| 
 | |||||||
| Notka |  | 
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. | 
|  | 
|  | Narzędzia | 
|  2014-02-04, 22:55 | #2131 | |
| Zakorzenienie Zarejestrowany: 2012-02 Lokalizacja: LC 
				 | 

Dot.: Mamy styczeń - luty 2013 (XIV) Roczkowania ciąg dalszy!

Cytat: 
 - wyrzucić psa- tak dokładnie powiedziała.... w sumie też o tym myślałam, bo mała choruje od września czyli mniej więcej od momentu, kiedy zaczeła czworakować... A co za tym idzie mieć większy kontakt z Ksadim... We czwartek idzie do moich rodziców na jakiś czas... - wietrzyć, wietrzyć i jeszcze raz wietrzyć.... Spoko, tylko, że mamy tak stare okna, że zimą są zaklejone silinoem i nie mam możliwości ich otworzyć, otwieram drzwi wyjściowe.. NA szczęście mieszkamy w sarej kamienicy i żeby wejśc do domu to trzeba z klatki schodowej wejść na taki wspólny balkon i dopiro z niego do mieszkania.... także da się w ten sposób wietrzyć... - żadnego przyjmowania gości... dużych i małych - broń boże nie wychodzić na dwór.... tu mam bardzo mieszane uczucia - Pościel trzymać na mrozie... zamrażac, bo to zabija roztocza No i chyba tyle, ale powiem Wam, że bardzo źle się poczułam po tej rozmowie.. Źle mnie potraktowała bardzo i najchetniej to wogle bym już jej na oczy nie chciała zobaczyć, niestety musze... wogle to odniosłam wrażenie, że w jej oczach jestem złą i wyrodną matką.... Szczegółów nie opiszę, bo wiadomo forum ogólnodostęne a do klubu dostępu nie mam... Rozpisałam się... Debrah ja bym pozwoliła małej jeść łyżeczką, za jakiś czas dojdzie do wprawy, a może akurat się poprawi... Tylko dawałabym jej jakieś bardziej gęste posiłki, bo wiadomo jak się skończy jedzenie zupy.... Może akurat... Paulina już coraz lepiej radzi cobie z widelcem.... co do słoiczków to mam kilka w zapasie, ale jeszcze nie podawałam, bo nie miałam okazji. Paulina zwykle jada z nami.. Idę spać, choć nie wiem czy usne, tak sie stresuje tą rozprawą... ponoć ponad 20 świadków ma być... trzymajcie kciuki... postaram się odezwać z pociągu... Muszę do Lublina dojechać, jakieś 80 km... Jakby nie mogli sprawy na miejscu zrobić.... A słyszałyście o tym chłopcu??? http://www.supertydzien.pl/wydarzeni...o-dziecko.html Miałyśmy z nim na sali w szpitalu leżeć... Biedaczek.... wogle straszna historia...chłopiec w szpitalu na sali jest z ojcem, a matka koczuje z babcią przed oddziałem... A jaki on śliczny...... dobra lece spać.... trzymać kciuki proszę jutro o 10.....   :m  dleje:   :md  leje:   | |
|     | 
|  2014-02-04, 23:06 | #2132 | ||||
| Zakorzenienie Zarejestrowany: 2008-10 Lokalizacja: Kraków 
				 | 

Cytat: 
   i fajnie, że zakupy udane   Cytat: 
 Cytat: 
 a co do plam nie pomogę niestety  Cytat: 
 | ||||
|     | 
|  2014-02-04, 23:08 | #2133 | ||||
				 | 

[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d  e9b0ed84c369ef137_632f8bf  2adc0b;44981831] Marsi, a ntybiogram był robiony? pewnie nie? niech zwyczajnie mu zrobią to, nawet sama zapłać, Nancy, jak tu antybiogram zrobić, wymaz z czego? czy krew? no i z moczu oczywiście czy nie ma bakterii, koniecznie![/QUOTE] pisałam marsi wyżej, krwi kochana- oby żadna z Was nigdy nie robiła posiewu z krwi dziecku... Cytat: 
    Cytat: 
   Cytat: 
  oby Kuba dał radę  Cytat: 
  i jeszcze bo mi ucięło.. ewulkaa  za zrzucone kg  jaką dietę stosowałaś? Ćwiczyłaś? co do tej pani to  , jasne dziecko będzie mi płakało pół nocy, bo nie powinno czegoś robić, a skąd ono ma wiedzieć, że jest już takie duże, że nie powinno jeść w nocy :/ ehhhh... hje zdrówka dla Polci   | ||||
|     | 
|  2014-02-04, 23:17 | #2134 | |
				 | 

Cytat: 
 | |
|     | 
|  2014-02-04, 23:17 | #2135 | |
| Zakorzenienie Zarejestrowany: 2011-06 
				 | 

no nic... patrzala mówiła że coś tam się zaczyna dziać   i stwierdziła że będą szły wszystkie na raz.... [1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;44966075]Mnie przy Agatce lekarka powiedziała, że no co ja chcę zrobić? przecież i tak nie ma sposobu na przyspieszenie wyłażenia zębów  No i pierwszy wylazł gdy miała 14mcy bez 9 dni  nie jest to nic niesamowitego.[/QUOTE] pocieszasz mnie tym  a jak wychodziły to na raz? była masakra czy spoko? Cytat: 
 wiesz pytalam go o to to powiedział, że nie... w ogole dziwny był  nooo, przecież Was w konia nie robię ;P Hania idzie na rekord ile strzyma bez zębów  brawo !  My dziś znów w krk bylismy, tzn bardziej w bochni bo robilam tam zdjęcia. Jestem padnięta, jeszcze Hania taki płacz odstawiła przy samym końcu podróży. Bidulka chciała spać a nie umiała bo autokarze...  Ultra   
				__________________  27.01.2013 Nasza Hanusia   | |
|     | 
|  2014-02-05, 05:37 | #2136 | |
| Zakorzenienie Zarejestrowany: 2006-01 
				 | 

Cytat: 
 Zdrowka dla wszystkich chorowitkow! Dzis plywalnia; cel na luty - plywanie na plecach, mam wrazenie, ze Yae da rade. | |
|     | 
|  2014-02-05, 07:18 | #2137 | ||||
| Zakorzenienie Zarejestrowany: 2009-07 
				 | 

Cytat: 
 Cytat: 
 Cytat: 
 Cytat: 
 [1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;44981831] różnica... wiesz, średnia, nie widzę kompletnie 3 latka jedzącego tego  to jest p. makaron nitki pokrojony w 1,5-2cm kawałki i sos  no to raczej do połykania, nie gryzienia też. A kupuję naprawdę może raz w miesiącu dla urozmaicenia lub jeśli już naprawdę nie mam możliwości ugotowania. Ja czasem jeszce np. barszcz ukranski bobovoty czy rybę z kluseczkami (oba po 9mcu, fajne kawałki) kupuję, bo mała po prostu lubi [/QUOTE] JA właśnie te kupuje takie których sama nie robię albo nei umiem zrobić: głównie ryby i cielęcinę. 
				__________________ http://www.suwaczki.com/tickers/bl9cdf9hyjkcm7lm.png  22.05.2008  14.08.2011  19.02.2013 - Oliwka | ||||
|     | 
|  2014-02-05, 07:45 | #2138 | |||
| Rozeznanie Zarejestrowany: 2013-04 Lokalizacja: Gdańsk 
				 | 

Cytat: 
  Kciuki na dziś zaciśnięte! A co do historii z dziećmi w tle - odkąd jest Młoda, o wiele bardziej ruszają mnie takie rzeczy, do tego stopnia, że czasami nawet nie czytam  Cytat: 
   I w ogóle przeglądałam Twojego bloga - przepiękne zdjęcia!  Ja niestety jestem kompletnym beztalenciem w tej materii. Cóż, nie można mieć wszystkiego  Cytat: 
 A tak w ogóle to witam się  Nocka całkiem niezła, tylko 2 pobudki od 19:00, ale za to wstałyśmy o 5:15. Młoda (z reguły nad ranem ląduje już u mnie) obudziła mnie głębokim spojrzeniem - no po prostu czułam, jak ktoś się we mnie wpatruje. Otwieram oczy i widzę uśmiechniętą minkę  a zaraz potem kolejne świdrujące spojrzenie. W takich chwilach mam wrażenie, że patrzy mi w oczy tak głęboko, że widzi moje nerki  Jestem już w pracy. Na śniadanie mam kokosankę  z takiej małej piekarni, do której czasami zajeżdżam po drodze. Miłego dnia! | |||
|     | 
|  2014-02-05, 07:56 | #2139 | |||
| Zakorzenienie Zarejestrowany: 2005-09 
				 | 

mam do Was pytanie czy Wasze dzieci uderzają główką o poduszkę łóżeczko itp? Leo od kilku dni tak robi i patrzy na moją reakcję, kurdę martwię się  Cytat: 
 Cytat: 
      Cytat: 
 a tak podpisuje się pod tym moj syn nabawil sie astmy na wynajmowanym mieszakniu niby wszystko bylo pieknie a po jakims czasie okazalo sie ze w pokoju jest straszny grzyb masakra | |||
|     | 
|  2014-02-05, 08:01 | #2140 | 
| Zakorzenienie Zarejestrowany: 2010-11 Lokalizacja: małopolska 
				 | 

My znowu o 7:30 wstaliśmy   ale pizgało na polu nad ranem  Black - urodziła?  Gojka - ja myślę to samo co Nancyi Meneq. Moja mam i moja kuzynka mają uczulenie na grzyby pleśniowe. Z racji, że dom nie jest ocieplony, to w rogu w kuchni wylazła pleśń i jak one kaszlały, ba prawie się dusiły. A z pościelą to Ci dobrze powiedziała. Ja tak robię, uwielbiam taką chodną, świeżą pościel. Sama mam uczulenie na roztocza kurzu i na trawy - masakryczne. Fewciu jak tam Blanuś?  ---------- Dopisano o 08:01 ---------- Poprzedni post napisano o 08:00 ---------- MARSI Dawid wali o wszystko, nawet do lustra podchodzi i stuka głową i bezczel patrzy czy ja patrzę, śmieje się i znowu. ALbo siedzi na łóżku i tuka o ścianę. JA też powiedziałąm TZtowi że się tym martwię. A on zbagatelizował. | 
|     | 
|  2014-02-05, 08:07 | #2141 | 
| Rozeznanie Zarejestrowany: 2013-04 Lokalizacja: Gdańsk 
				 | 

Marsi, tak, moja uderza. A potem patrzy na moją reakcję i się śmieje. Ostatnio zauważyłam, że się wycwaniła i uderza głównie, jak wyczuje, że to poduszka, a nie coś twardego. Widocznie szczebelki parę razy dały się we znaki   Hope, mój TZ to samo - "daj dziecku spokój" albo - moje ulubione - "zaufaj jej". Na co ja odpowiadam - "ufam, więc sprawdzam"   | 
|     | 
|  2014-02-05, 08:15 | #2142 | |
				 | 

marsi Yae tez uderze glowa. Na topie jest szyba, lustro i lodowka.  A kreca sie Wasze dzieci dookola wlasnej osi? Yae od kilku dni jest tym zafascynowana ---------- Dopisano o 09:15 ---------- Poprzedni post napisano o 09:13 ---------- Cytat: 
 | |
|     | 
|  2014-02-05, 08:17 | #2143 | |
| Zakorzenienie Zarejestrowany: 2010-11 Lokalizacja: małopolska 
				 | 

Cytat: 
 a co do pogrubionego, wybacz, ale  dobry jest   | |
|     | 
|  2014-02-05, 08:36 | #2144 | |||
				 | 

Cytat: 
  Cytat: 
 Cytat: 

__________________ http://www.suwaczki.com/tickers/bl9cdf9hyjkcm7lm.png  22.05.2008  14.08.2011  19.02.2013 - Oliwka | |||
|     | 
|  2014-02-05, 08:37 | #2145 | 
				 | 

Chyba czekamy na nowy zabek... Yae leje sie z buzi, ilosc kup tez porazajaca, a do tego gryzie z taka furia, ze najlepiej jej z drogi schodzic - ksiazeczka do kapieli i klocek drewniany zostaly pokonane - rozszarpala je. | 
|     | 
|  2014-02-05, 08:38 | #2146 | 
				 | 

Amelcia wstała przed 7 i piszczy, krzyczy, masakra jaki hałas   łeb mi dziś pęknie jak nic, a myślałam, że zapomniała jak się piszczy.. Chodzi coraz szybciej, coś czuję że zaraz będzie biegać. No i cóż, sniadania nie chce zjeść. Tak już jestem wyczerpana tym, ileż to może trwać  Ja bym chętnie nie kupowała słoików ( na pewno nie zamierzam dawać do 3r.z - ta granica wiekowa to jakaś masakra  ) - ale próbuję wszystkiego...najpierw naszego obiadu - a jak nie chce to słoiczka obiadowego, albo deserku albo cokolwiek..same wiecie;( moja siostra wylatuje dziś do uk ;( nie wiadomo na jak długo  - byłam wczoraj u rodziców właśnie, bo pożegnanie..no i cóż Amelka nic nie zjadła, nic nie chciała, przez pół dnia dwoiłyśmy się z mamą..rzucała wszystkim, chciała mi wyrwać, a jak łyżkę dałam to rzuciła i pojedzone. Dwa razy buzię otworzyła i koniec. A miałam kilka wersji jedzenia, chodzę obładowana jedzeniem... | 
|     | 
|  2014-02-05, 08:38 | #2147 | 
				 | 

U nas nocka ok, dwie pobudki: na jedzeni i picie. I jak tu nie dawać dziecku jeść w nocy  Ale z Tż kwas znowu. Mieliśy jechac w piątek na narty i teraz nie wiadomo co z tym   
				__________________ http://www.suwaczki.com/tickers/bl9cdf9hyjkcm7lm.png  22.05.2008  14.08.2011  19.02.2013 - Oliwka | 
|     | 
|  2014-02-05, 08:43 | #2148 | 
| Zakorzenienie Zarejestrowany: 2012-04 
				 | 

Hej u nas znowu noc beznadziejna, Amelka o 1 wstała i bardzo płakała... brzuch bolał, bączków pare poszło... nosiłam ja itd.. Ma troche zatkany nos, dałam jej w nocy ibum, bo już nie wiedzialam co robic, troche sie uspokoiła.. ale i tak masakra. 
				__________________ Moja najukochańsza kruszynka  Amelia    10.01.2013  Skalpel wyzwanie z Ewką!  cel : piękne ujędrnione ciało waga: 48, 60cm w brzucholu. | 
|     | 
|  2014-02-05, 08:51 | #2149 | 
| Konto usunięte Zarejestrowany: 2006-03 
				 | 

Bokeh, śmiesznie szły, najpierw jedynka dolna, potem druga, potem górna, kawałek dwójki, druga jedynka górna, dwójka wyszła do końca za to kolejna górna dwójka wyszła kawałek i ze 3mce tak siedziała   4 wyszły nie wiem, kiedy, zorientowałam się, gdy już było je widać  mimo mycia zębów. Ogólnie BARDZO lajtowo szło, najgorzej 3 szły, ale już kumata była i potrafiła powiedzieć/pokazać, że boli i rozumiała, że np. smarować trzeba. Późne ząbkowanie nie świadczy o masakrze  Debrah, ściskam mocno, też chodziłam obładowana jedzeniem, bo może to zje, może kawałeczek tamtego...   | 
|     | 
|  2014-02-05, 08:56 | #2150 | 
				 | 

Wczoraj o mm pisalyscie. Tutaj to wyglada zupelnie inaczej. Jest mm 1 i 2. Teoretycznie 2 jest od 9msc do 3rz, ale jesli nie ma specjalnych wskazan, to zaleca sie karmic 1 do skonczenia 1rz. Dlaczego? Bo mm 1 jest zrobione na podobienstwo mleka matki - na podstawie tysiecy przeslanych probek, a 2 jest to mleko uzupelniajace stale posilki i jest bogate w substancje, ktore trudno dostarczyc jedynie z jedzenia, np. zelazo, wapn.

| 
|     | 
|  2014-02-05, 08:57 | #2151 | |
				 | 

Cytat: 
  np siedzi pod ściana stuka tylem głowy i patrzy na mnie... moim zdaniem nie jest to autoagresja tylko próba zwrócenia uwagi, ale np w lustro czołem tez stuka 
				__________________  27.01.2013 Nasza Hanusia   | |
|     | 
|  2014-02-05, 09:13 | #2152 | 
| Zakorzenienie Zarejestrowany: 2012-04 
				 | 

kurnaaaaa niech już bedzie ta wiosna;]  zrobiłam se zdjecie bebzuna;> z rana jeszcze jako tako wygląda, gorzej wieczorem    
				__________________ Moja najukochańsza kruszynka  Amelia    10.01.2013  Skalpel wyzwanie z Ewką!  cel : piękne ujędrnione ciało waga: 48, 60cm w brzucholu. | 
|     | 
|  2014-02-05, 09:22 | #2153 | ||
				 | 

Cytat: 
 Cytat: 

__________________ http://www.suwaczki.com/tickers/bl9cdf9hyjkcm7lm.png  22.05.2008  14.08.2011  19.02.2013 - Oliwka | ||
|     | 
|  2014-02-05, 09:27 | #2154 | 
				 | 

[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d  e9b0ed84c369ef137_632f8bf  2adc0b;44988036] Debrah, ściskam mocno, też chodziłam obładowana jedzeniem, bo może to zje, może kawałeczek tamtego...  [/QUOTE] no dokładnie, koszmar - nikomu nie życzę. Dobrze chociaż, że mama i t. przestały komentować, skoro widzą ile robię w tym kierunku i same próbują i..nic. Bo łatwo się mówi, dopóki ktoś nie zobaczy jak to wygląda w praktyce. Nieprawdopodobnie zazdroszczę wszystkim mamom, które przygotowują obiad a dziecko otwiera buzię, cieszy się, zjada.. Ja już tracę nadzieję, że zobaczę jak to jest.  ładny brzuszek! | 
|     | 
|  2014-02-05, 09:34 | #2155 | 
| Rozeznanie Zarejestrowany: 2013-01 Lokalizacja: Silesia 
				 | 

Umieram, moje dziecię wstało o 7.30 (wiem ze u Was to norma  ) a jak tż wychodził o 7 to spał wiec go nie budził na mleczko. No i buszuje ciągle, oczy trze ale z drzemka czeka aż będzie tak późno ze się z nim nie położę :P nie wiem co mu się przestawilo, wcześniej normą była 9.30-10. Tęsknię za tym  w ogóle przez 3 dni był taki fajny uśmiechnięty a od wczoraj znów daje czadu i marudzi tak ze uszy bolą. Wczoraj była u mnie koleżanka i młody ja pokochał miłością absolutna bo dala mu swój zegarek  przez godzinę raczkował z nim po domu i co na niego popatrzył to śmiech w głos. W ogóle ma manie ze trzyma w dwóch łapkach jakieś skarby i sobie z nimi raczkuje  albo ciągnie za sobą 2-metrowy koc  Debrah  wyobrażam sobie jak to musi dobijać. Na pewno Amelka w końcu zacznie jeść, mam nadzieje ze jak najszybciej. A ja natomiast martwię się... Nie siedzeniem. Juz nie wiem o co chodzi. Młody wszystko robi: raczkuje, wstaje, chodzi przy meblach i pchaczu ale posadzony leci. Nauczył się siedzieć jakiś czas temu na kolanach (tak jak Pietraszko na filmiku ostatnio), inaczej nie chce. Nie wiem czy to bardzo źle dlatego idziemy znów do neuro... Edytowane przez YellowSheep Czas edycji: 2014-02-05 o 09:42 | 
|     | 
|  2014-02-05, 09:52 | #2156 | |||||
| Zadomowienie Zarejestrowany: 2013-03 
				 | 

czesc  Cytat: 
  Klub jest w tej chwili zamkniety na nowych członków, ale nie przejmuj sie opiniami na swój temat, jestes najlepsza mama dla Paulinki jaką mogła mieć  mam nadzieję, że w końcu się Wam ułoży ze zdrówkiem Pauliny   Cytat: 
  Cytat: 
  Głównie słoiczki z rybą bo sama boje sie robic dla Olki Cytat: 
  Cytat: 
  na siedząco, leżąco - krecic sie jest fajnie  , a jeszcze na kolanach sie kładzie i główke spuszcza, co by do góry nogami swiat oglądac, albo kreci gówka nie niee tak szybko, az jej sie chyba zakreci, patrzy chwile i znowu   my musimy zacza kaszlec i tez reakcja płaczem   | |||||
|     | 
|  2014-02-05, 09:53 | #2157 | |
| Zakorzenienie | 

