Wspieramy się, gadulimy o różnościach... perypetie Aniołkowych Mam - cz. XXI - Strona 62 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem

Notka

Być rodzicem Forum dla osób, które starają się o dziecko, czekają na poród lub już posiadają potomstwo. Rozmawiamy o blaskach i cieniach macierzyństwa.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-01-31, 10:42   #1831
Kucyk_Truskawkowy
Zakorzenienie

Dot.: Wspieramy się, gadulimy o różnościach... perypetie Aniołkowych Mam - cz. XXI

Perse ja jem mięso raz w tygodniu a żelazo i hemoglobine mam w normie...Nie wiem jakim cudem

Cytat:
Napisane przez Hosenka* Pokaż wiadomość
Dla zainteresowanych - wkładki laktacyjne J&J są teraz w promocji w Rossmannie - niecałe 13 zł z kartą Rossnę. W promocji są też pieluchy - np. 1 kosztują 9,90 i fajnie, bo Kacprowi służą (ostatnio zakładaliśmy mu białe Pampersy i niestety pupkę ma po nich zaczerwienioną, poza tym czuje nawet minimalną ilość kupki i płacze).

Wczoraj przyszła paczka z Gemini, a w niej m.in. laktator el. (co za ulga dla rąk ) i wkładki laktacyjne Tommee Tippe.

Idziemy z Kacprem na pobranie krwi i z siuśkami - założyliśmy mu na noc woreczek a tu zonk, w woreczku 2 kropelki. Albo się wylało, albo nie sikał
Hmmm chciałam kupić reczny laktator bo ściągać pokarm na pewno czasem będe. Ale coraz więcej osób mówi że ręczny to masakra. Chyba że chce się bicepsy wyrobić przy okazji
Ostatnio się zastanawiałam jak się dziecku siuśki pobiera do badania. Myślałam że leży bez pieluchy, a jak zaczyna sikać to się łapie do kubeczka

Cytat:
Napisane przez zebrawpaski Pokaż wiadomość

co do ruchów w 20 tc powiedziałam mojej gin, że chyba czuję- ona mnie wyśmiała i powiedziała, że mam na ruchy jeszcze czas i będę czuć po 22 tc ( świetna kobieta- bo chociaż wiem, że to co czułam to były ruchy to konkretniejsze pojawiły się faktycznie po 22tc)
Mi lekarz powiedział ze to sprawa bardzo indywidualna. Ja smyranie poczułam 1 stycznia czyli w 16 tygodniu, a kopniaki porządne 17 stycznia czyli w 18 tygodniu i dla mojego doktorka to nic zaskakującego Oczywiście nabierają one na sile teraz.

Jestem po kardiologu. Mam zrobić Holtera ale termin dopiero w połowie lutego. Możliwe że dostane beta blokery do końca ciaży....Mam nadzieje że nie, bo z tego co poczytałam to różne opinie są o stosowaniu ich w trakcie ciąży. Zapłaciłam 114zł A w cenniku 250zł mają
Potem byłam u gina się pokazać i przedłużył mi antybiotyk bo kłucia przeszły więc widocznie to był pęcherz. Skoro antybiotyk pomaga to trzeba porządnie doleczyć ten stan zapalny. Za tydzień mam się zgłosić z wynikami krzepnięcia, crp i morfologią.

A i kardiolog powiedziała że mam magnezu brać 3x2 a nie 3x1. I że najlepiej magne b6 bo jest zarejestrowany jako lek (czyli rzeczywiście musi miec tyle jonów magnezu ile piszą w ulotce). A magnezin to podobno suplement i nie wiadomo ile jonów w nim siedzi tak na prawde...

