|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
| Pokaż wyniki sondy: Tytuł kolejnego wątku | |||
| Przyszła do nas straszna zima, maluch w rączce gryzak trzyma. |
|
8 | 14,81% |
| Pierwsze ząbki, pewne ruchy, rosną nam tu małe zuchy. |
|
7 | 12,96% |
| Uśmiech, harce i swawole, mamie spać dziś nie pozwolę. |
|
13 | 24,07% |
| Ząbkowania czas nadchodzi, mama już jak zombie chodzi. |
|
8 | 14,81% |
| Nie mam pomysłu na tytuł wątku bo cały czas myślę o moim dzieciątku. |
|
18 | 33,33% |
| Głosujący: 54. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4261 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Gaworze i piszczę całe dnie, bo chcę powiedzieć, że kocham cię! Mamy IX-X 2013,
Cytat:
![]() no i do neurologa też ma skierowanie i powiem Ci że do pediatry mam zaufanie (które swoją drogą ona wykonuje w wyznaczone dni)... ciesze się że sama wychodzi z inicjatywą, bo wolę teraz sprawdzić niż za kilka miesięcy pluć sobie w brodę że zaniedbałam coś... aha no i do neurologa dostaliśmy termin na 13 maja ja na Twoim miejscu bym poszła
|
|
|
#4262 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Gaworze i piszczę całe dnie, bo chcę powiedzieć, że kocham cię! Mamy IX-X 2013,
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#4263 | |||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Moje wlosy tez sa wszedzie nawet czasem jak karmie Jakuba, to potrafie znalezc u niego na twarzy. nie wspominajac juz o tym, ze woda z brodzika nie chce splywac po prysznicu ![]() Nadrobilam was wreszcie przy lampce (lub raczej dwoch) wina
|
|
|
#4264 | |||||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Każdego dopadają chwile zwątpienia. A mamą jesteś najlepszą!Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
|||||||||
|
|
|
#4265 |
|
Zakorzenienie
|
fajny ten film,ale...uwierzycie,że ja-sentymentalny mięczak-ani razu nie zapłakałam??
|
#4266 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
a no i ja się chwaliłam, że mój już z butli pije ale dziś była próba i już nie chciał także nie Motyl, dziecka nie zrozumiesz ![]() ale znow się boje z domu wyjść
|
|
#4267 |
|
Zakorzenienie
|
zartujesz ??
![]() moj Ali dzisiaj zrobil kupe do wanienki, wyciagnelam go i dalam mu dokonxczyc na przewijaku, wsadzilam do drugiej wanienki z czysta woda i znowu poszlo.... a tak poza tym jest kochany ;p mi wlosy nie wypadaja ale za to troche przetluszczaja sie i muze czesciej myc ;/ czego nienawidze z cera bez problemu za to gruba jestem
|
#4268 |
|
Zakorzenienie
|
Motyl no jest byk, ale wiesz... ja tylko kopiowałam
![]() Teacherka nie żartuj, nie zanudzasz
|
#4269 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
mam nadzieję, że teraz trafiliście już na jakiegoś konkretnego lekarza, który odpowiednio Wami pokieruje
|
|
#4270 |
|
Zakorzenienie
|
Lecę spać, bo dziewczyny już w wyrkach
oby noc była przespana ![]() Dobranoc!
|
|
#4271 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
nie no spoko, ja po prostu śmiałam się z siebie, żem taka "spostrzegawcza":brzy dal: ooooooooooookkkkkkkkkkkkk kk idziemy w kimę,a raczej robić dziedzica
|
|
#4272 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
|
#4273 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
u mnie rowno 4miesiace po porodzie i masakrejszyn Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
|
#4274 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#4275 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#4276 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
ostatnio mnie sąsiadka pocieszyła że jej to prawie 4 miesiące tak włosy leciały córkę ma 9 miesięczna teraz i trochę si e zaczelo uspokajać, ja to po takim czasie chyba łysa zostane co ja bym oddała za lampkę wina różowego albo chociażby grzańca w taki wieczór, oj jeszcze sie muszę naczekać przy kp, brakuję mi odprężenia totalnego
|
|
#4277 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
A rodzice ze znajomymi (w 4 dorosłe osoby) czmychnęli do Paryża i spowrotem ![]() Cytat:
![]() Cytat:
). Dlatego zawsze pytają mnie czy to była wpadka. Na Boga mam 27 lat ![]() Ojjj. Zdróweczka dla obojga dzieciaczków! |
