Wesele we Włocławku. - Strona 6 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne > Ceremonia i tradycja ślubna, weselna

Notka

Ceremonia i tradycja ślubna, weselna W tym miejscu możesz podzielić się widzą, jak zaplanować ceremonię ślubną. Na co zwrócić uwagę przy szukaniu sali weselnej. Przypomnieć tradycje weselne.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2014-01-26, 12:30   #151
madziara889
Zakorzenienie

Dot.: Wesele we Włocławku.

Przymierzałam w Angeli na POW i w Dorze na 3-go maja.
Mam zamiar jeszcze raz jechać do Angeli i do Ursulle ale nie chcę kupować nowej tylko używaną
madziara889 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-01-26, 13:36   #152
kassiek90
Raczkowanie

23 sierpień 2014- Kościół św. Jana Chrzciciela w Lubrańcu, wesele Złota podkowa Włocławek
A jeśli chodzi o suknie to ja swoją zamówiłam w pracowni sukien ślubnych Mariopol na Rzemieślniczej

Mam do Was pytanie czy słyszałyście może coś o kamerzyście Zbigniewie Grabowskim z firmy Efekt ?
Michałek 20.11.2016
Rico 13.09.2014

Na prostej drodze nie nauczysz się wychodzić z zakrętów.

Edytowane przez kassiek90
Czas edycji: 2014-01-26 o 13:37
kassiek90 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-01-26, 16:45   #153
madzia155
Raczkowanie

Byłam na POW u Angelii - całkiem ładne sukienki. Polecam też salon na Wienieckiej, zarówno Ursuelle jak i Laurę. Sama na razie tylko byłam obejrzeć, przymierzać będe w lutym ;-)

Myślicie, że na pół roku przed weselem wystarczy ? ;-)
madzia155 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-01-26, 19:07   #154
201610281624
Konto usunięte

Ja ślubowałam w sierpniu, a suknię zamówiłam już w styczniu.
201610281624 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-01-27, 08:13   #155
madziara889
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez madzia155 Pokaż wiadomość
Byłam na POW u Angelii - całkiem ładne sukienki. Polecam też salon na Wienieckiej, zarówno Ursuelle jak i Laurę. Sama na razie tylko byłam obejrzeć, przymierzać będe w lutym ;-)

Myślicie, że na pół roku przed weselem wystarczy ? ;-)
Chyba zależy od salonu. W Dorze babka mówiła, ze mam czas do końca listopada na wpłacenie zaliczki na szycie sukni na październik
Chociaż podejrzewam, że zostawiają sobie trochę luzu w razie awaryjnych przypadków, kiedy PM załatwiają ślub w kilka m-cy.
Stary 2014-01-29, 13:56   #156
kaska1010
Przyczajenie

witam. ja z facetem planujemy ślub w sierpniu 2015 roku... szukamy sali i nie możemy się zdecydować zastanawiamy się nad: hotel riverside ...boje się ze tam jest za drogo i tak za bardzo wystawnie... bo menu maja dosyć wyszukane.... myślimy tez nad gościńcem na toruńskiej... ładna sala i ceny tez ok i w cenie dostajemy 2 pokoje do dyspozycji... bierzemy jeszcze pod uwagę złota Podkowę... ceny dobre, sala nawet ładna tylko trochę mała... wesele będzie na 130 osób

myśleliśmy jeszcze o Aleksandrze bo sala jest prześliczna... ale fakt ze nie można wnosić nic swojego typu wódka itd zniechęciło nas

co wy o tym myślicie jeśli ktoś coś wie i miał tam wesele lub byl to bardzo prosze o rade ktora sale wybrac z tych trzech lub jakies inne propozycje...
kaska1010 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-01-29, 18:24   #157
bartolinka
Raczkowanie

Mój ślub jest 20 września w Wienieckim Zakątku kaska1010 może tą sale powinnaś tez wziąć pod uwagę bo naprawdę warto
bartolinka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2014-01-29, 18:48   #158
201610281624
Konto usunięte

