|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3091 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Mamy styczeń - luty 2013 (XIV) Roczkowania ciąg dalszy!
Gabi mi sie rozchorowala i mam dwa jeczydla jeczydlowate w domu
bokeh brawa dla Hani ![]() Sylwietta nożnowisizm - haslo roku jak dla mnie
|
#3092 |
|
Zakorzenienie
|
dziewczyny czy któraś się orientuje, czy jest możliwość przełożenia wizyty w PUP???
edit. siostra przyjedzie do małego, uf Laski, o co chodzi w tym tytule wątku? ![]() Dzieci już biegają, z łóżek nie spadają-kurator się cieszy! Nikt już nie grzeszy V-VI
Edytowane przez LadyWhisper Czas edycji: 2014-02-12 o 10:58 |
|
|
|
#3093 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
ja mam to samo ![]() a z tym trzymaniemto też jak jesteśmy obok siebie z tż to mała najpierw u mnie na rękach chce do niego jest u niego chce do mnie ![]() Cytat:
![]() ![]() dziękuję, będę się chyba starać robić coś w tym kierunku ![]() Cytat:
Cytat:
![]() W ogóle zastanawiam sie czy ich nie ściąc... tylko wiem że wtedy będe płakać że ich nie mogę spiąc, ale takie długie mam wrażenie że mi nie pasują ![]() Cytat:
Kija, nie mogłabym byc Twoją żona :P to Ty gotujesz np dwa obaidy?? czy mąż tez taki wybredny?? Ja z tych co raczej wszystko jedzą i nie umiem się nigdy dogadać z wybrzydzającymi :P a jak mam z kimś takim zamawiać pizze o losie !---------- Dopisano o 11:01 ---------- Poprzedni post napisano o 11:00 ---------- Cytat:
![]() a zabawki
|
|
#3094 | |
|
Zakorzenienie
|
Nic z tych rzeczy.
Mieszkamy tu ponad rok, a wlasciwie ich nie znamy, z kilkoma 2 zdania zamienilam i tyle ![]() Lady, serio sniezyca??? U mnie piekne slonce ![]() A co do pyt - nie pomoge niestety ---------- Dopisano o 11:09 ---------- Poprzedni post napisano o 11:06 ---------- Cytat:
![]() ![]() Ja najbardziej wybrzydzalam jak zamawialysmy pizze z djerba i nomen ![]() ja tez uwazam, ze jak najszybciej powinnas sie ogarnac z tym studiem
|
|
|
|
|
#3095 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() meneq Yae jest swietna
|
|
#3096 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
kurcze studia to ja pewnie nie bede miec bo to dużo kasy potrzeba... nie wiem jeszcze jak to ogarne, musiałabym kiedyś siąść i pomyśleć, czego chce właściwie
|
|
#3097 |
|
Zakorzenienie
|
Bokeh, szczerze powiedziawszy to akurat bym miała jego widzimisie w zadzie
chyba że nie jesteś z relacjami moimi na bieżąco BTW kazał mi jechać. Ale nie pojadę, bo sprawdzaliśmy że pogoda ma być do |
|
|
|
#3098 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3099 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
U nas nocka ok. Od 2 tygodni daję jej raz w nocy mleczko -160ml. Jak się budzi drugi raz to daję jej trochę herbatki. Wydaje mi się że lepiej śpi jak dostaje mleczko tylko raz. ![]() Cytat:
i jak tam film? ![]() Cytat:
Ja mam też coraz większego doła... powrót do pracy się zbliża i to mnie dobija ![]() Ciebie też przenoszą ?? Ja dalej nie wiem co z moją pracą ![]() Ile bym dała żebym nie musiała do pracy wracać... ![]() Cytat:
Cytat:
napisz co gin powiedział. Trzymam kciuki za wizyę Cytat:
Daria od jakiegoś czasu ma tak że jak tż mnie całuje albo przytula to ona od razu do nas "biegnie" żeby też się przytulić albo dać buziaka słodkie Cytat:
Cytat:
![]() A co do pogrubionego...jak też nienawidzę tortów. Ładnie to wygląda ale nie lubię
|
|
#3100 |
|
Wtajemniczenie
|
moje dziecko jest śpiące od 8 30, 3 próby usypiania po 40 minut minimum każda i do? NIC! płacze, jęczy, ale spać nie chce... a ja dalej w pidżamie łażę, nawet kawy jeszcze nie piłam bo się nie da poprostu../ aaaaaaaaaaa zwariuję!!!!!!!
