Gaworze i piszczę całe dnie, bo chcę powiedzieć, że kocham cię! Mamy IX-X 2013, cz.IV - Strona 143 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Pokaż wyniki sondy: Tytuł kolejnego wątku
Przyszła do nas straszna zima, maluch w rączce gryzak trzyma. 8 14,81%
Pierwsze ząbki, pewne ruchy, rosną nam tu małe zuchy. 7 12,96%
Uśmiech, harce i swawole, mamie spać dziś nie pozwolę. 13 24,07%
Ząbkowania czas nadchodzi, mama już jak zombie chodzi. 8 14,81%
Nie mam pomysłu na tytuł wątku bo cały czas myślę o moim dzieciątku. 18 33,33%
Głosujący: 54. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-01-25, 21:50   #4261
Brydzia_
Zakorzenienie

Dot.: Gaworze i piszczę całe dnie, bo chcę powiedzieć, że kocham cię! Mamy IX-X 2013,

Cytat:
Napisane przez jo_asiek Pokaż wiadomość
kurde, Szymon ma tak samo.... w literę C w sumie jakoś widocznie się nie układa, ale mocno się podnosi (w ogóle nie kładzie głowy na podłożu) i słabo ciągnie głowę do przodu Od początku dość mocno się odchyla do tyłu, gdy go nosimy w pionie (teraz już rzadziej, ale nadal się zdarza). Nasza pediatra twierdzi, że jest wszystko w porządku, ale jakoś nie mam do niej zaufania. Żeby pójść do innego pediatry, to musielibyśmy przepisać małego do innej przychodni (a póki co chcemy tego uniknąć), inaczej go nie chcą przyjąć. Myślałam, żeby pójść prywatnie do jakiegoś lekarza, ale jakiego? neurologa? (innego pediatry też się trochę obawiam, że oleje moje zmartwienia) a może do jakiegoś fizjoterapeuty od niemowląt? Może coś mi doradzicie, bo ciągle nie daje mi to spokoju...
mnie miesiąc temu powiedziała że ma prawo być jeszcze 'słabszy' w tym względzie i żeby się nie martwić... a teraz dała skierowanie na rehabilitacje żeby zobaczyli co i jak w pon będziemy dzwonić bo w pt wróciliśmy o 15 a tam tylko do 13 rejestrują
no i do neurologa też ma skierowanie ale to dlatego że ja poszłam już 2 tyg temu (przy okazji jego przeziębienia) powiedziałam o tym wyginaniu w litere c, prężeniu się itd i dała skierowanie 'dla pewności'
i powiem Ci że do pediatry mam zaufanie od razu wypisała również skierowanie na usg głowy (które swoją drogą ona wykonuje w wyznaczone dni)... ciesze się że sama wychodzi z inicjatywą, bo wolę teraz sprawdzić niż za kilka miesięcy pluć sobie w brodę że zaniedbałam coś... aha no i do neurologa dostaliśmy termin na 13 maja i pójdziemy prywatnie... tylko tż napisał do takiej dość obleganej babki smsa (bo tak się z nią umawia na wizyty) i póki co czekamy aż oddzwoni na kiedy jest termin
ja na Twoim miejscu bym poszła sprawdzić nie zaszkodzi, a przynajmniej będziesz spokojna że wszystko jest ok

Brydzia_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-25, 21:50   #4262
ja-ika
Zakorzenienie

Dot.: Gaworze i piszczę całe dnie, bo chcę powiedzieć, że kocham cię! Mamy IX-X 2013,

Cytat:
Napisane przez dodinha Pokaż wiadomość
Ja to samo,po jakichś trzech miesiącach zaczęłam liniec,a miałam już nadzieję,że nie będę

Wysyłane z mojego GT-S7500 za pomocą Tapatalk 2
Ja też miałam taką nadzieję. Niestety ok 2 tyg temu zaczęły mi tak wypadać, że chyba niedługo wyłysieję przed chwilą jak myłam głowę to garść włosów wyciągam

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Stary 2014-01-25, 21:52   #4263
anutka171
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez maharet1092 Pokaż wiadomość
Mojemu tez wszystko smakuje, ale ne zawsze od razu, czasami musi to przemyslec.Ale czym wiecej roznych rzeczy je, tym szybciej akceptuje nowosci
Jakubowi tez wszystko smakuje, lacznie z cebionem i rozgnieciona tabletka kwasu foliowego wymieszana z jakimis kropelkami, np. dicoflorem

Cytat:
Napisane przez Agnieszka257 Pokaż wiadomość
Ja też noszę Mateuszka pod pachy.On wogule lubi być noszony to inna sprawa i najlepiej jak po całym domu się chodzi z nim i dopiero teraz powoli nadrabiam

Dzisiaj znowu dostał odparzenia w pachwinie.masakra jakaś.Czy jak pójdę do dermatologa to pomoże mu?jak myślicie dziewczyny.nasza pediatra nic nie poradzi na to.mam tyle maści i o d.pe rozbić.doradzcie coś.pozdrawiam
Ja polecam make ziemniaczana zarowno do posypywania, jak i do kapieli. naprawde pomaga

Cytat:
Napisane przez bayeczna Pokaż wiadomość
Hej dziewczyny, to poszalałyście z pisaniem czytam i czytam i czytam i końca nie widać

anutka171 mój młody na chrzcie miał identyczne ubranko

u mnie z włosami to samo garściami wychodzą a najgorsze jest to że cały czas obieram Jaśka z nich, a to z rączek a to z ubranka, z zabawek dosłownie ze wszystkiego, boję się żeby przypadkiem nie połknął włosa bo rączki łobuz cały czas w buzie pcha
Bardzo mi sie spodobalo to ubranko
Moje wlosy tez sa wszedzie nawet czasem jak karmie Jakuba, to potrafie znalezc u niego na twarzy. nie wspominajac juz o tym, ze woda z brodzika nie chce splywac po prysznicu

Nadrobilam was wreszcie przy lampce (lub raczej dwoch) wina i moge isc spac
Stary 2014-01-25, 21:52   #4264
ja :)
Zakorzenienie

Cytat:
Ja mam odczucie że jestem beznadzieja matką.Kocham moje dziecko,ale w nocy mam jej serdecznie dość i się na nią wsciekam,zdarza mi się wściekle ją wyjąć z łóżeczka jak ryczy.Musiałam się wyżalić,mam straszne wyrzuty sumienia,ale w nocy nie panuję nad sobą.Co jest ze mną nie tak?Żal mi mojej kruszynki,że ma tak durną matkę

Kobieto nie gadaj głupot Każdego dopadają chwile zwątpienia. A mamą jesteś najlepszą!