W Wienieckim Zakątku na minus jest moim zdaniem, to, że sala oddzielnie jest do jedzenia i do tańczenia.
Stary 2014-01-29, 19:49   #159
bartolinka
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Ainhoa Pokaż wiadomość
W Wienieckim Zakątku na minus jest moim zdaniem, to, że sala oddzielnie jest do jedzenia i do tańczenia.
Ale są za to inne plusy : super obsługa, pyszne jedzenie, piękna sala
Stary 2014-01-29, 22:14   #160
kaska1010
Przyczajenie

bartolinka, byliśmy tam i sala faktycznie ładna, Pani rozmawiała bardzo konkretnie ale niestety wizja dwóch sal nie wchodzi w rachubę. Na dzień dzisiejszy faworytem jest Gościniec, przystępna cena (tort+ napoje), dwa pokoje w gratisie, obok sali (przydadzą się do snu dla małych dzieci), ale budynek z zewnątrz nie robi szału
Stary 2014-01-30, 06:06   #161
201610281624
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez kaska1010 Pokaż wiadomość
bartolinka, byliśmy tam i sala faktycznie ładna, Pani rozmawiała bardzo konkretnie ale niestety wizja dwóch sal nie wchodzi w rachubę. Na dzień dzisiejszy faworytem jest Gościniec, przystępna cena (tort+ napoje), dwa pokoje w gratisie, obok sali (przydadzą się do snu dla małych dzieci), ale budynek z zewnątrz nie robi szału
Dwie sale, to nie jest dobry pomysł, byłam na 2 weselach, gdzie osobno się jadło i osobno tańczyło i niestety, ale niewypał.
Moim zdaniem najlepiej jest, gdy wszystko dzieje się na jednej i wszyscy się widząSprzyja to integracji:-D
Ale zdania są podzielone, moja koleżanka miała właśnie dzieloną salę i nie był to dobry pomysł, praktycznie wesele było podzielone na 3 grupy: tych co tańczyli, tych co tylko siedzieli za stołami i nie widzieli tych, co się bawią i towarzystwo na ławkach przed wejściem do lokalu. Niektórych kojarzę jak byli na początku do pierwszego tańca, potem dopiero na oczepinach, bo większość czasu siedzieli na fajce.
Gościniec ma dobrą ofertę, choć z zewnątrz rzeczywiście nie robi wrażenia.
Riverside też z zewnątrz nie robi wrażenia. Lokalizację ma fajną, sala piękna, ale dla mnie za wysoka i czegoś w niej brak jest...ciężko mi powiedzieć co tak naprawdę. Jedzonko wymyślne i mało.
Zależy co kto lubi.
A Tawerna w Brześciu Kujawskim?

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2014-01-30, 09:20   #162
madzia155
Raczkowanie

Ja np. jestem na nie dla Wienieckiego Zakątka - byłam. Lokal bardzo ładny, sam w sobie strojny, ale! sala do tańca mała i ślizga-wesele na 150osób i gdy w 2 momentach wszyscy się zjawili czyli pierwszy taniec i taniec z rodzicami-katastrofa. Dla mnie osobne sale są minusem. No i te kolumny na sali do jedzenia-Jak ja tego nie cierpie. Usiadłam na końcu sali niestety i nic nie widziałam. Goście przepychający się przez krzesła i te kolumny. Nie podobało mi się. Ale każdy ma inne gusta.

Riverside-piękna sala. Wystawne wesela. Słyszałam, że dobre jedzenie. Osobiście nie wybrałam tej sali bo jednak za drogo dla mnie.

