|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
Pokaż wyniki sondy: Nowy tytuł wątku | |||
Mamusie Sierpień część już druga, nasza ciąża jest zbyt długa 2014! |
![]() ![]() ![]() ![]() |
2 | 5,71% |
Połowa ciąży już za nami w sierpniu nasze dzieci przywitamy |
2 | 5,71% |
Mamusie sierpień 2014 ! |
10 | 28,57% |
sierpniowe dzieciaczki w brzuchu buszują za kilka miesięcy światem zapanują |
1 | 2,86% |
Chociaż małe mamy brzuszki w sierpniu wyjdą z nich maluszki |
4 | 11,43% |
Chociaż goszcza w naszych brzuszkach już od sierpnia w naszych łóżkach |
0 | 0% |
Pod serduszkiem je nosimy a już w sierpniu przytulimy |
4 | 11,43% |
Wiosna szybko przeminie i przywita nas lato. Mój Tż zostanie sierpniowym TATĄ ! |
12 | 34,29% |
Głosujący: 35. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#2641 | |
Zadomowienie
|
Dot.: Mamusie sierpień 2014
Cytat:
czytałam o tym w moim poradniku , jest to normalne.. i najlepiej jeśli by go nie ruszać, nie powodować by płyn się wylewał. Tak Tasia żyjemy :P a przynajmniej ja ![]() mamuska tez bym chciała już sierpień ![]() Zuken to super że ten pięny dzień był wspaniały ![]() Twin--maid dziękuję że pytasz, tak czuję się jak narazie lepiej. Wczoraj natomiast bardzo mnie głowa bolała.. pulsowało mi na skroniach ![]() ![]() Twin--maid moja babcia też robiła zupy owocowe, my wnuki zawsze się z niej śmiałyśy że ona kompot podgrzewa i podaje z makaronem hihihih :P Zazdroszczę zakupów słodkich ubranek ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#2642 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2643 |
Rozeznanie
|
Witam się po weekendzie
![]() ![]() miałam iść dzisiaj na wizytę do ginekologa, ale dzwoniła położna, że lekarza znowu dzisiaj nie ma i mogę przyjść dopiero w środę (podobno napisał jej smsa, że go dzisiaj nie będzie). Dla mnie to jakiś absurd. TŻ załatwił sobie pracę z domu (takie możliwości fajne ma, ale możliwe tylko raz na dłuższy czas) na dzisiaj, ale na środę będzie musiał już wziąć urlop ;/ jestem zła - już drugi raz w ciąży mam przesuwaną wizytę ![]()
"Jeszcze Cię nie znam, a już Cię kocham." /Susan Dempsey/ Edytowane przez UmiZumi Czas edycji: 2014-02-10 o 09:37 |
![]() ![]() |
![]() |
#2644 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#2645 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Zdrowka dla TŻ Czy puchnie wam język?? Zaczelam go sobie w tym tygodniu przygryzac ale tak daleko z tylu buzi w gardle. Zauwazylam ze przygryzam go bo jest spuchniety i nie miesci sie w buzi ![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2646 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
#2647 |
Rozeznanie
|
w piątek też go nie ma, więc jeżeli z jakiegoś powodu nie dam rady pójść w środę albo lekarza nie będzie w środę, to wizytę będę miała dopiero w przyszłym tygodniu (przyjmuje w pon, śr, i pt). Byłam w piątek na prenatalnych i było wszystko ok, ale nie lubię takiego przekładania, bo potem zawsze problem z dojazdem do przychodni. Kuje mnie coś jakby przy jajniku i tuż poniżej pępka tak z prawej jego strony. Chciałam zapytać co to i czy nic groźnego.
