Pracy szukamy - ciągle się wspieramy i nigdy nie poddamy! cz.8 - Strona 43 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Praca i biznes

Notka

Praca i biznes W tym miejscu rozmawiamy o pracy i biznesie. Jeśli szukasz pracy, planujesz ją zmienić lub prowadzisz własny biznes, to miejsce jest dla ciebie.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-02-14, 14:29   #1261
gwiazdeczka172
Zakorzenienie

GG do gwiazdeczka172
Dot.: Pracy szukamy - ciągle się wspieramy i nigdy nie poddamy! cz.8

Mój TŻ i brat i bratowa też są na tak, jeszcze z rodzicami muszę pogadac

Wymiana
gwiazdeczka172 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-14, 14:48   #1262
ytaaa
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez gwiazdeczka172 Pokaż wiadomość
Mój TŻ i brat i bratowa też są na tak, jeszcze z rodzicami muszę pogadac
Nie wiem po co pytasz?
Przecież to ty będziesz pracować,a nie oni.
ytaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-14, 15:17   #1263
gwiazdeczka172
Zakorzenienie

GG do gwiazdeczka172

Cytat:
Napisane przez ytaaa Pokaż wiadomość
Nie wiem po co pytasz?
Przecież to ty będziesz pracować,a nie oni.
chyba dlatego, że potrzebuję duchowego wsparcia że dam radę

Wymiana
Stary 2014-02-14, 15:22   #1264
Madzia9999
Zakorzenienie

gwiazdeczka jeśli Ci dadzą umowę o pracę to spróbuj
A Ty masz doswiadczenie w sprzedaży, że zaproponowali Ci taką pracę? Czytałaś opinię o firmie?

Opisze Wam wrażania z moich dzisiejszych rozmów:
Pierwsza rozmowa w administracji kredytow chwilówek, i tu się zaskoczył bo nie chodziło o ukryte bieganie po domach i udzialanie kredytów. Jest to praca polegjące na sprawach rozliczeniowych tj. rozliczanie przedstawicieli kredytowych i dbanie o obieg dokumentacji. Weryfikacja czy pożyczka została faktycznie udzielona, i raz w tygodniu obdzwonienie ludzi z windykacji. Umowa o prace, praca od pon-pt. Mogliby się odezwać, ze mnie chcą! Minus trochę daleko od obecnego mieszkania, ale dojazd mpk mam bez problemu.

Druga praca, stanowisko niby pracownik biurowy a w rzeczywistości obsługa biura, sprzedaży, wynajmu i leasingu maszyn budowlanych. Włacznie z jeżdżeniem po placach budowy i proponowaniem wynajmu czy leasingu maszyn budowlanych. Facet na rozmowie pytał czy mam swoje auto i czy jestem w stanie robić godziny nadliczbowe. Przez trzy miesiące najniższa krajowa. Widać, że firma bogata. Dla nich jakiś obrotny chłopak by się przydał, a na rozmowy same kobitki młode zaprosili i to na jedną godzinę Nie jestem zainteresowana taką pracą, ale cóż na rozmowę poszłam, ale jakby wiedziała o co chodzi to bym swojego czasu nie marnowała.

Sophia Loren
Madzia9999 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-14, 15:24   #1265
ytaaa
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Madzia9999 Pokaż wiadomość
A Ty masz doswiadczenie w sprzedaży, że zaproponowali Ci taką pracę? Czytałaś opinię o firmie?

Opisze Wam wrażania z moich dzisiejszych rozmów:
Pierwsza rozmowa w administracji kredytow chwilówek, i tu się zaskoczył bo nie chodziło o ukryte bieganie po domach i udzialanie kredytów. Jest to praca polegjące na sprawach rozliczeniowych tj. rozliczanie przedstawicieli kredytowych i dbanie o obieg dokumentacji. Weryfikacja czy pożyczka została faktycznie udzielona, i raz w tygodniu obdzwonienie ludzi z windykacji. Umowa o prace, praca od pon-pt. Mogliby się odezwać, ze mnie chcą! Minus trochę daleko od obecnego mieszkania, ale dojazd mpk mam bez problemu.

Druga praca, stanowisko niby pracownik biurowy a w rzeczywistości obsługa biura, sprzedaży, wynajmu i leasingu maszyn budowlanych. Włacznie z jeżdżeniem po placach budowy i proponowaniem wynajmu czy leasingu maszyn budowlanych. Facet na rozmowie pytał czy mam swoje auto i czy jestem w stanie robić godziny nadliczbowe. Przez trzy miesiące najniższa krajowa. Widać, że firma bogata. Dla nich jakiś obrotny chłopak by się przydał, a na rozmowy same kobitki młode zaprosili i to na jedną godzinę Nie jestem zainteresowana taką pracą, ale cóż na rozmowę poszłam, ale jakby wiedziała o co chodzi to bym swojego czasu nie marnowała.
Pierwsza praca lepiej brzmi
Stary 2014-02-14, 15:34   #1266
lalaith
Zakorzenienie

Jak Walentynki?

Nie odebrałam dziś jednego telefonu z obcego numeru bo byłam na basenie, teraz się dołuje że to jakaś fajna oferta pracy była, a włącza się cały czas sekretarka, myślicie że powinnam się nagrać ?

Cytat:
Napisane przez liittleedeviil Pokaż wiadomość

W kwestii mojego doświadczenia zawodowego - czasami trzeba zrobić krok do tyłu, by potem zrobić dwa do przodu (tzn. aktualnie pracuję na stanowisku niższym niż w poprzedniej pracy, ale w środę kończę przygodę z handlem i zaczynam przygodę w korporacji ).
Gratulacje, też w korpo celuję

Cytat:
Autem wręcz uwielbiam jeździć, kontakt łapię szybko, ale czy w sferze sprzedania czegoś? no racja ja już się zamartwiam jakbym od jutra miała iść do pracy a tu nie wiadomo czy ostatecznie by mnie wybrał, bo szuka tylko 1 osoby.
Próbując nic nie tracisz, a branża sprzedażowa to najbardziej rozwijająca się na rynku pracy Chociaż ja np totalnie bym się w tym nie widziała
Stary 2014-02-14, 15:37   #1267
Madzia9999
Zakorzenienie

Cytat:
Pierwsza praca lepiej brzmi
Zdecydowanie

W poniedziałek mam rozmowę w jako specjalista ds rekrutacji w APT. Taka praca by mnie kręciła Cóż cieszę się jak dziecko, że mnie na rozmowy zapraszają póki co.

Sophia Loren

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2014-02-14, 16:03   #1268
anjuta
Zakorzenienie

gwiazdeczka, spróbuj koniecznie, nie wyjdzie to zrezygnujesz. Po humanie raczej masz gadane i poprawna polszczyznę produktów naucza na szkoleniu, obsługi lisingu również, nawet jakbyś miała pracować 3 miechy to jakaś kaska wpadnie, może nawiążesz z kims współprace
próbuj, trzymam kciuki
anjuta jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-14, 17:41   #1269
be257fbd309f063d0b46a46a8a3513ba0f4b3308_684a0a7a57592
Konto usunięte

Cytat:
Noo, ja już po i... mam mieszane uczucia

- praca jako typowy przedstawiciel, sprzedaż samochodów do 3,5t
- podstawa pensji 2200-2500 brutto + premie za wyniki (brzmi nieźle)
- umowa o pracę lub umowa o współpracę
- dostaję auto, laptop, telefon
- nienormowany czas pracy (mogę pracować i w biurze i w domu, mogę chodzić po sklepach i szukać sukienki, go to nie obchodzi, obchodzą go wyniki)
- minus jest taki, że we własnym zakresie musiałabym dojechać na 3 dniowe szkolenie do Wrocławia i rozmowę z głównym prezesem (oni zapewniają mi hotel)
- będą wyniki - będą mnie głaskać, nie będzie wyników - dostanę po łbie (pan dosłownie tak powiedział)

Mam się zastanowić i dać mu znać do wtorku/środy, jaka decyzja, jeśli się zdecyduję to on moje cv położy na kupce "chętni" i potem podejmie decyzję kogo wybiera. Praca tak od początku marca, dobry miesiąc wdrażania, a od kwietnia zwiakszam obroty.
przedstawiciel handlowy. ja sie nie nadaje do takiej pracy, choc podobno potrafie sprzedac kupe w papierku... osobiscie bym sie nie zdecydowala...
jednak ty jestes w innej sytuacji... plusem jest podstawa. i baza klientow na dzien dobry. lepsze to, niz nic. mozesz popracowac ze 3 mce i szukac pracy jako jakis account manager czy cus

