Mamy styczniowo-lutowe (XIII) ROCZKUJEMY! ;) - Strona 143 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-01-16, 21:24   #4261
sylwietta1988
Zakorzenienie

Dot.: Mamy styczniowo-lutowe (XIII) ROCZKUJEMY! ;)

Cytat:
Napisane przez pstryczek84 Pokaż wiadomość
jednak angina
dostalam penicylyne na 10 dni. lekarz powiedzial ze moge karmic. Prawda to?
w sumie przy porodzie tez dostalam penicylyne
aha, no i zwolnienie od jutra od nastenego piatku
to sie wybyczysz zdrowiej
Cytat:
Napisane przez hje Pokaż wiadomość

Scotasia, oj słodko Też bym się chciała poprzytulać z Fusiu przed snem, ale jej to wręcz przeszkadza Ale też dzisiaj fajnie zasnęła - na brzuszku i z dupcią do góry Ostatni raz spała tak za noworodka
a u nas zasypianie wygląda następująco: kąpiel (jak widze, ze oczy trze to siup do wanny) potem butla na moich kolanach, zje, wpakuje sobie smoka do buzi i odwraca sie do mnie- tzn siada mi na kolanach przodem do mnie, obejmuje łapkami i tak sie kołyszemy, aż zasnie kocham te momenty

własnie dopchałam małęgo butlą, bo akurat dzis po kąpieli nie zjadł - pierwszy raz mu sie zdarzyło- to teraz mu dałam, zanim sie obudzi o matkosci, jakby sie teraz obudził po dwugodzinnej drzemce to tugeza do niechcewiedziecktórej

dzieki za pocieszonko- niezawodne jestescie

AGA- trzymam

Życze stosunkowo udanego wieczoru wszystkim tym, które mają taką mozliwosc

zmykam
sylwietta1988 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-16, 21:38   #4262
elllmi
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez insolito Pokaż wiadomość
Ellmi, gdzie film z kroczkami Fifka?
własnie się ładuje

Cytat:
Pewnie kwestia przyzwyczajenia, albo po prostu trybu funkcjonowania - sama bardzo rzadko chodzę spać przed 22
no ja w sumie też, w ogóle rzadko chodzę spać przed północą (muszę się właśnie przestawić, bo w pracy wymiękam), ale chodzi mi o to, że od tej 20 mam czas żeby coś bez Filipa porobić, a jakby mi zasypiał tak jak Pola, to nic innego by mi nie pozostawało, jak łazienka i łóżko

Cytat:
Napisane przez bokeh Pokaż wiadomość
tzn mi z tym wychowawczym chodziło, że kto opłaca te składki które sa na wychowawczym odprowadzane. Bo wychowawczy to po prostu bezpłatny urlop w pracy po macierzyńskim. Do 4 lat albo 3? No i wtedy chyba jakbym była na wychowawczym a np bym znów zaszla w ciązę to wtedy normalnie mam znów płatne l4?
no to tego już nie wiem

Cytat:
Napisane przez sylwietta1988 Pokaż wiadomość
a u nas zasypianie wygląda następująco: kąpiel (jak widze, ze oczy trze to siup do wanny) potem butla na moich kolanach, zje, wpakuje sobie smoka do buzi i odwraca sie do mnie- tzn siada mi na kolanach przodem do mnie, obejmuje łapkami i tak sie kołyszemy, aż zasnie kocham te momenty
u nas tak samo, tylko nie zasypia u mnie na kolanach; poprzytualmy się, pomruczy, bierze pieluszkę i chce do stworka do łóżeczka iść

---------- Dopisano o 22:38 ---------- Poprzedni post napisano o 22:35 ----------

a w ogóle muszę Wam powiedzieć, że jak odbieram Filipa od teściowej, to on się tak bardzo cieszy jak mnie widzi, normalnie usmiech od ucha do ucha, cały czas powtarza mama i popisuje się szaleniec mały: chodzi w kółko, koci grzbiet robi, tańczy, piszczy cudowne to jest, dzisiaj aż łzy w oczach miałam;

a wiecie jak robi perliczka? khhy, khhy

elllmi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-16, 21:38   #4263
nafiyqa
Zakorzenienie

Zrobilam te ciasteczka cytrynowe
Dalam soku z 3/4 cytryny i powiem Wam, ze w ogole jej nie czuc, takze smialo dawajcie z calej.
Rzeczywiscie sporo rosna!
Poza tym jak dla mnie sa za slodkie...

