Mamusie Marzec/Kwiecień 2014 cz. 5 - Strona 26 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-01-17, 13:58   #751
teQiba
Moderator

Dot.: Mamusie Marzec/Kwiecień 2014 cz. 5

A tak sie zastanawiam - skoro to mialo byc moje ostatnie USG bo na NFZ chodze to co teraz? Skad beda wiedzieli czy sie przekrecil? Czy wtedy jest przewidziane jakies dodatkowe?
Stary 2014-01-17, 14:00   #752
wewillrockyou
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez koziemleko Pokaż wiadomość

Była pełnia, dlatego tak źle się spało
Ja też nie mogłam zasnąć
obyś miała rację! Jeszcze jedna pełnia i w kolejną urodzęęęęęę!

---------- Dopisano o 14:59 ---------- Poprzedni post napisano o 14:58 ----------

Cytat:
Napisane przez czbasia Pokaż wiadomość
A wczoraj naczytałam sie o tych wodach plynach i pozneij przez pol nocy wyrzucalam sobei ze za malo piję i pewnie mam za mało wód płodowych Wy naprawdę wypijacie 2l plynow?? Ja mam z tym problem. Jakos zapominam o plynach
Nie przejmuj się tym tak bardzo! Jak mi lekarz powiedział żebym więcej piła, to stosowałam się tego przez jakiś tydzień, potem o tym zapomniałam a od tygodnia mam jakiegoś takiego kaca, że ciągle coś piję i tylko latam do kibela

---------- Dopisano o 14:59 ---------- Poprzedni post napisano o 14:59 ----------

Cytat:
Napisane przez kate1623 Pokaż wiadomość
Co się boisz przecież pierdniesz i już będzie po zabiegu
szczęście, że rodzisz przede mną jak Tobie się uda tą metodą, to mi też

---------- Dopisano o 14:59 ---------- Poprzedni post napisano o 14:59 ----------

Cytat:
Napisane przez Ela87 Pokaż wiadomość
Ja mam litr martini w lodówce i czeka na mnie Obawiam się, że jak się dossam to wychleję całe
musicie o tym alko? mój tżet pracuje w hurtowni alkoholi i ciągle coś przynosi do domu Musiałam nową szafkę wygenerować na te łowy i NIC nie mogę spróbować

Cytat:

Ja zasnać tez długo nie mogę. A później śpie do 11 I też mi się mała tak wypycha. Już sama nie wiem co wtedy robić, krece sie, przewracam wstaje, glaszcze brzuch z nadzieją ze moze poplynie gdzie indziej ale nie...uparta jak ojciec .. Ale boli bardzo.. A co bedzie jak dzidia jeszcze urośnie
jak urośnie to może i zmądrzeje, że krzywdę matce robi i się uspokoi

---------- Dopisano o 15:00 ---------- Poprzedni post napisano o 14:59 ----------

swoją drogą, piszecie o tych swoich zakupach, a ja mam tylko ubranka, wózek i paczkę pieluch

Bąbelek
wewillrockyou jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-17, 14:04   #753
kate1623
Zadomowienie

Cytat:
Ja po tym gazowanym miałam za to mdłości
Wstyd się przyznać Ja jak mam ochotę na gazowane to piję wiem że po porodzie już tak nie będę mogła

Cytat:
Napisane przez teQiba Pokaż wiadomość
Niech mnie ktos w tylek kopnie!
Wlasnie jestem po niemalze 30 sekundowym USG u lekarza ktorego nienawidze - z dzieciatkiem powiedzial ze ok, a ja ide i rycze bo przekrecil sie i jest ulozony miednicowo. Przy calym strachu na prawde nastawilam sie do porodu SN i boje sie CC
Najwazniejsze ze z maluchem ok, wiec czemu ja durna nie moge przestac beczec?
Gratki za malucha i jego wagę i nie martw się jeszcze jest czas

Cytat:
Napisane przez baja_86 Pokaż wiadomość

Pisałyście o %. Mnie całą ciąże nie ciągnęło, w sumie wypiłam po jednym tycim łyczku szampana do toastu na dwóch weselach na jakich byliśmy. Ale wczoraj mnie naszło na Somersby i po porodzie na pewno strzelę choć pół szklaneczki po karmieniu. No właśnie jak długo po wypiciu alkoholu nie wolno karmić? wiadomo, że zależy to od ilości spożytego trunku, no ale ciekawa jestem ile nie można karmić. Najwyżej na kolejne karmienie odciągne pokarm
Ja też chcę jak się dowiesz ile nie można karmić to napisz koniecznie

Cytat:
Napisane przez monkaa321 Pokaż wiadomość
Durny lekarz a znasz wage czy tylko popatrzył i stwierdził że wszystko ok?
i nie płakusiaj. Mój prawie całą ciąże siedzi miednicowo i dzisiaj już z tego wszystkiego mi się śniło, że miałam umówioną cesarkę i mnie już szykowali... ja też nie chcę cc i gorąco wierze że się obróci a są podobno jakieś ćwiczenia pomagające się młodemu obrócić (jeszcze nic nie szukałam), więc może razem spróbujemy?
Jest ktoś chętny ze mną jeszcze poćwiczyć?
Jest sposób mojej ciotce gin powiedział, że trzeba chodzić na czworaka codziennie (tylko nie wiem ile czasu) wtedy maluch ma szansę na przekręcenie się. Czy to działa nie mam pojęcia bo mi i ciotce dzieciaczki przekręciły się bez kombinowania

Maja

Czytam
kate1623 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-17, 14:06   #754
Ela87
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez asienka213 Pokaż wiadomość
na zywo jest tak samo sliczna kurcze, bo ona mi strasznie chodzi po glowie, chyba sobiet tez zamowie
Jest prześliczna Taka urocza i faktycznie pasuje do zielonych ścian

Cytat:
Napisane przez wewillrockyou Pokaż wiadomość
musicie o tym alko? mój tżet pracuje w hurtowni alkoholi i ciągle coś przynosi do domu Musiałam nową szafkę wygenerować na te łowy i NIC nie mogę spróbować
To ja bym na czas ciąży z takim mężem się rozstała
Ewentualnie kazała chować i zamykac na klucz, bym tylko nie widziała

Cytat:
A tak sie zastanawiam - skoro to mialo byc moje ostatnie USG bo na NFZ chodze to co teraz? Skad beda wiedzieli czy sie przekrecil? Czy wtedy jest przewidziane jakies dodatkowe?
Dobre pytanie. Może na porodówce o to pytają i jak co to sprawdzają?

Ela87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-17, 14:06   #755
margo80
Zakorzenienie

Wpadlam sie przywitac tylko, dac znac, ze zyje i sprawdzic, ile mam do nadrobienia. Od wczoraj mamy kumulacje spraw do zalatwienia i ogarniecia, a teraz zaczynamy czekanie na ksiedza.
Od jutra przyiade i zaczne czytac, co nowego u Was, obiecuje
Pozdrawiam!

Ewcia
Przemek
margo80 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-17, 14:07   #756
agunia4ever
Zadomowienie

Cytat:
A wczoraj naczytałam sie o tych wodach plynach i pozneij przez pol nocy wyrzucalam sobei ze za malo piję i pewnie mam za mało wód płodowych Wy naprawdę wypijacie 2l plynow?? Ja mam z tym problem. Jakos zapominam o plynach
Ja wmuszam w siebie Ale to dlatego że dostałam nakaz od ginki.

Impossible is nothing

I ślubuję Ci... Szczęśliwa żona od 9.11.2013r.

I kocham Cię ponad wszystko... Szczęśliwa mama od 06.04.2014r.

Sławcio
agunia4ever jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-17, 14:08   #757
wewillrockyou
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez kate1623 Pokaż wiadomość

Ja też chcę jak się dowiesz ile nie można karmić to napisz koniecznie
czytałam ostatnio w jakiejś gazecie, że raz na jakiś czas matka karmiąca powinna napić się bezalkoholowego piwa karmelowego, ale to od razu po karmieniu, żeby te 0,5% zdążyło wyparować

Bąbelek
wewillrockyou jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2014-01-17, 14:08   #758
koziemleko
Zakorzenienie

GG do koziemleko

Cytat:
Ciekawe jak moje jest obrócone, ostatnio czuje ruchy i w dole brzucha i u góry

Pewnie będą ci jeszcze robić USG Co ci poradził gin? Masz się stawić do szpitala, żeby ustalić termin cc? Bo przed tym na pewno ci zrobią USG
koziemleko jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-17, 14:13   #759
kate1623
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez agunia4ever Pokaż wiadomość
Gratuluję I trochę zazdroszczę. Mam nadzieję że wszystkie weźmiemy z Ciebie przykład i tak ładnie donosimy ciąże
Nie ma innej opcji Ja trzymam za Was wszystkie kciuki

Cytat:
Napisane przez 111kicia111 Pokaż wiadomość
Zaraz będe Was nadrabiała. Podczytywałam Was dzisiaj w poczekalni do połoznej.
Miałam dzisiaj robiony wymaz na paciorkowca. Od razu mam wynik i jest ujemny.
Przytyłam kilogram od poprzedniej wizyty czyli w ciagu 2 tygodni. Aktualnie mam 12 kg do przodu a dzisiaj zaczynam 35 tc
Pytałam połozna co kupic na gojenie krocza to poleciła albo octenisept albo tantum rosa rozrabiane w buteleczce. Powiedziała ze najwazniejsze zeby sie podmywac po kazdej toalecie, spryskac krocze albo octeniseptem albo tantum rosa, wytrzec sie do sucha recznikiem papierowym i jak najwiecej wietrzyc krocze. W domu najlepiej chodzic bez majtek w spódniczce a siadac na papierowych recznikach.
Gratulacje za wizytę i dobre wyniki

Cytat:
Napisane przez wewillrockyou Pokaż wiadomość
szczęście, że rodzisz przede mną jak Tobie się uda tą metodą, to mi też :
Okej zobaczymy

W końcu założylam moje buty zimowe wziełam psa na smycz treningową i poszliśmy odśnieżać samochód .Ja się poruszałam, a Brodi przywiązany do słupka hasał i tarzał się w śniegu. Rozprostowałam kości i dobrze mi z tym

Zauważyłam, że moja córka zachowuje się identycznie jak Ja .Jak wczoraj leżałam i pachniałam to jej też się ruszać nie chciało. Jak dzisiaj wyszłam i się poruszałam to teraz Majce zebrało się na tańce w brzuchu. Zobaczymy czy będzie trzymała się planu dnia po urodzeniu

Maja

Czytam
kate1623 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-17, 14:15   #760
Ela87
Zakorzenienie

Czy można bezpiecznie pić alkohol w czasie karmienia piersią?
Oczywiście najlepiej by było, gdybyś całkowicie zrezygnowała z picia alkoholu na czas karmienia dziecka piersią. Jeśli jednak już zdarzy ci się sięgnąć po drinka, odczekaj co najmniej 2-3 godziny, zanim zaczniesz karmić - w tym czasie alkohol powinien zostać usunięty z twojego organizmu. Pamiętaj jednak, że okres ten może się nieco wydłużyć, gdy wypijesz więcej, znaczenie mają również inne czynniki, takie jak twoja waga, dieta oraz sprawność metabolizmu.

Uwaga! Alkohol osiągnie najwyższe stężenie w twoim pokarmie po około 30-90 minutach od wypicia drinka - dziecko pod żadnym pozorem nie powinno wówczas pić twojego mleka.

Co jeszcze możesz zrobić, by uchronić dziecko przed szkodliwym działaniem alkoholu?

Zanim wypijesz drinka, zjedz coś - mniej alkoholu przeniknie do twojej krwi, a więc także do pokarmu.
Drinka popij szklanką wody - zapobiegniesz odwodnieniu organizmu.
Jeżeli planujesz wypić drinka, zrób to zaraz po karmieniu - przed następnym przystawieniem do piersi alkohol zostanie już usunięty z pokarmu.
Przygotuj się do kolejnego karmienia, odciągając wcześniej mleko - będziesz mogła nakarmić nim dziecko, nawet jeśli chwilę przedtem wypijesz alkohol.

Czyli podobnie jak wypicie piwa i jazda samochodem. Jakieś 3 godziny trzeba odczekać.

I jeszcze:

Ile i kiedy alkoholu możesz wypić, kiedy karmisz piersią?