---------- Dopisano o 11:42 ---------- Poprzedni post napisano o 11:40 ----------
Zeberko co do farbowania to ja farbowałam w I trymestrze dwa razy. Raz garnierem bez amioniaku a raz z amioniakiem. Wyrodna matka jestem
Kucyk_Truskawkowy jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-31, 11:10   #1832
wadera4
Wtajemniczenie

Dot.: Wspieramy się, gadulimy o różnościach... perypetie Aniołkowych Mam - cz. XXI

Cytat:
Napisane przez ciociami Pokaż wiadomość
Jakie mialam sny... wczoraj mi sie snilo ze bylam w ciazy I jak na ten tydzien co byl to nie czułam ruchow. Wy wszystkie czułyscie a ja nie. Dotykalyscie swoich a moj sie wogole nie ruszal.
A dzis snilo mi sie ze mialam takie cieżkie dziecko ze nie moglam go uniesc.
Dziwne te sny.
bo sny już takie są, ja myślę, że czasem pojawia się w nich cząstka nas...

Cytat:
Napisane przez pani22ka Pokaż wiadomość
u mnie jeszcze jest kwestia, że młody mało śpi w dzień, często budzi się w nocy - od początku to argument t. do tego że cycek to zUoooo... że słaby... przykre to strasznie. i masz rację. gdyby nie to że mam w nosie takie uwagi, to miałabym problem z karmieniem.
[COLOR="Silver"]

Cytat:
Napisane przez Kubek29 Pokaż wiadomość
A dzisiaj jadłam "kaszkę" (jak niemowlak ) ugotowana na mleku opisanym z płatkami jaglanymi i płatkami z amarantusa. Wiecie jakie to dobre?
Tia, na pewno

Cytat:
Napisane przez pikaso Pokaż wiadomość
Jeszcze się nie staramy. Dopiero 5 marca mam wizytę u dentysty. Jeden ząb do zrobienia i ósemka do usunięcia.
Chirurgicznie? Ja mam już 3 usunięte, u chirurga.

Mlebidakin a jak to będzie u Ciebie za 60 dni? Wystartujesz od razu z owu?

Są groby uwiecznione tylko wspomnieniem, na których wciąż tli się płomień rozpaczy.
wadera4 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-31, 11:13   #1833
moni_ka.g
Zakorzenienie

GG do moni_ka.g

Hope, Wadera, Ciociami - dziękuję za życzenia

Kubek - współczuję kolki. uśmiech malucha super sprawa. brawo za przespaną noc.

Hosenka - kciuki za badania.
mi tłumaczono, że po przyklejeniu woreczka trzyma się dziecko pionowo, bo inaczej się powylewa. ja analize moczu robiłam starszemu J. to po spaniu szybko przykleiłam woreczek, ponosiłam, wsadziłam w bujaczek żeby w miarę pionowo był i po 15 minutach miałam siuśki.
moni_ka.g jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-31, 11:32   #1834
fiolusiek
Zakorzenienie

Zeberko Ja mam złe wspomnienia z farbowaniem w domu, takie rzeczy lepiej robić u fryzjera. Swoją drogą sama mam ochote na zmiane fryzury i pewnie końcem lutego też pójde na farbowanie, ale postaram się umówić rano, wtedy większa szansa, że nikogo nie będą jeszcze farbować. Mnie fryzjer mówił, że ma dużo kilientek w ciąży, które farbują.
fiolusiek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-31, 11:56   #1835
201704210903
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez wadera4 Pokaż wiadomość
bo sny już takie są, ja myślę, że czasem pojawia się w nich cząstka nas...

Mlebidakin a jak to będzie u Ciebie za 60 dni? Wystartujesz od razu z owu?
wiesz co jest smieszne - normalnie @ mi wypadała na 1 kwietnia i zakładam pierwsze starania koło 12 kwietnia i nawet myślałam, że na wielkanoc bym juz wiedziała..... i moje szyki pomieszał nieregularny cykl i jak nic sie znowu nie pomiesza to owu mi wypadnie koło 1 kwietania, czyli za 60 dni super by się złozyło....

