Płeć dzidziusiów poznajemy i imiona nadajemy. Mamusie V-VI 2014 cz.V - Strona 74 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-01-22, 13:14   #2191
Ramona_85
Zakorzenienie

Dot.: Płeć dzidziusiów poznajemy i imiona nadajemy. Mamusie V-VI 2014 cz.V

Cytat:
Napisane przez karolkya Pokaż wiadomość
biedaczko
nie wiem czy pisałaś ale co Ci tak zaszkodziło?
nie mam pojęcia
obudziłam sie z bólem głowy takim, jak zawsze przy żołądku mnie boli, zjadłam śniadanie, fakt, że późno i ciężkie, bo jajecznicę z cebulką i szynką, potem obiad, niby lekkostrawny, ziemniaki +pulpet+marchewka gotowana i się zaczęło - potworny ból głowy, zawroty, normalnie prawie zlana potem, mam tak zawsze, gdy "stanie" mi żołądek
masakra, chyba nie moge juz jeść normalnie ze względu własnie na ten mój żołądek teraz ostatnimi czasy jeszcze nie ma tragedii, ale kiedyś to byle skórka od pomidora czy papryki potrafiła mnie załatwić na cały dzień

juz jest lepiej, przeszło trochę, ból głowy powoli ustępuje, idę się połozyć na chwilę, uf....
Ramona_85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-22, 13:18   #2192
Ramona_85
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez VwVampirka Pokaż wiadomość
a próbowałaś migdałki? Ja cały czas mam awaryjną paczkę...
nie mam migdałów

a to pomaga na dolegliwości żołądkowe czy bardzie na wymioty ciążowe?

porobiłam zdjęcia zakupów lumpkowych:
1-sukienki na 0-3 m
2- sukienki/tuniczki na później 6-9m
3-spodenki+ rampersy Next jak nówka wyglądają
4- coś dla mamy czyli jegginsy Primark

w tym miesiącu koniec szaleństw zakupowych dla bobaski
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg PB303172.jpg (46,2 KB, 25 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg PB303173.jpg (31,9 KB, 24 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg PB303171.jpg (40,8 KB, 24 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg PB303176.jpg (37,2 KB, 22 załadowań)
Stary 2014-01-22, 13:19   #2193
asia27100
Zakorzenienie

hej

obiad gotowy, czekam aż tż wstanie po nocce

ja chyba jeszcze sie wstrzymam z zakupami... jakos mnie te ostatnie historie dziewczyn dobiły i boję sie zapeszyć... może koncem lutego, w marcu...?

do tego czekałam już na wiosne a dziś snieg zaczął sypać.... nie....

dziewczyny, czy można brać manti na zgage? wczoraj o 1 w nocy tak mnie piekło, że musiałam wsiąść jedna tabletkę... mleko, maślanka, nic nie pomagało

współczuję osobom, które męczą się ze zgagą normalnie. mnie dopadła pierwszy raz w życiu dopiero pare tygodni temu....

asia27100 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-22, 13:22   #2194
Aldrin
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Ramona_85 Pokaż wiadomość

1-sukienki na 0-3 m

cudowne ubranka
ja jakoś nie potrafie szukać w lumpkach
Stary 2014-01-22, 13:28   #2195
Ramona_85
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez asia27100 Pokaż wiadomość

dziewczyny, czy można brać manti na zgage? wczoraj o 1 w nocy tak mnie piekło, że musiałam wsiąść jedna tabletkę... mleko, maślanka, nic nie pomagało

współczuję osobom, które męczą się ze zgagą normalnie. mnie dopadła pierwszy raz w życiu dopiero pare tygodni temu....
ja na zgage biorę Rennie i naprawdę pomaga no i na pewno jest bezpieczny w ciąży, a Manti nie mam pojęcia, sprawdź jaki ma skłąd, Rennie to przede wszystkim weglany - wapnia i magnezu.

