|
Notka |
|
Być rodzicem Forum dla osób, które starają się o dziecko, czekają na poród lub już posiadają potomstwo. Rozmawiamy o blaskach i cieniach macierzyństwa. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#2221 |
Konto usunięte
|
Dot.: Wspieramy się, gadulimy o różnościach... perypetie Aniołkowych Mam - cz. XXI
Agatko 100 lat
![]() ![]() Kundzia 100 lat dla TŻa! DZIEWCZYNY OD PONIEDZIAŁKU W LIDLU 1001 RZECZY DLA MALUCHÓW ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2222 |
Raczkowanie
|
Dot.: Wspieramy się, gadulimy o różnościach... perypetie Aniołkowych Mam - cz. XXI
Agatko wszystkiego naj spełnienia tego najwiekszego marzenia.
Kawki super. Ja rzadko pije ale na Twoja bym sie skusiła. Edytte napewno migdaly pomogly.
#2223 | |||||
Zakorzenienie
|
sto lat dla TŻ
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#2224 | |||||
Zadomowienie
|
Agatko - solenizantko Ty nasza kochana - wszystkiego naj, naj, naj...
![]() ![]() ![]() ![]() Barbi dobrze, że się wyspałaś i dobrze, że opiekują się tam Tobą jak należy. Trzymam kciuki, aby wszystkie badania były ok!!! Trzymaj się dzielnie ![]() Rena to chyba dobrze ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Jana nie chcę abyś mnie źle zrozumiała, ani się na mnie obraziła.. ale powiem tak - Ty też powinnaś, pomimo ogromu stresu który przeżywasz postarać się choć czasami pomyśleć pozytywnie. Tyle już za Tobą, jesteś już w 7 miesiącu ciąży, Synek pięknie się rozwija i to jest przecież najważniejsze! Uśmiechnij się do siebie samej, pogłaskaj po brzuszku, zjedz coś pysznego i pomyśl - to naprawdę jeszcze tylko kilka tygodni i będziesz tulić swój cud w ramionach ![]() Cytat:
Co się dzieje ?? ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Dziewczyny z południa Pl: myślicie, że będzie jeszcze u nas zima ? Jak dla mnie to już wcale jej być nie musi.. wiosna, wiosna, wiosna ach to ty ![]() |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#2225 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Iza dziękuję ![]() ---------- Dopisano o 13:09 ---------- Poprzedni post napisano o 13:05 ---------- [1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;44991821]Agatko 100 lat ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Myślę i mam nadzieję że już nie wróci a pogoda długo się będzie utrzymywać taka jak jest!! ![]()
![]() |
#2226 |
Raczkowanie
|
Agatko, wszystkiego dobrego, a przede wszystkim tego jednego!!
Anitka, ja sie nie obrazilam i dobrze rozum7em, co chcesz mi powiedzieć, wiem, ze moj stres i histeria i ciagle o tym samym, sa trudne do zniesienia, wiem! Na rozum to jest do ogarniecia, ale na emocje, to jest trudne. jutro wizyta, mam nadzieję, ze "po" bedzie lepiej ![]()
#2227 |
Zakorzenienie
|
Dokładnie, nawet u młodych płodnych mężczyzn o prawidłowym genotypie, może dochodzić do błędów na etapie tworzenia się plemników - mogą mieć np z jakiś (nieznanych w większości powodów) większy odsetek plemników które mają za dużo chtomosomów i w efekcie wywołają trisomię zarodka - a więc wady które w większości przypadków prowadzą do poronienia taki najprostszy przykład bo wad może być wiele i różnych typu delecje, aberracje itp a wielu pewnie nadal niepoznano....
są czynniki które cały czas wpływają na jakość nasienia (trzeba pamiętać, że jakość to nie tylko ilość ale też prawidłowa budowa w tym prawidłowy komplet genów- a akurat geny są trudne do zweryfikowania) a czy jakieś odzywki czy co on tam łyka ma wpływ to nie mam pojęcia bo się nie znam ![]() ---------- Dopisano o 13:32 ---------- Poprzedni post napisano o 13:28 ---------- A i coś kojarzę, że cykl wymiany plemników to 3 miesiące i dopiero po takim czasie się np ew sprawdza czy jakaś tam terapia działa ![]() więc zmiany czy poprawy życia to dla faceta najlepiej ze 3 miesiące przed coby plemniki zdążyły się "wymienić na lepszy model" ![]()
![]() |
#2228 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Na ktorą wizyta?? Trzymam już ![]() a masz te wyniki wczorajsze? jak to Twoje CRP? spadło ? ![]() Cytat:
![]() Hope a TY już o te kariotypy dzwoniłaś aby się umówić??!!
Dla świata Byliście tylko cząstką, dla Nas całym światem.... 26,01,2011[*] 23,04,2013[*] Nasze Szczęście- IGOREK Edytowane przez agatkaa1 Czas edycji: 2014-02-05 o 12:40 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2229 |
Wtajemniczenie
|
Niby nic, ale.... nadzieja zaczyna mnie opuszczać
![]() Boję się, że teraz się nie udało, a jak się udało to dalej się nie uda, że już nigdy się nie uda i tak mi się wkręcają głupie myśli ![]() Wiem, że jak kolejna owulacja będzie z lewej strony, albo co gorzej kilka następnych, to mnie złamie psychicznie ![]() A jak już w ogóle # następnym razem to chyba coś sobie zrobię ![]() Bo po co taka niedorobiona baba na świecie ![]()
#2230 |
Zakorzenienie
|
Agatko Spełnienia Marzeń
![]() Alfa Jak dobrze, że Cię mamy ![]() Luna A jak często macie mieć te wizyty u neurologopedy ![]() ![]() Jana Kciuki za wizytę ![]() Esko Jak Zosia ![]() ![]() Stasio zasnął, a ja zamiast położyć się z nim to czytam wizaż ![]() ---------- Dopisano o 13:41 ---------- Poprzedni post napisano o 13:39 ---------- Wadera Powinnaś chyba ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2231 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Spójrz na mnie i ja się nie poddaję a walczę dalej bo co innego pozostało?? dziękuję ![]()
![]() |
#2232 |
Zakorzenienie
|
Lucy Widzę Cię
![]() ![]() Dziewczyny znacie jakieś fajne książki dla 16 miesięczniaka? Stasio Ostatnio jest zafascynowany zwierzętami i wszedzie ich szuka. Chciałabym też kupić mu jakąś fajną zabawkę, ale nie wiem co.. Edytowane przez fiolusiek Czas edycji: 2014-02-05 o 12:58 |
![]() ![]() |
![]() |
#2233 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]()
Życie jest po to aby walczyć. Gdy upadniemy trzeba powstać z honorem i nie poddawać się,chociaż zabrakłoby sił na dalszą walkę. Zawsze istnieje inne rozwiązanie, nadzieja która trwa zawsze. Domiś-30.12.13 godz 11:05 ![]() Dnia 25.04.12 - 8 tydzień Aniołek ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2234 |
Zakorzenienie
|
Wadera ja rozumiem Twoje obawy ale za takie teksty to mimo wszystko się bacik należy
![]() ![]() ![]()
#2235 |
Zakorzenienie
|
![]() |
#2236 |
Zakorzenienie
|
To prawda ten bezzębny uśmiech maleństwa wynagradza wszystko
![]()
Życie jest po to aby walczyć. Gdy upadniemy trzeba powstać z honorem i nie poddawać się,chociaż zabrakłoby sił na dalszą walkę. Zawsze istnieje inne rozwiązanie, nadzieja która trwa zawsze. Domiś-30.12.13 godz 11:05 ![]() Dnia 25.04.12 - 8 tydzień Aniołek ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2237 |
Wtajemniczenie
|
Dziękuję Wam...
#2238 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
na spostrzegawczość z serii "Poszukaj i znajdź": Zwierzęta. albo albumowate Zwierzątka. Na razie będzie się cieszył ilustracjami, a do tekstu wkrótce dorośnie ![]() a Staś skupi się na fabule czy raczej obrazki? mamy dużo rozkładanek zwierzących. T. uwielbia ![]() a z fajnych zabawek - Duplo ![]() ![]() no nie.... koleżanka wykorzystuje fakt, że Berbie-starsza-bacikowa jest w szpitalu. no co za myślenie!!!!! kobietttoooooo! młoda, zdrowa, piękna, dowcipna, płodna! dasz radę. na bank się uda. życie ciężko Cię doświadcza, ale ja wierzę, że już niedługo będzie mały waderowy cud ![]() ![]() Śmiałam się z Kubka, a dziś przez 45 minut recytowałam Entliczka i Na straganie... rajuuu, jak się darł (czapkę próbował zdjąć... ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#2239 | ||||
Zakorzenienie
|
może rozmowa pomoże??
![]() Cytat:
![]() jeśli chodzi o plemniki to należy wykonać specjalistyczne badania...mój tż ma wyniki badania nasienia świetne a i tak teraz będzie miał dodatkowe badania plemników zlecone... Cytat:
ponoć migdały pomagają na mdłości... Cytat:
sama nie wiem... ![]() Cytat:
bacik się należy ![]()
![]() |
#2240 |
Wtajemniczenie
|
Agata, Kundzia 100 lat
Dziewczyny mam tyle do nadgonienia w domu, ze nie mam czasu na nic. z rewelacji pogodowych: 1. jechalam z wlasnej nieprzymuszonej woli niecale 60m/h po autostradzie, widocznosc do ![]() 2. malo nie utopilam samochodu na bocznej drodze ![]() ![]()
measia@poczta.fm http://reczneadhd.bloog.pl/ https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...5#post33507145 moje Aniołki maj 1998, 28.06.2010, Malenstwo 6.12.2010 http://www.suwaczek.pl/cache/7806573e3b.png http://www.suwaczki.com/tickers/bl9ctgf6a72grmf9.png |
![]() ![]() |
![]() |
#2241 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Ale uwierz mi, że wcale nie czuję się lepiej wiedząc, że Ty cierpisz tak bardzo ![]() Cytat:
![]() Kochana wszystko się zgadza, nie będę skromna, tylko nie to... ---------- Dopisano o 16:47 ---------- Poprzedni post napisano o 16:38 ---------- I to też było dobre ![]() KOCHAM WAS WSZYSTKIE ![]()
Są groby uwiecznione tylko wspomnieniem, na których wciąż tli się płomień rozpaczy. Edytowane przez wadera4 Czas edycji: 2014-02-05 o 15:39 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2242 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() wysmarowałam do pana małżonka, maila, odpisał, zadzwonił, chyba dotarło. Ba! nawet przed chwilą zadzwonił, że wraca JUŻ do domu, niepojęte, wyszedł z pracy o ludzkiej godzinie z własnej nieprzymuszonej...
![]() |
#2243 |
Zakorzenienie
|
Jana trzymam
![]() ![]() Dobrze że do Tż dotarło... Wadera wierzę że Ci ciężko ale dasz radę! U Ciebie nie ma większego problemu z zachodzeniem w ciążę więc głowa do góry i jakoś dalej też dasz radę! Mnie też kilka ginów pow że czasem kobiety ronią kilka razy/kilkanaście a potem ciążę są zdrowe i donoszone! ![]() u mnie to pomieszanie z poplątaniem jakieś jest hihi ![]() ![]() ![]()
#2244 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() nie ![]() Cytat:
![]() a jak nie to z koleżankami babski wieczór ![]() ![]() jojla- chodzi o jeszcze inną specyfikę, którą uwielbiam ![]() rena, nie robił. Może dlatego ze nie mamy problemow z zajściem, a jakieś takie ogólne przekonanie panuje u nas że jak zapładniają to jest ok. Mamy zlecone kariotypy. Ale ja tak jak i ty patrzę podejrzanym okiem na te suplementy. Kto wie co w nich tak naprawdę jest, albo jak to działa. co do lekarzy to też się konsultuję z dwoma i z żadnej nie chcę rezygnować, i sie zastanawiam co gdy w ważnej kwestii będą mieli różne poglądy. Zgłupieje ![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2245 | ||||
Zadomowienie
|
Jana to zaciskam kciuki za jutrzejszą wizytę! Dobrze, że z Tż już lepiej
![]() Cytat:
![]() ![]() I wszystkie AM też doczekają tego cudu !!! Nie ma w ogóle innej opcji!!! Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Edytowane przez anitaxas Czas edycji: 2014-02-05 o 17:13 |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#2246 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
#2247 | |||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Kochana ![]() ![]() Cytat:
![]() my Ciebie też ![]() Cytat:
![]() Jestem pod ogromnym wrażeniem tego jak ciężką i długą drogę masz za sobą. Ale tym bardziej przekonałaś mnie, że warto walczyć i wierzyć, bo w końcu to wszystko zostanie nagrodzone. Cieszę się, że TŻ zrozumiał, mam nadzieję, że już będzie tylko lepiej między wami ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]()
![]() |
#2248 | ||
Zakorzenienie
|
HOPE no to na co czekasz? dzwoń tam jutro
![]() Anitka ![]() ---------- Dopisano o 18:39 ---------- Poprzedni post napisano o 18:36 ---------- Cytat:
![]() Cytat:
![]()
![]() |
#2249 |
Zakorzenienie
|
![]() ![]() cześć! podczytuję sobie Was regularnie. Taki ze mnie cichy kibic. Trzymam kciuki za każdą starającą się o Mały Cud AM. Dziewczyny, zbliża się wiosna, wypatrujcie bocianów (na wątku swego czasu panował zwyczaj zaklepywania sobie Nitowych bocianów z awatara, ileż było przy tym śmiechu. A jeszcze zabawniej było, gdy po krótkim czasie, któraś zrobiła test i wyszły IIkreski ![]() A tak poważnie, to pamiętajcie, że nadzieja umiera ostatnia. Mimo chwil słabości, nie poddawajcie się. Wierzę w Was. Wszystkim Brzuchatkom życzę SPOKOJU. Bo tylko spokój może uratować ![]() A mamuśkom życzę jak najwięcej uśmiechów od swoich Maluszków. U nas ok. Emi za 9dni skończy dwa latka. Nie mogę pojąć kiedy to zleciało. Naprawdę nie mogę. Od wczoraj robi siku na nocnik. Jestem z niej dumna. Mówi coraz więcej ![]() Agatko, wszystkiego najlepszego :wino: Zeberko, gratulacje ![]() pozdrawiam ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2250 |
Zakorzenienie
|
Jana o matko...ile Ty przeszłaś
![]() ![]() Waderko...cóż ja mogę napisać. Chwile zwątpienia zdarzają się każdemu i niczego złego nie robią, jeżeli za parę dni wychodzi się z dołka i działa, wierzy dalej ![]() ![]() Anita dziękuję za odpowiedź. Czyli rano musze lecieć do laboratorium ![]() Wysłane z mojego LG-P880 przy użyciu Tapatalka |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:07.