|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2191 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Płeć dzidziusiów poznajemy i imiona nadajemy. Mamusie V-VI 2014 cz.V
nie mam pojęcia
![]() obudziłam sie z bólem głowy takim, jak zawsze przy żołądku mnie boli, zjadłam śniadanie, fakt, że późno i ciężkie, bo jajecznicę z cebulką i szynką, potem obiad, niby lekkostrawny, ziemniaki +pulpet+marchewka gotowana i się zaczęło - potworny ból głowy, zawroty, normalnie prawie zlana potem, mam tak zawsze, gdy "stanie" mi żołądek ![]() masakra, chyba nie moge juz jeść normalnie ze względu własnie na ten mój żołądek ![]() juz jest lepiej, przeszło trochę, ból głowy powoli ustępuje, idę się połozyć na chwilę, uf....
|
|
|
|
#2192 |
|
Zakorzenienie
|
nie mam migdałów
a to pomaga na dolegliwości żołądkowe czy bardzie na wymioty ciążowe? ![]() porobiłam zdjęcia zakupów lumpkowych: 1-sukienki na 0-3 m 2- sukienki/tuniczki na później 6-9m 3-spodenki+ rampersy Next jak nówka wyglądają 4- coś dla mamy czyli jegginsy Primark w tym miesiącu koniec szaleństw zakupowych dla bobaski
|
|
|
|
#2193 |
|
Zakorzenienie
|
hej
obiad gotowy, czekam aż tż wstanie po nocce ja chyba jeszcze sie wstrzymam z zakupami... jakos mnie te ostatnie historie dziewczyn dobiły i boję sie zapeszyć... może koncem lutego, w marcu...? do tego czekałam już na wiosne a dziś snieg zaczął sypać.... nie.... dziewczyny, czy można brać manti na zgage? wczoraj o 1 w nocy tak mnie piekło, że musiałam wsiąść jedna tabletkę... mleko, maślanka, nic nie pomagało ![]() współczuję osobom, które męczą się ze zgagą normalnie. mnie dopadła pierwszy raz w życiu dopiero pare tygodni temu....
|
#2194 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
cudowne ubranka ja jakoś nie potrafie szukać w lumpkach |
|
|
|
|
#2195 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 13:28 ---------- Poprzedni post napisano o 13:27 ---------- a chodzisz do takich, gdzie trzeba grzebać w koszach czy ubrania sa na wieszakach? Bo ja tych pierwszych nie znoszę, wole jak sa na wieszakach, jest szybciej i wygodniej szukac |
|
|
|
|
#2196 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
#2197 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Ja i w takim i w takim mam problem ze znalezieniem czegoś.. |
||
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#2198 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ciuszki śliczne, ja jeszcze czekam z zakupami mimo, że jak gdzieś coś zobaczę to taki słodkie śliczne ale jakoś się boję... |
|
|
|
|
#2199 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
no ale juz lepiej jest, te krople miętowe mi pomogły, mam nadzieję tylko, że ta dawka spirytusu mu nie zaszkodziła ![]() u mnie własnie lepiej jak podraznię żołądek i wszystko zwrócę, bo tak to będe się męczyc cały dzień ![]() Ja kupuję w sumie tylko używki, mam dużo w spadku, no ale nie można oprzeć się zakupom, zwłaszcza jak się zna płeć ![]() tez czasem mnie nachodzi taka myśl, że (nie chcę tego wypowiadać na głos).... odpukac u mnie wszystko w porządku jak na razie, ale jak tylko w rodzinie powiedziałam, co mi dolega, to pierwsza uwaga - że ciężko mi będzie zajść w ciążę albo tą ciążę utrzymać ![]() ale najlepszy tekst - że te moje przeciwciała zabiją płód wierze że wszystko będzie dobrze do końca, no musi być innej opcji nie zakładam, moja gin tez mnie nie straszy niczym, to tez jakoś tak nie zwracam nawet uwagi na to ryzyko ![]() dziewczyny pytanko za 100 punktów - w Tesco ta promo na art. dziecięce, to tylko na ubranka czy na pampry i inne tez i do kiedy ?
Edytowane przez Ramona_85 Czas edycji: 2014-01-22 o 14:06 |
|
|
|
|
#2200 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja przez te finanse to czasem spać nie mogę, zastanawiając sie jak sobie damy radę jak już będzie dziecko... Ja będę o połowę mniejszą pensję dostawała... A dziecko przecież generuje wydatki... Ale małż mi tłumaczy że damy sobie radę, zawsze dawaliśmy... Poza tym mamy siebie no i teraz pojawi sie nasze upragnione dziecko więc musi być dobrze a nie źle. Z mniejszą czy większą kasą damy radę... Więc ja mu wierzę i nie chce się zamartwiać ![]() kasian to musi być super uczucie słyszeć w niani spiew dziecka a nie krzyk czy płacz Light limara moja mama robi bardzo dobry chleb na zakwasie, rach ciach ciasto i do piekarnika i chleb gotowy... Gdybyś chciała wieczorkiem mogę ci go podesłać. Ramona współczuje wymiotów... Ale poszalałaś z azakupami są śliczne... Ja też nie umiem szukać w lumpkach, zawsze mi się wydaje że ktoś przede mną wybrał już najlepsze kąski... I nic nigdy nie mogę znaleźć Myskao ja byłam na glukozie w piątek zaraz po świetach no i słodkie wiadomo jadłam... Nie wiem czy ma to jakieś większe znaczenie... A mam tak jak ty wsuwam jak za dwoje, no i mam parcie na słodkie a na początku w ogóle nie jadłam... No i kuruj się żeby się nic gorszego do ciebie nie przyplatało.
|
|
#2201 | ||
|
Rozeznanie
|
muffinka90- fajnie ze wyniki świetne i Fifi współpracował
Cytat:
Teraz z młodą to juz inaczej, bo rano wstać odprowadzić do klubu potem przyprowadzić itd jest zajęcie. Ale też mam czas posprzątać porządniej w domu, upiec chlebek, ugotować fajny obiad i chyba wrócę do szycia... BTW Może kawka na mieście? świetny wózek, wygląda na wygodny. Ramona - biedaczko Cytat:
Ja mam problemy z refluksem i zgagą strasznie mnie to dobija bo musze uważać na to co jem a i tak czasem mam zgagę po rzeczach, po których normalnie jest ok
|
||
|
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#2202 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2203 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2204 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
I dziś mi się nie udało powstrzymać. Zjadłam kulki czekoladowe z mlekiem i teraz same płatki wcinam na sucho.... No normalnie powstrzymać się nie mogę.. Edytowane przez Myska0 Czas edycji: 2014-01-22 o 14:15 |
||
|
|
|
#2205 |
|
Wtajemniczenie
|
Coś dla dziewczyn szukających jeszcze wózków i nie zdecydowanych
![]() http://www.youtube.com/watch?v=AuztbH-SXq4 http://www.youtube.com/watch?v=SyEj9r7WPb4 Wiecie może co można brać na wzdęcia? do tej pory jakoś sobie radziłam bez trochę męczarni i przechodziło ale czasami sie zastanawiam czy jakiś espumisan mogłabym wziąć? |
|
|
|
#2206 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wiesz wieś te sprawy...![]() Cytat:
A teraz w auchan u mnie były bodziaki na wyrzedaży po 3,00 szt. Wzięłam mojej lalce dwie sztuki i czapeczkę ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Moja mama od 6 miesiąca do końca miała zgagę i ze mna i bratem. Mnie też niekiedy pali, ale ja musztardę łykam
|
|
#2207 |
|
Zakorzenienie
|
Znalazłam pieluchy tetrowe kolorowe na all. w dobrej cenie.
Tylko powiedzcie mi czy wielkość jest dobra 40x70 http://allegro.pl/kolorowe-pieluchy-...884052338.html Kasian znam to, na wsi jest zawsze gorzej z perspektywy np sklepów... Bo w lecie bym się nie zamieniła... I w ogóle to stwierdziłam że będę miała wyjątkowo długie wakacje w tym roku. Zacznę od kwietnia - l4, a po porodzie macierzyński więc całe lato będę mogła się wkońcu dotlenić... Co roku spędzając każdy dzień lata w pracy czułam sie tak jak bym powinna być teraz w innym miejscu... Na dworze, nad wodą, w lesie używać lata a nie siedzieć w biurze
|
#2208 |
|
BAN stały
|
Ramona_85☠ buu, to nieźle Cię poskładało
Mam nadzieję, że już odpuści. Dzisiaj czuję, że mogłabym jeść bez końca... Właśnie bułeczka z serem poszła w ruch, mniam..
|
|
|
|
#2209 |
|
Zadomowienie
|
Ja tak na szyko pokaże wam fotę wózka,z katalogu to nie wyraźne ale moze potem znajdę linka do niego to wam pośle.ImageUploadedByWizaz Forum1390397707.433953.jpgImageUploadedByWizaz Forum1390397721.472741.jpg
Polska marka cena ok 1600 zł za komplet Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#2210 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
No ja też wolę lato na wsi, bynajmniej mam gdzie połazić no i własne podwórko z trawką mam więc Olcia na 100% w tym roku poleży już na kocyku ze mną na działce Tyle, że my mamy sąsiadów z każdej strony dosłownie, jedni odgrodzeni tylko siatką to mnie wkurza... Ja też nie napasiona dziś... Jem i jem i jem... A batona mi się chce strasznie ale boję się wyjść bo ślisko niemiłosiernie jest i wolę nie ryzykować.
|
|
#2211 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Jej młody zasypiał, połozyłam się przy nim i zasnęłam, budzę się a on jeszcze nie śpi
Ale mi w dzień 20 min drzemki styka na regeneracje, teraz chyba tez dłużen nie było ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Już widziałam, że Asia mnie wyręczyła, ale oki: http://allegro.pl/listing/user/listi...us_id=11612773 a co do tych tetrówek, to rzeczywiście tanio, lae ja patrzę, żeby od razu kilka rzeczy brać od sprzedawcy Bo jak poskładasz te przesyłki to tez dużo wyjdzie ![]() Cytat:
Cytat:
A masz refluks w ciąży? Bo mi własnie na okres ciąży znika a dziwne, bo przecież żołądek wyżej i w ogóle ciasno tam... Poprzednio też miałam luz, po porodzie wróciło, choć nie pamietam kiedy...Co do mamusiek zwlekających z L4 jeżeli tycie to najmocniejszy argument, to bym odpuściła Ja w pierwszej miałam +17 kg i rzeczywiście siedzący tryb życia bo musiałam, z jedzeniem uważałam jako tako![]() A teraz 27 tc +11 kg mimo codziennych spacerów po 2-3godz, latania za młodym, nawet ćwiczeń jak mnie dziecko goni Poza tym jeść aż tyle nie jem, bo ostatnio Olaf mi wszytsko wyjada, jakoś mój talerz smaczniejszy mimo że to samo Ja tam twierdze że to geny, moja mama też tak miała w obu +16kg, mimo drugiej bardzo stresowej ciąży i wymiotów do 6 m-ca Więc od tego bym nie uzależniała L4, a napewno się nie zanudzicie, to naprawdę ostatni czas by wypocząć i się wyspać
|
|
#2212 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
dopiero jak poodwieszają z powrotem to można wkroczyć ![]() wózek boski Cytat:
wtaj w klubie no to jest już nas trzy ![]() Cytat:
i te kwadratowe to u mnie po 2,50-3 zł, a te mniejsze to po 2 albo 3 zł w Pepco.Cytat:
|
||||
|
|
|
#2213 |
|
Rozeznanie
|
Chata ogarnięta bo dzisiaj kolęda.
Poruszałyście temat kasy a raczej jej braku. Od jakiegoś czasu zastanawiam się nad jakimś programem do domowych finansów, używacie jakiś? Polecacie coś? Chciałabym zacząć kontrolować i znaleźć dziurę przez którą ucieka kasa a można by ją jakoś zmniejszyć albo kontrolować. |
|
|
|
#2214 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Właśnie się obudziłam. W nocy nie mogę spać. Dziś nie spałam od 2-5 i się nudziłam. Mam nadzieję, że nie dopada mnie bezsenność nocna Przeleciałam demotywatory i wiocha.pl ![]() A w ogóle wczoraj miałam dzień do d**py. Szłam sobie ładnie chodnikiem. Droga pusta, chodnik pusty i jedzie auto. I akurat wjechało w kałużę, w której była ogromna dziura, bo auto aż podskoczyło. Zawartość całej wody z błotem wylądowała na mnie. Normalnie się ze mnie lało. Najwięcej poszło na twarz... :/ Jakby ktoś wiadrem chlusnął. Dziś przez godzinę szmatką i mydłem szorowałam kurtkę, bo plamy z błota nie chciały zejść... Kierowca nawet się nie zatrzymał, a na pewno widział, bo tak chlusnęło, już spod przedniego koła. Potem jak piłam herbatę u mamy to nie trafiłam na stół kładąc kubek- nie wiem jak to zrobiłam, ale często się to zdarzą- i znowu zawartość kubka na mnie poleciała...
Edytowane przez Light Limara Czas edycji: 2014-01-22 o 15:21 |
||
|
|
|
#2215 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
własnie z tymi polskimi markami jest probelm, bo nie o nich tylu opinii co o innych wózkach a polska jest ponoć jednym z największych producentów wózków...
|
|
#2216 |
|
Zadomowienie
|
Agaaga ciesze, ze tata juz wyszedl ze szpitala
Justyna swietny wozek Kaorlak gratuluje 27 tygodnia Kasian rosnie Ci mala gwiazda Janeczko a jak Twoje samopoczucie ? Dzien dobry Dzis leniuchuje u mojej Babci dostalam moje upragnione kluski slaskie z sosem, miechem i modra kapusta W koncu zalatwilismy z TZ sprawy w USC iiiii wychodze za maz 1 marca w koncu Sent from my HP Slate 7 using Wizaz Forum mobile app
|
#2217 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
moja szwagierka wymiotowała prawie całą ciążę, a przytyła 10 kg, mało jadła (ona w ogóle bardzo mało je, mąz ją musi kontrolowac ), a też nie siedziała - córa starsza bardzo ciekawa świata, no to spacery, przedszkole itd. ![]() ja bym się tymi kilogramami dodatkowymi tak nie przejmowała, gdyby własnie nie moje problemy z metabolizmem przy hashi przytyłam 5-6 kg, a bardzo mało jadłam, nic nie schudłam, dopiero na diecie ![]() PS. od użytkownika rodzyneczki moja szwagierka kupuje wszystko dla dziecka i jest zadowolona Edytowane przez Ramona_85 Czas edycji: 2014-01-22 o 15:21 |
|
|
|
|
#2218 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
#2219 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
No to super Gratulacje rozpacowania Tżta
|
|
#2220 |
|
Wtajemniczenie
|
[QUOTE=Seleniti;44741977]
W koncu zalatwilismy z TZ sprawy w USC iiiii wychodze za maz 1 marca w koncu /QUOTE]Gratulacje Dziś mam w brzuszku małego fikołka Brzuch mi podskakiwał wiec mój P. żebym mu filmik nagrała, ja komórka do reki a mała cisza Nie lubi aparatów po mamusi
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 02:00.

innej opcji nie zakładam, moja gin tez mnie nie straszy niczym, to tez jakoś tak nie zwracam nawet uwagi na to ryzyko 

a dziwne, bo przecież żołądek wyżej i w ogóle ciasno tam... Poprzednio też miałam luz, po porodzie wróciło, choć nie pamietam kiedy...