|
|||||||
| Notka |
|
| Być rodzicem Forum dla osób, które starają się o dziecko, czekają na poród lub już posiadają potomstwo. Rozmawiamy o blaskach i cieniach macierzyństwa. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2221 |
|
Konto usunięte
|
Dot.: Wspieramy się, gadulimy o różnościach... perypetie Aniołkowych Mam - cz. XXI
Agatko 100 lat
![]() Kundzia 100 lat dla TŻa! DZIEWCZYNY OD PONIEDZIAŁKU W LIDLU 1001 RZECZY DLA MALUCHÓW
|
|
|
|
#2222 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Wspieramy się, gadulimy o różnościach... perypetie Aniołkowych Mam - cz. XXI
Agatko wszystkiego naj spełnienia tego najwiekszego marzenia.
Kawki super. Ja rzadko pije ale na Twoja bym sie skusiła. Edytte napewno migdaly pomogly.
|
#2223 | |||||
|
Zakorzenienie
|
sto lat dla TŻ
![]() Cytat:
To facet, choć nie wiem jak bardzo by chciał, nigdy do końca nie zrozumie kobiety... Mam nadzieję, że wszystko się między Wami ułoży dobrze. Oboje jesteście zmęczeni tym ciągłym strachem dlatego tak ciężko się dogadać ![]() czemu Kochana?Cytat:
a cóż w nich jest takiego? No chyba, że mało treściwe i przydługie nieraz ![]() Cytat:
Cytat:
Dziękuję dziś już lepiej.Cytat:
|
|
#2224 | |||||
|
Zadomowienie
|
Agatko - solenizantko Ty nasza kochana - wszystkiego naj, naj, naj...
![]() Barbi dobrze, że się wyspałaś i dobrze, że opiekują się tam Tobą jak należy. Trzymam kciuki, aby wszystkie badania były ok!!! Trzymaj się dzielnie Rena to chyba dobrze Cytat:
Co do tż to wiadomo, nikt nie jest ze stali i każdy może mieć gorszy dzień, czuć się zmęczony - nawet chłop Tym bardziej, że teraz ma znacznie więcej obowiązków i nie ma co ukrywać On zapewne martwi się tak samo jak Ty, a widząc, że nic nie może zrobić aby podnieść Cię na duchu, poprawić nastrój to pewnie jeszcze mocniej go to dołuje. Jednak myślę, że jesteście na pewno dla siebie ogromnym wsparciem i to tylko taki gorszy dzień. Jana nie chcę abyś mnie źle zrozumiała, ani się na mnie obraziła.. ale powiem tak - Ty też powinnaś, pomimo ogromu stresu który przeżywasz postarać się choć czasami pomyśleć pozytywnie. Tyle już za Tobą, jesteś już w 7 miesiącu ciąży, Synek pięknie się rozwija i to jest przecież najważniejsze! Uśmiechnij się do siebie samej, pogłaskaj po brzuszku, zjedz coś pysznego i pomyśl - to naprawdę jeszcze tylko kilka tygodni i będziesz tulić swój cud w ramionach a jak tż wróci z pracy to się mocno w niego wtul i na pewno od razu Wam będzie lepiej.Cytat:
Co się dzieje ?? Cytat:
Cytat:
Cytat:
Dziewczyny z południa Pl: myślicie, że będzie jeszcze u nas zima ? Jak dla mnie to już wcale jej być nie musi.. wiosna, wiosna, wiosna ach to ty
|
|||||
|
|
|
#2225 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Iza dziękuję ---------- Dopisano o 13:09 ---------- Poprzedni post napisano o 13:05 ---------- [1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;44991821]Agatko 100 lat [/QUOTE]Cytat:
![]() Cytat:
Myślę i mam nadzieję że już nie wróci a pogoda długo się będzie utrzymywać taka jak jest!!
|
|
#2226 |
|
Raczkowanie
|
Agatko, wszystkiego dobrego, a przede wszystkim tego jednego!!
