|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#691 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamy styczeń - luty 2013 (XIV) Roczkowania ciąg dalszy!
Ale dziś cisza :p
![]() Zuzka się przestała bać odkurzacza i mogę odkurzać razem z nią ![]() ![]() I przestawila się na jedna drzemkę w ciągu dnia, ale nocki się nie zmieniły przez to ![]() Wysyłane z mojego GT-I8160 za pomocą Tapatalk 2 |
![]() ![]() |
![]() |
#692 |
Zadomowienie
|
Illusion tamten wątek był pechowy bo XIII, ten jest lepszy
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#693 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
Wirtualne poznanie ... 13.10.2009r. ![]() Ślub ... 06.08.2011 r. ANTOŚ 18.02.2013 "Jeśli zastanowisz się nad tym, aby przerwać dążenie do celu, przypomnij sobie, dlaczego zaczęłaś do niego dążyć." ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#694 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 11:58 ---------- Poprzedni post napisano o 11:54 ---------- myślę sobie, myślę, co ja dziś ugotuję i co na jutro a w niedzielę to może rosół? Tylko chyba nie umiem ![]() ![]() jakieś inspiracje? |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#695 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() W ogole tak pomyślałam ze jak macie do mnie pryjsc to moze byc problem z wozkami, nie bedzie ich gdzie dac... Cytat:
Cytat:
o Kurde! Cóż za propozycja ![]() :glaszcze: Cytat:
Sto lat dla Mikolajka ! ![]() ![]() ![]() ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
![]() |
#696 |
Zakorzenienie
|
BOKEH...ZNALAŁZAM CHYBA NAJPROSTSZĄ METODĘ
![]() http://polskiehandmade.blogspot.com/...we-bombki.html no i zobacz jakie fajne dekoracje Tori Spelling .. http://torispelling.com/2013/04/tutorial-tulle-balls/ a ten tiul to po ile?? bo ja w przyszłym tygodniu chcę zamówić-i nie wiem własnie jak to wychodzi-chyba poczekam aż Ty coś zrobisz ![]() ![]() ![]() ![]()
Wirtualne poznanie ... 13.10.2009r. ![]() Ślub ... 06.08.2011 r. ANTOŚ 18.02.2013 "Jeśli zastanowisz się nad tym, aby przerwać dążenie do celu, przypomnij sobie, dlaczego zaczęłaś do niego dążyć." ![]() Edytowane przez neti1 Czas edycji: 2014-01-24 o 11:06 |
![]() ![]() |
![]() |
#697 |
Zakorzenienie
|
![]() ![]() ![]() Szaja, fajny torcik ![]() Kija, ło matko, Ty smiesz narzekac, chyba Cię dyscyplinarnie zawiesimy w prawach czlonkowskich ![]() ![]() Aga Twój awatar wlasnie wystąpił w ramach pocieszonka mojego dziecia- przycisnął paluszka pufą (wyciągał z niej wszystkie moje stringi ![]() ![]() ![]() Illusion, jak Cie Neti kielonkiem rozrusza to już z górki wbicie pójdzie ![]() ![]() A ja sprzedałam własnie fotelik niemowlęcy, babka zadzwoniła czy aktualne, przyjechała po kwadransie ![]() |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#698 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Musiała być bardzo pilna sprawa ![]() ![]() ![]() ![]()
Wirtualne poznanie ... 13.10.2009r. ![]() Ślub ... 06.08.2011 r. ANTOŚ 18.02.2013 "Jeśli zastanowisz się nad tym, aby przerwać dążenie do celu, przypomnij sobie, dlaczego zaczęłaś do niego dążyć." ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#699 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() A ja wczoraj przycisnelam Zuzce niechcący paluszki, ale płakała, ehh ![]() Wysyłane z mojego GT-I8160 za pomocą Tapatalk 2 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#700 |
Zakorzenienie
|
http://www.socute.pl/2013/01/swiat-p...e-pompony.html
