|
|
#151 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie Marzec/Kwiecień 2014 cz. 6
Cytat:
A dzisiaj mi się śniło, że urodziłam i nie zmieniłam pieluszki dość długo i miałam obsrane wszystkie kocyki Cytat:
![]() Cytat:
no, ale czytam dalej, że nic o dziecku nie piszesz, ani nic ![]() Cytat:
![]() No i rozwaliłaś mnie jazdą z fotelikiem ![]() Cytat:
A pieluchy tak trudno rozróżnić tył od przodu? bo ja jeszcze nie kupiłam i z moim zapałem, to tż kupi dopiero jak będę na porodówce, to może się zmobilizuje wcześniej, bo siara będzie ![]() Cytat:
A o której się wstawiasz w szpitalu? Cytat:
ale potańczyłaś, to relaks był Co do sytuacji w sklepie bez komentarza---------- Dopisano o 10:15 ---------- Poprzedni post napisano o 10:14 ---------- uparta za skończony i rozpoczęty tydzień
|
|
#152 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Zastanawiam się, czy robić ta nieszczęsna lewatyww, która mi mój lekarz polecił. Nigdy nie robiłam ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#153 | |||||||
|
Raczkowanie
|
Dzień dobry
Wiem, że może to żałosne ale nauczyłam się Was cytować yeeeeeh Na moje usprawiedliwienie, to jest pierwsze forum w którym się udzielam Gratuluję donoszonej ciąży ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Idealnie pasuje!!! Cytat:
|
|||||||
|
|
|
#154 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja lewatywy też nie miałam nigdy, także nie wiem. Cytat:
Człowiek uczy się całe życie
|
|
#155 | ||
|
Zadomowienie
|
Witam się z łóżka
![]() Side jak zwykle pięknie to u Ciebie wszystko wygląda Majka też ma zakaz srania w łóżeczko ![]() Cytat:
Cytat:
No to gratulacje Ela87 tez tak samo przeczytałam post Trisdom i myślę cholera a czemu nic o Emilce nie pisze ![]() Wysłane z mojego GT-I8190 |
||
|
|
|
#156 | ||||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Muszę się wybrać Zazdroszczę tego kocyka. Szkoda, że mam ta daleko do ikei ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
za patent męża Ten kosz jest przeuroczy ![]() Cytat:
![]() Cytat:
|
||||||||
|
|
|
#157 |
|
Zadomowienie
|
Cayenne jednym słowem życie wywróci się do góry nogami
wszystko będzie dobrze ![]() Uparta ![]() Mara nie ma źle póki co się zawiesiłam i nie chce mi się nic robić![]() Mam pytanie do dziewczyn z nieszczęsnym pessarem... Czy też macie upławy ale koloru bardziej białego niż żółtego? Bo albo popadam w paranoję że to albo czop albo wody albo po prostu upławy... Wysłane z telefonu... |
|
|
|
#158 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Co do choroby to chyba jakaś epidemia kurcze, bo co chwilę to któraś chora. Ja właśnie dostałam ochrzan od TZ bo nadal mnie czasem złapie kaszel, a ten mi wypomina że syropu już nie piję i że jak chcę wcześniej urodzić to on mi pomoże inaczej a nie muszę sobie pomagać kasłaniem Cytat:
). Już niedługo ci zostało, to do rana chyba wytrzymasz...
|
|
#159 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Lekarz mówił, że upławy mogą być większe przez ten krążek także spokojnie
Edytowane przez mara86 Czas edycji: 2014-02-09 o 11:09 |
|
|
|
|
#160 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Aha, u nas też łóżeczko wyposażone już, nawet pościel założona, przewijak, karuzelka - ale wszystko przykryłam dużym prześcieradłem żeby się nie kurzyło. Ubranka poprane i poukładane w komodzie. Fotelik zmontowany, bujaczek tiny love zmontowany. Chyba czas najwyższy chyba spakować torbę i dokupić ostatnie gadżety...
|
|
#161 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
rób fotki i pokazuj te śliczności
|
|
|
#162 | |||||||
|
Wtajemniczenie
|
witam niedzielnie
Cytat:
widocznie ja nie mam poczucia humoru, bo nie widze w tym nic zabawnego, raczej nasowa mi sie wniosek, ze rodzice jacys nienormalni Cytat:
dla taty Cytat:
![]() Cytat:
![]() uzywaj jeszcze tego ostatniego dnia ciazy ![]() Cytat:
---------- Dopisano o 11:39 ---------- Poprzedni post napisano o 11:31 ---------- enia zdrowka uparta ![]() cayenne z lewatywa to ja nie pomoge, nie lubie podejmowac takich decyzji, wiec w 1 ciazy zdalam sie na los i w koncu nie zrobiliCytat:
Cytat:
|
|
|
#163 |
|
Zadomowienie
|
Siedzę i rycze. Ze strachu. Zadzwonilam właśnie do szpitala, będą mnie kroić jako pierwsza. Mam się zgłosić o 7, przed 8 się zacznie... Nie mogę się uspokoić...
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#164 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Wszystkie tu kciuki trzymać będziemy i zazdrościć malucha. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
|
#165 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
no cos Ty, ja bym sie tam cieszyla Po pierwsze szybciej bedziesz miala to za soba a po drugie szybciej zobaczysz malego, same plusy ![]() Ja ogolnie nie lubie miec jakis stresujacych terminow po poludniu albo wieczorem, bo caly dzien sie potem denerwuje
|
|
|
#166 | |
|
Moderator
|
Cytat:
![]() ![]()
|
|
|
|
|
#167 | ||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 12:07 ---------- Poprzedni post napisano o 12:07 ---------- ![]() ---------- Dopisano o 12:07 ---------- Poprzedni post napisano o 12:07 ---------- Cytat:
a teraz.. strasznie wielkie jest i na dodatek takie wysokie nasz pokój nie jest jakiś mały, ale to łóżko tyle miejsca zajmuje jeszcze dodatkowo kołyska stoi i taka graciarnia się trochę zrobiła ![]() iiiiii przeczytałam tak samo ![]() ---------- Dopisano o 12:07 ---------- Poprzedni post napisano o 12:07 ---------- Cytat:
nocka pewnie z głowy ---------- Dopisano o 12:08 ---------- Poprzedni post napisano o 12:07 ---------- Cytat:
też się nie mogę doczekać jutra pod względem tych ubranek
|
||||
|
|
|
#168 | ||
|
Moderator
|
Cytat:
![]() Fotki! Fotki! ![]() Cytat:
Czemu placzesz? Przeciez zaraz dzidzius bedzie na swiecie - cieszyc sie trzeba ![]() Te ciazowe hormony
|
||
|
|
|
#169 |
|
Rozeznanie
|
side85 piękna kołyska
nie to co w mojej graciarni ![]() nam zostało 5 tygodni jeejku, chcę już!
|
|
|
|
#170 |
|
Zadomowienie
|
Mara no ja lucke biorę pod język dlatego pytam.
Ag gin wie bo jak mnie bada to potop jest na samolocie hehe Side ślicznie ten kosz Mojżesza wygląda ![]() Cayenne spokojnie :-* Wysłane z telefonu... |
|
|
|
#171 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
U mnie też graciarnia, no ale co zrobić ![]() Cytat:
![]() Nie wiem, ale ja Ci zazdroszczę, że to już i że wiesz kiedy co i jak Pewnie jakiś niepokój bym czuła, lekki stres, ale nie mogłabym się doczekać już
|
|
#172 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
pierwsza dziecię tego dnia będziesz mieć przy sobie i wszystkie po Tobie będą ci zazdrościć, że masz to już za sobą i dzieciątko "po drugiej stronie brzuszka", a one będą nadal czekać... ![]() niech moc
|
|
|
#173 |
|
Zadomowienie
|
Ja sie po prostu na maksa boję. Nigdy nie miałam żadnej operacji, żadnego znieczulania (oprócz zastrzyku u dentysty), żadnego nawet złamania. Nigdy nie byłam w szpitalu oprócz jedynego razu z Kajetanem i jako wsparcie dla taty. Boję się cholernie, że coś pójdzie nie tak, ze to cholerne znieczulenie słabo zadziała, że będę czuła co mi robia...
((Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#174 | |||
|
Zakorzenienie
|
trisdom ale mi stracha narobiłaś
aż mi sie gorąco na początku zrobiło ale nic o Emilce nie piszesz to się w końcu kapnełam Cytat:
sytuacja śmieszna, zależy jak kto do niej podchodzi ![]() (t)asia na blogu sroki najbardziej polecane są Dzidziuś jelp i lovela. Ja mam dzidziusia płyn do prania. Nie kupuje płynu do płukania bo za duże koszty a pranie i tak często się będzie robić side85 ślicznie. Masz zdolnego tatę ![]() cayenneOna wypłacz się a później przejdź na pozytywne strony pojawienia się maleństwa już jutro trzymaj się ich i idź jutro z uśmiechem na twarzy. My będziemy trzymać kciuki żeby wszystko było jak najlepiej ![]() lewatywa nic strasznego, a myślę że jest dobrym rozwiązaniem bo jak się wypróżnisz przed porodem to nie będziesz później musiała się męczyć z wizytą w toalecie na następny dzień (ja chyba nawet dwa dni nie byłam w wc po lewatywie) Cytat:
![]() Cytat:
|
|||
|
|
|
#175 |
|
Rozeznanie
|
co do prania - ja zakupiłam małego jelpa (1,6) na jakiejś promocji i póki co wyprałam w nim kocyki i pościel, przepiorę pierwszy rzut ubranek; jak mi coś zostanie to zrobię w następnej turze eksperyment ze zmieszaniem pół na pół tej resztki jelpa z jakimś normalnym typu sensitive (jak dzieć będzie "bezalergiowy" to mam nadzieję będziemy prać w zwykłym - tego jelpa to tak profilaktycznie kupiliśmy, zobaczymy jak będzie)
dziewczynki, znowu offtopowo :P mam w pokoju Młodego okno na wąskiej ścianie i do tej pory karnisz był na całej długości tuż pod sufitem, ale wypatrzyłam leciutki karnisz, krótszy i byśmy zamontowali niżej... tylko czy nie będzie to głupio wyglądać, jak będzie kawałek "łysej" ściany?
|
|
#176 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
będzie dobrze na pewno porządnie cię znieczula, czytałam dużo opisów cesarek na wizażu i chyba raz dziewczynie nie zalapalo całkiem to poprawili jeszcze przed pokrojeniem. Ciesz się tym dniem poprzytulaj brzucha idz wepchnij sie gdzieś w kolejkę najedz się fast foodów lub słodyczy bo od jutra synus Ci na to nie pozwoli a sama mówisz że to Twoja ostatnia ciąża wiec wykorzystaj to na maksa! ![]() Wysłane z mojego GT-I8190 |
|
|
|
|
#177 |
|
Zakorzenienie
|
cayenneOna nie bój się, przecież oni to robią bardzo często. Anestezjolog wie co robi i na żywca Cię nie pokroją
co może pójść nie tak skoro już tyle kobiet miało ccNie patrz w lampę, myśl tylko o tym że zaraz usłyszysz płacz swojego dziecka |
|
|
|
#178 |
|
Zadomowienie
|
Enia_ zdrówka dla Was!!
teQiba za komodę i cierpliwość ja meble zamawiałam w czwartek- czas oczekiwania 2-3 tyg więc w miarę normalnie, ale pamiętam że na nasz wymarzony narożnik musielibyśmy czekać ponad 2 mce i w efekcie kupiliśmy inny.wewillrockyou za łóżeczkoside zazdroszczę wózka. Ja mam wrażenie że nigdy żadnego nie wybiorę... A kołyska świetna! cayenne Nie pisałam Ci, ale dołączyłam trochę później i ty ciągle pisałaś o synku Wiking i ja serio myślałam, że tak będzie miał na imię Później zaczęłaś się zastanawiać nad Henrykiem i wtedy dopiero zrozumiałam że Wiking nie będzie Wikingiem ![]() Lewek dlaczego historia przy kasie mnie nie dziwi... Mam alergię na takie egzemplarze. Ja wczoraj stałam w kolejce w makro i akurat otworzyła się obok nowa kasą i ta pani mnie do siebie woła, więc idę w jej kierunku, ale baba za mną chciała być szybsza i mi się wepchnęła. kasjerka do niej- ta pani (wskazując na mnie) będzie pierwsza. Myślałam, że ta baba zje mnie wzrokiem ![]() kate, ela ja też pominęłam słowo "nie" najpierw pomyślałam, że Trisdom pisze o poprzedniej ciąży, ale sprawdziłam że Emilka pierworodna będzie. Zaraz mi się przypomniało, że przecież niedawno pisała o tym jedzonku. I dopiero drugi raz przeczytałam posta uważniej i znalazłam "nie" =) Chyba za późno wstaje bo mój mózg słabo się rozkręca.Cayenne kochana, pomyśl że jutro z samego rana będziesz miała synka przy sobie! Wolałabyś czekać w kolejce? To chyba jeszcze bardziej stresujące. Trzymam za ciebie mocno kciuki! I pewnie z wrażenia jutro od 8 nie będę spała! Kurcze podobała mi się piosenka którą wykorzystali we wiosennej ramówce tvn i podejrzewam że teraz mi zbrzydnie. Jak oni mogli...
|
#179 |
|
Zadomowienie
|
Dobra dziewczyn, macie racje, dziękuję!
i rano lepiej (też wolę niż czekać pół dnia i się skręcać z nerwow), i trzeba głowę podnieść wysoko i się uśmiechnąć. Jak w piątek byłam w szpitalu mając skurcze, a one się nasilaly, to dziekowalam Bogu, że mam możliwość wyboru i nie muszę rodzić naturalnie. Szybko się coś takiego zapomina. A poza tym całkiem niedawno, kiedy mój tata walczył o zycie, lezal w szpitalu w DE nie mówiąc po niemiecku i dogadywal się ze wszystkimi, podrywal pielęgniarki a na naprawdę niektóre niebezpieczne operacje szedł ciesząc się, ze w ogóle ma ta możliwość. Muszę wziąć z niego przykład. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 12:38 ---------- Poprzedni post napisano o 12:36 ---------- A do tego wszystkiego jestem przejeta, że już jutro małego zobacze... Ciekawa jak wygląda... A przede wszystkim pełna nadziei, że zdrowy... Chyba mi się emocje ulewaja.. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#180 |
|
Zakorzenienie
|
Tristom przeczytałam że urodziłaś i aż sie zdziwiam że nic o małej nie piszesz..; )
Side!-pięknie jak zawsze. Dziś początek 9miesiąca!! A w domu mam wrażenie od nic nie gotowe. Ubranka poprane. Ułożone w szafce. Torbą niespakowana. Wczoraj trochę przedstawiliśmy w domu. Nie mam gdzie wstawić drugiego łóżeczka:/ jakoś nigdzie mi nie pasuje. Na razie jeszcze w piwnicy. I pierwsza noc,gdy Zuzanka spala sama w pokoju. Ok 6rano przyszła do nas. Bardziej to ja przeżywałam ta noc,gdy nie ma jej tuż obok. A skoro dziewczynki mają swój pokój to my już nie mamy sypialni i śpimy w 'salonie'.. Trzeba szybko myśleć o dodatkowym źródle dochodu żeby kupić większe mieszkanie albo wybudować dom.. Cayenneona,pomysł że tuż jutro będziesz miała synka po drugiej stronie. I lepiej że rano. Przynajmniej cały dzień nie będziesz musiała głódować.. Wysłane z mojego ST26i za pomocą Tapatalk 2
Edytowane przez maggie123 Czas edycji: 2014-02-09 o 12:56 |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:42.

i zajmuje 1/3 pokoju 
a mily wieczor spowodowal troche spokoju ze skurczami.
no, ale czytam dalej, że nic o dziecku nie piszesz, ani nic 

Sama sobie winnam. o nic, ważne że to są zapasy na mleczko dla baby
na co mąż ciężarnej odgryzł się tym samym, że ona jak widać też dawała. Wyobrażacie sobie? Kobieta kobiecie..
ale potańczyłaś, to relaks był 

Muszę się wybrać
Ale po co ja to Wam piszę przecież to wątek brokułowych mamuś 

). Już niedługo ci zostało, to do rana chyba wytrzymasz...

Pewnie jakiś niepokój bym czuła, lekki stres, ale nie mogłabym się doczekać już
żonka 27.07.2013
II kreski 30.07.2013
trzymaj się ich i idź jutro z uśmiechem na twarzy. My będziemy trzymać kciuki żeby wszystko było jak najlepiej