Gaworze i piszczę całe dnie, bo chcę powiedzieć, że kocham cię! Mamy IX-X 2013, cz.IV - Strona 60 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Pokaż wyniki sondy: Tytuł kolejnego wątku
Przyszła do nas straszna zima, maluch w rączce gryzak trzyma. 8 14,81%
Pierwsze ząbki, pewne ruchy, rosną nam tu małe zuchy. 7 12,96%
Uśmiech, harce i swawole, mamie spać dziś nie pozwolę. 13 24,07%
Ząbkowania czas nadchodzi, mama już jak zombie chodzi. 8 14,81%
Nie mam pomysłu na tytuł wątku bo cały czas myślę o moim dzieciątku. 18 33,33%
Głosujący: 54. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-01-21, 20:50   #1771
Little_Spark
Raczkowanie

Dot.: Gaworze i piszczę całe dnie, bo chcę powiedzieć, że kocham cię! Mamy IX-X 2013,

Natala tak tak, na duże słoiczki policzyło mi promocję
ale póki co kupiłam tylko 3 jabłuszka i troszkę obiadków bobovity
więcej nie kupowałam bo byłam piechotą i bałam się, ze idąc z większym obciążeniem zęby pogubię na ta ślizgfawicę

i dzięki za dokładny opis jak przyrządzasz, też byłam ciekawa, ale nie miałam śmiałości tak wypytywać

Cytat:
Napisane przez tassia Pokaż wiadomość

a gdzie zmaoiwlas ta holle

na gemini i of kors byłam dzisiaj w sklepie ze zdrową żywnością, ale nie było niestety
Little_Spark jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-21, 20:50   #1772
dodinha
Wtajemniczenie

Dot.: Gaworze i piszczę całe dnie, bo chcę powiedzieć, że kocham cię! Mamy IX-X 2013,

Cytat:
Napisane przez Natala84 Pokaż wiadomość
ja nie Marta, ale obie moje dziewczynki mają uszczypnięcie bociana, oba porody dość lekkie i bezproblemowe
po prostu, niektóre dzieci tak mają
Marysi już praktycznie nie widać, u Hani też blednie
Moja Mała też to ma i na powiekach,kiedyś już o tym pisałam.Podobno do roku powinno zblednąć,choć tutaj mi położna powiedziałą,że do trzech lat
Stary 2014-01-21, 20:51   #1773
kaska87
Zakorzenienie

Papuga takie to chcę dla Mikiego do pokoju
a do sypialni to chcę takie sypialniane, nieskładane

kaska87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-21, 20:52   #1774
butterfly20
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez MsLullaby Pokaż wiadomość
Dlatego nie warto zwracać na takie osoby uwagi skoro traktują tylko ten wątek jak jakaś encyklopedię my mamy stosunek do niego bardziej osobisty, ja na przykład bardzo przeżywam co tu się dzieje, zawsze jak umiem coś komuś odpowiedzieć to odpowiem, jestem codziennie ciekawa co u was, lubię nadrabiać, zresztą czasem czytam i czytam a na końcu zapominam co chciałam napisać
Ale w sumie nie ma co się spinać, trzeba to olać i już. Rozumiem że każda z nas ma raczej kiepski nastrój ale nie możemy się tu kłócić przecież. Niech t coś tam sobie wpada, wypada, nie czyta nas i w ogóle, a my jej nie odpowiadajmy skoro ona też ma "życie wątku" gdzieś.
Ważne, że mamy siebie DZIEWCZYNY

natala ty już ekspozycję robisz?ja już nie wiem kiedy robić.bedzie ok od 5 miesiąca?
i doczytałam,że dajesz łyżeczką.robisz na wodzie i nie dodajesz mleczka?

04.02.2016 godz.8.55 - Z.

