|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#2041 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamy styczeń - luty 2013 (XIV) Roczkowania ciąg dalszy!
Cytat:
![]() nie byłam na bierząco z forum ale wiem,że byliście w szpitalu strescisz mi chociaż w kilku słowach i napiszesz czy już wszystko ok? pewnie,że nie wytrzyma tyle bez jedzenia i picia poza tym to zabieg raczej czysto kosmetyczny a poki co nie idzie jeszcze do przedszkola i nie sądze by mu dzieci dokuczały zdecydowanie wolalabym to zrobic w znieczuleniu miejscowym niz usypiać dziecko ![]() Lady, wysoka gorączka utrzymywala się bardzo długo, doszły drgawki, i jakby utrata przytomności,tylko pytanie czy od gorączki czy jak ![]() nie wiadomo czy sama szczepionka czy moze byl podziebiony, to bylo przeciez kupe lat temu ale wtedy stracha sie najdlam jak nie wiem co |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2042 | |||||||
Zakorzenienie
|
Lenova, super torcik
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() czyli będziesz teraz częściej wpadać? Cytat:
![]() Cytat:
![]() Śliczna ta Twoja kruszyna ![]() Cytat:
![]() A na walentynki jeszcze nie mamy planów. Jak damy radę podrzucić komuś Darię to moooooooże do kina wyskoczymy ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]()
Dziecko jest chodzącym cudem, jedynym, wyjątkowym i niezastąpionym. Edytowane przez s i l v e r Czas edycji: 2014-02-04 o 12:01 |
|||||||
![]() ![]() |
![]() |
#2043 |
Zadomowienie
|
Aga ja przed pierwszą nie usypiam więc i tak mam jeszcze czas dla siebie. Za to szósta czy siódma to dla mnie środek nocy i umarłabym jakby mi dzieci tak wstawały
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2044 |
Zakorzenienie
|
Lady-Pietraszko booski na tych filmikach
![]() Black-bardzo podobają mi się Twoje filmiki na yt,będę Twoim wiernym podglądaczem ![]()
#2045 |
Zadomowienie
|
Sylwietta a mojego brata nie chcesz czasem?
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2046 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Wysyłane z mojego GT-I8160 za pomocą Tapatalk 2 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2047 |
Zakorzenienie
|
marsi do tej pory robilam banalne, w tym roku chcialabym cos bardziej efektownego zrobic, ale jeszcze pomyslu brak
175g mlecznej czekolady 90ml smietany 40% 20g masla cukier puder Zagotowac smietane, zdjac z ognia i rozpuscic w niej czekolade. Nastepnie rozpuscic maslo. Przelac do prostokatnej formy (ok. 10*15cm) i po ostudzeniu na ok. godzine wlozyc do lodowki. Pokroic w kosteczke i posypac cukrem pudrem. ---------- Dopisano o 14:35 ---------- Poprzedni post napisano o 14:32 ---------- Jest jeszcze wersja z gorzka czekolada 175g gorzkiej czekolady 80ml smietany 40% (jesli bedzie mniej tlusta, to mniej uzyc) 20g masla 2lyzeczki brandy Kakao do dekoracji Postepowac tak samo jak w przypadku mlecznej czekolady. Brandy dodac po rozpuszczeniu masla. Zdjecia poszukam aczkolwiek nie wiem, czy sie jakies uchowalo |
![]() ![]() |
![]() |
#2048 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2049 | ||||||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Dziwne to..... Cytat:
![]() ![]() Malowanie ścian ![]() Zmieniamy kolory. W pokoju będzie szary i fiolet a w kuchni beżowy a na jednej ścianie tapeta. Może takie coś http://archiwumallegro.com.pl/tapeta...051969383.html albo http://e-tapety.com.pl/pl,product,39...,czerwona.html my mamy małe mieszkanko. Pokój , kuchnia, łazienka ![]() Cytat:
![]() Bokeh, Daria też się tak po uszku dotykała i tak dziwnie główką na bok robiła. Okazało się że miała złogi w uchu. Laryngolog jej wyciągnął i od razu przestała te uszko dotykać. Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
---------- Dopisano o 13:51 ---------- Poprzedni post napisano o 13:44 ---------- Cytat:
![]() ![]() Black, bardzo się cieszę że jednak wróciłaś do nas ![]() ![]() A Twoje filmiki na YT - SUPER!!