---------- Dopisano o 13:28 ---------- Poprzedni post napisano o 13:27 ----------

Cytat:
Napisane przez Aldrin Pokaż wiadomość
cudowne ubranka
ja jakoś nie potrafie szukać w lumpkach
a chodzisz do takich, gdzie trzeba grzebać w koszach czy ubrania sa na wieszakach? Bo ja tych pierwszych nie znoszę, wole jak sa na wieszakach, jest szybciej i wygodniej szukac
Stary 2014-01-22, 13:31   #2196
beatusia10
Wtajemniczenie

Cytat:
1-sukienki na 0-3 m

słodkie
beatusia10 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-22, 13:46   #2197
Myska0
Zakorzenienie

Cytat:

Mnie też od jakiegoś czasu zgaga delikatnie piecze.. Też współczuję osobom, które muszą się często z nią zmagać.....

Cytat:
a chodzisz do takich, gdzie trzeba grzebać w koszach czy ubrania sa na wieszakach? Bo ja tych pierwszych nie znoszę, wole jak sa na wieszakach, jest szybciej i wygodniej szukac
Słodkie ciuszki..
Ja i w takim i w takim mam problem ze znalezieniem czegoś..

20.05.2014 ANIA

27.06.2015 JAŚ

26.01.2018 ZUZIA
Myska0 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-22, 13:48   #2198
karolkya
Wtajemniczenie

Cytat:
nie mam migdałów

a to pomaga na dolegliwości żołądkowe czy bardzie na wymioty ciążowe?

1-sukienki na 0-3 m

migdały to na ciążowe raczej, ja na żołądek pije jeszcze czasami gorącą wodę, bo po herbatach mi raczej nie przechodzi bo one często podrażniają żołądek jeszcze bardziej

Ciuszki śliczne, ja jeszcze czekam z zakupami mimo, że jak gdzieś coś zobaczę to taki słodkie śliczne ale jakoś się boję...
karolkya jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-22, 14:03   #2199
Ramona_85
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez karolkya Pokaż wiadomość
migdały to na ciążowe raczej, ja na żołądek pije jeszcze czasami gorącą wodę, bo po herbatach mi raczej nie przechodzi bo one często podrażniają żołądek jeszcze bardziej

Ciuszki śliczne, ja jeszcze czekam z zakupami mimo, że jak gdzieś coś zobaczę to taki słodkie śliczne ale jakoś się boję...
acha czyli zostaje mi woda, albo herbata no ale juz lepiej jest, te krople miętowe mi pomogły, mam nadzieję tylko, że ta dawka spirytusu mu nie zaszkodziła
u mnie własnie lepiej jak podraznię żołądek i wszystko zwrócę, bo tak to będe się męczyc cały dzień

Ja kupuję w sumie tylko używki, mam dużo w spadku, no ale nie można oprzeć się zakupom, zwłaszcza jak się zna płeć

tez czasem mnie nachodzi taka myśl, że (nie chcę tego wypowiadać na głos).... odpukac u mnie wszystko w porządku jak na razie, ale jak tylko w rodzinie powiedziałam, co mi dolega, to pierwsza uwaga - że ciężko mi będzie zajść w ciążę albo tą ciążę utrzymać
ale najlepszy tekst - że te moje przeciwciała zabiją płód

wierze że wszystko będzie dobrze do końca, no musi być innej opcji nie zakładam, moja gin tez mnie nie straszy niczym, to tez jakoś tak nie zwracam nawet uwagi na to ryzyko

dziewczyny pytanko za 100 punktów - w Tesco ta promo na art. dziecięce, to tylko na ubranka czy na pampry i inne tez i do kiedy ?

Edytowane przez Ramona_85
Czas edycji: 2014-01-22 o 14:06
Stary 2014-01-22, 14:06   #2200
JJJustynAAA
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez beatusia10 Pokaż wiadomość

---------- Dopisano o 12:13 ---------- Poprzedni post napisano o 12:09 ----------
no to bardzo Ci współczuję, bo wiem, co czujesz to jest naprawdę jakaś masakra. a tu tyle wydatków przed nami.. mnie od razu zaczyna dręczyć myśl, że skoro jeszcze dziecka nie ma, a mi na wszystko brakuje, to co będzie, jak ono już faktycznie przyjdzie na świat

Ja przez te finanse to czasem spać nie mogę, zastanawiając sie jak sobie damy radę jak już będzie dziecko... Ja będę o połowę mniejszą pensję dostawała... A dziecko przecież generuje wydatki...
Ale małż mi tłumaczy że damy sobie radę, zawsze dawaliśmy... Poza tym mamy siebie no i teraz pojawi sie nasze upragnione dziecko więc musi być dobrze a nie źle. Z mniejszą czy większą kasą damy radę... Więc ja mu wierzę i nie chce się zamartwiać

kasian to musi być super uczucie słyszeć w niani spiew dziecka a nie krzyk czy płacz

Light limara moja mama robi bardzo dobry chleb na zakwasie, rach ciach ciasto i do piekarnika i chleb gotowy... Gdybyś chciała wieczorkiem mogę ci go podesłać.

Ramona współczuje wymiotów... Ale poszalałaś z azakupami są śliczne...

Ja też nie umiem szukać w lumpkach, zawsze mi się wydaje że ktoś przede mną wybrał już najlepsze kąski... I nic nigdy nie mogę znaleźć a wy takie rarytasy wyszukujecie...

Myskao
ja byłam na glukozie w piątek zaraz po świetach no i słodkie wiadomo jadłam... Nie wiem czy ma to jakieś większe znaczenie...
A mam tak jak ty wsuwam jak za dwoje, no i mam parcie na słodkie a na początku w ogóle nie jadłam...
No i kuruj się żeby się nic gorszego do ciebie nie przyplatało.

Mama Franka

JJJustynAAA jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-22, 14:09   #2201
mszpilka
Rozeznanie

GG do mszpilka

muffinka90- fajnie ze wyniki świetne i Fifi współpracował

Cytat:
Napisane przez Pallas Ril Pokaż wiadomość
Nie takie L4 straszne Ja tez sie zapieralam rekami i nogami i zawsze mowilam "Co ja bede robic przez caly dzien? Zanudze sie bez pracy" i dopiero jeden kumpel mnie sprowadzil na ziemie mowiac "Strasznie Ci wspolczuje, musisz miec mega nudne zycie, skoro praca jest jedyna atrakcja"
Naprawde jest milion rzeczy do robienia. Wreszcie nadrobilam wszystkie zaleglosci towarzyskie, chodze sobie na fitness, na spacery, robie swieze zakupy na targu, a nie o 22 w Tesco, pieke swoj wlasny chlebek, czytam te wszystkie ksiazki na ktore nigdy nie mialam czasu... Nie zaluje
oj zgadzam się. W pierwszej ciąży też ten luzik był fajny, wszystko co chciałam na spokojnie.
Teraz z młodą to juz inaczej, bo rano wstać odprowadzić do klubu potem przyprowadzić itd jest zajęcie.
Ale też mam czas posprzątać porządniej w domu, upiec chlebek, ugotować fajny obiad i chyba wrócę do szycia...
BTW Może kawka na mieście?

Cytat:
Napisane przez JJJustynAAA Pokaż wiadomość

wózek który kupiliśmy: BABY DESIGN ESPIRO GTX
świetny wózek, wygląda na wygodny.

Ramona - biedaczko

Cytat:
Manti nie wolno, dozwolone jest Reni (owocowe, mniam!), powinno pomóc, jesli nie do poszukam to co mi pomagało, Refluksin chyba.
Ja mam problemy z refluksem i zgagą strasznie mnie to dobija bo musze uważać na to co jem a i tak czasem mam zgagę po rzeczach, po których normalnie jest ok
mszpilka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-22, 14:10   #2202
Myska0
Zakorzenienie

Cytat:
tez czasem mnie nachodzi taka myśl, że (nie chcę tego wypowiadać na głos).... odpukac u mnie wszystko w porządku jak na razie, ale jak tylko w rodzinie powiedziałam, co mi dolega, to pierwsza uwaga - że ciężko mi będzie zajść w ciążę albo tą ciążę utrzymać

wierze że wszystko będzie dobrze do końca, no musi być innej opcji nie zakładam, moja gin tez mnie nie straszy niczym, to tez jakoś tak nie zwracam nawet uwagi na to ryzyko
Wiadomo, że chcemy jak najlepiej i wierzymy, że będzie tylko dobrze, jednak taki strach, że coś może się stać zawsze jest...

20.05.2014 ANIA

27.06.2015 JAŚ

26.01.2018 ZUZIA
Stary 2014-01-22, 14:10   #2203
karolkya
Wtajemniczenie

Cytat:
acha czyli zostaje mi woda, albo herbata no ale juz lepiej jest, te krople miętowe mi pomogły, mam nadzieję tylko, że ta dawka spirytusu mu nie zaszkodziła
u mnie własnie lepiej jak podraznię żołądek i wszystko zwrócę, bo tak to będe się męczyc cały dzień

Ja kupuję w sumie tylko używki, mam dużo w spadku, no ale nie można oprzeć się zakupom, zwłaszcza jak się zna płeć

dziewczyny pytanko za 100 punktów - w Tesco ta promo na art. dziecięce, to tylko na ubranka czy na pampry i inne tez i do kiedy ?
Czyżby hashi? wiem coś o tym... ehh szkoda gadać, strasznie się bałam po ostatnim poronieniu, że to przez to... ale teraz jestem pod opieka endokrynologa i w sumie mnie nie straszy leki biore i jakoś do przodu, ale mimo wszytko lęk zostaje
Stary 2014-01-22, 14:13   #2204
Myska0
Zakorzenienie

Cytat:
Ja przez te finanse to czasem spać nie mogę, zastanawiając sie jak sobie damy radę jak już będzie dziecko... Ja będę o połowę mniejszą pensję dostawała... A dziecko przecież generuje wydatki...
Ale małż mi tłumaczy że damy sobie radę, zawsze dawaliśmy... Poza tym mamy siebie no i teraz pojawi sie nasze upragnione dziecko więc musi być dobrze a nie źle. Z mniejszą czy większą kasą damy radę... Więc ja mu wierzę i nie chce się zamartwiać
Mój Małż też mnie właśnie tak pociesza.. Fajnie mieć takie oparcie

Cytat:
ja byłam na glukozie w piątek zaraz po świetach no i słodkie wiadomo jadłam... Nie wiem czy ma to jakieś większe znaczenie...
A mam tak jak ty wsuwam jak za dwoje, no i mam parcie na słodkie a na początku w ogóle nie jadłam...
No i kuruj się żeby się nic gorszego do ciebie nie przyplatało.
Pocieszyłaś mnie I dziś mi się nie udało powstrzymać. Zjadłam kulki czekoladowe z mlekiem i teraz same płatki wcinam na sucho.... No normalnie powstrzymać się nie mogę..

20.05.2014 ANIA

27.06.2015 JAŚ

26.01.2018 ZUZIA

Edytowane przez Myska0
Czas edycji: 2014-01-22 o 14:15
Stary 2014-01-22, 14:20   #2205
karolkya
Wtajemniczenie

Coś dla dziewczyn szukających jeszcze wózków i nie zdecydowanych

http://www.youtube.com/watch?v=AuztbH-SXq4

http://www.youtube.com/watch?v=SyEj9r7WPb4

Wiecie może co można brać na wzdęcia? do tej pory jakoś sobie radziłam bez trochę męczarni i przechodziło ale czasami sie zastanawiam czy jakiś espumisan mogłabym wziąć?

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2014-01-22, 14:24   #2206
kasiab91
Zakorzenienie

Cytat:

kasiab ja bym nie czekała do soboty z tym ccc... podobno już nie ma w czym wybierac a co będzie do soboty
Kochana nie mam jak jechać Wiesz wieś te sprawy...
Cytat:
Napisane przez paulka0212 Pokaż wiadomość
Ja też mam kichę z kasą w tym msc, przez święta tak się spłukaliśmy

A pieluchy tetrowe kupuję po 1, 99 w auchanie

Idę do dziadka, buziaki

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Ja też w auchan będę kupowała, bo najtaniej. W pepco są za 2,99 zwykłe tetry.
A teraz w auchan u mnie były bodziaki na wyrzedaży po 3,00 szt. Wzięłam mojej lalce dwie sztuki i czapeczkę
Cytat:
Czyli witam w klubie spłukanych

Cena pieluch chyba dobra... Chociaż mi się podobają te kolorowe...

Zmykam bo zaraz nie będę sama

---------- Dopisano o 12:41 ---------- Poprzedni post napisano o 12:39 ----------

To tak jak pisze Karolkya skopiemy ci tyłek i karzemy się wziąć w garść.
Ja też tak mam - jestem mistrzynią w wyszukiwaniu argumentów na nie jak mam wisielczy humor... Ale ostatnio walcze z tym...

dzięki wózek mi też się podoba. Jest dla aktywnych mam - więc będę miała mobilizację hihih, a tak poważnie to szukałam wózka na wieś na drogi z dołami...
Mi tez się te kolorowe podobają, ale stwierdziłam, ze kupię ich tylko parę sztuk tak "na wyjścia"
Cytat:
hej

obiad gotowy, czekam aż tż wstanie po nocce

ja chyba jeszcze sie wstrzymam z zakupami... jakos mnie te ostatnie historie dziewczyn dobiły i boję sie zapeszyć... może koncem lutego, w marcu...?

do tego czekałam już na wiosne a dziś snieg zaczął sypać.... nie....

Podobno można manti
Moja mama od 6 miesiąca do końca miała zgagę i ze mna i bratem. Mnie też niekiedy pali, ale ja musztardę łykam
MAMA- 03.05.2014
http://www.suwaczki.com/tickers/ex2btv73n5x6okj5.png

kasiab91 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-22, 14:31   #2207
JJJustynAAA
Zakorzenienie

Znalazłam pieluchy tetrowe kolorowe na all. w dobrej cenie.
Tylko powiedzcie mi czy wielkość jest dobra 40x70
http://allegro.pl/kolorowe-pieluchy-...884052338.html

Kasian znam to, na wsi jest zawsze gorzej z perspektywy np sklepów... Bo w lecie bym się nie zamieniła...

I w ogóle to stwierdziłam że będę miała wyjątkowo długie wakacje w tym roku. Zacznę od kwietnia - l4, a po porodzie macierzyński więc całe lato będę mogła się wkońcu dotlenić...
Co roku spędzając każdy dzień lata w pracy czułam sie tak jak bym powinna być teraz w innym miejscu... Na dworze, nad wodą, w lesie używać lata a nie siedzieć w biurze

Mama Franka

JJJustynAAA jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-22, 14:33   #2208
ilkas
BAN stały

Ramona_85☠ buu, to nieźle Cię poskładało Mam nadzieję, że już odpuści.

Dzisiaj czuję, że mogłabym jeść bez końca... Właśnie bułeczka z serem poszła w ruch, mniam..
ilkas jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-22, 14:36   #2209
sylvuniaa84
Zadomowienie

Ja tak na szyko pokaże wam fotę wózka,z katalogu to nie wyraźne ale moze potem znajdę linka do niego to wam pośle.ImageUploadedByWizaz Forum1390397707.433953.jpgImageUploadedByWizaz Forum1390397721.472741.jpg
Polska marka cena ok 1600 zł za komplet

Stary 2014-01-22, 14:45   #2210
kasiab91
Zakorzenienie

Cytat:
http://allegro.pl/kolorowe-pieluchy-...884052338.html

Kasian znam to, na wsi jest zawsze gorzej z perspektywy np sklepów... Bo w lecie bym się nie zamieniła...

I w ogóle to stwierdziłam że będę miała wyjątkowo długie wakacje w tym roku. Zacznę od kwietnia - l4, a po porodzie macierzyński więc całe lato będę mogła się wkońcu dotlenić...
Co roku spędzając każdy dzień lata w pracy czułam sie tak jak bym powinna być teraz w innym miejscu... Na dworze, nad wodą, w lesie używać lata a nie siedzieć w biurze
No tanie te pieluchy, a z rozmiarem to inne mamy niech się wypowiedzą.
No ja też wolę lato na wsi, bynajmniej mam gdzie połazić no i własne podwórko z trawką mam więc Olcia na 100% w tym roku poleży już na kocyku ze mną na działce
Tyle, że my mamy sąsiadów z każdej strony dosłownie, jedni odgrodzeni tylko siatką to mnie wkurza...
Cytat:
Napisane przez ilkas Pokaż wiadomość
Ramona_85☠ buu, to nieźle Cię poskładało Mam nadzieję, że już odpuści.

Dzisiaj czuję, że mogłabym jeść bez końca... Właśnie bułeczka z serem poszła w ruch, mniam..
Ja też nie napasiona dziś... Jem i jem i jem... A batona mi się chce strasznie ale boję się wyjść bo ślisko niemiłosiernie jest i wolę nie ryzykować.
MAMA- 03.05.2014
http://www.suwaczki.com/tickers/ex2btv73n5x6okj5.png

kasiab91 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-22, 15:04   #2211
madziuuula
Zakorzenienie

GG do madziuuula

Jej młody zasypiał, połozyłam się przy nim i zasnęłam, budzę się a on jeszcze nie śpi Ale mi w dzień 20 min drzemki styka na regeneracje, teraz chyba tez dłużen nie było Ale jakoś miałam wyrzuty sumienia że aż podłogi umyłam w całej chacie

Cytat:
Napisane przez beatusia10 Pokaż wiadomość
no to bardzo Ci współczuję, bo wiem, co czujesz to jest naprawdę jakaś masakra. a tu tyle wydatków przed nami.. mnie od razu zaczyna dręczyć myśl, że skoro jeszcze dziecka nie ma, a mi na wszystko brakuje, to co będzie, jak ono już faktycznie przyjdzie na świat
Ja niby mogę nie narzekać, bo Tż zaspokaja tą sfere narazie, ale jednak co innego własna kasiora, właśnie dostałam z zusu i przeszczęśliwa jestem choć to grosze

Cytat:
Witam się zimowo... Otwieram rano oczy a tam full białego puchu... mamy prawdziwą zimę

wózek który kupiliśmy: BABY DESIGN ESPIRO GTX

madziula wrzuć link albo nazwę tego sprzedawcy???
Bardzo ładny wózek

Już widziałam, że Asia mnie wyręczyła, ale oki:
http://allegro.pl/listing/user/listi...us_id=11612773

a co do tych tetrówek, to rzeczywiście tanio, lae ja patrzę, żeby od razu kilka rzeczy brać od sprzedawcy Bo jak poskładasz te przesyłki to tez dużo wyjdzie

Cytat:
No ja też na malucha nie szaleje, ale teraz pokupowałam to co tak czy inaczej będzie mi potrzebne po jakimkolwiek porodzie...

Cytat:
Napisane przez mszpilka Pokaż wiadomość
Manti nie wolno, dozwolone jest Reni (owocowe, mniam!), powinno pomóc, jesli nie do poszukam to co mi pomagało, Refluksin chyba.
Ja mam problemy z refluksem i zgagą strasznie mnie to dobija bo musze uważać na to co jem a i tak czasem mam zgagę po rzeczach, po których normalnie jest ok

A masz refluks w ciąży? Bo mi własnie na okres ciąży znika a dziwne, bo przecież żołądek wyżej i w ogóle ciasno tam... Poprzednio też miałam luz, po porodzie wróciło, choć nie pamietam kiedy...

Co do mamusiek zwlekających z L4 jeżeli tycie to najmocniejszy argument, to bym odpuściła Ja w pierwszej miałam +17 kg i rzeczywiście siedzący tryb życia bo musiałam, z jedzeniem uważałam jako tako

A teraz 27 tc +11 kg mimo codziennych spacerów po 2-3godz, latania za młodym, nawet ćwiczeń jak mnie dziecko goni Poza tym jeść aż tyle nie jem, bo ostatnio Olaf mi wszytsko wyjada, jakoś mój talerz smaczniejszy mimo że to samo
Ja tam twierdze że to geny, moja mama też tak miała w obu +16kg, mimo drugiej bardzo stresowej ciąży i wymiotów do 6 m-ca Więc od tego bym nie uzależniała L4, a napewno się nie zanudzicie, to naprawdę ostatni czas by wypocząć i się wyspać

[COLOR=Green]Nasza wielka miłość na maleńkich nóżkach
Marianek i Rysiu
madziuuula jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-22, 15:05   #2212
Ramona_85
Zakorzenienie

Cytat:

Ramona współczuje wymiotów... Ale poszalałaś z azakupami są śliczne...

Ja też nie umiem szukać w lumpkach, zawsze mi się wydaje że ktoś przede mną wybrał już najlepsze kąski... I nic nigdy nie mogę znaleźć a wy takie rarytasy wyszukujecie...
Justynka ja byłam w poniedziałek, jak dostawa i we wtorek, czyli wczoraj i powiem, że lepiej było wczoraj, bo to, co nie poszło, zostało, a tak to jak się kobitki dorwią, to biorą wszystko z wieszakiem na boku odkładają, a dużo z tego nie wezmą i tak przetrzymują w ten dzień dopiero jak poodwieszają z powrotem to można wkroczyć

wózek boski

Cytat:
Napisane przez karolkya;44740726[B
]Czyżby hashi[/B]? wiem coś o tym... ehh szkoda gadać, strasznie się bałam po ostatnim poronieniu, że to przez to... ale teraz jestem pod opieka endokrynologa i w sumie mnie nie straszy leki biore i jakoś do przodu, ale mimo wszytko lęk zostaje

wtaj w klubie
no to jest już nas trzy

Cytat:
ja kupuję kwadratowe 80x80 i one wydaja mi się w sam raz, te 60x80 trochę małe, ale ujdzie i te kwadratowe to u mnie po 2,50-3 zł, a te mniejsze to po 2 albo 3 zł w Pepco.
Cytat:
Napisane przez sylvuniaa84 Pokaż wiadomość
Ja tak na szyko pokaże wam fotę wózka,z katalogu to nie wyraźne ale moze potem znajdę linka do niego to wam pośle.Załącznik 5552960Załącznik 5552961
fajny wózik
Stary 2014-01-22, 15:10   #2213
mszpilka
Rozeznanie

GG do mszpilka

Chata ogarnięta bo dzisiaj kolęda.

Poruszałyście temat kasy a raczej jej braku. Od jakiegoś czasu zastanawiam się nad jakimś programem do domowych finansów, używacie jakiś? Polecacie coś?
Chciałabym zacząć kontrolować i znaleźć dziurę przez którą ucieka kasa a można by ją jakoś zmniejszyć albo kontrolować.
mszpilka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-22, 15:10   #2214
Light Limara
Zadomowienie

Cytat:

Nie wiem jak Manti, ale ja poczytałam że Rennie można. I brałam właśnie Rennie

Cytat:

Light limara moja mama robi bardzo dobry chleb na zakwasie, rach ciach ciasto i do piekarnika i chleb gotowy... Gdybyś chciała wieczorkiem mogę ci go podesłać.
Chcę

Właśnie się obudziłam. W nocy nie mogę spać. Dziś nie spałam od 2-5 i się nudziłam. Mam nadzieję, że nie dopada mnie bezsenność nocna Przeleciałam demotywatory i wiocha.pl

A w ogóle wczoraj miałam dzień do d**py. Szłam sobie ładnie chodnikiem. Droga pusta, chodnik pusty i jedzie auto. I akurat wjechało w kałużę, w której była ogromna dziura, bo auto aż podskoczyło. Zawartość całej wody z błotem wylądowała na mnie. Normalnie się ze mnie lało. Najwięcej poszło na twarz... :/ Jakby ktoś wiadrem chlusnął. Dziś przez godzinę szmatką i mydłem szorowałam kurtkę, bo plamy z błota nie chciały zejść... Kierowca nawet się nie zatrzymał, a na pewno widział, bo tak chlusnęło, już spod przedniego koła.
Potem jak piłam herbatę u mamy to nie trafiłam na stół kładąc kubek- nie wiem jak to zrobiłam, ale często się to zdarzą- i znowu zawartość kubka na mnie poleciała...

Edytowane przez Light Limara
Czas edycji: 2014-01-22 o 15:21
Light Limara jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-22, 15:13   #2215
asia27100
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez sylvuniaa84 Pokaż wiadomość
Ja tak na szyko pokaże wam fotę wózka,z katalogu to nie wyraźne ale moze potem znajdę linka do niego to wam pośle.Załącznik 5552960Załącznik 5552961

wyglada fajnie

własnie z tymi polskimi markami jest probelm, bo nie o nich tylu opinii co o innych wózkach

a polska jest ponoć jednym z największych producentów wózków...

asia27100 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-22, 15:16   #2216
Seleniti
Zadomowienie

Agaaga ciesze, ze tata juz wyszedl ze szpitala

Justyna swietny wozek

Kaorlak gratuluje 27 tygodnia

Kasian rosnie Ci mala gwiazda

Janeczko a jak Twoje samopoczucie ?

Dzien dobry

Dzis leniuchuje u mojej Babci dostalam moje upragnione kluski slaskie z sosem, miechem i modra kapusta

W koncu zalatwilismy z TZ sprawy w USC iiiii wychodze za maz 1 marca nie wiem czy bardziej ciesze sie z tego czy z faktu, ze TZ zmienil swoje podejscie co do slubu, ze to juz nie jest dla niego tylko formalnosc, a dowod jego milosci i chec spedzenia ze mna reszty zycia on chyba zaczyna mieknac w koncu

Sent from my HP Slate 7 using Wizaz Forum mobile app

Seleniti jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-22, 15:17   #2217
Ramona_85
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez madziuuula Pokaż wiadomość

Co do mamusiek zwlekających z L4 jeżeli tycie to najmocniejszy argument, to bym odpuściła Ja w pierwszej miałam +17 kg i rzeczywiście siedzący tryb życia bo musiałam, z jedzeniem uważałam jako tako

A teraz 27 tc +11 kg mimo codziennych spacerów po 2-3godz, latania za młodym, nawet ćwiczeń jak mnie dziecko goni Poza tym jeść aż tyle nie jem, bo ostatnio Olaf mi wszytsko wyjada, jakoś mój talerz smaczniejszy mimo że to samo
Ja tam twierdze że to geny, moja mama też tak miała w obu +16kg, mimo drugiej bardzo stresowej ciąży i wymiotów do 6 m-ca Więc od tego bym nie uzależniała L4, a napewno się nie zanudzicie, to naprawdę ostatni czas by wypocząć i się wyspać
Madziula masz rację
moja szwagierka wymiotowała prawie całą ciążę, a przytyła 10 kg, mało jadła (ona w ogóle bardzo mało je, mąz ją musi kontrolowac ), a też nie siedziała - córa starsza bardzo ciekawa świata, no to spacery, przedszkole itd.

ja bym się tymi kilogramami dodatkowymi tak nie przejmowała, gdyby własnie nie moje problemy z metabolizmem przy hashi przytyłam 5-6 kg, a bardzo mało jadłam, nic nie schudłam, dopiero na diecie

PS. od użytkownika rodzyneczki moja szwagierka kupuje wszystko dla dziecka i jest zadowolona

Edytowane przez Ramona_85
Czas edycji: 2014-01-22 o 15:21
Stary 2014-01-22, 15:22   #2218
/Mycha/
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Seleniti Pokaż wiadomość
iiiii wychodze za maz 1 marca
To Ci będziemy musiały przygotować wieczór panieński

/Mycha/ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-22, 15:28   #2219
madziuuula
Zakorzenienie

GG do madziuuula

Cytat:
Napisane przez Seleniti Pokaż wiadomość
W koncu zalatwilismy z TZ sprawy w USC iiiii wychodze za maz 1 marca nie wiem czy bardziej ciesze sie z tego czy z faktu, ze TZ zmienil swoje podejscie co do slubu, ze to juz nie jest dla niego tylko formalnosc, a dowod jego milosci i chec spedzenia ze mna reszty zycia on chyba zaczyna mieknac w koncu

Sent from my HP Slate 7 using Wizaz Forum mobile app

No to super
Gratulacje rozpacowania Tżta

[COLOR=Green]Nasza wielka miłość na maleńkich nóżkach
Marianek i Rysiu
madziuuula jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-22, 15:33   #2220
karolkya
Wtajemniczenie

[QUOTE=Seleniti;44741977]
W koncu zalatwilismy z TZ sprawy w USC iiiii wychodze za maz 1 marca nie wiem czy bardziej ciesze sie z tego czy z faktu, ze TZ zmienil swoje podejscie co do slubu, ze to juz nie jest dla niego tylko formalnosc, a dowod jego milosci i chec spedzenia ze mna reszty zycia on chyba zaczyna mieknac w koncu /QUOTE]

Gratulacje

Dziś mam w brzuszku małego fikołka Brzuch mi podskakiwał wiec mój P. żebym mu filmik nagrała, ja komórka do reki a mała cisza Nie lubi aparatów po mamusi
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Narzędzia

Zasady wysyłania wiadomości