A co do Gościńca czy Złotej Podkowy-słyszałam raczej pochlebne opinie. Rzeczywiście budynki z zewnątrz są brzydkie, ale przecież nie to jest ważne na weselach ;-)
Stary 2014-01-30, 18:05   #163
201610281624
Konto usunięte

Cytat:
Ja np. jestem na nie dla Wienieckiego Zakątka - byłam. Lokal bardzo ładny, sam w sobie strojny, ale! sala do tańca mała i ślizga-wesele na 150osób i gdy w 2 momentach wszyscy się zjawili czyli pierwszy taniec i taniec z rodzicami-katastrofa. Dla mnie osobne sale są minusem. No i te kolumny na sali do jedzenia-Jak ja tego nie cierpie. Usiadłam na końcu sali niestety i nic nie widziałam. Goście przepychający się przez krzesła i te kolumny. Nie podobało mi się. Ale każdy ma inne gusta.

Riverside-piękna sala. Wystawne wesela. Słyszałam, że dobre jedzenie. Osobiście nie wybrałam tej sali bo jednak za drogo dla mnie.

A co do Gościńca czy Złotej Podkowy-słyszałam raczej pochlebne opinie. Rzeczywiście budynki z zewnątrz są brzydkie, ale przecież nie to jest ważne na weselach ;-)
Właśnie, jeszcze te kolumny w Zakątku, no nie za bardzo. W Gościńcu też są kolumny/ filary i moja koleżanka jak była, mówi, że musiała się wychylać, poprawiać na krześle by coś zobaczyć, gdy siedzieli przy stole i odpoczywali.
Stary 2014-01-31, 04:48   #164
emilia1410
Przyczajenie

Nie kupujcir sukienki slubnej na cygance, ja kupilam i to byl blad, bo sukienka po pierwszym tancu sie rozlecisla, peklo mi to kolo namsamym dole, material byl cienki , zaluje że tam kupilam musialam sie przez cala noc meczyc
emilia1410 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-01-31, 05:38   #165
201610281624
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez emilia1410 Pokaż wiadomość
Nie kupujcir sukienki slubnej na cygance, ja kupilam i to byl blad, bo sukienka po pierwszym tancu sie rozlecisla, peklo mi to kolo namsamym dole, material byl cienki , zaluje że tam kupilam musialam sie przez cala noc meczyc
Wiesz, może to nie kwestia salonu, tylko modelu sukni, albo miałaś pecha.
Co do tego salonu, to jak dla mnie totalnie tam się czas zatrzymał- lata 90-te. Jakość i wykonanie tandeta, ale rzecz gustu.
Poza tym obiecałam sobie, że nic tam nie kupię, po tym jak rok wcześniej poszłam się rozeznać, co i jak i zapytać kiedy powinnam przyjść, aby coś sobie wybrać. To jak panie usłyszały, że rok wcześniej to mnie wyśmiały, mówiąc, że do tego czasu się rozstaniemy, lub w ciążę zajdę.

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2014-02-04, 18:45   #166
nanny90
Przyczajenie

Ze swojej strony polecam lokal "Podgrodzie"! Mieliśmy tam wesele w zeszłym roku. Jedzenia mnóstwo, baardzo smaczne, wszyscy goście byli zadowoleni. Wybraliśmy okrągłe stoły, więc sala też optycznie wydała się trochę mniejsza niż jest. Poza tym b. dobry kontakt z właścicielem, wszystko można ustalić wg swoich upodobań.

Zespół - polecam "Egzamin" świetna muzyka!! Przeboje z różnych lat, no i zespół gra na żywo.
nanny90 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-02-05, 13:17   #167
wiolett73
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez nanny90 Pokaż wiadomość
Ze swojej strony polecam lokal "Podgrodzie"! Mieliśmy tam wesele w zeszłym roku. Jedzenia mnóstwo, baardzo smaczne, wszyscy goście byli zadowoleni. Wybraliśmy okrągłe stoły, więc sala też optycznie wydała się trochę mniejsza niż jest. Poza tym b. dobry kontakt z właścicielem, wszystko można ustalić wg swoich upodobań.

