Mamusie Marzec/Kwiecień 2014 cz. 6 - Strona 8 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-02-09, 14:05   #211
Trisdom
Zadomowienie

Dot.: Mamusie Marzec/Kwiecień 2014 cz. 6

Jejku, laski- sorry za ta spacje NIE urodzilam pisze w weekend z telefonu po prostu.
U mnie spokoj za skurczami i kompletny chill z tz. Najpierw wylegiwanie sie w lozku, potem sniadanie i spacer...

Cayenne- ale masz fajnie jutro z Malym

Side- zakochalam sie w kolysce

Poodpisuje Wam bardziej szczegolowo potem z komputerka, bo teraz zaleglam na kanapie i mam lenia.

Kate- na rozkrecenie- Cayenne Ci sie w kolejke wepchnela
Stary 2014-02-09, 14:09   #212
side85
Zakorzenienie

Wyślij wiadomość przez MSN do side85

Cytat:
Napisane przez Trisdom Pokaż wiadomość

Ja tam w Kasię wierzę, że jeszcze się dziś wepchnie w kolejkę
Stary 2014-02-09, 14:11   #213
cayenneOna
Zadomowienie

Cytat:
Jejku, laski- sorry za ta spacje NIE urodzilam pisze w weekend z telefonu po prostu.
U mnie spokoj za skurczami i kompletny chill z tz. Najpierw wylegiwanie sie w lozku, potem sniadanie i spacer...

Cayenne- ale masz fajnie jutro z Malym

Side- zakochalam sie w kolysce

Poodpisuje Wam bardziej szczegolowo potem z komputerka, bo teraz zaleglam na kanapie i mam lenia.

No już taka podla jestem
Ale może Kate zacznie w nocy i urodzi przed 8 rano, to kolejność zostanie zachowana...

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.

---------- Dopisano o 15:11 ---------- Poprzedni post napisano o 15:09 ----------

Cytat:
Napisane przez elunka88 Pokaż wiadomość
Starczy na dłuzej

Proszek dzidziuś, płyny

Aleś nas załatwiła!! Ja przeczytałam jak Ela i Kate, że urodziłaś,dopiero potem się dopatrzyłam tego NIE bez spacji

I się cieszę, że poród to taki luz, Trisdom wczoraj urodziła, dzisiaj na lajcie na wizażu o tym informuje
Świetnie ten kosz wygląda
A co do wożenia fotelika
Hm... może bym sie przeszła do H&M dzisiaj. Mam mega potrzebę kupić coś tylko i wyłącznie SOBIE!

Szok! Dobrze, że mąż ciężarnej zareagował, bo mnie by albo zatkało ablo bym jej dał w ryj

Czego ryczysz głupia? szybciej będzie z głowy i szybciej zobaczysz Małego. Po 2 sama chciałaś cc, więc nie wolno Ci teraz psioczyć.
Mikołaj, Adam, Grzegorz, Dawid, Marcel, Michał,Julian, Emil

Bry! Uciekam zaraz do miasta na kawke z koleżanką. Wreszcie się wyrwę z domu
A wiecie, że od kilku dni ten Julian za mną też chodzi? i nawet trochę do Kajetan pasuje

Nie jojcze na cc, tylko trochę mi emocje trudno ogarnąć..

cayenneOna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-09, 14:24   #214
teQiba
Moderator

Cytat:
Napisane przez (t)asia Pokaż wiadomość
teQiba za komodę i cierpliwość ja meble zamawiałam w czwartek- czas oczekiwania 2-3 tyg więc w miarę normalnie, ale pamiętam że na nasz wymarzony narożnik musielibyśmy czekać ponad 2 mce i w efekcie kupiliśmy inny.
Tylko ja nie jestem cierpliwa
Zamawiajac 7. grudnia - obiecali ze w ciagu 2 tygodni bedzie. Pozniej okazalo sie ze swieta, sylwester i bedzie opoznienie - dostalismy jakos ok 10. stycznia zniszczona z ekspozycji i po awanturze znowu mialy byc 2 tygodnie, a dostalam dopiero w ten piatek... Takze gdybym wiedziala ze tyle to potrwa to na pewno bym tam nie kupila

Cytat:
Napisane przez cayenneOna Pokaż wiadomość
Dobra dziewczyn, macie racje, dziękuję! i rano lepiej (też wolę niż czekać pół dnia i się skręcać z nerwow), i trzeba głowę podnieść wysoko i się uśmiechnąć. Jak w piątek byłam w szpitalu mając skurcze, a one się nasilaly, to dziekowalam Bogu, że mam możliwość wyboru i nie muszę rodzić naturalnie. Szybko się coś takiego zapomina. A poza tym całkiem niedawno, kiedy mój tata walczył o zycie, lezal w szpitalu w DE nie mówiąc po niemiecku i dogadywal się ze wszystkimi, podrywal pielęgniarki a na naprawdę niektóre niebezpieczne operacje szedł ciesząc się, ze w ogóle ma ta możliwość. Muszę wziąć z niego przykład.

---------- Dopisano o 12:38 ---------- Poprzedni post napisano o 12:36 ----------

A do tego wszystkiego jestem przejeta, że już jutro małego zobacze... Ciekawa jak wygląda... A przede wszystkim pełna nadziei, że zdrowy...
Chyba mi się emocje ulewaja..

No i tak trzymaj - glowa w gore, piers do przodu i jest ok

Cytat:
Aleś nas załatwiła!! Ja przeczytałam jak Ela i Kate, że urodziłaś,dopiero potem się dopatrzyłam tego NIE bez spacji

I się cieszę, że poród to taki luz, Trisdom wczoraj urodziła, dzisiaj na lajcie na wizażu o tym informuje
Dokladnie to samo pomyslalam, ze jakos tak lajtowo o tym pisze, ze zaczelam sie wczytywac i dopiero zauwazylam to "nie"
Stary 2014-02-09, 14:56   #215
thidien
Rozeznanie

hehe ktoś ogląda program o sknerach na TLC?

facet, mechanik, mieszka w warsztacie, śpi w samochodzie, kąpie się w plastikowym pojemniku, potem tej wody używa do mycia podłóg, mycia samochodów klientów, a do polerowania szyb używa podpaski nasączonej colą

babka lazanię czy hamburgery piecze w.... zmywarce :P przy okazji mycia naczyń :P
II kreski 1.12.2015
thidien jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-09, 14:57   #216
maggie123
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez agayka111 Pokaż wiadomość
Moja siostra tez ma Miloszka i wolamy na niego Miloniu mi jeszcze podoba sie Miron Cyprian i Cyryl

Wysłane z mojego LG-P700 przy użyciu Tapatalka
ooo! zapomniałam, że własnie Miłosz i Cyprian też bardzo mi się podobają.
wczoraj zagadnęłam męża "a co jeśli urodzi się chłopiec? nawet nie mamy żadnego pomysłu na imię". M. na to" ma być dziewczynka i już żadnych zmian nie przyjmuję"
w ogóle u nas dyskusje Hanna-Kornelia nadal trwają.
dziś mąż pytał Zuzi jakie imię dla siostrzyczki jej się bardziej podoba i choć wcześniej cały czas powtarzała Hania (zupełnie się nie dziwię, bo przecież łatwiej wymówić niż to drugie), to dziś zaczęła mówić "Kol"
uparta821 gratuluję 8 m-ca :broluk:

Cytat:
Napisane przez monkaa321 Pokaż wiadomość
maggie za 9 m-c
dzięki dzięki
Cytat:
Napisane przez side85 Pokaż wiadomość

Z takich uwag ogólnych to żebyśmy mogły błagać o zzo to musi być przynajmniej 4-5cm rozwarcia i to lekarz na dyżurze zawsze podejmuje decyzję ws podania po naszej prośbie.
Z innych rzeczy na zmasakrowane krocze pomaga Altacet w żelu, można stosować go bezpośrednio na ranę.

jeszcze było kilka rzewczy ale muszę sobie sięgnąc o notatki i potem napiszę
poważnie?!!
jak pamiętam poród z Zuzią to do rozwarcia 5 cm męczyłam się kilka godzin, a od 5 do 10 poszło w pół godziny

Cytat:
Napisane przez baja_86 Pokaż wiadomość
Wczoraj skończyłam pakowanie torby, a raczej 3 jedna z najpotrzebniejszymi rzeczami po porodzie, druga podręczna malutka z rzeczami na porodówkę (tj woda, ręcznik mały, pomadka, chusteczki, klapki, potem dopakuje jeszcze aparat, coś do zjedzenia dla męża) no i 3 torba z resztą podkładów, koszul, zapasem picia, resztą pieluch dla dziecka itd.
W domu zostanie czwarta torba z rzeczami na wyjście dla małego i dla mnie Ciężki ten ekwipunek do porodu i po
Ale cieszę się, że mam to z głowy

Ale dziś leniwa niedziela, muszę małża wyciągnąć na długi spacer
ja mam ten plan na najbliższy tydzień - PILNUJCIE MNIE

Cytat:
Napisane przez estera85 Pokaż wiadomość
U mnie dzis 32 tydzień wiec jestem juz w 8 miesiacu wg USG z pierwszego trymestru. Wg USG z 29 tygodnia ciazy jestm juz w 34 tygodniu. Koncówka jest chyba najtrudniejsza, wystarczy ze przez 2-3 godziny nie czuje ruchów małego a odchodze od zmysłów, Boje sie o niego każdego dnia o kazdej godzinie. Tłumacze sobie jego słabsze odczuwalne ruchy tym ze jest juz duzym chlopcem i ma juz mało miejsca w "hotelu" ale wiecie same jak jest. Umysl swoje a Ja swoje. Tym bardziej ze mam bujna wyoraźnię. Najgorsze to jest to ze mąz wciaz w delegacji siedzi, z tesciowa nie mam najlepszych relacji wiec nie mam z kim pogadać, bo mame nie chce denerwować. Siedze sama i tylko do Was moge napisać.
Mi się strasznie podoba imię Dawid, tez tak bedzie miał na imie mój synek.
za 8 miesiąc

coś jeszcze chciałam, ale zapomniałam
idę na i wszystkim stawiam z racji tego 9 miesiaca

http://sukcespisanyszminka.com

Zapraszam
maggie123 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-09, 15:01   #217
Lewek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez thidien Pokaż wiadomość

facet, mechanik, mieszka w warsztacie, śpi w samochodzie, kąpie się w plastikowym pojemniku, potem tej wody używa do mycia podłóg, mycia samochodów klientów, a do polerowania szyb używa podpaski nasączonej colą

babka lazanię czy hamburgery piecze w.... zmywarce :P przy okazji mycia naczyń :P
Taaa nie mam szans na oglądnięcie czegokolwiek bo przecież olympyada....
Ale jak to w zmywarce???????
Lewek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-09, 15:01   #218
maggie123
Zakorzenienie

a już wiem!
używam Loveli - ładnie się piorą ubranka, tylko marchewkę najlepiej zaprać od razu, żeby plam nie było (używałam szarego mydła).
mam kilka próbek jelpa ale jeszcze nie próbowałam.
płynów do płukania w ogóle nie używałam i nie zamierzam.

generalnie chyba im mniej chemi i zapachu, tym lepiej dla maluszka.

w ogóle na kilku ubrankach Zu powyłaziły żółte plamy. Pakowałam do worków próżniowych na pewno czyściutkie i wyprasowane i nie wiem dlaczego akurat na niektórych te plamy są. nie mam pojęcia jak się ich pozbyć, bo proszek, zapieranie nie pomaga. wybielaczami itp. nie chciałabym ich potraktować.

no a teraz na 2 czy 3 bluzeczkach aktualnie noszonych (bo wyżej mam na myśli małe ubranka nieużywane) mamy plamy po tranie. da się tego jakoś skutecznie pozbyć?

http://sukcespisanyszminka.com

Zapraszam
maggie123 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-09, 15:05   #219
cayenneOna
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Lewek Pokaż wiadomość
O daj mi Boże oglądanie olimpiady czemu w moim domu to ja chcę koniecznie oglądać a nikt inny? Wczoraj zrobiłam awanti, żeby mi w końcu telewizor wisiał, specjalnie na olimpiadę

Stary 2014-02-09, 15:18   #220
Trisdom
Zadomowienie

Maggie- :klaski: za 9 miesiac

Dzwonilam do domu i jestem w malym szoku, bo mnie mama zaczela pytac, kiedy planuje drugie.... nawet nie wiem, jak to komentowac...

Co do meskich imion- u mnie Maksymilian, Leon, Mateusz, Julian
Stary 2014-02-09, 15:23   #221
thidien
Rozeznanie

Cytat:
zrobiła lazanię (dodając połowę jakiegoś tłuszczu, poszła do sklepu prosić o resztki albo przecenione, ale jej nie dali, to wysępiła jakiś ohydny tłuszcz), polała lazanię sosem, który zbierała do słoiczka z kilku poprzednich obiadów typu spaghetti, opatuliła formę folią aluminiową i... wstawiła do zmywarki, przykryła naczyniami, a potem podała tą lazanię po 1,5 godziny gościom męża, który wybłagał, by się zgodziła, aby przyszli na mecz :P
II kreski 1.12.2015
thidien jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2014-02-09, 15:25   #222
Ela87
Zakorzenienie

Cytat:
Ja po szkole rodzenia już. Dzisiaj kąpaliśmy maluchy, każdy miał wanienkę z nalaną wodą taka jaka ma być, jak przewijamy dzieci do kąpieli to smarujmy je kremami i wszystkim, zakrapialiśmy oczka- uwielbiam naszą szkołę rodzenia Z tego co nas uczyli, to jak pisałam nasz szpital nie kąpie dzieci i jest tu promowane kąpanie po ok tygodniu żeby jak najbardziej dzieciątko zostawiło na sobie tę otoczkę lipidową. Jako tez rodzimy o tej porze roku zalecają kąpać dziecko nawet tylko dwa razy w tygodniu, nic mu się nie stanie. lejemy wodę temp jak ciała, w otoczeniu ma być ok 24C. Najpierw go rozbieramy i scieramy ewentulną kupcię. Lejemy początkowo tylko 10cm wody że nawet jeśli położymy sobie dzieciątko to kikuta nie dostanie woda. Nauczyliśmy się je trzymać w tej wodzie gdzie i jak ręce ułożyć i jak je przerzucić na brzuszek żeby dupcię umyć. Potem malucha obmywamy. Woda ewentualnie z dodatkiem nawilżaczy bo u nas jest tendencja żeby potem dziecka niczym już nie smarować, tylko jego dupkę. No i jak wyciągniemy (cała kąpiel to chyba trwa z półtorej minuty ) szybko w ręczniczek z kapturkiem (pierzemy je też co drugą trzecią kąpiel, tak jak dla nas) i szybko zakładamy pieluszkę żeby nie zrobiło kupy na przewijak. Bawimy się z nim, nigdy nei wycieramy tylko bawiąc się i dociskając jakby z tej wody osuszamy. Potem jeśli zajdzie potrzeba dsól fizjologiczna do oczu- zawsze przecieramy gazikiem od zewenątrz do wewnątrz oczka!Każde oczko osobnym gazikiem. Czeszemy maluszka i ubieramy. Do wanienki żadnych gąbkowych materacyków bo są siedliskiem bakterii. Najlepiej tetra rzucona na ewentualny plastikowy leżaczek albo po prostu na dno.

Z takich uwag ogólnych to żebyśmy mogły błagać o zzo to musi być przynajmniej 4-5cm rozwarcia i to lekarz na dyżurze zawsze podejmuje decyzję ws podania po naszej prośbie.
Z innych rzeczy na zmasakrowane krocze pomaga Altacet w żelu, można stosować go bezpośrednio na ranę.
Lubię Twój szpital i Twoją szkołę rodzenia

Cytat:
Wczoraj skończyłam pakowanie torby, a raczej 3 jedna z najpotrzebniejszymi rzeczami po porodzie, druga podręczna malutka z rzeczami na porodówkę (tj woda, ręcznik mały, pomadka, chusteczki, klapki, potem dopakuje jeszcze aparat, coś do zjedzenia dla męża) no i 3 torba z resztą podkładów, koszul, zapasem picia, resztą pieluch dla dziecka itd.
W domu zostanie czwarta torba z rzeczami na wyjście dla małego i dla mnie Ciężki ten ekwipunek do porodu i po

Ale dziś leniwa niedziela, muszę małża wyciągnąć na długi spacer
Dużo ich masz. Ja się zmieściłam w jednej Tzn pieluchy tylko osobno wezmę w reklamtasi jakiejś, a tak to lajtowo.

Cytat:
Cayenne glowa do góry, nawet nie wiesz jak Ci zazdroszcze ze juz jutro bedziesz miała przy sobie swojego synka. Ja tez bym chciała juz miec to za soba.
U mnie dzis 32 tydzień wiec jestem juz w 8 miesiacu wg USG z pierwszego trymestru. Wg USG z 29 tygodnia ciazy jestm juz w 34 tygodniu. Koncówka jest chyba najtrudniejsza, wystarczy ze przez 2-3 godziny nie czuje ruchów małego a odchodze od zmysłów, Boje sie o niego każdego dnia o kazdej godzinie. Tłumacze sobie jego słabsze odczuwalne ruchy tym ze jest juz duzym chlopcem i ma juz mało miejsca w "hotelu" ale wiecie same jak jest. Umysl swoje a Ja swoje. Tym bardziej ze mam bujna wyoraźnię. Najgorsze to jest to ze mąz wciaz w delegacji siedzi, z tesciowa nie mam najlepszych relacji wiec nie mam z kim pogadać, bo mame nie chce denerwować. Siedze sama i tylko do Was moge napisać.
Oj też ta końcówka wydaje mi się bardziej stresująca. A myślałam, że pierwsze miesiące są gorsze

Cytat:
O daj mi Boże oglądanie olimpiady czemu w moim domu to ja chcę koniecznie oglądać a nikt inny? Wczoraj zrobiłam awanti, żeby mi w końcu telewizor wisiał, specjalnie na olimpiadę

My od rana do wieczora mamy włączone TV na olimpiadę

Cytat:
Maggie- :klaski: za 9 miesiac

Dzwonilam do domu i jestem w malym szoku, bo mnie mama zaczela pytac, kiedy planuje drugie.... nawet nie wiem, jak to komentowac...

Co do meskich imion- u mnie Maksymilian, Leon, Mateusz, Julian
Już najwyższy czas planować drugie

---------- Dopisano o 16:25 ---------- Poprzedni post napisano o 16:25 ----------

Cytat:

Obejrzałam kiedyś jeden odcinek. Dla mnie to zbyt obrzydliwe

Ela87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-09, 15:48   #223
agunia4ever
Zadomowienie

Cytat:
Mi powiedzieli, że mam się zgłosić o 7 i przed 8 będą mnie ciąć...

Kurna, nawet imienia nie mam..
DZIEWCZYNY, DAWAC MI TU WASZE NAJPIEKNIEJSZE IMIONA MESKIE, PLIIIZ, może coś wybiorę...

Ale Ci zazdroszczę. Już jutro będziesz miała synka obok siebie Będę mocno kciuki za Was jutro 3mała. Moje ulubione imiona to Jakub, Oliwier, Gabriel, Kacper no i oczywiście mój Slawcio

Impossible is nothing

I ślubuję Ci... Szczęśliwa żona od 9.11.2013r.

I kocham Cię ponad wszystko... Szczęśliwa mama od 06.04.2014r.

Sławcio
agunia4ever jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-09, 16:01   #224
mara86
Raczkowanie

cayenneOna Oskar, Tymek (Tymon), Alek, Borys
Stary 2014-02-09, 16:04   #225
cayenneOna
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Ela87 Pokaż wiadomość
Lubię Twój szpital i Twoją szkołę rodzenia

Dużo ich masz. Ja się zmieściłam w jednej Tzn pieluchy tylko osobno wezmę w reklamtasi jakiejś, a tak to lajtowo.

Oj też ta końcówka wydaje mi się bardziej stresująca. A myślałam, że pierwsze miesiące są gorsze

My od rana do wieczora mamy włączone TV na olimpiadę
C U D O W N I E by było, ale ja znowu walczę, żeby włączyć, ghrrr
Może przynajmniej w szpitalu spokojnie poogladam. Jestem fanem wszelkich tzw widowisk sportowych, chciałam na ten temat pracę magisterską pisać ostatecznie skupilam się na psychologii

Próbuje się zająć wszystkim, zeby nie myśleć za dużo i się nie stresować. Chyba zaraz zagipsuje dziury, które mój mąż uczynil, zwl, ze on robi obiad specjalnie dla mnie, zapiekankę J. Oliviera, pyyycha!

Dziewczyny, bardzo wielka mam nadzieje, że jak zobaczę jutro wikinga, to jedno z imion będzie oczywiste....

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2014-02-09, 16:08   #226
monkaa321
Zakorzenienie

Cytat:

Cytat:
zrobiła lazanię (dodając połowę jakiegoś tłuszczu, poszła do sklepu prosić o resztki albo przecenione, ale jej nie dali, to wysępiła jakiś ohydny tłuszcz), polała lazanię sosem, który zbierała do słoiczka z kilku poprzednich obiadów typu spaghetti, opatuliła formę folią aluminiową i... wstawiła do zmywarki, przykryła naczyniami, a potem podała tą lazanię po 1,5 godziny gościom męża, który wybłagał, by się zgodziła, aby przyszli na mecz :P

chyba nie mogłabym tego oglądać...

side ciekawe info, nam położna nie powiedziała, że po kąpieli małe może się szybko załatwić tylko mówiła żeby potrzymać kilka min w ręczniku żeby woda wchłonęła. To wychodzi na to że byśmy co mycie ręcznik prać musieli

---------- Dopisano o 17:08 ---------- Poprzedni post napisano o 17:06 ----------

cayenne na spacerku usłyszałam jeszcze imie Patryk
tylko nie wiem jak je zdrabniać, Patryczku.. Patyczku.. Papryczku
Pod moim sercem,inne bije serce... Nieznane, a jakże bliskie i jakże kochane. Pod moim sercem małe rączki dziecka, cichutko pukają do mojego serca. Myślę, sobie wtedy: może być wspanialej? Noszę w sobie życie, które Bóg mi daje!

monkaa321 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-09, 16:09   #227
Trisdom
Zadomowienie

Wlasnie moj TZ dodal do ciasta na nalesniki cukru wanilinowego. Byloby ok- ale farsz to kapusta z grzybami i cebulka...
Tylko mi to nie pasuje, czy się czepiam??
Stary 2014-02-09, 16:13   #228
asienka213
Wtajemniczenie

maggie

To chyba jako jedna z nielicznych przeczytalam dobrze posta Trisdom mimo braku spacji

Cytat:
Ja sie po prostu na maksa boję. Nigdy nie miałam żadnej operacji, żadnego znieczulania (oprócz zastrzyku u dentysty), żadnego nawet złamania. Nigdy nie byłam w szpitalu oprócz jedynego razu z Kajetanem i jako wsparcie dla taty. Boję się cholernie, że coś pójdzie nie tak, ze to cholerne znieczulenie słabo zadziała, że będę czuła co mi robia... ((
rozumiem, ze sie boisz ale nie schizuj, nie jestes pierwsza, ktorej robia cc Bedzie dobrze
imiona - Bartus, Dawid, Patryk, Lukasz, Kacper, Mikolaj

Cytat:
Hm... może bym sie przeszła do H&M dzisiaj. Mam mega potrzebę kupić coś tylko i wyłącznie SOBIE!
to idz i sie 2 razy nie zastanawiaj

Cytat:
strach sie bac to ja mialam chyba luksus, powiedzialam juz i dostalam

Cytat:
wow, duzo tych toreb

Cytat:
spiszy jej sie zostac drugi raz babcia, a wnuczka jeszcze w brzuchu siedzi

U nas sie dzis zaczal karnawal i wlasnie wrocilismy z pochodu Nati zebrala mnostwo slodyczy, zmarzlismy strasznie, za to jestesmy dotlenieni

asienka213 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-09, 16:14   #229
cayenneOna
Zadomowienie

Cytat:
Wlasnie moj TZ dodal do ciasta na nalesniki cukru wanilinowego. Byloby ok- ale farsz to kapusta z grzybami i cebulka...
Czepiasz się i w ogóle nie jesteś otwarta na nowe smaki

---------- Dopisano o 17:14 ---------- Poprzedni post napisano o 17:14 ----------

Cytat:
Napisane przez monkaa321 Pokaż wiadomość

chyba nie mogłabym tego oglądać...

side ciekawe info, nam położna nie powiedziała, że po kąpieli małe może się szybko załatwić tylko mówiła żeby potrzymać kilka min w ręczniku żeby woda wchłonęła. To wychodzi na to że byśmy co mycie ręcznik prać musieli

---------- Dopisano o 17:08 ---------- Poprzedni post napisano o 17:06 ----------

cayenne na spacerku usłyszałam jeszcze imie Patryk
tylko nie wiem jak je zdrabniać, Patryczku.. Patyczku.. Papryczku
Może Patyczaku? trochę to jednak do Wikinga słabo pasuje

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2014-02-09, 16:25   #230
virginia
Zakorzenienie

Witajcie
Zanim Was nadrobię mam pytania:
- kąpiecie się w wannie w ciąży? W jak ciepłej wodzie? Czy teraz na końcówce to nam nie zaszkodzi?
- w co dokładnie ubieracie maluszka na wyjście do szpitala?

Idę Was nadrabiać
I'll be dreaming my dreams with you..
virginia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-09, 16:25   #231
agunia4ever
Zadomowienie

Cytat:
n

byłam wczoraj na konsultacj do zzo, jestem zdrowa jak ryba, w życiu nei miałam nawet żadnego zabiegu więc poszło jak błyskawica a pani doktor powiedziała mężowi że ma świetny egzemplarz
Wózek stoi już w pokoju i bawimy się nim od wczoraj: wkładamy spacerówkę, fotelik, gondolę ....skład amy, kręcimy ...strasznie podoba mi się też fotelik kupiliśmy aton 3 z cybexa, teraz nie żałuję wydanej kasy bo niestety poza walorami bezpieczeństwa kolor pasuje tak idealnie że aż nie mogę się napatrzeć.
No i wrzucam póki co kołyskę którą zrobił tato do kosza mojżesza. Kosz bez budki bo nie przypięłam jej...w sumie nie mam pojęcia po co są tew budki więc nie zamierzam Piotrusia nią zasłaniać. Najbardziej podoba mi się że zrobił ją idealnie na wysokość mojego łóżka żebym mogła małego bujać bez wstawania z łóżka. Oczywiście mąż opatentował już sposób bujania kosza dużym palcem od nogi
http://bibainfo.pl/pub/195/242/129/1...2013.07.14.jpg

---------- Dopisano o 07:37 ---------- Poprzedni post napisano o 07:31 ----------

ah ah i zapomniałam napisać że wczoraj jeździliśmy po mieście z fotelikiem w aucie i robiliśmy "nu nu nu- jaki ty jesteś grzeczny piotrusiu"
Generalnie pasuje idealnie
gratuluje dobrych wiesci po kosultacji

ale Wy to szaleni jestescie
Cytat:
Napisane przez Enia_ Pokaż wiadomość
koszmarna noc
nos w dalszym ciągu zatkany,w gardle cos smyra ja sie zalamie
idę zaraz po herbatę z miodem i cytryna u eliksir z czosnku i mleka bo nie znam innych naturalnych sposobów leczenianajgorszy ten cieknący katar

a parówki próbowałaś? albo z solą albo szałwią? mi bardzo pomogło

Cytat:

Ja wczoraj byłam na imprezie, nawet potańczyłam trochę! Czego nie planowałam, bo myślałam, że już nie dam rady, a jednak! Ale przed wyjściem o mało się nie popłakałam, bo nic nie mogłam wcisnąć na swój tyłek Sama sobie winnam. o nic, ważne że to są zapasy na mleczko dla baby

A'propos przepuszczania w kasie... Wczoraj robiliśmy z TŻ zakupy w Carrefourze i rzuciła mi się w oczy tablica której wcześniej nie widziałam "życzliwość dla kobiet w ciąży" i komentujemy głośno przy pani kasjerce. Na to ona, że to reakcja po incydencie jaki miał niedawno miejsce. A mianowicie, że jakaś ciężarna chciała przejść przez kasę bez zakupów, tak po prostu wyjść tylko, a przy kasie stała baba Z DZIECKIEM i do niej z komentarzem, że czego się pcha, nie trzeba było dawać d.upy na co mąż ciężarnej odgryzł się tym samym, że ona jak widać też dawała. Wyobrażacie sobie? Kobieta kobiecie..
tez bym sobie potanczyla ale moj tz traktuje mnie jak jajko wiec do porodu to moge sobie pomarzyc

co do historii to ja tez mam czasem wrazenie ze patrza na mnie w kolejkach z takim spojrzeniem "jak chciala miec dziecko to jej problem, niech stoi". Mimo, że ja w sumie zawsze stoję i się nie przepycham Bywa to przykre.

Cytat:
Napisane przez uparta8210 Pokaż wiadomość
a ja dzisiaj 31t1d więc zaczęłam 8 miesiąc

cayenneOna kurcze już jutro będziesz przytulać dzidziusia a o której ta cc ??

Lewek no szok po prostu z tą kobietą
8 miesiąca

Impossible is nothing

Sławcio
Stary 2014-02-09, 16:25   #232
baja_86
Zakorzenienie

Maggie przypilnuję cię, abyś spakowała się w tym tyg

Cytat:
No ta torba z resztą podkładów, pampersów to taka jak na zakupy i ją Tż będzie miał w samochodzie, doniesie mi na drugi dzień.
Chciałam spakować wszystko do jednej, ale jest za mała, więc trzeba było porozdzielać cały ekwipunek. Do tego widziałam szafę w szatni na porodówce, no i wiem, że zbyt duża torba się tam nie zmieści. A ta malutka podręczna to właśnie po to by nie szukać w dużej tego co potrzebne mi będzie na porodówce- rada położnej z wycieczki po porodówce.

virginia
ja przygotowałam body z krótkim rękawem, kaftanik, śpiochy, skarpetki-choć nie wiem czy ubiorę, czapkę cieplejszą, kombinezon i koc.

Edytowane przez baja_86
Czas edycji: 2014-02-09 o 16:28
baja_86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-09, 16:30   #233
martyna141
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez maggie123 Pokaż wiadomość
Mi sie podoba:Tymoteusz dawid konstanty

Zuzanka już od jakiegoś czasu przesyria całą noc w łożeczku. Czasami zdarza jej sie jeszcze obudzić ok północy na kaszę ale to już rzadko. Od niedawna między 4
A 6przychodzi do nas. Do tej pory bylo to parę kroków. Bałam sie że może jak wyniesiemy sie do drugiego pokoju bedzie gorzej spać albo jak sie obudzi bedzie płacz. A tu po pierwszej nocy super!
Wysłane z mojego ST26i za pomocą Tapatalk 2
dla Zuzanki, zuch dziewczyna !

Cytat:
Zbieram wszystkie imiona, zapisuje i idę z tym do szpitala jutro

tak już bez cytowania co to za zapiekanka co Twój mąż przyrządza? sama uwielbiam zapiekanki i zbieram przepisy

co do imion - Kacper, Mikołaj, Marcel, Antek, Jan chyba moje naj

Cytat:
no odważne połączenie, nie powiem może on tez jest w ciąży i ma swoje własne zachcianki i łączenie smaków

my też dzisiaj odpoczywamy cały dzień przed tv, zrobiliśmy jedynie obiad teraz Tż wyszedł na chwile a ja zamierzam zrobić sobie wieczór SPA

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2014-02-09, 16:39   #234
kate1623
Zadomowienie

Cytat:
Ja tam w Kasię wierzę, że jeszcze się dziś wepchnie w kolejkę
Cytat:
No już taka podla jestem
Ale może Kate zacznie w nocy i urodzi przed 8 rano, to kolejność zostanie zachowana...
.
Dzięki dziewczyny staramy się z mężem wykurzyć Majkę, ale ona tylko wypina na nas
Jutro mam ostatnią wizytę z ktg zobaczymy co z szyjką

Cytat:

Cytat:
idę na i wszystkim stawiam z racji tego 9 miesiaca
Gratki za 9miesiąc

Cytat:
obrzydliwa baba

Cytat:
Hehe sprawdza Twoje ciążowe smaki

Wróciliśmy z mężem z cmentarza, ze sklepu, zrobiłam obiad i już jest zjedzony można odpoczywać

Cayenne jutro leżąc na ktg będę trzymała kciuki za Was

Maja

Czytam
kate1623 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-09, 16:40   #235
side85
Zakorzenienie

Wyślij wiadomość przez MSN do side85

Ela87 to pewnie ucieszy cię informacja z naszej szkoły rodzenia, że nasza położna podśmiewuje się z proszków dla dzieci i w sumie jak powiedziała dlaczego to samej mi się z siebie śmiać chce że je kupiłam Generalnie powiedziała tak, że używanie ich ma sens jak wypierzemy w nich wszystko w tym nasze ubrania i pościel, bo przecież dziecko ciągle przytulasz do siebie i ociera się o twoje ubrania i skoro to mu nie podrażnia skóry to tak samo mu nie podrażni jego ubranko. Powiedziała więc że pewnie można sobie kupić jeden prosze i się cieszyć z tego że się wyprało dziecku w nim rzeczy ale to kolejny bajer i właściwie powinno sie to robić dopiero jak sie okaże że mały ma problemy. Tak na prawdę ubranka w szpitalu są prane w najgorszej chemii żeby zdezynfekować wszystkie zarazki szpitalne, więc skoro nasze dzieci reagują normalnie na ubranka szpitalne to śmieszne jest że potem dajemy mu najdelikatniejsze proszki Czyż to nie ma sensu ?
Stary 2014-02-09, 16:46   #236
magduś2
Wtajemniczenie

GG do magduś2

Cayenne jestem z Tobą myślami i zaciśniętymi kciukami- będę jutro tutaj z dziewczynami oczekiwać na dobre wieści powodzenia!

21.04.2012

18.03.2014 Agatka
magduś2 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-09, 16:48   #237
agunia4ever
Zadomowienie

Cytat:
Też mam taki plan
A dzisiaj mi się śniło, że urodziłam i nie zmieniłam pieluszki dość długo i miałam obsrane wszystkie kocyki
urocze sny z maluszkiem

Cytat:
Dziś początek 9miesiąca!!
to już poważnie brzmi

Impossible is nothing

Sławcio
Stary 2014-02-09, 16:53   #238
wewillrockyou
Rozeznanie

Cytat:

ja mam ten plan na najbliższy tydzień - PILNUJCIE MNIE
w czwartek 13 się pakujemy przecie

---------- Dopisano o 17:52 ---------- Poprzedni post napisano o 17:52 ----------

Cytat:
serio...?

---------- Dopisano o 17:52 ---------- Poprzedni post napisano o 17:52 ----------

Cytat:
Cayenne glowa do góry, nawet nie wiesz jak Ci zazdroszcze ze juz jutro bedziesz miała przy sobie swojego synka. Ja tez bym chciała juz miec to za soba.
dokładnie.. ja starałam się mniej więcej zapamiętywać godziny jego ruchów, żeby nie oci*ieć, ale od dziś postanowiłam zapisywać, bo to za duży stres

---------- Dopisano o 17:53 ---------- Poprzedni post napisano o 17:52 ----------

Cytat:
Napisane przez virginia Pokaż wiadomość
ja zakładam: body z krótkim rękawem, śpiochy, kombinezon, czapeje i przykryje nosidełko kocykiem

Ela87 też mi się wydawało, ze początki ciąży są najgorsze. Przynajmniej u mnie, upał, rzyganko, ciągłe złe samopoczucie i te sprawy, ale teraz jak sobie o tym pomyślę, to wolałabym przeżyć to jeszcze raz chyba w zamian za nerwy, bo się chwilę nie rusza, a ja nie pamiętam ostatniego ruchu zwłaszcza w obliczu tych tragedii, które ostatnio nas otaczają..

side85 bardzo przydatne info

---------- Dopisano o 17:53 ---------- Poprzedni post napisano o 17:53 ----------

no i dla Cayenne i dla Kate

Bąbelek
wewillrockyou jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-09, 16:57   #239
Trisdom
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez martyna141 Pokaż wiadomość
dla Zuzanki, zuch dziewczyna !

tak już bez cytowania co to za zapiekanka co Twój mąż przyrządza? sama uwielbiam zapiekanki i zbieram przepisy

co do imion - Kacper, Mikołaj, Marcel, Antek, Jan chyba moje naj

no odważne połączenie, nie powiem może on tez jest w ciąży i ma swoje własne zachcianki i łączenie smaków

my też dzisiaj odpoczywamy cały dzień przed tv, zrobiliśmy jedynie obiad teraz Tż wyszedł na chwile a ja zamierzam zrobić sobie wieczór SPA
Moj TZ to co chwile ma na cos smaki- najczesciej wlasnie nalesniki. Ale innych dziwnych polaczen nie zanotowalam.

Cytat:
Ela87 to pewnie ucieszy cię informacja z naszej szkoły rodzenia, że nasza położna podśmiewuje się z proszków dla dzieci i w sumie jak powiedziała dlaczego to samej mi się z siebie śmiać chce że je kupiłam Generalnie powiedziała tak, że używanie ich ma sens jak wypierzemy w nich wszystko w tym nasze ubrania i pościel, bo przecież dziecko ciągle przytulasz do siebie i ociera się o twoje ubrania i skoro to mu nie podrażnia skóry to tak samo mu nie podrażni jego ubranko. Powiedziała więc że pewnie można sobie kupić jeden prosze i się cieszyć z tego że się wyprało dziecku w nim rzeczy ale to kolejny bajer i właściwie powinno sie to robić dopiero jak sie okaże że mały ma problemy. Tak na prawdę ubranka w szpitalu są prane w najgorszej chemii żeby zdezynfekować wszystkie zarazki szpitalne, więc skoro nasze dzieci reagują normalnie na ubranka szpitalne to śmieszne jest że potem dajemy mu najdelikatniejsze proszki Czyż to nie ma sensu ?
Ja wypralam wszystko w normalnym proszku, a raczej plynie do prania, bez plynu do plukania (tam wg mnie jest ta niepotrzebna chemia) i wyprasowalsm z praa wodna.
Jak bedzie problem, to kupie inny- delikatniejszy- ale dopiero wtedy.
Stary 2014-02-09, 16:58   #240
agunia4ever
Zadomowienie

Cytat:
Mój też od kilku dni mniej się rusza, ale rusza więc głowa do góry. Jak się długo nie rusza i zaczynam się martwić to z TŻ budzimy go wtedy zasadza pare kopów i jestem znow spokojna na jakis czas Ja to już myślę żeby kupić jakiś używany detektor tętna płodu i przy najmniej do konca ciązy trochę więcej spokoju sobie zafundowac. Tylko trochę drogie to jest

Impossible is nothing

Sławcio
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Narzędzia

Zasady wysyłania wiadomości