|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
Pokaż wyniki sondy: Wybieramy Prowadząca II część naszego wątku | |||
Aldrin |
![]() ![]() ![]() ![]() |
7 | 25,93% |
Kakusia |
0 | 0% |
Berenika_26 |
4 | 14,81% |
agaaga89 |
2 | 7,41% |
Ramona_85 |
0 | 0% |
eweden |
0 | 0% |
Prowansja88 |
0 | 0% |
Pradip |
0 | 0% |
Sola1 |
2 | 7,41% |
pater86 |
6 | 22,22% |
TroppoSensibile |
0 | 0% |
sylvuniaa84 |
0 | 0% |
kamilla123 |
0 | 0% |
beat@ |
0 | 0% |
NecroKitty |
0 | 0% |
Anteria |
0 | 0% |
Kucyk_Truskawkowy |
1 | 3,70% |
malin30 |
3 | 11,11% |
alingles |
0 | 0% |
Monica80 |
0 | 0% |
poziomkka |
0 | 0% |
Mala_Czarno_Biala |
0 | 0% |
Majkela12 |
1 | 3,70% |
zaaaabcia |
0 | 0% |
Sylwia__88 |
1 | 3,70% |
Głosujący: 27. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#3991 |
Zadomowienie
|
Dot.: Letnią porą nasze serca rozpromienieją sie miłością- Mamusie czerwcowe 2014
Tak szybko Wam z telefonu naskrobie.
Nie nie jeżdżę na łyżwach, ale korci jak cholera. Oprowadzam ją, bo się dopiero uczy. Jutro idę z Tż, też go uczyć. ![]() Dziecko ladne, zdrowe, 280g ale ile cm ma to niepamiętam. ![]() Wszystko wykształcone, Tż patrzył z otwarta buzia ![]() I będzie synek ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
#3992 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Letnią porą nasze serca rozpromienieją sie miłością- Mamusie czerwcowe 2014
Cytat:
![]() Jutro u mnie pierwsza wizyta z położną ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3993 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() [1=7436419bdde6dac9254d6bd 67d9526de215a6d26_5f3c5da c4904a;44883667] Aha i mam pytanie do mam, które mają już jedno dziecko w wieku takim coś jak mój (półtora roku), mniej lub więcej... Czy myślałyście już jak będziecie z dwójką dzieci chodzić na spacery?? Bo ja ciągle o tym myślę, i coraz bardziej zdaję sobie sprawę z tego, że ja to chyba sama nawet do sklepu z nimi nie wyjdę. Sama znaczy bez męża... Mój Adaś kompletnie nie chce chodzić za rękę.. Jak wychodzimy na dwór, to on stoi w jednym miejscu.. Tylko jak zainteresuje go jakiś szczekający pies, czy jadące auto, to przejdzie parę kroków i tak stoi zawieszony i się wpatruje nie wiadomo w co.. Można go wołać, udawać, że się go goni, jego to nie rusza ![]() Tak myślałam. Zobaczymy jak to będzie. Ja od początku uczę moją chodzenia za rączkę na spacerach. Oczywiście są chwile, że sobie może pobiegać itp. ale jak idziemy to tylko tak. Mi też na początku się buntowała i gdzie tam - wszystko chciała sama, ale w koncu się nauczyła i jak mówię "daj rączkę" to daje. Ale z wózkiem też może być niewygodnie - jedno dziecko za rączkę, a drugie pchane w wózku. Nie wiem też czy nie będzie regresu po porodzie i nie będzie chciała jeździć w wózku tak jak maluch, bo tez o tym slyszałam. Jedyną opcją jaką biorę pod uwagę do taka dostawka - są stojące i siedzące. Wózek podwójny u mnie odpada, bo to ciężkie bydlę. Jak będzie dramat to będziemy wychodzić tylko w okolice bloku np. na ławkę i taki maly plac zabaw, a zakupy jak mąż będzie w domu. Albo będę czekać w tygodniu ze spacerami jak mąż wróci z pracy. Latem są długie dni, a i tak jak będzie upał w samo południe nie będę wychodzić. Ale narazie dostawek nie kupuję, chyba, że będzie jakaś okazja. |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3994 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() właśnie mamuśki powiedzcie mi jak urodzi się dziecko powiedzmy 1 czerwca ze szpitala wyjdziemy ok 3 czerwca to czy od 4 czerwca można spacerować z dzieckiem już na podwórku? bo wiem, że w zimę to dziecko się powoli przyswaja do mroźnego klimatu a w lato można od razu? |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3995 |