Anitka, ja sie nie obrazilam i dobrze rozum7em, co chcesz mi powiedzieć, wiem, ze moj stres i histeria i ciagle o tym samym, sa trudne do zniesienia, wiem! Na rozum to jest do ogarniecia, ale na emocje, to jest trudne. jutro wizyta, mam nadzieję, ze "po" bedzie lepiej
|
|
#2227 |
|
Zakorzenienie
|
Dokładnie, nawet u młodych płodnych mężczyzn o prawidłowym genotypie, może dochodzić do błędów na etapie tworzenia się plemników - mogą mieć np z jakiś (nieznanych w większości powodów) większy odsetek plemników które mają za dużo chtomosomów i w efekcie wywołają trisomię zarodka - a więc wady które w większości przypadków prowadzą do poronienia taki najprostszy przykład bo wad może być wiele i różnych typu delecje, aberracje itp a wielu pewnie nadal niepoznano....
są czynniki które cały czas wpływają na jakość nasienia (trzeba pamiętać, że jakość to nie tylko ilość ale też prawidłowa budowa w tym prawidłowy komplet genów- a akurat geny są trudne do zweryfikowania) a czy jakieś odzywki czy co on tam łyka ma wpływ to nie mam pojęcia bo się nie znam ![]() ---------- Dopisano o 13:32 ---------- Poprzedni post napisano o 13:28 ---------- A i coś kojarzę, że cykl wymiany plemników to 3 miesiące i dopiero po takim czasie się np ew sprawdza czy jakaś tam terapia działa ![]() więc zmiany czy poprawy życia to dla faceta najlepiej ze 3 miesiące przed coby plemniki zdążyły się "wymienić na lepszy model"
|
#2228 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Na ktorą wizyta?? Trzymam już a masz te wyniki wczorajsze? jak to Twoje CRP? spadło ? ![]() Cytat:
![]() Hope a TY już o te kariotypy dzwoniłaś aby się umówić??!!
Dla świata Byliście tylko cząstką, dla Nas całym światem.... 26,01,2011[*] 23,04,2013[*] Nasze Szczęście- IGOREK Edytowane przez agatkaa1 Czas edycji: 2014-02-05 o 13:40 |
||
|
|
|
#2229 |
|
Wtajemniczenie
|
Niby nic, ale.... nadzieja zaczyna mnie opuszczać
![]() Boję się, że teraz się nie udało, a jak się udało to dalej się nie uda, że już nigdy się nie uda i tak mi się wkręcają głupie myśli ![]() Wiem, że jak kolejna owulacja będzie z lewej strony, albo co gorzej kilka następnych, to mnie złamie psychicznie ![]() A jak już w ogóle # następnym razem to chyba coś sobie zrobię ![]() Bo po co taka niedorobiona baba na świecie
|
#2230 |
|
Zakorzenienie
|
Agatko Spełnienia Marzeń
Alfa Jak dobrze, że Cię mamy ![]() Luna A jak często macie mieć te wizyty u neurologopedy Oby ćwiczenia pomogły i nietrzebabyło robić tego zabiegu![]() Jana Kciuki za wizytę Esko Jak Zosia Dochodzi do siebie już![]() Stasio zasnął, a ja zamiast położyć się z nim to czytam wizaż ---------- Dopisano o 13:41 ---------- Poprzedni post napisano o 13:39 ---------- Wadera Powinnaś chyba Staraj się, żyć nadzieją, nie naciskaj na siebie. Jeśli nie teraz to później. Zaklinaj rzeczywistość. Takie myślenie tylko utrudnia Ci wszystko, a nie pomaga
|
|
|
|
#2231 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Spójrz na mnie i ja się nie poddaję a walczę dalej bo co innego pozostało?? dziękuję
|
|
#2232 |
|
Zakorzenienie
|
Lucy Widzę Cię
![]() Dziewczyny znacie jakieś fajne książki dla 16 miesięczniaka? Stasio Ostatnio jest zafascynowany zwierzętami i wszedzie ich szuka. Chciałabym też kupić mu jakąś fajną zabawkę, ale nie wiem co.. Edytowane przez fiolusiek Czas edycji: 2014-02-05 o 13:58 |
|
|
|
#2233 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Uda się każdej z was,ja bardzo mocno w to wierze
Życie jest po to aby walczyć. Gdy upadniemy trzeba powstać z honorem i nie poddawać się,chociaż zabrakłoby sił na dalszą walkę. Zawsze istnieje inne rozwiązanie, nadzieja która trwa zawsze. Domiś-30.12.13 godz 11:05 Dnia 25.04.12 - 8 tydzień Aniołek |
|
|
|
|
#2234 |
|
Zakorzenienie
|
Wadera ja rozumiem Twoje obawy ale za takie teksty to mimo wszystko się bacik należy
Jestem pewna, że przyjdzie kiedyś taki dzień, że będziemy tylko wspominać te dołki, których doświadczamy albo i nawet nie będziemy o nich pamiętać, bo przyćmi je uśmiech ukochanego Maleństwa...