|
|
#3101 |
|
Zadomowienie
|
E tam, zaraz głodzę, a nadprogramowe kilogramy to mi się niby z powietrza biorą...
![]() Ja wcale nie jestem wybredna, mogę długo żyć o chlebie z herbatką z sokiem malinowym na przykład. Byle był świeżutki. Z wędlin jadam szynki z tym że takie od 35 zeta w górę bo inne mają żyłki i tłuszczyk. I kiełbaskę wiejską i kabanosy z sokołowa. I jeszcze parówki z szynki ostatnio pokochałam Sery takie normalne w sensie gouda czy edamski, a najchętniej to dziurawce bo lubię dziury w serach, nie wiem jak to działa ale nadają taki fajny smaczek. Z mięs takie normalne, kurczaka, indyka, schab, karczek zjem ale jak mu wyodcinam tłuste i zostawię mięsko. I robione normalnie po staropolsku a nie np. na słodko bo słodkie mi się gryzie z mięskiem. Z warzyw nie jadam kapusty i nie jestem w stanie się do niej przekonać ale moja mama i teściowa często robią jakieś kapuściane rzeczy to podrzucają moim chłopakom. Pomidory jedzą sami. Ja jadam marchewkę, buraczki, kalafiora, brokuła, fasolkę szparagową, groszek konserwowy, ogórki. Chłopaki raczej tak samo więc nie narzekają. Mamy ich zaopatrują w rzeczy których absolutnie sama nie przygotuję bo mnie obrzydzają czyli wspomnianą kapustę a męża dodatkowo we flaki i inne wnętrzności. Kocham mojego męża ale nie aż tak żeby się przekonać dla niego do flaków, serc, móżdżków, płucek i innych takich. Wątróbkę jadam w pasztecie robionym i podgardle też ale muszę je zobaczyć już w formie zmielonej bo inaczej tracę apetyt
Edytowane przez Kija80 Czas edycji: 2014-02-12 o 11:57 |
|
|
|
#3102 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Wyobraźnia niektórych wizażanek nie zna granic ![]() Cytat:
Współczuję, bez kawy mdleję jak przewijam małą z rana...Hope-jeśli naprawdę masz go w nosie to jedź. Może akurat to Wam dobrze zrobi. U mnie cwelowa pogoda: szaroburo i nawet mi się nie chce na spacer iść ale trzeba dziecko wywietrzyć.... Kupiliśmy spacerówkę-Chicco multiway evo. Powiem Wam, że wcale nie tak łatwo coś wybrać Każda ma jakieś rażące wady i nawet jeśli człowiek nie szczędzi kasą to nie jest gwarancja, że się coś znajdzie....Czasem lepiej coś dostać i tyle. Wiecie co u mnie na roczku zrobiło furorę? Kupiłam korpusiki babeczek kruchych powkładałam tam owoce leśne ze słoików, świeże borówki i zalałam galaretką w tym smaku. Bardzo łatwe i ładnie wyglądało. A muffinki zrobiłam z budyniem w środku posypałam grubo c. pudrem i ozdobiłam też borówkami-pyszne, łatwe i najważniejsze śliczne (miałam kolorowe papierki do tego). |
||
|
|
|
#3103 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Moje dziecko mnie gryzie i szczypie jak siadam przed komputerem
02.10.2010 - Gabi 18.01.2013 - Lili Edytowane przez ania13.03 Czas edycji: 2014-02-12 o 11:55 |
|
|
|
|
#3104 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
A najgorszy jest suchy, twardy i gorzki np. morski.