Zakorzenienie
|
Witam się po wizycie, maleństwo ma się dobrze fika aż miło, do tego już na 100% będzie CHŁOPCZYK
![]() ![]() ![]() ![]() Co do zwolnienia lekarskiego nie mam na nie szans i nawet lekarz kiwał głową że teraz jest z tym ciężko bo on sam chętnie wysyłałby pacjentki na to zwolnienie ale teraz żeby je dostać to trzeba mieć na prawdę problemy duże zdrowotne i trzeba w szpitalu leżeć no ale idę w takim razie na chorobowe ![]() ![]()
#3996 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
#3997 | |||||
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() co do zwolnienia, to szczerze mówiąc pierwszy raz coś takiego słyszę i dziwne to jakieś dla mnie... U mnie nigdy nie było z tym problemu... ![]() |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#3998 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#3999 |
Zakorzenienie
|
[1=7436419bdde6dac9254d6bd 67d9526de215a6d26_5f3c5da c4904a;44886392]super wiadomości
![]() co do zwolnienia, to szczerze mówiąc pierwszy raz coś takiego słyszę i dziwne to jakieś dla mnie... U mnie nigdy nie było z tym problemu... ![]() No bo w Polsce nie ma problemów z tego co słyszę, tutaj też kiedyś nie było ale od trzech lat weszło jakieś nowe prawo i niestety jest jak jest, w wielu innych kwestiach za granicą jest lepiej niż w polsce niestety jeżeli chodzi o zwolnienia lekarskie to tak łatwo nie jest ![]()
#4000 | ||||||
Rozeznanie
|
Witam
![]() Cytat:
![]() ![]() Pamiętam jak na moim poprzednim wątku mamusiowym była dziewczyna, której siostra też była w ciąży, różnica 2 tygodnie. Co prawda nie udało im się razem urodzić, ale też jedna miała chłopca, a druga dziewczynkę ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() [1=7436419bdde6dac9254d6bd 67d9526de215a6d26_5f3c5da c4904a;44883667] Aha i mam pytanie do mam, które mają już jedno dziecko w wieku takim coś jak mój (półtora roku), mniej lub więcej... Czy myślałyście już jak będziecie z dwójką dzieci chodzić na spacery?? .[/QUOTE] U nas będzie 4,5 roku różnicy więc myślę, że jakoś ogarniemy temat ![]() Ale niedawno spotkałam kolegę na spacerze (syn 4,5 roku, córka pół roku) On prowadzi wózek z córeczką, syn 10 metrów przed nim, chwilę pogadaliśmy i mówi, że wyjście z dwójką na raz to jakaś masakra, płaczą przy ubieraniu, wszyscy spoceni jeszcze przed wyjściem, syn mu potem do przodu ucieka... Ale tak to pewnie jest, jak tata na spacer wychodzi od święta, bo tak to zawsze jego żonę widzę (zresztą to nic dziwnego skoro on pracuje, a ona jest na macierzyńskim) Trzymam kciuki za wizytę ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() A takie historie jak widać się zdarzają ![]() |
||||||
![]() ![]() |
![]() |
#4001 |
Zakorzenienie
|
[1=7436419bdde6dac9254d6bd 67d9526de215a6d26_5f3c5da c4904a;44886392]
