|
Notka |
|
Być rodzicem Forum dla osób, które starają się o dziecko, czekają na poród lub już posiadają potomstwo. Rozmawiamy o blaskach i cieniach macierzyństwa. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1831 | ||
Zakorzenienie
|
Dot.: Wspieramy się, gadulimy o różnościach... perypetie Aniołkowych Mam - cz. XXI
Perse ja jem mięso raz w tygodniu a żelazo i hemoglobine mam w normie...Nie wiem jakim cudem
![]() Cytat:
![]() Ostatnio się zastanawiałam jak się dziecku siuśki pobiera do badania. Myślałam że leży bez pieluchy, a jak zaczyna sikać to się łapie do kubeczka ![]() Cytat:
![]() Jestem po kardiologu. Mam zrobić Holtera ale termin dopiero w połowie lutego. Możliwe że dostane beta blokery do końca ciaży....Mam nadzieje że nie, bo z tego co poczytałam to różne opinie są o stosowaniu ich w trakcie ciąży. Zapłaciłam 114zł ![]() ![]() Potem byłam u gina się pokazać i przedłużył mi antybiotyk bo kłucia przeszły więc widocznie to był pęcherz. Skoro antybiotyk pomaga to trzeba porządnie doleczyć ten stan zapalny. Za tydzień mam się zgłosić z wynikami krzepnięcia, crp i morfologią. A i kardiolog powiedziała że mam magnezu brać 3x2 a nie 3x1. I że najlepiej magne b6 bo jest zarejestrowany jako lek (czyli rzeczywiście musi miec tyle jonów magnezu ile piszą w ulotce). A magnezin to podobno suplement i nie wiadomo ile jonów w nim siedzi tak na prawde... ![]() ---------- Dopisano o 11:42 ---------- Poprzedni post napisano o 11:40 ---------- Zeberko co do farbowania to ja farbowałam w I trymestrze dwa razy. Raz garnierem bez amioniaku a raz z amioniakiem. Wyrodna matka jestem ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1832 | ||||
Wtajemniczenie
|
Dot.: Wspieramy się, gadulimy o różnościach... perypetie Aniołkowych Mam - cz. XXI
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Mlebidakin a jak to będzie u Ciebie za 60 dni? Wystartujesz od razu z owu?
![]() |
#1833 |
Zakorzenienie
|
Hope, Wadera, Ciociami - dziękuję za życzenia
Kubek - współczuję kolki. uśmiech malucha super sprawa. brawo za przespaną noc. Hosenka - kciuki za badania. mi tłumaczono, że po przyklejeniu woreczka trzyma się dziecko pionowo, bo inaczej się powylewa. ja analize moczu robiłam starszemu J. to po spaniu szybko przykleiłam woreczek, ponosiłam, wsadziłam w bujaczek żeby w miarę pionowo był i po 15 minutach miałam siuśki. |
![]() ![]() |
![]() |
#1834 |
Zakorzenienie
|
Zeberko Ja mam złe wspomnienia z farbowaniem w domu, takie rzeczy lepiej robić u fryzjera. Swoją drogą sama mam ochote na zmiane fryzury i pewnie końcem lutego też pójde na farbowanie, ale postaram się umówić rano, wtedy większa szansa, że nikogo nie będą jeszcze farbować. Mnie fryzjer mówił, że ma dużo kilientek w ciąży, które farbują.
|
![]() ![]() |
![]() |
#1835 | ||
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 12:56 ---------- Poprzedni post napisano o 12:55 ---------- Cytat:
|
||
![]() ![]() |
![]() |
#1836 |
Zakorzenienie
|
kucyku- jeśli nie ważysz 80 kg jak ja
![]() ![]() kubek, pani- Wasze chłopaki chociaż na tym mleku z cycka przybierają, a moja nie przybierała wiec dopiero miałam nerwy jak słyszałam "cycek płony, cycek płony, cyckiem nie poje- może kaszkę dasz albo grysik" (dziecko 2 miesiące miało) "płony"=chudy- tak mi Tz-t przetłumaczył z gwary lokalnej
#1837 |
Zakorzenienie
|
Monika ja robie kisiel z soku bo u nas deser to żaden posiłek, ewentualnie jak zje całego banana to coś wytrzyma
![]() ale dobry pomysł z tym kiślem na owocach Dzięki za odpowiedź w sprawie amarantusa. I podoba mi się że Jakub jest Jakubem a nie pospolitym Kubusiem, całkiem inne imię ![]() Tiramisu dla Jakuba to chyba kiepski pomysł bo nawet jeśli byś wykluczyła alkohol to zostaje kawa ![]() Przy Kamilu też nie da się jeść, musi dostać chrupki kukurydziane żebyśmy z TŻ zjedli obiad (czasami jemy coś czym nie da się go poczęstować ![]() Zeberka, Fiol jak to jest z drugim dzieckiem? Tak sobie dziś rozmyślałam że ja bym CHYBA nie schizowała już o drugie.. będzie co ma być. A właściwie pomyślałam że chyba pokochałabym je dopiero po urodzeniu, więc nie bałabym się jakoś specjalnie, ale zapewne nie umiem sobie wyobrazić poprostu miłości do drugiego dziecka. Agatka podobno te "bez amoniaku" mają inny środek który je zastępuje przez co sa jeszcze gorsze. Ale pamiętam że Biokap jest polecana dla ciężarnych, jednak nie zagłębiałam się bo dla mnie za droga ![]() Kubek a nie podajesz o 9 żadnych witamin? Mój Kamil miał kolki po wit,K |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1838 |
Zakorzenienie
|
Mleb Ja mam ciemnobrązowe włosy i rozjaśnianie takich w domu to maskara, w życiu już się nie odważe.
