|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
Pokaż wyniki sondy: Wybieramy Prowadząca II część naszego wątku | |||
Aldrin |
![]() ![]() ![]() ![]() |
7 | 25,93% |
Kakusia |
0 | 0% |
Berenika_26 |
4 | 14,81% |
agaaga89 |
2 | 7,41% |
Ramona_85 |
0 | 0% |
eweden |
0 | 0% |
Prowansja88 |
0 | 0% |
Pradip |
0 | 0% |
Sola1 |
2 | 7,41% |
pater86 |
6 | 22,22% |
TroppoSensibile |
0 | 0% |
sylvuniaa84 |
0 | 0% |
kamilla123 |
0 | 0% |
beat@ |
0 | 0% |
NecroKitty |
0 | 0% |
Anteria |
0 | 0% |
Kucyk_Truskawkowy |
1 | 3,70% |
malin30 |
3 | 11,11% |
alingles |
0 | 0% |
Monica80 |
0 | 0% |
poziomkka |
0 | 0% |
Mala_Czarno_Biala |
0 | 0% |
Majkela12 |
1 | 3,70% |
zaaaabcia |
0 | 0% |
Sylwia__88 |
1 | 3,70% |
Głosujący: 27. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4021 | |
Zadomowienie
|
Dot.: Letnią porą nasze serca rozpromienieją sie miłością- Mamusie czerwcowe 2014
Cytat:
![]()
![]() |
#4022 |
Zadomowienie
|
Dot.: Letnią porą nasze serca rozpromienieją sie miłością- Mamusie czerwcowe 2014
Dziewczyny czy, któraś z Was zna się na kolizjach drogowych itp. sprawach z punktu prawa oczywiście?
|
![]() ![]() |
![]() |
#4023 | ||
Rozeznanie
|
Jutro Groszek ma Bal w przedszkolu, oczywiście będzie Spidermanem
![]() ![]() [1=7436419bdde6dac9254d6bd 67d9526de215a6d26_5f3c5da c4904a;44891304] Właśnie wróciłam od lekarza. I jestem bardzo zadowolona ![]() Tylko zastanawiam się dlaczego mi kazał to zrobić, a koleżance, która jest w 27tc nie... .[/QUOTE] No to ![]() ![]() Cytat:
![]() Zdradź nam imię plis ![]() Swoją drogą, ostatnio też tak luźno rzuciliśmy przy rodzinie imię "Julia" i się zaczęło - "ale na pewno?" "zastanówcie się" "teraz to takie popularne"... ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Ładny brzuszek ![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4024 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 19:52 ---------- Poprzedni post napisano o 19:50 ---------- Cytat:
![]() |
#4025 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Wieczorem dzwoni mąż tej kobiety, że jest rysa i on chce pieniądze, wysłał zdjęcie, na którym faktycznie ta rysa jest, ale jak oglądaliśmy auto to nic takiego ani ja ani jego żona nie zauważyliśmy. Odpisałam, że nie wymawiam się tej kolizji, ale tak zauważalnego uszczerbku na samochodzie nie było. Facet chce za malowanie błotnika 400zł na konto (niby kosztuje to 600zł). Nie wiem czy nie chce mnie naciągnąć... Facet ma mój nr telefonu (abonament) i nic nie znaczącego maila. Może mnie teraz podać na policję, czy wyciągnąć jakieś konsekwencje skoro na miejscu zdarzenia nie było żadnych szkód i nie ma oświadczenia, ani moich danych? Nie wiem co zrobić bo facet oczywiście straszy jakimś radcą prawnym :/ ---------- Dopisano o 19:55 ---------- Poprzedni post napisano o 19:53 ---------- poziomkka śliczny już masz ten brzuszek, ja też jutro wkleję swoje zdjęcie ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4026 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
#4027 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4028 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Choć jak na moje oko to w razie czego mówisz że sory bardzo ale my z tą panią stwierdziłyśmy że żadnych szkód nie ma i że skoro tak jest to nie ma sensu oświadczenia pisać. No i skąd ty masz pewność ze ta rysa wtedy powstala, a moze on albo ona pozniej gdzies zarysowali i szukaja kozla ofiarnego. Może jak masz kogos znajomego gdzies w drogowce albo ktos ze znajomych ma taka osobe to podpytaj. Bo czasem warto sie dowiedziec. Moze sie okazac ze teraz po fakcie to on sobie moze straszyc. Albo wiem ze urzad miasta powinien miec takiego radce ktory bezplatnie udziela porad. Na pewno jedno jest pewne. Dla wlasnego spokoju zawsze nawet jak sie za bardzo nic nie stalo napisac oswiadczenie i spokoj wtedy. A zwlaszcza jak sie numerami wymienia (najlepiejn sie nie wymieniac) bo wiadomo w domu jej sie cos odwidzi i problem. My mielismy taka sytuacje we wrzesniu. Malz sie zagapil i gosciowi w zderzak wjechal a wlasciwie w hak bo gosciu mial hak i my sie juz w sumie odbilismy. Z tym ze gosciu normalny. Wysiadl zobaczyl, u niego sie nic nie stalo, u nas tablica sie tylko wygiela. Oswiadczenia nie pisalismy bo gosciu powiedzial ze w sumie sie nic nie stalo i ze jemu to w ogole sie spieszy i on nawet czasu nie ma na pisanie oswiadczen. No i po sprawie. Rojechalismy sie i papa. No ale u ciebie sytuacja kapke inna. Moze ktoras z dziewczyn cos jeszcze podpowie, bo malz to tak z wlasnego doswiadczenia mowi, a nie chcialabym cie w blad wprowadzac ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4029 |