Cytat:
Napisane przez inwersja Pokaż wiadomość
Lepiej tył na przód nic wcale
Mój mąż kiedyś w ogóle zapomniał założyć, karmię młodego i nagle poczułam ciepło na nogach...

Sent from my HTC Desire X using Wizaz Forum mobile app

Cytat:
Napisane przez kahunia Pokaż wiadomość
Tz ostatnio tez tak prawie zrobil po kapieli, cale szczescie weszlam do pokoju jak zapinal pajaca - za 10 min byla mega kupa

Moje dziecko zaczelo sobie szykowac droge ucieczki z lozeczka poszlam do wc, wchodze pozniej a ona szczebelek w buzi i dziamga

Cytat:
Napisane przez angelikada Pokaż wiadomość
ugrzęzłam na 114 :| i chyba nie nadrobię a tak się cieszyłam ze jestem na bierzaco..pędzicie jak szalone

dzisiaj wazny dzień mojego Skarba - chrzest
Pewnie już po, ale i tak powodzenia

Cytat:
Janek sie wydziera jak ma kupe.
Kupa po szpinaku wygladala identycznie jak papka ktora zjadl, moznaby sie pomylic gdyby nie smrod.Kiedy dajecie mieso?
No nie moge z Wami dziewczyny dzisiaj. Co jeden teks to lepszy

Cytat:
Napisane przez Snow_White1 Pokaż wiadomość
Jak skończy 5 m-cy, czyli w lutym.

---------- Dopisano o 14:53 ---------- Poprzedni post napisano o 14:36 ----------

Ja jestem straszną matką, bo TŻ codziennie śpi z Adasiem
Ale to też dlatego, że mam od dłuższego czasu okropne problemy ze snem, a jak teraz mam jeszcze taki lekki sen, to się budziłam na każde kwęknięcie młodego...tż tego nie słyszy.
Dziś mnie "zastrzelił" - marudziłam wczoraj, że się czuję jakaś zaniedbana etc i dziś wrócił z zakupów z max factorową maskarą i eyelinerem że on się odnalazł w drogerii, to jestem w szoku

---------- Dopisano o 14:54 ---------- Poprzedni post napisano o 14:53 ----------

Współczuję zębów. Mam nadzieję, że mojemu za szybko nie wyjdą...
Jaki cudny mąż

Cytat:
Już się boję ząbkowania,czytając Wasze opisy.:banghead: A jak tym żelem się smaruje,to on od razu nie jest polkniety? I jak wy to robicie,że dajecie radę posmarować w tych małych buzkach?

Ja mam podobne odczucia. A najgorsze, że to nie trwa ani tydzien dwa tylko ciagnie się i ciągnie..

Cytat:
Napisane przez tassia Pokaż wiadomość
zastrzele sie dzis
moje dziecko zabkuje, tydzien nie robilo kupy
dalam czopka to zrobil mega twarda kupe
jak ludzka, smierdzaca tak ze musielismy przeweitrzyc pokoj
dentinox nie pomaga
maly wyje niemilosiernie
nie narzekam, bo ciesze sie ze go mam
ale martwie sie ze nie umiem mu ulzyc
a w domu 18-19stopni i wieje po nogach

Ehh, mam nadzieję, że zęby szybko przejdą no i że jakaś kupa się pojawi wreszcie. Niech się bidula już nie męczy..

Cytat:
Napisane przez ruda_g Pokaż wiadomość
Jestescie SZALONE !!!! Nadrobilam, ale juz nie pocytuje bo mialam chyba z 50stron bo czytam na tel Mala zasnela a ja ide sie szykowac na nasz bal dobrze, ze tak duzo z Was juz daje sloiczki dzieciaczkom, mnie to czeka za miesiac, wiec jestescie skarbnica wiedzy
I mam pytanie- czy ktoras z Was zageszczala szybciej niz od 4mca mleko?
Sent from my LG-P760 using Wizaz Forum mobile app
Udanej zabawy!
ja :) jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-25, 21:52   #4265
butterfly20
Zakorzenienie

fajny ten film,ale...uwierzycie,że ja-sentymentalny mięczak-ani razu nie zapłakałam??

04.02.2016 godz.8.55 - Z.

06.05.2019 godz.10.46 - K.
butterfly20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-25, 21:53   #4266
Little_Spark
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez katarzyna2811 Pokaż wiadomość
Mówisz o nosie... Ja na pysku tak schudłam że mój wysuwa sie na pierwszy plan więc coś w tym jest. W ogóle nie lubię siebie
Cytat:
Napisane przez butterfly20 Pokaż wiadomość
Bez kitu, mam takie samo wrażenie odnośnie swojego nosa! Też mi się wydaje,że urósł

Zapomniałam Wam napisać,że w piątek dałam jej moje mleczko w butli z Lovi (dostaliśmy na SR) i wypiła, a potem jej dałam w TT i też wypiła. Zrozum tu człowieku dziecko:confuse d:[COLOR="Silver"]
chciałabym napisać, że mi raźniej a'propo nosa, że nie tylko mi urosł ale niestety jak patrze w lustro to dobry humor się kończy

a no i ja się chwaliłam, że mój już z butli pije ale dziś była próba i już nie chciał

także nie Motyl, dziecka nie zrozumiesz

ale znow się boje z domu wyjść
Stary 2014-01-25, 21:54   #4267
Lolaaaaaaa88
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez misia332 Pokaż wiadomość
czarna mi by się przydała operacja twarzy.
zartujesz ??

