|
|
#1111 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Koty - część VIII
Ja nie odrobaczałam jakoś specjalnie przed sterylką. Ostatnią tabletkę dostały chyba w listopadzie, czyli 2 miesiące przed zabiegiem. Wet powiedział, że nie trzeba.
|
#1112 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
No jaki porządny!
|
|
#1113 |
|
Zakorzenienie
|
Tbs to mieszkanie za ktore placisz kaucje zwrotna 10-30 tys (zalezy od roku budowy itp) i sobie tam mieszkasz placac czynsz itd. Masz umowe na 99 lat, twoje dzieci chyba mg to przedluzyc.
Taka alternatywa dla wynajmu/kupna mieszkania. Ponoc z czasem bd mozna wykupic to mieszkanie ale zalezy od ustawy. Boooooze jak moj kot mlaska. Na cale mieszkanie ![]() Wysłane z mojego samsunga s4
|
#1114 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#1115 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
To już serio lepiej wziąć kredyt na mieszkanie i go spłacać, bo przynajmniej później mieszkanie jest własnościowe. A jestem ogólnie przeciwko kredytom. I mieszkanie 70m2 to nie jest też tak wielkie przecież. To jest cholera zbrodnia z tym czynszem.
Mydła, oleje, no poo Edytowane przez Kretka666 Czas edycji: 2014-02-04 o 09:50 |
|
|
|
|
#1116 | |
|
Nie depcze krokusów
|
Cytat:
Aby wnioskować o takie mieszkanie, konieczne jest spełnienie szeregu warunków, od minimalnego dochodu na osobę przez czas zatrudnienia w mieście, brak zameldowania w gminie, no i bezdomni i sieroty są w kolejce. U niej akurat wtedy przypada termin profilaktycznej tabletki, była odrobaczana we wrześniu.
|
|
|
#1117 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Lublin jest bardzo drogi jak na możliwości zarobkowe. Ceny mieszkań są prawie jak w Warszawie... Wynajem też nie lepiej. Można być przeciwko kredytom jak Ci rodzina zapewni mieszkanie. Nam niestety nikt nic nie dał. Sami musieliśmy sobie wszystko zorganizować. Dlatego mamy kredyt i cieszę się, że nas na to stać. ---------- Dopisano o 10:00 ---------- Poprzedni post napisano o 09:58 ---------- Hmm... najlepiej zapytaj weta jaki musi być odstęp między odrobaczaniem, a operacją? Może to też zależeć od tego jaki preparat poda. Kiedy planujesz zabieg? Masz już wybranego weta?
|
|
#1118 | |
|
Nie depcze krokusów
|
Mnie nie stać na kredyt
Nie mogę poznać faceta alergika takiego, żeby szybko kipnął i dał mi spokój, bo wtedy nie będę miała za co zbierać rat.Cytat:
![]() Planuję 1 marca, żeby było taniej. Za zaoszczędzone pieniądze zrobię Kici badania krwi. Albo wezmę taksówkę, bo dojazd publiczny jest słaby w tamto miejsce (muszę przyjechać, a po paru godzinach ją odwieźć).
|
|
|
#1119 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Pomijając zdolność kredytową. Do marca jest jeszcze miesiąc. Myślę, że jak ją teraz odrobaczysz będzie ok. http://www.vetopedia.pl/odpowiedz145...obaczanie.html
|
|
#1120 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nie no, ja nie zabraniam nikomu kredytów brać Wiem, że w tych czasach to już praktycznie konieczność. Po prostu uważam, że nie jest to super dobre dla człowieka, zadłużenie, to chyba logiczne i łatwe do zrozumienia, że lepiej być na zero, a nie pod kreskę Ok, ja mam to szczęście, że moi dziadkowie postanowili wyremontować w końcu dom jednorodzinny jaki mają od lat na peryferiach miasta i zamieszkać w nim, a mnie dali swoje mieszkanie w bloku w mieście. I tak stało puste jak jeszcze studiowałam. Gdyby nie mieli tamtego domu też bym na kredyt zbierała, zbierałabym latami. Dobrze, że te 30 lat temu postanowili zainwestować i kupić sobie ziemię Ale jeszcze kilka lat temu nie wiedziałam, że się wyprowadzą, bo to spontaniczne raczej było i rozważałam czarne scenariusze wynajmowania do końca życia...