Czy tylko mnie szlag trafial przy formowaniu?

nafiyqa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-16, 21:43   #4264
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b
Konto usunięte

Cytat:
tzn mi z tym wychowawczym chodziło, że kto opłaca te składki które sa na wychowawczym odprowadzane. Bo wychowawczy to po prostu bezpłatny urlop w pracy po macierzyńskim. Do 4 lat albo 3? No i wtedy chyba jakbym była na wychowawczym a np bym znów zaszla w ciązę to wtedy normalnie mam znów płatne l4?
wychowawczy wlicza się do emerytury, ale jako okres bezskładkowy dla pracodawcy - on je ma tylko rozliczyć, obliczyć:

http://www.skladkazus.pl/artykul,284...howawczym.html
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-16, 21:44   #4265
nancykenator
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez s i l v e r Pokaż wiadomość
A gdzie blogerka, bijkora, ania, hope, ?? Coś nam się powoli wątkowe mamuśki wykruszają Tak być nie może
właśnie i Aska i Tresello
Cytat:
Napisane przez nafiyqa Pokaż wiadomość
Laurko, moj farsz wygladal tak:
soczewica, pieczarki, czosnek, cebula, papryka, por, kukurydza, zmielone pestki sezamu+slonecznika, przecier pomidorowy, z przypraw: majeranek, pieprz ziolowy, ziola prowansalskie, papryka slodka, ciut soli

Zjadlam z sosem czosnkowym (wciskam go gdzie sie da ).

Zrobilam Kubie pyszny (wg mnie ) obiadek: dorsz pieczony w ziolach, kasza gryczana, buraczki z marchewka.
Nawet jednej lyzeczki nie zjadl... Od razu "nienienie".

Próbowałam dac do łapki. Taaa... Szlag mnie trafia jak rybe za prawie 30zl/kg wciera w podloge...

Nie wiem kiedy on sie przekona do takich "doroslych" obiadkow - ciagle by tylko zupki jadl.
ja czasem tak samo się czuję, szczególnie, że jak głupia wyjmuje każdą osteczkę a potem Kuba wszystko rozwala i wciera

Cytat:
Napisane przez pstryczek84 Pokaż wiadomość
jednak angina
dostalam penicylyne na 10 dni. lekarz powiedzial ze moge karmic. Prawda to?
w sumie przy porodzie tez dostalam penicylyne
aha, no i zwolnienie od jutra od nastenego piatku
zdrówka
Cytat:
Napisane przez fewcia Pokaż wiadomość
Pstryczku dużo zdrówka! Wracaj szybko do siebie

Tak zachwalacie te ciastka, chyba zrobię, bo M. ma w niedzielę imieniny, więc będzie zlot t.

Cytat:
dziekuje!

zlot t. brzmi strasznie :P

a więc, byłam wypisałam urlop do 21 marca, od 24 musiałabym zacząć. Zostałam poinformowana, że będę musiała sie starać bardzo bo ma dużo ludszi i jak będzie xle to dostane wypowiedzenie.... potem milusia rozmowa o duperelach i tyle... zeszłam potem na dział i ogolnie podobno kicha mało co się dzieje, cały czas lecą na szmacie i szukaja sobie zajęcia... nie wiem jak to będzie. Swoją droga, kto płaci wychowawczy? zamiast mnie zwolnic mogli by mi to wcześniej powiedzieć i wtedy bym wzieła wychowawczy...ale pewnie nie powiedzą
cóż za szałowa polityka prorodzinna a czy oni wiedzą, że z takim czymś to możesz iść do sądu pracy
nancykenator jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-16, 21:45   #4266
nancykenator
Zakorzenienie