|
#2235 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
#2236 |
|
Zakorzenienie
|
To prawda ten bezzębny uśmiech maleństwa wynagradza wszystko
Życie jest po to aby walczyć. Gdy upadniemy trzeba powstać z honorem i nie poddawać się,chociaż zabrakłoby sił na dalszą walkę. Zawsze istnieje inne rozwiązanie, nadzieja która trwa zawsze. Domiś-30.12.13 godz 11:05 Dnia 25.04.12 - 8 tydzień Aniołek |
|
|
|
#2237 |
|
Wtajemniczenie
|
Dziękuję Wam...
|
#2238 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
na spostrzegawczość z serii "Poszukaj i znajdź": Zwierzęta. albo albumowate Zwierzątka. Na razie będzie się cieszył ilustracjami, a do tekstu wkrótce dorośnie a Staś skupi się na fabule czy raczej obrazki? mamy dużo rozkładanek zwierzących. T. uwielbia a z fajnych zabawek - Duplo no nie.... koleżanka wykorzystuje fakt, że Berbie-starsza-bacikowa jest w szpitalu. no co za myślenie!!!!! kobietttoooooo! młoda, zdrowa, piękna, dowcipna, płodna! dasz radę. na bank się uda. życie ciężko Cię doświadcza, ale ja wierzę, że już niedługo będzie mały waderowy cud Śmiałam się z Kubka, a dziś przez 45 minut recytowałam Entliczka i Na straganie... rajuuu, jak się darł (czapkę próbował zdjąć...
|
|
|
#2239 | ||||
|
Zakorzenienie
|
może rozmowa pomoże??
Cytat:
![]() jeśli chodzi o plemniki to należy wykonać specjalistyczne badania...mój tż ma wyniki badania nasienia świetne a i tak teraz będzie miał dodatkowe badania plemników zlecone... Cytat:
ponoć migdały pomagają na mdłości... Cytat:
sama nie wiem... za wizytęCytat:
bacik się należy
|
|
#2240 |
|
Wtajemniczenie
|
Agata, Kundzia 100 lat
Dziewczyny mam tyle do nadgonienia w domu, ze nie mam czasu na nic. z rewelacji pogodowych: 1. jechalam z wlasnej nieprzymuszonej woli niecale 60m/h po autostradzie, widocznosc do 2. malo nie utopilam samochodu na bocznej drodze
measia@poczta.fm http://reczneadhd.bloog.pl/ https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...5#post33507145 moje Aniołki maj 1998, 28.06.2010, Malenstwo 6.12.2010 http://www.suwaczek.pl/cache/7806573e3b.png http://www.suwaczki.com/tickers/bl9ctgf6a72grmf9.png |
|
|
|
#2241 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Ale uwierz mi, że wcale nie czuję się lepiej wiedząc, że Ty cierpisz tak bardzo Cytat:
![]() Kochana wszystko się zgadza, nie będę skromna, tylko nie to... ---------- Dopisano o 16:47 ---------- Poprzedni post napisano o 16:38 ---------- I to też było dobre ![]() KOCHAM WAS WSZYSTKIE
Są groby uwiecznione tylko wspomnieniem, na których wciąż tli się płomień rozpaczy. Edytowane przez wadera4 Czas edycji: 2014-02-05 o 16:39 |
||
|
|
|
#2242 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
zobaczymy co dr powie, dzwoniłam do jego "asystentki" powiedziala, ze to nie dramat i żeby spokojnie przyjechać na umówioną wizytęCytat:
oglądałam kiedyś jakiś program o poronieniach, zresztą czytałam o tym gdzieś, że każde poronienie przybliża nas do zdrowej i donoszonej ciąży. Ty zachodzisz w ciążę, więc nie nastawiaj się na TEN cykl, ale że niebawem będziesz w ciąży i ją donosisz, ja w to wierzę wysmarowałam do pana małżonka, maila, odpisał, zadzwonił, chyba dotarło. Ba! nawet przed chwilą zadzwonił, że wraca JUŻ do domu, niepojęte, wyszedł z pracy o ludzkiej godzinie z własnej nieprzymuszonej...
|
|
|
#2243 |
|
Zakorzenienie
|
Jana trzymam
zatem za wizytę! Ileż ty już przeszłaś...szacun ogromny że dałaś radę się dźwignąć tyle razy w górę! Dobrze że do Tż dotarło... Wadera wierzę że Ci ciężko ale dasz radę! U Ciebie nie ma większego problemu z zachodzeniem w ciążę więc głowa do góry i jakoś dalej też dasz radę! Mnie też kilka ginów pow że czasem kobiety ronią kilka razy/kilkanaście a potem ciążę są zdrowe i donoszone! u mnie to pomieszanie z poplątaniem jakieś jest hihi no masakra jakaś codziennie inna koncepcja na to wszystko jest ale wiecie jak to fajnie tak planować i urządzać??
|
#2244 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() nie ![]() Cytat:
![]() a jak nie to z koleżankami babski wieczór ściskam mocno ![]() jojla- chodzi o jeszcze inną specyfikę, którą uwielbiam ![]() rena, nie robił. Może dlatego ze nie mamy problemow z zajściem, a jakieś takie ogólne przekonanie panuje u nas że jak zapładniają to jest ok. Mamy zlecone kariotypy. Ale ja tak jak i ty patrzę podejrzanym okiem na te suplementy. Kto wie co w nich tak naprawdę jest, albo jak to działa. co do lekarzy to też się konsultuję z dwoma i z żadnej nie chcę rezygnować, i sie zastanawiam co gdy w ważnej kwestii będą mieli różne poglądy. Zgłupieje pewnie zostanie mi google
|
||
|
|
|
#2245 | ||||
|
Zadomowienie
|
Jana to zaciskam kciuki za jutrzejszą wizytę! Dobrze, że z Tż już lepiej
![]() Cytat:
ale że dziewczyny już to skutecznie zrobiły to ja Cię po prostu przytulę mocno Każda z nas miała pewnie choć raz takie dołujące przemyślenia, ale pamiętaj nie wolno Ci się poddawać!!! Dasz radę przejść przez ten trudny czas!!! I wszystkie AM też doczekają tego cudu !!! Nie ma w ogóle innej opcji!!! Cytat:
![]() Cytat:
i kto wygrał walkę ? ![]() Cytat:
Edytowane przez anitaxas Czas edycji: 2014-02-05 o 18:13 |
||||
|
|
|
#2246 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#2247 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Kochana zaciśnięte i czekamy jutro na dobre wiadomości ![]() Cytat:
kto wygrał?my Ciebie też Cytat:
To jest postawa godna naśladowania, przykład, że nie wolno się poddawać. Jestem pod ogromnym wrażeniem tego jak ciężką i długą drogę masz za sobą. Ale tym bardziej przekonałaś mnie, że warto walczyć i wierzyć, bo w końcu to wszystko zostanie nagrodzone. Cieszę się, że TŻ zrozumiał, mam nadzieję, że już będzie tylko lepiej między wami ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
właśnie wypiłam drugą kawę - dzięki
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#2248 | ||