06.05.2019 godz.10.46 - K.
butterfly20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-21, 20:53   #1775
Natala84
Zakorzenienie

Cytat:
A jak to wygląda? Takie czerwone lub fioletowe kropki z tyłu głowy?
nie, to taka czerwona plamka między oczkami

Cytat:
Napisane przez bayeczna Pokaż wiadomość
Hej Podobnie jak i wiele innych dziewczyn które miały odwagę się odezwać już dużo wcześniej, podczytuję Was od samego początku a w zasadzie czytam regularnie odkąd i u mnie pojawiły się dwie blade kreseczki na teście. Mogę powiedzieć że uzależniłam się od tego forum w czytaniu, praktycznie potrafiłam śledzić każdy Wasz post, aż chwilami mi było głupio że tak Was podczytuje, a sama nie mam odwagi nic napisać ot taka nieśmiałość wrodzona chyba Jeśli mnie przyjmiecie do Waszego grona było by mi bardzo miło z tego powodu. Widzę że jesteście dla siebie ogromnym wsparciem w wielu sprawach tych trudnych i tych czasem trochę błahych, to miłe i często bardzo potrzebne
witaj
doskonale CIę rozumiem, bo ja tak miałam przy forum z Marysią, moją pierwszą córeczką, czytałam od deski do deski a odezwałam się dopiero jak Marysia miała chyba 5 czy 6 miesięcy

Hania

94,5....70,5....65

http://szydelkogagusi.blogspot.com/
Natala84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-21, 20:54   #1776
papuga_69
Zakorzenienie

Cytat:
Boże, co za presja! coś czuje że jak już będziesz w ciąży to my tu będziemy sikać z niecierpliwości czy będzie ta wyczekiwana córa

Wy i tak mówicie normalnie na swoje dzieci. Pseudonimy mojego Bartka
Luli
Robaczek
Gościu
i uwaga
BĄBELITO MISISITO
whyyy?

tż na Antka mówi Cielaczek
a ja Didolku, Didku, Bobasku, Krokodylku i takie tam

"Beztroski uśmiech dziecka to jak promyk słońca w szarym życiu"
papuga_69 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-21, 20:54   #1777
nena_milka
Wtajemniczenie

Kurde dawno takiego tempa tu nie było

Witam nowe mamy

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
09 października 2013 18:45 Ninka
nena_milka jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2014-01-21, 20:55   #1778
dodinha
Wtajemniczenie

Cytat:
Hej Podobnie jak i wiele innych dziewczyn które miały odwagę się odezwać już dużo wcześniej, podczytuję Was od samego początku a w zasadzie czytam regularnie odkąd i u mnie pojawiły się dwie blade kreseczki na teście. Mogę powiedzieć że uzależniłam się od tego forum w czytaniu, praktycznie potrafiłam śledzić każdy Wasz post, aż chwilami mi było głupio że tak Was podczytuje, a sama nie mam odwagi nic napisać ot taka nieśmiałość wrodzona chyba Jeśli mnie przyjmiecie do Waszego grona było by mi bardzo miło z tego powodu. Widzę że jesteście dla siebie ogromnym wsparciem w wielu sprawach tych trudnych i tych czasem trochę błahych, to miłe i często bardzo potrzebne
Witaj,ja też długo podczytywałam,zanim odważyłam się napsać i nie żałuję!Dziewczyny są super,zawsze służą radą i wielu sytuacjach po ich odpowiedziach się uspokajałam.No i fajnie poplotkować z kimś,kto ma dzieci w tym samym wieku i podobne problemy
Stary 2014-01-21, 20:56   #1779
MsLullaby
Zakorzenienie

Aha, bo Bartek to się urodził z takimi kropkami z tyłu głowy właśnie i ma je do dziś :/ zresztą jak będę w Polsce to idę mu robić badania dla świętego spokoju bo w tej Anglii to dla nich wszystko jest normalne