![]() |
#2050 |
Zadomowienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2051 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() A gdybyście to robili później to można już w miejscowym? Bo to pewnie też chodzi o to, że Leoś tyle nie wytrzyma bez ruchu, tak? |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2052 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ja byłam tylko raz świadkiem jak mojemu Samuelowi na żywo czyścili ranę po zastrzale, Boże do dziś nie mogę tego zapomnieć to straszne matka patrzy na cierpienie dziecka ![]() Jeśli chodzi o Leo to teraz mogłby nie usiedzieć,ale wszystko wyjdzie w praniu w polowie lutego mamy prywatnego chirurga,bardzo dobry specjalista, niech się wypowie |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2053 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2054 | |||||
Zakorzenienie
|
Kurczę, martwiłyście się o mnie
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Kciuki za egzamin. Cytat:
Cytat:
O mamo! Nie wiem jak bym się zachowała w takiej sytuacji! Cytat:
Co do włączania się zabawek u nas też czasem straszy ![]() Byliśmy niedawno badania krwi zrobić, żelaza i tsh nie dało się z paluszka więc z żyły trzeba było ![]() ![]()
![]() |
#2055 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Nie wiem tylko skąd to się wzielo i skad prawdopodobienstwo,ze moze sie powtorzyc? no i czemu w trybie pilnym trzeba bylo operowac? przepraszam,ze zameczam pytaniami |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2056 |
Zakorzenienie
|
Coś mi mignęło - Gojka pisałas, że podejrzewają też alergię na mleko - i potem Szajka się odezwała, że dziwne, że przy 1 nic nie było, a przy 2 tak - bo przecież 2 zawiera tylko więcej potrzebnych składników... - dobrze pamiętam?
Parafrazuję bo nie mam czasu szukać cytatu. W książce "Moje dziecko nie chce jeść" piszą właśnie o mm - wcale nie jest tak, że mleko numer 2/3 - jest lepiej dopasowane do potrzeb dziecka wg wieku.. Chodzi tylko o to, że jest.. "mniej doskonałe" - właściwie to..trochę gorsze - tzn bliżej mleka krowiego - mniej oczyszczone itp. Mleko 1 jest lepsze bo dedykowane noworodkom - które mają wrażliwszy żołądek - i takim dzieciom mleczko 2 lub 3 mogłoby zaszkodzić bo jest bardziej ciężkostrawne. Mleko 1 jest także droższe właśnie z tego powodu - produkcja także jest droższa. Więc ..może tak być - że mleko 1 nie dawało objawów a 2 lub 3 już daje. Taka dygresja jako ciekawostka. Mogę poszperać w książce i przepisać dokładniej bo teraz przytaczam z głowy i mogą być tam herezje jakieś ![]() Nowy problem z jedzeniem ![]() ![]() W skutek czego wylała na siebie kaszę, na śniadanie zjadła środek z kromki chleba, z masłem, rzucała dodatkami.. I zasmakowała w waflach ryżowych : zje co prawda mały ukruszony kawałek, ale dzisiaj wzięła paczkę zamkniętą i mi ładuje na kolana, "aaaaaaammmmmmm". Dałam i zjadła. Szkoda, że z innymi rzeczami nie widzę takiej reakcji..chyba, że chleb. Pytanie: dajecie już pewnie słoiki 1-3 lata : jakie tam są kawałki, duża różnica? Albo te kasze powyżej roczku? Boję się kupić, bo moja pluje nawet jak ryż poczuje;/ Edytowane przez Debrah Czas edycji: 2014-02-04 o 13:26 |
![]() ![]() |
![]() |
#2057 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() I cieszę się bardzo, że coś ruszyło z jedzeniem! ![]() Cytat:
![]() ![]() Teraz chirurg mi powiedziała, że to się może odnawiać, nie wiadomo za ile, może rok wytrzymać bez interwencji, ale szanse, że nic się z tym nie będzie działo w ogóle są znikome. No i trzeba to usunąć w całości, ale do tego jest potrzebna dalsza diagnostyka bo ta torbiel może być mocno zaplątana wewnątrz. No i to już jest bardziej skomplikowane niż to co miałyśmy do tej pory. |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2058 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
a co do kaszki to niestety ale juniorki poza kakaową nie przejdą bo Leo kocha kaszkę ale z butelki wiem wiem pisalyscie,ze to uwstecznianie, skoro dziecko dlugo bylo na uu to nie ma sensu uczyc go pic z butelki ale jakos tak wyszlo i nie przeszkadza mi to kompletnie Cytat:
![]() nie wiedziałam,że to aż takie groźne a czemu od razu tego nie usunęli w całości? czy to jest tak,że oni usunęli stan zapalny a jakby korzeń został nadal? |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2059 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2060 |
Zakorzenienie
|
szklanko, tylko pytanie co lepsze? bo mniejsze dziecko mniej świadome? a starsze? hmmm może to się bardziej odbić na psychice
w końcu też nie może jeść ani pić i też czuje głód i pragnienie w Twoim przypadku kiedy to poważna sprawa pewnie wolałabym zrobić to jak najszybciej, u mnie to kosmetyka więc mnie nie boli i nie mam stracha ale wiesz, mi tak z boku to łatwo mówić, Ty sama przez to przeszłaś i wiesz ile nerwów kosztowało to Ciebie i małą ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2061 |
Rozeznanie
|
Laurko - u nas ostatnio to samo z obiadkami. Nie wchodzą za nic. A kanapka to też najczęściej w biegu. W foteliku musi mieć czymś ręce zajęte, bo inaczej nie posiedzi. Jak tylko zaspokoi pierwszy głód, już by uciekała.
Debrah - ja nie daję obiadków 1-3. Nawet jak jeszcze jadła obiady, to wchodziło max pół dużego słoiczka. Na palcach 1 ręki policzyłabym, ile razy wszedł cały. Kaszki po 12. miesiącu też na razie czekają, ale tutaj jestem dobrej myśli ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2062 |
Zakorzenienie
|
ultra, to Ty w avatarku? ładna z Ciebie dupeczka
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2063 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() laurko zabijesz mnie, bo jeszcze książki Ci nie odesłałam ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2064 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2065 |
Zakorzenienie
|
dziekujemy za Pietraszkowe komplementy <3
Marsi, no ja mysle, zeby z tym szczepieniem do wiosny poczekac co najmniej, tym bardziej, ze teraz babel na antybiotyku byl. Mam nadzieje, ze mnie nie zjada w tej przychodni ![]() mielismy male problemy jedzeniowe. 3 dni zuczek byl tylko na mleku wlasciwie, i baaaaaaaaardzo rzadkiej kaszce, chyba zabki ida bo napuchniete ma dziaselka jak pieron. No i tylko butla zdawala egzamin ;] Marsi, mi tez nie przeszkadza ze Piotrus je z butelki, zreszta mleka z niczego innego sie nie napije. Poza tym juz w klubie pisalam, kompletnie nie wiem, jak, w razie calkowitej rezygnacji z butelki, karmic go w nocy? ![]() Za to wode pije pieknie sam z lovi i niekapka w krowke, ze szklanki zwyklej tez sie napije wiec sie nie przejmuje w ogole. dzisiaj z tesciem byli na spacerku, Pietraszko juz byl tak totalnie padniety, ze przy smarowaniu kremikiem mi juz odplywal ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Laurko, super wpis nt. poleczek na ksiazki!!! Sliczne sa! Wiesz moze, gdzie takie mozna dostac???
#2066 |
Zakorzenienie
|
Marsi, widzę, że strasznie martwisz się tym zabiegiem Leo
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2067 |
Zakorzenienie
|
hje a gdzie Ty sie tak swoja droga podziewasz???
![]()
![]() |
#2068 |
Zakorzenienie
|
No jestem
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2069 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Zbankrutowałabym kupując słoiczki ![]() Ale gdzie byłaś jak Cię nie było??? ![]()
![]() |
#2070 |
Wtajemniczenie
|
Dzień dobry!
co tu taka cisza? ![]() u nas dziś piękna wiosna, +7stopni, byłyśmy chyba ze 2 godziny na spacerze ![]() ![]() marsi, witaj! ![]() ![]() mala - ja bym chyba zeszła na zawał ![]() Lady - tak tak, dzwoniłam, i to nie raz chyba ![]() ![]() Kija - zazdroszczę tych pobudek! ![]() ![]() ![]() i mogę już się oficjalnie przyznać, że na stałe (od jakiś 3 miesięcy ![]() ![]() ![]() ![]() a w ogóle to czytam, że awsze dzieci też dalej jedzą w nocy? ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:11.