Rozeznanie
|
pater od razu uprzedzam, że na tych sprawach prawnych się nie znam, ale to od razu wygląda mi na próbę wyłudzenia pieniędzy
![]() ![]() ![]() Moja koleżanka wyjeżdżała kiedyś z parkingu, było już dosyć szaro i ponuro i nie zauważyła, że ktoś jechał i wjechał w nią, ale co najlepsze to była droga wewnętrzna i koleś jeszcze specjalnie przyspieszył, żeby kolizja była, bo spokojnie zdążyłby wyhamować. Chciał oczywiście policji, wina była ewidentnie po jej stronie, ale policjanci mówi jej, jak już odjechał, że już go znają i to nie pierwszy taki przypadek. Tak więc naciągaczy jest sporo ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4030 |
Zakorzenienie
|
Peter, w tego typu zdarzeniach winna kolizji jest zawsze osoba w pierwszym aucie, więc facet ewidentnie idzie na wymuszenie. Nie ma oświadczenia, świadków, więc teraz to musztarda po obiedzie
#4031 |
Zadomowienie
|
Dziewczyny właśnie na kilometr mi to śmierdzi próbą wyłudzenia kasy... Pytam po rodzinie i w sumie nikt nie umie mi powiedzieć na 100% jak się zachować, a ja się niepotrzebnie stresuje. Dla mnie 400 zł. to teraz dużo, ale z drugiej strony, nie chcę się wpakować w coś gorszego, żeby mnie później po sądach ciągali :/ Ale sama kobieta jako poszkodowana nie chciała wezwać policji, a to chyba właśnie policja powinna zadecydować czy była jakaś szkoda czy nie, a nie mąż w garaży po paru godzinach!!!
|
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#4032 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
#4033 |
Zadomowienie
|
kamilla123
Tak, Tardyferon, ładny kolor mają, co nie? ![]() Tż zadecydował, że na dzień dzisiejszy będzie Karol. Mój brat tak miał na imię. Nawet myślałam, żeby tak miał mały i Tż zaproponował pierwszy. ![]() Oczywiście się śmiejemy do wszystkich, że będzie Eberhardt. ![]()
#4034 |
Zadomowienie
|
Tak wiem i teraz myślę, że lepiej było wezwać tą policję niż teraz się użerać z jakiś ludźmi, szczególnie jak nie znam wcale prawa...
|
![]() ![]() |
![]() |
#4035 |
Zakorzenienie
|
Alingles, Karola mam na liście imion
![]()
![]() |
#4036 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4037 |
Zakorzenienie
|
Pater zobacz co znalazłam:
http://forumprawne.org/prawo-wykrocz...pieniedzy.html sytuacja niemal identyczna jak Twoja. Ty masz na siebie OC czy ktoś inny? zadzwoń do swojego ubezpieczyciela najpierw i zapytaj o to jaką zwyżkę możesz dostać przy takim draśnięciu i jak to wygląda. Bo po to sie ma OC żeby żadnych pieniędzy do ręki gościowi nie dawać. Zwyżkę jak już to na rok się dostaje i chyba nie 400 a prędzej 100-200zł, więc gra warta świeczki. Jeżeli on zgłosi to do swojego ubezpieczyciela to Ty jako "sprawca" masz prawo wglądu do całej dokumentacji, więc możesz napisać oświadczenie, że na miejscu zdarzenia obydwie strony bez świadków stwierdziły, że uszkodzeń nie było żadnych. Po to ubezpieczalnia ma swoich speców, żeby mogli ocenić czy taka rysa mogła powstać od lekkiego puknięcia w 2 samochód. No i głowa do góry ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4038 |
Zadomowienie
|
_Maya_ dzięki, ja już się naczytałam w internecie o podobnych sytuacjach i w sumie nie wiem co myśleć... Na razie chyba nie będę nic płacić, jak gość chce, niech mnie szuka zgłasza na policje i mi udowodni, że mu coś zrobiłam. Jego żona nic nie widziała, nie napisała oświadczenia i nie chciała wezwać policji to ja rozumiem, że szkody nie było. Teraz musztarda po obiedzie, chyba ciężarnej policja nie wsadzi do więzienia
![]() Po prostu w rodzinie brakuje nam prawnika, policjanta i lekarza ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4039 |
Zadomowienie
|
Rano na 8 mam byc w szpitalu na te moje oslabnecia :/
Po za tym wszystko z ciaza ok. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
![]() |
#4040 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
ładny brzuszek ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Trzymaj się ciepło i daj znać co tam u Ciebie ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#4041 | ||||
Wtajemniczenie
|
Mam awarię ogrzewania i w domu chyba -10
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#4042 |
Zakorzenienie
|
kurcze to nie fajnie a nie możesz pojechać gdzieś do rodziców albo znajomej? ile potrwa ta awaria?