Zeberko Nie szukaj winy w sobie przez to, że Kasia mało przybiera, oby wkrótce nadrobiła wszystko ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1839 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
mój gigant tylko 2650, więc przybierał ![]() takie teksty tylko sprawiły, że miałaś poczucie winy. w niczym Twojej laktacji nie pomogły. ani - tym bardziej - Kasi. Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]()
![]() ![]() Edytowane przez pani22ka Czas edycji: 2014-01-31 o 12:33 Powód: ortograf :( |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1840 |
Zakorzenienie
|
Luna Powiedziałaś coś o czym ja wczoraj myślałam. Czuje, że jestem w ciąży, wiem, że musze uważać na siebie, ale nie myśle o tym dziecku.
Stasio to moje oczko w głowie, całe moje życie. Był długo oczekiwany i upragniony. Teraz boję się myśleć czy będę umiala pokochać to moje trzecie dziecko. Na razie to dla mnie hardcore. Ale mam nadzieję, że z czasem się to zmieni. |
![]() ![]() |
![]() |
#1841 |
Konto usunięte
|
rozumiem - ja mam jasne i farbuje na ciemne wiec nie ma z tym problemu
|
![]() ![]() |
![]() |
#1842 |
Konto usunięte
|
U nas na wątku mamowym pierwsza dziewczyna jest już w kolejnej ciąży, mówiłam o tym TŻowi, a ten zaczął mi insynuować, że on by chciał trzecie dziecko
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1843 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A propos: uśmialiśmy się wczoraj, bo Kacper niespodziewanie nam usnął jak kamień i po 23 śpiocha myliśmy go pod kranem nad wanna - nic go to nie obeszło i spał dalej ![]() Po pobraniu (dzielny był, troszkę popłakał, ale obyło się bez smoczka, no i szybciutko sie uspokoił, też bez smoczka, z resztą to on taki niezbyt smoczkowy jest - najczesciej to smoczkiem sprawdzam jak za długo je, czy faktycznie jest głodny i je czy tylko chce pocyckać - jak tylko chce pocyckać to zostawiam mu smoczk i po kilkunastu minutach wypluwa i zasypia)) poszliśmy na 2 godzinny spacer i chyba pójdziemy zaraz jeszcze raz, bo tak pięknie jest.
W zapisanych relacjach - wyprzedaż kosmetyków pielęgnacyjnych i do makijażu Edytowane przez Hosenka* Czas edycji: 2014-01-31 o 13:53 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1844 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() jeśli już - to proponowała mi hennę, ale później jest jakiś problem z powrotem do farby, wiec ostatecznie nie zdecydowałam się na farbowanie
wymiana https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=1270304 rękodzieło https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=882341 Moda - wspólne zakupy https://wizaz.pl/forum/forumdisplay.php?f=110 Przeczytaj to, zanim coś kupisz przez wizaż https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...56&postcount=1 Edytowane przez Wika28 Czas edycji: 2014-01-31 o 13:54 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1845 |
Zakorzenienie
|
Kucyku:
ja miesiąc używałam ręcznego (Nuby, bardzo fajny jest i w zestawie są 2 butelki + smoczek, el. Lovi ma tylko 1 małą butelke na 150 ml i trzeba przelewać i nie ma do niej smoczka) i gdybym nie ściągała 3-4 razy dziennie to bym przy nim zostala. Ściągając okazjonalnie (np. jak trzeba dziecko nakarmić "na szybko", bez godzinnego ssania piersi) ręczny wystarczy. Bicepsów nie wyrobiłam, ale palce koszmarnie bolą, na tyle, że rano mam problem, żeby je wyprostować.
W zapisanych relacjach - wyprzedaż kosmetyków pielęgnacyjnych i do makijażu Edytowane przez Hosenka* Czas edycji: 2014-01-31 o 14:16 |
![]() ![]() |
![]() |
#1846 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Stresuje się połówkowym badaniem.... O wiele bardziej niż genetycznym ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1847 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]()
Życie jest po to aby walczyć. Gdy upadniemy trzeba powstać z honorem i nie poddawać się,chociaż zabrakłoby sił na dalszą walkę. Zawsze istnieje inne rozwiązanie, nadzieja która trwa zawsze. Domiś-30.12.13 godz 11:05 ![]() Dnia 25.04.12 - 8 tydzień Aniołek ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1848 |
Zakorzenienie
|
Perse no TY nie gadaj takich głupot Kochana bo jeszcze faktycznie pójdzie i innej "przyrobi" hehe
![]() Lunka no może ja tam nie wnikam bo póki co nie mam problemu ![]()
#1849 |
Zakorzenienie
|
hej, ja dzisiaj mam bardzo wyczerpujący dzień. wyczerpujący emocjonalnie. dziś miał być ostatni dzień pracy mojej mamy, 3 miesiące temu po 35 latach pracy dostała wypowiedzenie. już przyzwyczaiłyśmy się do tej myśli, że jakoś to będzie... a dziś 10 minut przed końcem pracy cofnęli jej wypowiedzenie
![]()
#1850 |
Zakorzenienie
|
BERBIE no to dobre wieści!