ja też od początku uczyłam chodzenia za rączkę. I póki jeszcze nie umiał tak dobrze chodzić, to było ok. Ale teraz się wyrywa strasznie, siada od razu na chodniku i wyje... ![]() [/QUOTE] Wiem, że każde dziecko jest inne i trudno dawać rady, bo każdy ma swoje sposoby, swoje teorie i to co u mnie się sprawdzi, niekoniecznie musi u Ciebie. U mnie jest o tyle niebezpieczne, że pomimo, że osiedlowa ulica to jeżdża samochody także nie mogę sobie pozwolić na to żeby sama chodzila. Tu chodzi o jej bezpieczeństwo za które ja odpowiadam. Ja bym spokojnie poczekała jak skończy płakać i wzięła go za rękę, jak da się przytulić to przytulić, ale postawic na swoim i nie odpuszczać - jeśli oczywiście na tym ci zależy. A jak nic nie da to na ręce i do domu. Po prostu poświęcić kilka spacerów na ponowną naukę i nie odchodzić za daleko od domu. Ale to mój punkt widzenia ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4002 | |||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() A czym się różni zwolnienie lekarskie od chorobowego? |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#4003 | ||
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Moja siostra właśnie mnie powiadomiła, że będzie chrzestną dziecka byłej dziewczyny jej męża. Tzn. siostra ma męża, który z tą byłą dziewczyną ma dziecko, córkę w wieku 6 lat. I ta jego była związała się z innym facetem, z którym ma jeszcze dwójkę dzieci, dwóch synów, jeden ma 3 latka, drugi coś koło roczku. I kilka dni temu ta dziewczyna powiadomiła moją siostrę, że podała jej dane osobowe już w Kościele, że będzie chrzestną tego młodszego, i dała jej karteczkę do spowiedzi.... ![]() ![]() ---------- Dopisano o 13:18 ---------- Poprzedni post napisano o 13:14 ---------- Cytat:
|
||
![]() ![]() |
![]() |
#4004 |
Zadomowienie
|
Cześć dziewczynki
![]() ![]() Naczytałam się o tej szyjce wczoraj... Lekarz powiedział, że ma 2,5cm. ale że jest ok, ale wszędzie jest napisane, że to bardzo mało jak na 21 tydzień, no i teraz się martwię ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4005 | |
Zakorzenienie
|
[1=7436419bdde6dac9254d6bd 67d9526de215a6d26_5f3c5da c4904a;44886392]
wydaje mi się, że można, ale pytanie czy Ty będziesz wstanie zaraz po wyjściu ze szpitala tak spacerować... Bo ja pierwszy tydzień przesiedziałam, a raczej przeleżałam w domu, nie miałam kompletnie sił, bolało mnie krocze, ledwo do łazienki dochodziłam... Pomijając już fakt, że Adaś wisiał 24h/dobę na cycku... [/QUOTE] Cytat:
dzięki dziewczyny wielkie ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4006 |
Zakorzenienie
|
Chorobowe jest czasowe, zwolnienie lekarskie jest aż do porodu... A różnią się podejrzewam tym ile pieniędzy dostanę ale nie wnikam cieszę się że nie muszę już na razie do pracy iść ![]() Berenika_26 nie szkodzi sama nie zmieniam jakoś lokacji zawsze wyleci mi z głowy ![]() A co do siostry no to wybacz ![]()
#4007 |
Zadomowienie
|
[1=7436419bdde6dac9254d6bd 67d9526de215a6d26_5f3c5da c4904a;44886925]
Moja siostra właśnie mnie powiadomiła, że będzie chrzestną dziecka byłej dziewczyny jej męża. Tzn. siostra ma męża, który z tą byłą dziewczyną ma dziecko, córkę w wieku 6 lat. I ta jego była związała się z innym facetem, z którym ma jeszcze dwójkę dzieci, dwóch synów, jeden ma 3 latka, drugi coś koło roczku. I kilka dni temu ta dziewczyna powiadomiła moją siostrę, że podała jej dane osobowe już w Kościele, że będzie chrzestną tego młodszego, i dała jej karteczkę do spowiedzi.... ![]() ![]() O rany, naprawdę dziwna sytuacja. Nie wiem w jakich relacjach żyją między sobą, ale sam fakt że bez uprzedzenia tak wybrała ją na chrzestną, od razu papiery i wyjścia nie ma. Co za ludzie. Gratulacje z poznanych płci.
