![]() |
#151 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Wesele we Włocławku.
Przymierzałam w Angeli na POW i w Dorze na 3-go maja.
Mam zamiar jeszcze raz jechać do Angeli i do Ursulle ale nie chcę kupować nowej tylko używaną ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#152 |
Raczkowanie
|
23 sierpień 2014- Kościół św. Jana Chrzciciela w Lubrańcu, wesele Złota podkowa Włocławek
A jeśli chodzi o suknie to ja swoją zamówiłam w pracowni sukien ślubnych Mariopol na Rzemieślniczej Mam do Was pytanie czy słyszałyście może coś o kamerzyście Zbigniewie Grabowskim z firmy Efekt ?
Razem od 4.10.2008 ![]() Zaręczeni od 3.04.2012 ![]() Ślub 23.08.2014 ![]() Michałek 20.11.2016 Rico 13.09.2014 Na prostej drodze nie nauczysz się wychodzić z zakrętów. Edytowane przez kassiek90 Czas edycji: 2014-01-26 o 13:37 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#153 |
Raczkowanie
|
Byłam na POW u Angelii - całkiem ładne sukienki. Polecam też salon na Wienieckiej, zarówno Ursuelle jak i Laurę. Sama na razie tylko byłam obejrzeć, przymierzać będe w lutym ;-)
Myślicie, że na pół roku przed weselem wystarczy ? ;-) |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#154 |
Konto usunięte
|
Ja ślubowałam w sierpniu, a suknię zamówiłam już w styczniu.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#155 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Chociaż podejrzewam, że zostawiają sobie trochę luzu w razie awaryjnych przypadków, kiedy PM załatwiają ślub w kilka m-cy. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#156 |
Przyczajenie
|
witam. ja z facetem planujemy ślub w sierpniu 2015 roku... szukamy sali i nie możemy się zdecydować
![]() myśleliśmy jeszcze o Aleksandrze bo sala jest prześliczna... ale fakt ze nie można wnosić nic swojego typu wódka itd zniechęciło nas ![]() co wy o tym myślicie jeśli ktoś coś wie i miał tam wesele lub byl to bardzo prosze o rade ktora sale wybrac z tych trzech lub jakies inne propozycje... |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#158 |
Konto usunięte
|
W Wienieckim Zakątku na minus jest moim zdaniem, to, że sala oddzielnie jest do jedzenia i do tańczenia.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#159 |
Raczkowanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#160 |
Przyczajenie
|
bartolinka, byliśmy tam i sala faktycznie ładna, Pani rozmawiała bardzo konkretnie ale niestety wizja dwóch sal nie wchodzi w rachubę. Na dzień dzisiejszy faworytem jest Gościniec, przystępna cena (tort+ napoje), dwa pokoje w gratisie, obok sali (przydadzą się do snu dla małych dzieci), ale budynek z zewnątrz nie robi szału
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#161 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
Moim zdaniem najlepiej jest, gdy wszystko dzieje się na jednej i wszyscy się widzą ![]() Ale zdania są podzielone, moja koleżanka miała właśnie dzieloną salę i nie był to dobry pomysł, praktycznie wesele było podzielone na 3 grupy: tych co tańczyli, tych co tylko siedzieli za stołami i nie widzieli tych, co się bawią i towarzystwo na ławkach przed wejściem do lokalu. Niektórych kojarzę jak byli na początku do pierwszego tańca, potem dopiero na oczepinach, bo większość czasu siedzieli na fajce. Gościniec ma dobrą ofertę, choć z zewnątrz rzeczywiście nie robi wrażenia. Riverside też z zewnątrz nie robi wrażenia. Lokalizację ma fajną, sala piękna, ale dla mnie za wysoka i czegoś w niej brak jest...ciężko mi powiedzieć co tak naprawdę. Jedzonko wymyślne i mało. Zależy co kto lubi. A Tawerna w Brześciu Kujawskim? |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#162 |
Raczkowanie
|
Ja np. jestem na nie dla Wienieckiego Zakątka - byłam. Lokal bardzo ładny, sam w sobie strojny, ale! sala do tańca mała i ślizga-wesele na 150osób i gdy w 2 momentach wszyscy się zjawili czyli pierwszy taniec i taniec z rodzicami-katastrofa. Dla mnie osobne sale są minusem. No i te kolumny na sali do jedzenia-Jak ja tego nie cierpie. Usiadłam na końcu sali niestety i nic nie widziałam. Goście przepychający się przez krzesła i te kolumny. Nie podobało mi się. Ale każdy ma inne gusta.
Riverside-piękna sala. Wystawne wesela. Słyszałam, że dobre jedzenie. Osobiście nie wybrałam tej sali bo jednak za drogo dla mnie. A co do Gościńca czy Złotej Podkowy-słyszałam raczej pochlebne opinie. Rzeczywiście budynki z zewnątrz są brzydkie, ale przecież nie to jest ważne na weselach ;-) |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#163 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#164 |
Przyczajenie
|
Nie kupujcir sukienki slubnej na cygance, ja kupilam i to byl blad, bo sukienka po pierwszym tancu sie rozlecisla, peklo mi to kolo namsamym dole, material byl cienki , zaluje że tam kupilam musialam sie przez cala noc meczyc
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#165 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
Co do tego salonu, to jak dla mnie totalnie tam się czas zatrzymał- lata 90-te. Jakość i wykonanie tandeta, ale rzecz gustu. Poza tym obiecałam sobie, że nic tam nie kupię, po tym jak rok wcześniej poszłam się rozeznać, co i jak i zapytać kiedy powinnam przyjść, aby coś sobie wybrać. To jak panie usłyszały, że rok wcześniej to mnie wyśmiały, mówiąc, że do tego czasu się rozstaniemy, lub w ciążę zajdę. |
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#166 |
Przyczajenie
|
Ze swojej strony polecam lokal "Podgrodzie"!
![]() Zespół - polecam "Egzamin" świetna muzyka!! ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#167 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#168 |
Raczkowanie
|
Fajnie gra zespół MIDWAY z Radziejowa
![]()
![]() |
#169 |
Zakorzenienie
|
Polecam zespół Allegro z Ciechocinka występują w jednej z kawiarni i.można posłuchać. Przez lata z nimi pracowałam grali również na naszym weselu i pierwszy raz po słyszę tylko pochlebne opinie. Bawili się wszyscy i mali i starsi
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#170 |
Przyczajenie
|
To nie wiedzialam odnosnie Egzaminu. U nas grali w październiku w troche okrojonym skladzie, wczesniej mowili nawet o zamowieniach na 2014 ale byc moze cos sie zmienilo od tamtej pory. Szkoda!
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#171 |
Przyczajenie
|
witam czy moglibyscie mi polecić jakiś dobry zespół muzyczny na wesele. słyszalam ze ATUT jest niezły i biorę go poważnie pod uwagę ale jeśli znacie jeszcze jakies dobre zespoły to prosze dajcie znać.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#172 |
Raczkowanie
|
Ja bede miala koral band ale slyszalam ze universum jest fajny
![]() Sent from my X10i using Wizaz Forum mobile app |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#173 |
Raczkowanie
|
a zaopatrzacie się dziewczyny w takie rzeczy jak : podarunki dla gości, księga gości, winietki itp. ?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#174 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Winietek nie będziemy mieli, bo nasi goście wolą sami sobie dobrać towarzystwo przy stole. Nad księgą gości jeszcze się zastanawiamy, ale nad taką w formie wydrukowanego drzewa i pieczątek do przystawiania. Chcemy ustawić na stołach menu, bo będziemy mieli kilka potraw z dziczyzny, a nie każdy to lubi. Myśleliśmy jeszcze o lampionach szczęścia ale jak zobaczyliśmy jaki jest po tym syf to zrezygnowaliśmy. Poza tym i tak byśmy nie dostali pozwolenia od straży, bo w okolicy sali jest za dużo lasów. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#175 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
Karty z życzeniami w kopertach są wystarczającą pamiątką, po co jeszcze księga gości, do której połowa zapomni się wpisać, a jak napisze to z reguły zdawkowe: Najlepszego na Nowej Drodze Życia życzą XYZ. Podarunki dla gości w różnych formach ( ja spotkałam się z gipsowymi aniołkami), ale są różne: podgrzewacze, ogólnie jakieś kurzołapy i duperelki wyglądające jak ze sklepu typu po 4 zł. Połowa gości zapomina to zabrać nawet, bo myśli, że dekoracja- zdecydowanie szkoda kasy. Lepiej te pieniądze przeznaczyć na dodatkowe porcje ciasta upieczone specjalnie na podziękowanie i dawać na wyjściu gościom dziękując za przybycie, lub dołożyć i dać połówkę wódki weselnej- zdecydowanie bardziej się ucieszą ![]() Jeśli chodzi o winietki, to ja jestem na nie, ale to wszystko zależy od gości, jeśli większość się nie zna, to może lepiej ich "usadzić". Naszych gości sama lepiej bym nie usadziła, niż oni sami to zrobili. Zaznaczam, że nie było akcji w stylu rzucanie torebką, marynarką, przepychanek, by zająć miejsce ![]() O lampionach też myślałam, ale było przed żniwami jeszcze i jak pomyślałam, że to gdzieś się zahaczy i spadnie, to mi przeszło. Za sztucznymi ogniami nie byłam, troszkę szkoda kasy, ale już lepsze niż lampiony.Moja koleżanka miała na zawiślu wesele i też lampiony i dwa się zaczepiły, jeden o drzewo, drugi o sieć, ale jakoś się wygasiły i spadły, bo wiało. Nic się nie stało, ale od tamtej pory tym bardziej jestem na nie. ---------- Dopisano o 09:20 ---------- Poprzedni post napisano o 09:13 ---------- Polecam zespół ProRemix i Picador. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#176 |
Raczkowanie
|
o lampionach też myślałam-trzeba mieć pozwolenie od straży? tego nie wiedziałam szczerze mówiąc...;p
hmm aa inne rzeczy typu gołębie przed kościołem do puszczania, drink bar itp ? co o tym myślicie |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#177 |
Przyczajenie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#178 |
Raczkowanie
|
Dziewczyny a czy będziecie miały tzw. kolor przewodni wesela? dodatki, bukiet, wystroj sali weselnej itd w jednym kolorze?
czy niekoniecznie ? i jeszcze jedno - jakie salony fryzjersko kosmetyczne mogłybyście polecić na fryzure i makijaż ślubny ? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#179 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
Fajnie, gdy wszystko jest dopracowane, ale nie ma co przesadzać, bo większość gości tego nie zauważy, że kokardka na zaproszeniu, które dostaliśmy 3 miesiące wstecz jest w idealnie tym samym odcieniu co kokarda na krześle i buty panny młodej ( nie dobrane tak idealnie, ale zbliżone). Takie rzeczy owszem fajnie, jak do siebie pasują, ale bez jakiejś spiny. Swego czasu ( 2- 3 lata wstecz i do chwili obecnej),w większych miastach modne były kolorowe buty ślubne, u nas dopiero ta moda wchodzi. Zależy co kto lubi, mi się to nie podoba, za jakiś czas będzie to taki sam kicz jak inne. Osobiście jestem za klasyką, buty nie muszą być białe, mogą być kremowe, bladoróżowe, nude. Ale co do butów im mniej mają kokardek, doczepianych kwiatków, paseczków tym lepiej, minimalizujemy ryzyko zaczepienia się sukni. Co do fryzjerów i makijażystów to każdy ma kogoś, kogo może polecić, musisz pochodzić na próbne i sama się zorientować, co Ci najbardziej będzie odpowiadać. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#180 |
Przyczajenie
|
Jeżeli chodzi o buty to też stawiam raczej na klasykę.Najbardziej nude.kolor sali- Połączenie różówego i zieleni,wszystko oczywiście w odpowiednich odcieniach. Wracając do butów,to zastanawiam się jak szybko będę mogła je przebrać na takie ,w których można tańczyć całą noc bez bólu
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
Narzędzia | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:49.