---------- Dopisano o 12:56 ---------- Poprzedni post napisano o 12:55 ----------

Cytat:
Napisane przez fiolusiek Pokaż wiadomość
Zeberko Ja mam złe wspomnienia z farbowaniem w domu, takie rzeczy lepiej robić u fryzjera. Swoją drogą sama mam ochote na zmiane fryzury i pewnie końcem lutego też pójde na farbowanie, ale postaram się umówić rano, wtedy większa szansa, że nikogo nie będą jeszcze farbować. Mnie fryzjer mówił, że ma dużo kilientek w ciąży, które farbują.
ja zawsze farbuje w domu castingiem i super mi kryje
201704210903 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-31, 11:59   #1836
zebrawpaski
Zakorzenienie

kucyku- jeśli nie ważysz 80 kg jak ja to jasne, że lekarza nie dziwiło, że w 18tc czujesz ruchy

kubek, pani- Wasze chłopaki chociaż na tym mleku z cycka przybierają, a moja nie przybierała wiec dopiero miałam nerwy jak słyszałam "cycek płony, cycek płony, cyckiem nie poje- może kaszkę dasz albo grysik" (dziecko 2 miesiące miało)
"płony"=chudy- tak mi Tz-t przetłumaczył z gwary lokalnej

JESTEM SZCZĘŚLIWĄ MAMĄ
KASIA
JESTEM SZCZĘŚLIWĄ MAMĄ
TOSIA
zebrawpaski jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-31, 12:19   #1837
Luna0
Zakorzenienie

Monika ja robie kisiel z soku bo u nas deser to żaden posiłek, ewentualnie jak zje całego banana to coś wytrzyma
ale dobry pomysł z tym kiślem na owocach
Dzięki za odpowiedź w sprawie amarantusa.
I podoba mi się że Jakub jest Jakubem a nie pospolitym Kubusiem, całkiem inne imię
Tiramisu dla Jakuba to chyba kiepski pomysł bo nawet jeśli byś wykluczyła alkohol to zostaje kawa
Przy Kamilu też nie da się jeść, musi dostać chrupki kukurydziane żebyśmy z TŻ zjedli obiad (czasami jemy coś czym nie da się go poczęstować ) i już nie tyle wyrywa talerz co ubolewa okrutnie

Zeberka, Fiol jak to jest z drugim dzieckiem? Tak sobie dziś rozmyślałam że ja bym CHYBA nie schizowała już o drugie.. będzie co ma być. A właściwie pomyślałam że chyba pokochałabym je dopiero po urodzeniu, więc nie bałabym się jakoś specjalnie, ale zapewne nie umiem sobie wyobrazić poprostu miłości do drugiego dziecka.

Agatka podobno te "bez amoniaku" mają inny środek który je zastępuje przez co sa jeszcze gorsze.
Ale pamiętam że Biokap jest polecana dla ciężarnych, jednak nie zagłębiałam się bo dla mnie za droga

Kubek a nie podajesz o 9 żadnych witamin? Mój Kamil miał kolki po wit,K

Aniołek 25.05.2012
"...Widze Ciebie w głowie, nosze Ciebie w sobie..."
Luna0 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2014-01-31, 12:21   #1838
fiolusiek
Zakorzenienie

Mleb Ja mam ciemnobrązowe włosy i rozjaśnianie takich w domu to maskara, w życiu już się nie odważe.

Zeberko
Nie szukaj winy w sobie przez to, że Kasia mało przybiera, oby wkrótce nadrobiła wszystko
Stary 2014-01-31, 12:28   #1839
pani22ka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez zebrawpaski Pokaż wiadomość
kubek, pani- Wasze chłopaki chociaż na tym mleku z cycka przybierają, a moja nie przybierała wiec dopiero miałam nerwy jak słyszałam "cycek płony, cycek płony, cyckiem nie poje- może kaszkę dasz albo grysik"
ile Kasia ważyła po urodzeniu?
mój gigant tylko 2650, więc przybierał

takie teksty tylko sprawiły, że miałaś poczucie winy. w niczym Twojej laktacji nie pomogły. ani - tym bardziej - Kasi.