#4008 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4009 |
Zadomowienie
|
ANTERIA super, że udało Ci się z tym chorobowym
![]() malin30 gratuluje udanej wizyty, cieszę się że wszystko dobrze z dzidziusiem ![]() ![]() ![]() ![]() Berenika_26 co za historia z tą chrzestną ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4010 | |||
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
---------- Dopisano o 13:40 ---------- Poprzedni post napisano o 13:38 ---------- Za niecałą godzinę będę już u nowego ginekologa, mój poziom przerażenia rośnie... ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#4011 | ||||||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Powodzenia na wizycie. Ciekawa historia z tym porodem w rodzinie ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Ciekawa jestem jak wyjdzie nam statystyka płci na wątku Cytat:
Cytat:
![]() |
||||||||
![]() ![]() |
![]() |
#4012 | |
Rozeznanie
|
[1=7436419bdde6dac9254d6bd 67d9526de215a6d26_5f3c5da c4904a;44886925]
Moja siostra właśnie mnie powiadomiła, że będzie chrzestną dziecka byłej dziewczyny jej męża. [/QUOTE] ![]() pater86 nie czytaj tam za dużo, bo niepotrzebnie się stresujesz ![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() [1=7436419bdde6dac9254d6bd 67d9526de215a6d26_5f3c5da c4904a;44887425] Za niecałą godzinę będę już u nowego ginekologa, mój poziom przerażenia rośnie... ![]() To ten sam co byłaś u niego w zeszłym tygodniu na usg? Powodzenia |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4013 | ||||||||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() [1=7436419bdde6dac9254d6bd 67d9526de215a6d26_5f3c5da c4904a;44883667]Hej, a ja znowu chora jestem Ja nie wiem, mówi się, że każda ciąża jest inna ale bez przesady... w sumie do ostatniego usg byłam święcie przekonana, że będę mieć dziewczynkę. Jak byłam w ciąży z Adasiem, to skóra super (przed ciążą miałam mieszaną), balsamem mogłam się raz na tydzień smarować i było dobrze (nie licząc tego na rozstępy). Cerę na twarzy miałam tak super, że nie musiałam się nawet malować, ba nawet sińce pod oczami, które mam od zawsze, stały się niewidoczne. Przeziębiona byłam raz i to lekko, wystarczył rutinoscorbin plus herbata z sokiem malinowym i koniec przeziębienia.. A teraz? Dzień w dzień balsamowanie całego ciała 2 razy dziennie, a i tak skóra gdzieniegdzie jak tarka. O twarzy pisałam dopiero, że złazi, szczypie, zrobiły się zajady i zniknąć nie chcą... Przeziębiona już jestem 5 raz (!) w tej ciąży, z czego dwa razy jak byłam jeszcze w I trymestrze i dochodziło do tego, że kończyłam na antybiotyku... Najlepsze jest to, że przy pierwszej ciąży od 7tc do 15tc jak kot i to całymi dniami, nieważne co zjadłam, a teraz trwało to tylko jakieś dwa tyg. i co tylko wieczorami tak miałam Aha i mam pytanie do mam, które mają już jedno dziecko w wieku takim coś jak mój (półtora roku), mniej lub więcej... Czy myślałyście już jak będziecie z dwójką dzieci chodzić na spacery?? Bo ja ciągle o tym myślę, i coraz bardziej zdaję sobie sprawę z tego, że ja to chyba sama nawet do sklepu z nimi nie wyjdę. Sama znaczy bez męża... Mój Adaś kompletnie nie chce chodzić za rękę.. Jak wychodzimy na dwór, to on stoi w jednym miejscu.. Tylko jak zainteresuje go jakiś szczekający pies, czy jadące auto, to przejdzie parę kroków i tak stoi zawieszony i się wpatruje nie wiadomo w co.. Można go wołać, udawać, że się go goni, jego to nie rusza Potrafi tak stać dobre pół godziny. Żeby dojść z nim do sklepu najbliższego, to nawet nie ma szans piechotą. A dwóch wózków przecież nie poprowadzę naraz...[/QUOTE] Zdrówka życzę ![]() ![]() Jeśli chodzi o wózek, no niby mam starsze dziecko, bo 4 latka, ale totalnego leniucha, który tylko na dłuższe spacery w wózku ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Takie historie się niestety zdarzają (mam nadzieje, że nam nie ![]() ![]() ---------- Dopisano o 14:39 ---------- Poprzedni post napisano o 14:25 ---------- Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() [1=7436419bdde6dac9254d6bd 67d9526de215a6d26_5f3c5da c4904a;44886925] Moja siostra właśnie mnie powiadomiła, że będzie chrzestną dziecka byłej dziewczyny jej męża. Tzn. siostra ma męża, który z tą byłą dziewczyną ma dziecko, córkę w wieku 6 lat. I ta jego była związała się z innym facetem, z którym ma jeszcze dwójkę dzieci, dwóch synów, jeden ma 3 latka, drugi coś koło roczku. I kilka dni temu ta dziewczyna powiadomiła moją siostrę, że podała jej dane osobowe już w Kościele, że będzie chrzestną tego młodszego, i dała jej karteczkę do spowiedzi.... Siedzę z otwartą gębą i nie wierzę... [/QUOTE] O matko ![]() ![]() Cytat:
![]() [1=7436419bdde6dac9254d6bd 67d9526de215a6d26_5f3c5da c4904a;44887425] Za niecałą godzinę będę już u nowego ginekologa, mój poziom przerażenia rośnie... [/QUOTE] Nie wiem czy dzisiaj życzyłam, ale tego nigdy za wiele ![]() Cytat:
![]() ![]() -------------------------------- Zakupy zrobione (połowę zapomniałam ![]() ![]() ![]() ![]() Edytowane przez majkela12 Czas edycji: 2014-01-30 o 13:40 |
||||||||
![]() ![]() |
![]() |
#4014 | |||
Wtajemniczenie
|
Łaziłam dzisiaj po lumpeksach za ciuszkami dla małej ale kupiłam tylko spodnie ciążowe dla siebie z H&M, zawsze same wielkie widywałam a teraz udało się 36, w końcu nie będę marznąć w leginsach
![]() Z dobrym wiadomości, mała zaczęła fikać w dzień ![]() ![]() Wszyscy mi mówią, że w końcu widać ciąże. Ciekawe ile mała waży, bo coś czuje, że przypakowała ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() [1=7436419bdde6dac9254d6bd 67d9526de215a6d26_5f3c5da c4904a;44886925]Moja siostra właśnie mnie powiadomiła, że będzie chrzestną dziecka byłej dziewczyny jej męża. Tzn. siostra ma męża, który z tą byłą dziewczyną ma dziecko, córkę w wieku 6 lat. I ta jego była związała się z innym facetem, z którym ma jeszcze dwójkę dzieci, dwóch synów, jeden ma 3 latka, drugi coś koło roczku. I kilka dni temu ta dziewczyna powiadomiła moją siostrę, że podała jej dane osobowe już w Kościele, że będzie chrzestną tego młodszego, i dała jej karteczkę do spowiedzi.... ![]() ![]() [/QUOTE] Ale cyrk ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#4015 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
W ciąży każda kobieta zatrudniona ma to zwolnienie płatne 100%. (co nie zawsze daje 100% wynagrodzenia, bo jest ono wyliczane ze średniej ilości miesięcy przepracowanych bez żadnego zwolnienia, podstawy wynagrodzenia i ewentualnych premii) trzeba tylko w niektórych miejscach pracy zanieść zaświadczenie o tym, że się w ciąży jest. Berenika normalnie to i mnie zatkało...chyba bym odmówiła jakby mi ktoś taką akcję zrobił... Edytowane przez _Maya_ Czas edycji: 2014-01-30 o 13:57 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4016 |
Wtajemniczenie
|
Co do zwolnień jeszcze. Większość lekarzy wypisuje też zwolnienia jeśli praca którą wykonuje ciężarna może być dla niej niebezpieczna i pracodawca nie może zapewnić jej polepszenia warunków.
Moja firma może mi polepszyć warunki ale z jakiegoś powodu nie chcą tego zrobić więc siedzę na zwolnieniu, a nie jestem chora i spokojnie mogłabym 4 godziny pracować a nie hodować lenia ![]() Akurat to w naszym kraju jest powiedzmy na plus dla ciężarnych ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4017 |
Rozeznanie
|
Maya wiem wiem
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4018 |
Konto usunięte
|
ten sam, co dowiedziałam się, że wszystko jest ok
![]() Właśnie wróciłam od lekarza. I jestem bardzo zadowolona ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4019 |
Zadomowienie
|
Dziękuję za gratulacje!
Cała rodzina się cieszy, i wraz z gratulacjami propozycje imion. ![]() Mamy swój typ i tak już zostanie. I tak się dowiedzą dopiero za jakiś czas ![]() Wyniki moje w normie, tylko żelastwo mam łykać. Uśmiałam się jak zobaczyłam tabletki, są prześlicznie różowe. Dla synka powinny być niebieskie ![]() Idę na kolację: tosty z pasztetową ![]() ![]()
#4020 |
Zadomowienie
|
Witam się w 20tc !!
![]() Czuję coraz mocniejsze kopniaczki mojego Maleństwa ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ANTERIA niebieskie gratulacje!! Super, że wreszcie idziesz na zwolnienie ![]() Berenika mnie też kopara opadła jak przeczytałam. Ludzie potrafią być naprawdę bezczelni ;/ |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 05:15.