorzenienie
|
witam się z rana
![]() nie mam siły, idę sobie kawę zrobić, bo zasypiam na siedząco, to co mój Kubuś dzisiaj w nocy wyczyniał to przechodzi ludzkie pojęcie. Jestem beznadziejną matką ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4283 |
Zakorzenienie
|
W kwestii wychowawczego jeszcze: ja jestem teraz do 03.03 na wypoczynkowym, później ide na wychowawczy, z tym, że wychowawczy jest tylko przez rok wypłacany z dodatku z MOPSu, i tak jak Deli mówi, próg jest 539, biorą wtedy pod uwagę tylko dochód męża.
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4284 |
Zakorzenienie
|
Deli ja dawałam tylko schabik ze słoiczka.
|
![]() ![]() |
![]() |
#4285 |
Zakorzenienie
|
![]() |
#4286 |
Zakorzenienie
|
hope nie poznałam Cię
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4287 |
Zakorzenienie
|
Hope, na pewno rok? ja czytalam ze dwa;> ale może się zmieniło. Rad czy nie rad i tak bede musiała isc do roboty w wakacje;p
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4288 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale szczerze dziewczyny, ja już zluzowałam porty z tym jedzeniem. Tzn nie wypasam na byle czym, nie daję czego popadnie, ale je normalne kaszki, ode mnie z obiadu co może to je. Wczoraj wpieprzał dupkę od pizzy i oglądał w11 ![]() Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4289 |
Zakorzenienie
|
Charlizz...Hope...
![]() ![]() ![]() Nam rodzinny nie przysługuje..za,duzo zarabiamy...więc i wychowawczy nie, ale moze jak przyjdą pity za 2013...to wtedy mam się jakoś uda...?? Sent from my GT-S5830 using Wizaz Forum mobile app
Wirtualne poznanie ... 13.10.2009r. ![]() Ślub ... 06.08.2011 r. ANTOŚ 18.02.2013 "Jeśli zastanowisz się nad tym, aby przerwać dążenie do celu, przypomnij sobie, dlaczego zaczęłaś do niego dążyć." ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4290 | |
Zakorzenienie
|
chciałam wyglądać analogicznie do charakteru
![]() Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
Narzędzia | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:10.