|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Czy kolejną część robimy na odchowalni ?? | |||
| tak |
|
22 | 57,89% |
| nie |
|
16 | 42,11% |
| Głosujący: 38. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#811 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014 cz. 11
Dagmara, ale ładnie wszystko urządzone - pokój jak z katalogu
Dziewczyny ja Wam tylko napiszę na temat czopa, czopka, czopusia - to niekończąca sie historia. Myslalam, ze to jednorazowa sprawa - wypada i bach, a tego co wizyta w wc to wiecej wiec chyba ciezko będzie przegapić jeśli już sie pojawi.Ale dzisiaj będę miała dzień rozbity. Najgorsze jest chyba niewyspanie, bo mi myśleć nawet nie daje :P Mąż wlasnie sie ogolił i wyszykował coby ladnie na porodówce wyglądać ![]() i robi mi pomidorową
|
#812 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
#813 |
|
Rozeznanie
|
poczatkujaca-dagmara wow pieknie....
Zaraz ide myc naczynia i ide na deptak taaaaaaak strasznie nie chce mi sie isc ,jest strasznie deszczowo,leje i do tego zimno
Julia Renata 28.01.2014 11:30 Nataniel 16.06.2009r. Marzec 2015- 29 tydz |
|
|
|
#814 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Jak miło, że Cię przepuścili w kolejce Mi się to nie zdarzyło ani razu przez całą ciążę ...a zakupy robię zazwyczaj w Biedronie lub Tesco. Cytat:
|
|
#815 |
|
Rozeznanie
|
początkująca dagmara ale śliczny ten pokoik, no cudeńko
a ja mam pytanie/prośbę bo chciałabym sobie wydrukować wnioski o urlop macierzyński (wiem, że temat się już przewijał ale nie wiem w którym wątku) macie jakieś konkretne standardowe wzory, żeby było wszystko i w miarę jasno. Bo ja nie ogarniam tematu a moje kadrowe to bez kosy nie podchodź... Dziewczyny, które już mają dzidziusie... czy na Waszych wnioskach trzeba było wszystko wyliczać i podawać co do dnia? Chodzi mi o to: -urlop macierzyński (20 tyg) od dnia.... do dnia.... -dodatkowy macierzyński (6 tyg) od dnia.... do dnia... -urlop rodzicielski (26 tyg) od dnia... do dnia... czy nie wypisywałyście dat a samą liczbę tygodni? I czy to się składa na jednym "papierku" czy osobno macierzyński i osobno reszta? Bo ja nie ogarniam szukałam oczywiście w necie ale widzę różne wersje i juz mnie głowa boli...
|
|
|
|
#816 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
jak tak to w zakładce pliki są do pobrania gotowe wzory ![]() jak nie to napisz mi na PW twojego maila to Ci podeślę
|
|
|
#817 |
|
Rozeznanie
|
|
|
|
|
#818 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
w związku z urodzeniem dziecka dnia ... zwracam się z prośbą o udzielenie urlopu macierzyńskiego w wymiarze 182 dni od dnia porodu. Tak mi powiedziała księgowa. Może zadzwoń do pracy i zapytaj.
|
|
#819 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
|
|
#820 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Dziekuje ![]() Dziekuje Cytat:
![]() Cytat:
Reszte tzn komode, łóżeczko, skrzynie na zabawki i półke zrobił mój TŻ nigdy bym nie pomyslała że ten mój mąż jest taki zdolny Chodź wydaje mi się że nie mógł znieść mojego marudzenia że nie ma tego czego chce i postanowił spełnic moje marzenia![]() W ogóle zawstydziłam sie tylko miłych słów![]() Cytat:
Ja mam na jednym dokumencie i tez sie zastanawiam czy tak przejdzie, na fb w grupie są dodane wnioski a obliczyc możesz w takim oto kalkulatorze:http://www.sosrodzice.pl/kalkulator-...cierzynskiego/ ---------- Dopisano o 13:03 ---------- Poprzedni post napisano o 12:58 ---------- Cytat:
![]() Wprowadziliśmy sie do niego na kilka miesięcy. Jak nie bedzie ulewał i w miare spał, przeniesiemy sie do sypialni, a jemu wstawimy namiot tipi i wielka mate do zabawy Edytowane przez poczatkujaca-dagmara Czas edycji: 2014-01-24 o 12:01 |
||||
|
|
|
#821 |
|
Zakorzenienie