http://www.socute.pl/2014/01/somki-z...nspiracji.html http://www.socute.pl/2013/02/jeden-p...to-za-mao.html http://www.socute.pl/2013/06/dekorac...a-dziecka.html - to chcę też z robić ![]() http://www.socute.pl/2013/09/urodzinowe-bannery.html BOKEH..... dostałąm jakieś szajby ![]() ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#701 |
Zadomowienie
|
Neti nie tylko Ty wpadlas po uszy
![]() Szaja rozlany fajniejszy, mnie rejnboł nie przekonuje zeby jesc te kolory, dziwnie tak ![]() ![]() Fajne te krzeselka kolorowe z biedry? Kupujecie? Uwielbiam takie gadzety i zaraz bym chciala ![]() Wysłane z mojego GT-I9100 przy użyciu Tapatalka |
![]() ![]() |
![]() |
#702 | |
Zakorzenienie
|
http://optymistycznamama.pl/2013/06/...e-z-pomponami/
---------- Dopisano o 12:23 ---------- Poprzedni post napisano o 12:22 ---------- Cytat:
one już kiedyś były...pamiętam że to szajs był wtedy ![]()
|
![]() ![]() |
![]() |
#703 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Mikołajku, sto lat!! --------------------------- Dziecię spało od 21.40 do 8.40, z jedną pobudką o 3 na mleko ![]() Ale ja się nie wyspałam, bo katar i co chwila się budziłam z gilami wypływającymi na poduszkę ![]() Pola bardzo ładnie się rozwija. Raczkuje jak stary wyjadacz, "naturalnie", ładnie przechodzi z/do siadu, chodzi przy meblach. Do dwóch spraw tylko miała zastrzeżenie: 1. Jak Pola sięga po coś, co ma niżej, a stoi przy meblu, to klęka (jeszcze jest OK), albo kuca, a nie schyla się do przodu. W sumie zapomniałam ortopedzie powiedzieć, że schyla się np. do szuflad, które mamy na samym dole... No ale ogólnie przy niej nie chciała, więc trzeba poćwiczyć. A od czego to? Oczywiście od prowadzania, bo przez nie wyrabia się w dziecku takie proste chodzenie i odgięcie do tyłu - i Pola przez to boi się schylić, bo to dla niej nowa sytuacja. Btw. Myślicie, że ten argument zadziałał na moją mamę? - ![]() Więc zachęcać ją do skłonów i żeby jak najwięcej chodziła przy meblach. 2. Nadal więcej używa prawej nogi - np. jak wychodzi na murek czy po schodach, to prawą najpierw daje do góry, a później lewą dołącza. Więc asymetria jest, ale dzięki raczkowaniu jakoś się bardziej wyrównało i też trzeba ćwiczyć, żeby jednak ta lewa noga też "w użyciu" była ![]() No i że pierwsze kroczki samodzielnie już zrobiła - to też bardzo dobrze. To znaczy, że już wie, o co cho, tylko nadal boi się sama i musi cokolwiek trzymać. Ale na samodzielne chodzenie ma jeszcze czas ![]() Następna wizyta 7.03., no i reh. powiedziała, że ma nadzieję, że Pola będzie już wtedy umiała, albo chociaż chciała sama chodzić. I nie wysyła nas na żadne ćwiczenia, bo nie są potrzebne ![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#704 |
Zakorzenienie
|
zobaczcie co znalazłam..
![]() któraakolorystyka na roczek lepsza?http://celebracje.files.wordpress.co...-dekoracje.jpg czy http://www.partykiosk.pl/product-pol...16szt-op-.html - bo na chrzcinach było niebiesko zielono-może teraz granat z czerwienią??? Tymbardziej że Antonio będzie miał koszulę czerwoną w kratę i granatowe spodenki... CO SĄDZICIE??
![]() ![]() |
![]() |
#705 |
Zakorzenienie
|
Jestem po wizycie kolezanki z dwojka dzieci. Synek - rowiesnik Yae - bardzo ladnie sie bawil, usmiechal caly czas, cos tam po swojemu mowil, natomiast jego siostra - jakby tajfun sie przetoczyl przez mieszkanie...
Yae od kilku dni juz tylko spi raz dziennie, w granicach 1,5 do 2,5 godzin. |
![]() ![]() |
![]() |
#706 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
![]() |
#707 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() super! Cytat:
![]() ![]() ![]() miszcz, poprostu miszcz! |
||
![]() ![]() |
![]() |
#708 |
Zakorzenienie
|
przeczytałam Was ..