Ale przecież to nie jest twój przypadek, prawda? Jest sprawą oczywistą, że alkohol w dużych ilościach szkodzi każdemu z nas, a zwłaszcza niemowlęciu. Jednak sporadyczne wypicie niewielkiej ilości alkoholu przez karmiącą mamę jest możliwe, jeśli zostaną spełnione pewne warunki. A więc nie może to być więcej niż 10 g etanolu (czystego alkoholu), czyli dawka jednorazowa to: jeden kieliszek wina lub szklanka piwa. Drugi warunek jest taki, że drinka należy wypić stosunkowo szybko po karmieniu. Alkohol bowiem szybko dostaje się do pokarmu, ale też równie szybko z niego znika – wraca do krwi, gdzie jego stężenie już się zmniejszyło, bo uległ zmetabolizowaniu w wątrobie. Po 15 minutach od wypicia stężenie alkoholu osiąga szczyt w surowicy krwi, a po 30–60 minutach – w pokarmie, gdzie utrzymuje się ok. dwóch godzin. Po tym czasie pokarm matki jest praktycznie czysty, czyli wolny od alkoholu. A więc po dwóch–trzech godzinach można już zupełnie bezpiecznie nakarmić maluszka – nic mu wtedy nie grozi. Tym bardziej więc nie trzeba się obawiać wypicia piwa karmelowego, które według niektórych doradczyń laktacyjnych podnosi poziom prolaktyny, pobudzając laktację (ze względu na obecność słodu). Pobudza czy nie pobudza, na pewno nie zaszkodzi, jeśli zostanie zachowany przynajmniej dwugodzinny odstęp między wypiciem tego piwa a karmieniem dziecka.

Edytowane przez Ela87
Czas edycji: 2014-01-17 o 14:22
Stary 2014-01-17, 14:15   #761
lutien
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez BeautifulLie Pokaż wiadomość
[B]ja będę w Szpitalu nr 2 w Siemianowicach o ja dopiero teraz zauważyłam, że Ty z Kato jesteś a gdzie Ty się będziesz rozpakowywać??
U Bonifratrów w Katowicach. 1 poród miałam na Łubinowej

Cytat:
Wlasnie jestem po niemalze 30 sekundowym USG u lekarza ktorego nienawidze - z dzieciatkiem powiedzial ze ok, a ja ide i rycze bo przekrecil sie i jest ulozony miednicowo. Przy calym strachu na prawde nastawilam sie do porodu SN i boje sie CC
Najlepiej się nie nastawiać na żaden poród Najważniejsze, żeby wszystko z dzieckiem i z tobą było ok. A w jaki sposób dziecko sie urodzi to nie ma znaczenia

Co do picia podczas karmienia piersią, to CHYBA alko utrzymuje się w mleku tyle, co we krwi. Ale nie jestem pewna
(Katharine Hadley )

lutien jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2014-01-17, 14:16   #762
czbasia
Zakorzenienie

Cytat:
O też ciekawa jestem. Bow druga str, nawet jak w 35tc wyjdzie ze prawidlowo ulozone a pozniej sie przekreci i wtedy Chyba musza jeszce przed porodem spr jakos.. tak mi sie wydaje..
czbasia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-17, 14:22   #763
cayenneOna
Zadomowienie

Cytat:
Teqiba, nie rycz... Na pocieszenie powiem Ci, że dwa tygodnie temu, kiedy bylam w 34.tc Henio Wiking leżał poprzecznie - główka po prawej, dupina po lewej... Dziś jestem w 36.tc...i uwaga, uwaga, mimo, że duży...przekrecil się!!!....o 180 stopni czyli znowu jest w poprzek,tym razem główka po lewej, dupcia po prawej widać pokazuje, że JAKBY CHCIAL, to może i by się przekrecil głową w dół, ale przecież chciałaś mamo cc, a balas się podjąć decyzję
Niestety jestem trochę zawiedziona, bo mi go ginka nie wazyla, powiedziała, że co 2 tyg to trochę bez sensu, zwaza i zmierza go znowu za 2 tygodnie..
I jeśli zdecyduje się na inny szpital, niż ten, ktory wybralam, czyli taki bliziutko domu i będzie to cc, to mam termin: 10.02.2104
Tris, co myślisz o cc w dobrym szpitalu (Wolfart Klinik), ale bez Intensiv Kinderstation, za to raptem 2 km ode mnie gegen Klinika Uniwersytecka q Starnberg z Intensivstation, ale dobre 35 min samochodem ode mnie?

Dziewczynki dziękuję za pomoc z koszulinami

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
cayenneOna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-17, 14:23   #764
agunia4ever
Zadomowienie

Cytat:
12 z groszami.

