Pierwsze śluby już za nami, wszystkie chcemy być żonami! PM2014 cz.24 - Strona 124 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne > Jeszcze przed ślubem

Notka

Jeszcze przed ślubem Na tym forum rozmawiamy o tym co powinno zadziać się jeszcze przed ślubem, czyli o wieczorku panieńskim, prezentach.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-02-10, 11:02   #3691
exist_
Zakorzenienie

Dot.: Pierwsze śluby już za nami, wszystkie chcemy być żonami! PM2014 cz.24

Cytat:
Napisane przez pysia1987 Pokaż wiadomość
Widzieliśmy sie wczoraj z tym znajomym tżta, naszym fotografem. No właśnie.... I odmówił nam zdjęć w ogóle w dniu ślubu bo nie może obiecać, że będzie wtedy w Polsce
Za to obiecał nam zaje plener... A wlasciwie nie plener tylko taki reportaż....spędzi wtedy z nami cały dzień fajnie, dobry pomysł, napewno wyjdzie to swietnie i w prezencie ślubnym weźmie za to niewiele. Ale co z tego jak musimy teraz szukać fotografa na przygotowania, ślub i wesele a juz myślałam, ze będziemy mieć to z głowy
Fajnie, że zrobi Wam chociaż ten reportaż. No i Wy możecie na spokojnie szukać foto, jeszcze trochę czasu jest Z uśmiechem do tego podejdź

Cytat:
Napisane przez velika Pokaż wiadomość
gratulacje, my też mamy ten utwór
Dzisiaj będzie dzień telefonowania muszę ogarnąć tort, bo mi matka suszy głowę, podzwonić po mieszkaniach i umówić się na oglądanie chociaż kilku no i dokończyć rezerwację podróży poślubnej Na razie mamy 3 dni w schronisku w chochołowskiej zarezerwowane, dzisiaj domawiam 13 noclegów w Zakopcu No i majówkę chcę zarezerwować
Nam zostało jeszcze ostatnie spotkanie na naukach (u mnie w parafii jest ich 9 ) i 3 spotkania w poradni... Mam nadzieję, że do końca lutego się wyrobimy Na naukach mam wrażenie, że jesteśmy jednymi z najstarszych. Ale znam z widzenia kilka osób, które wyglądają na góra 18, a wiem, że mają 25, więc wyglądem się nie sugeruję
Ale suuuuper będziecie mieć tą podróż My się wybieramy w Tatry na sesję i pewnie na kilka dni pod koniec września Majówka nam pewnie odpadnie, bo wtedy zapraszać będziemy. Brrr... To mnie przeraża kompletnie.
9 spotkań? Że by mi się nie chciało, to mało powiedziane

Cytat:
Napisane przez magdalenka_w_86 Pokaż wiadomość

Mamy zaproszenia i podziękowania dla Rodziców Dzieło PM'13 (kaczuszki)
http://tworki-potworki.blogspot.com/...-rodzicow.html
Bardzo ładne :yes:
Stary 2014-02-10, 11:03   #3692
kammmm
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Kishlaczkowa Pokaż wiadomość
Witam się po weekendzie. Nie nadrabiam, przepraszam. Jestem załamana. Wypadło mi oczko z pierścionka. Kiedy, jak - nie wiem. Coś źle zaczyna mi się ten tydzień od wczoraj...
o kurde, niedobrze;<

a tak w ogóle, to jeszcze tylko 96 DNI DŚ !!!!!!!!
Stary 2014-02-10, 11:24   #3693
nasturcja1308
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez KaMilka4891 Pokaż wiadomość
Hej dziewczęta, wracam do żywych!!! jprzyszedł mój długo wyczekiwany grzebyk, jest przepiękny, wielki i ciężki ale uwielbiam go i zrobię wszystko, żeby mieć go we włosach
cudowny jest! przez Was też chcę grzebień we włosy