moj Ali dzisiaj zrobil kupe do wanienki, wyciagnelam go i dalam mu dokonxczyc na przewijaku, wsadzilam do drugiej wanienki z czysta woda i znowu poszlo....

a tak poza tym jest kochany ;p

mi wlosy nie wypadaja ale za to troche przetluszczaja sie i muze czesciej myc ;/ czego nienawidze
z cera bez problemu
za to gruba jestem

Aleksander
Lolaaaaaaa88 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2014-01-25, 21:55   #4268
kaska87
Zakorzenienie

Motyl no jest byk, ale wiesz... ja tylko kopiowałam przez Matal tylko dostaje opiernicz dzisiaj

Teacherka nie żartuj, nie zanudzasz a ja mam pytanie po tej przetoce już będzie ok? sorki jak nie masz siły to nie pisz, po prostu nie wiem

kaska87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-25, 21:59   #4269
Little_Spark
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez teacherka Pokaż wiadomość
Cześć dziewczyny, o czym dziś spamujecie?

Dziękuję za wszystkie słowa pociechy.

Inwersjo, robiliśmy tylko ogólne badanie moczu, wczoraj dostaliśmy wynik, posiewu byśmy nie zdążyli bo to 7 dni, a dziś mieliśmy wizytę u urologa.

Operacja niestety jest potrzebna, leczenie zachowawcze to w naszym przypadku za mało. Bardziej szczegółowo napisałam co i jak w Klubie, jesli którąś z Was interesuje to zapraszm do przeczytania. Dla mnie to była ciemna magia. Będziemy musieli się jeszcze wiele nauczyć, przede wszystkim jak funkcjonować z taką przetoką...

Jestem zła, bo żaden lekarz nie powiedział nam, ze przed szczepieniem powinniśmy zrobić badanie moczu, bo infekcja w układzie moczowym również dyskwalifikuje do szczepienia Wszystkiego musimy się uczyć na własnych błędach, kosztem Zuzinki.

Przepraszam, że zanudzm w kółko tym tematem. Ale już wyrzuciłam to z siebie i kończę.
przykro mi
mam nadzieję, że teraz trafiliście już na jakiegoś konkretnego lekarza, który odpowiednio Wami pokieruje
Stary 2014-01-25, 21:59   #4270
87czarna
Zakorzenienie

Lecę spać, bo dziewczyny już w wyrkach oby noc była przespana
Dobranoc!

"Dziecko to taki sympatyczny początek człowieka"
87czarna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-25, 21:59   #4271
butterfly20
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kaska87 Pokaż wiadomość
Motyl no jest byk, ale wiesz... ja tylko kopiowałam przez Matal tylko dostaje opiernicz dzisiaj

Teacherka nie żartuj, nie zanudzasz a ja mam pytanie po tej przetoce już będzie ok? sorki jak nie masz siły to nie pisz, po prostu nie wiem

nie no spoko, ja po prostu śmiałam się z siebie, żem taka "spostrzegawcza":brzy dal:

ooooooooooookkkkkkkkkkkkk kk idziemy w kimę,a raczej robić dziedzica

04.02.2016 godz.8.55 - Z.

06.05.2019 godz.10.46 - K.
butterfly20 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2014-01-25, 22:01   #4272
jo_asiek
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Brydzia_ Pokaż wiadomość
mnie miesiąc temu powiedziała że ma prawo być jeszcze 'słabszy' w tym względzie i żeby się nie martwić... a teraz dała skierowanie na rehabilitacje żeby zobaczyli co i jak w pon będziemy dzwonić bo w pt wróciliśmy o 15 a tam tylko do 13 rejestrują
no i do neurologa też ma skierowanie ale to dlatego że ja poszłam już 2 tyg temu (przy okazji jego przeziębienia) powiedziałam o tym wyginaniu w litere c, prężeniu się itd i dała skierowanie 'dla pewności'
i powiem Ci że do pediatry mam zaufanie od razu wypisała również skierowanie na usg głowy (które swoją drogą ona wykonuje w wyznaczone dni)... ciesze się że sama wychodzi z inicjatywą, bo wolę teraz sprawdzić niż za kilka miesięcy pluć sobie w brodę że zaniedbałam coś... aha no i do neurologa dostaliśmy termin na 13 maja i pójdziemy prywatnie... tylko tż napisał do takiej dość obleganej babki smsa (bo tak się z nią umawia na wizyty) i póki co czekamy aż oddzwoni na kiedy jest termin
ja na Twoim miejscu bym poszła sprawdzić nie zaszkodzi, a przynajmniej będziesz spokojna że wszystko jest ok
No widzisz, masz spoko pediatrę. Nasza ma niby dobre opinie, jest specjalistą od płuc, ludzie idą za nią tzn. przepisuja swoje dzieci jeśli ona zmienia przychodnie, no ale ja jej nie ufam. Za każdym razem jej mówie o moich spostrzeżeniach a ona jakby mnie zlewa i mówi, że mam silne dziecko... No ale mi to nie daje spokoju i wolałabym żeby ktoś go porzadnie zbadał:/ Faktycznie chyba się wybierzemy do jakiegoś neurologa, żeby rozwiał moje wątpliwości.

jo_asiek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-25, 22:01   #4273
tassia
Zakorzenienie

Cytat:

---------- Dopisano o 21:56 ---------- Poprzedni post napisano o 21:55 ----------

a mi zaczęły na potęgę wypadać włosy!!! A w święta miałam jeszcze takie fajne. Fryzjerka mówiła,że to normalne,bo jakoś 4 miechy po porodzie hormony zaczynają fiksować...
sprawdza sie to idealnje
u mnie rowno 4miesiace po porodzie i masakrejszyn

[/RIGHT]
tassia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-25, 22:02   #4274
kaska87
Zakorzenienie

Cytat:
ta, gadasz?