Cytat: 
 Z nowszych rewelacji to moje dziecko od wczoraj jest w żłobku. Wczoraj ok 2 h i dziś już od 8 do 11.30. Niania z dnia na dzień nam zrezygnowała, bo poszła na staż (PONOĆ!!!, bo nie wiem czym były wcześniejsze nieobecności usprawiedliwiane głupimi wymówkami). Tak czy siak i tak bym ją wywaliła, bo mnie zaczęła irytować dość bardzo. Wyobraźcie sobie, że w styczniu nie było jej 5,5 dnia. Rozwaliła nam cały miesiąc. Siostra musiała przyjeżdżać do Oli, ale i tak musiałam 3,5 dnia siedzieć z Olą a projekty wisiały. Zaczęliśmy myśleć co zrobić, a że Skarżysko 2 lata temu wzięło kasę z Uni i utworzyło 3 żłobki i Klub dziecięcy to Ola poszła do żłobka. Kasowo też nam to na dobre wyjdzie, bo żłobek to 1/4 tego co jej płaciliśmy. Ola jest bardzo dzielna, ale rozłąka z mamą trudna. Wczoraj nie było płaczu, a dziś trochę płakała dość bardzo. No, ale przyzwyczaić się musi. Żłobek jest mały, bo maksymalnie może być 24 dzieci. Teraz Ola jest 21 dzieckiem. Panie fajne, a że Ola uwielbia dzieci to się przyzwyczai. | |
|     | 
|  2014-02-05, 09:58 | #2158 | ||
				 | Cytat: 
 To Yae chodzi krecac sie ---------- Dopisano o 10:58 ---------- Poprzedni post napisano o 10:54 ---------- Cytat: 
 Edytowane przez meneq Czas edycji: 2014-02-05 o 09:56 | ||
|     | 
|  2014-02-05, 10:05 | #2159 | ||
| Wtajemniczenie Zarejestrowany: 2005-09 
				 | 

Cytat: 
  A tak na marginesie to ciekawe co ona ode mnie chce że mi podrzuca jakieś smakołyki...nie siedzi ze mną w pokoju tylko na drugim końcu korytarza  Ultra jeśli można zapytać to czym się zajmujesz zawodowo? Cytat: 
 IFwka a Wy już wróciłyście do domu bo przegapiłam? Mnie to TŻ wk.u.rwia z kichaniem bo nie umie powstrzymać intensywności. Ja to mogę tak zrobić że prawie nie słychać, tak przytłumić w sobie a ten jak kichnie to u sąsiadów słychać, masakra. Na szczęście Igi ma twardy sen (po mamusi) i nie budzi się. No i nie boi się też na szczęście tego kichania Igor choć nawet ja się czasem wystraszę... 
				__________________ Igorek - 02.01.2013 r. Edytowane przez ILLUSION Czas edycji: 2014-02-05 o 10:09 | ||
|     | 
|  2014-02-05, 10:14 | #2160 | 
				 | 

my oczywiście przed sniadaniem jeszcze...rzuca i pluje chlebem chodząc po domu. Ja nie wiem co to znaczy radość z przygotowywania jedzenia dla dziecka, nie mam pojęcia. Ja wiem tylko co to znaczy kombinować. Zaraz robię kaszę jeśli nie ruszy kanapki.. a potem wkroczy owoc, cokolwiek, cokolwiek.. | 
|     | 
|  | 
|  Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą | 
|  | 

| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
| Narzędzia | |
| 
 | 
 | 
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 11:49.

krostki są aż fioletowe i co ja mam robić?
 krostki są aż fioletowe i co ja mam robić? klask  i:
klask  i:

i powiedziała, że roczne dzieci POWINNY już przesypiać całą noc bez pobudek, i nie powinnam jej już podawać mleka w nocy
 i powiedziała, że roczne dzieci POWINNY już przesypiać całą noc bez pobudek, i nie powinnam jej już podawać mleka w nocy  na co zgłupiała, bo co, mam ją głodzić? ona jak się budzi to zje i idzie dalej w kime, kiedyś próbowałam z herbatką to raz wypiła, ale i tak za pół godziny się obudziła
 na co zgłupiała, bo co, mam ją głodzić? ona jak się budzi to zje i idzie dalej w kime, kiedyś próbowałam z herbatką to raz wypiła, ale i tak za pół godziny się obudziła