![]() ![]() Melbi widzę że TY już masz wszystko obliczone co do dnia! Oby @ nie spłatała Ci już więcej figli! ![]() Zazdroszczę tym dziewczyną co to zachodzą w ciążę "od strzała" ![]()
#1851 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
na pewno co się napłakała to jej, tym bardziej, że w tym momencie brakuje jej półtora roku do świadczenia przed emerytalnego. ja jej ciągle powtarzałam, że dobrze się stało, że będzie z wnuczkiem w domu i jakoś przyzwyczaiłyśmy się do tej myśli. jednak przy tym stanie rzeczy nasza sytuacja finansowa nie pogorszy się tak jak myślałyśmy ![]()
![]() |
#1852 |
Zakorzenienie
|
Berbie pewnie przemyśleli sprawę i okazało się że braknie rąk do pracy
![]()
#1853 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
---------- Dopisano o 17:25 ---------- Poprzedni post napisano o 17:25 ---------- Berbie - super, że mama jednak ma prace ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1854 |
Zakorzenienie
|
Berbie ale historia. Nieźle. Dobrze że mama ma pracę.
Ja też kiedyś zazdrościłam tym co odrazu w ciążę zachodzą. Ale jak teraz patrze na to z dystansem, to stwierdzam że też do nich należę ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1855 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja z moją @ to qrwicy dostanę ![]() ![]()
![]() |
#1856 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
Życie jest po to aby walczyć. Gdy upadniemy trzeba powstać z honorem i nie poddawać się,chociaż zabrakłoby sił na dalszą walkę. Zawsze istnieje inne rozwiązanie, nadzieja która trwa zawsze. Domiś-30.12.13 godz 11:05 ![]() Dnia 25.04.12 - 8 tydzień Aniołek ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1857 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
Agatko współczuję z @ |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1858 | |||||
Zakorzenienie
|
hejka!!
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Myłysmy dziś u lekarza bo skóra Zo strasznie się pogorszyła. Lekarka podejrzewa AZS- pojawiło się gdy zaczęło się grzanie wiec podejrzenie padło na roztocza. Na razie mam jej nie odstawiac truskawek (to dobrze bo ona innych owoców to nie za bardzo) - mam nadzieje ze to jednak nie to bo wiem jakie sa z tym jazdy (mój brat to ma - zresztą Zo ma dużo cech po swoim chrzestnym- wielka ruchliwośc, cyrki jedzeniowe). I dostałyśmy jakiś syrop AERIUS i masc Eloson (doczytałam ze to sterdyowa masc, ale mamy ją smarować tylko 3 dni i dotego masc robiona z wit A. Za 2 tygodnie do kontroli. A Zosia to mi takie numery robiła w tej przychodni - Zeberko nie siedziała jak Kasia grzecznie na kolankach 1,5 godziny. Koniecznie chciała isc do dzieci chorych bp tam dzieci inne były a u zdrowych nie było nikogo. w gabinecie schodziła z moich kolan , chował się za krzesło lekarki i z psotnym uśmiechem robiła "nu nu". Lekarka orzekła, ze fajna dziewczynka, bardzo żywa i ciekawa swiata i że będzie z niej mądra dziewczynka ( tu urosłam ![]() Dziewczyny a co na opryche? Tz ma ogromną- warga i nos w środku - mamy plasterki i hascovir. On do lekarza oczywiście nie pójdzie ![]() |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#1859 |
Zakorzenienie
|
Luna - ja po prostu staram się dawać takie posiłki, żeby się trochę najadł, żeby nie ciapał cały dzień, dlatego jak kisiel to muszę wiedzieć że zjadł dzięki temu np jabłko czy jakieś inne owoce.
O tiramisu z ciekawości pytałam, na coś, co Jakub spróbuje nadal nie mam pomysłu. My też nie raz jemy coś, czego nie chcę mu dać, nie da się wszystkiego jeść w wydaniu "dla niemowlaka". Berbie - to zrobili mamie niespodziankę ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1860 |
Zakorzenienie
|
Monika dla Kamila niestety owoce nie są posiłkiem, nawet miseczka zupy starcza na krótko.
A tort myślałam ze typowo dla Jakuba, bo jeśli ma podjadac to tiramisu ok tylko nasaczyc kawą bez alkoholu Fiol czyli jednak... pewnie te uczucia przyjdą z USG i kopniakami, zobaczymy, bo mam nadzieję ze będziesz nam zdawać relację ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
Narzędzia | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:45.