|
|||||||
| Notka |
|
| Jeszcze przed ślubem Na tym forum rozmawiamy o tym co powinno zadziać się jeszcze przed ślubem, czyli o wieczorku panieńskim, prezentach. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3661 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Pierwsze śluby już za nami, wszystkie chcemy być żonami! PM2014 cz.24
Iza, śliczne zaproszenia
![]() Widzieliśmy sie wczoraj z tym znajomym tżta, naszym fotografem. No właśnie.... I odmówił nam zdjęć w ogóle w dniu ślubu bo nie może obiecać, że będzie wtedy w Polsce ![]() Za to obiecał nam zaje plener... A wlasciwie nie plener tylko taki reportaż....spędzi wtedy z nami cały dzień fajnie, dobry pomysł, napewno wyjdzie to swietnie i w prezencie ślubnym weźmie za to niewiele. Ale co z tego jak musimy teraz szukać fotografa na przygotowania, ślub i wesele a juz myślałam, ze będziemy mieć to z głowy ![]() Jade do pracy, a tak mi sie nie chce Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#3662 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() U nas na naukach też było kilka par młodziutkich, nie wiem czy rzeczywiście planują ślub czy tylko robili nauki na zapas, ale widząc ich zachowanie to nie wiem czy małżeństwo nie skończy się szybciej niż się zacznie... Nie mówiąc o tym że nawet z buzi wyglądali mega młodo, nie mieli chyba więcej niż 20 lat (nie obrażając nikogo); Bardzo ładne
|
|
#3663 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
tylko zamień "wrzesień" na "września", żeby było poprawnie ![]() pysia1987 my mieliśmy mieć fotografa dalekiego kuzyna i zespół w którym śpiewa i prowadzi wesele jego żona, ale w połowie stycznia okazało się, że wyjadą do Anglii przed naszym ślubem już i musieliśmy na szybko organizować dj i fotografa, a ślub we wrześniu u nas nie będzie dzieci. Nie to, że nie zapraszamy, ale no... nie ma Jest tylko jedna dziewczynka 4 latka, ale jej rodzice już teraz powiedzieli, że nie będą jej brać, więc najmłodszy będzie mój brat, lat 16
|
|
|
|
|
#3664 | |
|
Winter is coming
|
Cytat:
Dzisiaj będzie dzień telefonowania muszę ogarnąć tort, bo mi matka suszy głowę, podzwonić po mieszkaniach i umówić się na oglądanie chociaż kilku no i dokończyć rezerwację podróży poślubnej Na razie mamy 3 dni w schronisku w chochołowskiej zarezerwowane, dzisiaj domawiam 13 noclegów w Zakopcu ![]() Nam zostało jeszcze ostatnie spotkanie na naukach (u mnie w parafii jest ich 9 ) i 3 spotkania w poradni... Mam nadzieję, że do końca lutego się wyrobimy Na naukach mam wrażenie, że jesteśmy jednymi z najstarszych. Ale znam z widzenia kilka osób, które wyglądają na góra 18, a wiem, że mają 25, więc wyglądem się nie sugeruję
|
|
#3665 |
|
Rozeznanie
|
My mamy za sobą pracowity weekend :P
Jeździłam za butami - nie znalazłam. Muszę poszukać w internecie... Wysłaliśmy "nasz projekt" zaproszeń do drukarni... Mają nam teraz przedstawić swój i jak zaakceptujemy idą do druku ![]() Na piosenkę ślubną chcę: Wet wet wet - Love is all around, chyba trochę oklepane. ale od zawsze kocham tę piosenkę ![]() W weekend nauki ![]() Któraś z PM-ek z Warszawy, prosiła abym dała znać jak z poradnią. Więc: W Św. Annie w Wilanowie nie ma miejsc Tzn. są ale dopiero na kwiecień :PDziś będę dzwonić do Kościoła na Gocławiu. Może się uda
|
#3666 |
|
Konto usunięte
|
Cześć!
pomału wracam do żywych, sesja prawie zakończona ![]() Witam wszystkie nowe PMki! Iza ładne zaproszenia Ci wyszły, ale masz tam błąd, na pierwszej stronie zamiast "wrzesień" powinno być "września" ![]() Wczoraj wybieraliśmy zaproszenia- dzisiaj zamawiam tylko czekam aż dostanę odpowiedź czy można zamówić dwa zaproszenia z innym tekstem (dla rodziców). No i w temacie auta ruszyło, na dniach podejmiemy decyzję najwyższa pora brać się za przygotowania bo niewiele ponad 5,5 miesiąca do ślubu zostało ![]() |
|
|
|
#3667 |
|
Zadomowienie
|
Uff, nadrobiłam po weekendzie! Miałam sesje egzaminacyjną, wiec się nawet nie widziałam z komputerem
![]() Say - ja bym nosiła z zaręczynowym, pięknie się uzupełniają Antonina - buty ekstra, zwłaszcza jak są wygodne Iza - super zaproszenia! bardzo mi się podoba kolorystyka Ewaden - jaki pierścień moc, gratuluje. Co do nowości to wczoraj spróbowaliśmy kolejnego wina z naszej kolekcji ślubnej - czerwone , wytrawne i w ogóle nie polecam. Jest strasznie gorzkie i smakuje jak rozrobione z wodą. Musimy szukać dalej.
|
#3668 | ||||||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
księga gości ładna, ale ile kasy! jak dasz radę zrobić sama to bym się nie zastanawiała. My będziemy mieć drzewko. Już mam projekt, tylko muszę go wydrukować na dużym papierze i będzie ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
za namiotCytat:
śliczna jest! fajnie wygląda z tymi ramiączkami Cytat:
Cytat:
Cytat:
b. ładne! wcale nie wyglądają jak diy Ze spraw ślubnych - załatwiłam dekoratorkę do kościoła i mam wybrany bukiet. Na pewno będą tulipany. Taki albo taki I kupiliśmy Tżtowi garnitur - vistulowy w promocji.
|
|
|
#3669 |
|
Zadomowienie
|
nasturcja1308 ten drugi bukiet przepiękny
|
#3670 |
|
Zadomowienie
|
Hej dziewczęta, wracam do żywych!!!
jeszcze tylko jedna praca do napisania mi została i po sesji takiej intensywnej nie miałam od lat już tak mi się nie chce studiować, że to się nie dzieje!!! jeszcze tylko pół roku... w związku ze szkołą, nie miałam czasu na nic, oprócz ślubnych spraw w międzyczasie przyszedł mój długo wyczekiwany grzebyk, jest przepiękny, wielki i ciężki ale uwielbiam go i zrobię wszystko, żeby mieć go we włosach ![]() mamy już wypisane prawie wszystkie zaproszenia, TŻ kazał mi zamówić 20 dodatkowych, bo wiedział, że się pomylę no i przy trzeciem już tego dokonałam, ale na szczęście na wypisanych ok 35 pomyliłam się na dwóch tylko, co było do przewidzenia w związku z tym, że zapro odebraliśmy, zaczęły się rozmowy na temat listy gości, no i TŻ ciągle gada o dwóch kumplach, z którymi mamy słaby kontakt, i jakoś mi sie oni nie widzą, mimo, że bardzo ich lubię... upierałam się, że nie, aż do wczoraj, bo znajomi powiedzieli nam, że są w ciąży i termin mają akurat na nasz ślub trochę ponadrabiam teraz, a fotki zapro wrzucę do klubu, a grzebyk na dole
|
#3671 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Ja zamawiałam stąd welon długi, ale pojedynczy. Cytat:
Mamy zaproszenia i podziękowania dla Rodziców Dzieło PM'13 (kaczuszki) http://tworki-potworki.blogspot.com/...-rodzicow.html |
|||
|
|
|
#3672 |
|
Wtajemniczenie
|
dziewczyny, a bardziej polecacie nauki przedmałżeńskie robione w kilka tygodni, czy weekendowe? Czy po prostu zależy ile czasu mam na to i nic się od siebie nie różnią?
my jeszcze nie wybraliśmy piosenki na pierwszy taniec, ale pewnie będziemy się zastanawiać nad jedną z tych 4: to be loved http://www.youtube.com/watch?v=j_YlLY3SSBs obok nas http://www.youtube.com/watch?v=_0OFAkSWpOs it is you http://www.youtube.com/watch?v=1nIctUQ2hzs everything http://www.youtube.com/watch?v=-1WhcLDEEDQ i musimy się w końcu rozejrzeć za jakimś kursem tańca, bo oboje jesteśmy tragiczni jeśli chodzi o taniec. Chyba, że będziemy się kiwać z boku na bok
|
|
|
|
#3673 |
|
Zadomowienie
|
Ja również witam po weekendzie, dużo się u mnie działo, nie mam nawet jak nadrobić. W pracy straszny ruch, muszę brać znowu wszystko do domu, a w domu remont na maksa się rozkręcił. Jestem ostatnio strasznie nie wyspana, w ogóle nie ogarniam co się dookoła mnie dzieje ostatnio
Poszukiwałam też bielizny ślubnej, oczywiście rozmiarów nie było, ale pani obiecała mi zamówić na piątek
|
|
|
|
#3674 |
|
Zadomowienie
|
Witam się po weekendzie. Nie nadrabiam, przepraszam. Jestem załamana. Wypadło mi oczko z pierścionka. Kiedy, jak - nie wiem. Coś źle zaczyna mi się ten tydzień od wczoraj...
|
#3675 |
|
Rozeznanie
|
Witam po weekendowej przerwie. Nie cierpie lutego wrr... kazdy weekend zajety przez imprezy urodzinowe...
Gratulacje kolejnych zalatwionych spraw ![]() U nas ślubny zastój - mamy czas ![]() Zaczynam sie rozgladac za sukienka i butami na poprawiny a pomysłów brak Moja mama na 99% kupi sobie jakoś sukienke za kolano, gorzej z teściową - jest od mojej mamy starsza tylko o rok a ubierają się jakby były z innych epok A co do tematu dzieci na weselu to u nas wszystkich zapraszamy z dziećmi jak tak teraz licze to dzieci powinno byc u nas 9 z czego za 4 nie płacimy bo są poniżej 3 roku życia Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#3676 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
#3677 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Ojej ![]() Przykro, ale spokojnie. Na pewno da radę to naprawić
|
|
#3678 |
|
Polka Ogarniaczka
|
Dzięki za mile slowa
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#3679 |
|
Rozeznanie
|
nasturcja1308 Ten bukiet z tulipanami i gipsówką- piękny!
Kishlaczkowa na pewno jubiler coś poradzi, nie ma się co martwić za badzo.
|
|
|
|
#3680 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Bardzo ładne!
![]() Cytat:
Ale jakoś NEM mi się opatrzyło, nie "dotyka" tak jak wiele innych utworów... ale fajnie byłoby zatańczyć do Metalliki pierwszy taniec ![]() Na razie naszym typem jest Bruce Springsteen - Tougher Than The Rest, ale ciągle szukamy... Cytat:
|
||
|
|
|
#3681 |
|
Zakorzenienie
|
Kishlaczkowa, spokojnie, jak macie paragon, to na pewno Wam naprawią pierścionek
![]() Bachara, pJona!!!! Moja mama się ubiera super, jest bardzo elegancka, na co dzień chodzi bardzo często w sukienkach. Zazwyczaj jeździmy razem na zakupy, wiec zawsze jej doradzę, ale ma dobry gust i nie ubiera się jak stara baba ![]() Z kolei mama TŻta jest starsza o 5 lat od mojej mamy, ale jest dość hym.. otyła i z tego, co wiem, to celuje w spódnicę+bluzkę+żakiet, raczej z tego typu, co kiedyś się kupowało. A ja chętnie bym ją widziała w którejś z sukienek z modbisu Co do sukienek dla mam, to ja jakoś nie widzę problemu, moja mama ma mnóstwo eleganckich sukienek i nie wygląda jak stara baba ![]() Polecam sklep Quisque, mają bardzo dobrze uszyte rzeczy, dobre materiały, fajną jakość, mnóstwo sukienek. Moja mama bardzo często ubiera się właśnie tam. Ja zresztą też mam kilka rzeczy od nich i bardzo je lubię Minusem są ceny: jak nie ma żadnych promocji, to jest dość drogo. Ale jak macie Outlet u Was, to może jest tam ten sklep? U nas jest i można za grosze kupić fajne ciuchy, np. mega elegancką, porządną sukienkę za 60zł
|
|
|
|
#3682 |
|
Zadomowienie
|
nasturcja 2 bukiet boski
|
#3683 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#3684 |
|
Zakorzenienie
|
antonina_bielska Śweitn e buty - z klipsami będą wyglądać idealnie
![]() Kate Noir Mnie tam nie dziwi, że ksiądz namawiał na seks Ba, uważam, że więcej powinno się mówić o tym dla narzeczonych (uwierzcie mi, słyszałam o kilku przypadkach białych małżeństw, bo jedna ze stron była przerażona cielesnością). Też na naszym kursie było kilka par, u których zastanawiałam się, czy oni ze sobą tak z miłości, czy z innych powodów.iza Świetne zaproszenia - bardzo ładny pomysł Jedyne, co bym radziła - czcionka pisana na niektórych zdjęciach ma zbyt małe światło (tzn. odstęp między literkami jest za mały i niekiedy zlewają się w jedno - ale obstawiam, że to też może być wina aparatu). cashmere Nie zazdroszczę sytuacji z małym, nie wiem, jakbym wybrnęła z tego :| zakrecona_kropka Bardzo dobry wybór Nas korci ta piosenka w coverze Apocaliptycy.ewaden Kolorystka - chyba coś z gamy brzoskiwni, koralu i różu - takie kolory jak ma piwonia koralowa. Co do animatora zabaw dziecięcych - orientowałam się w cenach w Krakowie - ok. 150-300zł za godzinę zabaw z grupką dzieci. Z kolei nie wiem, czy macie zespół, czy wodzireja - niektórzy organizują też zabawy także i dla dzieci (z chustą Klanzy) i nie doliczają do tego dodatkowych kosztów. Fajnie, jesli myślisz o zapewnieniu rozrywki dla dzieci; niestety trzeba uważać z niektórymi animatorami dziecięcymi, bo robi się z tego kinderbal i Wy jako Para Młoda będziecie na dalekim planie... nastrurcja Piękne te tulipany z gipsówką kamilka Grzebień przepięknie wygląda na Twoich włosach ![]() annic Co do piosenek, radziłabym wybrać taką, którą się da skrócić do 2-2,5 min (tak maks. 3 min. tańca). Niestety często goście się nudzą, jak patrzą na parę, która nie wywija salt w powietrzu. Co do kursów - my byliśmy na dziesięciotygodniowych u Dominikanów - bardzo dużo nam dały. Ale rozumiem, że nie każdy ma taki zapas czasu. Dużo zależy od prowadzących - mogą być świetne weekendowe nauki, jak i beznadziejne kilkutygodniowe kursy, nie ma reguły. Kishlaczkowa Mam nadzieję, że znajdzie się zguba ![]() A w kwestii welonów i ozdób - trochę korci mnie taka ozdoba jak na zdjęciu. Niestety oryginalna z etsy jest dość droga; zastanawiam się, czy samej takiej sobie nie zrobić. Planuję długi welon do kościoła, podpięłabym go pod ozdobę, tuz przy karku. Na sali tylko taka opaska. Co o tym myślicie ?
|
#3685 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
) odpowiada za nawrócenie mojej mamy i babci na noszenie sukienek
|
|
|
|
|
#3686 | |||||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
A gartnitur super Taka promocja !!Cytat:
Cytat:
A da się go jakoś dorobić u jubilera?---------- Dopisano o 10:52 ---------- Poprzedni post napisano o 10:47 ---------- Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Wyglądają na wygodne i takie miękkie A powiedz mi, czy ta firma robi większe rozmiary, mniejsze obcasy i jeste ogólniedostępna?
|
|
|
#3687 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Na pewno da się jakoś to uzupełnić, żebyś mogła go nosić. To taka pamiątka...
|
|
#3688 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
moja mama szczupła nie jest i normalnie to w jeansach chodzi ![]() ale jak się trzeba odwalić to sukienka i średni obcasik |
|
|
|
|
#3689 |
|
Zakorzenienie
|
Czesc Dziewczyny
Witam sie po weekendzie ![]() Z nowosci slubnych to kupilismy dla Tz koszule do smokingu w kolorze mojej sukni, wzielam probke materialu i jest identyczny- ![]() Poza tym mamy upatrzone buty i muche(jednak bedzie czarna W kwestii upatrzenia moich butow jest ciut gorzej poogladam jeszcze inne, ale jak nic innego nie znajde to biore ![]() Aaa i mowie tym Panom, ze na slub szukam a oni, ze wlasnie niedawno jedna Pani kupila je na slub-Opium pamietaja Cie ![]() ![]() No i w koncu ruszylismy z tancami, chodzimy w soboty i niedziele fajnie nam idzie, Tz ma poczucie rytmu i szybko lapie kroki, cwiczylismy disco sambe, rock&rolla i walca ang, jestem zadowolona - wizja walca na pierwszy taniec stala sie blizsza ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#3690 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
co do piosenki - zamiast skracania wolałabym raczej, żeby w pewnym umówionym wcześniej momencie zaczęli tańczyć rodzice zachęcając w ten sposób resztę do tańca. Tańczyć samej z TŻ przez 4 minuty nie mając do tego zupełnie drygu a będąc obserwowanym - to nie na moje nerwy ![]() nasturcja1308 piękne te bukiety, kocham tulipany miłością gorącą i wieczną, sama się szykuję na tulipanowy bukiet |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Jeszcze przed ślubem
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
| Narzędzia | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 10:50.

a juz myślałam, ze będziemy mieć to z głowy 

) i 3 spotkania w poradni... Mam nadzieję, że do końca lutego się wyrobimy 

troche mnie to zszokowało
(super jest to, że jak się do nich przyjdzie z prośbą o wymianę czy fleków czy obcasów, to zrobią - mnie sympatyczna starsza pani obsługiwała), poza tym chyba je ufarbuję po ślubie na jakiś kolor