|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#3031 |
Zadomowienie
|
Dot.: Mamy styczeń - luty 2013 (XIV) Roczkowania ciąg dalszy!
Dziękuje za wszystkie gratulacje ale poczekajmy jeszcze na ta poprawke bo ona dopiero w poniedziałek.
silver, bokeh mój Bartuś też ma takie plamy i raz się pojawiają raz znikają i tak w kółko tylko że my od 4 miesiąca jesteśmy na nutramigenie wiec już kompletnie nie wiem od czego to może być. Jutro ide z małym do lekarza bo mam pare pytania i zapytam m.in. o te plamy.
#3032 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Silver, Hania tez właśnie ma a czasem nie ma.. skorzystałam z okazji, że dziś miała mega, wziełam ją pod pachę i od rodziców do lekarza miałam 5 kroków. Najpierw chciałam do dermatologa, ale zanim bym się doczekała to nic by nie było. Minus taki, że mojej pediatry nie było, i ta jakaś taka dziwna młoda, nawet Hani nie dotknęła :/ nic tak z daleka poobserwowała. Dziwna jakaś Właśnie zajadam kaszkę delicata ![]()
![]() |
#3033 |
Zakorzenienie
|
Ja też się przyłączam
![]()
#3034 |
Zakorzenienie
|
Ewik- cycek w przód. Głowa do góry. Trzeba wygonić tą depreche
![]() Damy radę ![]() ![]() Mąż uspał właśnie małego,noszzz taki z niego uparciuch że w połowie odpadam. Dziś w dzień próbowałam go uspać przez 2 godziny!-taki uparty zawodnik że mimo że już nie widzi na oczy a jego nogi są dla niego ciężarem i ogólną przeszkodą to nie podda się i koniec. Z płaczem go w końcu wymęczonego zebrałam i tak po chwili marudzenia dopiero odjechał ![]() Tak piszecie o tych żelach że aż sama mam chęć ![]() ![]() ![]() ![]() Black-dałabyś linka do tego zestawu co kupiłaś? ![]()
#3035 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#3036 | ||||||
Zakorzenienie
|
o Jezusie, ale mi net zamula
![]() i na dodatek rano dziec wykorzystał chwilowo właczony komputer i pozmniejszał mi wymiary liter i teraz za cholere nie moge powiększyc ![]() ![]() wiadomosci z frontu- dzis dzien całkowitej nieodkładalnosci, do tego marudziec stopnia najwyzszego i nożnowisizm totalny, padam na pyszczek a moja psycha idzie sie własnie powiesic ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() rece tak, ale kręgosłup wołał o pomstę do nieba ![]() ![]() ---------- Dopisano o 21:28 ---------- Poprzedni post napisano o 21:26 ---------- Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Ola jak modelka, chyba Kubulencjusz Pstryniowy pasowałby jej wzrostem ![]() Cytat:
![]() Edytowane przez sylwietta1988 Czas edycji: 2014-02-11 o 21:26 |
||||||
![]() ![]() |
![]() |
#3037 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#3038 |
Zakorzenienie
|
Sylwietta-w ramach pocieszenia powiem Ci że moja psycha wiesza się co wieczór po dniu spędzonym z synkiem
![]()
#3039 | ||||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() pogrubione- dziekuje, az sie zarumieniłam, ale pamiętasz co Ci kiedys pisałam smsem? podtrzymuje ![]() Cytat:
![]() |
||||||
![]() ![]() |
![]() |
#3040 |
Zakorzenienie
|
dziewczyny ! jesteście super mamami !!
![]() ![]()
#3041 | ||
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Aaaa a ty wiesz, że Domi w ciąży? ![]() 8 tydzień. |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3043 | |
Zakorzenienie
|
podziekowac
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ANECZKO, rosnij dziecinko zdrowo i humorek niech dopisuje ![]() gdzie Nawijka? chyba nie wsiąkła na mjm ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3044 | |||
Rozeznanie
|
Tak
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Tylko zbereźne, a Ty co myślałaś ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Moja ważona ostatnio na domowej wadze też 10,5 miała. Tylko w body. Idzie na masę laska ![]() W ogóle pamiętam, jak na pierwszym albo drugim szczepieniu lekarz zważył Młodą. Okazało się, że przybrała kilogram od ostatniego razu, co pediatra skwitował "no figury to ty po mamie nie odziedziczyłaś" ![]() Do jutra ![]() ![]() ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#3045 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#3046 |
Zakorzenienie
|
Mała, nie kupiłam zestawu, bo mam lampę, lakierożele kolorowe, które można łączyć z tipsem, więc potrzebowałam tylko kilku drobiazgów - dobierałam sobie pojedyncze produkty u tego sprzedawcy - http://allegro.pl/listing/user/listi...us_id=23447446
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3047 |
Zakorzenienie
|
Aniu najlepszego!!
|
![]() ![]() |
![]() |
#3048 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#3049 |
Zakorzenienie
|
![]() strasznie smiesznie to napisalyscie obje, ale wiem ze Wam nie do smiechu jest ![]() ---------- Dopisano o 22:36 ---------- Poprzedni post napisano o 22:36 ---------- sylwus, napisalam w k. jak chcesz to tam mozemy pogadac ![]() ---------- Dopisano o 22:39 ---------- Poprzedni post napisano o 22:36 ---------- Szajka - jeszcze jeden mejlik polecial ![]() |
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#3050 |
Zakorzenienie
|
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;45104526]mnie też zrób
![]() normalnie bezmleczną kaszkę na pepti rób ![]() Aaaa a ty wiesz, że Domi w ciąży? ![]() 8 tydzień.[/QUOTE] O Kurcze! To zaszalala dziewczyna żeby do pracy nie iść ![]() ![]() Sent from my HTC One X using Wizaz Forum mobile app
#3051 |
Zakorzenienie
|
Mąż mnie dzisiaj wieczornie zbalamucil
![]() ![]() ![]() ![]() Jestem na bieżąco. Ale jakoś nie mam weny ostatnio. Za miesiąc wracam do pracy,.zmienili mi stanowisko, ale nie mam chęci by o tym pisać. Męża przenieśli i znowu chodzi na zmiany. Najgorzej jak dla mnie jest gdy wraca z nocki, bo musi odespac a ja z Zuzia siedzę w jednym pokoju. Jak wrócę do pracy to nie wiem jak to rozwiążemy ![]() I w ogóle to stwierdzam, ze jestem do niczego ![]() ![]() ![]() Wysyłane z mojego GT-I8160 za pomocą Tapatalk 2 |
![]() ![]() |
![]() |
#3052 |
Zadomowienie
|
Hello
![]() Nie lubię tak na raty czytać bo mało pamiętam wtedy ![]() Bokeh biedna Hania ![]() ![]() Mała, Ewik ![]() Kija wszystkiego dobrego dla Ani! Oby uczulenia jak najszybciej ustąpiły! ![]() Pstryniu powodzenia na wizytacji! ![]() Ale miałyśmy sajgon w nocy.. Pobudki co 10-20 minut, jak zdążyłam zareagować wcześnie, czyli utulić i głaskać po główce to zasypiała, jak się chwilkę spóźniłam to ryk nieziemski i musiała cumkać. Obwiniam kapuśniak z kiszonej kapusty bo jeszcze nie jadła nigdy wcześniej. Aha i Ewa ma od paru dni takie czerwone, szorstkie policzki i brodę i chyba jest uczulona na kaszkę Nestle bo od tygodnia ją jadła ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3053 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
a gdzieś wyczytałam, że w okresie zimowym kiedy grzeją kaloryfery wiele dzieci ma takie suche plamy, bo po pierwsze skóra takiego dziecka jest jeszcze delikatna a dwa grzeją kaloryfery i dodają coś do wody, żeby nie zamarzała w rurach ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() siedze sama w domu, z nikim się nie spotykam, tyle co na spacerze z Kubą jak spotkam jakąś sąsiadkę i odechciewa mi się wszystkiego, jeszcze z tż co dzień się o coś żremy ![]() ode mnie też ![]() wszystkiego najlepszego Anusiu,zdrówka, szczęścia i wiele radości ![]() ![]() ![]() ![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#3054 |
Raczkowanie
|
Cześć czołem kluski z rosołem.
Ja jak zwykle z mega opóźnieniem piszę wiec wybaczcie że po raz entynie pocytuję bo zwyczajnie nie cofnę się tak daleko ;-) Meneg u nas nauka wyglada podobnie. Aczkolwiek małemu przeszkadza sam fakt bycia na plecach. Musi się przyzwyczaić chyba? ! Fefciu współczuje przeżycia z pociągiem. W takich momentach mozna poczuć siłę uczuć! Lady fajnie że będziesz miała pracę zgodną z zamilowaniem. Pstryku nie łam się. Cycki do góry! Weź wyjdź na spacer! Zrób cos dla siebie a samopoczucie szybko powróci. Yellow współczuje ci kobieto. Mądrze prawisz. Usamodzielnij sie finansowo i spadaj bo tu przyszłości nie ma. Marsi pazury boskie. Ale z racji tego że nie mam jak wyjsc na manicure to sama sobie robię. Na szczęście lata praktyki nie poszły w las i bite 4-5 tyg mam spokój. Black ja nie wiem czy ty znasz technikę nakładania żelu? opiłowyania paznokcia? bo uwierz mi możesz sobie zrobić ogromną krzywdę. Niestety jakość żelu tak ja i w kosmetykach ma ogromne znaczenie. Jeśli to wszystko wiesz to spoko ;-) jeśli jednak przemknie choć nić niepokoju przez myśl to radze iperwszym razem pójdź do fachowca i poobserwuj. Ja bardzo dużo umiem dzięki właśnie takim lekcjom;-) w każdym razie życzę powodzenia. Owocnej pracy. Przyjechała do mnie bratanica na ferie i cały swój czas dziele teraz miedzy nią a dotychczasowe obowiązki. Ale jest wesoło. Teraz skończyłyśmy robić tiramisu. Jutro do kawy będzie jak ta lala ;-) W poniedziałek bylam jeszcze raz u lekarza z małym bo doszedł katar ale przeźroczysty. Okazało się że to zdublowane dolegliwości czyli zęby i wirusów ka. Robię to co należy i czekam końca ;-) Ps bardzo po cichutku chcę powiedzieć że może jutro pójdę do gina z zapytaniem czy po moim cc mogę już zacząć starania o drugiego bobasa ? Z tym że ja mam PCO i pewno znowu trzeba będzie przejść terapię i dawać kłuć się w dupsko. Eh życie. Ciekawe co mi powie |
![]() ![]() |
![]() |
#3055 |
Zakorzenienie
|
Nancy: tulę. Jakaś kawa lub coś tam po weekendzie jak się z sesji odkopię?
Pozostałe zdołowane mocno mocno ściskam. Wiecie..dziś pierwszy raz zobaczyłam u Amelki..zazdrość. Mama moja była, eksperymentalnie tak zaczęła mnie głaskać i mnie przytuliła, patrząc na reakcję Amelci. A ta nagle zrywa się, podchodzi, odpycha rączką babcię ode mnie, ładuje mi się na kolana, obejmuje rączkami, przytula głowę ![]() Chyba zazdrosna była o babcię, cholerka mała. Ale urocze to było - takie "mama jest moja: ![]() śmieszne są te nasze dzieci |
![]() ![]() |
![]() |
#3056 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() a co do zazdrości, to musiało być naprawdę słodkie ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3057 |
Zadomowienie
|
Dziękujemy za życzenia
![]() Nie ma mnie bo obmyślam intensywnie co podać w sobotę żeby się nie narobić i żeby było proste bo ze mnie jest blondynka kulinarna... Takich cudów jak większość z Was produkuje w życiu bym nie stworzyła... Zwłaszcza że ja wielce sceptyczna jestem jeśli chodzi o nowości, zjadam tylko to co znam co najmniej od urodzenia, wszystko inne jest be a ewentualne nowości wprowadzam tak gdzieś raz na rok albo rzadziej. Przy czym taką nowością był dla mnie np. zwykły ser żółty do którego przekonałam się na wycieczce w liceum (wcześniej tolerowałam tylko taki na zapiekance, na pizzy już nie bo pizze lubią mieć podejrzane składniki w związku z czym do niej też przekonałam się stosunkowo niedawno i tylko do kilku rodzajów). A takie na przykład pomidory od urodzenia jadam wyłącznie w formie zupy pomidorowej i keczupu, świeżych nie tknę. Kapusty nie jadłam nigdy w życiu i w żadnej postaci bo mnie obrzydzają te nitki i zapach ![]() ![]() Jakiś przepis na nadzienie do babeczek ma któraś? Chcę kupić w cukierni takie gotowe spody babeczkowe i do nich coś naładować. Jakiś budyń czy krem...? W necie pełno przepisów ale potrzebuję coś czego na pewno nie uda mi się zepsuć i będzie dobre bo ja ze słodkiego to umiem tylko ptasie mleczko. Już się nawet zastanawiałam czy by nie naładować do babeczek tego ptasiego mleczka ale to chyba nie pasuje ![]() I jakieś sałatki sprytne potrzebuję, z sałatek jadam tylko taką zwykłą jarzynową ale po przeanalizowaniu stron z przepisami sałatkowymi uznałam że powinnam podołać sałatce z tymi małymi pierożkami (tortinelli chyba? nie jadłam, zakładam że to coś uszkowatego?) i z czerwonej fasoli, kukurydzy, szynki i czegoś tam jeszcze. Co prawda nigdy nie jadłam tej fasoli a kukurydzy nie lubię ale w przepisie napisali żeby wszystko tylko wymieszać no to chyba podołam a do próbowania zagonię małżonka to mi będzie mówił jak doprawić ![]() A impreza będzie podwójna ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3058 | |
Zakorzenienie
|
Czesc!
Cytat:
jaka rzeczywiscie Yae na poczatku tez miala opory, takze powolutku black Oliwka pieknie mowi! Badz dumna, masz madra bardzo coreczke; pewnie jeszcze z dobrym sluchem. U nas Yae nic nie mowi, ale zaczela powtarzac, zeby bylo latwiej na poczatek imie tz sobie wybrala... Tylko idzie jej to tak, ze dajmy na to tz ma na imie Kuba a ona wola Bartek. Zeby jeszcze smieszniej bylo, to imie ktore udaje jej sie powtorzyc, to imie brata tz ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3059 |
Zadomowienie
|
Jeszcze by mogła być sałatka kebabowa, wprawdzie tam trzeba pekińską która jest kapustą i po pociachaniu ma nitki ale podobno też się składniki wrzuca do miski i wychodzi sałatka, nawet mieszać nie trzeba, hmmm...
No bo co jeszcze? Ryba odpada bo mąż uczulony na rybę i nie miałby mi kto próbować. Sery pleśniowe odpadają bo nie przemawia do mnie jedzenie spleśniałego jedzenia za wyjątkiem zepsutych w sensie kiszonych ogórków. A jeszcze ostatnio przeglądałam wątek o najlepszych/najgorszych reklamach i ktoś pisał że nienawidzi reklamy serka jakiegoś tam (President chyba, nie wiem czy to pleśniowy ale chyba tak bo taki jakiś podejrzanie biały), bo pani ten serek bierze w dwa palce i naciska że on niby taki miękki i sprężysty, i temu komuś się to kojarzy z lekcjami wdż na których ich uczyli rozpoznawać śluz płodny. I jakoś mnie to dodatkowo obrzydziło ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3060 |
Zakorzenienie
|
Hej kochane. Moje dziecko dziś postanowiło wstać o 5;40
![]() Jeszcze żeby wstał wyspany to jestem w stanie to pojąć,a jego przeważnie obudzi ból brzucha (jak mu się nocne mleko nie odbije) i potem marudzi ładnych parę godzin zanim pójdzie spać. Chyba będę musiała zrezygnować z nocnego karmienia bo same minusy tego są. Tylko jak to ugryźć jak on herbatą nie da się oszukać? ![]()
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 09:14.