Cytat:
Napisane przez Luna0 Pokaż wiadomość
A właściwie pomyślałam że chyba pokochałabym je dopiero po urodzeniu, więc nie bałabym się jakoś specjalnie, ale zapewne nie umiem sobie wyobrazić poprostu miłości do drugiego dziecka.
hehe dla mnie to gdybalnia. i mogę się założyć, że jak zobaczysz II, to szybko zmienisz zdanie. Moja Siostro w panice

Edytowane przez pani22ka
Czas edycji: 2014-01-31 o 12:33 Powód: ortograf :(
pani22ka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-31, 12:28   #1840
fiolusiek
Zakorzenienie

Luna Powiedziałaś coś o czym ja wczoraj myślałam. Czuje, że jestem w ciąży, wiem, że musze uważać na siebie, ale nie myśle o tym dziecku.
Stasio to moje oczko w głowie, całe moje życie. Był długo oczekiwany i upragniony. Teraz boję się myśleć czy będę umiala pokochać to moje trzecie dziecko. Na razie to dla mnie hardcore. Ale mam nadzieję, że z czasem się to zmieni.
Stary 2014-01-31, 13:15   #1841
201704210903
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez fiolusiek Pokaż wiadomość
Mleb Ja mam ciemnobrązowe włosy i rozjaśnianie takich w domu to maskara, w życiu już się nie odważe.

Zeberko
Nie szukaj winy w sobie przez to, że Kasia mało przybiera, oby wkrótce nadrobiła wszystko
rozumiem - ja mam jasne i farbuje na ciemne wiec nie ma z tym problemu
Stary 2014-01-31, 13:37   #1842
ecd9a68db8379fc22aec14635aa2645aca7c721b_6070dc99c9f91
Konto usunięte

U nas na wątku mamowym pierwsza dziewczyna jest już w kolejnej ciąży, mówiłam o tym TŻowi, a ten zaczął mi insynuować, że on by chciał trzecie dziecko U mnie z kolei stosunek do tego tematu nie drgnął o milimetr, więc chyba nie ze mną to trzecie...
ecd9a68db8379fc22aec14635aa2645aca7c721b_6070dc99c9f91 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-31, 13:48   #1843
Hosenka*
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez moni_ka.g Pokaż wiadomość
Hope, Wadera, Ciociami - dziękuję za życzenia

Kubek - współczuję kolki. uśmiech malucha super sprawa. brawo za przespaną noc.

Hosenka - kciuki za badania.
mi tłumaczono, że po przyklejeniu woreczka trzyma się dziecko pionowo, bo inaczej się powylewa. ja analize moczu robiłam starszemu J. to po spaniu szybko przykleiłam woreczek, ponosiłam, wsadziłam w bujaczek żeby w miarę pionowo był i po 15 minutach miałam siuśki.
O widzisz ... Lekarka powiedziała nam, żeby przykleic na noc i że "rano coś na pewno będzie", przed przyklejem oczywiście umyć siusiaczka. Przed wyjściem niby coś się uzbierało, ale malutko. W poniedziłek się okaże, czy wystarczyło czy za mało. Jakby trzeba było jeszcze raz pobrać, to tak zrobimy

A propos: uśmialiśmy się wczoraj, bo Kacper niespodziewanie nam usnął jak kamień i po 23 śpiocha myliśmy go pod kranem nad wanna - nic go to nie obeszło i spał dalej przekomicznie to wyglądało.

Po pobraniu (dzielny był, troszkę popłakał, ale obyło się bez smoczka, no i szybciutko sie uspokoił, też bez smoczka, z resztą to on taki niezbyt smoczkowy jest - najczesciej to smoczkiem sprawdzam jak za długo je, czy faktycznie jest głodny i je czy tylko chce pocyckać - jak tylko chce pocyckać to zostawiam mu smoczk i po kilkunastu minutach wypluwa i zasypia)) poszliśmy na 2 godzinny spacer i chyba pójdziemy zaraz jeszcze raz, bo tak pięknie jest.