Edytowane przez be257fbd309f063d0b46a46a8a3513ba0f4b3308_684a0a7a57592
Czas edycji: 2014-02-14 o 17:48
be257fbd309f063d0b46a46a8a3513ba0f4b3308_684a0a7a57592 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-14, 18:29   #1270
slonecznikow_a
Zadomowienie

Cytat:
Dzięki dziewczyny! Nie wiem skąd moje przeświadczenie o tym, że okres wypowiedzenia obowiązuje przy każdej formie rozwiązania umowy.

W kwestii mojego doświadczenia zawodowego - czasami trzeba zrobić krok do tyłu, by potem zrobić dwa do przodu (tzn. aktualnie pracuję na stanowisku niższym niż w poprzedniej pracy, ale w środę kończę przygodę z handlem i zaczynam przygodę w korporacji ).
Już pewnie wszystko załatwione, ale umowę o pracę można rozwiązać w każdej chwili za porozumieniem stron. Warunek jest taki, że obie strony muszą się zgodzić ("porozumieć")

Cytat:
Noo, ja już po i... mam mieszane uczucia

- praca jako typowy przedstawiciel, sprzedaż samochodów do 3,5t
- podstawa pensji 2200-2500 brutto + premie za wyniki (brzmi nieźle)
- umowa o pracę lub umowa o współpracę
- dostaję auto, laptop, telefon
- nienormowany czas pracy (mogę pracować i w biurze i w domu, mogę chodzić po sklepach i szukać sukienki, go to nie obchodzi, obchodzą go wyniki)
- minus jest taki, że we własnym zakresie musiałabym dojechać na 3 dniowe szkolenie do Wrocławia i rozmowę z głównym prezesem (oni zapewniają mi hotel)
- będą wyniki - będą mnie głaskać, nie będzie wyników - dostanę po łbie (pan dosłownie tak powiedział)

Mam się zastanowić i dać mu znać do wtorku/środy, jaka decyzja, jeśli się zdecyduję to on moje cv położy na kupce "chętni" i potem podejmie decyzję kogo wybiera. Praca tak od początku marca, dobry miesiąc wdrażania, a od kwietnia zwiakszam obroty.

Cytat:
Napisane przez pulinaj Pokaż wiadomość
Wiem, że się czasami wtrącam ni z gruchy ni z pietruchy , ale Gwiazdeczko może spróbuj? Mnie się wydaję, że trzeba próbować wszystkiego, nawet jeśli myślimy, że nie mamy predyspozycji. Przykład: kiedyś byłam strasznie nieśmiała, miałam problem z wykonaniem telefonu, zagadaniem do kogoś, o załatwieniu czegokolwiek nie było mowy. I trochę przewrotnie dostałam pierwszą poważną pracę, w której bazą był kontakt z ludźmi: trzeba było prowadzić rozmowy z klientami, często przy świadkach (inni klienci, kierownik regionu itp.) co dodatkowo było stresujące, wykonywać mnóstwo telefonów, ciągle coś załatwiać, właśnie jak któraś z Was tu pisała: nie wpuścili oknem, musiałam wejść drzwiami.
W życiu nie myślałam, że sobie poradzę, a tu się okazało, że przepracowałam 6 lat!
Druga sprawa, której ja osobiście nie znoszę: orientacja na wynik. Ja wiem, że nie nadaję się do pracy, która wymaga realizacji planów sprzedażowych. Za duże ciśnienie. Z kolei Tobie może to akurat się spodobać. Moim zdaniem nic nie tracisz. Lepsze to, niż siedzenie w domu. A w razie czego zrezygnujesz.
Cytat:
Tak na początku mam bazę klientów, mówil że coś koło 100 których trzeba obsłużyć, bo np. kończą im sie umowy, no ale nowych klientów też muszę szukać.