Zespół - polecam "Egzamin" świetna muzyka!! Przeboje z różnych lat, no i zespół gra na żywo.
Podobno Zespół Egzamin zakończył swoją działalność. A odnośnie Podgrodzia to najlepszy lokal w okolicy, super jedzenie, super obsługa - wszystko na najwyższym poziomie.
wiolett73 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-02-05, 22:48   #168
zemstablondynki
Raczkowanie

Fajnie gra zespół MIDWAY z Radziejowa
Stary 2014-02-05, 23:00   #169
Latte88
Zakorzenienie

Polecam zespół Allegro z Ciechocinka występują w jednej z kawiarni i.można posłuchać. Przez lata z nimi pracowałam grali również na naszym weselu i pierwszy raz po słyszę tylko pochlebne opinie. Bawili się wszyscy i mali i starsi

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Latte88 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-02-07, 09:20   #170
nanny90
Przyczajenie

To nie wiedzialam odnosnie Egzaminu. U nas grali w październiku w troche okrojonym skladzie, wczesniej mowili nawet o zamowieniach na 2014 ale byc moze cos sie zmienilo od tamtej pory. Szkoda!
nanny90 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-02-08, 16:48   #171
kaska1010
Przyczajenie

witam czy moglibyscie mi polecić jakiś dobry zespół muzyczny na wesele. słyszalam ze ATUT jest niezły i biorę go poważnie pod uwagę ale jeśli znacie jeszcze jakies dobre zespoły to prosze dajcie znać.
Stary 2014-02-08, 17:16   #172
bartolinka
Raczkowanie

Ja bede miala koral band ale slyszalam ze universum jest fajny

Sent from my X10i using Wizaz Forum mobile app
Stary 2014-02-09, 19:40   #173
madzia155
Raczkowanie

a zaopatrzacie się dziewczyny w takie rzeczy jak : podarunki dla gości, księga gości, winietki itp. ?
Stary 2014-02-10, 07:12   #174
madziara889
Zakorzenienie

Cytat:
a zaopatrzacie się dziewczyny w takie rzeczy jak : podarunki dla gości, księga gości, winietki itp. ?
Dla gości jedynie ciasto na odchodne.
Winietek nie będziemy mieli, bo nasi goście wolą sami sobie dobrać towarzystwo przy stole.
Nad księgą gości jeszcze się zastanawiamy, ale nad taką w formie wydrukowanego drzewa i pieczątek do przystawiania.
Chcemy ustawić na stołach menu, bo będziemy mieli kilka potraw z dziczyzny, a nie każdy to lubi.
Myśleliśmy jeszcze o lampionach szczęścia ale jak zobaczyliśmy jaki jest po tym syf to zrezygnowaliśmy. Poza tym i tak byśmy nie dostali pozwolenia od straży, bo w okolicy sali jest za dużo lasów.
Stary 2014-02-10, 08:20   #175
201610281624
Konto usunięte

Cytat:
Uważam, że te rzeczy są zbędne. Przynajmniej jeśli chodzi o nasze rodziny.
Karty z życzeniami w kopertach są wystarczającą pamiątką, po co jeszcze księga gości, do której połowa zapomni się wpisać, a jak napisze to z reguły zdawkowe: Najlepszego na Nowej Drodze Życia życzą XYZ.
Podarunki dla gości w różnych formach ( ja spotkałam się z gipsowymi aniołkami), ale są różne: podgrzewacze, ogólnie jakieś kurzołapy i duperelki wyglądające jak ze sklepu typu po 4 zł.
Połowa gości zapomina to zabrać nawet, bo myśli, że dekoracja- zdecydowanie szkoda kasy. Lepiej te pieniądze przeznaczyć na dodatkowe porcje ciasta upieczone specjalnie na podziękowanie i dawać na wyjściu gościom dziękując za przybycie, lub dołożyć i dać połówkę wódki weselnej- zdecydowanie bardziej się ucieszą
Jeśli chodzi o winietki, to ja jestem na nie, ale to wszystko zależy od gości, jeśli większość się nie zna, to może lepiej ich "usadzić".
Naszych gości sama lepiej bym nie usadziła, niż oni sami to zrobili. Zaznaczam, że nie było akcji w stylu rzucanie torebką, marynarką, przepychanek, by zająć miejsce
O lampionach też myślałam, ale było przed żniwami jeszcze i jak pomyślałam, że to gdzieś się zahaczy i spadnie, to mi przeszło. Za sztucznymi ogniami nie byłam, troszkę szkoda kasy, ale już lepsze niż lampiony.Moja koleżanka miała na zawiślu wesele i też lampiony i dwa się zaczepiły, jeden o drzewo, drugi o sieć, ale jakoś się wygasiły i spadły, bo wiało. Nic się nie stało, ale od tamtej pory tym bardziej jestem na nie.

---------- Dopisano o 09:20 ---------- Poprzedni post napisano o 09:13 ----------

Polecam zespół ProRemix i Picador.
Stary 2014-02-11, 14:23   #176
madzia155
Raczkowanie

o lampionach też myślałam-trzeba mieć pozwolenie od straży? tego nie wiedziałam szczerze mówiąc...;p
hmm aa inne rzeczy typu gołębie przed kościołem do puszczania, drink bar itp ? co o tym myślicie
Stary 2014-02-11, 16:39   #177
ModJ
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez kaska1010 Pokaż wiadomość
witam czy moglibyscie mi polecić jakiś dobry zespół muzyczny na wesele. słyszalam ze ATUT jest niezły i biorę go poważnie pod uwagę ale jeśli znacie jeszcze jakies dobre zespoły to prosze dajcie znać.
ATUT dobry wybór, albo oni albo Picador
ModJ jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2014-02-11, 19:25   #178
madzia155
Raczkowanie

Dziewczyny a czy będziecie miały tzw. kolor przewodni wesela? dodatki, bukiet, wystroj sali weselnej itd w jednym kolorze?
czy niekoniecznie ?

i jeszcze jedno - jakie salony fryzjersko kosmetyczne mogłybyście polecić na fryzure i makijaż ślubny ?
Stary 2014-02-11, 22:09   #179
201610281624
Konto usunięte

Cytat:
Dziewczyny a czy będziecie miały tzw. kolor przewodni wesela? dodatki, bukiet, wystroj sali weselnej itd w jednym kolorze?
czy niekoniecznie ?
i jeszcze jedno - jakie salony fryzjersko kosmetyczne mogłybyście polecić na fryzure i makijaż ślubny ?
Szczerze mówiąc, to co motywów przewodnich i kolorów to zalezy.
Fajnie, gdy wszystko jest dopracowane, ale nie ma co przesadzać, bo większość gości tego nie zauważy, że kokardka na zaproszeniu, które dostaliśmy 3 miesiące wstecz jest w idealnie tym samym odcieniu co kokarda na krześle i buty panny młodej ( nie dobrane tak idealnie, ale zbliżone). Takie rzeczy owszem fajnie, jak do siebie pasują, ale bez jakiejś spiny. Swego czasu ( 2- 3 lata wstecz i do chwili obecnej),w większych miastach modne były kolorowe buty ślubne, u nas dopiero ta moda wchodzi. Zależy co kto lubi, mi się to nie podoba, za jakiś czas będzie to taki sam kicz jak inne. Osobiście jestem za klasyką, buty nie muszą być białe, mogą być kremowe, bladoróżowe, nude. Ale co do butów im mniej mają kokardek, doczepianych kwiatków, paseczków tym lepiej, minimalizujemy ryzyko zaczepienia się sukni.
Co do fryzjerów i makijażystów to każdy ma kogoś, kogo może polecić, musisz pochodzić na próbne i sama się zorientować, co Ci najbardziej będzie odpowiadać.
Stary 2014-02-12, 06:33   #180
wiolett73
Przyczajenie

Jeżeli chodzi o buty to też stawiam raczej na klasykę.Najbardziej nude.kolor sali- Połączenie różówego i zieleni,wszystko oczywiście w odpowiednich odcieniach. Wracając do butów,to zastanawiam się jak szybko będę mogła je przebrać na takie ,w których można tańczyć całą noc bez bólu
wiolett73 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Ceremonia i tradycja ślubna, weselna

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Narzędzia

Zasady wysyłania wiadomości