Instagram

W zapisanych relacjach - wyprzedaż kosmetyków pielęgnacyjnych i do makijażu

Edytowane przez Hosenka*
Czas edycji: 2014-01-31 o 13:53
Hosenka* jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-31, 13:52   #1844
Wika28
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Kucyk_Truskawkowy Pokaż wiadomość

Zeberko co do farbowania to ja farbowałam w I trymestrze dwa razy. Raz garnierem bez amioniaku a raz z amioniakiem. Wyrodna matka jestem
Kucyku, moja fryzjerka mi mówiła, ze farby bez amoniaku (dla kobiet w ciąży) to ściema, bo właśnie jest to, co Luna pisze poniżej

Cytat:
Napisane przez Luna0 Pokaż wiadomość
Agatka podobno te "bez amoniaku" mają inny środek który je zastępuje przez co sa jeszcze gorsze.
Ale pamiętam że Biokap jest polecana dla ciężarnych, jednak nie zagłębiałam się bo dla mnie za droga
jeśli już - to proponowała mi hennę, ale później jest jakiś problem z powrotem do farby, wiec ostatecznie nie zdecydowałam się na farbowanie

Edytowane przez Wika28
Czas edycji: 2014-01-31 o 13:54
Wika28 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-31, 13:56   #1845
Hosenka*
Zakorzenienie

Kucyku:
ja miesiąc używałam ręcznego (Nuby, bardzo fajny jest i w zestawie są 2 butelki + smoczek, el. Lovi ma tylko 1 małą butelke na 150 ml i trzeba przelewać i nie ma do niej smoczka) i gdybym nie ściągała 3-4 razy dziennie to bym przy nim zostala. Ściągając okazjonalnie (np. jak trzeba dziecko nakarmić "na szybko", bez godzinnego ssania piersi) ręczny wystarczy.
Bicepsów nie wyrobiłam, ale palce koszmarnie bolą, na tyle, że rano mam problem, żeby je wyprostować.

Instagram

W zapisanych relacjach - wyprzedaż kosmetyków pielęgnacyjnych i do makijażu

Edytowane przez Hosenka*
Czas edycji: 2014-01-31 o 14:16
Hosenka* jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-31, 14:10   #1846
Kucyk_Truskawkowy
Zakorzenienie

Cytat:
Kucyku:
ja miesiąc używałam ręcznego (Nuby, bardzo fajny jest i w zestawie są 2 butelki + smoczek, el. Lovi ma tylko 1 małą butelke na 150 ml i trzeba przelewać i nie ma do niej smoczka) i gdybym nie ściągała 3-4 razy dziennie to bym przy nim zostala. Ściągając okazjonalnie (np. jak trzeba dziecko nakarmić "na szybko", bez godzinnego ssania piersi)
Bicepsów nie wyrobiłam, ale palce koszmarnie bolą, na tyle, że rano mam problem, żeby je wyprostować.
No to może odrazu elektryczny kupię... Po co dwa razy płacić. Ja słabeusz jestem więc pewnie też mnie palce będą boleć.

Cytat:
Napisane przez Wika28 Pokaż wiadomość
Kucyku, moja fryzjerka mi mówiła, ze farby bez amoniaku (dla kobiet w ciąży) to ściema, bo właśnie jest to, co Luna pisze poniżej

jeśli już - to proponowała mi hennę, ale później jest jakiś problem z powrotem do farby, wiec ostatecznie nie zdecydowałam się na farbowanie
Nie wiedziałam o tym.. Po tej bez amoniaku strasznie włosy mi wypadały, więc coś w tym jest...

Stresuje się połówkowym badaniem.... O wiele bardziej niż genetycznym niech ten czas szybciej leci!
Stary 2014-01-31, 14:49   #1847
iza243
Zakorzenienie

Cytat:
[B]

Jestem po kardiologu. Mam zrobić Holtera ale termin dopiero w połowie lutego. Możliwe że dostane beta blokery do końca ciaży....Mam nadzieje że nie, bo z tego co poczytałam to różne opinie są o stosowaniu ich w trakcie ciąży. Zapłaciłam 114zł A w cenniku 250zł mają
Potem byłam u gina się pokazać i przedłużył mi antybiotyk bo kłucia przeszły więc widocznie to był pęcherz. Skoro antybiotyk pomaga to trzeba porządnie doleczyć ten stan zapalny. Za tydzień mam się zgłosić z wynikami krzepnięcia, crp i morfologią.