|
|
|
|
|
#3105 |
|
Zadomowienie
|
Marsi wczoraj znalazłam takie coś: pół budyniu śmietankowego zrobić na 1/4 litra mleka, jeszcze gorący nałożyć na babeczki tak żeby nie wystawał nad powierzchnię. W mikro roztopić tabliczkę czekolady zwykłej i białej w dwóch miseczkach, do każdej dodać łyżeczkę masła. Wylać na babeczki, udekorować orzeszkiem, migdałem czy dekoracją cukrową. Sama nie wiem, brzmi prosto ale czy to by było jadalne?
|
|
|
|
#3106 |
|
Zakorzenienie
|
Hejjjjjj!!!!!!! Wpadam tylko na chwile- odbić kartę
![]() Podczytam Was troszkę i lecę przyprawić karkówkę i boczek...bo sie podjęłam zrobienia sama pieczystych wędlin na roczek...a tu patrzecie co fajnego znalazłam...jeśli o Blog chodzi http://mamusiutojestpyszne.pl/ no i o dekoracje.... BOKEhhhhhh http://anula-handmade.blogspot.com/2...na-roczek.html http://www.socute.pl/2013/04/wykaacz...rynarskim.html
Wirtualne poznanie ... 13.10.2009r. ![]() Ślub ... 06.08.2011 r. ANTOŚ 18.02.2013 "Jeśli zastanowisz się nad tym, aby przerwać dążenie do celu, przypomnij sobie, dlaczego zaczęłaś do niego dążyć." Edytowane przez neti1 Czas edycji: 2014-02-12 o 11:58 |
|
|
|
#3107 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
ja flaczki zjem ale tylko jak są dobre, serduszka w rosołku czemu nie :P no i wątróbke też lubię, z patelni taką jestem samam taka dziwna?:PCytat:
nooo takie mięciutkie z dziurami są pycha! Cytat:
pochwal się jak tam te Twoje dekorejszyn, kiedy robicie roczek? teraz w weekend czy za tydzien?
|
|
#3108 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Ja tez kombinuje menu roczkowe. Musze zrobic: - 2 salatki, - 2 ciasta, - moze muffinki. TZ robi danie na cieplo, tesciowa upiecze mieso i jakas rybe zrobi i wsio bez cudowania ![]() Tesc oczywiscie rosol, bo przeciez to niedziela bedzie ![]() Wlasnie, znacie jakis przepis na takie "mokre" muffinki, ktore bylyby dobre na II dzien po upieczeniu? Kiedys robilam, ale na drugi dzien byly suche, a rodzina TZ takich nie ruszy... Edytowane przez nafiyqa Czas edycji: 2014-02-12 o 12:10 |
|
|
|
|
#3109 |
|
Zakorzenienie
|
Kija...padłam...a ja myslę ile to człowiek w życiu swoim rzeczy różńych smakowitych nie zdąży spróbować..a Ty ledwo co jadasz....
Spróbuj sałatkiz przepisów w k. ...kilka z nas podawało, jest tam też moja z tortellini i któraś z Was ją robiła-smakowało. Może spróbuj tych naszych sprawdzonych... a ja właśnie na roczek próbuję dwa nowe pomysły na przekąski: 1. śliwka suszona zrulowana w boczku wędzonym (zapiekane w piekarniku)-ale to potem na zimno 2. pomidorek zawinięty w plasterek cukinii (obsmażonej w panierce na patelni) z sosem czosnkowym... aha no i będę robiła śledzie w oleju z suszonymi pomidorkami i grzybkami w occie..zobaczymy czy się to przyjmie....
|
#3110 |
|
Zadomowienie
|
Ifwka no taka sałatka też mogłaby być, właśnie o czymś podobnym myślałam.