"Jeszcze Cię nie znam, a już Cię kocham." /Susan Dempsey/ Edytowane przez UmiZumi Czas edycji: 2014-02-10 o 11:03 |
![]() ![]() |
![]() |
#2648 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Tez mam dzisiaj wizyte, i chyba pojde na L4. ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
![]() |
#2649 |
Raczkowanie
|
witam po dłuzszej przerwie. Nie pisałam tak długo bo kilka razy napisalam post i cos mi sie podzialo i nie dodało... Cały czas pisze z tel wiec trudno mi cytowac
gratuluje wszystkim udanych wizyt i coraz wiekszych brzuszkow ![]() ja po wizycie 03.02 dostałam mozliwosc normalnego funkcjonowania(oczywiscie mam sie bardzo oszczedzac) z czego sie ciesze bo lezenie mnie dobijało. Nawet w sob wybralismy sie do ikei z czego najbardziej ucieszyli sie chłopaki bo uwielbiaja tam jezdzic a ze cały dom tam meblujemy to czesto tam bywamy ![]() niestety młodszy syn krotko po ospie złapał jakas infekcje pecherza, wyniki moczu miał fatalne i niestety skonczyło sie na antybiotyku. Juz mam dosc tych chorob bo tyle kasy wydalismy od swiat na leki ze głowa boli niestety z drugim trymestrem wrocił apetyt ![]() bardzo prosze o zmiane na pierwszej stronie terminu na 10.08 chociaz i tak bedzie sporo wczesniej bo bedzie cc... Troche duzo napisałam ale dawno sie nie udzielałam wiec to dlatego. Miłego dnia zycze a ja zabieram sie za zupe pieczarkowa bo juz pozno sie zrobiło ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2650 | ||||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja dziś mam okropny bok głowy. Pewnie przez pogodę- u nas od rana padał deszcz. Teraz coś się wypogadza. Bo te zupy smakują jak kompot ![]() W Lidlu, chyba trzeba było być o świcie, żeby kupić ubranka w fajnych kolorach i rozmiarach :/ poszperałam trochę i kupiłam kilkanaście ubranek. Już się z TŻ zachwycaliśmy jakie piękne i zaczęło do nas docierać, że znowu będzie taki maluszek w domu ![]() ![]() Cytat:
Raz mi się zdarzyło, ze ginka odwołał wizytę. Jednak było to 2 dni wcześniej. Cytat:
Dzięki. Zdrówko się mu przyda. Dostał zwolnienie do końca tygodnia. Nie, nie puchnie mi język. Zdzwoniłabym do gina ![]() Cytat:
---------- Dopisano o 12:33 ---------- Poprzedni post napisano o 12:31 ---------- Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#2651 |
Raczkowanie
|
Hej dziewczyny. Ja nadal z wami chociaż głównie jak widać z nastawieniem na odbiór. Lepiej się czuję więc cały dzień coś robię, czytam was dla relaksu co kilka dni ale zanim nadrobię to już mi nie starcza czasu na odpisanie, a w tym tyg jeszcze gorzej bo mam maraton pracowy, na szczescie ostatni raz.
U mnie brzuchol rośnie, dno macicy mam już 2 cm pod pępkiem ![]() Zuken gratulacje ![]() kasiuulad super czytać że jesteś na nogach ![]() Wszystkim gratuluje udanych wizyt i trzymam kciuki za następne. Będę się meldować co jakiś czas ![]() |
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#2652 |
Zakorzenienie
|
o jeju od 8 wymiotowalam od razu jak wstalam
to dla mnie najgorsze uczucie bo nie ma czym ![]() nie wiem kiedy ale cos okolo 10 zasnelam no i przed chwila sie obudzilam dzisiaj o 18 mam termin zobacze czy z dzidzia wszystko ok no i z ta infekcja bo wszystko na to wskazuje troche sie boje bo mam bole brzucha Edytowane przez zaczarowanadlaniego Czas edycji: 2014-02-10 o 13:18 |
![]() ![]() |
![]() |
#2653 |
Wtajemniczenie
|
a mnie dziś tak boli żołądek... a nie jadłam nic podejrzanego. Możliwe, że ze stresu, bo miałam powiedzieć szefowi o ciąży, ale rano nie miał dla mnie czasu, potem jakaś narada, a później sobie pojechał na jakieś spotkanie i w końcu z nim nie pogadałam. Stresuje mnie to
![]() ![]()
#2654 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Strach ma wielkie oczy ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
![]() |
#2655 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2656 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Poprosilam w pracy poczatku lutego o przyznanie kilku dni wolnego w kwietniu - odmowili mi mi bo ludzie maja zaplanowane urlopy Ja mam swoje dokonczyc planowac jak wroce do pracy ze zwolnienia. Wtedy tez pewnie uslysze ze juz zajete wszystkie terminy. ![]() ![]() Edytowane przez Optymistka26 Czas edycji: 2014-02-10 o 14:29 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2657 | |||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Edytowane przez asix86 Czas edycji: 2014-02-11 o 13:00 |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#2658 |
Zadomowienie
|
Cześć
![]() Byłam przez ostatni tydzień w szpitalu ![]() ![]() Ale mam stron do nadrobienia ![]() ![]() Edytowane przez niki19 Czas edycji: 2014-02-10 o 15:06 |
![]() ![]() |
![]() |
#2659 | |
Rozeznanie
|
Hej Dziewczyny.
Podczytuje, ale nie mam sił pisać, słabo się czuję już kolejny dzień. Zresztą jakaś cisza nastała na wątku, mało wpisów. Cytat:
---------- Dopisano o 17:16 ---------- Poprzedni post napisano o 17:15 ---------- [QUOTE=twin--maid;45039065]Ja bym raz na jakiś czas nie bała się zjeść tuńczyka z puszki. Oby szybko Ci przeszły mdłości! Mi odkąd minęły mam normalny apetyt a dzięki temu zróżnicowaną dietę. ![]() Nie pamiętam, kto pisał o zakupach na allegro.pl ubranek ciążowych. Możecie się pochwalić linkami? Szukam czegoś fajnego. Kupiłam sobie spodnie jeansy w happymumy.pl niestety z tą okropną gumą az pod biust (seksownie się w tym czuję) i kilka bluzek tunik. Szaleć z ubraniami nie mam zamiaru, ale też chciałabym jakoś fajnie się ubrać. Legginsy nie wchodzą u mnie w grę, chociaż wygodne. Edytowane przez pentuerka Czas edycji: 2014-02-10 o 16:23 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2660 |
Raczkowanie
|
Witajcie.
Dopadła mnie melancholia. Siedzenie w domu od dwóch miesięcy i nic nierobienie mnie wykańcza. Tak bardzo marzę o wyjściu na spacer do parku albo lasu. Na zakupy po chlebek...DO LUDZI! Jeszcze trochę i zdziczeję. Na dodatek te wszystkie problemy zdrowotne i ból NERKI ....to najgorszy ból ever! Mam wrażenie, że cały świat jest przeciwko mnie. Chce mi się płakać i każde słowo Tż doprowadza mnie do szału. W głowie brzęczy mi cały czas "CZEMU ON NIE POWIE TEGO INACZEJ...TAK ŻEBY MI NIE ZROBIĆ PRZYKROŚCI....ON MI SPRAWIA PRZYKROŚĆ....ON JEST TAKI NIECZUŁY I NIEWYROZUMIAŁY...POWINIEN ZACHOWYWAĆ SIĘ INACZEJ...NO PRZECIEŻ TO JA POTRZEBUJĘ MIŁOŚCI...ON MNIE NIE KOCHA....NA PEWNO JUŻ MNIE NIE KOCHA..." to i wieleeeeee innych stwierdzeń KRZYCZY w mojej głowie nooooo i ryczę z takim wielkim bólem i żalem na sercu. Zupełnie przestały rosnąć mi piersi. Mam wręcz wrażenie, że zmalały. Nie bolą nawet od kilku tygodni ani nie swędzą. Gdyby nie to, że mam dosyć spory brzuszek to zupełnie nie pamiętałabym ani nie czułabym, że jestem w ciąży. Aaaa i schudłam. Na początku ciąży ważyłam coś 74 i miałam wrażenie, że z tyg na tydz mnie przybywa. Bałam się nawet stanąć na wadze...olałam to zupełnie. Położna przy wypisie ze szpitala mnie zważyła a tu 69. SZOK. Przecież ja tylko leże i jem i mało kiedy się wypróżniam bo mam mega zaparcia.... Zuken ![]() ![]()
#2661 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2662 | |||||||||
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Właściwie to plany nasze się zmieniły, okazało się że Tż jest zmęczony i zostaliśmy w domu, zjedliśmy sałatkę i wieczór spędziliśmy przed Tv. Do kina pojechaliśmy w niedzielę, a film to nic innego jak zapowiedź kolejnej części. Ja takie filmy lubię gdzie są efekty, roboty i różne fikcyjne stwory ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Dużo zdrowia dla Tż Jak udały się zakupy? Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 18:29 ---------- Poprzedni post napisano o 18:16 ---------- Cytat:
![]() ![]() |
|||||||||
![]() ![]() |
![]() |
#2663 |
Rozeznanie
|
zazdroszczę wam pogody bo u nas caly weekend strasznie wialo i do tego deszcz padal i jak tu spacerowac
![]() |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2664 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2665 | |||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() tez bym wszystko zjadła i kupila TZ mówi ze nie będzie mnie na zakupy zabierał ![]() Cytat:
Boże a wiedzą ze jestes w ciazy? Mi wręcz każą iść na L4 i dzisiaj jux jestem na zwolnieniu. Cytat:
Piersi naszczescie tez mnie juz nie bolą ale ja sie z tego cieszę. Slonko wyjdzie cieplo się zrobi to i humorek się poprawi ![]() Ja juz po wizycie , za miesiąc usg narządów polowkowe juz nie moge sie doczekać jupiiii. ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
![]() ![]() Najdroższe klejnoty jakie noszę na szyi to ramiona mojego dziecka ![]() Śpij mój kochany Aniołku ![]() Edytowane przez papryczka160 Czas edycji: 2014-02-10 o 18:58 |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#2666 |
Zakorzenienie
|
nic sie nie dowiedzialam ..
usg nie mogla mi zrobic bo powiedziala ze mialam w srode wiec za duzo bo sie robi tylko dwa razy w miesiacu powiedziala ze bol brzucha, bol kosci ( czuje tak jakby mnie biodra bolaly) to dlatego ze dziecko rosnie i mam sie nie martwic rano mam dac probke moczu i pocekac na wyniki i wtedy cos mi przepisze na infekcje |
![]() ![]() |
![]() |
#2667 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Inaczej byc nie moze. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2668 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Dziewczyny mam mega ogromny problem i błagam o pomoc. Jak już mówiłam, w kwietniu mam ślub. Dzisiaj kupiliśmy mojemu TŻ garnitur. Dość ciemny intensywny lekko połyskujący granat. Ja na siebie miałam wizję kremowej sukienki z baskinką i kobaltowej marynarki. I dzisiaj okazało się, że ten kobalt nijak nie pasuje do garniaka. ![]() Próbowałam czarny, ciemny fiolet, czerwień. Nic. Nie mam pomysłu na kolor marynarki dla siebie. Ratunku! ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2669 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Albo i krawat. Wydaje mi sie ze granstowa czy fioletowa marynarka jest za ciemna dla Panny Młodej. Cos jasnego musi być. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
![]() ![]() Najdroższe klejnoty jakie noszę na szyi to ramiona mojego dziecka ![]() Śpij mój kochany Aniołku ![]() Edytowane przez papryczka160 Czas edycji: 2014-02-10 o 19:54 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2670 | ||||||||||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Kurczę, a ja Lidle wszystkie mam hen drogi od siebie... A pojechałabym ![]() Cytat:
![]() I zdrowia dla Mamy!!! ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Jak z tymi nerkami? Coś na nie bierzesz? A co do wagi - może różnica w urządzeniach? Mam 2 wagi w domu, różnica na nich to 4 kg ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Którego kwietnia masz ślub? Bo ja się chciałam pochwalić: dziś "zapisaliśmy się" na ślub na 4 kwietnia ![]() ![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
Narzędzia | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:47.