|
Zakorzenienie
|
HOPE no to na co czekasz? dzwoń tam jutro
wiesz że to potrwa z 3 miesiące wszystko!! Anitka ![]() ---------- Dopisano o 18:39 ---------- Poprzedni post napisano o 18:36 ---------- Cytat:
Cytat:
|
|
#2249 |
|
Zakorzenienie
|
cześć! podczytuję sobie Was regularnie. Taki ze mnie cichy kibic. Trzymam kciuki za każdą starającą się o Mały Cud AM. Dziewczyny, zbliża się wiosna, wypatrujcie bocianów (na wątku swego czasu panował zwyczaj zaklepywania sobie Nitowych bocianów z awatara, ileż było przy tym śmiechu. A jeszcze zabawniej było, gdy po krótkim czasie, któraś zrobiła test i wyszły IIkreski )A tak poważnie, to pamiętajcie, że nadzieja umiera ostatnia. Mimo chwil słabości, nie poddawajcie się. Wierzę w Was. Wszystkim Brzuchatkom życzę SPOKOJU. Bo tylko spokój może uratować A mamuśkom życzę jak najwięcej uśmiechów od swoich Maluszków. U nas ok. Emi za 9dni skończy dwa latka. Nie mogę pojąć kiedy to zleciało. Naprawdę nie mogę. Od wczoraj robi siku na nocnik. Jestem z niej dumna. Mówi coraz więcej ![]() Agatko, wszystkiego najlepszego :wino: Zeberko, gratulacje ![]() pozdrawiam |
|
|
|
#2250 |
|
Zakorzenienie
|
Jana o matko...ile Ty przeszłaś
Nawet nie zdawałam sobie sprawy... Już niedługo maluszek Ci wszystko wynagrodzi ![]() Waderko...cóż ja mogę napisać. Chwile zwątpienia zdarzają się każdemu i niczego złego nie robią, jeżeli za parę dni wychodzi się z dołka i działa, wierzy dalej Jesteśmy tutaj i zawsze możesz nam się wyżalić. Ja Cię bacikować nie będę.. Tylko kopne Anita dziękuję za odpowiedź. Czyli rano musze lecieć do laboratorium Wysłane z mojego LG-P880 przy użyciu Tapatalka |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Być rodzicem
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
| Narzędzia | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:39.

To facet, choć nie wiem jak bardzo by chciał, nigdy do końca nie zrozumie kobiety... Mam nadzieję, że wszystko się między Wami ułoży dobrze. Oboje jesteście zmęczeni tym ciągłym strachem dlatego tak ciężko się dogadać 

.
dokładnie to mam na mysli to ze mój tż chodzi na siłownię, i choc nigdy nie przyjmował żadnych "koksów" sterydów etc to ja i tak sceptycznie podchodzę to tych suplementów które zażywa (białka, aminokwasy, wcześniej zażywał jakieś suplementy wspomagające spalanie tłuszczu i działające pobudzająco, teraz odstawil). A nawet jesli to jest bezpieczne, to jak to jest jak się tak stawia na białko, czy to nie jest szkodliwe etc. Ja sobie zdaję sprawę że to brzmi glupio i moze to wyłącznie moja niewiedza i sie kompromituję, ale tak juz bedzie, że wszystko mnie zastanawia ;/ nie udało mi się znaleźć artykułów o tym żadnych więc dalej jestem zmieszana.

Oby ćwiczenia pomogły i nietrzebabyło robić tego zabiegu
Staraj się, żyć nadzieją, nie naciskaj na siebie. Jeśli nie teraz to później. Zaklinaj rzeczywistość. Takie myślenie tylko utrudnia Ci wszystko, a nie pomaga