Cytat:
Ale akurat przesypiała caaałe nocki, a obudziła się najwcześniej raz o 7.30 Więc nie tak źle

Eee... Przecież czekolada to nie słodycz, czekolada to styl życia

Sylwuś,

W dupę se mogę wsadzić wcześniejsze zasypianie Pola skończyła drzemkę o 14.30 a skowronek...
polać jej, dobrze gada
Cytat:
Napisane przez Aga8484 Pokaż wiadomość
Aaaa w Cocodrillo jest wyprzedaż i kupiłam Zuzce sukienkę za 50 zł a bluzeczkę pasującą bez przeceny też za 50
A sobie nic, bo nie było już czasu łazić po sklepach !!!!!
poka poka sukieneczkę i bluzeczkę
Cytat:
Napisane przez neti1 Pokaż wiadomość
No właśnie...zdziwiło mnie pytanie Bokeh...to nie wychowawczy tylko rodzinny, tak? Poprostu taki socjal..?
My przekraczamy też ponad 100zl...super...poprostu za duzo zarabiamy..polityka prorodzinna jest w tym kraju na 5+:banghead::banghead:

Sent from my GT-S5830 using Wizaz Forum mobile app

---------- Dopisano o 21:39 ---------- Poprzedni post napisano o 21:36 ----------

NAWIJKOM spokojnej nocki!

całej reszcie i sobie też życzę spokoju w nocy, max 1 pobudki
Branoc dziewczynki!

no właśnie, my też, szkoda tylko, że nie liczą obciążeń finansowych np kredytu na mieszkanie...
Cytat:
Zmykam
Jutro ortopeda. Trzymajcie kciuki by wsio było ok
kciuki zaciśnięte

u nas znowu porażka jedzeniowa... a było już tak fajnie, Kuba nie zjadał dużo ale przynajmniej codziennie coś i otwierał buzię a teraz... kaszka jest be od samego popatrzenia na nią, zupki też, owocki jak ma dzień, od 3 dni nie ma, dzisiaj dałam mu naszej zupy (jarzynowa na kurczaku z kulkami z kaszy jaglanej), zjadł kilka łyżeczek, mięsko pomemlał, potem zjadł kawałek bułeczki i tyle. Cycek jest non stop, tego jeszcze nie było , czasem co 15 min. Noce kiepskie, pobudki co 1,5-2 h, nie można wyjąć cycka bo płacz niesamowity. Powiedźcie, że to minie
Stary 2014-01-16, 21:47   #4267
bokeh
Zakorzenienie

[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;44649097]wychowawczy wlicza się do emerytury, ale jako okres bezskładkowy dla pracodawcy - on je ma tylko rozliczyć, obliczyć:

http://www.skladkazus.pl/artykul,284...howawczym.html[/QUOTE]

dziekować

http://www.zara.com/pl/pl/dzieci/nie...0p1296142.html mamy chłopców patrzcie, fajny dośc, niby sweterek ale jak marynarka
Stary 2014-01-16, 21:49   #4268
nafiyqa
Zakorzenienie

Cytat:
a co do daszku nad głową- Bartolini mi sie bez przerwy pod stół w jadalni chowa
Otototo!
Z tym, ze moja "jadalnia" jest jednoczesnie salonem, sypialnia i pokojem dzieciecym

[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;44648219]
współczuję :/ weź pod uwagę też, że pełnia...[/QUOTE]
Seriooo to moze miec znaczenie...?

Cytat:
Napisane przez elllmi Pokaż wiadomość

a w ogóle muszę Wam powiedzieć, że jak odbieram Filipa od teściowej, to on się tak bardzo cieszy jak mnie widzi, normalnie usmiech od ucha do ucha, cały czas powtarza mama i popisuje się szaleniec mały: chodzi w kółko, koci grzbiet robi, tańczy, piszczy cudowne to jest, dzisiaj aż łzy w oczach miałam;
Boszzzzzzzzzz, on taki dorosly juz jest

nafiyqa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-16, 21:58   #4269
elllmi
Zakorzenienie

no to się chwalę http://www.youtube.com/watch?v=UfysTt1t_Xg

Cytat:
http://www.zara.com/pl/pl/dzieci/nie...0p1296142.html mamy chłopców patrzcie, fajny dośc, niby sweterek ale jak marynarka
fajny, a nie mam kasy

---------- Dopisano o 22:58 ---------- Poprzedni post napisano o 22:54 ----------

fajny pojemnik na zabawki na kółkach http://www.pepco.pl/gazetka#6

elllmi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-16, 22:18   #4270
nancykenator
Zakorzenienie

Cytat:

fajny, a nie mam kasy

---------- Dopisano o 22:58 ---------- Poprzedni post napisano o 22:54 ----------

Stary 2014-01-16, 22:28   #4271
bokeh
Zakorzenienie

Cytat:

fajny, a nie mam kasy

ale superowy !!! smialismy sie z tż na końcu, w ogóle Hanie mi przypomina z zachowania

a jak tam wyprawa do ikei ???

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2014-01-16, 22:31   #4272
charlizz
Zadomowienie

nie ma mnie na pierwszej stronie, bo nie chcę nikomu ułatwiać skojarzenia mnie z forum. Sytuacja niezbyt podobna do tej hje, bo mnie się nikt nie włamał nigdzie tzn myślałam, że ktoś mi był na fb, ale na szczęście nie. Jednak skłoniło mnie to do refleksji, że trza być ostrożnym

nie odzywam się... bo nie tzn sesja mi się zaczęła, z reszta co Wam będę oczy mydlić-niesmak czuje po tym jakie kwasy tu ostatnio miały miejsce, ale czytam Was i nie zamierzam odejść, więc luzik

DZIĘKUJĘ za wszystkie Oleczkowe życzenia, w w niedzielę robię roczek a w następna chrzciny a to też mi trochę myśli i uwagi pożera.
jutro idę do księdza i też ciul wie czego się mogę spodziewać

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
charlizz jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-16, 23:17   #4273
sarah67
Zadomowienie

ja tez 3 stycznia bylam z ciastem pozegnac sie z koelzankami z pracy
ale do siedziby dyrektorstwa nie pojechalam
tak mnie potraktowali
ale w sumie moze moglam pojechac moze by bylo im glupio
szczegolnie tej mojej kolezance bliskiej niegdys
sarah67 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-17, 05:58   #4274
Aga8484
Zakorzenienie

GG do Aga8484

Nancy fotki będą po niedzieli.
W ogóle to miałam kupić body, a nie bluzkę ale nie było Zuzki rozmiaru. Więc bluzkę wsadzę pod sukienkę i będzie git
Był jeszcze do tego sweterek-narzutka, ale mało praktyczny i się nie zdecydowaliśmy no i też 50 zeta :banghead:

Nie śpimy od 6 , ale tylko jedna pobudka o 1 na mleczko, więc nie jest źle.

Wysyłane z mojego GT-I8160 za pomocą Tapatalk 2
Aga8484 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-17, 07:11   #4275
neti1
Zakorzenienie

GG do neti1

Cytat:
Dalam soku z 3/4 cytryny i powiem Wam, ze w ogole jej nie czuc, takze smialo dawajcie z calej.

moze dam mniej cukru i cała cytrynę-dziś będę robić..-a co z formowaniem...ciężko?

[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;44649097]wychowawczy wlicza się do emerytury, ale jako okres bezskładkowy dla pracodawcy - on je ma tylko rozliczyć, obliczyć:
http://www.skladkazus.pl/artykul,284...howawczym.html[/QUOTE]
O to to to...dokładnie:thumbup:

A co do wychowawczego z mopsu...ciekawe jaki prog..i czy biorą jak do rodzinnego...z pitu,bo dla mnie to porazka...a tych progów nie mogę znaleźć, ale pewnie i tak się nie lapiemy, jaj zwykle przez te KOKOSY!:banghead::banghea d:

"Jeśli zastanowisz się nad tym, aby przerwać dążenie do celu, przypomnij sobie, dlaczego zaczęłaś do niego dążyć."
neti1 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2014-01-17, 07:19   #4276
Ifwka
Zakorzenienie

Cytat:

Pola też tylko mama, baba, tata. Czasem zrobi miau po swojemu, tak to tylko aaaa, eeee, oooo Na razie się nie przejmuję, jeszcze ma czas.
Moja to wogóle tylko eeeee i to ostatnio jak najgłośniej, nafajniej jak ja wołam na psa: Moli Moli a Oliwka eeeeeee. No i jeszcze NIE, to njalepiej wychodzi. Mama to chyb anigdy nie usłyszę.
Powiem Wam jeszcze że moja bratanica przestała mówić na swoją mamę - mama, tylko mówi tak jak inni: Talka albo Talia ( od Natalia)
Cytat:
Nie wiem kiedy on sie przekona do takich "doroslych" obiadkow - ciagle by tylko zupki jadl.
U mnie znowu jest tak że jak Oliwka je swój obiadek to nie można przyniej jeść bo ma na swój szczękościsk i chce tylko to nasze-dorosłe. Oczywiście czasem jej daję jak jest to coś co akurat moze zjeść, tylko wtedy nie wiem ile zjadła a tak z miseczki to wiem.
Cytat:
Napisane przez scotasia Pokaż wiadomość
Sylwietta
Hje mój wstał przed 15 z drzemki a śpi już prawie godzinę. No ale prawie godzinę go usypiałam. Ale tak słodko dziś zasnął zwykle probujemy go uśpić razem z mężem, wczoraj mąż sam (ale skończyło się płaczem i moją interwencją). A dziś ja sama. I Domiś chwilę pobawił się książką, potem ćwiczył tańczenie bez trzymanki na stojąco a potem...zaczął się przytulać!! Nigdy tego nie robił i tak z pół godzinki i padł. Czyżby po prostu potrzebował samej mamusi do zaśniecia? Tata go rozkojarza, tata jest do zabawy
Kurcze u mnie tylko ja usypiam. Ostatnio usypia dopiero jak jej z tel. puszcze Laleczkę z saskiej porcelany. Wczęsniej zasypiała jak jej śpiewałąm Był sobie król, a teraz ja już chrypne a ona nic, dopiero jak z tel. puszczę.
Cytat:
Aaaa w Cocodrillo jest wyprzedaż i kupiłam Zuzce sukienkę za 50 zł a bluzeczkę pasującą bez przeceny też za 50
Aaaaa ja nie mam żadnej sukienki, nie wi em gdzie i jaką kupić
Cytat:
no Filip też całe przesypia i wstaje ok. 7, ale zasypia mi o 19:30-20:00; Twoja Pola by mnie zamęczyła takim zasypianiem
Kurcze moja tez tak zasypie ale może z 5 razy dociągnęła do 7. Jak to robisz???
Cytat:
Napisane przez sarah67 Pokaż wiadomość
Dzis maz pojechal do miasta i wraca i prezent dla mnie i mowi przepraszam to dla Ciebie za to ze sie na mnie gniewalas

dostalam kosmetyczke tak spora z lusterkiem *przydalaby mi sie jeszcze raz taka duza) a w niej perfumy, dwa podklady loreal i max factor ciul, ze za ciemne, puder max factor, i 3 szmino-blyszczyki max factor

a wiecie, ze nasza sytuacja do najciekawszych nie nalezy
Nieźle, postarał się
Cytat:
Jak ja zazdroszczę, moja to mnie wręcz odpycha. A co do zasypiania to jakiś czas temu zaczęła zasypiać w wózku na siedząco: opiera główkę o ten pałąk i zasypia i my wtedy dopiero ją kładziemy no i wczoraj w łóżeczku to samo uwskutecznia tylko głowy nie ma o co opreć, no to podsuwam miśki, kocyki itp , ale w końću dała się położyć
Cytat:
no ja w sumie też, w ogóle rzadko chodzę spać przed północą (muszę się właśnie przestawić, bo w pracy wymiękam), ale chodzi mi o to, że od tej 20 mam czas żeby coś bez Filipa porobić, a jakby mi zasypiał tak jak Pola, to nic innego by mi nie pozostawało, jak łazienka i łóżko

a wiecie jak robi perliczka? khhy, khhy
Ja też tak mam, od 20 jakby dziecka nie było, można coś zrobić, żeby tylko spała chociaż do 7.

Wiem że nie popieracie prowadzania za rączki ale napisze Wam co moja Oli wyprawia. Zwiedza cały dom: łazienkę, pokoje, kuchnię, rundka dookoła łąwy i odpoczynek na krzesełku, potarmosi lampkę (od krzesełka uczydełka), książeczkę, zaglądnie co w pudle z zabawkami i podpiera się jedną rączką o krzesełko i wstaje i jest gotowa na kolejny rajd.

Dzisiaj przyjeżdża moja siostra, mam nadzieje że Oliwce przeszedł boj, bo osotatnio nawet zdjęcia sobie ne dała znią zrobic.
19.02.2013 - Oliwka
Ifwka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-17, 07:23   #4277
hope01
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez charlizz Pokaż wiadomość

nie odzywam się... bo nie tzn sesja mi się zaczęła, z reszta co Wam będę oczy mydlić-niesmak czuje po tym jakie kwasy tu ostatnio miały miejsce, ale czytam Was i nie zamierzam odejść, więc luzik
piątka

Siema Laski

To tak, ja, jak Charlizz, po ostatnich kwasach(?) sobie na chwilkę wzięłam urlopik
Po prostu potrzeba mi było troszkę dystansu nabrać do tego wszystkiego. Więcej tłumaczyć nie będę, wiecie, jaki mam charakter od samego początku forum. Wiecie, że mówię, co myślę i wiecie, że mam niewyparzoną papaję
I przyszłość przewiduję
Czytałam Was codziennie
Przede wszystkim ogromne całuski dla tych roczniaków, którym nie złożyłam jeszcze życzeń

hope01 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-17, 07:27   #4278
Delicjanka
Zakorzenienie

Hej dziewczyny, u nas noc koszmarna... Amelka sie budziła co chwile, nie wiem o co jej chodziło...chyba jej kolejny ząb idzie, bo znowu ma wzdęcia. Swoją drogą dziwny objaw idących zębów co nie? zęby idą to ma wzdęcia. Ale co sie dziwić, moim objawem ciązy była wysypka na dłoniach, której nigdy nie mialam wczęsniej

Czas stresu się dla mnie zaczął, od rana boli mnie brzuch. Sny też jakieś dziwne, np dziś mi się sniło, ze mój tzt ma odre;]

ODNOŚNIE WYCHOWAWCZEGO: laski, jeśli nie przekraczacie dochodu na os 539 zł to śmiało można się starać o rodzinne i dodatek wychowawczy (jeśli sie pracowalo i jest na wych) jeśli komuś przekracza mała suma typu 10,20 zł może napisać pismo i jest szansa, ze taki dodatek dostanie.

Bokeh, Ty nawet jesli masz urlop do marca, to i tak możesz 2 tygodnie przed końcem urlopu napisać podanie o urlop wychowawczy. Nawet możesz popracować chwile i napisać podanie o wychowawczy.

Amelka wczoraj sobie troszke pochodziła po pokoju

Dziewczyny, czy Wasze maluszki jadły już mięso wieprzowe?

Skalpel wyzwanie z Ewką!
cel : piękne ujędrnione ciało
waga: 48, 60cm w brzucholu.

Edytowane przez Delicjanka
Czas edycji: 2014-01-17 o 07:30
Delicjanka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-17, 07:34   #4279
scotasia
Wtajemniczenie

Dzień dobry
Cytat:
Koniecznie się pochwal fotkami.

Cytat:
Napisane przez ezzo Pokaż wiadomość

Ide jutro na baby shower, kazda z nas ma przygotowac cos do jedzenia i chyba przetestuje te cytrynowe ciasteczka, myslicie, ze dla ok. 10 bab ta pojedyncza prcja bedzie ok? Acha i piszecie, ze duze wyrastaja to jake mniej wiecej duze wkladac do pekarnika?

No nic chyba uciekam, bo tz jakes kocie zaloty uskutecznia

Dobrej nocki
To zależy jak duże chcesz uzyskać ale jak na 10 bab, to ja bym robiła jak najmniejsze. Moje były mniej więcej wielkości orzecha włoskiego, po rozplaszczeniu i upieczeniu średnica wynosi ok 6-7cm

Cytat:
super Bartulo od dwóch dni mówi wreszcie TAK!!! bo do tej pory to tylko nie nie nie ale za to jak czytam wpisy i oglądam filmiki z Waszymi chodzacymi samodzielnie maluchami to mi refleksja przychodzi, ze mój sam zacznie chodzic w wieku przedszkolnym za rączke owszem
mam nadzieje, ze tztowi wróci rozum
U nas tylko: nenenene...

[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;44648219]

fajne tulenie, prawda?

[/QUOTE]
Tulenie było fajne, ale dopełnieniem by było spanie chociaż do 7 a tu pobudka o 6 toż to ciemna noc...

[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;44648276]sika, znacząc teren [/QUOTE]

Cytat:
Zmykam
Jutro ortopeda. Trzymajcie kciuki by wsio było ok
Kciuki!!!

Cytat:

Dla mnie też za słodkie Chociaż dzisiaj już ciut inaczej smakują, niż wczoraj
Ja tam lubię się bawić w formowanki

Cytat:
Napisane przez nancykenator Pokaż wiadomość

u nas znowu porażka jedzeniowa... a było już tak fajnie, Kuba nie zjadał dużo ale przynajmniej codziennie coś i otwierał buzię a teraz... kaszka jest be od samego popatrzenia na nią, zupki też, owocki jak ma dzień, od 3 dni nie ma, dzisiaj dałam mu naszej zupy (jarzynowa na kurczaku z kulkami z kaszy jaglanej), zjadł kilka łyżeczek, mięsko pomemlał, potem zjadł kawałek bułeczki i tyle. Cycek jest non stop, tego jeszcze nie było , czasem co 15 min. Noce kiepskie, pobudki co 1,5-2 h, nie można wyjąć cycka bo płacz niesamowity. Powiedźcie, że to minie
Minie, minie

Cytat:
Super, ale zasuwa

Tak ładnie Dominik mi już spał, do 7, nawet do 7.30. A od tygodnia 6.30 to luksus Mąż się śmieje, że mnie Domiś przwyczaja do wstawania do pracy

Delicjanko ja schab do zupek dodaję czasem

Edytowane przez scotasia
Czas edycji: 2014-01-17 o 07:37
scotasia jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2014-01-17, 07:40   #4280
Ifwka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Delicjanka Pokaż wiadomość
Hej dziewczyny, u nas noc koszmarna... Amelka sie budziła co chwile, nie wiem o co jej chodziło...chyba jej kolejny ząb idzie, bo znowu ma wzdęcia. Swoją drogą dziwny objaw idących zębów co nie? zęby idą to ma wzdęcia. Ale co sie dziwić, moim objawem ciązy była wysypka na dłoniach, której nigdy nie mialam wczęsniej

Dziewczyny, czy Wasze maluszki jadły już mięso wieprzowe?
Współczuję nocki.
Moja jadła ale z takiej wiejskiej świnki a nie sklepowe.
Swoją droga wczoraj miałyśmy niespodzinkę w pieluszce (normlanie jest jedna qupa dziennie na nocnik), a tu wieczorkiem słyszę plask i taka mała jajeczniczka z wyraźnymi czerownymi krupkami jakby marchewka. Mogło to mieć związek z tym że mama jej troszke kapuśniaka dała.
A co dziwniejsz ja dzisiaj rano podobnie z tym że ja nie jadłam kapuśniaka
19.02.2013 - Oliwka
Ifwka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-17, 07:43   #4281
Delicjanka
Zakorzenienie

Bo wlasnie chcialabym dziś zrobić na obiad pulpety z sosem jogurtowo koperkowym ;] a mieso mielone mam z łopatki i mysle ze dam tszke Amelce;]

Skalpel wyzwanie z Ewką!

Stary 2014-01-17, 07:44   #4282
nancykenator
Zakorzenienie

witam się z rana
nie mam siły, idę sobie kawę zrobić, bo zasypiam na siedząco, to co mój Kubuś dzisiaj w nocy wyczyniał to przechodzi ludzkie pojęcie. Jestem beznadziejną matką
Stary 2014-01-17, 07:46   #4283
hope01
Zakorzenienie

W kwestii wychowawczego jeszcze: ja jestem teraz do 03.03 na wypoczynkowym, później ide na wychowawczy, z tym, że wychowawczy jest tylko przez rok wypłacany z dodatku z MOPSu, i tak jak Deli mówi, próg jest 539, biorą wtedy pod uwagę tylko dochód męża.

Stary 2014-01-17, 07:46   #4284
nancykenator
Zakorzenienie

Deli ja dawałam tylko schabik ze słoiczka.
Stary 2014-01-17, 07:46   #4285
Delicjanka
Zakorzenienie

Cytat:
\Jestem beznadziejną matką
za to stwierdzenie!!

Skalpel wyzwanie z Ewką!

Stary 2014-01-17, 07:47   #4286
nancykenator
Zakorzenienie

hope nie poznałam Cię
Stary 2014-01-17, 07:47   #4287
Delicjanka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez hope01 Pokaż wiadomość
W kwestii wychowawczego jeszcze: ja jestem teraz do 03.03 na wypoczynkowym, później ide na wychowawczy, z tym, że wychowawczy jest tylko przez rok wypłacany z dodatku z MOPSu, i tak jak Deli mówi, próg jest 539, biorą wtedy pod uwagę tylko dochód męża.
Hope, na pewno rok? ja czytalam ze dwa;> ale może się zmieniło. Rad czy nie rad i tak bede musiała isc do roboty w wakacje;p

Skalpel wyzwanie z Ewką!

Stary 2014-01-17, 07:49   #4288
hope01
Zakorzenienie

Cytat:
Bo wlasnie chcialabym dziś zrobić na obiad pulpety z sosem jogurtowo koperkowym ;] a mieso mielone mam z łopatki i mysle ze dam tszke Amelce;]
wieprzowiny jeszcze nie,ale to dlatego, że ja nie lubię i rzadko cokolwiek robię, a jak robię to tylko dla TZta,

Ale szczerze dziewczyny, ja już zluzowałam porty z tym jedzeniem. Tzn nie wypasam na byle czym, nie daję czego popadnie, ale je normalne kaszki, ode mnie z obiadu co może to je.
Wczoraj wpieprzał dupkę od pizzy i oglądał w11

Cytat:
witam się z rana
nie mam siły, idę sobie kawę zrobić, bo zasypiam na siedząco, to co mój Kubuś dzisiaj w nocy wyczyniał to przechodzi ludzkie pojęcie. Jestem beznadziejną matką
Stuknij się w czółko

Stary 2014-01-17, 07:50   #4289
neti1
Zakorzenienie

GG do neti1

Charlizz...Hope... witam...tęskniłam

Nam rodzinny nie przysługuje..za,duzo zarabiamy...więc i wychowawczy nie, ale moze jak przyjdą pity za 2013...to wtedy mam się jakoś uda...??

"Jeśli zastanowisz się nad tym, aby przerwać dążenie do celu, przypomnij sobie, dlaczego zaczęłaś do niego dążyć."
neti1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-17, 07:52   #4290
hope01
Zakorzenienie

Cytat:
hope nie poznałam Cię
chciałam wyglądać analogicznie do charakteru

Cytat:
Hope, na pewno rok? ja czytalam ze dwa;> ale może się zmieniło. Rad czy nie rad i tak bede musiała isc do roboty w wakacje;p
tak mi wczoraj dziewczyna z MOPSu mówiła, ale zastrzegła że ręki nie daje obciąć bo ona na macierzyńskim a od stycznia się przepisy zmieniły więc może i dwa

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Narzędzia

Zasady wysyłania wiadomości