|
|
#1121 | |||
|
Nie depcze krokusów
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Geralt solennie obiecał sobie nie turbować się. Edytowane przez Malla Czas edycji: 2014-02-04 o 10:31 |
|||
|
|
|
#1122 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Czemu 1 marca, żeby taniej? To data ma jakieś znaczenie czy co? Bo ja się jeszcze nie orientowałam A za niedługo chcemy Florki wysterylizować, bo już 7 miesięcy mają i nie chcę czekać do rujki. Niech tylko wyzdrowieją do końca, zaszczepimy i będziemy sterylizować.
|
|
#1123 |
|
Rozeznanie
|
A ja uważam, że kredyty , i jeszcze nieoprocentowane, to super sprawa i jeśli tylko mogę to biorę na raty zamiast płacić od razu całą sumę. Też mamy kredyt hipoteczny na domek, inaczej by nie było możliwości i cieszę się bo dzięki temu mamy fajny, własny kąt.
U nas w Zamościu czynsze też potrafią sięgać 1000 zł i więcej za mieszkania 70m2 (nie TBS ale czynszowe).
|
#1124 |
|
Nie depcze krokusów
|
W marcu są dotacje na sterylki.
Wiecie, facet alergik, koty go duszą w nocy, a ja zgarniam majątek ![]() Gosia X - moi rodzice na Podkarpaciu płacą jakieś 600 zł czynszu wraz z ogrzewaniem za ponad 70 metrów. Mieszkanie własnościowe w bloku. Za moją klitkę prawie w centrum Krk płacę 200 zł plus 3x tyle odstępnego.
Geralt solennie obiecał sobie nie turbować się. Edytowane przez Malla Czas edycji: 2014-02-04 o 10:43 |
|
|
|
#1125 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
To jest tylko i wyłącznie szczęście. Akurat mnie się trafiło, że mam dużą rodzinę, prawie wszystkich dziadków żyjących jeszcze (jeden dziadek zmarł 2 lata temu na zawał, dość młody był - 70 lat, to mój pierwszy stracony dziadek, więc długo cieszyłam się pełną rodziną, dopiero kilka lat temu mi pradziadkowie umierali...), dziadkowie i babcie mają zawody dobrze sytuowane, mogli swoim dzieciom i wnukom pomóc. Bo dzieci i wnukowie to już gorzej z tym sytuowaniem. I mam tylko jednego, dużo młodszego brata i jedną kuzynkę, brat tylko w połowie mój, więc każde z nas ma jedną parę dziadków dla siebie Także dobrze się porozkładało. Szczęście. Minusem szczęścia jest, że nie jest wieczne i nie ma co się przyzwyczajać ![]() Właśnie o takie sytuacje mi chodziło, wynajmujesz, wynajmujesz, a tu nagle - ej, ić sobie, bo ktoś inny ma się wprowadzić. I co zrobić? W chwilę (miesiąc to nie jest specjalnie dużo) zebrać manele, a pewnie się uzbierało trochę i szukać na gwałt nowego lokum.
|
|
#1126 |
|
Zadomowienie
|
Dobry plan
![]() Zaraz się zrobi wydarzenia na FB - Facet dla Malli poszukiwany Wymagania: majątek, mieszkanie z balkonem i uczulenie na kocią sierść Jak będzie przystojny pomyślimy o odczulaniu
|
|
#1127 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Teraz drugi, wypaśniejszy komputer na kredyt wzięliśmy, bo zbieranie takiej kupy pieniędzy mijało się z celem, za rok chyba byśmy mieli. A spłata miesięczna jest niziutka, koszt kredytu praktycznie zerowy (w świetle całej kwoty), 3 soboty wystarczą mojemu TŻ-towi na spłatę miesięcznej raty. Sam się na to pisał Cytat:
![]() Aaa, no to wszystko jasne Dobry pomysł. Tylko musisz mu leki odstawić, bo na lekach się nie udusi
|
|
#1128 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
#1129 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Właśnie, właśnie. A propos odczulania. Orientujecie się jak jest teraz z odczulaniem, może któraś z Was była lub ktoś w rodzinie? Leczę astmę odkąd skończyłam 5 lat, wtedy nie chciał mnie alergolog odczulać, bo "po co" i tak sobie myślę, że jak wyjdzie mi duszność przy kotach to chciałabym się w końcu odczulić, a nie Florki oddawać Jak to teraz wygląda? Dorośli mogą się odczulać? Nadal są to zastrzyki co tydzień czy jakoś tak?