Adrianek
30.07.2015
MsLullaby jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-21, 20:56   #1780
katarzyna2811
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez ewacia85 Pokaż wiadomość
j apodaje smakowa nestle mleczno ryzowa jabłkowa przed kąpiela daje tak ok 18 ...jak sebuś widzi ze coś białe niose to już ma zaciesz i ja nie wyrabiam łyżeczką i musze biec po butelke czasem i przelewać do butli bo się złości że matka mu za wolno daje papu a po kąpieli cyc i nyny

dzieci dużo rozumieją może to głupie ale mój woła mama juz dłuższy czas nie jest to jeszcze świadome ale zawsze woła jeśli jest zniecierpliwiony lub znudzony/przestraszony i chce zeby go wziąć na ręce...to jest takie słodkie.. najpierw zaczyna marudzić i popłakiwać a jeśli nie reaguję dłuższa chwilę bo jestem zajęta /myciem naczyń itp/ i tylko wołam sebus jeszcze 5 min i mama przyjdzie to zaraz sie mu sypie żałosne mamma tż ostatnio usłyszał i wielce zdziwiony czy slyszałam a ja mu mówie że to nie pierwszy raz

dobrze ujęte ...to jest mój problem ...czytam i czytam i nie wiem co komu miaalm odpisac i w końcu nic nie pisze i siedzę cicho
oj tiutaj nie ma z czym przesadzac ...strasznie lubie przeglądac twoje fotki bo jesteś bardzo ładną i sympatyczną osobą a ola prześlicznie wyglądała...jak mała ksieżniczka

kurcze a ja odkąd dowiedziałam się o ciązy to wiedziałam ż enie będę mieć tyle szczęścia zeby miec córeczke i od razu każdemu to mówiłam tż długo miał jednak nadzieje na córe ....ja w sumie taką cichą ale teraz nie wyobrażam sobie miec córki dwóch facetów bedzie mnie na rekach nosic ...tylko tż nadal twierdzi że musi byc córka bo ktos musi za nimi sprzątać
Podpisuję się pod tym.

A wiesz że tak samo było z moimi ciążami. Od początku czułam że to chłopaki i się nie myliłam. Mało tego. Robiłam za wróżkę wśród moich sióstr bo bezbłędnie przepowiadałam płeć ich dzieci

Damian 23 01 2002
Mateusz 27 12 2005
Bartosz 18 09 2013
katarzyna2811 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-21, 20:56   #1781
marysia_258
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez bojatoja Pokaż wiadomość
A ja z południa i u nas tylko -4 stopnie Śniegu brak

A kaszkę dajecie z łyżeczki czy już z butli?
Zamówiłam tą holle i chyba z łyżeczki po troszku na początek?

U mnie dokładnie to samo Jak kogoś usłyszy to się rozgląda i nici z karmienia

Możecie dziewczyny przypomnieć, ta promocja w rossmannie jest na deserki z gerbera oraz na deserki i obiadki z bobovity? Nie mogę znaleźć tej gazetki, pewnie źle szukam.
Ja robie gesciejsza i podaje lyzeczka
Wcina az milo popatrzec.
Cytat:
Napisane przez katarzyna2811 Pokaż wiadomość

No mój Tż na Bartka woła Giga Bajtuś.
Ja czesto mowie Bartolini Bartlomiej Herbu Zielona Pietruszka
A moj maz co mnie bardzo wkurza mowi na niego Bercik

NO I POLACY WYGRALI

MAJA
21.08.2009
BARTOSZ
23.09.2013
marysia_258 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2014-01-21, 20:56   #1782
matallewar
Zakorzenienie

Cytat:
Luli
Robaczek
Gościu
i uwaga
BĄBELITO MISISITO
Edzik był:
Eduardo
Cavaliero Eduardiero
Edzisko
Krokodylek
i masę innych

Encia jest:
Enciątkiem
Misią
Misiem pysiem
Krzykadło
a czasem i rzygadło

Cytat:

Mam propozycję, żeby mamy, które chcą być dopisane na liście, napisały pw do Kasi (kaska87), bo sporo Was i może nie ogarnąć

Rok z Jillian i Mel B✓
Extreme shed&shred lvl 2 (9/15)
Killer abs lvl 3 (9/10)
Biegam (419,5 km)
Rower (43 km)
Zumba (13)
Joga (2)

Gluten, Sugar & Meat Free
More water&vegetables
13/100 sugarfree days
matallewar jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-21, 20:56   #1783
papuga_69
Zakorzenienie

Cytat:

No mój Tż na Bartka woła Giga Bajtuś.