Stary 2014-01-25, 22:05   #4275
ja-ika
Zakorzenienie

Cytat:
fajny ten film,ale...uwierzycie,że ja-sentymentalny mięczak-ani razu nie zapłakałam??
Przeczytaj książkę

Stary 2014-01-25, 22:09   #4276
bayeczna
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez anutka171 Pokaż wiadomość
Bardzo mi sie spodobalo to ubranko
Moje wlosy tez sa wszedzie nawet czasem jak karmie Jakuba, to potrafie znalezc u niego na twarzy. nie wspominajac juz o tym, ze woda z brodzika nie chce splywac po prysznicu

Nadrobilam was wreszcie przy lampce (lub raczej dwoch) wina i moge isc spac

ostatnio mnie sąsiadka pocieszyła że jej to prawie 4 miesiące tak włosy leciały córkę ma 9 miesięczna teraz i trochę si e zaczelo uspokajać, ja to po takim czasie chyba łysa zostane

co ja bym oddała za lampkę wina różowego albo chociażby grzańca w taki wieczór, oj jeszcze sie muszę naczekać przy kp, brakuję mi odprężenia totalnego

moje szczęścia:

Oliwia 12.03.2006r
Maciej 29.01.2008r
Jaś 15.10.2013r
bayeczna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-25, 22:11   #4277
Zakorzenienie

Cytat:
mam 10 stron do nadrobienia:P

najierw byłam u fryzjera,potem na zakupach z mamą i wróciłam po 14,a potem jeszcze obiad u rodziców,

oczywiście Tusia jak ma zostać z tatą to ma super dzień i dzisiaj była grzeczna i prawie cały dzień przespała niesprawiedliwe
Moja ma identycznie

Cytat:
Napisane przez kahunia Pokaż wiadomość
Nigdy nie zapomne jak mielismy malucha jak bylam mala i non stop trzeba go bylo pchac zeby odpalił
O tak. To były czasy. A tym maluchem jeździliśmy z małopolski nad morze w 5 osób A rodzice ze znajomymi (w 4 dorosłe osoby) czmychnęli do Paryża i spowrotem

Cytat:
Napisane przez anutka171 Pokaż wiadomość
Czesc Łobuzy

nadrabiam Was i nadrabiam, ale ciagle jestem w tyle :/ jeszcze z 10 stron zostalo ale troche pocytuje, bo zaraz mi zginie.

moze najpierw o sobie udalo mi sie dzis dla Kubusia kupic stroj do chrztu, ktory mamy za dwa tygodnie. Specjalnie po to do lodzi sie wybralam i bardzo sie ciesze, bo udalo mi sie kupic taki komplet, jaki sobie upatrzylam w necie i na szczescie nie jest to garniturek
Swoja droga nadaja mroz -30 na poczatek lutego to sobie termin wybralam. zamarznie mi dziecina

A i maly zdobyl dzisiaj nowego skilla
bardzo lubi jak jest w lozeczku zadzierac nogi na przewijak i tak sobie lezec. a akurat na tej wysokosci sa zwierzatka z karuzelki. no wiec rano slysze, ze blokuje karuzelke, wiec ide sprawdzic, a tam maly trzyma konika stopka myslalam, ze to jednorazowe, ale jak tylko uwolnilam zwierzatko to zaczal polowac na kolejne udawalo mu sie przycisnac je stopkami. malo tego - jedna noga trzymal, a druga kopal te biedne zwierzatka. bawil sie tak z 15 minut sadysta jeden az nie wierzylismy z tz, ze moze tak robic specjalnie
Mały zdolniacha

Cytat:
Napisane przez your Angel Pokaż wiadomość
No ceny masakryczne. Już buty bym za to wolała albo jakiś wypasiony ciuch.
Zawsze sama sobie robię włosy Na ogół ludzie pytają czy to moje naturalne, bo takie fajne a czasem się zdarzy, że przegnę i mam niebieskie włosy (tż wtedy gada, że wyglądam jak syrena )

Wiesz co, jakoś super technicznie i idealnie na pewno mi to nie wychodzi, ale jak sama się pofarbuję to mi się podoba (za wyjątkiem sytuacji kiedy mam niebieski łeb - ale to schodzi po pierwszym myciu). Poza tym na to zawsze mnie stać

Kupiłam tż w końcu w prezencie ciuch u Tommy'ego Hilfigera na wyprzy. Chciałam Wam pokazać, ale akurat nie ma na stronie. W sklepie pracuje mój kolega, jeszcze ze studiów, nie widzieliśmy się dobre 3 lata. Po chwili przyznał, że w pierwszej chwili mnie nie poznał, bo kiedyś nosiłam mocniejszy makijaż
Haha, niech się cieszy, że cokolwiek miałam na twarzy, bo bywa i tak, że wychodzę do ludzi jak zmora

A w pociągu eksa spotkałam. Dwa lata się nie widzieliśmy. Dziwił się, że mam dziecko i że sprzedałam motocykl Gadał coś, że fota z brzuszkiem na fb go oszołomiła.

Spośród moich znajomych ze studiów może 3 osoby mają dziecko/dzieci. Większość patrzy na to ze zdumieniem.
U mnie to samo. A z LO jestem jedyna (fakt ze mialam 29 chłopa i tylko 5 dziewczyn, a oni pozniej dojrzewają ). Dlatego zawsze pytają mnie czy to była wpadka. Na Boga mam 27 lat

Cytat:
Napisane przez gorgulek Pokaż wiadomość
Miłosz kaszle Zuzia znów go zaraziła
Ojjj. Zdróweczka dla obojga dzieciaczków!
Stary 2014-01-25, 22:15   #4278
Brydzia_
Zakorzenienie

Cytat:
No widzisz, masz spoko pediatrę. Nasza ma niby dobre opinie, jest specjalistą od płuc, ludzie idą za nią tzn. przepisuja swoje dzieci jeśli ona zmienia przychodnie, no ale ja jej nie ufam. Za każdym razem jej mówie o moich spostrzeżeniach a ona jakby mnie zlewa i mówi, że mam silne dziecko... No ale mi to nie daje spokoju i wolałabym żeby ktoś go porzadnie zbadał:/ Faktycznie chyba się wybierzemy do jakiegoś neurologa, żeby rozwiał moje wątpliwości.

no widzisz ja w ciągu 3 tygodni byłam z Igorem u niej 3 razy myślałam że jest przeziębiony... ciągłe chrapanie w nosie najpierw kazała zmniejszyć temp w domu i higiena nosa... ale nic to nie dało wg mnie było gorzej... dała krople do nosa i syrop, chociaż ona stwierdziła że to sapka dziecięca... ale ja się upierałam że to nie jest normalne... miewał sapke i to nie była sapka już też miałam myśli czy nie iść do innego lekarza, ale dała skierowanie do laryngologa żeby mu zajrzał głębiej do tego nosa i sprawdził
ciesze się że nie musze się prosić i wyszarpywać od niej takich rzeczy tylko sama chce żeby posprawdzać wszystko... ja jestem wtedy spokojniejsza i widze że ona się angażuje a nie zapewnia tylko że 'jest ok', wyraża swoje zdanie, wszystko na spokojnie tłumaczy... jak byliśmy u niej 1 raz z Igorem a następna wizyta miała być na szczepienie to dała nam ulotki wszystko tłumaczyła co i jak ze szczepieniami 5 razy pytała czy mamy jakieś pytania siedzieliśmy tam chyba z 20min
no fakt... minusem jest to że jesteś zapisana na 13.30 a wchodzisz 14.15
no i najważniejsze ma za☠☠☠iste podejście do dzieci
no i z tym napięciem mieśniowym to ja już wiedziałam że będą problemy bo jak miał miesiąc to właśnie upatrzył sobie lewą stronę i nie było siły żeby obrócił głowe w prawo... ale walczyłam z tym i teraz już jest ok obraca w obie strony... ale to wyginanie w litere C mnie przeraża
no nic mam dziecko które sypia w nocy i nie płacze bez powodu to musze nadrobić w innym temacie

---------- Dopisano o 23:15 ---------- Poprzedni post napisano o 23:12 ----------

Cytat:
sprawdza sie to idealnje
u mnie rowno 4miesiace po porodzie i masakrejszyn

mnie też tak zaczęły lecieć włosy
w przyszłym tyg ide do fryzjera ściąć... jak nie będą takie długie to nie będą się przynajmniej na metr ciągły w każdym możliwym miejscu
mam wrażenie że zostane łysa

Brydzia_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-25, 22:19   #4279
kama1987
Rozeznanie

Dziś już łatwiej Was nadrobić Miałam więcej pocytowane, ale mi ucięło
Było dziś tak zimno, że tylko na zakupy się wybrałam. Odczuwalne było -23 st.

Cytat:
Napisane przez papuga_69 Pokaż wiadomość
a ja jestem ciekawa co jej tam naskrobałaś
Ja też

Napisz, napisz

Cytat:
Napisane przez Madziuchna27 Pokaż wiadomość

Mam dwa pytania:
1. czy to normalne że z jednej cycki ściąga się mniej mleka, bo mi przed chwilą wyszło 50 ml różnicy
Normalne, ja jak ściągałam też tak miałam.

Cytat:
Napisane przez misia332 Pokaż wiadomość
ad1 tak
ad2 tak np. przy wyciaganiu z wanienki, łóżeczka, podnoszeniu z bujaczka i hustawki.

nie jestes zła matka, mój mlody nie raz po godzinie sie kapnie, ze zrobił kupe i zaczyna stękać.
Zuzi z reguły też nie przeszkadza,

Cytat:
Napisane przez policzanka Pokaż wiadomość
a ja z innej beczki-CHCE ZLOT!!!!!!!
Ale żeby był w miarę blisko dla wszystkich

Cytat:
jak nie lubie zabobonow i jakichs takich dziwnych tradycji to jedna mi sie spodobala

ojciec dziecka i vhrzestny dziecka kupuja mamie prezent z okazji wyrzniecia sie pierwszego zeba
jak tz sie obudzi to go poinformuje
niech sie stara

to ten mi się podoba, powiedziałam o tym TZ i mojemu bratu (będzie chrzestnym) Stwierdzili że to jakieś głupoty

Cytat:
Rodzice juz pojechali, maz w pracy a ja siedze sama w domu z Jankiem .

Pozalatwialismy ostatnio normalne sprawy
-szczepienie zrobione, maly sie juz dobrze podnosi, nie musi chodzic na rehabilitacje
-paszport wyrobiony, pierwszy raz wyszlam z domu bez Janka, wogole nie tesknil, wcale go to nie obeszlo. Dziadki tylko pampersa tyl na przod zalozyli
-rozmiar 74 skomlpletowany.Ewentualni e kurtka, krotkie spodnie czy rampers pozniej, zalezy od pogody, bo moze byc lato w maju, moze tez zima trwac do lipca

Janek je juz ladnie, bardzo mu dynia z ziemniakiem posmakowala, dzisiaj dostal soczek jablkowy. przestal robic zdziwione miny, pewnie juz wie, ze jedzenie miewa rozne smaki
Brawo dla Jasia

Mój brat kiedyś jak został z Zuzią sam, to jej zapiął pampersa tak, że te takie przedłużenia jakby które są z przodu naprzeciwko rzepów odstawały jej razem z zapiętymi rzepami I mówił że coś mu nie pasowało ale nie chciał jej ściskać za mocno W efekcie wszystko wyciekło

Cytat:
Janek sie wydziera jak ma kupe.
Kupa po szpinaku wygladala identycznie jak papka ktora zjadl, moznaby sie pomylic gdyby nie smrod.Kiedy dajecie mieso?
Ja za jakieś 3 tyg chyba pomyślę, będzie miała prawie 5 mies. wtedy.