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#1130 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#1131 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
i nigdy się nie odczulałam, bo na koleżanki nie działało a jednej odczuliło jedną alergię ale odblokowało trzy inne
|
|
#1132 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
U mnie już nie ma co dodatkowego nawet odblokowywać, ale chciałabym, żeby zadziałała A jak to odczulanie wyglądało?A dobrze się czujesz z kotem? Jakie bierzesz leki?
|
|
#1133 | |||||
|
Nie depcze krokusów
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Sprawdzasz, czy placówka ma refundację, idziesz, ciachasz, płacisz mniej. Cytat:
![]() Cytat:
|
|
|
#1134 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Samochód do podstawa! Sprzęty elektroniczne opłaca się na raty brać ![]() Dzięki Jutro się przejdę do weta i zapytam.To musisz się o astmatyka postarać i zamiast leków dawać mu placebo, będzie sukces
|
|
#1135 |
|
Nie depcze krokusów
|
Kretka666 - zastrzyki miała podawane w zwykłej przychodni w gabinecie zabiegowym przez pielęgniarkę, tylko musiała je wcześniej wykupić.
|
|
#1136 |
|
Zakorzenienie
|
Ja jestem alergikiem, ale raczej sezonowym (trawy, zboża, brzoza ird.). Z kotami na razie daję radę. Leków nie biorę, bo nie sezon. Kataru brak, kaszel jest od stycznia, ale poza domem też kaszlę, więc futra nie podejrzewam
Na odczulanie się nie piszę, bo boję się zastrzyków.Malla, mój mąż nie ma alergii na nic i chyba faceci mają je rzadziej. Krąg kandydatów się zawęża. Mam jednego kumpla uczulonego na koty (był, sprawdzony, 100% pewny alergik na koty), ale jego akurat lubię
|
#1137 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#1138 | |
|
Nie depcze krokusów
|
Cytat:
Mój niedoszły małżonek miał alergie na wszystko. Tyle czekolady dla mnie!
|
|
|
#1139 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Acha..takie cos jak ma moj TŻ chyba Cytat:
moja kicia byla odrobaczona przed tym jak ja kupilam j od tej pory nic Cytat:
Wysłane z mojego GT-S5301
25 październik 2o1or - AVONujemy ![]() 1o maj 2o12r - jeździmy 22 grudzień 2o12r -kochamy _____________ http://papuzki.webd.pl/forum/index.php KLIK! chcesz się poradzić? FORUM O PAPUGACH KOTY TO MIĘSOŻERCY!!! -czytaj skład karmy |
|||
|
|
|
#1140 |
|
Rozeznanie
|
Ja mam alergie na pyłki, więc kociak i psiak bezpieczne póki co (odpukać!). Odczulanie to zwykle zastrzyki ale u nas podaje je tylko alergolog bo może wystąpić wstrząs anafilaktyczny i można zejść z tego świata (bo to jest po prostu Twój alergen w stężonej dawce), więc musi próbować Cię ratować.
Nowe wątki na forum Zwierzęta domowe - wiZOOż
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
| Narzędzia | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:39.

Nie mogę poznać faceta alergika takiego, żeby szybko kipnął i dał mi spokój, bo wtedy nie będę miała za co zbierać rat.
Pomijając zdolność kredytową. 

Jak będzie przystojny pomyślimy o odczulaniu
i nigdy się nie odczulałam, bo na koleżanki nie działało a jednej odczuliło jedną alergię ale odblokowało trzy inne
A jak to odczulanie wyglądało?