Stary 2014-01-21, 20:57   #1784
ewacia85
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez misia332 Pokaż wiadomość
koniec tematu.
to dobrze myslałam bo w pierwszej chwili czytam skojarzyłam z jeti albo iti
ewacia85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-21, 20:57   #1785
dodinha
Wtajemniczenie

Cytat:
Aha, bo Bartek to się urodził z takimi kropkami z tyłu głowy właśnie i ma je do dziś :/ zresztą jak będę w Polsce to idę mu robić badania dla świętego spokoju bo w tej Anglii to dla nich wszystko jest normalne
O tak,wszystko "Is normal",też mnie to wnerwia.No i Lenka też ma to z tyłu głowy,masakra,bidulka moja mała,oby zlazło to paskudztwo.Też już szukam dobrego pediatry w Polsce.żeby z nią iść i sprawdzić wszystko,bo tutaj im nie ufam.W Manchesterze jest polska klinika i pediatra,ale kurde trochę dużo sobie liczą za wizyty.To w ostateczności,gdyby się coś działo nie daj Boże

Edytowane przez dodinha
Czas edycji: 2014-01-21 o 20:59
dodinha jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-21, 20:57   #1786
tigaaa814
Raczkowanie

A jak tak z innej beczki
Dla dziewczyn ktore jak ja chca wygladac jako tako i zgubic kg;/
Przyznaje ze jestem strasznym leniem i nie daje rady cwiczyc np Chodakowskiej;/ szybko sie zniechecam bo jest mi ciezko. Odkrylam fajne filmiki wystarczy chodzic;p

http://www.youtube.com/watch?v=iRLDi6-x4Cs

CHyba musze kupic ta Holle, tak ja wszystkie polecacie
tigaaa814 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-21, 20:58   #1787
87czarna
Zakorzenienie

MsLullaby No wlasnie moja Maja miała coś takiego z tyłu głowy. Nic się nie martw, zejdzie samo

"Dziecko to taki sympatyczny początek człowieka"
87czarna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-21, 20:58   #1788
butterfly20
Zakorzenienie

natala widzę,ze już napisałas jak to robisz

Cytat:
witaj
Cytat:
Napisane przez 87czarna Pokaż wiadomość
Laryska Jesteś naszą LALECZKĄ
odezwała sie Nasza druga Laleczka

Stary 2014-01-21, 20:58   #1789
tigaaa814
Raczkowanie

Cytat:

Moje dziecko tez ma takie kropki. Pytalam lekarza i powiedzial ze to normalne, powinny zniknac okolo roku
tigaaa814 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2014-01-21, 20:58   #1790
kaska87
Zakorzenienie

to ja na Mikołaja mówię:
Miki
Mikini
Mikozi
Grubozka (to tak przewrotnie bo on chudy )
Myszko (najczęściej)
Surykatko (bo tak się wyciąga jak go coś zainteresuje)
Kopchanie
i chyba tyle

Stary 2014-01-21, 20:58   #1791
Natala84
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Little_Spark Pokaż wiadomość
Natala tak tak, na duże słoiczki policzyło mi promocję
ale póki co kupiłam tylko 3 jabłuszka i troszkę obiadków bobovity
więcej nie kupowałam bo byłam piechotą i bałam się, ze idąc z większym obciążeniem zęby pogubię na ta ślizgfawicę

i dzięki za dokładny opis jak przyrządzasz, też byłam ciekawa, ale nie miałam śmiałości tak wypytywać

na gemini i of kors byłam dzisiaj w sklepie ze zdrową żywnością, ale nie było niestety
pytaj śmiało jak coś
fajnie, że promocja się naliczyła