Nancy byłam w k i widziałam Twoje sałatki, tej z makaronem się boję bo jak to tak suchy makaron? Gyrosowa ok ale moja mama zrobi coś z ananasem, kukurydzą, selerem i chyba serem bo moja szwagierka od mięsa podobno dostaje migreny więc jej pasuje zrobić coś bezmięsnego, niech ma ![]() Meduzka mnie natchnęła galaretką do babeczek ale chyba nie mam fajnych owocków |
|
|
|
#3111 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
http://cupcakefactory.pl/krem-mascarpone/ mascarpone b.dobre jest w lidlu śmietanka 30 % też jest do tego możesz dorzucić orzeszki,potarkowaną czekoladę, ja dodaję odrobinkę likierow smakowych albo potarkowaną skorkę pomarańczy wwtedy masz krem pomarańczowy, albo od limonki wtedhy limonkowy itp można cudować a naprawdę proste i nic nie trzeba gotować ---------- Dopisano o 12:19 ---------- Poprzedni post napisano o 12:17 ---------- Cytat:
jak bezmieśna to najprościej Caprese: ładne pomidory, plastry mozarelli, listki bazyli olwia z oliwek zawsze zachwyca http://www.domowe-gotowanie.pl/przep...alatka-caprese |
||
|
|
|
#3112 |
|
Zakorzenienie
|
BOKEH...a więc przy robieniu kul0popomponów z serwetek-fajna i tania sprawa-ale długo i ostrożnie trzeba to robić-a to nie na moje nerwy..bo wciąż gdzieś coś się drze-choć cenowo wychodzi taniutko...
zrobiłam na razie dwa pompony z tiulu...jeden większy jeden mniejszy-większy wyszedł rzadszy-ale wcale źle nie wygląda...dziś dojdą jeszcze 4 rolki...więc dokończe te pompony..będzie też baner..ale jeszcze zostały mi literki do przyklejenia..więc nie mam czym się pochwalić...ale foty wstawię Wam tu napewno... ![]() no i bedzie na jednej ścianie baner z napisem..a podspodem kolorowy sznurek a na nim porozwieszane jak pranie duże zdjęcia Antonia... pompony powiesze nad stołem na żyłce...no i gdzieś po domu trochę balonów... no i jeszcze jak zdąże to wykałaczki robię z napisami... a menu: tort sernik 3bit beza i może jeszcze babeczki za alkoholowym wkłądem...są mniammmmmmmm pólmisek wędlin (jak mi wyjdzie karkówa i boczek) 3 sałatki (jarzynowa, z ananasem i kurczakiem, z selerem konserwowym) pomidorki z czosnkiemi śledzie cukinia zawijana śliwka zawijana pólmisek z owocami i UWAGA...fajny pomysł!!! galaretka w pomarańczy... a na ciepło jakiś gulasz..do chlebka.
Wirtualne poznanie ... 13.10.2009r. ![]() Ślub ... 06.08.2011 r. ANTOŚ 18.02.2013 "Jeśli zastanowisz się nad tym, aby przerwać dążenie do celu, przypomnij sobie, dlaczego zaczęłaś do niego dążyć." Edytowane przez neti1 Czas edycji: 2014-02-12 o 12:24 |
|
|
|
#3113 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
ale się cieszę, w czerwcu jedziemy do mojej Sis do UK
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#3114 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny czy wiecie że dziś w Biedrze były te MEGA PAKI DADY po 50 zł???? NIe wiedziałam że będą...i u nas są,a le na stronie Biedronki nie mogę znaleźć info że miały być...