Cytat:

2. Dziewczynki, a te kaszki manny itp. to robicie same czy kupujecie już gotowe?
Ja kupiłam błyskawiczną, narazie moja 1 próba gotowania tego skończyła się kluchą Robiłam na wodzie i chciałam to dodać do zupki.

Cytat:
Napisane przez nena_milka Pokaż wiadomość
A jak byście zrobiły szpinak z ziemniakami? Bo ja to nie mam tu dużego wyboru w sloiczkach. .. jest bardzo dużo owoców a z warzywami bez szału w porównaniu do polskich sklepów. a jak przygotować pietruszkę/pasternak żeby nie było tych takich włókien? Sitko da radę?
szpinak mrożony do garnka bym dała, aż się woda wygotuje i dodała troszkę masła. Ziemniaki osobno ugotować i zblendować to wszystko z dodatkiem wody

Pietruszkę gotuję normalnie, kroję ją na małe kostki i jak już jest miękka to odlewam wodę i blenduję. Jest taka jak ze słoiczka, bez włókiem

Cytat:
Monia, kliknęłam sobie na te Twoje Złotka w podpisie i.... dodałaś mi nie moje dziecko

Monia, O właśnie miałam kiedyś pytać o to, to Ty tak zrobiłaś?? TZn te złotka Tak z ciekawości pytam

Edytowane przez kama1987
Czas edycji: 2014-01-25 o 22:28
kama1987 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-25, 22:22   #4280
Madziuchna27
Zakorzenienie

Cytat:
mamy ten sam problem
Igor ciągle odwracał głowe w lewo namiętnie robiłam wszystko żeby ćwiczył w prawo no i jest duuuużo lepiej ale wygina się w litere C no i ma osłabione napięcie w lini głowa tułów - tzn jak leży na brzuchu to mocno się podnosi i długo utrzymuje ale nie ciągnie głowy do przodu... jak go pediatra badała to głowa mu zwisa do tyłu i nie próbuje jej podnosić
mamy skierowanie na rehabilitacje
u nas to samo
Chodziliśmy na rehabilitację, była poprawa i profesor powiedział, że już nie trzeba, ale teraz boję się, że znów trzeba będzie, a wszystko przez to, że pewnie źle Julka nosimy/kładziemy itd.

Cytat:
kurde, Szymon ma tak samo.... w literę C w sumie jakoś widocznie się nie układa, ale mocno się podnosi (w ogóle nie kładzie głowy na podłożu) i słabo ciągnie głowę do przodu Od początku dość mocno się odchyla do tyłu, gdy go nosimy w pionie (teraz już rzadziej, ale nadal się zdarza). Nasza pediatra twierdzi, że jest wszystko w porządku, ale jakoś nie mam do niej zaufania. Żeby pójść do innego pediatry, to musielibyśmy przepisać małego do innej przychodni (a póki co chcemy tego uniknąć), inaczej go nie chcą przyjąć. Myślałam, żeby pójść prywatnie do jakiegoś lekarza, ale jakiego? neurologa? (innego pediatry też się trochę obawiam, że oleje moje zmartwienia) a może do jakiegoś fizjoterapeuty od niemowląt? Może coś mi doradzicie, bo ciągle nie daje mi to spokoju...
Zanim trafiliśmy do poradni rehabilitacyjnej poszliśmy i ćwiczyliśmy właśnie u fizjoterapeutki od niemowląt Julian uwielbiał ćwiczenia.

Cytat:
dlaczego?

Madziuchna27 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-25, 22:22   #4281
bayeczna
Raczkowanie

Cytat:
w przyszłym tyg ide do fryzjera ściąć... jak nie będą takie długie to nie będą się przynajmniej na metr ciągły w każdym możliwym miejscu
ja swoje zapobiegawczo skróciłam o połowe i tak gucio to dało, wychodzą jak chcą, a przez to że są krótsze to mi sie wydaje ze jeszcze bardziej mi sie sypią

moje szczęścia:

Oliwia 12.03.2006r
Maciej 29.01.2008r
Jaś 15.10.2013r
bayeczna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-25, 22:25   #4282
tassia
Zakorzenienie

Cytat:
nie no spoko, ja po prostu śmiałam się z siebie, żem taka "spostrzegawcza":brzy dal:

hehe w skynach to sie nie narobicie

[/RIGHT]
tassia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-25, 22:31   #4283
Lolaaaaaaa88
Zakorzenienie

Angel niebieskie wlosy hehe
ja od dlugiego cAsu nie farbuje mam braz z jasnymi pasemkami od slonca. a jak farbowalam na jednolity kolor to tez sama. jakos wudaje mi sie ze blond jest trudniej przez odrosty.
teraz cjce poszalec i zrobic jasniejsze wlosy pewien pomysl mam.
jak sama kiedys zaczelam robic sonie pasemka w domu to bylamasakra
uratowala mi je moja mama robiac balejage ale uwaga - farby starczyllo tylko na pol glowy haha
nastepnego dnia zafarbowalam z powrotem na braz choc mama namawiala mnie bym zostala przy blondzie i dokonczyla spod wlosiw

Aleksander
Lolaaaaaaa88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-25, 22:36   #4284
kaska87
Zakorzenienie

właśnie oglądałam na telefonie filmiki ciążowe- ale Miki się ruszał

Stary 2014-01-25, 22:45   #4285
Larysa88
Zakorzenienie

nieeeee no tylko 30 stron, oszalałyście??! przecież jest weekend, zawsze w weekend były pustki?

no nic jutro będę nadrabiała

faaaaajnie było wczoraj na tej imprezie z 15 osób było z pracy, uwielbiam ich!!
brakuje mi ich, chciałabym wrócić...
wróciłam jakoś po 3;00, zanim się wykapałam i byłam w łóżku to było po 4;00 a Ola obudziła się o 5;20 i nie spała do 7;00.. w tym czasie sobie piszczała i krzyczała ostatnio jej ulubioone zajęcie. no i od 7 spałyśmy jeszcze do 9, także 3 godziny snu miałam tylko eh. Niby fajnie było wyjść, ale no później męczące to jeśli się nie wyśpi człowiek :/

Cytat:
Napisane przez karolson Pokaż wiadomość
Laryska Miłej zabawy Fajnie że mama z Olą zostanie TŻ nie zazdrosny że idziesz na imprezke??