A i kardiolog powiedziała że mam magnezu brać 3x2 a nie 3x1. I że najlepiej magne b6 bo jest zarejestrowany jako lek (czyli rzeczywiście musi miec tyle jonów magnezu ile piszą w ulotce). A magnezin to podobno suplement i nie wiadomo ile jonów w nim siedzi tak na prawde...[COLOR=Silver]
Lekarz wie co robi
Cytat:

Stresuje się połówkowym badaniem.... O wiele bardziej niż genetycznym niech ten czas szybciej leci!
Na pewno będzie dobrze

Domiś-30.12.13 godz 11:05

Dnia 25.04.12 - 8 tydzień Aniołek
iza243 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-31, 15:40   #1848
agatkaa1
Zakorzenienie

Perse no TY nie gadaj takich głupot Kochana bo jeszcze faktycznie pójdzie i innej "przyrobi" hehe

Lunka no może ja tam nie wnikam bo póki co nie mam problemu

26,01,2011[*]
23,04,2013[*]

Nasze Szczęście- IGOREK
agatkaa1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-31, 15:44   #1849
BERBIE
Zakorzenienie

hej, ja dzisiaj mam bardzo wyczerpujący dzień. wyczerpujący emocjonalnie. dziś miał być ostatni dzień pracy mojej mamy, 3 miesiące temu po 35 latach pracy dostała wypowiedzenie. już przyzwyczaiłyśmy się do tej myśli, że jakoś to będzie... a dziś 10 minut przed końcem pracy cofnęli jej wypowiedzenie jestem w takim szoku, że czuję się jakby traktor po mnie przejechał.
Stary 2014-01-31, 15:51   #1850
agatkaa1
Zakorzenienie

BERBIE no to dobre wieści! a co im się tak odwidziało?? w ostatniej chwili zauważyli że Kobieta jednak zasługuje na to aby zostać? Z tymi pracodawcami to jakaś masakra! Przecież taki człowiek może się wykończyć!

Melbi widzę że TY już masz wszystko obliczone co do dnia! Oby @ nie spłatała Ci już więcej figli!

Zazdroszczę tym dziewczyną co to zachodzą w ciążę "od strzała"

26,01,2011[*]
23,04,2013[*]

Nasze Szczęście- IGOREK
Stary 2014-01-31, 15:59   #1851
BERBIE
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez agatkaa1 Pokaż wiadomość
BERBIE no to dobre wieści! a co im się tak odwidziało?? w ostatniej chwili zauważyli że Kobieta jednak zasługuje na to aby zostać? Z tymi pracodawcami to jakaś masakra! Przecież taki człowiek może się wykończyć!
no właśnie nie wiem, co się im dowidziało. przeszedł nowy właściciel i zaczął zwalniać.moja mama miała być jedną z ostatnich zwolnionych osób, a dziś okazało się, że jednak na coś się przyda. zmienią jej zakres zadań ale zostaje.
na pewno co się napłakała to jej, tym bardziej, że w tym momencie brakuje jej półtora roku do świadczenia przed emerytalnego. ja jej ciągle powtarzałam, że dobrze się stało, że będzie z wnuczkiem w domu i jakoś przyzwyczaiłyśmy się do tej myśli.
jednak przy tym stanie rzeczy nasza sytuacja finansowa nie pogorszy się tak jak myślałyśmy
Stary 2014-01-31, 16:02   #1852
agatkaa1
Zakorzenienie

Berbie pewnie przemyśleli sprawę i okazało się że braknie rąk do pracy ale najważniejsze że dobrze się stało że ZOSTAJE!

26,01,2011[*]
23,04,2013[*]

Nasze Szczęście- IGOREK
Stary 2014-01-31, 16:25   #1853
201704210903
Konto usunięte

Cytat:

Melbi widzę że TY już masz wszystko obliczone co do dnia! Oby @ nie spłatała Ci już więcej figli!