---------- Dopisano o 12:28 ---------- Poprzedni post napisano o 12:27 ---------- Misia tylko ja ie lubię czerwonego wina...a jak to za bardzo przejdzie????
|
#3115 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Zdjęcia Bokeh są CUDNE!! Milion razy ładniejsze od tych które tam widziałam. A to niby super fotograf..pfff Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Blogerka jakiś czas temu pisała że będzie wpadać tylko w weekendy ale jakoś wogóle jej nie ma szkodaCytat:
Dziecko jest chodzącym cudem, jedynym, wyjątkowym i niezastąpionym. Edytowane przez s i l v e r Czas edycji: 2014-02-12 o 12:33 |
|||||||
|
|
|
#3116 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
hah może tam sie spotkamy ;\d chociaz ja na początku czerwca raczej lece na zbuntowanego
|
|
#3117 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
marsi Ty mój kulinarny guru ostatnio mam fazę na pomidory suszone, ale cóż jedynie co potrafię z nich zrobić to szpinak do jakiegoś mięska i filety nadziewane farszem otrębowym z pomidorami suszonymi![]() ![]() ![]() hope ja bym na Twoim miejscu pojechała, odpoczniesz od tż, odsapniesz od tego wszystkiego, zdystansujesz... no chyba, że pogoda tak jak piszesz ma być kiepska :/ silver przytulam mocno będzie dobrze ewulka jak tam pisanie idzie? Kija co prawda mój tż mówi, że ja jestem wybredna, bo odkrawam tłuszcz z wędliny i w ogóle wędlina sklepowa mnie przeraża i jej nie jem, chyba, że faktycznie mnie smak podleci, za kapuchą też nie przepadam odkąd moja babcia uraczyła mnie w liceum kapustą z kiełbasą i ziemniakami i wmusiła we mnie, a potem się pożygałam i to drugie też :/ za to mięsa nie lubię jakoś bardzo, jem głównie drób i schab jak mój tż zrobi pod beszamelem albo roladki. Muszę mu zatem pokazać Twój wpis, żeby nie myślał, że to tylko ja pański piesek jestem ![]() ah no ja też nie lubię podrobów, jedynie flaki gotowane przez moją mamę ![]() ---------- Dopisano o 12:33 ---------- Poprzedni post napisano o 12:32 ---------- Cytat:
|
||||
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#3118 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
zrób pół na pół![]() Cytat:
|
|
#3119 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Koło 19, północy a potem to loteria ![]() Już mnie to męczy, nie wyspana jestem . Silver to ze pójdę na inny sklep to wiedziałam ( chyba ci nawet kiedyś pisałam moją sytuację), ale zmienili mi stanowisko i mnie to trochę zdolowalo. Ważne ze praca jest. Zuzka dziś jęczy dziąsła ma napuchniete. Wczoraj wyczaiłam ze się górna dwójka przebiła. A z tym tytułem wątku to hmm kiedyś było " dzieci z łóżek spadają, kurator nam grozi/nawiedzi " , coś w ten deseń. Dlatego teraz jest jakby na odwrót. Wysyłane z mojego GT-I8160 za pomocą Tapatalk 2 |
||
|
|
|
#3120 |
|
Zakorzenienie
|
no widzisz bokeh, ale moja cierpliwość miękkiej dupy się wyczerpała
![]() neti od jutra mam w gazetce ![]() ---------- Dopisano o 12:55 ---------- Poprzedni post napisano o 12:54 ---------- http://gazetki.biedronka.pl/g253,eks...ja%20okazji!/0 |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
| Narzędzia | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 07:20.

także w ramach detoksu dziś kisiel z jabłkami i ryżem 

a przy mnie dzikie histerie. No i dziecie dalej grzecznie lezy w lozeczku i sie bawi, wstal 20min temu.
mój ojciec wczoraj do mnie przygadywał, czy by nie pojechać na weekend do Zakopanego. Po czym stwierdził, że to chyba bez sensu bedzie, że TZ mój pracuje, znajomi chcieli jechać itp.

chyba że nie jesteś z relacjami moimi na bieżąco 

A najgorszy jest suchy, twardy i gorzki np. morski.