Cytat:
Napisane przez dodinha Pokaż wiadomość
Moja Mała też to ma i na powiekach,kiedyś już o tym pisałam.Podobno do roku powinno zblednąć,choć tutaj mi położna powiedziałą,że do trzech lat
wiesz, moja MArysia ma już 3 lata, ale tak całkiem całkiem nie zniknęło i wydaje mi się że już jej taki delikatny ślad zostanie, ale to naprawdę jest pierdoła, z odległości 2 metrów nic nie widać z tym że ona miała bardzo "mocne" to uszczypnięcie.
Cytat:
Napisane przez butterfly20 Pokaż wiadomość

natala ty już ekspozycję robisz?ja już nie wiem kiedy robić.bedzie ok od 5 miesiąca?
i doczytałam,że dajesz łyżeczką.robisz na wodzie i nie dodajesz mleczka?
tak, zaczęłam w sobotę, czyli kilka dni przed skończeniem 5 miesiąca.
robie na wodzie, dodaje troszkę swojego mleka (może z 5 ml) i daje łyżeczką
a potem pierś do popicia

Hania

94,5....70,5....65

http://szydelkogagusi.blogspot.com/
Natala84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-21, 20:59   #1792
jo_asiek
Zadomowienie

maharet - ja również jestem z Wami myślami i też nic innego w tej sytuacji napisać nie umiem... Dziś także pomodlę się za Was...

Cytat:
brzuch mnie boli jak na okres Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
też tak miałam przez kilka dni, a okresu dalej ani widu ani słychu

Cytat:
a przed chwila sobie uswiadomilam ze dokladnie rok temu dowiedzialam sie ze zostane mamą

fajny dzien wtedy byl

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
ehh jak ten czas szybko leci. Ujrzeć dwie kreseczki to piękny moment!

Cytat:
Moze to głupie co teraz napisze, ale chyba moje dziecko mnie nie lubi.
Nasze stosunki sa poprawne. Stad chyba moje wszystkie obawy rozwojowe, ale jak widze jak moj syn zachowuje sie w stosunku do tż, mojej mamy i teściowej to wiem ze to sa moje urojenia.
Dzis przyszła tesciowa to Maciek piszczał z radosci, wrócił tż z pracy to Maciek zaśmiechuje sie do łez.
A mnie ma w nosie...po wielkich moich wysiłakch usmiechnie sie kącikiem ust. Czy to nie dziwne??? tak wiem... mnie ma cały czas... plaplpla
w sobote byłam w pracy, wrocilam po 6 h i co??? i zero reakcji!!

myslalam ze moze czuje mój stres, ale nawet jak nie mam stresów to jest identycznie...
zaczełam dzis myslec ze moze jednak ja sie nie nadaje do tej roli zyciowej i jestem do bani mama...

wiem ze to sie wam wydaje głupie co pisze... ale ja nie rozumiem jaki mógłby byc powod takiego zachowania
moze cos robie zle, co moze go draznic, albo co???
albo pamieta ze go nie pocałowałam jak sie urodzil bo wezbrało mnie na wymioty
hmmm tassiu, jestem przekonana, że Maciuś nie pamięta o tym pocałunku zaraz po porodzie. Na pewno od tamtej pory wycałowałaś go już nie raz, więc wszystko gra Jestem też pewna, że Maciek baaaaardzo Cię kocha i jesteś dla niego najlepszą mamą na świecie! Wydaje mi się, że dzieciaczki chyba tak po prostu mają, że niekiedy "lepiej" reagują na inne osoby. Jakiś czas temu sama tu pisałam, że po całym dniu nieobecności podeszłam do Szymonka, a ten zaczął robić podkówki i płakać na mój widok. Od dwóch dni mniej się do mnie uśmiecha i mniej gada, a jak tylko TŻ wraca do domu, to jest szał i dzika radość.