|
a no są
![]() ale jak chcesz to podeślij mi na PW swojego maila to ci wyślę taki wzór 3w1
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#822 |
|
Raczkowanie
|
[QUOTE=poczatkujaca-dagmara;44777797]
Ja też miałam zostać na dotychczasowych meblach, tak naprawde kupilismy tylko szafe i fotel w ikei Reszte tzn komode, łóżeczko, skrzynie na zabawki i półke zrobił mój TŻ nigdy bym nie pomyslała że ten mój mąż jest taki zdolny Chodź wydaje mi się że nie mógł znieść mojego marudzenia że nie ma tego czego chce i postanowił spełnic moje marzenia![]() QUOTE] No to masz bardzo zdolnego meza, bo pokoj jest cudny!!!! |
|
|
|
#823 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#824 |
|
Zadomowienie
|
Początkująca-dagmara cudny pokoik
![]() Zachciało mi się czytać ' what to expect: first year' i stwierdziłam, że jestem durna i nic nie wiem o dzieciach ;o Wstałam z małżeństw o 6 normalnie, nawet wyspana a i tak o 9 już znów poranną drzemka do 12, musiałam wstać bo zakupy mi przywieźli , ale teraz znów bym poszła spać, no ile można. I jeszcze ten schizowy ból jak na @ czy coś.... Ojoj ale narzekam ;p I zaraz mnie szlag trafi bo nie mogę wylicytowac na ebayu monitora oddechu dla małej W takiej cenie jak bym chciała
|
|
|
|
#825 |
|
Rozeznanie
|
chyba wolałabym snieg niz ten deszcz w takiej ilosci
Co robicie pysznego na obiadek? Ja najpierw ide na spacerek mimo pogody. Moze zmieni mała pozycje bo moj pecherz woła o pomoc
Julia Renata 28.01.2014 11:30 Nataniel 16.06.2009r. Marzec 2015- 29 tydz |
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#826 |
|
Rozeznanie
|
Dagmara piękny pokoik! Szkoda, że ja nie mam więcej miejsca, żeby tak się urządzić
Poleżałam w wannie i jest lepiej, przeszło chwilowo. Zobaczymy co będzie dalej
|
#827 | ||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Najbardziej podoba mi się niebieska skrzynia Cytat:
W ogóle widać, że hormony działają, bo ja kiedyś byłam straszna beksa na filmach - ryczałam z byle czego, mąż miał ze mnie niezłą polewkę... A całą ciążę całkowita zmiana - nawet Pearl Harbor mnie nie ruszył. Ani jednej łzy na żadnym filmie ![]() Cytat:
Letizia podoba mi się najbardziej, ale obiecałam sobie, że dokupię ją gdy będę mieć pewność co do rozmiaru, już po porodzie gdy laktacja się ustabilizuje. Za to ostatnio znalazłam u siebie w sklepie tę koszulkę do karmienia: http://ekskluzywna.pl/p/91/59277/lup...e-dla-mam.html i jadę po nią jutro. Nie miałam jej w budżecie, bo do szpitala się w sumie nie bardzo nadaje, ale świetnie się w niej czuję, a trafiła mi się wolna stówa na imieniny i czuję się rozgrzeszona Cytat:
|
|
#828 |
|
Zakorzenienie
|
Jeżeli jesteście na etapie kupna tetrówek, to bardzo fajne są w Tesco - pakowane po 5 szt za 14,99. Rozmiar 70x80, jakość materiału o niebo lepsza niż Allegrowych.
|
#829 |
|
Wtajemniczenie
|
Normalnie ktoś mi zamienił dziecko, nie wierzę...
Mało co marudził z rana, włożyłam go do leżaczka i siedział tak pół godziny naszykowałam obiad w tym czasie zostało tylko wstawić na gaz ziemniaki i brokuły no i usmażyć kotlety.Później zjadł i padł do spania. Czyżby te jego popisy to był skok rozwojowy, który się powoli kończy? Dziewczyny nocne karmienia są jak w zegarku prawie , różnica max do 30 min 21:20 23:20 lub30 1:40 lub2:00 3:30/4:00 5:00/30 7:30/8:00 To już jakiś mały sukces, bo wiem kiedy moge iść się wykąpać lub wziąć prysznić Perfuzja: popieram wielorazowe wkładki laktacyjne są O NIEBO lepsze niż jednorazówki. Sama używam wielorazowych i jestem zadowolona ![]() Czy ktoś ma może "Pierwszy rok z życia dziecka" w wersji pdf? Edytowane przez _Shiloh_ Czas edycji: 2014-01-24 o 12:31 |
|
|
|
#830 |
|
Zadomowienie
|
PAW trzymam kciuki zeby ogarniecie Tztowe bylo juz na stale.
PATRYCJA oby porod lekkim byl a Malutka miala 10/10 ja wojuje z mloda od rana. prouje jednoczesnie ogarnac pewne kwestie w pracy i szczerze, to zaluje ze nie zrezygnowalam z pracy na ten rok. Mala ma chyba lekka kolke bo biedna tak sie prezy i usypia jedynie mocno przytulona do kogos. SHILOH u nas karmienia sa w bardzo podobnych godzinach i tez odchylenia sa do 30 min. wogole bardzo polecam zapisywac co do godziny co robi dziecko, bo u nas po 2 tyg chociaz z nocy widac jakis sens. Dzien przez te kolki to lekki meksyk ale licze ze bedzie lepiej. Edytowane przez forester Czas edycji: 2014-01-24 o 12:46 |
|
|
|
#831 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
pyzy z mięsem i do tego barszcz czerwony z proszku oczywiście ![]() muszę zamrażalnik opróżnić i rozmrozić lodówkę więc robię czystki
|
|
|
#832 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
super opis bułka z dżemem wygrała ![]() Cytat:
i z ulewaniem rozumiem też na początku strasznie się wystraszyłam apózniej już jest lepiej i człowiek tak nie panikuje . Cytat:
Cytat:
ciąza ostatni miesiac był ciezki ale nie najgorszy . i po porodzie zapomniałam o bólu gdy wróciłam do domu . w szpitalu mówiłam mezowi ze sam sobie urodzi nastepne . w domu powiedziałam ze chce drugie tylko niech mały bedzie wiekszy |
|||||||
|
|
|
#833 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
bo jestem dzień po Tobie w kolejce na poczekalni
|
|
#834 |
|
Zakorzenienie
|
U mnie zupa pomidorowa od wczoraj.
Moje hormony dziś znowu szaleją, i jeszcze mąż zadzwonił że jednak będzie rano
|
#835 |
|
Raczkowanie
|
Gratulacje dla Tajeczki, widzę że nocna akcja była
Patrycja ![]() Dagmara pokoik jest śliczny Nie mogę się już doczekać aż sama będę mogła pobawić się ustawianiem łóżeczka i układaniem ciuszków i pieluch. I jak demonyianioły żałuję że nie mam miejsca na dziecięcy pokoik. A powiedz, co to jest to tipi?PawMaj świetny opis porodu Ale ten opis jest tak pozytywny, że w sumie sama bym się o taki poród nie obraziła, nie musi być z odlotami ![]() Senira mam nadzieję że za ścianą już masz spokojniej |
|
|
|
#836 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Bardzo mi się podoba, pięknie to wszystko wygląda i super wszystko podobierałaś. Możesz zostać dekoratorką wnętrz!
|
|
#837 | ||||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
a jak fajnie buzię otwiera ![]() Cytat:
nie ma sensu czytać na necie, ludzie głupoty często piszą...Cytat:
PawMaj, super opis porodu! Byłaś bardzo dzielna. Cieszę się, że TŻ się ogarnął i mam nadzieję, że tak już zostanie. patrycjja, trzymam kciuki za rozwój akcji i szybki poród! ![]() Cytat:
mnie przez całą ciążę przepuszczono RAZ. W przymierzalni, do której była bardzo długa kolejka. Oczywiście dziewczyny, które mnie przepuściły nie były Polkami Dwa razy zdarzyło się że stojąc w kolejce pani kasjerka przed otwarciem nowej kasy poprosiła, żebym podeszła zanim rzucił się dziki tłum Cytat:
![]() Cytat:
ja chyba umrę z niewyspania, zwłaszcza że teraz ciągle śpię. Wstałam przed 11:00 i oczywiście znowu chce mi się spać...
Edytowane przez Nemezis23 Czas edycji: 2014-01-24 o 13:03 |
||||||
|
|
|
#838 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Zero zahamowań a matka kwiczy i jęczy, że to boli gdy ona tak wali po flakach.
|
|
#839 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Nemezis23: przyzwyczaisz się po jakimś miesiącu może ja już teraz z automatu wstaje, daje cyca, odbijam, przewijam (gadamy w trakcie, wtedy się uspokaja i nie płacze) i odkładam do łożeczka. No chyba, że młody akurat stwierdzi, że nie ma ochoty spać i będzie oglądał świat po nocy to się troszkę muszę pomęczyć, żeby zasnął Ogólnie nie jest tak źle zwykle śpię, sumując ok 7-8 godzin. No ale to nie to samo co ciągły, nieprzerwany sen
Edytowane przez _Shiloh_ Czas edycji: 2014-01-24 o 13:04 |
||
|
|
|
#840 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Polać mu! - albo nie bo przecież będzie Cię wióżł na porodówkę ![]() Soczku polać albo herbatki - o! meliski, żeby w razie go nerwy nie złapały ![]() Za czopa i dalszy rozwój/przebieg akcji ![]() ---------- Dopisano o 14:05 ---------- Poprzedni post napisano o 14:05 ---------- Cytat:
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
| Narzędzia | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:02.

wiec chyba ciezko będzie przegapić jeśli już sie pojawi.

No i wymiana karnisza,oraz powieszenie literek

tylko miłych słów

od paru dni probuje nie wchodzic na neta zeby nie czytac o tym zeby nie kusilo.., ewentualnie wizaz i watek ale i=ciezko