|
![]() ![]() |
![]() |
#4043 | |||||
Raczkowanie
|
Cześć Dziewczyny
![]() Przede wszystkim gratuluję kolejnych odkrytych płci - Synusiów alingles i ANTERIA ![]() ![]() Berenika wczoraj jak przeczytałam tą historię z chrzcinami to musiałam zbierać szczenę z podłogi.... dla mnie to jakieś jedno wielkie nieporozumienie.... Niby dziecku się nie odmawia, ale kto by chciał przyjeżdżać później na rodzinne uroczystości dziecka w takiej sytuacji...??? Porażka. Pater spytałam na szybko mundurowego jak oni na takie coś patrzą i mówi, że skoro nic nie spisałyście i gadka była, że nic się nie stało to NIE MA w ogóle sprawy. Przecież gdyby coś było widać to zrobiłybyście sobie chociaż zdjęcia itp. A tak to mogła sama sobie to zrobić albo ktoś inny ją stuknął. Różnie może być. Nie mają podstaw i tyle. I powiem Ci szczerze, że sama znam dużo osób, które wykorzystują takie sytuacje... Nie daj się. I przede wszystkim nie denerwuj, bo i tak ważne, że nic się nie stało... Cytat:
![]() ![]() ![]() muszę też nauczyć się wstawiać i poprosić tż o zdjęcie, bo mnie mój wydaje się mały, a tż codziennie mówi, że robi się już konkret brzuchol ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() tosty z pasztetową - mhrrrrrr nie próbowałam ![]() Cytat:
![]() U mnie też była mowa o Karolku. Babcia tak sobie umyśliła i długo wybijałam jej z głowy mówiąc, że to będzie A D A Ś ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#4044 | |||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() A dobrze się czujesz po Taryferonie? Bo ja przez kilka pierwszych dni strasznie, ale teraz już jest spoko ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#4045 | ||||
Zakorzenienie
|
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]()
![]() |
#4046 | |||||
Konto usunięte
|
Witam was dzisiaj zasmarkana
![]() ![]() Cytat:
![]() my nie mamy co prawda wybranego imienia, a wszyscy się o to wypytują.. Więc odpowiadam, że będzie Ildefons ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 10:33 ---------- Poprzedni post napisano o 10:26 ---------- Cytat:
Cytat:
![]() |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#4047 |
Zakorzenienie
|
[1=7436419bdde6dac9254d6bd 67d9526de215a6d26_5f3c5da c4904a;44902819]Witam was dzisiaj zasmarkana
![]() ![]() [/QUOTE] niby wszystko po konsultacji z lekarzem, ewentualnie wodę morską czy sól fizjologiczną ale to za dużo nie pomaga ![]() |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4048 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4049 |
Zakorzenienie
|
[1=7436419bdde6dac9254d6bd 67d9526de215a6d26_5f3c5da c4904a;44903171]ale inhalacje z czego?? Otrivinu nigdy nie mogłam, bo mi krew z nosa zaraz leci...[/QUOTE]
gorąca woda z solą morską albo są w aptece gotowe inhalatory do wody np. miętowe albo rumianek podobno też można wdychać ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4050 | |
Rozeznanie
|
Dzisiaj zawiozłam Groszka rano do przedszkola, a w szafce leżało zaproszenie na urodziny do koleżanki z grupy na niedzielę
![]() Cytat:
![]() ![]() [1=7436419bdde6dac9254d6bd 67d9526de215a6d26_5f3c5da c4904a;44902819]Witam was dzisiaj zasmarkana ![]() ![]() [/QUOTE] Woda morska, sól fizjologiczna, może euphorium czy jakoś tak ![]() Ale tu na forum (innym mamusiowym) natrafiłam kiedyś na coś takiego - włożyć do nosa po kawałku czosnku (obrany i tak, żeby go potem wyciągnąć ![]() ![]() Dobra, idę się pakować. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
Narzędzia | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:57.