|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Nowy tytuł wątku | |||
| Mamusie Sierpień część już druga, nasza ciąża jest zbyt długa 2014! |
|
2 | 5,71% |
| Połowa ciąży już za nami w sierpniu nasze dzieci przywitamy |
|
2 | 5,71% |
| Mamusie sierpień 2014 ! |
|
10 | 28,57% |
| sierpniowe dzieciaczki w brzuchu buszują za kilka miesięcy światem zapanują |
|
1 | 2,86% |
| Chociaż małe mamy brzuszki w sierpniu wyjdą z nich maluszki |
|
4 | 11,43% |
| Chociaż goszcza w naszych brzuszkach już od sierpnia w naszych łóżkach |
|
0 | 0% |
| Pod serduszkiem je nosimy a już w sierpniu przytulimy |
|
4 | 11,43% |
| Wiosna szybko przeminie i przywita nas lato. Mój Tż zostanie sierpniowym TATĄ ! |
|
12 | 34,29% |
| Głosujący: 35. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2611 | |||||||||
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Mamusie sierpień 2014
Cytat:
Walentynki i ciąża... I super, że wyniki ok Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Ale musisz spytać lekarza, jak jest w Twoim przypadku Cytat:
![]() Cytat:
). Na zapas się nie przejmuj! Cytat:
Dziwny lekarz ![]() Witam się i zarazem mówię dobranoc ![]() U mnie ok, kupiłam na Allegro 2 pary spodni ciążowych, teraz szukam tunik Mdłości zaginęły gdzieś bezpowrotnie, ale na mięcho i ryby nadal nie mogę patrzeć i ogólnie mam zachcianki i ciężko mi coś wybrać sobie na obiad ![]() Brzusio rośnie, waga jeszcze nie Spada mi z innych miejsc, i bardzo dobrze ![]() ---------- Dopisano o 21:24 ---------- Poprzedni post napisano o 21:22 ---------- Cytat:
|
|
#2612 |
|
Rozeznanie
|
No! Zebyśmy sie dobrze rozumiały - tej cebulki nie jest nie wiadomo ile, jest ona pokrojona i zeszklona na oleju i nią okraszone ziemniaki. |
|
|
|
#2613 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Bo ja znam tylko wersję z owocami i makaronem
|
|
#2614 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Zupa swoją droga a ziemniaczki na innym talerzu
|
|
|
|
|
#2615 |
|
Zadomowienie
|
hej dziewczyny. Czy którejś z Was leci już przeźroczysty płyn z piersi? Nie przypominam sobie żebym w poprzedniej ciąży tak miała
Pierwsze co leciało to żółtawa siara. Co prawda nie jest tego dużo ale po naciśnięciu sutka z obu piersi wypływa..
|
|
|
|
#2616 | |
|
Wtajemniczenie
|
Aaaaa
Kapuję ![]() Cytat:
|
|
#2617 | ||
|
Zadomowienie
Lokalizacja: To stąd, to stamtąd, a czasem jeszcze skąd indziej;-)
|
Cytat:
![]() Ale w 1 ciazy nic mi nie leciało aż do porodu, czytałam jednak kiedyś, że może zacząć leciec juz w 4mc. Cytat:
o, to super, ze wszystko na USG w porządku, teraz pewnie jesteś dużo bardziej spokojna a do tego macie pamiatkowy filmik |
||
|
|
|
#2618 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Robię rosół i wrzucam pokrojone buraki i jak sie ugotują to daje śmietanę ocet (lub sok z cytryny) i łyżkę cukru, ziemniaki gotuje osobno (ja lubię młode w mundurkach) i wrzucam je na koniec do zupy mniam cały garnek zrobiłam wczoraj a dzis pojechałam do mamy na obiad a tam tez buraczkowa ![]() Ja tez mam straszne zachcianki niby mdlosci minęły w muszę zawsze zjeść to na co mam ochotę bo nic innego mi przez gardło nie przejdzie :p Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
|
#2619 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ale świetnie, ze nagrałas maluszka teraz pewnie oglądasz co chwilkę ![]() że wszystko dobrze---------- Dopisano o 07:26 ---------- Poprzedni post napisano o 07:12 ---------- Cytat:
O to fajnie ie, ja też własnie muszę sobie coś kupić, o też allergowiczka też myślałam aby tam zajrzeć super że już nie masz mdłości.
|
||
|
|
|
#2620 |
|
Zakorzenienie
|
Hejka dziewczyny
wczoraj niby mialam dobry dzien zjadlam, spedzialam troche czasu z chlopakiem wieczorem postanowilismy wybrac sie cos zjesc, skonczylo sie na tym ze wypilismy po soczku i do domu. strasznie zle sie czulam a od razu po wyjsciu prawie zemdlalam nie czulam nog strasznie sie przestraszylam ale po 20 minutach mi przeszlo |
|
|
|
#2621 |
|
Wtajemniczenie
|
Aż coś napiszę, żeby sprawdzić, czy mi się Wizaż nie zawiesił - od 8.38 nie ma żadnego postu???
Żyjecie?
|
#2622 |
|
Rozeznanie
|
Tez właśnie sie zdziwiłam ze tak mało od wczoraj do nadrobienia :p zawsze wchodzę ok tej godziny a tu juz dwie stronki zapisane
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#2623 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
ale cieżko to życie mi idzie wczoraj u której przeczytałam ze robila ostatnio leczo, a że ja na wszystko mam ochote co zobaczę lub usłysze już zrobiłam i pyszne mi wyszło... Ale właśnie ledwo po nim żyje tak się objadłam A kolezanki pewnie na spacerkach nie martw się Tasia , wróca to nadrobia |
|
|
|
|
#2624 |
|
Zakorzenienie
|
korzystaja pewnie z ladnej pogody
![]() ja tam sobie leze we wtorek wybieram sie do lekarza, mam jakies zle przeczucia te oslabienie wczoraj ( gdyby chlopak mnie nie zlapal to bym upadla na buzke ) i mozliwe ze mam infekcje ale to zalezy czy chlopak dostanie wolne wiec zobaczymy zamowilam sobie pizze bo mam ochote ![]()
|
|
|
|
#2625 |
|
Rozeznanie
|
Mnie dzisiaj brzuch boli jak na okres umieram
zapewne macica sie rozciąga ale nienawidzę tego uczucia.... Ja juz chce sierpień i chce urodzić ta ciaza mnie przerasta ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#2626 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
i duszno, gin polecił abym do ogólnego poszła się zbadać bo to dziwne ze w tym wieku tak mam...
|
|
|
|
|
#2627 |
|
Zakorzenienie
|
tak srednio ja zawsze malo pilam teraz sie zmuszam
|
|
|
|
#2628 |
|
Zadomowienie
|
Zaczarowana, a wlasnie w ciazy to trzeba wiecej wody pic, a ponoc oslabienia moga sie zdarzac. Ja tak mialam kilka tyg temu, szczegolnie po kapieli, zawroty glowy, plamki przed oczami etc ale przeszlo, wczesniej sie nie zdarzalo. Na filmach nawet czesto jest taki motyw, ze kobieta dowiaduje sie o ciazy przypadkiem, jak wczesniej raz czy dwa zaslabla i zemdlala hehe Ale oczywiscie lepiej isc sprawdzic do lekarza, czy wszystko ok!
Ja dzis zrobilam grochowke, zaczelam ogladac wczoraj zdrowie na widelcu i sie wkrecilam, ze niektore przepisy postanowilam wyprobowac. Jutro na sniadanie zrobie paste ze slonecznika i suszonych pomidorow, pojutrze domowy hummus, dotad tylko kupnym sie zajadalam. A poza tym u nas sie wypogodzilo, Tz z corka wybyli na karmienie kaczek nad wode a ja odpoczywalam. Musze isc zbudzic moja mala, bo tak sie umeczyla ze w aucie zasnela i spi do teraz, a jak nie zbudze bedzie szalala do 23! Jak nie ma drzemki, zasypia przed 20, wiec nie trudno sie domyslic, ktora opcje wole ;-) Edytowane przez ewelajna25 Czas edycji: 2014-02-09 o 18:42 |
|
|
|
#2629 |
|
Zakorzenienie
|
czy ktoras z was miala moze juz kiedys w ciazy infekcje ?
|
|
|
|
#2630 | ||
|
Zadomowienie
|
to tak jak ja. Też mało pije, chociaż staram sie jak mogę
![]() ---------- Dopisano o 19:45 ---------- Poprzedni post napisano o 19:40 ---------- a o jaki rodzj infekcji pytasz? ja miałam grzybicę miałam przepisane tabketki dopochwowe Nystatyne VP to było 2 tyg temu jakoś, ale albo jej nie wyleczyłam do końca , albo mi wraca bo znowu dziwną zieloną wydzielinę z grudkami mam i oczywiście ból przy oddawaniu moczu jednak ja nestety jestem mega podatna przed ciążą często miałam ![]() ---------- Dopisano o 19:47 ---------- Poprzedni post napisano o 19:45 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 19:49 ---------- Poprzedni post napisano o 19:47 ---------- Cytat:
ja bardzo często takie mam...jak byłam w ciąży, a miałam dostać okres byłam pewna że dostanę, bo identyczne bóle brzucha jak na okres miałam
|
||
|
|
|
#2631 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja mam cos takiego ze mnie szczypie podczas siusiu i swedzi no i mam wiecej wydzieliny boje sie ze to cos powaznego i moze zagrozic dziecku mam nadzieje ze chlopak dostanie wolne i we wtorek pojdziemy do lekarza a lekarz od razu Ci stwierdzil ? czy minal jakis okres czasu zanim poszlas do lekarza ? |
|
|
|
|
#2632 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2633 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
a badania moczu masz w porządku?
|
|
|
|
|
#2634 |
|
Raczkowanie
|
Hej! Piękna pogoda w weekend była
ja poświęciłam go na spacery nad morzem Jak u Was sytuacja z wysypianiem się? Ja nie mogę sobie dogodnej pozycji wybrać do spania, rzucam się z boku na bok... przez to jestem niewyspana i chodzę zdenerwowana, za dnia owszem drzemka, ale to nie to co sen w nocy... Zastanawiam się czy już nie kupić sobie tego sławnego rogala do spania.Pozdrowienia
|
#2635 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2636 |
|
Zakorzenienie
|
Hej kochane
![]() Tak jak pisałyście pogodę mieliśmy idealną jak na tą porę roku Wszystko wyszło super! Ślub wzruszający, wesele do rana Dziękuję za wszystkie życzenia i miłe słowa |
|
|
|
#2637 |
|
Rozeznanie
|
|
|
|
|
#2638 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
gratulacje
|
|
#2639 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
super ze sie wszystko udalo
|
|
#2640 | ||||
|
Zakorzenienie
|
angelika, super, że jesteś już w domu
Cytat:
Szkoda, że lekarz nie potrafi wykazać się empatią.Cytat:
Cytat:
Moja babcia robiła mi w dzieciństwie zupy owocowe z makaronem ![]() Moje maleństwo też nie przybrało idealanej pozycji do zmierzenia przezierności karkowej Cytat:
![]() Jutro zaczynam 16tc i z tej okazji dzień zaczęłam od przytulania się z toaletą :/ W ogóle ciężki weekend za mną. TŻ się rozchorował więc nie miałam w ogóle odpoczynku. Synek nie rozumiał, że nie może do taty się zbliżać. W końcu zarządziłam izolację TŻ. Teraz pojechał do lekarza. Mam nadzieję, ze szybko mu przejdzie, bo tęsknię za przytuleniem się do niego i wspólnym spaniem ![]() Jak TŻ wróci, jadę z synkiem do Lidla. Jak będzie w czym wybierać to zamierzam kupić trochę tych słodkich ubranek dla maleństwa.
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 06:37.

). Na zapas się nie przejmuj!
Dziwny lekarz 

u nas to na slodko zupy sa bo ziemniaki z cebula na slono mi sie kojarza...
że wszystko dobrze

zapewne macica sie rozciąga ale nienawidzę tego uczucia.... Ja juz chce sierpień i chce urodzić ta ciaza mnie przerasta