Pewnie tak - najgorzej jak sie nastawie na CC a on sie przekreci

No wlasnie - jestem prawie w 33tc, moze sie jeszcze przekrecic?
W jakiejś mądrej książce czytałam że ma czas do 37 tc więc głowa do góry. Najważniejsze że z dzidzią wszystko ok

Impossible is nothing

Sławcio
Stary 2014-01-17, 14:26   #765
teQiba
Moderator

Cytat:
Pewnie będą ci jeszcze robić USG Co ci poradził gin? Masz się stawić do szpitala, żeby ustalić termin cc? Bo przed tym na pewno ci zrobią USG
W czwartek mam wizyte to dopytam co teraz i dam Wam znac bo moze komus sie przyda.

Cytat:
Napisane przez lutien Pokaż wiadomość
Najlepiej się nie nastawiać na żaden poród Najważniejsze, żeby wszystko z dzieckiem i z tobą było ok. A w jaki sposób dziecko sie urodzi to nie ma znaczenia
Masz calkowita racje.
Juz ochlonelam - to musialy byc hormony, bo mi teraz wstyd za swoja reakcje

---------- Dopisano o 15:26 ---------- Poprzedni post napisano o 15:24 ----------

Cytat:
Napisane przez cayenneOna Pokaż wiadomość
Teqiba, nie rycz... Na pocieszenie powiem Ci, że dwa tygodnie temu, kiedy bylam w 34.tc Henio Wiking leżał poprzecznie - główka po prawej, dupina po lewej... Dziś jestem w 36.tc...i uwaga, uwaga, mimo, że duży...przekrecil się!!!....o 180 stopni czyli znowu jest w poprzek,tym razem główka po lewej, dupcia po prawej widać pokazuje, że JAKBY CHCIAL, to może i by się przekrecil głową w dół, ale przecież chciałaś mamo cc, a balas się podjąć decyzję
Niestety jestem trochę zawiedziona, bo mi go ginka nie wazyla, powiedziała, że co 2 tyg to trochę bez sensu, zwaza i zmierza go znowu za 2 tygodnie..
I jeśli zdecyduje się na inny szpital, niż ten, ktory wybralam, czyli taki bliziutko domu i będzie to cc, to mam termin: 10.02.2104
Tris, co myślisz o cc w dobrym szpitalu (Wolfart Klinik), ale bez Intensiv Kinderstation, za to raptem 2 km ode mnie gegen Klinika Uniwersytecka q Starnberg z Intensivstation, ale dobre 35 min samochodem ode mnie?

Dziewczynki dziękuję za pomoc z koszulinami

O no to jak taki duzy Wiking sie obraca to jest nadzieja
Stary 2014-01-17, 14:27   #766
cayenneOna
Zadomowienie

A a propos jeszcze przekrecania..koleżanka właściwie chciała cc na życzenie...Ale ja położne przekabacily i zdecydowała się jednak na sn..a tu guzik, dzidziuś leży miednicowo..ustalony termin cc...i dzień przed cc, w 39.tc mlody się przekrecil na nietoperka

cayenneOna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-17, 14:29   #767
vivien39
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez bebe97 Pokaż wiadomość
Dziewczyny ile kosztuje przesyłka w gemini?

Teqiba- hormony

ja zamówilam dziś za 340 zł i nic nie zapłaciłam za przesyłke

mamusia marcowa 2014
vivien39 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-17, 14:30   #768
mmhym
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez frogutka Pokaż wiadomość

U mnie też dobrze wczorajsza wizyta ok, Hania rośnie 33t 2160g leży już głową w dół i grzecznie czeka na swoją kolej
Szyjka długa, cała i wciąż 4,5cm Mimo ponad 2 tygodniowego kaszlu dzielnie się wszystko trzyma
Przepraszam, nie wiem, jakim cudem uciekły mi przedtem takie dobre wieści gratulacje za piękną wagę i długą szyjkę

111kicia111

Brawo za tygodnie i wynik ujemny
Dzięki za wieści od położnej, co do octeniseptu, tak mam zamiar robić ale z tym chodzeniem bez majtek, to chyba nie podołam

Ela,

Drugie serce
mmhym jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-17, 14:37   #769
teQiba
Moderator

Cytat:
A a propos jeszcze przekrecania..koleżanka właściwie chciała cc na życzenie...Ale ja położne przekabacily i zdecydowała się jednak na sn..a tu guzik, dzidziuś leży miednicowo..ustalony termin cc...i dzień przed cc, w 39.tc mlody się przekrecil na nietoperka

Rozbojnik maly

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2014-01-17, 14:39   #770
agunia4ever
Zadomowienie

Cytat:
No chyba jakieś przed samym porodem to powinno być bo przecież jeszcze ma prawo się poprzekręcać.

---------- Dopisano o 15:37 ---------- Poprzedni post napisano o 15:37 ----------

Cytat:
Ale dowciapniś z niego

---------- Dopisano o 15:39 ---------- Poprzedni post napisano o 15:37 ----------

111kicia111
gratuluję dobrych wieści

Impossible is nothing

Sławcio
Stary 2014-01-17, 14:45   #771
pola_m
Wtajemniczenie

W kwestii karmienia piersią "przy ludziach" jestem zwolenniczką opcji pośredniej Zdarzało mi się karmić przy znajomych, ale nigdy nie było tak, że najpierw negliż, potem dopiero dziecko, ani (już później) żadnego wyjmowania cyca samodzielnie przez dziecko (przypadek mojej szwagierki - karmiła b. długo i jej córa podchodziła i się sama obłsugiwała... ).
Miałam koszule rozpinane/koszulki z dekoltem, i biustonosz do karmienia, brałam Antka (więc on już w większości zasłaniał wszystko) i karmiłam, jeszcze czasem dodatkowo zasłaniając się pieluszką, ewentualnie lekko odwracając.

A z tym piciem wody - teraz w zimie mi tez się nie chce takiej zwykłej pić. Ale dobrze się uzupełnia płyny ciepłą wodą, napojem impirowo-miodowo-cytrynowym, herbatkami ziołowymi i owocowymi

Cytat:
Napisane przez Trisdom Pokaż wiadomość

Kusisz....
Mnie wczoraj prześladowało sushi.
Są przecież różne sushi bez surowej ryby
Na początku tej ciąży nawet jadłam specjalny zestaw -dla kobiet w ciąży
Może to nie to samo, ale zawsze jakaś namiastka

Cytat:
nie przeyjmuj się, jeszcze może się przekręcić - można też pomóc dziecku, przyjmując odpowiednie pozycje. Trzeba pochylać się do przodu, chodzić na czworaka (to tez dobrze robi kręgosłupowi), tańczyć, kręcić biodrami

Cytat:
no właśnie tez się zastanawiam. Też mam za tydzień ostatnie USG i mają wtedy decydować już, czy cc czy sn...
pola_m jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-17, 14:46   #772
agunia4ever
Zadomowienie

Ale dziś mam fatalny dzień W nocy nie mogłam spać. Od rana telefony z pracy więc mnie obudzono. A teraz pojawiła się zgaga i pobrzusze mnie troszkę ciągnie. Ehhh Oby mój dziduń chociaż do połowy marca wysiedział. Martwię się. Chciałabym przespać te 2 miesiące. Nadrobiłam wszystko więc idę poleżeć trochę

Impossible is nothing

Sławcio
Stary 2014-01-17, 14:53   #773
teQiba
Moderator

Cytat:
Ale dziś mam fatalny dzień W nocy nie mogłam spać. Od rana telefony z pracy więc mnie obudzono. A teraz pojawiła się zgaga i pobrzusze mnie troszkę ciągnie. Ehhh Oby mój dziduń chociaż do połowy marca wysiedział. Martwię się. Chciałabym przespać te 2 miesiące. Nadrobiłam wszystko więc idę poleżeć trochę
Dzis zly dzien dla ciezarnych...
Polez, odpocznij

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2014-01-17, 14:55   #774
BeautifulLie
Zadomowienie

Czbasia łyk mi wystarczy po takim czasie żeby się nawalić

Virginia i ja się dołączam do prosby.

Teqiba beczenie=hormony. Maluch się obróci zobaczysz przed porodem muszą zrobić USG bo jakoś nie umiem sobie wyobrazić żeby było inaczej :/

Kicia brawo za wynik i 35tc

Margo :-* tylko oszczędzaj się załatwiając te sprawy.

Lutien byłaś porodówkę oglądać?

Chodzenie bez majtek?! Yyy nie no nie da rady... :P

Agunia połóż sie napewno Ci to dobrze zrobi

Wysłane z telefonu...
BeautifulLie jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-17, 14:56   #775
Ela87
Zakorzenienie

Cytat:

Cytat:
Napisane przez pola_m Pokaż wiadomość
W kwestii karmienia piersią "przy ludziach" jestem zwolenniczką opcji pośredniej Zdarzało mi się karmić przy znajomych, ale nigdy nie było tak, że najpierw negliż, potem dopiero dziecko, ani (już później) żadnego wyjmowania cyca samodzielnie przez dziecko (przypadek mojej szwagierki - karmiła b. długo i jej córa podchodziła i się sama obłsugiwała... ).
Miałam koszule rozpinane/koszulki z dekoltem, i biustonosz do karmienia, brałam Antka (więc on już w większości zasłaniał wszystko) i karmiłam, jeszcze czasem dodatkowo zasłaniając się pieluszką, ewentualnie lekko odwracając.
To tak jak ja. Nie wiem czy ja się zdecyduję, ale nie przeszkadzaja mi kobiety karmiące w miejscach publicznych, o ile robią to dyskretnie, ale jak jakaś cyca wywali, to już czuję się zniesmaczona

Stary 2014-01-17, 14:59   #776
magduś2
Wtajemniczenie

GG do magduś2

Cytat:

rozumiem Cię bo ja też dziś niewyspana:/ dzidek ciśnie mnie wszędzie, mam wrażenie jakby brzuch był za ciasny
porób coś przyjemnego!

21.04.2012

18.03.2014 Agatka
magduś2 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-17, 15:04   #777
teQiba
Moderator

Cytat:
Napisane przez BeautifulLie Pokaż wiadomość
Teqiba beczenie=hormony. Maluch się obróci zobaczysz przed porodem muszą zrobić USG bo jakoś nie umiem sobie wyobrazić żeby było inaczej :/
A co jesli zacznie sie naturalny porod a sa wskazania do cesarki? Zatrzymuja go czy jak?
Stary 2014-01-17, 15:18   #778
pola_m
Wtajemniczenie

Cytat:
A co jesli zacznie sie naturalny porod a sa wskazania do cesarki? Zatrzymuja go czy jak?
to nawet jest lepsza opcja - wtedy wydzielają się hormony wszystkie odpowiednie i to dziecko nie jest tak znienacka wyrwane
Poród naturalny rzadko trwa 15 min, więc zdążą raczej lekarze zrobic cesarkę
pola_m jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-17, 15:39   #779
teQiba
Moderator

O - no to faktycznie fajna opcja
Stary 2014-01-17, 16:09   #780
Trisdom
Zadomowienie

Cytat:
35 minut samochodem, to 20 minut karetką
U Ciebie, o ile dobrze pamiętam- oprócz niepotwierdzonej cukrzycy i fałszywej dwunaczyniowej pępowiny- było wszystko z Wikingiem w porządku.
Ja sie zdecydowałam na szpital bez Kinder-Intensiv (Nordwest KH zamiast Frankfurt Uniklinik), żeby mieć bardziej "przytulną" atmosferę w czasie porodu. W tych mniejszych szpitalach lekarze maja jednak znacząco więcej czasu dla pacjentów, bo Kliniki to trochę "taśma".
CC w dobrym szpitalu nie jest złe- zwłaszcza, że masz go tak blisko domu, co jest nie do przecenienia.

Cytat:
Napisane przez pola_m Pokaż wiadomość
Są przecież różne sushi bez surowej ryby
Na początku tej ciąży nawet jadłam specjalny zestaw -dla kobiet w ciąży
Może to nie to samo, ale zawsze jakaś namiastka
Wychodziłam takie wegetariańskie i z gotowanym tuńczykiem

Poszłam na spacer, bo 10 stopni i piekne słońce i chyba troche za daleko podreptałam (albo to ta górka po drodze), bo od powrotu przez jakies 30 minut miałam twardy brzuch. Leżenie pomogło, ale kłucia w okolicach szyjki tez poczułam. Moja mała ma bana na wychodzenie przez najbliższe 2 tygodnie, więc chyba ogranicze sie do delikatnych spacerków...
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Narzędzia

Zasady wysyłania wiadomości