Zazdroszczę tym dziewczyną co to zachodzą w ciążę "od strzała"
noo bardzo duży komfort psychiczny jest, że wiem, że szybko zachodze w ciąże - nie sądze zeby było od strzała, ale myslę, że w 4 miesiące sie uwinę - u mnie ejdynym problemem jest wyczic moment owulacji - ale to na monitoringu sparwdzę

---------- Dopisano o 17:25 ---------- Poprzedni post napisano o 17:25 ----------

Berbie - super, że mama jednak ma prace

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2014-01-31, 17:19   #1854
Kucyk_Truskawkowy
Zakorzenienie

Berbie ale historia. Nieźle. Dobrze że mama ma pracę.

Ja też kiedyś zazdrościłam tym co odrazu w ciążę zachodzą. Ale jak teraz patrze na to z dystansem, to stwierdzam że też do nich należę Pierwsza ciąża 7 cykl, druga 4 cykl. Nie było źle
Stary 2014-01-31, 17:49   #1855
agatkaa1
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Mlebidakin Pokaż wiadomość
noo bardzo duży komfort psychiczny jest, że wiem, że szybko zachodze w ciąże - nie sądze zeby było od strzała, ale myslę, że w 4 miesiące sie uwinę - u mnie ejdynym problemem jest wyczic moment owulacji - ale to na monitoringu sparwdzę
ja tam myślę że szybciej Ci pójdzie a czemu masz problem z owulacją? tzn z ustaleniem? jak masz mniej więcej równe cykle to nie powinno być problemu.....

Ja z moją @ to qrwicy dostanę rano krew, później śluz z krwią , później tylko różowy śluz a teraz cisza....

26,01,2011[*]
23,04,2013[*]

Nasze Szczęście- IGOREK
Stary 2014-01-31, 18:37   #1856
iza243
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez BERBIE Pokaż wiadomość
hej, ja dzisiaj mam bardzo wyczerpujący dzień. wyczerpujący emocjonalnie. dziś miał być ostatni dzień pracy mojej mamy, 3 miesiące temu po 35 latach pracy dostała wypowiedzenie. już przyzwyczaiłyśmy się do tej myśli, że jakoś to będzie... a dziś 10 minut przed końcem pracy cofnęli jej wypowiedzenie jestem w takim szoku, że czuję się jakby traktor po mnie przejechał.
Wow niezle sięzachowali.Ale najważniejsze że mama została

Domiś-30.12.13 godz 11:05

Dnia 25.04.12 - 8 tydzień Aniołek
iza243 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-31, 20:07   #1857
201704210903
Konto usunięte

Cytat:
ja tam myślę że szybciej Ci pójdzie a czemu masz problem z owulacją? tzn z ustaleniem? jak masz mniej więcej równe cykle to nie powinno być problemu.....

Ja z moją @ to qrwicy dostanę rano krew, później śluz z krwią , później tylko różowy śluz a teraz cisza....
czasem mam nieregularne - nie wiem czemu.... i nigdy nie wiem czy będzie regularny czy nie....

Agatko współczuję z @
Stary 2014-01-31, 20:29   #1858
eseska
Zakorzenienie

hejka!!
Cytat:
Napisane przez Kubek29 Pokaż wiadomość
Na całe szczęście od tamtej pory z brzuszkiem jest idealnie.

Wiekszosc osób rad nie daje.
Przoduje w radach i dziwnych obserwacjach babcia. Na rozmowy z nią mam aktualnie alergie.
Ulubione jej tekst to o słabym mleku ( taaak, patrzac na Tymka widać

A dzisiaj jadłam "kaszkę" (jak niemowlak ) ugotowana na mleku opisanym z płatkami jaglanymi i płatkami z amarantusa. Wiecie jakie to dobre?
Chyba, ze taka wygłodniała jestem ; ) bo to tez możliwe.
KUBEK! i jak brzuszek? dobrze dziś było.? "uwielbiam"takie rady. I na prawde brak wsparcia przy kp skutecznie zwłaszcza młodej mamie przy pierwszym dziecku podcina skrzydła (kojarzę koleżanki co to niby mleka nie miały i od początku mm dawały, ale wkładki im przeciekały). Ty strasznie wygłodniała jesteś jak Ci kaszka smakowala
Cytat:

A i kardiolog powiedziała że mam magnezu brać 3x2 a nie 3x1. I że najlepiej magne b6 bo jest zarejestrowany jako lek (czyli rzeczywiście musi miec tyle jonów magnezu ile piszą w ulotce). A magnezin to podobno suplement i nie wiadomo ile jonów w nim siedzi tak na prawde...