Mikołajku wszystkiego, co najlepsze! ![]() Sylwia powiedz mu, że po co masz mu kazać aż miesiąc czekać, jak Ty już się namyśliłaś , zyskałaś 100 % decyzję, zastanowiłaś się poważnie nad sobą, nad swoim postępowaniem, przekalkulowałaś za i przeciw. Rozwiałaś wszelkie nękające Cię wątpliwości. I teraz.. patrząc na Waszego syna, na to jak dorasta przy Tobie samej, bez ojca, masz już dla Niego odpowiedź, że ... absolutnie nie trzeba Ci miesiąca czasu by powiedzieć mu: wypi*rdalaj ![]() Edytowane przez hope01 Czas edycji: 2014-01-24 o 12:16 |
![]() ![]() |
![]() |
#709 | |
Zakorzenienie
|
Fewciu: nie jesteś przewrazliwiona. To raczej brak ostrożności u tej mamy
Jedno mam tylko pytanie: co to znaczy ze piszesz ze owinelas Blance buzię szalikiem? Żeby nie owialo? Ze usta w sensie? Tego nie powinno sie robić. Zasłaniać buzi czymś, ust. Chodzi o bakterie + to co kija napisała. Dziecko musi oddychać świeżym powietrzem a nie tym " z szalika". Wystarczy czapa+ kaptur z kombinezonu + szalik pod szyję i krem na mróz. Poza tym ubieram tak samo, to jednak zima, rękawiczki muszą być ![]() Cytat:
Amelka poszła spać o 1:30, obudziła sie 3 razy i wstała przed 8. Dopiero teraz zasypia na 1 i chyba ostatnia drzemkę. Nic nie ruszyłam. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#710 |
Zakorzenienie
|
Hje
![]() ![]() Ale mi wyszło uczulenie na gębie. Zrobiłąm sobie wczoraj jakąś 3 stopniową maseczkę i już po myciu coś mnie swędziało koło nosa. Dzisiaj wstaję i obie strony koło nosa, płaty nosowe, nad ustami. na brodzie czerwone plamy i swędzą normalnie jak opryszczka ![]() ---------- Dopisano o 13:19 ---------- Poprzedni post napisano o 13:15 ---------- Fewciu kobieta niepoważna i głupia zwyczajnie ![]() ![]() ---------- Dopisano o 13:20 ---------- Poprzedni post napisano o 13:19 ---------- O, Debrah już powiedziała ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#711 | |||||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Więc jak odkryjesz o co chodzi, to daj znać ![]() [1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;44775150]Fewciu, no miałam jeszcze ci pisać ![]() ---------- Dopisano o 11:06 ---------- Poprzedni post napisano o 11:05 ---------- Ale mnie kobieta rozbawiła ![]() https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=739799[/QUOTE] Masz rację ![]() Zawsze jak wrzucasz jakiś link wątkowy to z zaciekawieniem czekam na Twój komentarz czytając wątek ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
|
|||||||
![]() ![]() |
![]() |
#712 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Btw - moja t. zaraz będzie (bo ja na 16 na uczelnię) i weźmie Amelkę na spacer, już coś mi przez telefon mówiła "owiniemy jej buzię szalikiem" - nie, nie owiniemy ![]() Ale właśnie o to chodzi w spacerach, żeby świeżego tlenu łyknąć, odstane powietrze to się w domu ma, a tu jeszcze bakteryje w gratisie (to nie do ciebie Fewciu, tylko a propos mojej t. , do ciebie nie piję ![]() Amelcia chodzi prawie cały czas - tylko jak chce szybko się gdzieś dostać to raczek - bo chodzi ostrożnie. Kiedy to mija, Fewciu - Blanka już nie raczkuje? w czym po domu chodzi? |
|
![]() ![]() |
![]() |
#713 |
Zakorzenienie
|
Hope tak to wygląda
Sent from my GT-S5830 using Wizaz Forum mobile app
![]() ![]() |
![]() |
#714 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#715 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Blanka chodzi cały czas, nie porusza się na raczkach. Wiesz co, Ona raczkaowała może tydzień, ale wciąż doskonaliła chodzenie. I nawet na naszym łóżku, jak chce coś wziąć, to staje na nogi i idzie. Tak, po łóżku, po miękkim podłożu. Ona ciągle tylko chodzi, nawet jak zmęczona, to chodzi... |
|
![]() ![]() |
![]() |
#716 |
Zakorzenienie
|
Aga, mój tez zazwyczaj dwie flachy w nocy jemy. kazda po 210ml
![]() Kija, nie sklamie, jezeli napisze, ze Twoj wpis nt kaszlu krtaniowego uratowal dzisiaj Pietraszka. Tak mi sie zaczal dusic...... Cos strasznego, nikomu nie zycze takich przezyc. Pobieglam do doktorki, dostalismy jednak antybiotyk. Cala jestem jeszcze roztrzesiona.
#717 |
Zakorzenienie
|
Lady: strasznie współczuję! chyba bym na zawał zeszła. Wpis Kiji niejednej z nas już pomógł!
![]() Oby Piotrusiowi szybko minęło. Btw - często chorują Wasze dzieci? my chyba mamy farta, bo od urodzenia zaliczyliśmy jeden katar z 2 dniową temp. Oby póki co tak zostało.. |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#718 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
|
![]() ![]() |
![]() |
#719 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#720 |
Zakorzenienie
|
Dziewczyny Antonio znów ma temp. 37,9
![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
Narzędzia | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:49.