No mnie własnie w sprzedaży to najbardziej przeraża - plany sprzedażowe, że jakaś presja, cisnienie. Nie wiem czy auta pod leasing to dobry produkt na sprzedaż, no ale jak to się mówi kto nie ryzykuje ten nie ma.
No właśnie... Mnie też przeraża realizacja planów sprzedażowych. Dlatego raczej nie zdecydowałabym się na taką pracę. Ale w innej sytuacji - gdybym już długo szukała pracy - może i przyjęłabym taką ofertę...
Chyba nie ma nic do stracenia?
Trochę dziwi mnie, że chcą dać osobie bez doświadczenia ponad 2 tys. brutto "na start" - nie wiedząc czy zatrudnienie przyniesie im jakiekolwiek zyski. Co innego, gdyby zatrudniali przedstawiciela z doświadczeniem.

Wiesz co? Może TŻ i bratowa mają rację? Lepiej spróbować niż potem żałować, że nie spróbowałaś Nawet jeżeli pracowałabyś tak tylko kilka miesięcy to jest szansa na fajny wpis w cv, nowe kontakty, itd.
slonecznikow_a jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-14, 18:35   #1271
ytaaa
Zadomowienie

[1=be257fbd309f063d0b46a46 a8a3513ba0f4b3308_684a0a7 a57592;45152572]przedstawiciel handlowy. ja sie nie nadaje do takiej pracy, choc podobno potrafie sprzedac kupe w papierku... osobiscie bym sie nie zdecydowala...
jednak ty jestes w innej sytuacji... plusem jest podstawa. i baza klientow na dzien dobry. lepsze to, niz nic. mozesz popracowac ze 3 mce i szukac pracy jako jakis account manager czy cus [/QUOTE]

Wyćwiczyłaś to , czy masz tai dar wrodzony?

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2014-02-14, 18:55   #1272
gwiazdeczka172
Zakorzenienie

GG do gwiazdeczka172

Cytat:

.

Nie mam żadnego doświadczenia w sprzedaży
Opinii jakoś wiele nie ma, jako o pracodawcy, więcej jako o sprzedawcy itp. wiadomo jak przy każdej firmie są pozytywne i negatywne opinie.

Fajna ta Twoje pierwsza praca by była

---------- Dopisano o 19:47 ---------- Poprzedni post napisano o 19:46 ----------

Cytat:
Napisane przez lalaith Pokaż wiadomość
Jak Walentynki?

Nie odebrałam dziś jednego telefonu z obcego numeru bo byłam na basenie, teraz się dołuje że to jakaś fajna oferta pracy była, a włącza się cały czas sekretarka, myślicie że powinnam się nagrać ?

Gratulacje, też w korpo celuję

Próbując nic nie tracisz, a branża sprzedażowa to najbardziej rozwijająca się na rynku pracy Chociaż ja np totalnie bym się w tym nie widziała
Wiem, wiem, niby w sprzedaży można najwięcej zarobić ale jest to też ciężka robota.

---------- Dopisano o 19:49 ---------- Poprzedni post napisano o 19:47 ----------

Cytat:
Napisane przez anjuta Pokaż wiadomość
gwiazdeczka, spróbuj koniecznie, nie wyjdzie to zrezygnujesz. Po humanie raczej masz gadane i poprawna polszczyznę produktów naucza na szkoleniu, obsługi lisingu również, nawet jakbyś miała pracować 3 miechy to jakaś kaska wpadnie, może nawiążesz z kims współprace
próbuj, trzymam kciuki
W domu też mi wszyscy mówią, że jak mi nie pójdzie to albo zrezygnuję albo sami mnie wyrzucą

Przez to bezrobocie to ja się zrobiłam normalnie cienki Bolek, boję się wszystkiego, mam taką niską samoocenę, że porażka

---------- Dopisano o 19:51 ---------- Poprzedni post napisano o 19:49 ----------

[1=be257fbd309f063d0b46a46 a8a3513ba0f4b3308_684a0a7 a57592;45152572]przedstawiciel handlowy. ja sie nie nadaje do takiej pracy, choc podobno potrafie sprzedac kupe w papierku... osobiscie bym sie nie zdecydowala...
jednak ty jestes w innej sytuacji... plusem jest podstawa. i baza klientow na dzien dobry. lepsze to, niz nic. mozesz popracowac ze 3 mce i szukac pracy jako jakis account manager czy cus [/QUOTE]

No ja nie wiem właściwie czy się nadaję czy też nie... bo nie mam doświadczenia. Raz tylko próbowałam w OFE ale po prostu dostałam starą zżółkłą książkę telefoniczną i miałam szukać klientów. Nie dałam rady, myślałam, że po ścianach będę chodzić.

---------- Dopisano o 19:54 ---------- Poprzedni post napisano o 19:51 ----------

Cytat:
Napisane przez slonecznikow_a Pokaż wiadomość
Już pewnie wszystko załatwione, ale umowę o pracę można rozwiązać w każdej chwili za porozumieniem stron. Warunek jest taki, że obie strony muszą się zgodzić ("porozumieć")

No właśnie... Mnie też przeraża realizacja planów sprzedażowych. Dlatego raczej nie zdecydowałabym się na taką pracę. Ale w innej sytuacji - gdybym już długo szukała pracy - może i przyjęłabym taką ofertę...
Chyba nie ma nic do stracenia?
Trochę dziwi mnie, że chcą dać osobie bez doświadczenia ponad 2 tys. brutto "na start" - nie wiedząc czy zatrudnienie przyniesie im jakiekolwiek zyski. Co innego, gdyby zatrudniali przedstawiciela z doświadczeniem.

Wiesz co? Może TŻ i bratowa mają rację? Lepiej spróbować niż potem żałować, że nie spróbowałaś Nawet jeżeli pracowałabyś tak tylko kilka miesięcy to jest szansa na fajny wpis w cv, nowe kontakty, itd.
No własnie też mnie zaskoczyła taka podstawa... może szukają kogoś bez doświadczenia, by go właśnie wyszkolić pod siebie, a nie że przyjdzie jakiś przedstawiciel z doświadczeniem i nabytymi manierami, które czasem ciężko zmienić? Tak to sobie tłumaczę...

---------- Dopisano o 19:55 ---------- Poprzedni post napisano o 19:54 ----------

Jedyne co stracę to kasę na dojazd do Wrocławia na to całe szkolenie

Wymiana
Stary 2014-02-14, 18:55   #1273
LeejdiNaati
Zakorzenienie

Dziewczyny czy któraś z Was pracuje na programie księgowym SAP?
Stary 2014-02-14, 20:35   #1274
liittleedeviil
Raczkowanie

Cytat:
Niestety mój pracodawca nie zgodził się na wypowiedzenie za porozumieniem stron.
liittleedeviil jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-14, 20:39   #1275
Madzia9999
Zakorzenienie

Cytat:
Niestety mój pracodawca nie zgodził się na wypowiedzenie za porozumieniem stron.
Szkoda, w takim razie wypowiedzenie i urlop w czasie wypowiedzenia bierz. Ile Ci zostało urlopu? Jaką masz umowę na czas określony/nieokreslony?

Sophia Loren
Stary 2014-02-14, 20:44   #1276
verda
Inkwizytor

Cytat:
Idź perfidnie na L4. Trzeba walczyć o siebie.

wymianka książkowa
verda jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-14, 20:48   #1277
anjuta
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez verda Pokaż wiadomość
na l4 nie można pracować nigdzie
anjuta jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-14, 20:54   #1278
liittleedeviil
Raczkowanie

Cytat:
Szkoda, w takim razie wypowiedzenie i urlop w czasie wypowiedzenia bierz. Ile Ci zostało urlopu? Jaką masz umowę na czas określony/nieokreslony?
2 dni urlopu, umowa na czas określony. Jestem w trakcie błagania kierowniczki o dostosowanie grafiku do pracy w korpo. - sobota i niedziela po 13h, pon-pt po 3h, ale to ciężka kobieta jest. 2 tygodnie wychodzenia z domu o 6.00 i powrotu o 22.30. Wytrzymam bo wiem, że będzie warto.

---------- Dopisano o 21:54 ---------- Poprzedni post napisano o 21:49 ----------

Cytat:
Napisane przez verda Pokaż wiadomość
Zagrożono mi, że jak będę kombinowała z L4 to mam liczyć się z kontrolą ZUS. Ach, ci prywaciarze. Najpierw próby zatrzymania mnie w firmie, a potem nagła zmiana frontu i robienie pod górkę. Mogłabym zrozumieć, gdybym odchodziła do konkurencji, ale ja zmieniam branżę.
Stary 2014-02-14, 20:58   #1279
019cbfde5cc6e455fa19b011903180c9b735c7f6
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez anjuta Pokaż wiadomość
na l4 nie można pracować nigdzie
ta tak samo jak ksiądz nie może mieć dzieci
019cbfde5cc6e455fa19b011903180c9b735c7f6 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2014-02-14, 21:13   #1280
Madzia9999
Zakorzenienie

Cytat:
2 dni urlopu, umowa na czas określony. Jestem w trakcie błagania kierowniczki o dostosowanie grafiku do pracy w korpo. - sobota i niedziela po 13h, pon-pt po 3h, ale to ciężka kobieta jest. 2 tygodnie wychodzenia z domu o 6.00 i powrotu o 22.30. Wytrzymam bo wiem, że będzie warto.

---------- Dopisano o 21:54 ---------- Poprzedni post napisano o 21:49 ----------

Zagrożono mi, że jak będę kombinowała z L4 to mam liczyć się z kontrolą ZUS. Ach, ci prywaciarze. Najpierw próby zatrzymania mnie w firmie, a potem nagła zmiana frontu i robienie pod górkę. Mogłabym zrozumieć, gdybym odchodziła do konkurencji, ale ja zmieniam branżę.
O rety oby Ci się udało zorganizować tak żeby chodzić i do nowej pracy. Co za ludzie, ze Ci tak rzucają kłody pod nogi

[1=019cbfde5cc6e455fa19b01 1903180c9b735c7f6;4515551 0]ta tak samo jak ksiądz nie może mieć dzieci [/QUOTE]
Tiaa, Tylko tutaj littel ma inną sytuację. Nie zaproponuje w korpo,że przez dwa tygodnie popracuję u nich na czarno. Inaczej pracy na zwolnieniu sobie nie wyobrażam Legalnie nie przejdzie tam, bo jak ją nowy pracodawca zgłosi z ubezpieczeniami do ZUSu to wszystko wyjdzie.

Sophia Loren
Stary 2014-02-14, 21:15   #1281
slonecznikow_a
Zadomowienie

Cytat:
Ostatecznie możesz "porzucić pracę", tylko wtedy będziesz miała wpisane na świadectwie pracy: Rozwiązanie umowy bez wypowiedzenia, z winy pracownika (art. 52 Kodeksu Pracy).
To już musisz sama zastanowić się czy warto... Długo pracowałaś w tym miejscu? W sumie nie musisz nikomu pokazywać tego świadectwa.

Czy jest takie ryzyko, że obecny szef będzie robił Ci jakieś problemy w przyszłości, tzn. ma "znajomości", będzie utrudniał znalezienie innej pracy w przyszłości, jest człowiekiem wpływowym, itd.?
Trzeba wziąć to wszystko pod uwagę i wybrać sposób "rozstania"...
Stary 2014-02-14, 21:34   #1282
liittleedeviil
Raczkowanie

Cytat:
Ostatecznie możesz "porzucić pracę", tylko wtedy będziesz miała wpisane na świadectwie pracy: Rozwiązanie umowy bez wypowiedzenia, z winy pracownika (art. 52 Kodeksu Pracy).
To już musisz sama zastanowić się czy warto... Długo pracowałaś w tym miejscu? W sumie nie musisz nikomu pokazywać tego świadectwa.

Czy jest takie ryzyko, że obecny szef będzie robił Ci jakieś problemy w przyszłości, tzn. ma "znajomości", będzie utrudniał znalezienie innej pracy w przyszłości, jest człowiekiem wpływowym, itd.?
Trzeba wziąć to wszystko pod uwagę i wybrać sposób "rozstania"...
Zrobię tak w ostateczności. Potencjalne korzyści przewyższają straty. Pracowałam tu od czerwca, mam udokumentowane doświadczenie w handlu niecałe 2 lata w poprzedniej pracy, więc nadal po wyrzuceniu z CV aktualnej coś by w nim było. Nie zrezygnuję z korpo. dla butiku, mogę świadomie zgodzić się na lukę w CV, by dać sobie szansę na karierę w korpo. Generowałam największe zyski dla pracodawcy przez tyle miesięcy, a gdy chcę czegoś więcej on rzuca mi kłody pod nogi, żeby mi się tylko nie udało. Mam nadzieję, że nigdy już nie będę zmuszona do powrotu do pracy w sklepie, więc mogłabym zaryzykować porzucenie pracy. Ale mogę też przez najbliższe 14 dni pracować 12 godzin w 2 miejscach, jeżeli tylko dostosują mi godziny pracy, nie chcę już niczego więcej.
Stary 2014-02-14, 22:55   #1283
sideritis
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez LeejdiNaati Pokaż wiadomość
Dziewczyny czy któraś z Was pracuje na programie księgowym SAP?
Ja

sideritis jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2014-02-15, 07:43   #1284
LeejdiNaati
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez sideritis Pokaż wiadomość
Ja
Powiedz mi on jest trudny do ogarniecia? Bo ja właśnie na nim będę pracować a nikt nie chce mi go pokazać od podstaw tylko tak od środka jakoś

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Stary 2014-02-15, 09:57   #1285
Konto usunięte

Cytat:
a nie da sie na żadanie pracownika w trybie natychmiastowym? u mnie kolega w pracy tak odszedl z dnia na dzien.
be257fbd309f063d0b46a46a8a3513ba0f4b3308_684a0a7a57592 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-15, 10:04   #1286
slonecznikow_a
Zadomowienie

[1=be257fbd309f063d0b46a46 a8a3513ba0f4b3308_684a0a7 a57592;45159122]a nie da sie na żadanie pracownika w trybie natychmiastowym? u mnie kolega w pracy tak odszedl z dnia na dzien.[/QUOTE]

Nie słyszałam o takim rozwiązaniu
Stary 2014-02-15, 12:22   #1287
Rysia Siarzewska
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez kathy8998 Pokaż wiadomość
Hej dziewczyny, drugi tydzień stażu w UM za mną. Ogólnie jest super, mam sporo roboty, raczej się nie nudzę. Dziś przyszło do mnie pismo z UP, że będę otrzymywała wynagrodzenie 988,40 brutto. Ale staż jest finansowany z EFS, więc jak to jest? Dostanę te 988 na rękę, czy odliczą podatek i potem jakoś zwrócą? Bo już się nastawiłam na całą kwotę.
podobno przy stażach finansowanych z unii nie odliczają podatków
Rysia Siarzewska jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-15, 14:21   #1288
Konto usunięte

Cytat:
Wyćwiczyłaś to , czy masz tai dar wrodzony?
mam dobrze gadane i umiem zachęcić do kupna i uświadomić komuś potrzebę posiadania czegoś nawet jeśli tego zupełnie nie potrzebuje ;-)

---------- Dopisano o 15:21 ---------- Poprzedni post napisano o 15:19 ----------

Cytat:
Nie słyszałam o takim rozwiązaniu
kolega złożył normalne wypowiedzenie na wniosek pracownika z nakazem natychmiastowego rozwiązania współpracy. szef podpisał i po balu. tylko tam była kwestia spóźnienie w wynagrodzeniach i tym się poparł.
Stary 2014-02-15, 14:35   #1289
20160901857
Konto usunięte

[1=be257fbd309f063d0b46a46 a8a3513ba0f4b3308_684a0a7 a57592;45162394]kolega złożył normalne wypowiedzenie na wniosek pracownika z nakazem natychmiastowego rozwiązania współpracy. szef podpisał i po balu. tylko tam była kwestia spóźnienie w wynagrodzeniach i tym się poparł.[/QUOTE]

Bo to było ciężkie naruszenie obowiązków pracodawcy i miał do tego prawo. Normalnie nie można sobie ot tak rozwiązać umowy o pracę, chyba że za porozumieniem stron.
20160901857 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-15, 14:40   #1290
slonecznikow_a
Zadomowienie

[1=be257fbd309f063d0b46a46 a8a3513ba0f4b3308_684a0a7 a57592;45162394]
kolega złożył normalne wypowiedzenie na wniosek pracownika z nakazem natychmiastowego rozwiązania współpracy. szef podpisał i po balu. tylko tam była kwestia spóźnienie w wynagrodzeniach i tym się poparł.[/QUOTE]

Aaaa no, wtedy tak.
Cytat:
Pracownik może rozwiązać umowę o pracę bez wypowiedzenia, (...) także wtedy, gdy pracodawca dopuścił się
ciężkiego naruszenia podstawowych obowiązków wobec pracownika; (...)
(art. 55 KP)

Ale jak pracodawcy nie można nic zarzucić to już nie będzie tak łatwo
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Praca i biznes

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Narzędzia

Zasady wysyłania wiadomości