Cytat:
świetne są

Cytat:
Witam się po weekendzie. Nie nadrabiam, przepraszam. Jestem załamana. Wypadło mi oczko z pierścionka. Kiedy, jak - nie wiem. Coś źle zaczyna mi się ten tydzień od wczoraj...
kurczę, jubiler powinien dać radę naprawić pierścionek

Cytat:
Napisane przez cornflower_girl Pokaż wiadomość
A w kwestii welonów i ozdób - trochę korci mnie taka ozdoba jak na zdjęciu. Niestety oryginalna z etsy jest dość droga; zastanawiam się, czy samej takiej sobie nie zrobić. Planuję długi welon do kościoła, podpięłabym go pod ozdobę, tuz przy karku. Na sali tylko taka opaska. Co o tym myślicie ?
robić! będzie ślicznie. Na salę w sam raz

Kaigara, KasiaK, cornflower, Lg_ago, annic
Kochane jesteście teraz mam jeszcze większy dylemat!

nasturcja1308 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-10, 11:43   #3694
Kishlaczkowa
Zadomowienie

Dzięki dziewczyny za wsparcie
Niestety nie znalazłam oczka, nawet nie wiem kiedy wypadło. Jutro TŻ jedzie do nich z pierścionkiem i muszą naprawić, bo jest na gwarancji, a widać, że puściły dwa ząbki trzymające. Najbardziej boli mnie to, że jest to główne oczko i to brylant... Na szczęście TŻ mnie pociesza i jest optymistyczny. Ale widok pustego miejsca po brylancie jest straszny.

"Nie wierzę takim obrońcom przyrody,
u których miłość do przyrody przeniknięta jest
nienawiścią do człowieka."

Kishlaczkowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-10, 11:51   #3695
rabbitka
Rozeznanie

Antonina gratki za buty! wyglądają super zgrabnie, a z klipsami to juz będzie szał no i super, że wygodne no i skarpetki rządzą

Iza super zaproszenia! Swietna ta koronka tylko jak juz Dziewczyny pisaly zmien Wrzesień na Września

Cornflower_girl piekny bukiet! A jak juz bedzie w Twoich kolarowo-brzoskwiniowo-rozowo kolorach to juz zupelnie ekstra i ta opaska tez ekstra! Jestem bardzo na tak

Nasturcja oba bukiety boskie!

Kamilka sliczny grzebien, swietny wybor!

Kishlaczkowa o nie mam nadzieje, ze sie znajdzie i da sie naprawic.

Vel ja tez sie wczoraj jaralam skokami ale dopiero wieczorem bo takto bylam w pracy i ogladalam nagrane :p w ogole wszystkim powiedzialam, ze maja mi nic nie mowic, no i nie spodziewalam sie, ze ktos na wizazu napisze ale jak zobaczylam tylko, ze cos o Stochu to szybko wylaczylam appke zeby nie przeczytac
Dzisiak mam wolne i dzien lenia moze dodrukujemy zaproszenia dla dodatkowych gosci z UK, jak zdecydujemy, ktore chcemy

Sent from my iPhone using Tapatalk

18.6.14

rabbitka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-10, 11:53   #3696
Anesthesia
Wtajemniczenie

Kishlaczkowa, jak jest gwarancja to na pewno naprawią! Ale doskonale wiem, jak musi Ci być przykro, mnie wypadło jedno z "bocznych" oczek w pierścionku w grudniu i wyglądało to strasznie, oczko malutkie, a dziura ogromna...

W kwestii ubioru mam - moja mama nie ubiera się absolutnie babciowato, tylko nie jest też typem eleganckiej pani na szpilkach Zwykle nosi ciemne, nieco eleganckie spodnie, buty na niskim obcasie i jakieś fajne bluzki Muszę się z nią wybrać na rajd po sklepach, albo zamówimy coś z Mobisu.
Anesthesia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-10, 11:53   #3697
Sunrise28
Rozeznanie

Cytat:
Niestety nie znalazłam oczka, nawet nie wiem kiedy wypadło. Jutro TŻ jedzie do nich z pierścionkiem i muszą naprawić, bo jest na gwarancji, a widać, że puściły dwa ząbki trzymające. Najbardziej boli mnie to, że jest to główne oczko i to brylant... Na szczęście TŻ mnie pociesza i jest optymistyczny. Ale widok pustego miejsca po brylancie jest straszny.

Skoro jest na gwarancji to powinni naprawić
Głowa do góry i rozumiem, podejrzewam, że też bym się źle czuła gdyby mi wypadło oczko
Sunrise28 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-10, 11:56   #3698
antonina_bielska
Polka Ogarniaczka

Cytat:
Napisane przez rabbitka Pokaż wiadomość
Antonina gratki za buty! wyglądają super zgrabnie, a z klipsami to juz będzie szał no i super, że wygodne no i skarpetki rządzą
Dzięki, wiedziałam, że Was do uśmiechu doprowadzę

„Leć tam gdzie miłość głaszcze Cię dłonią, nie płacz za tymi, co miłość Twą trwonią”
antonina_bielska jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-10, 12:01   #3699
moooniaaaa
Zakorzenienie

Cytat:
Głowa do góry, oby szybko naprawili
moooniaaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-10, 12:16   #3700
Elrosa
Zadomowienie

Cytat:
http://tworki-potworki.blogspot.com/...-rodzicow.html
Przepiękne muszę się wziąć za nasze

Cytat:
Napisane przez Dotka90 Pokaż wiadomość
Z kolei mama TŻta jest starsza o 5 lat od mojej mamy, ale jest dość hym.. otyła i z tego, co wiem, to celuje w spódnicę+bluzkę+żakiet, raczej z tego typu, co kiedyś się kupowało. A ja chętnie bym ją widziała w którejś z sukienek z modbisu Ale raczej nie uda mi się jej namówić, żeby zamówiła przez internet Coś mi TŻ wspominał, że ona chce szyć to u krawcowej...
Moja mama też jest z tych większych - dzięki za namiary na modbis! Wysłałam jej stronę i zakochała się w ich kieckach, chyba będziemy stamtąd zamawiać

Większy problem mam z moją teściową ma jeden "odświętny" zestaw złożony z czerwonej bluzki i czarnej spódnicy, w sumie ładny, ale na taką okazję jak ślub jedynego syna mało wyjściowy, a chce go założyć... nie wiem, jak to taktownie rozegrać - u niej problem jest głównie finansowy. Ojciec TŻ nie pracuje, ma za to drogie hobby, na które ciągle wyciąga od teściowej kasę (ma trochę swoich pieniędzy z fuch, ale nie wystarcza). Trochę (czyt. bardzo) mnie to wkurza, ale to problem na zupełnie inny wątek
Dla nas finanse to nieduży problem i podrzuciłam K. pomysł, żeby zaproponować jej, że kupimy jej coś ładnego. Problem w tym, że ja uważam, że mi jako przyszłej synowej nie wypada tego proponować, on z kolei też nie bardzo wie jak. Próbował dać jej pieniądze, ale kazała mu się stuknąć w głowę, stwierdził potem, że może to i lepiej, bo pewnie i tak ojciec by je wyniuchał i wziął sobie :/
Nie wiem, jak to rozegrać, najlepiej chyba byłoby ją zabrać samochodem na zakupy do Wro - może razem z moją mamą? Nie mam pomysłu.
Stary 2014-02-10, 12:25   #3701
bachara
Rozeznanie

GG do bachara

Cytat:
Napisane przez Elrosa Pokaż wiadomość

Moja mama też jest z tych większych - dzięki za namiary na modbis! Wysłałam jej stronę i zakochała się w ich kieckach, chyba będziemy stamtąd zamawiać

Większy problem mam z moją teściową ma jeden "odświętny" zestaw złożony z czerwonej bluzki i czarnej spódnicy, w sumie ładny, ale na taką okazję jak ślub jedynego syna mało wyjściowy, a chce go założyć... nie wiem, jak to taktownie rozegrać - u niej problem jest głównie finansowy. Ojciec TŻ nie pracuje, ma za to drogie hobby, na które ciągle wyciąga od teściowej kasę (ma trochę swoich pieniędzy z fuch, ale nie wystarcza). Trochę (czyt. bardzo) mnie to wkurza, ale to problem na zupełnie inny wątek
Dla nas finanse to nieduży problem i podrzuciłam K. pomysł, żeby zaproponować jej, że kupimy jej coś ładnego. Problem w tym, że ja uważam, że mi jako przyszłej synowej nie wypada tego proponować, on z kolei też nie bardzo wie jak. Próbował dać jej pieniądze, ale kazała mu się stuknąć w głowę, stwierdził potem, że może to i lepiej, bo pewnie i tak ojciec by je wyniuchał i wziął sobie :/
Nie wiem, jak to rozegrać, najlepiej chyba byłoby ją zabrać samochodem na zakupy do Wro - może razem z moją mamą? Nie mam pomysłu.
no myśle,że tak będzie najłatwiej - porawć mamę TŻta razem z Twoją i jej coś po prostu kupić np. w formie prezentu na jakąś okazję żeby nie mogła się wykręcić,że nic nie chce
Stary 2014-02-10, 12:26   #3702
antonina_bielska
Polka Ogarniaczka

zabranie jej z Twoją mamą może być dobrym pomysłem, albo postaraj się zmotywować Tż do pomocy w tej kwestii

„Leć tam gdzie miłość głaszcze Cię dłonią, nie płacz za tymi, co miłość Twą trwonią”
antonina_bielska jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-10, 12:27   #3703
moooniaaaa
Zakorzenienie

Cytat:
Ja bym powiedziała, że widziałam gdzieś tam ładne sukienki i że porywam teściową na rajd po sklepach,a o kasę ma się nie martwić bo to prezent od syna

Ja swojej mamie mam zamiar zafundować strój na nasz ślub, ale to w ramach prezentu na dzień matki
moooniaaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-10, 12:30   #3704
Elrosa
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez moooniaaaa Pokaż wiadomość
Ja swojej mamie mam zamiar zafundować strój na nasz ślub, ale to w ramach prezentu na dzień matki
O! To w sumie bardzo dobra okazja, właśnie szukałam jakiejś przed naszym ślubem
Stary 2014-02-10, 12:31   #3705
Dotka90
Zakorzenienie

Ja chyba też teściówkę wezmę na zakupy, bo nie widzę jej kurde w czymś takim, jak ona chce kupić.

Dziewczyny, tylko znacie sklepy, gdzie mają większe rozmiary? Na pewno większe niż 44
Tylko raczej nie C&A, H&M itd. Chodzi mi raczej o sukienki w stylu z modbisa..
Dotka90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-10, 12:32   #3706
Sunrise28
Rozeznanie

Cytat:

Dokładnie. Weźcie teściową ze sobą po prostu na zakupy i kupcie jej coś w czym będzie ładnie wyglądała. Wtedy ani teściu kasy nie "pożyczy" a i wy będziecie spokojni, że teściowa ma coś ładnego, nowego
Stary 2014-02-10, 12:33   #3707
Opiumalfa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez madzixx88 Pokaż wiadomość
Czesc Dziewczyny

Witam sie po weekendzie
Z nowosci slubnych to kupilismy dla Tz koszule do smokingu w kolorze mojej sukni, wzielam probke materialu i jest identyczny- a nazywa sie u nich ivory
Poza tym mamy upatrzone buty i muche(jednak bedzie czarna )
W kwestii upatrzenia moich butow jest ciut gorzej ale mierzylam te w Gino Rossi, ktore ma Opium i sa megaaa na zywo sa takie piekne a jak sie mienia !!a co najwazniejsze-super super wygodne! Nie moglam uwierzyc, ze maja obcas 10 cm poogladam jeszcze inne, ale jak nic innego nie znajde to biore
Aaa i mowie tym Panom, ze na slub szukam a oni, ze wlasnie niedawno jedna Pani kupila je na slub-Opium pamietaja Cie

No i w koncu ruszylismy z tancami, chodzimy w soboty i niedziele fajnie nam idzie, Tz ma poczucie rytmu i szybko lapie kroki, cwiczylismy disco sambe, rock&rolla i walca ang, jestem zadowolona - wizja walca na pierwszy taniec stala sie blizsza

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
fajne sa no nie ?
hahah dobre! Oni mnie niezle bajerowali, jeden z nich (dwoch ich tam bylo) powiedzial na odchodne, ze jakby do slubunie doszlo to on by chcial ode mnie numer moja mama malo nie padla
Cytat:
Napisane przez cornflower_girl Pokaż wiadomość
A w kwestii welonów i ozdób - trochę korci mnie taka ozdoba jak na zdjęciu. Niestety oryginalna z etsy jest dość droga; zastanawiam się, czy samej takiej sobie nie zrobić. Planuję długi welon do kościoła, podpięłabym go pod ozdobę, tuz przy karku. Na sali tylko taka opaska. Co o tym myślicie ?
bosko to wyglada!!
Opiumalfa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-10, 12:41   #3708
Linaewen
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ewaden Pokaż wiadomość
Kwestie ręki i tradycji dyskutujemy od zaręczyn (nie wiedziałam czy latając do Polski nie powinnam przekładać pierścionka???), i chyba, o ile ksiądz nie wyrazi innej opinii, założymy obrączki na lewe ręce, czyli na te, na których zawsze nosimy
Mój kolega jak wyjeżdża za granicę to zawsze przekłada, żeby się nie rzucać w oczy i nie zdradzać narodowości na pierwszy rzut oka

Cytat:
Napisane przez Lg_ago Pokaż wiadomość
Ale czy ja wiem, że rezygnowanie z niektórych elementów na ślubie to zerwanie z traddycją? Dla mnie nie ale zapewne dla starszej części to wielki dramat U mnie też ślub po południu 14:30, bez oczepin, bez podziękowania dla rodziców. Ba, bez wódki. Zamiast zespołu DJ. Bez poltra przed ślubem. Właściwie to nawet nie wesele, a przyjęcie weselne
Jak Ci się udało przeforsować brak wódki? Podziwiam i zazdroszczę, ja musiałam ulec ("ale wiesz, zrobisz jak zechcesz, bo to Twoje wesele. Musi być wódka, ale poza tym zrobisz jak zechcesz. Nie musisz podawać rosołu, bo zrobisz jak zechcesz, ale musi być rosół bo goście będą pić wódki, której nie będzie bo zrobiz jak zechcesz, ale jednak musi być, bo goście jednak będą ją pić")<- ci, którzy mi tak mówili karnie dopiją każdą jedną butelkę, która zostanie...

Cytat:
Napisane przez annic Pokaż wiadomość
ano widzisz, bo ja zamierzenie zupełnie inne miałam zdecydowanie nie seksi i z pazurem, tylko raczej delikatnie, skromnie i prosto - dlatego mi się spodobała i tak ją na sobie widziałam. Ale ja jestem z tych co lubią "koszulowce" a uciekają od princesek i wszystkiego co się świeci

Chyba na mierzenie tej kiecki kupię kilka jakiś okryć i zostawię sobie te co będzie pasować, a resztę oddam.
No dla mnie gołe plecy i boki z koronką są w zamierzeniu seksowne, nie delikatne. Też mam nieprinceskową i nieświecącą suknię, ale jak byłam z rodziną to pani mi dała tą Twoją do przymierzenia i jak Adelina wygląda na mnie zjawiskowo tak właśnie ta wyglądała źle. A przecież są podobne

Cytat:
Napisane przez cashmere Pokaż wiadomość
Za nami weekend zapraszania gości, kolejne 5 zaproszeń wręczonych
Trochę się obawiałam jak to będzie bo zapraszamy teraz tą część rodziny TŻ której nie znam, ale póki co było bardzo sympatycznie
Tylko mimo że mieliśmy zapraszać bez dzieci (oprócz 3 z najbliższej rodziny) to teraz musimy jednego brata ciotecznego TŻ zaprosić z 5letnim synem. Przypadkowo wpadł do jego rodziców których zapraszaliśmy, i zaczęli opowiadać że już obiecali małemu garnitur i pantofle na nasze wesele Teraz chyba byłoby strasznie głupio ich bez dziecka zaprosić
Głupio to może być dziadkom, że coś naobiecywali. Ja bym chyba jednak nie łamała-to Wasze wesele.

Cytat:
Napisane przez KaMilka4891 Pokaż wiadomość
w związku z tym, że zapro odebraliśmy, zaczęły się rozmowy na temat listy gości, no i TŻ ciągle gada o dwóch kumplach, z którymi mamy słaby kontakt, i jakoś mi sie oni nie widzą, mimo, że bardzo ich lubię...
Mój TŻ też ma liście kumpla, z którym odnowił kontakt przez przypadek kilka tygodni temu. Ale ponieważ kiedyś bardzo się kolegowali to go postanowił zaprosić. Ja zapraszam byłą przyjaciółkę i jej siostrę-w dzieciństwie byłyśmy bardzo, bardzo blisko, potem się wszystko rozeszło-no ale są (były?) ważną częścią mojego życia, a że ja senstyentalna istota to chcę, żeby się pojawiły na tak ważnym wydarzeniu (ważnym dla mnie). To nic złego zaprosić kogoś, z kim mamy słabszy kontakt, ale kiedyś było inaczej.

Cytat:
co do piosenki - zamiast skracania wolałabym raczej, żeby w pewnym umówionym wcześniej momencie zaczęli tańczyć rodzice zachęcając w ten sposób resztę do tańca. Tańczyć samej z TŻ przez 4 minuty nie mając do tego zupełnie drygu a będąc obserwowanym - to nie na moje nerwy
My chcemy zaprosić w trakcie tańca świadków, rodzeństwo i rodziców, żeby tak coraz tłumniej było na parkiecie, bo ja chyba inaczej padnę ze stresu...

Mieliśmy dzisiaj jechać po obrączki, ale mama się zbierała to poszukania złota od początku stycznia i wczoraj jej przypomnieliśmy... Więc plan obrączkowy wziął w łeb Niestet, z powodu braków w baku plan tortowy też póki co odkładamy na przyszły tydzień. Czyli dzisiejsze wspólne wolne spędzimy na słodkim lenistwie.
Znalazłam piękną fryzurkę, będzie jak znalazł na drugi dzień-dobrze, że świadkowa umie robić warkocze(albo zastąpię warkocz jakąś szałową opaską) -(prawy górny róg). Mam krótsze włosy, ale i tak będzie ślicznie
"Uroczyście nie zobowiązuję się do regularnych porządków, prowadzenia kalendarza, niejedzenia słodyczy, byciu skrupulatnym w podejmowanych czynności oraz gaszeniu światła w łazience - to się nigdy nie udało, więc w końcu dorosłam do nie oszukiwania samej siebie."
za: whitepointeshoes
Linaewen jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-10, 12:42   #3709
201605100
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez Sunrise28 Pokaż wiadomość
Dokładnie. Weźcie teściową ze sobą po prostu na zakupy i kupcie jej coś w czym będzie ładnie wyglądała. Wtedy ani teściu kasy nie "pożyczy" a i wy będziecie spokojni, że teściowa ma coś ładnego, nowego
Elrosa to jest bardzo dobry pomysł zabierz swoją mamę, teściową i może nawet TŻta, wyjdzie tak naturalnie i nikt niezręcznie nie będzie się czuł
201605100 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-10, 12:46   #3710
say-hello
Zakorzenienie

Linaewen, to co opisałaś na biało - jak ja to doskonale znam! nawet nie chodzi tylko o wesele, ale mój ojciec próbuje mi wmówić wiele rzeczy, ale "i tak przecież zrobisz jak chcesz"....

Madzixx, te buty są doskonałe ja jeszcze robię podejście do zamówienia trochę niższych butów z bialebuty, a jak nie wyjdzie to biorę te z GR
say-hello jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-10, 12:56   #3711
anusia4u
Raczkowanie

Cytat:
nie to samo. Po pierwsze ten facet poprowadzi imprezę, zorganizuje jakieś konkursy, oczepiny itp. Kto miałby zrobić to zamiast niego? W dodatku wypożyczenie nagłośnienia też kosztuje. 1800 za dj-wodzireja to moim zdaniem nie tak dużo, zwłaszcza jeśli znany i polecany. My znaleźliśmy takiego za 1400 ale jakoś nie przypadł nam do gustu i bierzemy za 2400 takiego, z którym załapaliśmy świetny kontakt i wiemy, że jest profesjonalistą i nic nie schrzani
ja płacę 3000 zł za dja + wodzireja ale naczytałam się, że nie ma się czego przyczepić jeśli się ich wybierze, więc mimo narzekania Tż że drogo, zdecydowaliśmy się na nich mają profesjonalny sprzęt i zapewniają oświetlenie

Lemon_Drop druga sukienusia jest śliczna

annic pięęęękna suknia

Peyton22 witaj

iza1336 genialne zaproszenia są śliczne

KaMilka4891 grzebyk

Edytowane przez anusia4u
Czas edycji: 2014-02-10 o 12:57
anusia4u jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-10, 12:58   #3712
21klaudyna
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez ysia Pokaż wiadomość
Co do nowości to wczoraj spróbowaliśmy kolejnego wina z naszej kolekcji ślubnej - czerwone , wytrawne i w ogóle nie polecam. Jest strasznie gorzkie i smakuje jak rozrobione z wodą. Musimy szukać dalej.
Ysia mówisz o tym blossom hill ? a białe i różowe jak ?
Nasz dzień : 2.08.2014 r. 15:00

"Zestarzej się przy mnie
Najlepsze dopiero się zdarzy"
21klaudyna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-10, 13:06   #3713
Kaigara
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez moooniaaaa Pokaż wiadomość
Ja bym powiedziała, że widziałam gdzieś tam ładne sukienki i że porywam teściową na rajd po sklepach,a o kasę ma się nie martwić bo to prezent od syna

To Ty zafunduj swojej mamie na dzień mamy strój, a narzczony niech zafunduje swoje mamie. Powie, że to prezent na dzień mamy, będzie musiała przyjąć Poza tym pewnie się ucieszy.
Kaigara jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-10, 13:09   #3714
Sunrise28
Rozeznanie

Pm-ki kochane, na ile wcześniej chcecie potwierdzenie przybycia na wesele?
Miesiąc czy więcej?

Ja chciałam dwa miesiące, ale nie wiem czy tak wypada... ?
Stary 2014-02-10, 13:13   #3715
Kaigara
Rozeznanie

Cytat:
Pm-ki kochane, na ile wcześniej chcecie potwierdzenie przybycia na wesele?
Miesiąc czy więcej?

Ja chciałam dwa miesiące, ale nie wiem czy tak wypada... ?
Ja mam potwierdzenie do 9 marca, a ślub 26 kwietnia.
Kaigara jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-10, 13:16   #3716
Sunrise28
Rozeznanie

My chcemy zaprosić w trakcie tańca świadków, rodzeństwo i rodziców, żeby tak coraz tłumniej było na parkiecie, bo ja chyba inaczej padnę ze stresu...

Mieliśmy dzisiaj jechać po obrączki, ale mama się zbierała to poszukania złota od początku stycznia i wczoraj jej przypomnieliśmy... Więc plan obrączkowy wziął w łeb Niestet, z powodu braków w baku plan tortowy też póki co odkładamy na przyszły tydzień. Czyli dzisiejsze wspólne wolne spędzimy na słodkim lenistwie.
Znalazłam piękną fryzurkę, będzie jak znalazł na drugi dzień-dobrze, że świadkowa umie robić warkocze(albo zastąpię warkocz jakąś szałową opaską) -(prawy górny róg). Mam krótsze włosy, ale i tak będzie ślicznie
[/QUOTE]

Też chcemy, żeby po 1 minucie naszego tańca dołączyła resztą gości...
Bo mnie też stres zeżre, a tak może nie będzie widać:P

Śliczna ta fryzura

Pierwsza też mi się podoba
Muszę spróbować na swoich :P

---------- Dopisano o 13:16 ---------- Poprzedni post napisano o 13:14 ----------

Cytat:
Napisane przez Kaigara Pokaż wiadomość
Ja mam potwierdzenie do 9 marca, a ślub 26 kwietnia.
Czyli tydzień krócej niż ja chciałam. No to w takim razie pozostanę przy swoim 1 czerwca :P
Stary 2014-02-10, 13:18   #3717
Elrosa
Zadomowienie

Cytat:
Pm-ki kochane, na ile wcześniej chcecie potwierdzenie przybycia na wesele? Miesiąc czy więcej? Ja chciałam dwa miesiące, ale nie wiem czy tak wypada... ?
Ja mam właśnie dwa miesiące wcześniej, w sumie nie zastanawiałam się, czy wypada przynajmniej miesiąc wcześniej muszę podać na naszej sali ilość noclegów i ich rozkład (tzn. które pokoje i iloosobowe łóżka). Do tego wygląda, że będzie nam potrzeba ich więcej, niż jest przy tej sali, więc dwa miesiące uznaliśmy za optymalny czas na znalezienie dodatkowych noclegów.
Stary 2014-02-10, 13:19   #3718
marlenqa22
Zadomowienie

Melduję że przyszły mi naklejki na buty i zawieszki na alkohol! zawieszki są mega piękne, ładniejsze niż na zdjęciu!
czekam jeszcze na księgę gości. Na początku marca zamawiam zaproszenia!
Dzisiaj Tż mi oznajmił że... denerwuje się ślubem aż mnie zaskoczył, bo zawsze był oazą spokoju a ja nerwusem
Jutro mamy kolejne nauki przedmałżeńskie..

1 lipiec 2022- czekamy na Ciebie maleństwo
marlenqa22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-10, 13:26   #3719
ysia
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez 21klaudyna Pokaż wiadomość
Ysia mówisz o tym blossom hill ? a białe i różowe jak ?
Tak, blossom hill. Różowe próbowałam i jest ekstra, ma taki truskawkowy posmaczek. Białe próbujemy dzisiaj to sam znać

Profil FB
https://www.facebook.com/whitepointeshoes
ysia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-10, 13:27   #3720
annic
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Linaewen Pokaż wiadomość

No dla mnie gołe plecy i boki z koronką są w zamierzeniu seksowne, nie delikatne. Też mam nieprinceskową i nieświecącą suknię, ale jak byłam z rodziną to pani mi dała tą Twoją do przymierzenia i jak Adelina wygląda na mnie zjawiskowo tak właśnie ta wyglądała źle. A przecież są podobne

ja też mierzyłam Adelinę, była w czołówce sukienek, które chciałam przymierzyć (z pytaniem od progu, czy można by ten dekolt do pępka zakryć ) i u mnie właśnie na odwrót było W Elosie fajnie wyglądałam, a w Adelinie nie powiem że tragicznie jakoś, ale no... jakbym miała 10 lat więcej, postarzała mnie. Dobrze, że jest tyle kiecek, bo co osoba, to inna reakcja i inaczej się wygląda

ze świadkami dobry pomysł, też ich włączę. Im więcej ludzi na parkiecie tym mniej uwagi na mnie

Ta fryzurka prawy górny róg z warkoczem piękna eh, gdybym miała takie włosy...
annic jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Jeszcze przed ślubem

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Narzędzia

Zasady wysyłania wiadomości