Ile pampów na dobe zużywacie? ja max 5 -6 i nie wiem czy to nie za mało ale Filip niema odparzeń ani nic nie przecieka
nie jest o mnie zazdrosny

Cytat:
Napisane przez Aaamelkaa Pokaż wiadomość

oooooooo to super ze idziesz ,udanej imprezki kochana ,zaszalej tam
zaszalałam wypiłam 2 piwa
Stary 2014-01-25, 23:06   #4286
nena_milka
Wtajemniczenie

Cytat:

---------- Dopisano o 21:56 ---------- Poprzedni post napisano o 21:55 ----------

a mi zaczęły na potęgę wypadać włosy!!! A w święta miałam jeszcze takie fajne. Fryzjerka mówiła,że to normalne,bo jakoś 4 miechy po porodzie hormony zaczynają fiksować...
Mi zaczęły wypadać w okolicach sylwestra. Na dzień dzisiejszy mam lyse przy skroniach a końca nie widać także ten... spinam luźno włosy żeby się w oczy nie rzucalo i lykam witaminy. Chociaż i tak to hormony wiec te wit to taki raczej dodatek

ale za to jaka mam gładką buzię to ostatnio chyba w przedszkolu taką miałam.
A w ciąży na odwrót, włosy gęste a buzia zasyfiona ja w gimnazjum.

Cytat:
Napisane przez MsLullaby Pokaż wiadomość
Ja jakbym miała kasę to bym sobie chyba wszystko poprawiła haha nawet oczy zmniejszyła bo mam wielkie

no też tak mówiłam przed operacją
Po tym czego doświadczyłam przy okazji operacji szczęki, to poród był jak większe zatwardzenie serio dla mnie szczęka dwa razy gorsza.

Cytat:
Napisane przez Lolaaaaaaa88 Pokaż wiadomość
zartujesz ??

moj Ali dzisiaj zrobil kupe do wanienki, wyciagnelam go i dalam mu dokonxczyc na przewijaku, wsadzilam do drugiej wanienki z czysta woda i znowu poszlo....

a tak poza tym jest kochany ;p

KAMA podziękowała

Nie obejrzałam tego filmu co polecałyscie bo mi stary nie dał
A poza tym to mi stary dzisiaj nie dal od 4 dni bierze desmoxan. Faktycznie działa bo nie pali i mu się nie chce nawet. Ale są skutki uboczne, śnią mu się koszmary i nie ma ochoty mnie wyłomotać Jutro go upije

A tak w ogóle to wczoraj minął rok odkąd Nina zdała swój pierwszy test w życiu

I od roku nie pale fajek
Oglądacie/ ogladalyscie prognozę na życie co teraz leci na tvn? Fajny film. Przyznać się która chodzi z palcem wielbłąda?
09 października 2013 18:45 Ninka
nena_milka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-25, 23:14   #4287
inwersja
dryfuję słowami

Cytat:
Napisane przez teacherka Pokaż wiadomość
Cześć dziewczyny, o czym dziś spamujecie?

Dziękuję za wszystkie słowa pociechy.

Inwersjo, robiliśmy tylko ogólne badanie moczu, wczoraj dostaliśmy wynik, posiewu byśmy nie zdążyli bo to 7 dni, a dziś mieliśmy wizytę u urologa.

Operacja niestety jest potrzebna, leczenie zachowawcze to w naszym przypadku za mało. Bardziej szczegółowo napisałam co i jak w Klubie, jesli którąś z Was interesuje to zapraszm do przeczytania. Dla mnie to była ciemna magia. Będziemy musieli się jeszcze wiele nauczyć, przede wszystkim jak funkcjonować z taką przetoką...

Jestem zła, bo żaden lekarz nie powiedział nam, ze przed szczepieniem powinniśmy zrobić badanie moczu, bo infekcja w układzie moczowym również dyskwalifikuje do szczepienia Wszystkiego musimy się uczyć na własnych błędach, kosztem Zuzinki.

Przepraszam, że zanudzm w kółko tym tematem. Ale już wyrzuciłam to z siebie i kończę.
Mocz na posiew krócej, ok 3 dni robocze.

Ja nawet nie wiem jak mnie leczono, za mała byłam żeby kumać o co chodzi.

Dacie radę, na pewno

---------- Dopisano o 00:14 ---------- Poprzedni post napisano o 00:11 ----------

Ciekawy artykuł i odpowiedź na pytanie też
http://m.edziecko.pl/edziecko/1,1131...miesniowe.html

Stary 2014-01-25, 23:26   #4288
kama1987
Rozeznanie

Piszecie o wypadaniu włosów, myślałam że tylko ja mam taki problem, normalnie są wszędzie, a mam krótkie Po ciąży tak miałam chyba w 3 albo 4 tygodniu i przeszło dość szybko a teraz już jakiś czas i nie widać końca A chciałam zacząć zapuszczać z 1 strony, bo mam z jednej dłuższe a z drugiej krótkie, i chciałam je wyrównać to tych dłuższych.... Mam nadzieję że do tego czasu nie wyłysieję

Wogule to ja mam chyba sklerozę Mamy iść na rehabilitację w przyszłym tyg i nie pamiętam czy w poniedziałek czy we wtorek Muszę poszukać jutro karteczki bo zapobiegawcza pani rehabilitantka zapisuje kolejne terminy

Cytat:
Koniec wątku i dopiero teraz się skapnęłam,że mamy byka w tytule
Jakiego?? Bo się doszukuję i niewiem gdzie

Cytat:

I od roku nie pale fajek
Oglądacie/ ogladalyscie prognozę na życie co teraz leci na tvn? Fajny film. Przyznać się która chodzi z palcem wielbłąda?
gratulacje za fajki

Ja żałuję że nie mam testu Bo zamiast zrobić test to poszłam potwierdzić ciążę do lekarza a on mi dał skierowanie na betę, i jak już dowiedziałam się wyniku to nie było sensu, bo już wiedziałam że to 5 tc.

A filmu na tvn nie oglądam choć chciałam. TZ z moim Tatą przejeli TV i jakieś pierdoły lecą
kama1987 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-26, 04:16   #4289
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez inwersja Pokaż wiadomość
Mocz na posiew krócej, ok 3 dni robocze.

Ja nawet nie wiem jak mnie leczono, za mała byłam żeby kumać o co chodzi.

Dacie radę, na pewno

---------- Dopisano o 00:14 ---------- Poprzedni post napisano o 00:11 ----------

Ciekawy artykuł i odpowiedź na pytanie też
http://m.edziecko.pl/edziecko/1,1131...miesniowe.html

Rzeczywiście fajny artykuł
Stary 2014-01-26, 05:02   #4290
anutka171
Rozeznanie

Cytat:
no widzisz ja w ciągu 3 tygodni byłam z Igorem u niej 3 razy myślałam że jest przeziębiony... ciągłe chrapanie w nosie najpierw kazała zmniejszyć temp w domu i higiena nosa... ale nic to nie dało wg mnie było gorzej... dała krople do nosa i syrop, chociaż ona stwierdziła że to sapka dziecięca... ale ja się upierałam że to nie jest normalne... miewał sapke i to nie była sapka już też miałam myśli czy nie iść do innego lekarza, ale dała skierowanie do laryngologa żeby mu zajrzał głębiej do tego nosa i sprawdził
ciesze się że nie musze się prosić i wyszarpywać od niej takich rzeczy tylko sama chce żeby posprawdzać wszystko... ja jestem wtedy spokojniejsza i widze że ona się angażuje a nie zapewnia tylko że 'jest ok', wyraża swoje zdanie, wszystko na spokojnie tłumaczy... jak byliśmy u niej 1 raz z Igorem a następna wizyta miała być na szczepienie to dała nam ulotki wszystko tłumaczyła co i jak ze szczepieniami 5 razy pytała czy mamy jakieś pytania siedzieliśmy tam chyba z 20min
no fakt... minusem jest to że jesteś zapisana na 13.30 a wchodzisz 14.15
no i najważniejsze ma za☠☠☠iste podejście do dzieci
no i z tym napięciem mieśniowym to ja już wiedziałam że będą problemy bo jak miał miesiąc to właśnie upatrzył sobie lewą stronę i nie było siły żeby obrócił głowe w prawo... ale walczyłam z tym i teraz już jest ok obraca w obie strony... ale to wyginanie w litere C mnie przeraża
no nic mam dziecko które sypia w nocy i nie płacze bez powodu to musze nadrobić w innym temacie

---------- Dopisano o 23:15 ---------- Poprzedni post napisano o 23:12 ----------

Kubus tez mial asymetrie i wyginal sie w litere C, ale na szczescie po miesiacu cwiczen przeszlo wiec nie martw sie, troche popracujecie i bedzie dobrze

Cytat:
u nas to samo
Chodziliśmy na rehabilitację, była poprawa i profesor powiedział, że już nie trzeba, ale teraz boję się, że znów trzeba będzie, a wszystko przez to, że pewnie źle Julka nosimy/kładziemy itd.

Zanim trafiliśmy do poradni rehabilitacyjnej poszliśmy i ćwiczyliśmy właśnie u fizjoterapeutki od niemowląt Julian uwielbiał ćwiczenia.

dlaczego?
Nam w poradni powiedziano, ze powinno sie chodzic na rehabilitacje do momentu, az dziecko zacznie raczkowac, bo wtedy widac, czy sie wszystko naprawilo i dziecko prawidlowo sie rozwinelo. cwiczenia daja wspaniale rezultaty i oprocz tego, ze niweluja nieprawidlowosci u malucha, to powoduja, ze szybciej sie on rozwija. U nas tz mial problem z prawidlowym noszeniem i pielagnacja malego, ale nie odpuscillam i caly czas go ucze i pilnuje, bo nie po to jest cwiczone, by to marnowal a tak, jak juz dziewczyny wczesniej pisaly podstawa jest podnoszenie bokiem i nienoszenie twarza do siebie. niedlugo mamy kontrole u neurologa, wiec pewnie powiedza, ze jest poprawa, ale dalej bedziemy chodzic. tylko najgorsze w tym jest dojezdzanie 130 km w obie strony

Cytat:
Nie obejrzałam tego filmu co polecałyscie bo mi stary nie dał
A poza tym to mi stary dzisiaj nie dal od 4 dni bierze desmoxan. Faktycznie działa bo nie pali i mu się nie chce nawet. Ale są skutki uboczne, śnią mu się koszmary i nie ma ochoty mnie wyłomotać Jutro go upije

I od roku nie pale fajek
Gratulacje dla meza a ty hmmm muusisz znalezc sposob,zeby go zachecic

U mnie 2 lutego minie rok od zobaczenia dwoch kreseczek i rok niepalenia ale czesto mi sie tesknilo jeszcze teraz jak pomysle o wypiciu piwa w towarzystwie fajeczki to mi slinka cieknie ciekawe czy to minie .
poki co jak przechodze obok osoby palacej to mi smierdzi strasznie.

Tassia jesli moge to mam pytanie do Ciebie czy jak dwa dni dzialalam z laktatorem tym systemem 7-5-3 i jest poprawa to juz przestac, czy jeszcze jakis czas sciagac? bo nie chcialabym by problem wrocil
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Narzędzia

Zasady wysyłania wiadomości