KUCYK! czyli generalnie dobre wieści z wizyty!

Cytat:
A propos: uśmialiśmy się wczoraj, bo Kacper niespodziewanie nam usnął jak kamień i po 23 śpiocha myliśmy go pod kranem nad wanna - nic go to nie obeszło i spał dalej przekomicznie to wyglądało.
:love :

Cytat:
Napisane przez BERBIE Pokaż wiadomość
BERBIE! ładne emocje Wam w mamy pracy serwują, ale dobrze zostaje!

Cytat:
AGATKO! tylko tyle mogę : cmok:

Myłysmy dziś u lekarza bo skóra Zo strasznie się pogorszyła. Lekarka podejrzewa AZS- pojawiło się gdy zaczęło się grzanie wiec podejrzenie padło na roztocza. Na razie mam jej nie odstawiac truskawek (to dobrze bo ona innych owoców to nie za bardzo) - mam nadzieje ze to jednak nie to bo wiem jakie sa z tym jazdy (mój brat to ma - zresztą Zo ma dużo cech po swoim chrzestnym- wielka ruchliwośc, cyrki jedzeniowe). I dostałyśmy jakiś syrop AERIUS i masc Eloson (doczytałam ze to sterdyowa masc, ale mamy ją smarować tylko 3 dni i dotego masc robiona z wit A. Za 2 tygodnie do kontroli. A Zosia to mi takie numery robiła w tej przychodni - Zeberko nie siedziała jak Kasia grzecznie na kolankach 1,5 godziny. Koniecznie chciała isc do dzieci chorych bp tam dzieci inne były a u zdrowych nie było nikogo. w gabinecie schodziła z moich kolan , chował się za krzesło lekarki i z psotnym uśmiechem robiła "nu nu". Lekarka orzekła, ze fajna dziewczynka, bardzo żywa i ciekawa swiata i że będzie z niej mądra dziewczynka ( tu urosłam ), ale chyba się z nią nie nudzę.

Dziewczyny a co na opryche? Tz ma ogromną- warga i nos w środku - mamy plasterki i hascovir. On do lekarza oczywiście nie pójdzie

ZOSIA
eseska jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-31, 20:40   #1859
moni_ka.g
Zakorzenienie

GG do moni_ka.g

Luna - ja po prostu staram się dawać takie posiłki, żeby się trochę najadł, żeby nie ciapał cały dzień, dlatego jak kisiel to muszę wiedzieć że zjadł dzięki temu np jabłko czy jakieś inne owoce.
O tiramisu z ciekawości pytałam, na coś, co Jakub spróbuje nadal nie mam pomysłu.
My też nie raz jemy coś, czego nie chcę mu dać, nie da się wszystkiego jeść w wydaniu "dla niemowlaka".

Berbie - to zrobili mamie niespodziankę Szkoda tylko wcześniejszych stresów...
moni_ka.g jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-31, 20:51   #1860
Luna0
Zakorzenienie

Monika dla Kamila niestety owoce nie są posiłkiem, nawet miseczka zupy starcza na krótko.
A tort myślałam ze typowo dla Jakuba, bo jeśli ma podjadac to tiramisu ok tylko nasaczyc kawą bez alkoholu

Fiol czyli jednak... pewnie te uczucia przyjdą z USG i kopniakami, zobaczymy, bo mam nadzieję ze będziesz nam zdawać relację

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.

Aniołek 25.05.2012
"...Widze Ciebie w głowie, nosze Ciebie w sobie..."
Luna0 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Być rodzicem

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości