Pierwsze śluby już za nami, wszystkie chcemy być żonami! PM2014 cz.24 - Strona 123 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne > Jeszcze przed ślubem

Notka

Jeszcze przed ślubem Na tym forum rozmawiamy o tym co powinno zadziać się jeszcze przed ślubem, czyli o wieczorku panieńskim, prezentach.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-02-10, 07:15   #3661
pysia1987
Zakorzenienie

GG do pysia1987
Dot.: Pierwsze śluby już za nami, wszystkie chcemy być żonami! PM2014 cz.24

Iza, śliczne zaproszenia jesteście mega utalentowane

Widzieliśmy sie wczoraj z tym znajomym tżta, naszym fotografem. No właśnie.... I odmówił nam zdjęć w ogóle w dniu ślubu bo nie może obiecać, że będzie wtedy w Polsce
Za to obiecał nam zaje plener... A wlasciwie nie plener tylko taki reportaż....spędzi wtedy z nami cały dzień fajnie, dobry pomysł, napewno wyjdzie to swietnie i w prezencie ślubnym weźmie za to niewiele. Ale co z tego jak musimy teraz szukać fotografa na przygotowania, ślub i wesele a juz myślałam, ze będziemy mieć to z głowy

Jade do pracy, a tak mi sie nie chce
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.

będę mamą

kierowca od 7.02.2012
pysia1987 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-10, 07:42   #3662
justynkie
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez antonina_bielska Pokaż wiadomość
Wrzucam obiecane zdjęcia butów. 300 zł, skóra kozia, już po pierwszym noszeniu poza salonem okazuje się, że zaczynają się dopasowywać, ja brałam rozmiar 40, mam wkładkę standardowo 25 cm obcas 8,5 lub 9 cm, jakoś tak
Wyglądają dobrze

Cytat:
Napisane przez Kate Noir Pokaż wiadomość
Dzisiaj zakończyliśmy nauki przedmałżeńskie i muszę przyznać, że były prowadzone porządnie Mam nadzieję, że rzeczywiście pomogą nam w budowaniu małżeństwa.

(...)
Drugą sprawą jaka mnie zadziwiła było brak dojrzałości do małżeństwa niektórych par
Super, kolejna sprawa odhaczona
U nas na naukach też było kilka par młodziutkich, nie wiem czy rzeczywiście planują ślub czy tylko robili nauki na zapas, ale widząc ich zachowanie to nie wiem czy małżeństwo nie skończy się szybciej niż się zacznie... Nie mówiąc o tym że nawet z buzi wyglądali mega młodo, nie mieli chyba więcej niż 20 lat (nie obrażając nikogo);

Cytat:
Napisane przez iza1336 Pokaż wiadomość
Chciałam się pochwalić!

Oto moje próbne zaproszenie
Bardzo ładne

justynkie jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-10, 08:49   #3663
annic
Wtajemniczenie

Cytat:
Chciałam się pochwalić!

Przepraszam za jakość, ale zdjęcia zrobione telefonem (badziewnym), ponieważ aparat pożyczyłam przyjaciółce.

Edit: Koronka nie docięta przez nożyczki, jutro idę kupić krawieckie, które będą ostre i będą ciąć jak żyleta!

Potwierdzenie przybycia jeszcze przesunęłam bardziej na bok
ale ładne tylko zamień "wrzesień" na "września", żeby było poprawnie

pysia1987 my mieliśmy mieć fotografa dalekiego kuzyna i zespół w którym śpiewa i prowadzi wesele jego żona, ale w połowie stycznia okazało się, że wyjadą do Anglii przed naszym ślubem już i musieliśmy na szybko organizować dj i fotografa, a ślub we wrześniu

u nas nie będzie dzieci. Nie to, że nie zapraszamy, ale no... nie ma Jest tylko jedna dziewczynka 4 latka, ale jej rodzice już teraz powiedzieli, że nie będą jej brać, więc najmłodszy będzie mój brat, lat 16
annic jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-10, 08:53   #3664
velika
Winter is coming

Cytat:
Napisane przez zakrecona_kropka Pokaż wiadomość
Wybraliśmy właśnie z TŻ piosenke na pierwszy taniec Metallica - Nothing else matters
gratulacje, my też mamy ten utwór
Dzisiaj będzie dzień telefonowania muszę ogarnąć tort, bo mi matka suszy głowę, podzwonić po mieszkaniach i umówić się na oglądanie chociaż kilku no i dokończyć rezerwację podróży poślubnej Na razie mamy 3 dni w schronisku w chochołowskiej zarezerwowane, dzisiaj domawiam 13 noclegów w Zakopcu No i majówkę chcę zarezerwować
Nam zostało jeszcze ostatnie spotkanie na naukach (u mnie w parafii jest ich 9 ) i 3 spotkania w poradni... Mam nadzieję, że do końca lutego się wyrobimy Na naukach mam wrażenie, że jesteśmy jednymi z najstarszych. Ale znam z widzenia kilka osób, które wyglądają na góra 18, a wiem, że mają 25, więc wyglądem się nie sugeruję

velika jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-10, 08:59   #3665
Sunrise28
Rozeznanie

My mamy za sobą pracowity weekend :P

Jeździłam za butami - nie znalazłam. Muszę poszukać w internecie...

Wysłaliśmy "nasz projekt" zaproszeń do drukarni... Mają nam teraz przedstawić swój i jak zaakceptujemy idą do druku

Na piosenkę ślubną chcę: Wet wet wet - Love is all around, chyba trochę oklepane. ale od zawsze kocham tę piosenkę

W weekend nauki

Któraś z PM-ek z Warszawy, prosiła abym dała znać jak z poradnią. Więc: W Św. Annie w Wilanowie nie ma miejsc Tzn. są ale dopiero na kwiecień :P
Dziś będę dzwonić do Kościoła na Gocławiu. Może się uda
Sunrise28 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-10, 09:00   #3666
201605100
Konto usunięte

Cześć!
pomału wracam do żywych, sesja prawie zakończona

Witam wszystkie nowe PMki!

Iza ładne zaproszenia Ci wyszły, ale masz tam błąd, na pierwszej stronie zamiast "wrzesień" powinno być "września"

Wczoraj wybieraliśmy zaproszenia- dzisiaj zamawiam tylko czekam aż dostanę odpowiedź czy można zamówić dwa zaproszenia z innym tekstem (dla rodziców). No i w temacie auta ruszyło, na dniach podejmiemy decyzję najwyższa pora brać się za przygotowania bo niewiele ponad 5,5 miesiąca do ślubu zostało
201605100 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-10, 09:20   #3667
ysia
Zadomowienie

Uff, nadrobiłam po weekendzie! Miałam sesje egzaminacyjną, wiec się nawet nie widziałam z komputerem

Say - ja bym nosiła z zaręczynowym, pięknie się uzupełniają
Antonina - buty ekstra, zwłaszcza jak są wygodne
Iza - super zaproszenia! bardzo mi się podoba kolorystyka
Ewaden - jaki pierścień moc, gratuluje.

Co do nowości to wczoraj spróbowaliśmy kolejnego wina z naszej kolekcji ślubnej - czerwone , wytrawne i w ogóle nie polecam. Jest strasznie gorzkie i smakuje jak rozrobione z wodą. Musimy szukać dalej.

Profil FB
https://www.facebook.com/whitepointeshoes
ysia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-10, 09:21   #3668
nasturcja1308
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez say-hello Pokaż wiadomość
to też na pewno będę sama robić w planach mam jeszcze podstawkę pod obrączki, kiedyś w klubie już pokazywałam tutorial
ładna ta podstawka księga gości ładna, ale ile kasy! jak dasz radę zrobić sama to bym się nie zastanawiała. My będziemy mieć drzewko. Już mam projekt, tylko muszę go wydrukować na dużym papierze i będzie

Cytat:
Napisane przez kasia1201 Pokaż wiadomość
Kiedyś już wstawiałam foto mojej sukni, teraz dodaję zdjęcie z bolerkiem. Ramiączka są od biustonosza i ich nie będzie
ślicznie wyglądasz w niej

Cytat:
Napisane przez Elrosa Pokaż wiadomość
Odebraliśmy nasze obrączki. Co tu dużo mówić, są przepiękne i nie mogę się doczekać, aż zaczniemy je nosić
b. ładne

Cytat:
Napisane przez aneczka25057 Pokaż wiadomość
Dziewczyny proszę Was o opinię
Chodzi właśnie o osoby przy stole PM.
Z nowości ślubnych - zamówiliśmy namiot na polter.
u nas będą świadkowie, a rodzice gdzie chcą. U brata Tż też siedzieli świadkowie przy stole, a rodzice Młodych razem, ale z rodziną Młodej. Nie wiem czemu tak dziwnie

za namiot

Cytat:
Napisane przez enzunio Pokaż wiadomość
[B]
za namiot na Poltra, my robimy na tarasie. Dużo jedzenia zamawiacie/robicie? My na razie załatwiliśmy panią od ciast, bierzemy 4 blachy, wydaje mi się za dużo na te kilka godzin, ale mama mówi, że nie wiadomo ile osób przyjdzie...
Co planujesz w ogóle do jedzenia?? Polter spędza mi sen z powiek, cieszę się na niego bardziej niż n a wesele, mimo, że na początku tak się broniłam
my planujemy zrobić grill, jakieś kiełbaski, szaszłyki, do tego małe schabowe i mielone. Jakieś sałatki. Ciasto też, ale nie wiem ile, pewnie z 4-5 blach. Liczę, że może przewinąć się koło 100 osób w sumie.

Cytat:
ZAMÓWIŁAM SUKIENKĘ!
śliczna jest! fajnie wygląda z tymi ramiączkami

Cytat:
Napisane przez pysia1987 Pokaż wiadomość
a ja wlasnie znalazlam moja wizystke na max models, kocham ją teraz jestem przekonana, ze wybrałam dobrze
cudowny makijaż! faktycznie dobry wybór!

Cytat:
Napisane przez pysia1987 Pokaż wiadomość
Dziewczyny, czy któraś z Was bierze kredyt na wesele?
Bo własnie rozmawiałam z koleżanka ze starej pracy, zareczyli sie 2tygodnie przed nami, maja slub zaplanowany na 20 wrzesnia 2014 i mi napisała, ze biora kredyt na wesele. Dla mnie to trochę dziwne....wolałabym poczekać dłuzej ze slubem (ona jest rocznik 87, on 88-wiec nie są jacys starzy ) i sobie uzbierać niz wziac kredyt. Poza tym moj TŻ nigdy by się na to nie zgodził dziewczyna nie jest w ciazy, ale mi napisała, ze nie mają innego wyjscia troche mnie to zszokowało
nie bierzemy, ale fakt sporo osób tak robi, że zapożycza się np. na poprawiny. Dla mnie to bez sensu. Tyle kasy na jedną noc, a spłacasz potem kilka lat.

Cytat:
Wrzucam obiecane zdjęcia butów. 300 zł, skóra kozia, już po pierwszym noszeniu poza salonem okazuje się, że zaczynają się dopasowywać, ja brałam rozmiar 40, mam wkładkę standardowo 25 cm obcas 8,5 lub 9 cm, jakoś tak
śliczne!

Cytat:
b. ładne! wcale nie wyglądają jak diy

Ze spraw ślubnych - załatwiłam dekoratorkę do kościoła i mam wybrany bukiet. Na pewno będą tulipany. Taki albo taki

I kupiliśmy Tżtowi garnitur - vistulowy w promocji.

nasturcja1308 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-10, 09:33   #3669
ysia
Zadomowienie

nasturcja1308 ten drugi bukiet przepiękny

Profil FB
Stary 2014-02-10, 09:39   #3670
KaMilka4891
Zadomowienie

Hej dziewczęta, wracam do żywych!!! jeszcze tylko jedna praca do napisania mi została i po sesji takiej intensywnej nie miałam od lat już tak mi się nie chce studiować, że to się nie dzieje!!! jeszcze tylko pół roku... w związku ze szkołą, nie miałam czasu na nic, oprócz ślubnych spraw w międzyczasie przyszedł mój długo wyczekiwany grzebyk, jest przepiękny, wielki i ciężki ale uwielbiam go i zrobię wszystko, żeby mieć go we włosach
mamy już wypisane prawie wszystkie zaproszenia, TŻ kazał mi zamówić 20 dodatkowych, bo wiedział, że się pomylę no i przy trzeciem już tego dokonałam, ale na szczęście na wypisanych ok 35 pomyliłam się na dwóch tylko, co było do przewidzenia
w związku z tym, że zapro odebraliśmy, zaczęły się rozmowy na temat listy gości, no i TŻ ciągle gada o dwóch kumplach, z którymi mamy słaby kontakt, i jakoś mi sie oni nie widzą, mimo, że bardzo ich lubię... upierałam się, że nie, aż do wczoraj, bo znajomi powiedzieli nam, że są w ciąży i termin mają akurat na nasz ślub oni brali ślub też w czwartek, tylko w październiku i powiedzieli, że spokojnie możemy zapraszać nadwyżkę ludzi, bo na bank ktoś nam odmówi, rozchoruje się lub cokolwiek

trochę ponadrabiam teraz, a fotki zapro wrzucę do klubu, a grzebyk na dole
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg DSC_0559.jpg (126,2 KB, 36 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSC_0560.jpg (68,1 KB, 42 załadowań)
Stary 2014-02-10, 09:41   #3671
magdalenka_w_86
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Peyton22 Pokaż wiadomość
chciałabym dołączyć do zacnego grona PM-emek 2014 ślubuję 13.09 na tą chwilę mamy ogarniętą salę, kościół, kapelę, kamerzystę, fotografa, animatora, który będzie zabawiał dzieciaki na weselu, w piątek wybrałam suknię ślubną w sobotę odebraliśmy obrączki. W tym miesiącu zaczynami również nauki przedmałżeńskie a od przyszłego będziemy uczyć się pląsać to tyle czym mogę się pochwalić i jeszcze raz Witam !
Witaj

Cytat:

sorry za skarpetki (super jest to, że jak się do nich przyjdzie z prośbą o wymianę czy fleków czy obcasów, to zrobią - mnie sympatyczna starsza pani obsługiwała), poza tym chyba je ufarbuję po ślubie na jakiś kolor
Bardzo ładne buciki

Cytat:
Napisane przez ane3kaa Pokaż wiadomość
czy któraś z was zamawiała ten welon
Ja zamawiałam stąd welon długi, ale pojedynczy.

Cytat:
Chciałam się pochwalić!

Przepraszam za jakość, ale zdjęcia zrobione telefonem (badziewnym), ponieważ aparat pożyczyłam przyjaciółce.

Edit: Koronka nie docięta przez nożyczki, jutro idę kupić krawieckie, które będą ostre i będą ciąć jak żyleta!

Potwierdzenie przybycia jeszcze przesunęłam bardziej na bok
Bardzo ładne. Gratuluję!

Mamy zaproszenia i podziękowania dla Rodziców Dzieło PM'13 (kaczuszki)
http://tworki-potworki.blogspot.com/...-rodzicow.html

2014

magdalenka_w_86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-10, 09:41   #3672
annic
Wtajemniczenie

dziewczyny, a bardziej polecacie nauki przedmałżeńskie robione w kilka tygodni, czy weekendowe? Czy po prostu zależy ile czasu mam na to i nic się od siebie nie różnią?

my jeszcze nie wybraliśmy piosenki na pierwszy taniec, ale pewnie będziemy się zastanawiać nad jedną z tych 4:
to be loved http://www.youtube.com/watch?v=j_YlLY3SSBs
obok nas http://www.youtube.com/watch?v=_0OFAkSWpOs
it is you http://www.youtube.com/watch?v=1nIctUQ2hzs
everything http://www.youtube.com/watch?v=-1WhcLDEEDQ
i musimy się w końcu rozejrzeć za jakimś kursem tańca, bo oboje jesteśmy tragiczni jeśli chodzi o taniec. Chyba, że będziemy się kiwać z boku na bok
Stary 2014-02-10, 09:42   #3673
iLoNuS_ktl
Zadomowienie

Ja również witam po weekendzie, dużo się u mnie działo, nie mam nawet jak nadrobić. W pracy straszny ruch, muszę brać znowu wszystko do domu, a w domu remont na maksa się rozkręcił. Jestem ostatnio strasznie nie wyspana, w ogóle nie ogarniam co się dookoła mnie dzieje ostatnio
Poszukiwałam też bielizny ślubnej, oczywiście rozmiarów nie było, ale pani obiecała mi zamówić na piątek
iLoNuS_ktl jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-10, 09:43   #3674
Kishlaczkowa
Zadomowienie

Witam się po weekendzie. Nie nadrabiam, przepraszam. Jestem załamana. Wypadło mi oczko z pierścionka. Kiedy, jak - nie wiem. Coś źle zaczyna mi się ten tydzień od wczoraj...

"Nie wierzę takim obrońcom przyrody,
u których miłość do przyrody przeniknięta jest
nienawiścią do człowieka."

Kishlaczkowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-10, 09:46   #3675
bachara
Rozeznanie

GG do bachara

Witam po weekendowej przerwie. Nie cierpie lutego wrr... kazdy weekend zajety przez imprezy urodzinowe...

Gratulacje kolejnych zalatwionych spraw

U nas ślubny zastój - mamy czas
Zaczynam sie rozgladac za sukienka i butami na poprawiny a pomysłów brak

Moja mama na 99% kupi sobie jakoś sukienke za kolano, gorzej z teściową - jest od mojej mamy starsza tylko o rok a ubierają się jakby były z innych epok

A co do tematu dzieci na weselu to u nas wszystkich zapraszamy z dziećmi jak tak teraz licze to dzieci powinno byc u nas 9 z czego za 4 nie płacimy bo są poniżej 3 roku życia

Stary 2014-02-10, 09:52   #3676
201605100
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez Kishlaczkowa Pokaż wiadomość
Witam się po weekendzie. Nie nadrabiam, przepraszam. Jestem załamana. Wypadło mi oczko z pierścionka. Kiedy, jak - nie wiem. Coś źle zaczyna mi się ten tydzień od wczoraj...
bardzo mi przykro, nie wiem co poradzić
201605100 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-10, 10:01   #3677
Sunrise28
Rozeznanie

Cytat:

Ojej
Przykro, ale spokojnie. Na pewno da radę to naprawić
Sunrise28 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-10, 10:10   #3678
antonina_bielska
Polka Ogarniaczka

Dzięki za mile slowa

„Leć tam gdzie miłość głaszcze Cię dłonią, nie płacz za tymi, co miłość Twą trwonią”
antonina_bielska jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-10, 10:15   #3679
Kaigara
Rozeznanie

nasturcja1308 Ten bukiet z tulipanami i gipsówką- piękny!
Kishlaczkowa na pewno jubiler coś poradzi, nie ma się co martwić za badzo.
Kaigara jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-10, 10:17   #3680
Anesthesia
Wtajemniczenie

Cytat:
Chciałam się pochwalić!

Bardzo ładne!
Cytat:
Wybraliśmy właśnie z TŻ piosenke na pierwszy taniec Metallica - Nothing else matters
Yaaay, Metallica Ja i mój TŻ poznaliśmy się dzięki forum fanów Metalliki właśnie Ale jakoś NEM mi się opatrzyło, nie "dotyka" tak jak wiele innych utworów... ale fajnie byłoby zatańczyć do Metalliki pierwszy taniec
Na razie naszym typem jest Bruce Springsteen - Tougher Than The Rest, ale ciągle szukamy...

Cytat:
Biedna Sama to przeżywałam, tylko u mnie oczko się od razu znalazło, bo wiedziałam, w którym momencie wypadło... nic się nie przejmuj, na pewno to się naprawi A masz pierścionek tylko z jednym oczkiem, czy to jakieś "poboczne"? Diament czy cyrkonia?
Anesthesia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-10, 10:34   #3681
Dotka90
Zakorzenienie

Kishlaczkowa, spokojnie, jak macie paragon, to na pewno Wam naprawią pierścionek

Bachara, pJona!!!! Moja mama się ubiera super, jest bardzo elegancka, na co dzień chodzi bardzo często w sukienkach. Zazwyczaj jeździmy razem na zakupy, wiec zawsze jej doradzę, ale ma dobry gust i nie ubiera się jak stara baba
Z kolei mama TŻta jest starsza o 5 lat od mojej mamy, ale jest dość hym.. otyła i z tego, co wiem, to celuje w spódnicę+bluzkę+żakiet, raczej z tego typu, co kiedyś się kupowało. A ja chętnie bym ją widziała w którejś z sukienek z modbisu Ale raczej nie uda mi się jej namówić, żeby zamówiła przez internet Coś mi TŻ wspominał, że ona chce szyć to u krawcowej...

Co do sukienek dla mam, to ja jakoś nie widzę problemu, moja mama ma mnóstwo eleganckich sukienek i nie wygląda jak stara baba
Polecam sklep Quisque, mają bardzo dobrze uszyte rzeczy, dobre materiały, fajną jakość, mnóstwo sukienek. Moja mama bardzo często ubiera się właśnie tam. Ja zresztą też mam kilka rzeczy od nich i bardzo je lubię

Minusem są ceny: jak nie ma żadnych promocji, to jest dość drogo. Ale jak macie Outlet u Was, to może jest tam ten sklep? U nas jest i można za grosze kupić fajne ciuchy, np. mega elegancką, porządną sukienkę za 60zł
Dotka90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-10, 10:36   #3682
KasiaK_080290
Zadomowienie

nasturcja 2 bukiet boski

7.06.2014
KasiaK_080290 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-10, 10:39   #3683
Ad rem
Zadomowienie

Cytat:
Kochana nie martw się, jubiler na pewno naprawi i nie będzie nawet śladu

30.08.2014
Nasz Dzień

Ad rem jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-10, 10:44   #3684
cornflower_girl
Zakorzenienie

antonina_bielska Śweitn e buty - z klipsami będą wyglądać idealnie

Kate Noir Mnie tam nie dziwi, że ksiądz namawiał na seks Ba, uważam, że więcej powinno się mówić o tym dla narzeczonych (uwierzcie mi, słyszałam o kilku przypadkach białych małżeństw, bo jedna ze stron była przerażona cielesnością). Też na naszym kursie było kilka par, u których zastanawiałam się, czy oni ze sobą tak z miłości, czy z innych powodów.

iza Świetne zaproszenia - bardzo ładny pomysł Jedyne, co bym radziła - czcionka pisana na niektórych zdjęciach ma zbyt małe światło (tzn. odstęp między literkami jest za mały i niekiedy zlewają się w jedno - ale obstawiam, że to też może być wina aparatu).

cashmere Nie zazdroszczę sytuacji z małym, nie wiem, jakbym wybrnęła z tego :|

zakrecona_kropka Bardzo dobry wybór Nas korci ta piosenka w coverze Apocaliptycy.

ewaden Kolorystka - chyba coś z gamy brzoskiwni, koralu i różu - takie kolory jak ma piwonia koralowa.
Co do animatora zabaw dziecięcych - orientowałam się w cenach w Krakowie - ok. 150-300zł za godzinę zabaw z grupką dzieci. Z kolei nie wiem, czy macie zespół, czy wodzireja - niektórzy organizują też zabawy także i dla dzieci (z chustą Klanzy) i nie doliczają do tego dodatkowych kosztów. Fajnie, jesli myślisz o zapewnieniu rozrywki dla dzieci; niestety trzeba uważać z niektórymi animatorami dziecięcymi, bo robi się z tego kinderbal i Wy jako Para Młoda będziecie na dalekim planie...

nastrurcja Piękne te tulipany z gipsówką

kamilka Grzebień przepięknie wygląda na Twoich włosach

annic Co do piosenek, radziłabym wybrać taką, którą się da skrócić do 2-2,5 min (tak maks. 3 min. tańca). Niestety często goście się nudzą, jak patrzą na parę, która nie wywija salt w powietrzu. Co do kursów - my byliśmy na dziesięciotygodniowych u Dominikanów - bardzo dużo nam dały. Ale rozumiem, że nie każdy ma taki zapas czasu. Dużo zależy od prowadzących - mogą być świetne weekendowe nauki, jak i beznadziejne kilkutygodniowe kursy, nie ma reguły.

Kishlaczkowa Mam nadzieję, że znajdzie się zguba

A w kwestii welonów i ozdób - trochę korci mnie taka ozdoba jak na zdjęciu. Niestety oryginalna z etsy jest dość droga; zastanawiam się, czy samej takiej sobie nie zrobić. Planuję długi welon do kościoła, podpięłabym go pod ozdobę, tuz przy karku. Na sali tylko taka opaska. Co o tym myślicie ?
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg il_570xN.442874031_95t8.jpg (49,1 KB, 20 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg il_570xN.442867146_88rs.jpg (55,5 KB, 14 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg il_570xN.442867688_ovlw.jpg (84,5 KB, 25 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg il_570xN.442877951_hki7.jpg (66,1 KB, 22 załadowań)

Bogini kuchennego zniszczenia
cornflower_girl jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-10, 10:47   #3685
annic
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Dotka90 Pokaż wiadomość

Polecam sklep Quisque, mają bardzo dobrze uszyte rzeczy, dobre materiały, fajną jakość, mnóstwo sukienek. Moja mama bardzo często ubiera się właśnie tam. Ja zresztą też mam kilka rzeczy od nich i bardzo je lubię

Minusem są ceny: jak nie ma żadnych promocji, to jest dość drogo. Ale jak macie Outlet u Was, to może jest tam ten sklep? U nas jest i można za grosze kupić fajne ciuchy, np. mega elegancką, porządną sukienkę za 60zł
potwierdzam i polecam - Quiosque (zawsze się śmiejemy, że kupujemy kiecki w kiosku ) odpowiada za nawrócenie mojej mamy i babci na noszenie sukienek
Stary 2014-02-10, 10:52   #3686
Lg_ago
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez nasturcja1308 Pokaż wiadomość
Ze spraw ślubnych - załatwiłam dekoratorkę do kościoła i mam wybrany bukiet. Na pewno będą tulipany. Taki albo taki

I kupiliśmy Tżtowi garnitur - vistulowy w promocji.
Choć jestem gipsówkowym maniakiem, to te tulipany i niebieskie małe kwiatuszki
A gartnitur super Taka promocja !!

Cytat:
Napisane przez KaMilka4891 Pokaż wiadomość
trochę ponadrabiam teraz, a fotki zapro wrzucę do klubu, a grzebyk na dole
Piękny ten grzebyk

Cytat:
O mamuniu A da się go jakoś dorobić u jubilera?

---------- Dopisano o 10:52 ---------- Poprzedni post napisano o 10:47 ----------

Cytat:
Napisane przez mojakaren Pokaż wiadomość
kurcze nie wiem ile za przesyłkę bo TŻ zamawiał i płacił, może jest gdzieś na stronce napisane, jak doszukam się to dam znać!
napiszę Ci jak już dojdą czy są w porządku, bo cena całkiem przystępna

edit: za przesyłkę coś około 8zł
Dziękuje

Cytat:
Napisane przez Peyton22 Pokaż wiadomość
chciałabym dołączyć do zacnego grona PM-emek 2014 ślubuję 13.09 na tą chwilę mamy ogarniętą salę, kościół, kapelę, kamerzystę, fotografa, animatora, który będzie zabawiał dzieciaki na weselu, w piątek wybrałam suknię ślubną w sobotę odebraliśmy obrączki. W tym miesiącu zaczynami również nauki przedmałżeńskie a od przyszłego będziemy uczyć się pląsać to tyle czym mogę się pochwalić i jeszcze raz Witam !
Witaj

Cytat:
Napisane przez cornflower_girl Pokaż wiadomość
Załączam bukiet, w którym się zakochałam (ten pierwszy, rozłożysty) - pani florystka pokazała mi go, a ja przepadłam. Oczywiście kolorystka kwiatów będzie inna, ale kompozycja podobna I jeszcze kilka innych kwiatowych inspiracji.
O mamuniu ten 3 kradnę do moich inspiracji

Cytat:

sorry za skarpetki (super jest to, że jak się do nich przyjdzie z prośbą o wymianę czy fleków czy obcasów, to zrobią - mnie sympatyczna starsza pani obsługiwała), poza tym chyba je ufarbuję po ślubie na jakiś kolor
Gratluluje !
Wyglądają na wygodne i takie miękkie A powiedz mi, czy ta firma robi większe rozmiary, mniejsze obcasy i jeste ogólniedostępna?

Lg_ago jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-10, 10:54   #3687
ysia
Zadomowienie

Cytat:
Przykro mi strasznie Na pewno da się jakoś to uzupełnić, żebyś mogła go nosić. To taka pamiątka...