Cytat:
Napisane przez Larysa88 Pokaż wiadomość
dokładnie rok temu o tej godzinie byłam już po wizycie u gina potwierdzającej ciążę... słyszałam wtedy pierwszy raz serduszko mojej córeczki
oj tak zobaczyć/usłyszeć serduszko maluszka na usg to niezapomniane doświadczenie

Cytat:
Napisane przez ruda_g Pokaż wiadomość
Sama nie wiem. Czasami bylam tak bardzo na bierzaco z Wami, ze nudzilam sie czekajac na kolejne posty pamietam jak codziennie patrzylam ktora sie rozpakowala, a ktora "meczy bule" nie wspominajac o czytaniu opisow porodow

Nie wiem czy byl ten temat, ale.... Czy Wasze dzieci tez rzucaja sie na poczatku przy piciu?
cześć fajnie, że zdecydowałaś się do nas dołączyć! Co do pytania, to ja tylko kp, ale Szymonek strasznie się rzuca przy piersi jeśli jest zmęczony albo jak ktoś wchodzi do pokoju (rozprasza go to wtedy i nie skupia się na jedzeniu tylko na tym co się dzieje dookoła)

Cytat:
Napisane przez tigaaa814 Pokaż wiadomość
Wizaz / tvn 24 i pudelek to moje 'ulubione' storny;p
heh moje też

Cytat:
co do kojca to ja nie wiem, ale moj chrzesniak jak mial 4 lata to uwielbiał sie w nim bawic (w sensie robił sobie z niego baze i mial jedna strone otwarta)
generalnie ciotka była zachwycona bo mogla spokojnie wyjsc do łazienki czy obiad ugotowac a nie biegac za raczkujacym dzieckiem
no właśnie miałam pisać odnośnie kojca, że może się sprawdzić właśnie jak dzieciaczki będą starsze. Moja siostra i jedna z koleżanek miały rozłożone kojce właśnie jakoś tak jak ich chłopcy byli w wieku około 3-4 lat. Też tworzyli tam swoje bazy. Dodatkowo mój siostrzeniec nawrzucał tam pełno małych piłeczek i miał swój "basen z kulkami".

Cytat:
Napisane przez kasiuni_a Pokaż wiadomość
Dziękuję wiele razy już miałam zamiar coś napisać, ale jakoś zawsze była też obawa, że się już nie wbiję w Wasze rozmowy, albo nie dam rady być na bieżąco. Choć muszę przyznać, że jestem. Po świętach nawet 50 stron nadrobiłam
pisz do nas częściej. Skoro udaje Ci się nadrobić, to może i uda Ci się coś napisać czasem

Cytat:
Ja też musze przestać do Kornela mówić jak do zoo, bo jest kurczaczkiem, dzięciołkiem, ale rano jak się budzi koło mnie mówię zawsze "no cześć maluszku !" a on mnie obdarza najpiękniejszym uśmiechem.
ja z rana mówię "dzień dobry maluszku" i w odpowiedzi również najczęściej dostaję przepiękny uśmiech. A jeśli chodzi o inne zdrobniałe określenia to ja mówię do Szymka "misiu", "mysiu", "myszko", a mój TŻ "misiu patysiu" (nie wiem skąd on to wziął, ale to podobno jakaś gra z kubusia puchatka)

Aha, co do ciszy jutro na forum jestem jak najbardziej za.

Coś mi pokasowało resztę cytatów, ale chyba Lulla pytałaś o przepis na okład z sody? Ja mam zapisane na karteczce od pielęgniarki, że jedna łyżeczka sody na pół szklanki letniej wody.

rusałko - cieszę się, że z bioderkami Jasia wszystko w porządku
jo_asiek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-21, 20:59   #1793
papuga_69
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ewacia85 Pokaż wiadomość
j apodaje smakowa nestle mleczno ryzowa jabłkowa przed kąpiela daje tak ok 18 ...jak sebuś widzi ze coś białe niose to już ma zaciesz i ja nie wyrabiam łyżeczką i musze biec po butelke czasem i przelewać do butli bo się złości że matka mu za wolno daje papu a po kąpieli cyc i nyny

dzieci dużo rozumieją może to głupie ale mój woła mama juz dłuższy czas nie jest to jeszcze świadome ale zawsze woła jeśli jest zniecierpliwiony lub znudzony/przestraszony i chce zeby go wziąć na ręce...to jest takie słodkie.. najpierw zaczyna marudzić i popłakiwać a jeśli nie reaguję dłuższa chwilę bo jestem zajęta /myciem naczyń itp/ i tylko wołam sebus jeszcze 5 min i mama przyjdzie to zaraz sie mu sypie żałosne mamma tż ostatnio usłyszał i wielce zdziwiony czy slyszałam a ja mu mówie że to nie pierwszy raz

dobrze ujęte ...to jest mój problem ...czytam i czytam i nie wiem co komu miaalm odpisac i w końcu nic nie pisze i siedzę cicho
oj tiutaj nie ma z czym przesadzac ...strasznie lubie przeglądac twoje fotki bo jesteś bardzo ładną i sympatyczną osobą a ola prześlicznie wyglądała...jak mała ksieżniczka

kurcze a ja odkąd dowiedziałam się o ciązy to wiedziałam ż enie będę mieć tyle szczęścia zeby miec córeczke i od razu każdemu to mówiłam tż długo miał jednak nadzieje na córe ....ja w sumie taką cichą ale teraz nie wyobrażam sobie miec córki dwóch facetów bedzie mnie na rekach nosic ...tylko tż nadal twierdzi że musi byc córka bo ktos musi za nimi sprzątać
No popatrz jaki głodomorek może spróbuje ze smakową

Stary 2014-01-21, 20:59   #1794
katarzyna2811
Wtajemniczenie

Bayeczna

Damian 23 01 2002
Mateusz 27 12 2005
Bartosz 18 09 2013
katarzyna2811 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-21, 20:59   #1795
butterfly20
Zakorzenienie

mój mąż czasem w żartach mówi Natka-Wariatka

Stary 2014-01-21, 21:00   #1796
kaska87
Zakorzenienie

Cytat:
A wiesz że tak samo było z moimi ciążami. Od początku czułam że to chłopaki i się nie myliłam. Mało tego. Robiłam za wróżkę wśród moich sióstr bo bezbłędnie przepowiadałam płeć ich dzieci
weź mi powróż

tylko pamiętaj znam kogo trzeba

Stary 2014-01-21, 21:01   #1797
gorgulek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kaska87 Pokaż wiadomość
idę oglądać na ikea łóżka do sypialni- chcę 180cm szerokie, bo jak śpimy we 3 to TZ jest pokrzywdzony
tylko ciekawe ile się nastęka na jakoś ikeowych mebli czasem go nie lubię
To szukaj takiego 200cm lub 220cm, bo jak dojdzie drugie dziecko to i Ty będziesz pokrzywdzona

Cytat:
Napisane przez Natala84 Pokaż wiadomość
tak, podaje pszenną Holle, cyzli tą którą pokazała Gorgulek
idzie nieźle, napoczatku musiałam Hani łapki trzymac bo jej latały i mi łyżeczkę wyrywała ale już zakumała i te 15 ml zjada całkiem całkiem
czekałam jeszcze na pierwszą poglutenową kupę, była dziś i była ok
a podaje od soboty, czyli dziś był 4 dzień
Miałam pytać w jakich proporcjach robisz ale już doczytałam
A jakie mogą być ewentualne objawy nietolerancji glutenu? czy alergii na gluten? Nie znam się na tym. Może tassia podpowie?

Cytat:
Napisane przez Larysa88 Pokaż wiadomość
kochana, przesadzają
Nie przesadzają

Cytat:
Napisane przez kasiuni_a Pokaż wiadomość
Dziękuję wiele razy już miałam zamiar coś napisać, ale jakoś zawsze była też obawa, że się już nie wbiję w Wasze rozmowy, albo nie dam rady być na bieżąco. Choć muszę przyznać, że jestem. Po świętach nawet 50 stron nadrobiłam
Witaj

Cytat:
Ja też musze przestać do Kornela mówić jak do zoo, bo jest kurczaczkiem, dzięciołkiem, ale rano jak się budzi koło mnie mówię zawsze "no cześć maluszku !" a on mnie obdarza najpiękniejszym uśmiechem.
Też uwielbiam ten poranny uśmiech

Cytat:
Napisane przez SAMBAdiJANEIRO Pokaż wiadomość
Marta nie mogę znaleźc tego posta ale pisalas ze corcia ma ugryzienie bociana i ze to pamiatka po porodzie.... po czym konkretnie? po tym ze sie zle wstawila czy po tym ze lekarz polozyl sie na brzuchu?? moj maly tez to ma, ale polozna powiedziala tylko ze to normalne i ze niektore dzieci sie z tym rodza i dalej nie wnikalam...ale jakby nie bylo na mnie polozna lezala a lekarka ciagla przyssawka... ja ponoc tez to mialam... i moja mama tez miala ciezki porod tyle pocieszenia ze moj mlodszy brat sie szybko urodzil
Samba, mój mały też to ma a ja rodziłam przez cc. U nas blednie.

Cytat:
Luli
Robaczek
Gościu
i uwaga
BĄBELITO MISISITO
U nas mówimy Miłosiu Bambosiu

Cytat:
bo moj wyrasta ze spiworka i juz nie bede kupowac chyba wiekszego tylko sprobuje z kolderka
Nie warto nowego kupować bo jak zacznie wstawać w łóżeczku to tylko krzywdę może sobie wyrządzić.

Cytat:
Witaj
gorgulek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-21, 21:01   #1798
policzanka
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez tigaaa814 Pokaż wiadomość
A jak tak z innej beczki
Dla dziewczyn ktore jak ja chca wygladac jako tako i zgubic kg;/
Przyznaje ze jestem strasznym leniem i nie daje rady cwiczyc np Chodakowskiej;/ szybko sie zniechecam bo jest mi ciezko. Odkrylam fajne filmiki wystarczy chodzic;p

http://www.youtube.com/watch?v=iRLDi6-x4Cs

CHyba musze kupic ta Holle, tak ja wszystkie polecacie
dzięki Ci za ten link dobra kobieto!
policzanka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-21, 21:01   #1799
ewacia85
Wtajemniczenie

mykam bo adrian szrżuje po pokoju i zaraz mi sebe obudzi ...tż też zaraz wróci z pracy i bedzie łąj adi nie spi ale moim dzieciom się dzisiaj coś poprzestawiało
ewacia85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-21, 21:02   #1800
bayeczna
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez policzanka Pokaż wiadomość
witaj kochana!super ze się odwazyłas!ja Cię czesto widziałamczesto jak spoglądałam na Twoj nik to ciekla mi slinkabrzmisz jak moj ulubiony batonik mmmmmmmmmmmmmmm.......

tak słodka jak batonik nie jestem niestety a nick związany jest z panieńskim nazwiskiem, a wiec sentymenty
W lutym skończę 29 lat, to była moja trzecia ciąża, Jestem mamą Oliwki która w marcu skończy 8 lat, małego Macieja którego niestety nie było mi dane tulić na tym świecie, miałby teraz prawie 6 lat i Jasia który urodził się 15 października o 19:50 SN z waga 4285g
bayeczna jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Narzędzia

Zasady wysyłania wiadomości