||||
|
|
|
#4278 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
myślałam że jest przeziębiony... ciągłe chrapanie w nosie najpierw kazała zmniejszyć temp w domu i higiena nosa... ale nic to nie dało wg mnie było gorzej... dała krople do nosa i syrop, chociaż ona stwierdziła że to sapka dziecięca... ale ja się upierałam że to nie jest normalne... miewał sapke i to nie była sapka już też miałam myśli czy nie iść do innego lekarza, ale dała skierowanie do laryngologa żeby mu zajrzał głębiej do tego nosa i sprawdził ![]() ciesze się że nie musze się prosić i wyszarpywać od niej takich rzeczy tylko sama chce żeby posprawdzać wszystko... ja jestem wtedy spokojniejsza i widze że ona się angażuje a nie zapewnia tylko że 'jest ok', wyraża swoje zdanie, wszystko na spokojnie tłumaczy... jak byliśmy u niej 1 raz z Igorem a następna wizyta miała być na szczepienie to dała nam ulotki wszystko tłumaczyła co i jak ze szczepieniami 5 razy pytała czy mamy jakieś pytania siedzieliśmy tam chyba z 20min ![]() no fakt... minusem jest to że jesteś zapisana na 13.30 a wchodzisz 14.15 ![]() no i najważniejsze ma za☠☠☠iste podejście do dzieci no i z tym napięciem mieśniowym to ja już wiedziałam że będą problemy bo jak miał miesiąc to właśnie upatrzył sobie lewą stronę i nie było siły żeby obrócił głowe w prawo... ale walczyłam z tym i teraz już jest ok obraca w obie strony... ale to wyginanie w litere C mnie przeraża no nic mam dziecko które sypia w nocy i nie płacze bez powodu to musze nadrobić w innym temacie ![]() ---------- Dopisano o 23:15 ---------- Poprzedni post napisano o 23:12 ---------- Cytat:
w przyszłym tyg ide do fryzjera ściąć... jak nie będą takie długie to nie będą się przynajmniej na metr ciągły w każdym możliwym miejscu mam wrażenie że zostane łysa
|
|
|
#4279 | ||||||||
|
Rozeznanie
|
Dziś już łatwiej Was nadrobić
Miałam więcej pocytowane, ale mi ucięło Było dziś tak zimno, że tylko na zakupy się wybrałam. Odczuwalne było -23 st. ![]() Ja też ![]() Napisz, napisz Cytat:
Cytat:
![]() Ale żeby był w miarę blisko dla wszystkich ![]() Cytat:
Stwierdzili że to jakieś głupoty![]() Cytat:
![]() Mój brat kiedyś jak został z Zuzią sam, to jej zapiął pampersa tak, że te takie przedłużenia jakby które są z przodu naprzeciwko rzepów odstawały jej razem z zapiętymi rzepami ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Pietruszkę gotuję normalnie, kroję ją na małe kostki i jak już jest miękka to odlewam wodę i blenduję. Jest taka jak ze słoiczka, bez włókiem ![]() Cytat:
Monia, O właśnie miałam kiedyś pytać o to, to Ty tak zrobiłaś?? TZn te złotka Tak z ciekawości pytam
Nasz Ślub http://s8.suwaczek.com/20110910580214.png Zuzia http://www.suwaczki.com/tickers/ex2bio4pd38gmu3v.png Edytowane przez kama1987 Czas edycji: 2014-01-25 o 22:28 |
||||||||
|
|
|
#4280 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Chodziliśmy na rehabilitację, była poprawa i profesor powiedział, że już nie trzeba, ale teraz boję się, że znów trzeba będzie, a wszystko przez to, że pewnie źle Julka nosimy/kładziemy itd. Cytat:
Cytat:
|
|
#4281 |
|
Raczkowanie
|
ja swoje zapobiegawczo skróciłam o połowe i tak gucio to dało, wychodzą jak chcą, a przez to że są krótsze to mi sie wydaje ze jeszcze bardziej mi sie sypią
|
#4282 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
|
#4283 |
|
Zakorzenienie
|
Angel niebieskie wlosy hehe
ja od dlugiego cAsu nie farbuje mam braz z jasnymi pasemkami od slonca. a jak farbowalam na jednolity kolor to tez sama. jakos wudaje mi sie ze blond jest trudniej przez odrosty. teraz cjce poszalec i zrobic jasniejsze wlosy pewien pomysl mam. jak sama kiedys zaczelam robic sonie pasemka w domu to bylamasakra uratowala mi je moja mama robiac balejage ale uwaga - farby starczyllo tylko na pol glowy haha nastepnego dnia zafarbowalam z powrotem na braz choc mama namawiala mnie bym zostala przy blondzie i dokonczyla spod wlosiw Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#4284 |
|
Zakorzenienie
|
właśnie oglądałam na telefonie filmiki ciążowe- ale Miki się ruszał
|
#4285 | |
|
Zakorzenienie
|
nieeeee no tylko 30 stron, oszalałyście??!
przecież jest weekend, zawsze w weekend były pustki? ![]() no nic jutro będę nadrabiała ![]() faaaaajnie było wczoraj na tej imprezie z 15 osób było z pracy, uwielbiam ich!!brakuje mi ich, chciałabym wrócić... wróciłam jakoś po 3;00, zanim się wykapałam i byłam w łóżku to było po 4;00 a Ola obudziła się o 5;20 i nie spała do 7;00.. w tym czasie sobie piszczała i krzyczała ostatnio jej ulubioone zajęcie. no i od 7 spałyśmy jeszcze do 9, także 3 godziny snu miałam tylko eh. Niby fajnie było wyjść, ale no później męczące to jeśli się nie wyśpi człowiek :/Cytat:
![]() ![]() zaszalałam wypiłam 2 piwa
|
|
#4286 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ale za to jaka mam gładką buzię to ostatnio chyba w przedszkolu taką miałam. A w ciąży na odwrót, włosy gęste a buzia zasyfiona ja w gimnazjum. Cytat:
no też tak mówiłam przed operacją Po tym czego doświadczyłam przy okazji operacji szczęki, to poród był jak większe zatwardzenie serio dla mnie szczęka dwa razy gorsza.Cytat:
KAMA podziękowała Nie obejrzałam tego filmu co polecałyscie bo mi stary nie dał ![]() A poza tym to mi stary dzisiaj nie dal ![]() A tak w ogóle to wczoraj minął rok odkąd Nina zdała swój pierwszy test w życiu ![]() I od roku nie pale fajek ![]() Oglądacie/ ogladalyscie prognozę na życie co teraz leci na tvn? Fajny film. Przyznać się która chodzi z palcem wielbłąda? ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
09 października 2013 18:45 Ninka |
|||
|
|
|
#4287 | |
|
dryfuję słowami
|
Cytat:
Ja nawet nie wiem jak mnie leczono, za mała byłam żeby kumać o co chodzi. Dacie radę, na pewno ![]() Sent from my HTC Desire X using Wizaz Forum mobile app ---------- Dopisano o 00:14 ---------- Poprzedni post napisano o 00:11 ---------- Ciekawy artykuł i odpowiedź na pytanie też ![]() http://m.edziecko.pl/edziecko/1,1131...miesniowe.html Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
|
#4288 | |
|
Rozeznanie
|
Piszecie o wypadaniu włosów, myślałam że tylko ja mam taki problem, normalnie są wszędzie, a mam krótkie
Wogule to ja mam chyba sklerozę Mamy iść na rehabilitację w przyszłym tyg i nie pamiętam czy w poniedziałek czy we wtorek Muszę poszukać jutro karteczki bo zapobiegawcza pani rehabilitantka zapisuje kolejne terminy![]() Jakiego?? Bo się doszukuję i niewiem gdzie![]() Cytat:
Ja żałuję że nie mam testu A filmu na tvn nie oglądam choć chciałam. TZ z moim Tatą przejeli TV i jakieś pierdoły lecą
|
|
#4289 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4290 | |||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
wiec nie martw sie, troche popracujecie i bedzie dobrze Cytat:
a tak, jak juz dziewczyny wczesniej pisaly podstawa jest podnoszenie bokiem i nienoszenie twarza do siebie. niedlugo mamy kontrole u neurologa, wiec pewnie powiedza, ze jest poprawa, ale dalej bedziemy chodzic. tylko najgorsze w tym jest dojezdzanie 130 km w obie strony Cytat:
a ty hmmm muusisz znalezc sposob,zeby go zachecic ![]() U mnie 2 lutego minie rok od zobaczenia dwoch kreseczek i rok niepalenia ale czesto mi sie tesknilo jeszcze teraz jak pomysle o wypiciu piwa w towarzystwie fajeczki to mi slinka cieknie ciekawe czy to minie . poki co jak przechodze obok osoby palacej to mi smierdzi strasznie.Tassia jesli moge to mam pytanie do Ciebie czy jak dwa dni dzialalam z laktatorem tym systemem 7-5-3 i jest poprawa to juz przestac, czy jeszcze jakis czas sciagac? bo nie chcialabym by problem wrocil
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
| Narzędzia | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 04:40.

Od początku dość mocno się odchyla do tyłu, gdy go nosimy w pionie (teraz już rzadziej, ale nadal się zdarza). Nasza pediatra twierdzi, że jest wszystko w porządku, ale jakoś nie mam do niej zaufania. Żeby pójść do innego pediatry, to musielibyśmy przepisać małego do innej przychodni (a póki co chcemy tego uniknąć), inaczej go nie chcą przyjąć. Myślałam, żeby pójść prywatnie do jakiegoś lekarza, ale jakiego? neurologa? (innego pediatry też się trochę obawiam, że oleje moje zmartwienia) a może do jakiegoś fizjoterapeuty od niemowląt? Może coś mi doradzicie, bo ciągle nie daje mi to spokoju...
(które swoją drogą ona wykonuje w wyznaczone dni)... ciesze się że sama wychodzi z inicjatywą, bo wolę teraz sprawdzić niż za kilka miesięcy pluć sobie w brodę że zaniedbałam coś... aha no i do neurologa dostaliśmy termin na 13 maja 

i dopiero teraz powoli nadrabiam

:confuse d:[COLOR="Silver"]

[/RIGHT]
![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)
.