Profil FB
Stary 2014-02-10, 10:57   #3688
bachara
Rozeznanie

GG do bachara

Cytat:
Napisane przez Dotka90 Pokaż wiadomość
Kishlaczkowa, spokojnie, jak macie paragon, to na pewno Wam naprawią pierścionek

Bachara, pJona!!!! Moja mama się ubiera super, jest bardzo elegancka, na co dzień chodzi bardzo często w sukienkach. Zazwyczaj jeździmy razem na zakupy, wiec zawsze jej doradzę, ale ma dobry gust i nie ubiera się jak stara baba
Z kolei mama TŻta jest starsza o 5 lat od mojej mamy, ale jest dość hym.. otyła i z tego, co wiem, to celuje w spódnicę+bluzkę+żakiet, raczej z tego typu, co kiedyś się kupowało. A ja chętnie bym ją widziała w którejś z sukienek z modbisu Ale raczej nie uda mi się jej namówić, żeby zamówiła przez internet Coś mi TŻ wspominał, że ona chce szyć to u krawcowej...

Co do sukienek dla mam, to ja jakoś nie widzę problemu, moja mama ma mnóstwo eleganckich sukienek i nie wygląda jak stara baba

co do mojej teściowej to nie dość,że otyła to jeszcze bardzo ciężki przypadek - ma swoje przekonania ,że w jej wieku (60 lat) o już nie wypada i ubiera się jak takie babcie - wszystko długie, bezkształtne....
moja mama szczupła nie jest i normalnie to w jeansach chodzi
ale jak się trzeba odwalić to sukienka i średni obcasik i tak jak mame na modnis jeszcze namówie tak teściowej nawet nie próbuję - nie kupi nic bez przymiarki
Stary 2014-02-10, 11:01   #3689
madzixx88
Zakorzenienie

Czesc Dziewczyny

Witam sie po weekendzie
Z nowosci slubnych to kupilismy dla Tz koszule do smokingu w kolorze mojej sukni, wzielam probke materialu i jest identyczny- a nazywa sie u nich ivory
Poza tym mamy upatrzone buty i muche(jednak bedzie czarna )
W kwestii upatrzenia moich butow jest ciut gorzej ale mierzylam te w Gino Rossi, ktore ma Opium i sa megaaa na zywo sa takie piekne a jak sie mienia !!a co najwazniejsze-super super wygodne! Nie moglam uwierzyc, ze maja obcas 10 cm poogladam jeszcze inne, ale jak nic innego nie znajde to biore
Aaa i mowie tym Panom, ze na slub szukam a oni, ze wlasnie niedawno jedna Pani kupila je na slub-Opium pamietaja Cie

No i w koncu ruszylismy z tancami, chodzimy w soboty i niedziele fajnie nam idzie, Tz ma poczucie rytmu i szybko lapie kroki, cwiczylismy disco sambe, rock&rolla i walca ang, jestem zadowolona - wizja walca na pierwszy taniec stala sie blizsza

madzixx88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-10, 11:01   #3690
annic
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez cornflower_girl Pokaż wiadomość

annic Co do piosenek, radziłabym wybrać taką, którą się da skrócić do 2-2,5 min (tak maks. 3 min. tańca). Niestety często goście się nudzą, jak patrzą na parę, która nie wywija salt w powietrzu. Co do kursów - my byliśmy na dziesięciotygodniowych u Dominikanów - bardzo dużo nam dały. Ale rozumiem, że nie każdy ma taki zapas czasu. Dużo zależy od prowadzących - mogą być świetne weekendowe nauki, jak i beznadziejne kilkutygodniowe kursy, nie ma reguły.

A w kwestii welonów i ozdób - trochę korci mnie taka ozdoba jak na zdjęciu. Niestety oryginalna z etsy jest dość droga; zastanawiam się, czy samej takiej sobie nie zrobić. Planuję długi welon do kościoła, podpięłabym go pod ozdobę, tuz przy karku. Na sali tylko taka opaska. Co o tym myślicie ?
piękna ta ozdoba tylko ja bym wywaliła ten tiul spod niej, jakoś bez tego lepiej by chyba wyglądało. Plus welon do kościoła - cudo

co do piosenki - zamiast skracania wolałabym raczej, żeby w pewnym umówionym wcześniej momencie zaczęli tańczyć rodzice zachęcając w ten sposób resztę do tańca. Tańczyć samej z TŻ przez 4 minuty nie mając do tego zupełnie drygu a będąc obserwowanym - to nie na moje nerwy

nasturcja1308
piękne te bukiety, kocham tulipany miłością gorącą i wieczną, sama się szykuję na tulipanowy bukiet
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Jeszcze przed ślubem

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości